Sake

Sake

Przeszukano 117 976 706 wypowiedzi na 1 425 forach

vw polo 12 2003 kontrolka silnika - pozostałe wpisy

Soruj: wg trafności wg daty

kupno samochodu VW Polo 1.2 12v

Witam! Mam ogromny problem z kupnem samochodu dlatego byłaby wdzięczna za kilka rad. Byłam o krok od kupienie VW Polo rocznik 2003 silnik 1.2 12v jednak znajomy odradził mi ponieważ okazało się, że jest to "3 cylindrowy silnik z łańcuszkiem rozrządu" co podobno jest złe. Czy to prawda? Ogólnie

kontrolka EPC w VW Polo Clasicu !!!

Mam VW Polo Classica z 2001r. !!! Przejechane ma 24 tys. km Ostatnio zapalała mi się kontrolka EPC ale gdy wyłączyłem silnik a później znowu go uruchomiłem to gasła !!! Natomiast ostatnio kontrolka zapaliła się i nie zgasła !!! Proszę o pomoc! Czy to jest groźne ! ? Od czego ta kontrolka jest

Kupię VW Polo

Kupię VW Polo z rocznika 2002 - 2003 /typ z okrągłymi lampami z przodu/, silnik benzyna lub diesel, 5 drzwiowy, w stanie bardzo dobrym, chętnie z woj. śląskiego lub z woj. ościennych. tel. 509730331

vw polo czerwona kontrolka oleju i piszczenie

Witam. Odpaliłam auto przejechałam może 10m i zaświeciła czerwona lampka kontrolna oleju po czym zaczeła piszczeć. Następnie silnik zgasł i tyle. Próbowałam kilka krotnie go odpalić ale wszystko na próżno. Sprawdziłam olej jest. Co może być przyczyną?

VW Polo IV

Szukam informacji o nowym Polo, warto go kupic (wwersji 1.2)? Coś się psuje? Wady? Co z silnikiem, przecież to 3 cylindry?

vw polo 9n

uwaga na silniki 1.2 12V !!!przeskakujący łańcuszek rozrzadu.Czy ktos miał taką sama przygode???

Re: kupno samochodu VW Polo 1.2 12v

Silnik 1,2 nie dosc ze pali wiecej niz 1,.4, ma znacznei gorsza kulture pracy i osiagi to jest jeszcze bardziej awaryjny. Sporo osob mialo klopoty z rozrzadem (za krotki slizg) i przeskoczenie lancucha. Wiec jesli nie bylo to wymieniane przez poprzedniego wlasciciela to nalezy

Re: Nowe VW Polo. Co sadzicie?

Ja kupiłem takie polo w maju ale 1.2 12V i jestem zadowolony. Nie bardzo rozumiem dlaczego taka kontrolka ma się zepsuć w Polo a nie w jakimś innym samochodzie. Poza tym jeśli prawdopodobiństwo zepsucia się kontrolki jest większe niż poważnej awari to ja wolę awarię kontrolki.

Re: vw polo czerwona kontrolka oleju i piszczenie

uny napisał: > Marysssia jedna taka dobra rada. Jak Ci się w aucie świecą kontrolki od silnika > na czerwono, to zgaś go od razu i lepiej nie odpalaj. > VW miał swego czasu problem z zamarzającą odmą silnika (kończyło się najczęście > j wypompowaniem oleju silnikowego

Re: kontrolka EPC w VW Polo Clasicu !!!

jest to kontrolka od sterowania silnikiem. Mialem to samo w fabii , prawdopodobnie nie masz stopow, zapala sie ona rowniez gdy zepsuty jest włącznik stopów (pod pedalem stop), jesli byl odlaczany akumulator to równiez moze sie pojawić ten problem.U mnie samo sie naprawilo.

Re: kontrolka EPC w VW Polo Clasicu !!!

powiedzial Pan w serwisie) ja mozna wylaczyc tylko VAG-em. A w ogole ostatnio komputery w Polo sa tak fatalne ze minimalna nieprawidlowosc w dzialaniu samochodu powoduje juz zaswiecenie sie kontrolki. u mnie np kontrolka CHECK potrafila sie zapalic podczas takiego przypadkowego przyduszenia silnika

w zimie woda z silnika nie miała jak odparować i olej z wodą stoi w silniku? Miałem tak raz ale w polo III...wymieniłem olej z filtrem i gotowe:) w czwórce nie mam żadnych problemów :)

Sprawdź poziom oleju z silniku. Jak jest poziom dobry to być może pompa oleju. A jak nie ma oleju to auto gasnąc obroniło się przed zatarciem silnika (o ile go już nie zatarłaś próbując odpalić). Tak czy inaczej bez warsztatu się nie obędzie.

