Sake

Sake

Przeszukano 119 331 360 wypowiedzi na 1 504 forach

szydlowiec 26-500 ocena nowych radnych miasta - pozostałe wpisy

Soruj: wg trafności wg daty

Re: Ocena radnych miasta

Ciekawi mnie ile tym razem starych radnych zasiądzie w nowej Radzie. Jak znam życie to na pewno więcej niż połowa! Dlaczego tak sadzę ? bo mają "doświadczenie" a nawet patent w zdobywaniu głosów!

Re: Ocena radnych miasta

obiekt-yw napisał: > Ciekawi mnie ile tym razem starych radnych zasiądzie w nowej Radzie. Jak znam życie to na pewno więcej niż połowa! Dlaczego tak sadzę ? bo mają "doświadczenie > " a nawet patent w zdobywaniu głosów! A mnie ciekawi ilu będzie nauczycieli bo w tej radzie było

Skład nowej Rady Miasta Marki

Skład nowej Rady Miasta Marki Do Rady Miasta Marki weszli (w nawiasie - czyja grupa): Okręg nr 1 M. Przybysz - Piwko - 485 głosów (grupa Werczyńskiego) R. Tankiewicz - 435 głosów (grupa Tankiewicza) A. Świstowska - 401 głosów (Izba Gospodarcza) P. Chojnowski - 281 głosów (grupa

Nowa płocka rada miasta !

Gazeta Płock dała plamę publikując listę radnych w internecie po godz.21,30,gdy Gazeta Radom opublikowała taką listę po godz.12,.. z miasta dwa razy większego. A w ogóle to mamy 9 radnych nowych w RM Płocka i przybędzie po 26 bm jeszcze je- den,który zastąpi wybranego prezydenta,czyli aż 40

Sesja siedleckiej Rady Miasta

Dużo emocji podczas sesji rady miasta w Siedlcach (26 czerwca) wzbudził projekt uchwały w sprawie oceny funkcjonowania spółek miejskich. Problem dotyczył wspólnego oceniania wszystkich spółek, co zdaniem opozycji jest niemożliwe do przeprowadzenia. Jak powiedział w rozmowie z Katolickim

Re: skład nowej Rady Miasta

To totalny ABSURD, ze pan Cezary Szeski z listy nr 27 - KOMITET WYBORCZY WYBORCÓW LEWICA SAMORZĄDOWA z ilością głosów 86 najprawdopodobniej będzie radnym, a na przykład pani Bukowska Agnieszka Stefania (173 głosy) czy pan Tadeusz Wieczorek z listy nr 26 - KOMITET WYBORCZY WYBORCÓW CIECHANOWSKIE

Radni nie akceptują proponowanych przez miasto ...

To skandal. Ciekawe, czy któryś z tych radnych był osobiście w placówkach, które chce likwidować. Ja znam dobrze Szkołę Podstawową nr 41. Pani Dyrektor, to właściwa osoba na właściwym miejscu. Szkoła jest zadbana, stale się rozwija, inwestuje w nowe rozwiązania. Dyrektor to dobry menadżer

Re: Nowy klub radnych?!

Pisaliście że głosy oddaje pewna określona grupa wiekowa. Może należałoby się zastanowić jak skłonić do aktywnego uczestnictwa pozostałe grupy wiekowe. mam na myśli zwłaszcze młodych ludzi. Nawet w naszym mieście istnieją polityczne organizacje młodzieżowe ale z tych o których wiem

Re: Skład nowej Rady Miasta

Starostą to będzie równie dobrym Burmistrzem Miasta Józefowa. Pan Koźlak nawet nie był jeszcze radnym. Powiem tak "za wysokie progi na jego nogi".

Kompromitacja. Metropolia straciła 500 milionów...

Dziękujemy takim panom jak Frankiewicz, Kopel et consortes za ścisłą współpracę między miastami, ze wspaniały rozwój sieci tramwajowej, za wspólny bilet na komunikację miejską, za rozwój miast, za nowe blaszaki, likwidację kultury i za to, że robią powoli ze Śląska zaścianek. A teraz

Artur Jaroszewski z PO nowym przewodniczącym ra...

Jest bardzo dobrze, że radni porozumieli sie i uporządkowałi organizcję funkcjonowania Rady Miasta. W mojej ocenie dokonano właściwego wyboru. Gratuluję wybranym i tym którzy wybierali. Pozostaje teraz praca dla Płocka, a jest wiele do zrobienia. Trzeba wypracować strategię rozwoju miasta

Piłkarze Jagiellonii w meczu z Zagłębiem w ocen...

