Sake

Sake

Przeszukano 118 121 438 wypowiedzi na 1 484 forach

nissan primera 1.8 2004 wymiana rozrzadu - pozostałe wpisy

Soruj: wg trafności wg daty

Avensis 1.8 2004 wymiana paska rozrzadu

Czasem wydaje mi sie, ze mam najgorszy samochod na swiecie ale tylko dlatego, ze jak szukam jakiejkolwiek czesci to okazuje sie, ze zamiennikow do toyoty nie robia. Ale do rzeczy. Zbliza mi sie termin wymiany paska rozrzadu a, ze jestem mechanikiem I serwisy robie sobie sam to tak samo chcialem

Re: Avensis 1.8 2004 wymiana paska rozrzadu

rigmec napisał: > Zbliza mi sie termin wymiany paska > rozrzadu a, ze jestem mechankiem A ja jestem supermodelka i mistrzem formuly 1. 1,8 VVT-i nie ma paska rozrzadu, lecz lancuch. -- MfG C. Zachowawca, aby uniknąć postępu, nie pociągnął za sznurek wychodząc z ustępu.

Re: wymiana lancuszka (paska?) rozrzadu w nissani

W Nissanie Primerze 2.0 z tego samego roku zaleca się wymianę co 300tys km na pewno

Re: Avensis 1.8 2004 wymiana paska rozrzadu

Przy twojej znajomości tematu (patrz post wyżej)jedź raczej do serwisu lub dobrego mechanika nim z...sz samochód!

wymiana lancuszka (paska?) rozrzadu w nissanie

Witam Kupilem Nissana Sunny 1.6 lx estate z 93 roku - mam pytanie: czy jest w nim zastosowany pasek rozrzadu czy lancuszek? Co ile kilometrow wymienia sie pasek a co ile lancuszek? Przeszukalem internet i nic nie znalazlem na ten temat. Na jednym forum dostalem takie odpowiedzi: "Na

Nissan Primera P10, benzyna, 1.6

de.wikipedia.org/wiki/Nissan_Primera_P10 Silnik ten ma lancuch rozrzadu. Wiele egzemplarzy przejezdzalo 300.000 km bez jakichkolwiek problemow ze strony silnika.

nissan primera kombi

Interesuje mnie to auto: otomoto.pl/nissan-primera-C15059174.html Przebieg wydaje się dość spory (209 000 km) ale wiarygodny. Byłem już obejrzeć, zajechaliśmy na stację diagnostyczną i: do wymiany 1

Re: Ford Mondeo 2.0 Trend X / Nissan Primera 1.8

"Auto Świat" sierpień 2004 Nissan Primera 1.9 dCi " Wyrazy uznania należą się ukł. hamulcowemu : zimne - 37,6 gorące - 37,2 "

Nissan Primera P12

Poproszę o opinię użytkowników Nissana Primera rocznik 2003-2004 1,9diesel hatchback. Plusy minusy czy warto kupić, czy może w przedziale cenowym 20-25tys coś innego polecacie w hatchbacku.

Problem z nissan primera p11.

witam. mam Nissana primere p11 130 kM silnik sr20.wcześniej nie było problemu z przyspieszeniem (ale to i tak jak na 130 KM to słabo) ale po wymianie rozrzadu przez fachowca z nissana dławi się przy ruszaniu i jedzie max. 100 km/h.po wizycie w nissanie na komputerze wskazało że pompa paliwa

Problem z nissan primera p11.,

witam. mam Nissana primere p11 130 kM silnik sr20.wcześniej nie było problemu z przyspieszeniem (ale to i tak jak na 130 KM to słabo) ale po wymianie rozrzadu przez fachowca z nissana dławi się przy ruszaniu i jedzie max. 100 km/h.po wizycie w nissanie na komputerze wskazało że pompa paliwa