Marysssia jedna taka dobra rada. Jak Ci się w aucie świecą kontrolki od silnika na czerwono, to zgaś go od razu i lepiej nie odpalaj. VW miał swego czasu problem z zamarzającą odmą silnika (kończyło się najczęściej wypompowaniem oleju silnikowego przez bagnet). -- https

Silnik z wtryskiem - uruchamianie.

Mam pytanie do znawców techniki samochodowej. Czy przed uruchomieniem silnika benzynowego z wtryskiem należy odczekać aż zgaśnie kontrolka wtrysku? Wczoraj usłyszałem, że należy. Jednak w instrukcjach obsługi aut, które znam (Seicento, Vw Polo, D. Lanos, Mercedes A, Chrysler Neon) nic

Re: Kontrolki bez tajemnic | Poradnik

JESTEM POSIADACZEM VW POLO WERSJA 9N SILNIK 1,2 BENZYNKA. MAM PROBLEM Z KONTROLKĄ OLEJU . POZIOM OLEJU JEST OK WYMIENIANY BYŁ NIEDAWNO. PO PRZEJECHANIU OKOŁO 30 KM ZACZYNA MIGAĆ KONTROLKA OLEJU. CAŁY SZKOPUŁ POLEHGA NA TYM ŻE JEST TO DOPIERO GDY OBROTY SPADAJĄ PONIŻEJ 2TYSIĘCY OBROTÓW PROSZĘ O

Który to rok, jaki silnik i jaki przebieg? Jak na mój gust to pompa oleju nie podaje, ale...zapytajmy Misiaczka...nikt tak jak on nie zna się na używanych polo;-) -- --- Novationen

Re: VW Polo

To fakt, choć z drugiej strony ceny tej klasy modeli innych marek wcale nie odbiegają in plus od ceny VW Polo. Oczywiście gdy ktos proponuje 10% rabatu dla jakiejś grupy zawodowej to jest to bardzo duża róznica. Ja skorzystałem na fakcie, ze pod koniec lutego VW miał od cholery wozów z 2003

to jest rocznik 2000 silnik 1,4. przebieg musze sprawdzić bo tak trudno mi określić. samochód kupiliśmy z salonu nowy jesteśmy pierwszymi właścicielami no ale już pare latek ma więc musiało się w końcu coś zepsuć tylko co?

gaśnięcie silnika SDI

posiadam vw polo 1,9SDI przejechane 150tys km. zdarza się coraz częściej że silnik po prostu zgaśnie w czasie jazdy lub nie mogę go odpalić - nie zapala się dioda świec żarowych; ale dlaczego podobnie gaśnie w czasie jazdy? wtedy muszę chwilkę odczekać (od kilku sekund do 1 min) i ponownie

Zacznijmy od tego, czy Polo 9N to jest wart zakupu, niezależnie od wersji silnikowej. Polo IV (czyli 9N) to chyba najmniej udana generacja Polo. Ile sobie życzą za ten egzemplarz z 2003r.? Silnika 1,2 12V nie ma co demonizować. Jeśli byłby fabrycznie nieudany to tych 10 lat by nie przeżył. Jeśli

Sam silnik jest słaby, ale łańcuch rozrzdu akurat jest zaleta. Silnik ma malo mocy i dużo pali.

1.4 TDI w VW Polo

rezonans i wszystko wpada w wibracje a przedewszystkim pedał gazu podskakuje po podeszwą. W ASO przestawili silnik na poduszkach ale nie pomogło. Prze dziwne i k...wsko denerwujące. Silnik ma przejechane dopiero 12 000 km. W ASO nie ma jednoznacznego stanowiska stąd moje pytanie. Pozdrawiam.

słuchaj zauważyłaś, że auto traci moc (robi się mułowate) przed zgaśnięciem? Jeśli jest olej w silniku to padła pompa albo się zatkała jakimś korkiem lodowym. Jeśli w tym Polo jest jakieś zabezpieczenie przed zatarciem motoru to jeszcze nie ma dramatu. Choć jazda 10 km bez smarowania niczym