JAGIELLONA POTRZEBOJE POMOCY MIASTA W PROMOWANIU BIALEGOSTOKU w POLSCE i PRZECIEZ NOWEJ EUROPIE . RADNI MIASTA POWINNI MYSLEC O PRZYSZLOSCI CALEGO WOJEWODSTWA PODLASKIEGO , FOOTBALL TO NAJWIEKSZA PROMOCIA DLA KAZDEGO MIASTA , PRZYKLAD BARCELONA ! JEZELI NIE CHCEMY ZNIKNOC W EUROPEJSKIEJ

Re: Miasto pożyczy Zagłębiu 500 tysięcy złotych

Ja też nie zgadzam się z decyzją radnych. Pieniądze z kasy miejskiej powinny służyć mieszkańcom a nie grupie słabych zawodników, trenerowi i prezesowi. Jeśli nie ma pieniędzy - niech się klub zdegraduje do najniższej ligi i zaczyna od nowa z rozsądkiem. W obecnej formie to będzie studnia bez dna

nad czym radza radni

W Warszawie jest prawie 500 radnych a Warszawa nie ma nawet 2 milionow mieszkancow. W Nowym Jorku mieszkancow jest ponad 10 milionow a radnych 51. W Tarnobrzegu mamy 21 radnych liczba mieszkancow plus minus 50 tysiecy. Miasto Millwauke w Stanach liczba mieszkancow 2 miliony radnych 8.

Re: Marcin Uchwał został nowym sekretarzem miasta

Czy to będzie reorganizacja związana z racjonalizacją – zobaczymy. Zgadzam się, iż potrzebna jest nowa ustawa o samorządzie oraz o pracownikach samorządowych uwzględniająca modelową strukturę urzędów, choć z drugiej strony przed samorządami stają nowe zadania i nie można im narzucić sztywnej

Via OdNowa w Mieście moim

Jak wieść gminna niesie władcy miasta mego nowy projekt mają. Podobno z północy na południe wytyczona zostanie nowa arteria uliczna rozwiązująca wszelkie problemy rudzian nie tylko komunikacyjne. Nosić będzie piękną nazwę Via OdNowa. Od brzegu Bytomki na północy do brzegu Kłodnicy na południu

Kolejna publiczna ocena

może i więcej była naszym pracownikiem. I w jakich okolicznościach na własne życzenie odeszła z pracy to powinniście Państwo wiedzieć. I cieszę się tym bardziej, ironizując sobie oczywiście, że taka osoba chce budować nowe Piechowice, która POK doprowadziła do sytuacji upadłości kompletnej. I

sesja rady miasta

W dniu dzisiejszym wniosłem wniosek - o wycofanie z porządku obrad dwóch uchwał dotyczących sprzedaży działek - o odrzuceniu nowego taryfikatora stawek za wodę i ścieki Propozycje te spotkały się z poparciem większości radnych. Ponadto spytałem się o: - należne gminie dopłatę (ok.2 500 000zł

Miasto szykuje grunty dla nowych inwestorów

Miasto szykuje grunty dla nowych inwestorów czaj 10-12-2002, ostatnia aktualizacja 10-12-2002 19:26 Jeśli radni zaakceptują propozycje prezydenta, Gorzów zyska nowe tereny przeznaczone na cele przemysłowe i komercyjne. - Zmiany w planach zagospodarowania przestrzennego umożliwią wejście

Re: Ocena chełmskich radnych na półmetku kadencji

Ocena urzędników pana Prezydenta "Dyrektorskie i kierownicze stanowiska nie są wieczne. Nowy też długo nie zagrzeje bo napewno się nie sprawdzi coś wiem na ten temat pokażcie chociaż jedną kompetentną osobę z otoczenia Grabczuka przecież to same jonaki. czego się po nich można spodziewać

Ponad 500 dzieci odrzuconych

7 lat temu przy ulicy Bohaterów zlikwidowano przedszkole lub żłobek, na bazie starego budynku powstała nowa siedziba PROMARU. Czy Radni Miasta sprzedając teren i budynek za psie pieniądze nie zastanawiali się wtedy nad rozwojem miasta? A teraz na Staroniwie budują przedszkole... Gdyby

co nowego w Krakowie?

Jan Nowak Jeziorański będzie patronem placu w Krakowie Wojciech Pelowski 26-01-2006 , ostatnia aktualizacja 26-01-2006 22:22 Za dwa tygodnie powstający w krakowskim Nowym Mieście główny plac będzie nosił imię Jana Nowaka-Jeziorańskiego. Radni są za, a prezydent i właściciel gruntu "nie

Re: Przyjazne Miasto

Do starych radnych - przypomnienie, dla nowych - informacja o strategii, priorytetach, ocenie założeń i ich realizacji www.radzymin.pl/upload/ra050113_Strategia.doc • Re:Strategia - Do starych i nowych radnych przedemerytka 07.12.06, 23:51 + odpowiedz Podaję kolejny

Zmiana koalicji rządzącej w radzie Miasta

W zielonkowskiej radzie miasta zawiązała się nowa koalicja. Do radnych, którzy do rady miasta weszli z listy Adama Łossana dołączył radny K. Szałata, który do rady stratował z listy Wspólnoty Samorządowej. Z tej samej, z której startował obecny burmistrz. Wspólnota Samorządowa w kampanii wyborczej

Czy Radny to funkcja społeczna ? . Nowa Uchwała RM

Do zadania tego pytania skłoniła mnie nowa uchwała RM, która w mojej ocenie funkcje radnego pozbawia funkcji społecznej . Otóż , z dniem 1.06.12 wchodzi w życie nowa Uchwała nr 393 RM z dnia 29.05.12. Uchwała ta w diametralny sposób zmienia zasady wynagradzania w formie tzw. diet naszych

