Przeszukano 119 241 845 wypowiedzi na 1 504 forach
vulcan 750 - najlepsze wpisy
-
vulcan 750
witam mam problem wielki motor sie grzeje i puchnie jak ciepły nie idzie zapalic szukam kogos kto zna sie na tym motorze z okolic poznania Czytaj więcej...
-
vulcan 750
??????????????????? Czytaj więcej...
-
Re: kawasaki vulcan 750
nawet poniżej 4 litrów, średnio ok 4,5 litra. Vulcan jest bardzo wygodny w podróży. Moto jest bezobsługowe: wał kardana, wspomniane wyżej zawory, nic tylko lać paliwko i jeźdźić. A co do szumu Czytaj więcej...
-
vulcan 750
WITAM MOZE KTOS MI POMOZE MOTOR PALI NA JEDEN TŁOK DODAM ZE ISKRA JEST A PO ZDJECIU FAJEK NIE MA ZADNEJ REAKCJI CHODZI O TŁOK TYLNI Czytaj więcej...
vulcan 750 - pozostałe wpisy
vulcan 750
WITAM MOZE KTOS MI POMOZE MOTOR PALI NA JEDEN TŁOK DODAM ZE ISKRA JEST A PO ZDJECIU FAJEK NIE MA ZADNEJ REAKCJI CHODZI O TŁOK TYLNI
vulcan 750
witam mam problem wielki motor sie grzeje i puchnie jak ciepły nie idzie zapalic szukam kogos kto zna sie na tym motorze z okolic poznania
kawasaki vulcan 750
macie jakieś doświadczenia z kawasaki vn 750? warto kupić? zalety? wady? pozdrawiam
VULCAN
WITAM MAM PROBLEM Z KAWASAKI VULCAN SŁYCHAC GŁOSNE STUKI Z PRAWEJ STRONY MOTORU MOZE KTOS WIE GDZIE MOZNA ZNALESC SCHEMAT SILNIKA 750CCM LUB MOGE PROSIC O PORADE
Kawa VN 750 Vulcan
Czesc, Mam Vulcana VN 750 z '86-go. Poszla mi uszczelka pod glowica. Potrzebuje wartosc momentu dokrecania srub glowicy. Dzieki za pomoc.
Re: vulcan 750
Z tego co mi wiadomo to nie ma takiego schematu po Polsku. Jeżdze właśnie Vn 750 i szukałem dla siebie i mam tylko w j. angielskim i niemickim, ale jeśli jest i w j. polskim to chętnie też zobacze.
wał vulcan
witam poszukuje wału do kawasaki vulcan 750 najlepiej z korbowodami oferty prosze składac na wojteksuw@tlen.pl
Sprzedam Kawasaki VULCAN 750
Moto w dobrej kondycji, sprawny, zarejestrowany, opłacony. Możliwość pewnej negocjacji ceny. www.allegro.pl/show_item.php?item=425009247
Re: vulcan 750
hmm, po polsku to raczej ciezko bedzie.... natomiast literatura po angielsku/ niemiecku juz sie znajdzie..
Jak najbardziej polecam, sam takim jeżdze i jestem bardzo zadowolony. Ma dość duża moc bo prawie 70 KM, 4 zawory na cylinder sterowane hydraulicznie. Bajecznie przespiesza. Mało pali: w trasie nawet poniżej 4 litrów, średnio ok 4,5 litra. Vulcan jest bardzo wygodny w podróży. Moto jest
vn 750
witam czy ktos wie dzie mozna kupic silnik do motoru kawasaki vulcan 750 i jaka moze byc cena
Vulcan stuki
WITAM MA M PYTANIE CZY KTOS WYMIENIAŁ ROZRZAD W VN 750 CHCIAŁ BYM SIE DOWIEDZIEC CZY NA PROWADZENIU ŁANCUSZKA DO GÓRY JEST LUZ CZY NIE CHODZI O LUZ MIEDZY PROWADZENIEM ŁANCUSZKIEM I SCIANA GŁOWICY
Jak mi się dobrze zagrzeje silnik to nie chce palić za pierwszym razem, muszę go trochę pokręcić. A jak jest zimny pali.. Jaka może być tego przyczyna??
bardzo dynamiczny silnik , rwie do przodu juz przy malych obrotach udana niezawodna maszyna Czesc!
Zalety: - Nie za drogi - Fajnie ciągnie - lekki - hydrauliczna regulacja zaworów - wal - wygląda jak motorki które mi się podobały gdy bylem dzieckiem Wady: - silnik nie brzmi za zdrowo(słyszałem kilka egzemplarzy i każdy to miał) - za lekki - wal - wygląda jak mot
Kawasaki VN 750 Vulcan - na co uważać?