Problem z nissan primera p11

Re: Ford Mondeo 2.0 Trend X / Nissan Primera 1.8

Dzięki za przykład. Z tym że mój test był na pewno jeszcze sprzed czasu, kiedy kupiłem auto (styczeń 2004). Więc pewnie to jakiś przedruk. Być może również z AutoŚwiata. -- Jan Kulczyk, najbogatszy Polak w Polsce

evolva 1-2-3

Czy fotelik evolva 1-2-3 będzie pasował do nissana primera - 2004r oraz peugeota 307 - 2005r? -- ♪♫♪♫♪♫♪♫♪♫♪♫♪♫♪ https://lb3f.lilypie.com/RE4pp2.png

Re: Nissan mania

Rozmawialem z mechanikiem z serwisu Nissana. Pytałem co by polecił pod względem bezawaryjności i powiedział, że sensowne są primery do roku 2000 (przed wymianą modelu), almery praktycznie do dzisiaj, almery tino i micry, nawet te nowe, ale w prostych wersjach. Najczęściej naprawia nowe

Re: nissan primera - podniesienie zawieszenia

no widze ze dyskuska wrze, podniesc samochód chce po 1 bo jest za niski po 2 poszedl jeszcze w dół przez butle z gazem, wiem juz ze tak duzo podniesc sie nie da bede kombinowac z podkladkami innymi sprezynami i wymiana kol na wieksze to moze lacznie zyskam chociaz polowe 6cm juz mnie uratuje:)

Czemu Primera aktualnie bez diesla?

Czy wiecie coś o tym, że w ofercie Nissana Primery nie ma ma aktualnie silnika diesla. Przecierz dotychczas montowali w nich silniki Renault 1.9 120KM. Teraz już ich nie montują? A przy okazji może macie jakies opnie na temat Primery 2004 rok 1.9 dti. Jakie ma usterki? Co najczęściej? itp

Re: NISSAN - TOYOTA

W styczniu zastanawiałem się nad tym samym - corolla czy primera. wybrałem primerę i nie załuję. Mam 1.9dCi kombi visia. Przejechałem już 13 tys, na razie wszystko OK. Samochód duży, pojemny, wygodny, mało pali (zimą poniżej 7, teraz w okolicy 6 litrów /1oo km, znajomy ma 1.8 tekna kombi i

Re: Problem w Nissanie Primera 97 1,6 gaz

Filtr powietrza został wymieniony przy wymianie przewodów, bo podobno był do wyrzucenia

8 i 5 latek - 5 pktowe foteliki do Nissana

skończył 8 lat, samochód - Nissan Primera, obaj siedzą z tyłu, jakie foteliki doradzacie? wiadomo, ze do sklepu pójdzie się z przymiarkami, ale będzie wiadomo z konkretami co i jaki ...

Re: Nissan mania

cc_2004 napisał: > Rozmawialem z mechanikiem z serwisu Nissana. > Pytałem co by polecił pod względem bezawaryjności i powiedział, że sensowne są > primery do roku 2000 (przed wymianą modelu), almery praktycznie do dzisiaj, > almery tino i micry, nawet te nowe, ale w

Re: Nissan Primera P12

mam p12 z 2003 do 2 lat, ale nie z dieslem a z 1,8 benzyna+gaz (ja instalowałem gaz) nie narzekam, mi się podoba. wg. znawców miał brać olej na potęgę, ja jeszcze nigdy nie dolewałem. miał dużo palić i dużo pali :-) . miał trochę trzeszczeć i trzeszczy :-) . miało lecieć zawieszenie - na

Re: Nissan Maxima 2004

Gość portalu: Marek napisał(a): > - opony 245/40 R 18 wow! Z tych kółek będziesz się cieszył do pierwszej wymiany felgi i opony po wjechaniu w dziurę. A wierz mi że 18"+opona do niej potrafią kosztować. > - podgrzewane tylne siedzenia. wow! Czy podgrzewane tylne siedzenia