Miasto dostało 2,6 mln zł na wsparcie bezrobotnych

Dotacje z Urzędu Miejskiego nie dla wszystkich ! Nie spełniam jednego warunku. Jestem zarejestrowany w PUP dłuzej niz 6-m-cy. Według mojej oceny prawda jest jedna - nie nalezę do partii PIS-PSL. Być moze dotacjete dostanie p radny Kowalski lub Sońta, poniewaz im więcej potrzeba. Z powazaniem J55

Re: Ocena burmistrza po 2 latach.

tego zaczęli swoje urzędowanie. To wybrani przez nas radni zamiast być ciałem uchwałodawczym i kontrolować realizację swoich pomysłów na rozwój miasta czekają na to co burmistrz powie, zadecyduje. Czy w nowych wyborach będzie inaczej? Czy przestaniemy wybierać etatowych już radnych? Zobaczymy, chociaż

Fontanna multimedialna z nowym repertuarem

Fontanna multimedialna z nowym repertuarem Nawet 85 tys. zł może kosztować przygotowanie nowego występu rzeszowskiej fontanny multimedialnej. Jego premiera odbędzie się w sobotę 26 lipca Co znajdzie się w nowym programie? - Mamy przygotowane jego założenia. Będzie on podzielony na dwie części

Re: Klub radnych Od Nowa poprze

oceniając szanse w przypadku niepowodzenia referendum Od > > Nowa nie powinna stracić w nowych wyborach. Chociaż nowe wybory do Rady Miasta > to chyba najbardziej czarny scenariusz dla Szczecina, to niestety nie ma > wyjścia. Trzeba podjąć to ryzyko. Bo jest tak, że Szczecin

Re: Kazimierz G i radni Sosnowca ocena pracy

Popieram kolegę. Zdecydowanie coś w tym mieście trzeba zmienić a do tego niezbędny jest nowy człowiek z pomysłem.

kredyt dla miasta

www.youtube.com/watch?v=nJLo3idT5XM&feature=youtu.be dosyć ciekawa dyskusja, Radni wprowadzają nowe pomysły, debatują nad fikcyjnym budżetem, który od początku był niemożliwy do zrealizowania

Budziński: Wizja Kubickiego to nic nowego!

a co tu mozna nowego wymyśleć? Wolę pomysły blisko ziemi niż obietnice Eurodisneylandu. Kubicki moim zdaniem to na razie przeciętny prezydent, ale nie ma sie na razie co podniecać i dać chłopu jeszcze pół roku zanim zaczniemy pierwsze oceny. Wraz z popieraną przez Pana Ronowicz nie sciągnęliście

Re: Mikołaj na Nowym Mieście

:) www.nww24.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=3018:mikoajki-z-twoim-radnym&catid=3:aktualnoci&Itemid=2 Z wielką pompą obchodzono Św. Mikołaja w parafii Św. Jerzego na Białym Kamieniu. Radny tej dzielnicy, Ryszard Nowak przygotował wraz z przyjaciółmi 500 paczek dla dzieci. Gościnny ks. prałat Julian Źrałko udostępnił kościół Wałbrzyskiej Wspólnocie Samorządowej, po tym jak spaliły na panewce

26 milionów, kto to wyceniał ?

26 milionów, uzyskane ze sprzedaży podzielone na 4 miliony aktualnego czynszu daje liczbę 6. Czyli po 6 latach nowym właścicielom zwrócą się srodki wydane na zakup lokali. Takiego okresu zwrotu nie daje żadna inwestycja. Jeśli radni to przyklepią to bedzie kolejna finansowa granda w tym mieście.

Może nowe taryfy MZK?

radnych.Oni powinni tyle płącić, ile zwykły człowiek.Ponadto mozliwe jest wprowadzenie biletów: 10 minutowych, 30 minutowych, 90 minutowych i 6- godzinnych. Myślę,że moje propozycje są realne do wprowadzenia.Takie miasta m.in jak Kraków, Warszawa, Poznań mogły pójść taką drgoą to dlaczego nie

Re: Małgorzata Jacyna-Witt rozdaje 500 EURO

Małgorztki; kontakt rada miasta Szczecina lub klub radnych Od Nowa!

Re: Wyniki głosowań rady miasta

Błąd w rozumowaniu. Bogata gmina może zebrać radę i zatwierdzić budowę nowych inwestycji. Gmina taka jak Ząbki musi planować długoterminowo, rozważać warianty oraz przewidywać problemy i zagrożenia. Rozumiem, że budowa tunelu nie jest tak istotna jak np zakup laptopów dla radnych, czy

Radni o "Strategii rozwoju Lublina 2005-2013"

Jak im wyszlo,ze jestesmy na 10 miejscu pod wzgledem liczby mieszkancow.Jeszcze pare lat temu na geografii co innego uczyli ale kazdy moze ma swoje dane.Ja spotkalem sie z licbami od 330 tys(! toz to nie wiadomo kto i kiedy liczyl) po 500 w wariancie ze Swidnikiem i nowymi dzielnicami

Re: akcja

A ja bym wolał taki komunikat: Po wnikliwej ocenie budżetu miasta na 2015 rok radnym klubu mieszkańyc udało sie ograniczyć wydatki bieżące miasta w wysokości 500 tys zł. W związku z tym pytaja się miszkańców na co te środki przeznaczyć.

