Przeszukano 119 244 484 wypowiedzi na 1 504 forach
sarna213 - najlepsze wpisy
-
21:45 Kultura "Osiecka" 2/13
Serial o pani poetce, autorce tekstów piosenek kultowych, oraz jej barwnej egzystencji w czasach raczej szarych, choć jak sie tak dobrze spojrzy, wtedy właśnie tych barwnych osobowości można było odna Czytaj więcej...
-
?Nocami krzyczą sarny?? coś w tym klimacie?
Ostatnia moja przeczytana książka ?Nocami krzyczą sarny?. Poruszając dla mnie bo podobna do historii mojej rodziny.. Możecie polecić coś ciekawego z tematyką przesiedleń Polaków czy też Niemców.. Czytaj więcej...
-
22:45 Kultura "Oficerowie" 2/13
niespodziankami fabularnymi jak z rękawa, zaskakująca przesadnie rozwibrowaną formą Reżyseria : Maciej Dejczer. Odcinek 2/13 : "Druga strona lustra". Czytaj więcej...
-
Re: ? Nocami krzyczą sarny? ? co w tym klimacie?
moja mysl tez byla taka pierwsza, ale tam sarny chyba szczekaly. Czytaj więcej...
sarna213 - pozostałe wpisy
213
jego koledzy zaatakowali nas 213 razy. Jacek Żakowski: Skąd pan wie, że 213 razy? Przemysław Gosiewski: Prowadzimy statystykę tych ataków, bierzemy pod uwagę tylko głównych polityków PO
sarna
Cześć, problem dość błachy i dziwny, ale jednak... dziś rano w centrum Sosnowca biegła sarna. Rzecz jak dla mnie zdumiewająca, bo skąd u nas sarny - ale może i tutaj się mylę. Chciałam zasięgnąć u was języka - kogo informuje sie o takich sytuacjach? Czy w Sosnowcu istnieje, jakieś
sarna!!!!!!
dostałam sarnę, jeszcze ze skórą i co dalej? Jak już wyprawię to jakie propozycję kulinarne??
Sarny
torami widzieliśmy w jednym miejscu sarnę na nich i ona tam w zasadzie nie miała co robić bo obok nie ma absolutnie zadnego przejscia. Ona chyba wtedy wyszła na tory zeby się tylko pokazać.
Sarny
W niedzielę będąc na spacerze w lesie spotkałam sarny. Pomyślałam, że są biedne, bo nie bardzo mają miejsce dla siebie w naszym lesie. Było to w okolicy ulicy Tadeusza. Wszędzie ogrodzenia, karczowiska, nowe domy. A potem dzwonią tacy mieszkańcy lasu, że dziki im podchodzą. Sama bym miała poczucie
sarna
Sarna, Capreolus capreolus,... długość ciała około 150 cm, ...masa 35 kg, ... ubarwienie sierści rudawe. Sarna wyróżnia się zgrabną budową, ma małą głowę, nogi zaś , zwłaszcza tylne i szyję długie i zgrabne. Pożywieniem są młode liście, trawa, zioła, jagody. I tak dalej. oczywiście żyje w
Sarna
Witam serdecznie mam pytanie czy na drodze w kierunku Laskowic zdarzyło się wam potracić sarnę??? Jeśli tak to od kogo można rościć odszkodowanie jeśli nie ma się AC??? serdecznie pozdrawiam i dziękuje za odowiedź
213, 215
Nowe linie pojadą najprawdopodobniej na trasach: 213: BŁOTA – Wał Miedzeszyński – Bysławska – Derkaczy – Młoda – Walcownicza – Bystrzycka – Ochocza – Narcyzowa – Walcownicza – Petunii – Techniczna – Zagórzańska
Sarna
Wczoraj bylem o wlos ze zderzenia z sarna. Ale dalem ostro po hamulcach a sarna laskawie sie usunela (bez pospiechu). Dla wyjasnienia - jechalem rowerem po tzw. Alpharetta Greenway, zasuwalem dosc ostro bo bylo juz pozno i chcialem przd noca dopedalowac do domu. Sarny na sciezce sa wyjatkowo
sarna!!!