Witam Dawno nikt w tym temaci sie nie udzielal i nie wymienial wlasnych doswiadczen. Mam polo 1.2 z 2002r z przebiegiem 260tys. Jak do tej pory z silnikiem nie bylo problemow. Uzywam oleju castrol egde 5w40 full syntetyk i wymieniam go co 10 tys.km. Silnik jesli chodzi o obroty pracuje plynnie

VW Polo 1.9 SDI za 12,500

Jak w temacie - mam do kupienia takie autko z 1996 roku. Interesują mnie Wasze opinie nt tego silnika i ogólnie tego auta. Warto ?

mortiis77 napisał(a): > Witam > > Dawno nikt w tym temaci sie nie udzielal i nie wymienial wlasnych doswiadczen. Misiowi temat zdechł ;) > Mam polo 1.2 z 2002r z przebiegiem 260tys. Gratulujemy. Chłe chłe chłe. > Jak do tej pory z silnikiem nie bylo

Yaris? PVW Polo a moze C3?

Toyota Yaris? 33700 3-drzwiowe ze wspomaganiem? 2003? 5-drzwiowe 35 100??? czy VW Polo? 38.000 - 3000 (promocja) bez wspomagania 2002? Cena tak podobna... OBA SAM. 3- DRZWIOWE Za Yaris: -silnik 1,0 -komputer + plastiki -1 poduszki -radio 2 glosniki Za VW POLO: -silnik 1,2 -4

Re: Volkswagen Polo z silnikiem 1.2?

Dla mnie to nieporozumienie. Jest z 10 podobnych lub większych samochodów,które sa tańsze ładniejsze lepiej wyposażone za mniejsze pieniądze. A płacić tylko dlatego, że to VW to kiepska logika.

Uzytkowalem przez niecaly rok poprzedni model (2001) 1,4. Nic zlego nie mozna o nim powiedziec, calkowicie bezproblemowa eksploatacja. Ale przyznam, ze gdy zobaczylem cenniki obecnej edycji Polo, zdebialem. Ponad 50 tys. za ten samochod z silnikiem 1,4 (3-cylinrowy 1,2 jest wg mnie nie do

w VW coś drgnęło ;)

przypomnieli sobie, co znaczy nazwa volkswagen ;) polo z klimą i silnikiem 1.2 70 KM za - 40k PLNów, Golf też wreszcie przyzwoicie (wersja welcome) -- pzdr j

Re: VW polo ile powinien palić???????????

Nie jest to normalne, mój 12-letni Polo 1,3 spalał do 8l, a nie oszczędzałem silnika.

Volkswagen Polo IV 1.2 12VSprzedam

Witam. Mam do sprzedania VW Polo 1.2 (12V) 64KM z 2003 roku. Przebieg: 79 000 km. Auto posiada klimatyzacje (sprawna), wspomaganie kierownicy, ABS, poduszki powietrzne. Samochód w bardzo dobrym stanie technicznym, nie gnije, niedawno wymieniony rozrząd, klocki hamulcowe, szczęki i kilka innych

Yaris czy VW Polo pomóżcie WYBRAĆ!!!!!

Chce (pragne) kupic samochod i nie potrafie wybrac pomiedzy Toyota Yaris 1,0 LUNA czy VW Polo 1,2 BASIS? Cena tak podobna... OBA SAM. 3- DRZWIOWE i oba ze wspomaganiem. Za Yaris Luną: -komputer + super plastiki -2 poduszki -radio 4 glosniki -ABS -elektrycz. szyby -skórzana kierownica

Re: VW Polo III warto?

witam miałem takie polo po faceliftingu z 2000 roku. Ja miałem silnik 1.4 16V 75KM. Moim zdaniem optymalny silnik do tego samochodu to 1.4 60KM. Wszystko zależy od tego co oczekujesz. Ze spalaniem faktycznie powino udać się zejść spokojnie poniżej 6 lirów, ale przy umiarkowanej jeździe

co sie dzieje z samochodem-VW Passat-pobiera olej

Passat pobiera olej,jest to auto w benzynie 2 litrowy silnik,2003, olej nie wycieka nigdzie-bo sprawdzalem ale zapalila mi sie kontrolka od oleju zeby uzupelnic-niedawno zmienialem olej wiec powinno byc,ale po zaswieceniu kontrolki jak sprawdzilem to rzeczywiscie nie ma,wiec chyba ucieka

No nie jest to najlepszy silnik, moze nie az taki dramat ale niesie z soba pewne ryzyko. Osobiscie radzilbym szukania wersji 1.4, ten jest raczej bezproblemowy -- oko za oko, ząb za ząb - to czemu dupa za pieniądze?