Re: Radny Wrażeń dobry radny ?

Dla mających wątpliwości proponuję poświęcić 10 minut na obejrzenie fragmentu XXI sesji Rady Miasta Chełmna z dnia 26-06-2012 r. dostępnej na stronie UM Chełmno. Należy zacząć od 18 minuty do 28 minuty 32 sek. kiedy to mówiąc " kolokwialnie" Jaśnie Pan Burmistrz bierze całą odpowiedzialność za

Re: Nowy Jork ma 12 radnych, Torun 50.

Ciężko jest mi powiedzieć ilu powinno być radnych, posłów, prezydentów itd. wiem natomiast jedno, że nie powinno ich być 6-ciu. Musimy pamiętać, że im mniej osób decyduje o czymś tym łatwiej wejść im do kieszeni (łapówkarstwo). Prosty przykład: firma chcąca postawić w toruniu hipermarket na

Re: Wstydzilibyście się!

Oczywiście, że tak. Przecież agencja ratingowa wystawiająca oceny Krakowowi wyraźnie powiedziała, że miasto musi ograniczać wydatki na transport. Pan prezydent i radni nie mają wyjścia, komunikacja musi zarobić na dwie nowe hale sportowe - oczywiście pośrednio, bo dzięki wysokiej ocenie ratingowej

Bezrobotni będą jeździć za darmo

a moze zamiast wydawac pieniadze w bloto to wspierac i pomagac tym ktorzy tworza nowe miejsca pracy a chyba zapomnielismy a zwlaszcza radni ze to oni obiecywali rozwoj miastu a w zwiazku z tym nowe miejsca pracy a poki co to 500 osob bez pracy z ajmexu i tak mozna byloby mnozyc panowie radni do

Re: Tymczasowy przejazd w Zielonce

Oczywiście że powinna. Przypomnę, na sesji styczniowej była propozycja uchwały aby obniżyć uposażenie "nowemu" burmistrzowi o 20% i w zależności od efektów pracy ewentualnie podnosić. Piątka nowych radnych "Mieszkańcy" wstrzymała się wówczas od głosu oświadczając - " Najbliższe pół roku pozwoli w

Sesja 26.9.2008

mówiąc przy tym o opóźnieniach,sam dał najlepszy argument za koniecznością niezwłocznego uchwalenia WPI,który jest jednym z elementów przygotowań.A radny Kłódkiewicz to przecież członek nowego koła radnych niezależnych wraz z P.Rusieckim i T.Krysteckim.Drugie koło niezależne to p.Wawer i Porowski

Re: budżet miasta na rok 2009

budzetu i finansów. Rządząca PO na nowego szefa zaproponowała radnego Leję (z PO). No i Pan radny gah26 błysnął wtedy, według mnie, szczytem infantylizmu i idiotyzmu politycznego i zgłosił Panią Cikuj (też z PO). Tak zgłosił na przekór. A co mu tam, w końcu nie za swoje pieniądze siedzi w Radzie

Gdańsk. skład nowej rady miasta

- wyniki Gdańśk- PO Przemysław Ryś otrzymuje mandat - jest czwarty w okręgu nr 5. A w artykule - jakoś go nie widać. Co ciekawe - GW sama wcześniej umieścila go w składzie rady: http://trojmiasto.gazeta.pl/trojmiasto/1,35612,8699102,Gdanska_Rada_Miasta__PO___26__PiS___7__SLD___1.html Gdańska Rada Miasta

Re: Miasto szuka tramwaju

Ale po co przegubowce przecierz nikt z decydentów z MPK i radnych komunikacji miejskiej nie urzywa. Wiec im ciasnota i krótki jelcz czy nowy stary krotki MAN na 12 czy 24 czy 26 w godzinach szczytu absoluntie nie przeszkadza. Zaplanowali jeden tramwaj i bedze jeden tramwaj ze jest on na

Prawybory w "Traugucie" wygrała Leszczyna

wyglądają wyniki głosowania do RADY MIASTA CZĘSTOCHOWA: (28 mandatów) 1. PLATFORMA OBYWATELSKA - 26% głosów => 7 radnych 2. SOJUSZ LEWICY DEMOKRATYCZNEJ - 14% głosów => 4 radnych 3. PRAWO i SPRAWIEDLIWOŚĆ - 13% głosów => 4 radnych 4. "Emeryci i Renciści" - 12% głosów => 3 radnych 5

Re: referendum wg radnej Błąkały- Zawronek

A oto roszady radnych: Anna Łukaszczyk nową radną w Rudzie Śląskiej Podczas trzeciej w nowej kadencji sesji Rady Miejskiej poznaliśmy nazwisko ostatniego radnego. Na wakującym miejscu zasiadła Anna Łukaszczyk. Radna z „Porozumienia dla Rudy Śląskiej" zastąpiła na tym stanowisku Grażynę

Re: Już 26 stycznia 2011...