rana, to jutro. Od pół roku mieszkam kilkadziesiąt metrów od lasu, na wsi.... na okolicznych polach często widuję sarny, co jest wspaniałe dla mnie, co całe życie mieszkałam w mieście. Ale obawiam się, że sytuacje takie jak ta będą częstsze. Co robić w takich przypadkach, żeby pomóc
warsztat 213
witam w nowy warsztacie :) temat jest taki: dzisiaj spotkałam się rano z Kimś (od razu mówię, że nie była to randka) :) 1. kto to jest dla mnie? (możecie też zobaczyć kim w ogóle jest ta Osoba) 2. gdzie poszliśmy i co robiliśmy? 3. jakie były moje uczucia przed i po spotkaniu? 4. jaki jest g
213 metrów
Ciekawy artykul, ale zawiera pewna niescislosc. Palestnczycy faktycznie drazyli studnie na wlasna reke. Ale robili to dlatego, ze wladze okupacyjne nie konsultowaly sie w tej sprawie z Palestynczykami, natomiast faworyzowaly osadnikow zydowskich.
Zernicka 213
mamy zamiar kupic mieszkanie na zernikach budowane przez SM WROCLAWSKI DOM......czy dobrze uklada sie wspolpraca ze spoldzielnia???czy jest ktos kto kupuje tam???????jak zapatrujecie sie na bliskosc torow kolejowych?????moze sie orietnowaliscie czy czetso kursuja pociagi?????
Slayer - 213
Czas na granie:) www.youtube.com/watch?v=KDwgQyJ_uzg&feature=fvst -- https://forum.gazeta.pl/forum/f,87604,I_Szpilki_I.html ☼ Szpilki & https://forum.gazeta.pl/forum/f,92479,_9788_Ci
sarna
Czy ktos widzial biegnaca sarne w niedziele w poludnie na skrzyzowaniu Strzelecka,Warszawska i Czeremchowa? Biegla wzdluz ul Strzeleckiej w strasznym spanikowanym tempie.Prawdopodobnie od Poligonowej gdzies z Czechowa.Obserwowalismy jak biegla ale to byl moment ciekawe co sie z nia stalo..N
SARNA
Dzis ok.14 widziałem sarne biegnacą koło Urzedu Skarbowego,a potem ul.Sobieskiego aż do ronda.Mam nadzieje,ze nic sie jej nie stało.Biedne zwierze.Widział tez ktos???albo miałem omamy.
Sarno!!!!!!!!
Odnosnie twojego pytania w wątku "Psychoterapeuta Tychy "To ja ale pod nowym Nickiem :).Chodzę na psychoterapie od maja.Pomaga mi bardzo,terapeutka super p.Bogusława Penc.Podam Ci namiary,jak chcesz to skorzystasz
Dziwna sarna ..
Mieszkam w takiej okolicy, gdzie las nie tylko jest zaraz obok, ale i wchodzi między domy, tzn. są drogi/uliczki zabudowane domami, a pomiędzy są skrawki zarośli leśnych. Nie tylko dziki (które włażą wszędzie), ale i sarny się tam przechadzają. Moje psy dzików się boją, a sarny ignorują, zdarza
Nowa linia - 213
Tak sobie przeglądam nowy plan Krakowa (piszą, że stan na 01.04.06), a tu linia 213 Ruczaj - Skawina, przejeżdża koło OE. Żart to, czy skończą się piesze wędrówki z Ruczaju???
martwa sarna
martwa sarna leży na ulicy sanitariuszek 100 metrów od przejazdu kolejowego w stronę maratońskiej po prawej stronie
droga nr 213
z innej beczki co prawda ale zdarzają się wątki poświęcone dojazdowi nad morze, czy ktoś z was jechał drogą nr 213 z okolica pucka na słupsk mam zamiar jechać z jastrzębiej do darłówka i rozważam czy nie jechać tędy zamiast drogą krajową nr 6 w związku z powyższym - czy ktoś z was jechał tą
Skomlaca sarna?
Dzis z krzewow doszedl do mnie skowyt. Wiem ze od pol roku i dluzej w terenie skrajnie zabudowanym mieszkaja sarny. Ze skrawkiem lasu. Czasem je spotykam. Nie wiem po co tu sie wladowaly. Dzis przechodzilem i same z siebie wydaly skowyt je zdradzajacy. Wydaje mi sie ze mi ufaja i cierpia.