Re: JD Power 2004 - cz II - klasa średnia

Gość portalu: cc napisał(a): > a tu niespodziewanka: > > 1. Skoda Octavia ! > 2. Mazda 626 > 3. Honda Accord > 4. Toyota Avensis > 5. Volvo S40 > > 6. Seat Toledo > 7. Nissan Primera > 8. VW Bora > 9. Ford Mondeo > 10.Hyundai

Primera czy Mondeo?

pojemności.(raczej 1.6 w primerze i 1.8 lub 2.0 w mondeo). Mam już 60 % zniżki na ubezpieczenie. Mondeo: - bogate wyposarzenie za tą cenę (klima, podgrzewane fotele i przednia szyba, wspomaganie kierownicy) - bezpieczeństwo (poduszka powietrzna z napinaczami pasów, ABS ) - dobre własności jezdne i

Re: Nissan Primera P12

jest całkiem wygodne i praktyczne. W wersji z dieslem 1.9 dCi najlepszy jest silnik. Of koz zmienili to i owo, co łatwo zauważyć, przesiadając się z Laguny do Primery (Laguna jest trochę szybsza, a silnik ma przyjemniejszą charakterystykę i inny ton pracy). Pali w dalszym ciągu mało, w czym Nissan

Re: Nissan Primera czy Mazda 626 ?!

Toledo 1L. W zimie zapala bez problemu, to mit że diesla nie odpali się na mrozie (o ile jest zdrowy i ma dobre świece i akumulator). Właśnie mi stuknęło 200 tys km, silnik jest w niezłym stanie i po nim nie widać zużycia, gorzej z turbo - poprzedni właściciel źle się z nim obchodził i czeka

Re: Do tych co mają komputer pokładowy

Nissan primera combi 2004 cDi 138 KM na dluzszych odcinkach w zime 100/h 4,8 l 120/h 5,5 l kilka razy przetestowane.

Re: Spalanie na autostradzie

Octavia 1,9 TDI 10O KM 2010 6,5 l/100km Fabia 1,2 HTP 70 KM 2008 7,8 l/100 km Nissan Primera 2,0 116 KM 1994 12 l/100 km Peugeot 206 1,4 75 KM 2002 8 l/100 km Octavia 1,8 TSI 150 KM 2004 8,8 l/100 km

Re: JD Power 2004 - cz II - klasa średnia

a tu niespodziewanka: 1. Skoda Octavia ! 2. Mazda 626 3. Honda Accord 4. Toyota Avensis 5. Volvo S40 6. Seat Toledo 7. Nissan Primera 8. VW Bora 9. Ford Mondeo 10.Hyundai Elantra 11.Mitsubishi Carisma 12.VW Passat 13.Vauxhall Vectra 14.Peugeot 406 15.Citroen C5 i na końcu

Re: Kupilem Nissana Primere P11 Si-bede zadowolon

Tylko co jakis czas wymiana gornych wahaczy. Koniecznosc we wszystkich primerach. Dobrej jazdy zycze. ps sam mam taka ale w dieslu, do tej pory smiga bezawaryjnie juz 8 lat i 190tys km.

Re: Nissan Maxima 2004

greenblack napisał: > Z tych kółek będziesz się cieszył do pierwszej wymiany felgi i opony po wjechaniu w dziurę. A wierz mi że 18"+opona do niej potrafią kosztować. Masz duzo racji. U nas na szczescie dziury sie prawie nie zdarzaja, ale trzeba brac to pod uwage. Moj kolega (ten od

Re: Kto ma , miał nissana primerę?

temat do olania. A wymiana banalna - do wykonania we wlasnym zakresie. 1. zdjecie kola 2. odkrecenie sruby laczacej wahacz do obejmy zwrotnicy (to sie jakos tam nazywa fachowo) 3. czasem trzeba odkrecic podstawe wahacza (cztery sruby) mocowana do nadwozia a czasem tylko srube laczaca wahacz z