Dobry wieczór Wszystkim :) Nie ma się co czarować. Ten zabytkowy kościół nie jest jakiejś wyjątkowej klasy ważności. W miejscu wyburzonych budynków planowana jest budowa garażu podziemnego dla Galerii Handlowej. Poza tym część mieszkańców tych bloków ma nadzieję na mieszkania w nowych blokach a

Re: "Negatywni" kandydaci po 9ciu typowaniach

Weź tez pod uwagę wyniki wstępnych ocen powstającego PROGRAMU RADOMIA 2006, które powinny być wiodące w wyborze nowego Prezydenta i radnych. Watek Ustalmy PROGRAM dla Radomia i jego priorytety

Podupadłe handlowo Lsaowice..co na to Radni?

Dlaczego Lasowice odstają handlowo od pozostałych osiedli? Dlaczego w Lasowicach nie ma Biedronki,Dina,Polo Market etc? Brak bankomatu,miasto wybudowało nowe bloki, gdzie zaplecze handlowe? Czy naprawdę mieszkańcy zwłaszcza starsi, są zmuszeni korzystać z usług lokalnych sklepikarzy? Co na to

Transport wg nowych zasad.

przewozów osiągając w ten sposób nienależne dochody, obciążając budżet gminy. Komisja wnioskowała do burmistrza o rozwiązanie umowy z firmą i rozpisanie przetargu, który pozwoliłby podpisać umowę z nowym przewoźnikiem w oparciu o prawo zamówień publicznych. Radnym chodziło przede wszystkim o zawarcie

Powstanie nowe województwo? Jest plan

Z pomysłem utworzenia nowego województwa wystąpiła na ostatniej sesji rady powiatu radomskiego grupa radnych. Ich zdaniem należy zastanowić się nad zmianą mapy administracyjnej kraju i odłączeniem od woj. mazowieckiego powiatu radomskiego oraz kilku sąsiednich powiatów; chodzi o powiaty

Re: Zmiana koalicji rządzącej w radzie Miasta

wyrażałem się krytycznie o wysokości zarobków w naszym UM. Decyzja nowej Rady o górnym pułapie wynagrodzenia dla nowego burmistrza już na samym starcie była wręcz SZOKUJĄCA !. Czyż nie lepiej było załatwić sprawę odwrotnie.Wystartować z niskiego pułapu i po roku,po ocenie osiągnięć podnieść stawkę

Czy radni uchwalą obowiązek mycia chodników?

"Pucowanie miejskich chodników jest na zachodzie Europy powszechne. W Łodzi nikt tego od dozorców nie wymaga." "Niedawno urzędnicy zastanawiali się nad nową uchwałą regulującą te kwestie. Proponowano zapis o nałożeniu na właścicieli domów obowiązku mycia chodników w centrum miasta. Przy

mincerek kup se sweterek(NOWY)

pedagogicznemu trzeba sie podlizywać, aby dziecię miało dobre oceny. Edzio! WandaR może poprowadzić zamtuz dla Bachusa a nie Winobranie, a Adaś piwiarnię. Edzio przy udziale radnej sld Jagódki( jak ci nie wstyd) wyrwałes kasę z budżetu miasta na płace twojej żony w bibliotece wojewodzkiej co to za

Re: Radni sie wahali

pierdołogadasiu Manufaktura jest 500 m od placu Wolności - rzeczywiście masz rację. To nie centrum Łodzi zarządzane przez władze miasta. Ale zrujnowane familiaki - to jakby należało do miasta. Teraz rozumiem, że jako przeciwwagę zbuduje sie nowe wspaniałe centrum kultury - a otoczenie, to

Gdzie ta OdNowa - sędzia

Tak mam zostać Wickiem, ale jeszcze musze wypełnić normę na forum /tak ze 500 postów/. Dlaczego piszesz, że nie zostałem radnym? Jak już raz napisałem, śmieszne jest ocenianie władzy po miesiącu urzędowania i to w takiej sytuacji miasta jaka jest. Napisałem też, że pierwsze oceny mogą być

Pozytywna ocena akcji reklamowej i nowych kont

Na tym forum pracownicy (generalnie) krytycznie oceniają spoty Szymona Majewskiego a wprowadzenie nowych kont osobistych uznają za spóźnione i nie w pełni dopracowane. Inaczej sądzi dziennikarz ekonomiczny GW Pan Maciej Samcik. Na swoim blogu pn. "Subiektywnie o finansach" umieścił taki wpis

Olsztyńscy radni wolą laptopy

powinno byc kwestia oceny poszczegolnych radnych przez ich wyborcow, to czy po ponad trzykrotnym podniesieniu ich diet, nie powinni oni kupic sobie tych laptopow za wlasne pieniadze. kazdy kupi sobie wtedy taki jaki bedzie mu potrzebny: niektorzy - najtansze modele, po to zeby pracowac na

Konkurs !