213
Jeszcze nie doszło, ale ja już na zapas: www.youtube.com/watch?v=4c_68Z7QhNo
Głodne sarny
Dzisiaj 3 sarny przyszły aż w pobliże domów w poszukiwaniu czegoś do jedzenia. Tu gdzie mieszkam (pod Rzeszowem) żyją na polach stadka saren, które jak już wspominałam, odwiedzają czasem nasz stary sad. Dzisiaj przed chwilą były właśnie 3 sarny u sąsiada na ogrodzie, bo jest nieogrodzony i
213
czyli od tej pory będziemy już odliczać podwójnie :) zresztą wolnoć tomku w swoim domku a to mój wątek jest :) hanya p.s. mówiłam że 212 jest magiczne baardzo!
Szczekająca sarna
Ktoś słyszał kiedyś? Fajny odgłos wydaje. Dzis słyszałam na żywo, wcześniej znałam z opowieści małżonka który się nieco przestraszył gdy spał w namiocie w dziczy i nagle to usłyszał ? youtube.com/sh
Odwiedziny saren
Od pewnego czasu zauwazylismy w ogrodzie slady saren(?). W poprzednia sobote zobacczylismy je ! 3 sztuki nie duze z bialymi"pupkami". Podeszly pod karmik dla ptakow gdzie na trawie lezy duza resztek nasion. Tu gdzie mieszkam zima potrafi byc ciezka ,a sniegu duzo. Tak bardzo chcialabym
Padla sarna
od dwoch tygodni przd domem naprzeciwko mojego lezy sarna, padla w czasie mrozow, nikt nie chce po nia przyjechac, ani gmina ani straz miejska,ani nadlesnictwo, firma ktora zajmuje sie wywzem padlych zwierzat mowi ze ma samochod w warsztacie, kto ma obowizek zabrac zwierze?
Głodne sarny
Dzieki takim zabiegom zmniejsza sie u sarny "dystans ucieczki" i latwiej je wtedy strzelic. Takie zimowe dokarmianie zwierzyny plowej porownac tez mozna do necenia ryb. Niestety koledzy z sasiednich kol tez to robia i dzieki takiej konkurencji zwierzyna wylazi im pod lufe. To jest chamstwo.
potrącona sarna
co zrobić jak się potrąci sarnę, jelonka czy kozła, nie znam sie na tych zwierzaczkach. jechałam nocą dosc powoli przez las ok. 70km/h i nagle 2 sarenki, pierwsza przebiegła, wiec przyhamowalam ale druga walnęla mi w tylne, boczne drzwi. nic się jej nie stalo. zahamowalam. w lusterku widzialam
213 ataków
213 bylo wczoraj w TOK, 213 było dzisiaj rano w Trójce. Zgubili się w liczeniu, czy od wczoraj nie byli brutalnie atakowani?:D -- Dlaczego Marcinkiewicz składa dymisję? Bo Platforma Obywatelska nie może wyjść z szoku klęski wyborczej.. SOS dla
"Sarna"
Oto sarna szybkonoga. Płoszyć jej nie wolno. Skrada się ścieżyną polną, żeby swoje dziecko sarnie przed wrogami gdzieś ukryte nakarmić przed światem. Jeszcze wszyscy śpią dokoła, jeszcze żaden ptak nie woła i nikt nie wie wcale, że gdzieś pewna sarna płocha tak gorąco, tak gorąco swoje
Zabójcza saRNA
ekskursje.pl/2021/03/zabojcza-sarna/ -- Religia jest dla ludzi bez rozumu. /Józef Piłsudski/
213 lepsze niż 161?
Jak oceniacie zamianę połączenia z linii 161 na 213? (naturalnie 161 pozostało przywrócone na dawnej trasie) --
Jelen, sarna???
Sorry, ze bez polskich czcionkow, ale pisze z mojego kraju. Czy ktos z Was probowal mieso z jelenia albo sarnine? Ja wlasnie dostalam kawalek jelenia, i z jednej strony sprobowalabym, z drugiej potwornie sie boje. Mala miala b. silne objawy po koninie, ktora jest niby hipoalergiczna. Takie ob
sarny
Sarny w niewoli. -- " Naturalność to bardzo trudna do utrzymania poza." -Oscar Wilde-
Sarna
Ja też podchodzę przyjrzeć się bliżej. W moim lesie też spotykam sarny, lecz są bardzo płochliwe. Nigdy nie udało mi się w taki sposób je złapać.