Re: Turbomaluch, czyli 1.2 TSI w Polo

Świetny silnik do takich maluchów jak Polo, ale również będzie on oferowany w Fabii Ibizie czy Yeti. Myślę że dobry ruch ze strony VW na wprowadzenie silnika który ma odpowiednią moc przy zmniejszeniu pojemności silnika

Re: Nowe silniki w Audi

Tylko w Polo nie ma silnika 1.2 TSI, a chyba zwykle 1.2. Przynajmniej na stronie VW przy 1.2 nie ma zadnego "TSI", tak jak jest dla Golfa.

Re: COTY 2010 -VW Polo

Można się było tego spodziewać. Ciekawe tylko w czym ten model jest taki nowatorski. Silnik 1.2 TSI? Trochę to chyba za mało. Astra nie wygrała chyba tylko dlatego, że poprzednio triumfowała Insignia. Dziwny jest ten plebiscyt, trzeba do niego podejść raczej z przymrużeniem oka.

Re: Yaris czy VW Polo pomóżcie WYBRAĆ!!!!!

Yaris ma wszystko lepsze nie dosyć że więcej wyposarzenia to silnik też zdecydowanie lepszy!! yaris 0-100 - 14,1 Polo1,2 12V - 0- 100 -14,9 !!!!!!!! YARIS the best

Re: Motodziennik: Polo czy Golf?

@Necro Przyspieszenia Golfa i Polo z tym samym silnikiem 1.2 TSI nie różnią się znacznie. (www.vw.pl)

Jeżeli silnik 1.0 yarisa jest nieruchawy to 12-zaworowiec 1.2 polo to żółwik. Jednostka toyoty to torpeda przy tej pojemności , poza tym znacznie nowocześniejsza i lepiej gwarantowana. Wierz mi - w ostatnim czasie przejechałem na niej 60 tys. km. Silnik yarisa może być "nieruchawy" jeśli

Silnik 1.2 12V w Polo jest podobno calkiem niezly a 1.0 w Toyocie dosc nieruchawy... Jezeli chodzi o reszte to chyba stanowczo Yaris. Szczegolnie dla kobiety. Nie mozesz kupic 1.3? ;-)

Re: Fabia, Polo, Ibiza -te same silniki 1,2 !!!!

Ciekawe czy jak by było forum o Seatach lub VW to też byłoby tyle przeciwników co na forum Skody? Ale oczywiście te same silniki w VW i Seacie są niby lepsze ( śmiech na sali :- ), bo nie robione w Czechach. To dokładnie ten sam silnik (nawet posiada znaczek Audi na niektórych elementach

Re: sportsvan z silnikiem 1.2 110KM-opinie

Tu masz spalanie a'la rapid: www.youtube.com/results?search_query=vw+polo+1.2+tsi+110

Re: Silniki VW umieraja z zimna

Zadziwia mnie wiedza Joasi na ten temat oraz budzi u mnie szacunek. Natomaist co do silników 1,2 polo moge potwierdzic - jezdzi, ale na odcinku do 10 km nie jest w stanie sie rozgrzac, rzezi, chalasuje jak kosiarka spalinowa i faktycznie czasem czuc spalenizna. Szczerzemowiac troche sie

a co myslicie o tym???

Toyota Yaris? 33700 3-drzwiowe ze wspomaganiem? 2003? 5-drzwiowe 35 100??? czy VW Polo? 38.000 - 3000 (promocja) bez wspomagania 2002? Cena tak podobna... OBA SAM. 3- DRZWIOWE Za Yaris: -silnik 1,0 -komputer + plastiki -1 poduszki -radio 2 glosniki Za VW POLO: -silnik 1,2 -4

VW POLO 2007 PROSZE O PMOC

PALI A KAZDY NOWY MECHANIK CHCE PODLACZAC DO KOMPUTERA I ZA TO PIENIADZE. MOZE KTOS MA JAKAS WIEDZE NA TEN TEMAT I PODSUNIE JAKIS POMYS ZA CO Z GORY SERDECZNIE DZIEKUJE. SILNIK POLOWKI TO 1.2E SPRAWDZONE KOSTKI CZUJNIKOW SA CZYSTE MOZE TO BYC COS Z ELEKTRONIKA , MOWIA TEZ ZE FILTRY - NIE WIEM NAPRAWDE

Re: Fabia, Polo, Ibiza -te same silniki 1,2 !!!!