Szanowni Państwo ! Już jakiś czas funkcjonuje nasza nowa Rada Miasta. Chciałbym pokusić się o oceny radnych pod kątem zaangażowania w życie naszej mareckiej wspólnoty. Co nowego wnieśli do życia naszych społeczności lokalnych, jakie sprawy udało się im załatwić i jakie problemy rozwiązać

Re: Miasto refunduje podręczniki. Wyda na to 500

na określone podręczniki i niech służą one przynajmniej 5 lat dzieciom. Na człona co roku kupować nowe. Co się moze zmienic w podręcznikach dla szkół podstawowych i gimnazjów? Chyba ze uzupełniają je non stop o najnowsze odkrycia naukowe :) Niech radni jeszcze przyznają kilkaset tysięcy na

ocena programu

PRZYNIEŚĆ ODWROTNY DO ZAMIERZONEGO SKUTEK - Uzbrajanie nowych terenów inwestycyjnych; POPIERAM, ALE GDZIE MIASTO MA TERENY? - Wsparcie Miasta dla koncepcji utworzenia Parku Przemysłowego; JAKIE WSPARCIE? KULTURA, SPORT I REKREACJA - Opracowanie zasad wsparcia dla organizatorów życia

Re: Radomscy radni kontra TVP

znane, reporaż z szarego miasta, nawet z marszałkiem i prymasem w tle... a nawet jesli juz ktoś by obejrzał, to jaki miałoby to skutek dla Radomia? inwestycje, nowe miejsca pracy, turyści? Czy ktoś wie ile osób pracuje w Wydziale Promocji Miasta? Jeśli tak, to proszę o odpowiedź.

Karczowanie lasów pod inwestycje ma kosztować m...

Towarzystwo zadłużyło budżet miasta, a teraz była Prezydent jest radną PiSu i koleżanką pana Łatwińskiego? Gratuluje rozsądku nowemu Prezydentowi, z pustego i Salomon nie naleje ale radni wiedzą lepiej... magicy cy jak? Jeśli potrafią wyczarować pieniądze na wycinkę lasu to niech wyczarują inwestorów

Zadłużenie miasta - jak wielkie?

głowie w ostatnich latach brał kredyt hipoteczny. Bo się opłaciło. Kto tego nie zrobił - dziś żałuje. W zgodnej ocenie analityków to nie koniec wzrostu cen. Kto sam próbuje odkładać w skarpecie na nowe mieszkanie, ten się chyba nigdy nie doczeka własnych kątów. Jeśli więc chcemy "nadgonić

Re: Nowe zastosowanie kamer...

Mieszkańcy miasta powinni mieć wreszcie możliwość kontrolowania i oceny pracy: prezydenta, urzędników i radnych. Dlatego kamery należy zainstalować w pierwszej kolejności: 1) w gabinecie prezydenta i jego zastępców 2) na sali obrad rady miejskiej 3) w gabinetach dyrektorów wydziałów a także

Warszewo odcięte od Szczecina budowa nowej trasy

Warszewo odcięte od Szczecina Mieszkańcy Warszewa dopominają się budowy nowej, szerokiej trasy do centrum. Miasto przygotowuje projekty. Ulica Duńska stała się jedną z najbardziej ruchliwych tras w mieście. Bezpiecznie nie mogą się tam czuć ani kierowcy, ani piesi. (Marcin Bielecki

Re: Tradycyjnie zapraszam na dyżur radnego

minio100 napisał: > kiedy następny dużur? > Chcę pogadać. Mam problem z podłączeniem prądu... > Termin za 2 lata a ja za miesiąc się sprowadzam do nowego domu :( Szanowny minio 100 Rozumiem, że sprawa dla Pana jest pilna. W dniu 26 stycznia 2005 r. będę w Urzędzie Miasta od

Re: Panu Pawłowi Wojtani - nowemu radnemu owoców

dyskusji. pozdrawiam p.s. przy okazji zycze nowemu radnemu wszystkiego dobrego.

Re: Przejrzyste miasto

przygotowałem radnym dzielnicy Nowy Bytom swoją opinię o budżecie w oparciu o wcześniejsze uzgodnienia czy obietnice. Jeżeli tylko zechcą z tego skorzystać to dobrze. Tu tylko krótka opinia, według mnie propozycja budżetu na rok 2007 jest dziwna, obcięto najważniejsze moim zdaniem zadania, większość

Re: Nowa rada miejska

Szacuneczek dla nowych radnych a wyniki rewelacyjne niektórych!frekwencja tragiczna no urn poszlo tylko 36 % radomiaków co daje liczbę 66177 czyli poprawę w stosunku sprzed 4 lat gdzie głosowało tylko 54027! Moj kandydat jest w radzie miejskiej n\bardzo się z tego ciesze dostał teź ponad 1000

Poznańscy radni: Wrocław to miasto z jajem

, ladnie utrzymana zielenia, szerokimi ulicami, nowym taborem,schludnymi osiedlami. We Wroclawiu maja lepsze centrum handlowe na Bielanach w porownaniu do naszego M1. I oczywiscie bilety! Dlaczego nie ma automatow w autobusach?! To jest skandal! Uwazam, ze poznaniacy nie powinni miec kompleksow

Floating Bridge połączy plażę Mieleńską z lądem

- którym jako pierwszy przejedzie oficer rowerowy a po nim miejscy radni. Oto jak będzie wyglądało otwarcie nowego floating bridge 26.media.tumblr.com/tumblr_lv1mylOdsK1r2n4sho1_500.jpg

Po 10ciu ocenach PROGRAM RADOMIA 2006

- NOWYCH INWESTOROW (79) - DROGI EKSPRESOWEJ PRZEZ RADOM: ŁÓDŹ - LUBLIN (75) - LOTNISKA CYWILNEGO (75) - Remont E-77 i tras kolejowych Warszawa-Radom czyli dobrej i szybkiej komunikacji ze stolicą (75) - DRUGIEGO TORU KOLEJOWEGO DO WARSZAWY (72) - Dobrego gospodarza dla miasta (70

Strategia Nieudolności - Czy rozwoju miasta??