Sarna
Tak,ja to nazywalem http://www.liwildlife.com/deer sarna . Ten artykul z reszta powinien byc pouczajacy dla tych co chca chronic sie przed sarnami przez ich wybijanie.Long Island ma tez powazny jak widac problem z deerami. Ale chronic sie przed zniszczeniem przez nich spowodowanym ludzie
do sarna.sarna
widzę bratnią dusze :o) ja w 1 ciąży uszyłam dzidkowi wyprawką do łóżeczka: 2 komplety pościeli, ochraniach na szczebelki (łącznie z wkładem), kieszeniowiec na ścianę, torbę na pieluchy tetrowe do powieszenia, materacyk i poduszeczką do wózka :o) wszystko z flaneli w boskie misie :o), koszto
Sarna52
Może jak Ci prywatny wątek założę, to będziesz do nas częściej zaglądała ;))) -- _____________________________________________________ Wszystkie kobiety są młode, ale niektóre są młodsze;) forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?
DS 'SARNA'
sluchajcie mam takie pytanie. Dzisiaj dowiedzialam sie ze zostal mi przyanany akademik na jelonkach. Dodam ze bede studiowac na am w warszawie. Dopiero pozniej sie zorientowalam ze to jest ten o podwyzszonym standardzie i tym samym jest drozszy. W podaniu bylo zaznaczone ze jezeli ktos ubiega sie o
sarny
Sarny -- " Swoje niepowodzenia ludzie elegancko nazywają doświadczeniem życiowym." -Oscar Wilde-
212-213
lekturę artykułów 212 i 213 kodeksu karnego - są one właśnie na ten temat. Wiesław Rewerski Wiesław Rewerski
Sarna to Koń
władzy nad marionetkowym cesarzem i jego świtą. Podczas audiencji podarował Synowi Niebios sarnę, ale nazywał ją koniem. Cesarz przyjął prezent i zapytał każdego z dworzan, jak mu się podoba podarowany koń. Każdy, kto odważył się zwrócić uwagę na fakt, że koń jest tak naprawdę sarną, został na polecenie
udziec z sarny
jak zamarynować i jak piec sarnę? Kupiłam w kauflandzie wprawdzie ale paczkowany kawałek więc chyba sensacji żołądkowych nie będzie...
213 tysięcy dla Żydowicza
"Aż 213 tys. zł zaległej pensji należy się Markowi Żydowiczowi jako prezesowi miejskiej spółki Camerimage Łódź Center." (Expres Ilustrowany Łódź) Ładnie zarabia ten "bezinteresowny wielbiciel i promotor sztuki". Ale tu jest najlepsze: "Radni zdecydowali, że spółka ma zostać rozwiązana. Łódź
Sarna
sarna2003 napisała: > przepraszam jezeli jestem nietolerancyjna ale jako matka dwoch corek nie > wyobrazam sobie zeby ktoras z nich wychowywana byla przez dwoch obcych mezczyzn > . > > dlaczego tak czuje, nie wiem. nie mam nic przeciwko homoseksualizm, ale to >
psy zagryzają sarny
Mam takie pytanie psy brudasów, pijosów i meneli chodzą luzem i na terenie działek zagryzają sarny...nawet przy blokowiskach jedna zagryzły bo biedna nie miała gdzie uciec i to takie 3 małe kundle... gdzie można takie coś zgłosić ja wiem kto jest właścicielem tych psów i mogę wskazać tylko gdzie
Fryzjer Marzena Sarna
proszę o opnie o FRYZJERZE MARZENA SARNA ! Jak czesze ta Pani i czy warto się tam wybrać?