Jak w temacie. Mam zamiar kupic vulcana 750 z lat od 1887 w górę (zależy od stanu kasy jaki to będzie rocznik). Na co zwracać uwagę przy oglądaniu, czego się wystrzegać i czym się nie przejmować kupując ten motocykl. pozdrawiam
Re: Vulcan 1500
Jeśli ten vn750 jest w miarę dobrym stanie to ja osobiście bym się mocno zastanowił czy wymieniać go na vn1500. Jedyne co jest lepsze w 1500 to wygląd (i to zależy co się komu podoba) jeśli chodzi o jazdę to 750 bije go w każdym punkcie.
Vn 1500 bardzo mi sie podoba tylko przeraża mnie to spalanie 8 litrów w porównaniu do mojego Vn 750 4.5 litra to diametralna różnica. Najgorsze jest to że cena litra paliwa ma niedługo skoczyć do 5 zł :(
Re: VULCAN
Po pierwsze vulcan 750 miał (zdaje ze już go nie robią wiec czas przeszły) samoregulujące się zawory, wiec zakładając ze olej był czasem zmieniany to nie powinieneś mieć problemu ze źle wyregulowanymi zaworami. Po drugie one miały problemy z łańcuszkiem rozrządu lub raczej jego napinaczem ale
O nowym moto moge niestety jeszcze pomażyć, myślałem raczej o takim Vn z 1990-94 roku, o ile oczywiście sprzedam mojego Vn 750. Vn 1500 bardzo mi sie podoba, duży, fajny motocykl :) i te 1500 ccm3, stosunkowo nieduża moc ale moment całkim niezły :)Z tego co wyczytałem to Vn 1500 jest
Re: Vulcan stuki
Według mnie przyczyna stuków pochodzi od zbyt słabych napinaczy ( bolączka tych modeli ) od górnych łańcuszków, które w tym zestawie są najdłuższe i najszybciej się wyciągają, a napinacz jest zbyt słaby i ma za małą regulację. Sam śmigam na Vn 750 i coś o tym wiem. A tak w ogóle to te
Re: opinia o Kawasaki 750 Vulkan
yo! opinia a EN 500: kup sobie Virago XV 535 opinia o Vulcan 750: kup cokolwiek innego zdrowia! szynszyll xlv750r
Re: Kawasaki VN 750 Vulcan - na co uważać?
mam podobny problem chociaż "niższy" o 10 cm, ale ja myślę poważnie o virażce 750 np z wyciągniętymi podnóżkami-przymierzałem się do intrudera 1400 jest dla mnie idealny (odległość odśrodka "wygięcia" soidła jest w nim 85 cm,dla mnie ok,nie wiem jak to jest w viradze tej większej pozdr
yo! temat jest trudny ;( ale nie beznadziejny ;) jezeli szukasz sporego czopera do powiedzmy 10 tys pln to radzilbym porozgladac sie za: vt 700-750 C Shadow - trudno o ładna sztuke ale jak juz trafisz to sie razem zestarzejecie CB 650 - 750 C - piekne motocykle - mozna nieraz trafic
Re: Shadow/Vulcan/Marauder/Intruder -800
Zdecydowanie Shadow 750 Miałem dwa. Gdyby coś było nie tak, nie kupiłbym drugiego / kupiłem młodszy /
yo! moim skromnym zdaniem to daj sobie z Vulkanem spokoj - nie ma najlepszych opini a w razie draki nic do tego za ludzkie pieniadze nie kupisz. mysle ze zdecydowales sie na niego ze wzgledu na cene - moja rada jest taka: odpusc sobie ;) pozdrawiam! szynszyll xlv750r
Kawasaki vn 750 - kupowac czy nie??
Witam!! Nosze się z zamiarem kupienia jakiegoś jednośladu. W oko wspadł mi Kawasaki Vulcan vn 750, ale najpierw chciałbym coś więcej dowiedzieć się na temat tego motocykla. Ze względów finansowych w gre wchodzą modele z drugiej połowy lat 80-tych. Pomóżcie i powiedzcie czy warto. Alternatywnie
Przede wszystkim ze względu na cenę:) Virago 535 odpada bo jestem za duży (195 cm) i niezbyt wygodnie mi sie na niej siedzi.
czesc, też mam ten sam problem i sam nie wiem czy wybrac virago czy vulkana i to kusi i to nęci, ale boję się stopnia skomplikowania kawy i nadziania się na minę...pozdrawiam fanów v-ek
Gość portalu: szynszyll napisał(a): > yo! > > opinia a EN 500: > > kup sobie Virago XV 535 > > opinia o Vulcan 750: > > kup cokolwiek innego > > zdrowia! > > szynszyll > xlv750r Dzieki za odpowiedz to
Re: jaki motocykl?