, a nie tylko fragment na Wschodzie miasta..... Wiadomo że jak powstaną obwodnice to wokół nich mogą powstać inwestycje i nowe miejsca pracy. A jak powstaną Fabryki i Centra Logistyczne wokół obwodnic miasta , to budżet miasta będzie miał wtedy więcej pieniędzy z przedsiębiorstw , i dopiero

Nowe wydarzenie. Szczecińska Północ Teatrów

to będzie bardzo wielkie wydzrzenie, uzasadniając wywalenie w błoto miejskich pieniędzy, przez Radnych Platformy Obywatelskiej, zdaje się że 1.500.000.tyś zł. nie znam się nie chciałem krakać, miała być jakaś tajemnicza MEGA GWIAZDA Radni przysięgę podpisali S-ce! Że nie zdradzą kto to będzie

Co przez 4 lata zrobili Radni Miasta Szczecina?

1. Bal Jan - niezrzeszony, czlonek Komisji ds. Rozwoju, Promocji i Gospodarki Morskiej, wiceprzewodniczacy Komisji ds. Gospodarki Komunalnej i Ochrony Srodowiska, czlonek Konwentu ds. Strategii Rozwoju Miasta. 2. Baran Halina - SLD, radna drugiej i trzeciej kadencji, czlonek Komisji ds

Re: Jak tam Nowi Radni

Szczerze? mnie to nie interesuje, widze nazwiska tych samych osob, moze kilku nowych. Nigdy nie byłem na wyborach, nie mam tez takiego zamiaru. Mam swoje zdanie w tym temacie, ktore jak narazie nie moze ulec zmianie.... Bywam w Bielsku 2 razy w roku, jade z wielka checia, chce zobaczyc moje miasto

Re: Lokalny Plan Rozwoju Miasta Ciechanowa !

Zgadzam się z oceną dokumentu. Zatrważające jest to, że przygotowanie takiego opracownaia zajęło ponad pół roku, a skąłda sie on w znaczącej cześci z kawałków innych dokumentów. A to co jest nowe, jest niepoważne. Nie chodzi nawet o kwoty, ale o pomysły. Mój ulubiony - to Centrum wędkarskie

SLD chce wyjaśnień w sprawie kolei dużych prędk...

Trela niech się puknie w głowie. A w jakiej formie chciałby widzieć dworzec? odmalować pewnie, a resztę z tych 500 mln przeznaczyć na wypłate dla radnych. Przecież on pierwszy jest od troszczenia się o wysokość zarobków radnych. Chodzi o całą infrastrukture dookoła, nowe centrum, nowy rynek, nowy

Re: Marszałek Łoś poległ w radzie miasta

chcą łącznik do lotniska czy nowego stadionu a gdzie drogie w regionie !!?? jestem z Wrocławia ale jeżeli faktycznie jest tylko 500 mln na całe województwo to trudne większość tych pieniędzy wydawać tylko we Wrocławiu !

Bloki socjalne gotowe. Na mieszkania czeka 500 ...

, poczty nie mówiąc już o innych usługach dla ludności za którymi Ci mieszkańcy będą musieli jeździć "do miasta". Oczywiście jest autobus miejski, w mojej ocenie na Nowej Woli jest lepsza dostępność do komunikacji miejskiej niż na Potkanowie czy Wólce Klwateckiej jednakże autobus ten (linia nr 18

Quousque tandem abutere Catilina patientia nostra?

Dzisiejszy poranek przyniósł nowe wieści o naszym ulubieńcu Krzysztof Łątka, dyrektor departamentu sekretarza miasta, przejechał służbowym samochodem o 500 km więcej niż wynosi trasa podana w służbowej delegacji. Podczas Seminarium Sekretarzy Miast Unii Metropolii Polskich odbywającego się w

Re: Co radny wie o obwodnicy południowej?