209-213
. Piotr podejmuje decyzję w sprawie wyjazdu do USA. U Uli pojawia się Marek, licząc, że pozbył się rywala. Czeka go jednak niemiła niespodzianka. Odcinek 213 Paulina torpeduje plany Violetty zostania twarzą kolekcji FD Gusto. Violetta nie zamierza się poddawać. Ula mówi Markowi, że Piotr nie jest
odc. 213
niedziela, 10.04.2005 16.00 NA DOBRE I NA ZŁE (213) Kuba wstrząśnięty wiadomością o chorobie Zosi postanawia zostać na nocny dyżur w szpitalu i powiedzieć o wszystkim żonie dopiero następnego dnia. Prosi kolegów o pomoc w znalezieniu informacji o ziarnicy. Na dyżurze Burski przyjmuje
odszkodowanie za sarnę
Pozdro,czy ktoś miał kolizję z sarną i dostał za to jakieś odszkodowanie od Koła łowieckiego lub Nadlesnictwa? /nie było znaków ostrzegejących o zwierzynie leśnej/
sarna przyczna smierci
tragedia. lasu niestety nie ogrodzisz,zreszta sarna polna, jak nazwa wskazuje zyje na polach, kosztem upraw rolnych,robiac szkody ich wlascicielom. a mysliwi co najwyzej moga laskawie urzadzic sobie rozrywke polujac na nia.A drogowcy?najlepiej umyc rece poprzez postawienie znakow
Re: do sarna.sarna
:):) miło mi spotkać kolejną domową robótkowiczke :) Pościel zamierzam także uszyć samodzielnie, w hurtowni można za grosze kupić fantastyczną flanele w deseń krowiej sierści, po prostu boskie.. Planujemy też wkrótce podróż przez Łódź, już rozglądam się za dzianinką frote na kombinezoniki i
odszkodowanie za sarnę
Pozdro,czy ktoś może udzielić mi informacji na temat odszkodowań za uszkodzenie samochodu w wyniku kolizji z sarną?/nie było znaku ostrzegawczego/
sarna w gospodarstwie
Dzien dobry, znalazłem dzisiaj, wychudzoną i młodą sarnę. Jest chora, ma biegunkę, nie ma wogule sil. Moze ktos da jakes fachowe wskazowki itp.
Pomysł na sarny:(
A raczej pomysł przeciw sarnom. Ma króraś bujną wyobraznię? Bo już nie wyrabiam, dziś w nocy załatwiły mi następne drzewko, france jedne. Ogród mam nieogrodzony, długo jeszcze tak będzie, bo jest dośc duży. Niektóre drzewka zabezpieczyłam taką lipną siatką ogrodową, ale nie wszystko się da, a
Sarny przed bramą
Dziś sąsiad powiedział, że dzisiaj sarny podchodziły pod nasze ogrodzenie. Pewnie głodne, śniegu jakieś pół metra w lesie, trudno im cokolwiek wygrzebać. Chciałbym im coś zostawiać do jedzenia, tyle, że nie wiem co. Siana nie mam, trawy też nie , może wiecie czy one zjedzą warzywa, typu marchew
Kolizja z sarną.
Wczoraj brat miał kolizję z sarną. Pozostaje kwestia odszkodowania. Czy przysługuje jakiekolwiek odszkodowanie? Policjanci powiedzieli, że przysługuje tylko w przypadku kolizji z łosiem lub niedźwiedziem. Czy faktycznie tak jest, czy może "nie mówili całej prawdy"? A jeśli należy się odszkodowanie
Jakl uratowałem sarnę.
składającego się do strzału z sztucera z lunetą myśliwego. Patrzę wzdłuż linii strzału, a tam pasie się sarenka. Nacisnąłem przycisk syreny okrętowej. Sarna bryknęła do lasku. Myśliwi pogroził mi pięścią. M.