Maciejoss, już dobrze, no już - kupiłeś, trudno, już przestań wszystkich raczyć rewelacjami nt 3 cylindrowca:))) A tak serio - głupia ta grupa VW, skoro oferuje oprócz fabki droższe i gorsze polo i ibizę, nie? Do tego jeszcze totalnie bez sensu - w UE głównie z 4 cylindrowymi silnikami

> Jeżeli silnik 1.0 yarisa jest nieruchawy to 12-zaworowiec 1.2 polo to żółwik. I chyba musze sie z Toba zgodzic. Przyznam, ze jezeli chodzi o sliniki to sie pospieszylem i zasugerowalem jednym artykulem. Po dokladniejszym sprawdzeniu okazalo sie, ze 1.0 16V toyoty ma 68KM (?) i o pare

Re: VW Polo - samochodem roku na swiecie

Ni tylko z wyglądu. Dobre jakości materiały, bezpieczeństwo na wysokim poziomie. Niezłe dwa nowe silniki 1.2 - TSI i TDI. Te drugi wyjątkowo oszczędny. Jest kilka rzeczy, które przeważyły na jego korzyść.

Re: VW POLO '95 - ogromne spalanie paliwa. Pomocy

jest to silnik 1.3, takie byly produkowane. Koła sa napompowane po 2.0 atmosfery w kazdej, aha, jezdze jeszcze na zimowkach. Mam tu wynik testu spalin ktory byl przeprowadzony w 2003 roku. Moge napisac jego wyniki. pozdrawiam

Re: Silniki 1,2 HTP w Fabii i Polo

Silniki 1,2 40kW 3 cylindry są montowane również w nowym VW Fox

Re: Czy to VW Polo pana m?

... prosta konstrukcja daje pewność że autko nie zatrzyma sie w środku lasu jak nowe bo sterownik lub kontrolka czujnika komputera zaczeła świecić i włącza sie tryb awaryjny ;-)...mam sentyment do Polo ;-)

VW Polo 1,2 - przy zapalaniu pojawia się ikona

Przy przekręcaniu kluczyka, 3-4 razy coś "zabrzęczy" po czym pojawia się w rogu wyświetlacza pod prędkościomierzem mała ikonka płaskiego klucza, którą za chwilę zastępują cyfry przebiegu. Co mogło się stać? 2003 rok, comfortline, jak ma to jakieś znaczenie. Ok.3 m-cy temu zakładałam gaz i

Re: VW Polo 1.9 SDI za 12,500

Witam. SDI jest silnikiem ekonomicznym w utrzymaniu, tanim jak na diesla. Spalanie w lato to około 4,8 l w zimie 5,0 l. Ze względu na brak turbiny samochód przyspiesza powoli ok 19 sekund, prędkość max 160.

Re: NAPRAWA POMP-odpowiem na każde pytanie

Cześć,mam małę pytanko . Posiadam VW Polo z roku 1998 poj. silnika 1.4 mam problem z pompą olejową . Podczas pracy silnika pali sie kontrolka oleju . Stwierdzono graniczne ciśnienie oleju .Co można z tym zrobić oprócz wymiany pompy olejowej. Prosze o odpowiedz Darus_40@wp.pl

dla 1.2 poziomie. Dynamika ogólna jest średnia, ale mocniejszy wariant nie jest jakiś zatrważająco ślamazarny. Dla tych, co trafią na "igiełkę", a w wolnym czasie lubią liczyć i oszczędzać, faktyczną korzyścią będzie brak 4. cylindra - wszystkiego jest mniej (do silnik wchodzi dość mało oleju, świece

Re: polo

Gość portalu: psotka napisał(a): > teraz mamy p206,1,4,ale 99-rocznik!!!! i zaczyna juz szwankować,wiecie-polskie > kochane drogi,jazz jest drogi,ale fajny,yaris kradną,a skody odpadają.jeszcze > jakieś prpozycje...a może seat ibiza,vw 4,nie wiem,,,, Jazz z silnikiem 1.2 już

Re: Hyundai Getz (gaz) czy VW Polo (benzyna)

rosarugosa napisała: > Co wybrać? Polo 4 poduszki, Getz - 2. Reszta wyposażenia podobna.Cena z reztą > też. Auto do jazdy w mieście i okolicy. Nie wiem co wybrać a silnik w polo? jest jakiś prawdziwy czy 1.2 htp 54 KM?