Jeśli Virago to 750 lub ewentualnie Kawasaki Vulcan 750,Suzuki Intruder 800. Mniejsza pojemność szybko Ci się znudzi!
yo! w porownaniu z konkurencja slabe - xv 535 bije EN 500 na glowe a Vulcan nie bez przyczyny leci z ceny na leb na szyje gdy inne duze czopery trzymaja cene przez dziesieciolecia. pozdrawiam! szynszyll xlv750r p.s. jak Ci wystarczy 500 ccm to bierz Virago, jak malo to VT 700/750 C
Gość portalu: szynszyll napisał(a): > yo! > > w porownaniu z konkurencja slabe - xv 535 bije EN 500 na glowe a Vulcan nie bez > > przyczyny leci z ceny na leb na szyje gdy inne duze czopery trzymaja cene przez > > dziesieciolecia. pozdrawiam
Re: kawasaki EN 500 vulcan
ja zasiadam na mniejszym vulkanie en 450 ltd 454 fajny, mocny wygodny jak mi się znudzi to też będę szukał kawę ale chociaż 750 . napęd na pas- więc czysto i cicho , 8 zaworów, ja u siebie jeszcze nie regulowałem ale bez problemu jest na śrubę z kontrą, a co do 535 też miałem taki zamiar ale
Nedielny rejsik
Szukam chetnej /plecaczka/ na niedielna 2.11 wycieczke z dala od grobow bo to takie dolujace . . . Gdansk, Vulcan 750, a opiekun mily i troskliwy. To pewne - a reszta do uzgodniena. Korzystam goscinnie z komp wiec kontakt tylko telef 660477471 Pozdrawiam ADAM
Re: Yamaha Drag Star 650_vs_Kawasaki Vulcan VN800
yo! zasadniczo przy takim wzroscie wygodnie Ci nie bedzie na żadnym z tych moto - po prostu jest na nich ciasno jak nieszczescie. na Twoim miejscu porozgladalbym sie za jakims klasykiem - latwiej bedzie Ci zaczac przygode z moto. no chyba, ze koniecznie musi byc "czopek" szynszyll xtz750
jaki motocykl?
Witam:) Kolejny zdecydowany tylko w części;). Planuje kupić większy motocykl (obecnie "chińczyk 150")i wstępnie wytypowałem 4 maszyny: - Honda Shadow 600 - Yamaha Virago 535 - Kawasaki Vulcan 750 - Suzuki Savage 650 Do wydania mam ok 9000,00zł Jakieś inne sugestie? Motocyklem jeżdżę do
Re: Jakiego Chopera/Cruisera kupić do 8 tyś ??
kwota nie jest wielka, tego typu motocykle z reguły trzymają mocno cenę: kupuj taki, który będzie w najlepszym stanie technicznym. czy będzie to intruz 750/800, czy shadow 600/750, czy virago 750, albo vulcan 750, nie ma większego znaczenia. grunt, żeby jeździł a nie stał u mechanika czekając na
Re: Jaki choper?
Nie da się prosto odpowiedzieć. Ciężko za ten kapitał nabyć porządnego choppera. Jesteś wysoki, Virago 535 odpada. Może 750, ale za taką kwotę będzie ciężko znaleźć. Może jakaś Honda Magna, lub Kawasaki Vulcan albo wspomniana Shadow. Najlepiej usiąść na jakimś i zobaczyć jak pasuje. Tego nie
Re: Pierwszy motocykl
bierz tą maszynę i się nią baw, bo to nie morderca! Kawa vulcan to życzliwy klamot, do tego piękny. Jak go nie kupisz - daj znać. Jak mnie stać, to go wezmę (choć myślałem raczej o 750-800 ccm: shadow lub VN 800 classic, a zamiast vulcana wolałbym yamaha wild star.
Re: Co lepsze Honda Vt 700 czy Kawasaki Vn 750 ??
Adres strony - chudzikj.republika.pl/ - bardzo ładny opis VN 750 Vulcan. Mój VN zapala po nocy tak: pełne ssanie bez dotykania manetki gazu - starter - załapuje od razu - minimalna przegazówka (2-tyrknięcia) - obroty po chwili dochodzą
Re: No i mam go wreszcie!!! :)))
Za szybko kliknąłem. Już piszę. Kupiłem Kawkę Vulcan 750!!!! :))))))))) Na razie tylko nieśmiałe zwiedzanie osiedla - papiery w toku :(( Ale za kilka dni... :)))))))))) A i proszę o pomoc od razu. Przydała by się serwisówka, zna ktoś może jakiś adres? Chciałbym też go troszkę ubrać
Re: Pierwszy motor...tylko jaki?