IBISZ - JELEŃ - SARNA
W TV4 22.08.2002 w teleturnieju "Życiowa szansa" Krzysztof Ibisz, chcąc naprowadzić dość tępego (jak większość) uczestnika tego teleturnieju na właściwy, trop kilka razy powtórzył: "SARNA TO SAMICA JELENIA, A KLĘPA TO...". Panie Ibiszu, może z raz pan sam by zagrał we własnym teleturnieju by
sarna na drodze
Dzisiaj w "dzień bez samochodu" wpadła mi pod koła o 5:30 rano(za Żelazową WOlą) młoda sarna.najpierw wpadła pod samochód jadący z przeciwka, później uderzyła w mój-uszkodzony tylko lewy reflektor i lekko porysowana maska, a mogło się skończyć gorzej.leżała przez około 2 minuty na jezdni
2.13
Znowu sredni odcinek, ale znalazlo sie kilka plusow: - Christina w lochu diabla - Daniel + Wilhelmina pod prysznicem + jej komentarz co do wielkosci - najwiekszy plus to wystep Amandy :D -- el olor a mierda
ela213
Ćwiczycie z p. Elą? Super:) A na jakim etapie jest Twoje dziecko? My już a Antosiem powoli kończymy ćwiczenia bo już jest bardzo blisko samodzielnego chodzenia. Z Zosią może jeszcze parę mcy, dopiero uczy się raczkowania. Ale p. Ela jest super, bo moje dzieci były bardzo "zapuszczone" jak do
45 213
Juzaś wyży ło te sto W zocy Ślonzok stadion mo. -- Ruda Śląska - stolica fraszki
Re: 213
Niezmiernie się cieszę, że PiS daje przykład szeregowym obywatelom w zakresie równouprawnienia ludzi niepełnosprawnych, lansując w polityce niepełnosprawnych intelektualnie... -- Genetyczny superbohater
Re: 213
mniemam, że dzisiejsza wizyta edgara w zetce to też był atak platformy na pis? -- Transmisja mszy z udziałem ojca Rydzyka: – Ile tu dzieci koło mnie! A tu taka mała dziewczynka... Ile masz lat? No co, nie umiesz mówić? Ile masz lat? Nie powiesz księdzu? No, ile masz lat? Głupie jakie
Nr. 213
- Jasiu, powiedz nam - pyta ksiądz na lekcji religii - Co musimy zrobić, aby otrzymać rozgrzeszenie? - Musimy zgrzeszyć, proszę księdza - odpowiada Jasiu. ...mogę się kłócić w czasie wolnym...
C213
Tak śmiał się Premier Polski Tusk: hahahahahahahahahahahahahahahiiiiiiii Tak śmiał się Minister Polski Sikorski: hhihihihihihihihihihihihihighooooooo Tak śmiał się Marszałek (były) Sejmu Polski Schetyna: gfhugfhugfhugfhuiiiffff A Kaczyński śmiał się identycznie jak ci powyżej wszyscy razem.
Slayer - 213
www.youtube.com/watch?v=KDwgQyJ_uzg&feature=fvst -- https://forum.gazeta.pl/forum/f,87604,I_Szpilki_I.html ☼ Szpilki & https://forum.gazeta.pl/forum/f,92479,_9788_Cichutko_9788_.html
Zagadka 213
Co to za https://fotoforum.gazeta.pl/photo/7/fh/ia/hfn2/PqobtybdDaN7r3lT6X.jpg beczułka ? -- " teoretycznie można teoretyzować, ale w praktyce się tego nie praktykuje"
Ela213
A gdzie przyjumje ten super pan dr? O ile dobrze pamiętam jesteś z gdyni? -- Zosia i Antoś
adka213
podyskutowalabym z tobą ale choć wytężam wzrok do granicy obstrukcji jak boga kocham nie ma tu z czym dyskutować :o -- Zaczynam się tam gdzie inni się kończą....
"213" SLAYER
Driving compulsion morbid thoughts come to mind Sexual release buried deep inside Complete control of a prized possession To touch and fondle with no objection Lonely souls an emptiness fullfilled Physical pleasure and addictive thrill An object of perverted reality An obsession beyond your w
sarny
-- fotoforum.gazeta.pl/u/stop_klatka.html też zdjęcia mojego autorstwa
sarny
-- fotoforum.gazeta.pl/u/stop_klatka.html też zdjęcia mojego autorstwa
213. rocznica insrekcji warszawskiej
inscenizacja walk oddziałów polskich z jednostkami rosyjsko-pruskimi... (było tam obiektywów więcej niż na targach foto...:) ). -- _____________________________________________________ nowy: fotoamatorszczyzna.blox.pl/html i &
022 213 33 33
Zna ktos ten numer? Wlasnie mila pani z automatu zadzwonila do mnie, z wygralem wczasy w Szczyrku za 1500 PLN. I wlasnie mam zadzwonic pod ten numer do centrum jakiegostam, zeby sie dowiedziec jak odebrac nagrode...