Re: VW POLO '95 - ogromne spalanie paliwa. Pomocy

Mozesz podac kod silnika pierwsze 3 literki z numerow czy czasem nie jest to ABD a pojemnosc 1391? Co do wynikow spalin to z roku 2003 sa tyle samo warte co notowania akcji na gieldzie z tego samego roku.Przez 3 lata to moze sie wiele wydarzyc w nowym samochodzie a co dopiero w tak

. Pytanie nie jest wcale bez sensu również z tego powodu, że VW ma ostatnio problemy np. z silnikami 2.0 TDI, które są bardzo awaryjne. A jak będzie z tymi silnikami czas pokaże. Póki co na papierze wyglądają całkiem fajnie, ale wiadomo - papier wszystko przyjmie.

Re: Vw Polo pali sie lampka engine check

niemożliwe polo się nie psują ;) a tak na serio to jeśli jest to 1,2 to układ rozrządu się lubi rozjechać - będzie sypał błędami położenia wału i wypadającymi zapłonami, nawet po takim niewielkim przebiegu, jeżeli to inny silnik to nie mam sugestii

Re: Silniki 1,2 HTP w Fabii i Polo

Niektóre diesle VW są również 3 cylindrowe! Nie wierzę, żeby Niemcy montowali w w swoich samochodach taki "szajs". Co innego Czesi, ale Niemcy? W głowie sie nie mieści

Re: VW w dół, BMW w górę

PILNIE Sprzeam Polo 98r, podgrzewane siedzenia kierowcy, klima manual, tempomat, oszczędny silnik 1.2 TDI. Cena 3 800 pln. Coś się sypie ostatnio.

Re: FABIA 1,2 HTP rozrząd

tez miałem to samo w VW polo,z tym samym silnikiem.Przebieg 45000.Trzeba pilnowac stanu oleju(na bagnecie max)Teraz mam dłuższy napinacz na łańcuszku,wiec moze bedzie spokój

Witaj, Posiadam takie autko w wersji 1,2 65KM. Wyposażenie ubogie: 4PP, Wspom. Kier, CZ, Blokada Skrzyni i tyle - teraz cholernie brakuje mi klimy:( Ale po kolei. Autem przejechałem juz 14 tys. Póki co nic nie skrzypi, nic się zepsuło więc można powiedzieć, że sprawuję się normalnie

Re: Honda Jazz czy VW Polo

VW byly dosc wysokie ceny i kiepskie wyposazenie ale ostatnio troche zmienia sie na plus. Mozesz jeszcze wziasc pod uwage Seata Ibize to praktycznie to samo co Polo ,te same silniki ,zawieszenie tylko stylistyka troche inna i bardziej sportowe zestrojone zawieszenie. Nie

( nie szukasz strzałki na kółku zegara)a wszystkie kontrolki są skupione w jednym miejscu włącznie z taką fajną , która świeci się na niebiesko póki silnik nie jest rozgrzany i gaśnie gdy jest OK. Nie będę się też wygłupiał twierdząc , że yaris ma jakąś wysublimowaną tapicerkę : ot szarawe

Re: VW Tupi/Chico i nowy 1.2 TDI

qrakki999 napisał: > Moze gdyby nazywał sie rynku niemieckim Wolf to miałby wieksze szanse;-) Błedem był dobór silników, a zwłaszcza cennik - bardziej opłacało się Polo albo Ibiza. Z mocniejszymi motorami np. 1.8T miałby szansę zapełnić lukę, w którą wcisnęło się dzisiaj nowe Mini

Silnik 1.2 Volkswagena nagrodzony

Nowy silnik Skody już nagrodzony (PAP/08-07-2003 12:31) Nowy trzycylindrowy silnik benzynowy 1.2 HTP/40 kW uznany został za najlepszy tegoroczny projekt w kategorii przemysłu samochodowego wśród ogłaszanych corocznie nagród firmy Parametric Technology Corporation. Jak podały służby

Silniki Fabii

niedostepna w Polsce). W modelu 2003 silnik 1,4 60 KM ma zostac zastapiony przez trojcylindrowy 1,2 l. Jest to rowniez oryginalna konstrukcja Skody, ale tym razem bardzo nowoczesna. Obecnie jest montowany w Polo. Role sie wiec odwrocily - teraz Polo testuje podzespoly Skody dla Fabii. Pozdrawiam.