Zgadzam się, że inwestycje drogowe są potrzebne. Lecz powinny być realizowane z "głową". Obwodnica Południowa powinna zaczynać się przed granicami Radomia, a nie przechodzić przez miasto. Zainwestowane w obecne rozwiązanie środki w mojej ocenie spowodują, że za kilka lat będzie znów potrzeban

Re: Najnowsze plany właściciela Pogoni

? > > Oczywiście że inwestora. * To niech stanie do przetargu, jak taki bogaty, niech wygra i niech buduje. A nie jakies podchody z wspoludzialem miasta (czytaj miedzy wierszami - wspoludzial kilku sprzedajnych radnych). A jeszcze lepiej, nie mieszac miasta, niech sam sobie kupi od wlascicieli

Jak radni pogrzebali zielonogórską metropolię

mieszkańców ewentualnej przyszłej "metropolii"! Nowa ustawa o metropoliach zakłada, że powinna ona mieć minimum 500 tysięcy ludności. P. Kubicki najwyraźniej daży do tego, by te pół tysiąca ludzi zebrać. Co to w rzeczywistości oznacza? Otóż tereny metropolii znajdą się w bezpośrednim zarządzie prezydenta

Proces Burmistrza Piaseczna - nowy termin!

miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34862,3133483.html?nltxx=1077927&nltdt=2006-01-27- 04-05 Zapaszmy na proces – wstęp wolny! Prokuratura oskarża burmistrza o popełnienie przestępstwa z art. 233 kodeksu karnego (tj. złożenie fałszywych zeznań w oświadczeniu majątkowym) i naruszenie ustawy

Re: 26 XI sprawa jest prosta-tylko Andrzej Koszto

Lewica w Radomiu to kompromitacja.Dobrze że macie tylko jednego radnego w nowej RM Pana Karasia!Wystawiając Krawczyka na prezydenta ośmieszyliście się co on zdobył niecałe 3500 głosow!,, Radomian z wyboru" taki Krawczyk od 38 lat mieszka w Radomiu od 12 lat był radnym nic dla Radomia nie zrobił

Re: Radni przemianowali część al. Włókniarzy na J

PO prostu dla większości Łodzian zawsze zostanie to Al. Włókniarzy. MIeszkam w tym mieście od 26 lat i wystarczy mi ze musiałem się przyzwyczajać do nowych nazw ulic po "czystce" z pocz. lat 90 (do tej pory się zastanawiam co komu Gagarin i Titow przeszkadzali....)

10 tysięcy dla Zaleskiego

Ha! Jacy wspanialomyslni rajcy!!! O ile pamietam, jednym z pierwszych ktory sie za podwyzka poublicznie wypowiadal byl pan Jaworski. Ja tak sobie mysle: podwyzke mozna dac po pozytywnej ocenie pracy nowego prezydenta, dokonanej na przyklad za 6 miesiecy. To byloby logiczne, nieprawdaz? A

Re: Deptak bez hazardu. Bo radny ma swój honor

Całe szczęście. 120 nowych miejsc pracy równałoby się 500 nowym hazardzistom, co spowodowałoby dramat pół tysiąca bankrutujących rodzin. Hazard to nie rozrywka, to narkotyk, a kasyno to nie inwestycja (Złoty dom już zbudowano), to drenowanie kieszeni uzależnionych mieszkańców miasta. Zbudujmy

Re: Wola - najnowsze pomysły radnych - żenada

szansy na dyskusję. Ale to nie koniec niespodzianek przygotowanych przez radnych z PiS, Nasze Miasto i PO - jak stwierdził p. H. Grodecki, który te zmiany prezentował. Otóż, radni zaproponowali zdjęcie pieniędzy z budowy ulicy Grzybowej !!! Co jest bardzo dziwne, dlatego że osobiście uczestniczyłem w

Re: 26.01 spotkanie Akademii Nowoczesnego Państwa

Ryfińskiego. Dla Radomia najlepiej by było jakby za rok do Rady Miejskiej dostały się tylko partie czyli : PiS, PO, SLD i Ruch Palikota. Inne partyjki typu PSL,Nowa Prawica, Prawica RP i lokalne stowarzyszenia są bez szans na mandaty radnych.

Re: Nie bądź bezRadny - wybierz zaRadnych

, aby się wykaz > ać i udowodnić o swojej przydatności dla miasta. Sami wystawcie im ocenę... Chyba mnie nie zrozumieliście (zwłaszcza and.nad) Ja stawiam na tych, którzy dokonali czegoś dla Marek nie będąc radnymi. A jest takich postaci wiele wśród kandydujących. Choćby Pani Lużyńska, która

Re: Jak oceniacie rok pracy radnych?

Klamry, Małe i Wielkie Czyste, Dolne i Górne Wymiary, Brzozowo, Zakrzewo. Tam płaca podatki, tam inwestują, żyją i mieszkają, a gminy - naprawdę to widać - starają się stworzyć szereg ułatwień i zachęt do osiedlania sie nowych mieszkańców. No i naturalnie zgony wyborców. Teraz słyszę i czuję, że za

zwolnienia w Urzędzie Miejskim

Sekretarz Miasta - piękny Bogdan Roszkowski przekroczył limit zatrudnienia o ok. 150 etatów. Teraz trwa gorączkowa "ocena pracowników" bo trzeba tyle osób zwolnić i mieć pretekst do takich zwolnień. Bać się powinni starzy pracownicy, bo nie po to zatrudniono nowe sldowskie siły aby ich się

Kto na prezdenta miasta z PO w 2010 roku - pierwsz

Zbigniew Sobociński, obecny Wiceprzewodniczący Rady Miasta Bydgoszczy jest jednym z kandydatów przymierzanych do startu w wyborach na Prezydenta Miasta w 2010 roku z ramienia Platformy. Mimo, że do wyborów pozostały jeszcze ponad dwa lata grupa radnych blisko związanych z Posłem Olszewskim