to ja się podłączę z moim pytaniem: po 15 latach przerwy z motocyklami wsiadłem na yamahę road star i już wiem, że najwyższy czas wrócić do "życia" :D To musi być chopper - tylko jaki: 1. Kawasaki VN 750 Vulcan 2. Suzuki maraduer od 600 w górę 3. Suzuki intruder (jw) a może coś innego
Re: Piekny, nowoczesny, prosty klasyczny motocykl
mały Vulcan. Jeśli sie boisz to pomyśl o Eliminatorze 250 czy 400. -- gg: 6429228 k750@wp.pl Kawasaki EN450LTD
Re: honda vtx
A co dokładniej chciałbyś wiedzieć? Jeśli chodzi ci tylko o moc (w domyśle maksymalna jej wartość) to raczej nie zawracałbym sobie uwagi małym vtx’em tylko spojrzał na większego. Co prawda nie miałem okazji bawić się virago ale vulcan 750 wcale nie wydawał się tak wiele słabszy
Re: Od czego zaczynaliscie??
)-ich studia, a teraz znów zabawa z moto - VN 750 Vulcan - a w niedługiej przyszłości(o ile będzie) VN 900 lub coś ponad 1000. Pozdrawiam wszystkich(nie tylko wiekowych).
Skradziono rower; czarna holenderka-damka
Skradziono rower; typ holenderka, damka, czarny z brązowymi oponami, brązowym siodełkiem oraz rączkami. Rower posiada plastikowe osłony na tylne koło, czarne błotniki, regulowaną stopkę do podpierania, duży dzwonek na kierownicy. Jak ktoś ma informacje to proszę na GG 2440207 lub tel606380814
Re: FZ1 - potrzebuję rzetelnych opini
wracam do nakeda i nie sportowej pozycji ? hmm......... duzo by pisac :) A tak krótko to jestem nie zdecydowany i właściwie co sezon próbuje czegoś innego czego przykładem niech bedzie wyliczanka z ostanich 10-ciu lat : Suzuki VX800, Honda VFR 750, Suzuki DR 800 BIG, Kawasaki Vulcan 750, Suzuki Bandit
Re: kawasaki zx6r 2005 - gleba "parkingowa" :/
Nie znam zx ale w vulcanie 750 po przewrotce pompa olejowa potrafiła zassać powietrze. Potem nie była w stanie przepchnąć tej banki powietrznej i nie miałem ciśnienia oleju. Najprostszym rozwiązaniem żeby to naprawić (sam osobiście to zrobiłem) było popuścić filer oleju i wtedy próbować
Re: Skradziono rower; czarna holenderka-damka
Każdy rower ma fabryczny nr ramy, jest wybity na tyle głęboko, że nie da się go zeszlifować bo zostanie po nim dziura. Posiadam dokumenty z zakupu więc jestem w stanie udowodnić, że to mój. Kilka rowerów w Bełchatowie się znalazło, warto próbować.
Re: Już dość oszczerstw na temat Kawasaki
pamiętam)modeli: GPZ 900, ZZR 600, ZX-10R. 2. Zacierająca się 3 panewka główna wału korbowego: ZZR 1100 (ZX-11R - jak kto woli), ZRX 1100/1200. 3. Problemy z wentylatorem, rozrusznikiem, napinaczem rozrządu VN 750 Vulcan (produkowany do dziś na USA!) 4. Kłopoty z łożyskowaniem wahacza całej serii
Re: nawet poniżej 100
edwin.sk napisał: > dlatego produkują motocykle o róznych pojemnościach... jeden wybiera dwulitrowc > e a inny lata 650... powiem szczerze tez nie wiem po co ten wyscig pojemnosci bo jeszcze ledwie pare lat temu szczytem byl Intruder 1400 i Vulcan 1500 to wtedy motocyklisci nie
Re: matrek
fregatom jak srut po calym okrecie. > Harpoon - predkosc ok 850 km/h glowica tez 200 kg. harpoon wolna krowa. Do niej mozna i nalezy strzelac z Vulcanu. Nie ma problemu. >czy tez P-700- > predkosc 4,5 macha,glowica 750 kg. Cos twoja teoria lezy.Ze nie > wspomne o pomysle Ht
Re: Honda VTX 1300 vs Kawasaki VN 1600
troche jakby nizszy srodek ciezkosci a vn1500 sie wydaje troche wiekszy ale roznica jest naprawde nieznaczna. Powiedzialbym ze vtx sie troche lepiej prowadzi na zakretach (ale kogo to obchodzi w takim motorze) natomiast Vulcan ma napewno o wiele wygodniejsze – bardziej miekkie I o wiekszym
Re: Szkoła - dziennik elektroniczny
wersji) oraz wersja standard dla rodziców bezpłatnie lub wersja premium 19zł rocznie 3. Dziennik idziennik.edu.pl 750 zł brutto 4. Dziennik novo-szkola.pl (używany w LO Słowacki Otwock) bezpłatny, firma wspierana przez UE 5. Dziennik Vulcan 1900-2900zł (w zależności od wersji), bardzo popularny