Jeżdzę fiatem linea 1,4 turbo jet 120KM a więc z silnikiem analogicznym do tsi produkowanych przez VW. 5 litrów polo 1,2 tsi może spalić w trasie, z pewnością nie przy dynamicznej jeździe miejskiej. Moja linea w mieście pali: a) stosując zasady ecodrivingu 7,5 l b) przy dynamicznej jeździe z

Re: polo czy clio

Gość portalu: mac napisał(a): > Jeśli chodzi o Clio to masz zapewne na myśli silnik 16V - 75 KM ? O słabszymw 1999 roku nie było w Clio 1.2 16V!!! KM możesz zapomnieć. > Silnik w VW 16V jest bardzo dynamiczny, nawet w Golfie IV, którym miałem okazję > > jeździć

Sprzedam VW POLO IV 5d -1,2 12V 2004 r - 15.000 km

! OBECNIE POSIADAMY DO SPRZEDANIA SAMOCHÓD: VOLKSWAGEN POLO 5 drzwi ROK PRODUKCJI 2004 SILNIK 1,2 12V, moc 64 KM Bardzo mały przebieg 15.700 KM (udokumentowany na 100%) .............................................................................. ................. WYPOSAŻENIE

Re: Vw Polo 1,6 ,pytanko o olej

majki1976 napisał: > jaki powinien być wskaźnik oleju na bagnecie w Vw Polo 1,6 ? cały, połowa , > 3/4 ? to zalezy :) pod max mozesz lać w lecie - olej dziala takze jako srodek "chlodzacy" znowu troche wiecej niz minimum w zimie - wtedy silnik troche szybciej sie nagrzeje

Sprzedam VW POLO IV 5d -1,2 12V 2004 r 15.000 km

PRODUKCJI 2004 SILNIK 1,2 12V, moc 64 KM Bardzo mały przebieg 15.700 KM (udokumentowany na 100%) .............................................................................. ................. WYPOSAŻENIE : Samochód posiada bardzo bogate i funkcjonalne wyposażenie: - Elektryczne i

Re: POLO czy PUNTO II???

ktory cos tam bredzil o trwalosci silnikow 170-000 km przypominam, ze w VW zamarzala odma, a silniki zwyczajnie sie zacieraly, a 1.2 z Fiata to chyba najbardziej trwaly i idiotoodporny silnik Fiata i maly silnik europejski w ogole. pozdr

Re: Honda Jazz czy VW Polo

temat przerabiałem w końcu 2005 roku..... obecnie jeżdżę jazzem 1.2 cool i sobie chwalę. oglądałem POLO /wczesniej jeździłem golfem II 1.6 TDI/ ale złe opinie o serwisie vw w b-stoku oraz przede wszystkim abstrakcyjny cennik - podobnie/porównywalnie wyposażony polo kosztował w granicach golfa

Re: Nowe Polo od 40 540 zł

W nowym Polo na polskim rynku jeszcze nie ma silnika TSI - będzie nowy 1,2 TSI o mocy 105 KM. Silnik 85 KM to dobrze znany motor 16V grupy VW (wcześniej miał 75 KM) Mi najciekawszym silnikiem wydaje się 1,6 TDI 90 KM zwłaszcza w wersji bluemotion która ma zużywać średnio tylko 3,6 litra ropy na

Re: Skoda, Vw czy Fiat?

Jak uczy doswiadczenie Fiat sporo straci na wartosci . Nowe Polo raczej napewno bedzie swietnym autem ale obawiam sie ze stosunkowo drogim wiec nie licz na to ze z silnikiem 1.2T zmiescisz sie w 50ts .Mimo wszysto mysle ze warto na niego poczekac i porownac z konkurencja bo

Re: Volkswagen Polo Samochodem Roku!

Do "sachs" Jezeli nie słyszałeś o pękających blokach silników koncernu VW (silniki 1,2 i 1,4) które są wykonywane z aluminium, to nie moja wina. Poczytaj sobie obiektywne wiadomości to się dowiesz o wielkiej akcji jaką organizował VW montując jakieś systemy podgrzewania. A może i nie bo koncern

Re: VW Polo Q-line 1,2 , 64 KM - jak się sprawdz

Odpowiadasz na : oskarek05 napisała: > Muszę wybrać pomiedzy polówką a Clio. A jaki silnik w Clio? Podejrzewam 1,4 100 KM więc VW to pragnienie a Clio Sprite zwłaszcza, że ma klimę. Felgi i tak dokupisz żeby miec 2 komplety 1 na lato a drugi na zimę.

Re: pomóżcie dziewczynie!!:)

Polecam toyotę yaris: np. moto.allegro.pl/item154218065_toyota_yaris_klimatyzacja_2003_salon.html vw polo np

Zawieszający się(?) gaz.

Wiatm. mam Opla Corse C 1,2 benzyna i gaz sekwencyjny, rocznik 2003. Problem jest taki, że od pewnego czasu auto dziwnie się zachowuje - po przejechaniu kilku(nastu) km w pewnym momęcie zapala się kontrolka sygnalizujaca brak gazu i kontrolki z symbolem klucza oraz z symbolem silnika. Samochod

Re: Wybierz najlepszą generację Volkswagena Polo

Pozdrowienia od kuzynki, (byłej) właścicieli Polo III, której pomimo chuchania i sporadycznego użytkowania auta zerwany roczny nowy pasek klinowy poważnie zniszczył silnik i wybuliła kilka tysiaczków na naprawy. Nie ma to jak jakość made by VW.

bardziej dla Ciebie liczy sie ladna galka zmiany biegow czy > tapicereczka niz np. silnik :) Zdecydowanie POLO! ¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤ .. zadne szrotastwo,ja kupuje zawsz fabrycznie nowe samochody,ale pld. Szwecja lezy w tzw. pasie rdzy

Re: Wymiana oleju w silniku

misiaczek1281 napisał: > uffffffffffff.... nareszcie zrozumiałeś ;) > Jako ciekawostkę powiem ci że kiedyś w Polo III miałem majonez pod korkiem od j > azdy w lecie na krótkich odcinkach...a w zimie podeszła woda, włączyła się czer > wona kontrolka i musiałem olej

Re: Kontrolka oleju

.Dlaczego? wszystko musze przetlumaczyc , a tego naprawde jest duzo.Pzdr.Michal P.S Mimo juz zaczetych wakacji,takie bzdurne tematy poruszacie,to chociaz sie niech cos przyda. • Re: Mam dla Was niespodzianke 'praktyczna' IP: *.telia.com Gość: Michal 16.06.2003 12:09 odpowiedz na list

Re: co wybrac: Audi A4 czy VW Passat 1.8 T ?

Z mojego doswiadczenia z niemieckimi markami wynika, ze jest duza roznica w jakosci pomiedzy samochodoami sprzedawanymi w niemczech a tymi sprzedawanymi w Polsce. Niby to samo a jednak po kilku latach eksploatacji widac roznice. Poza tym np. silnik taki jak ja mam w POLO jest tez montowany w

Re: Emisja CO2 nowych aut spadła o 12% od 2003 ro

Na zdjęciu Fiesta - 98g. Hmm, jak na wersję "eko" to trochę za dużo w porównaniu z konkurencją - VW BlueMotion, Skody Greenline z silnikiem 1.2 tylko 87g. Na razie na to nie zwracamy uwagi jak na Zachodzie, ale do czasu.... nowego podatku.

czy warto zamienić?

W tej chwili użytkuję chevroleta aveo, silnik 1.0, 82 KM, grudzień 2010, jedna poduszka kierowcy, elektryczne szyby, centralny zamek (bez pilota), elektryczne szyby (przód), 45 tyś km przejechane, bez klimatyzacji. Chciałabym zamienić na vw polo. styczeń 2008, silnik 1.2, 75 (???) KM, 4 poduszki

Sporo tu na forum żołnierzy firmy VW. Oprócz tego widzę, że równie dużo jest osób znających się na inżynierii silnika które po prostu mają wiedzę i pokazują zagrożenia dla nabywców. Pozdrawiam. Spędziłam 34 lata za kółkiem aut pochodzących z wielu rewolucji technicznych. Postęp dostrzegam. Jest

Re: Debilny wniosek!!!

> Fabia to jest twarde auto i z > podwoziem i silnikiem golfa. Raczej płytą podwoziową, ale nie Golfa a Polo. Jeśli chodzi o silniki, to są wspólne dla całej grupy VW, ale niektóe np. 1,2 nie są montowane w Golfie.

Re: Volkswagen Polo (2001-2009)

estatyki pozostawiam indywidualnej oceny, ale ilość miejsca na tylnej kanapie w przypadku VW to jakieś nieporozumienie. W toyocie wręcz odwrotnie... miejsca jak w niejednym nowoczesnym kompakcie... kwestje silników pozostawiam bez komentarza bo nie ma co porownywac palącego zdecydowanie za dużo paliwa 1,2