IMPORT SAMOCHODÓW UŻYWANYCH - 1 MAJA 2004

Witam serdecznie, W niedawnym dodatku Moto SuperExpressu znalazłem informacja nt. prognoz cen samochodów po wejsciu Polski do UE. Była tam symulacja na przykładzie Nissana primery 1.6 z 1991 roku. Przybliżona wartość rynkowa w polsce obecnie to 12 tys. w mysl przepisów unijnych takie auto

Nissan Tiida (nowa Almera) co za nazwa i design

www.autogaleria.pl/fotografie/nissan/nissan_tiida_2004_01_s.jpg i to ma byc nastepca Almery totalna porazka po Primerze ktora z nowoczesna linia juz pare lat temu zaskakiwala spodziewalem sie zaskoczenia ale nie w takim stylu to ma byc design na miare XXI wieku ? syf i malaria wizualna widac spece od Renault tna koszty na maksa i postanowili tylko

Re: JD Power 2004 - cz. III

42. Mercedes C-Klasse 80,0 (80,1) *** 43. BMW X5 79,9 (–) *** 43. Hyundai Matrix 79,9 (–) *** 43. Nissan Almera 79,9 (80,9) *** 46. Nissan Primera 79,8 (81,6) *** 47. Audi A2 79,7 (80,6) *** 48. Audi A3 79,6 (78,4) *** 49. Suzuki Ignis 79,5 (–) *** 50. Renault

Re: Co kupić Toyotę Corrolę czy Nissana Almera no

konstrukcja. Silniki do Almery to bardzo > dobre motorki ale nie lepsze od Corolli. Trudno kupic nissana bez zmiennych faz rozrzadu od 2 lat, poza tym nie za bardzo jest sie o co spierac bo wynalazek jest bardziej przydatny w reklamie niz w rzeczywistosci, w nowej almerze jest poprawiony silnik 1,8

Re: Nissan najmniej awaryjny? sam to wymyśliłeś?

gdzie primera, a gdzie baleno? TUV 2005, auta z lat 1996-1997 tipnanakup.bezpecnyobchod.cz/index.php/tuv-rok-testu-stari/2005-8-9/4 -- potestatem obscuri lateris nescitis

Re: 4,8 mln km jednym Volvo

Dzisiaj też robią trwałe wozy. Mam 11-letniego nissana primerę i oprócz normalnych wymian płynów, żarówek, amortyzatorów, klocków, a także drzwi, w które mi wjechał jakiś czubek na skrzyżowaniu - poza tym nie do zdarcia, nic nie się nie popsuło, nic nie trzeszczy. A ma już 410 tysięcy przebiegu

AMORTYZATORY-ile przejechaliście najwięcej bez wym

Mam nissana primerę od nowego.W tej chwili ma 200.000tys km przebiegu.Średnio przejechałem 100.000 po mieście , reszta w trasie.Na przeglądzie okazało się , że mają jeszcze około 90% sprawności. Jak u Was z wymianą? Ile najwięcej przejechaliście?

Re: Citroen C5 czy Nissan Primera?

) – odpowiedź serwisu – to nie jest samochód rajdowy i synchronizatory nie są przystosowane do takich wartości obrotów. 23 000 km po ekspertyzie z PZM wymienili: koło zamachowe, synchronizatory 1,2,3,4 biegu, przekładnię 2 biegu – czemu tak? Odpowiedź serwisu: ???????????? 23 000 druga wymiana

Re: Ile kosztuje Was miesięczne utrzymanie auta?

Nissan Primera 2000 r. Łączny koszt utrzymania w 2004-2005 bez żadnych napraw ponadprogramowych (no moze poza wymianą tlumika 600 zł i sworznia wycieraczek bo sie zapiekł 270 zł), przegląd na wiosne i przed zimą, wymiana 4 tarcz i kompletów klocków około 1500 zł., zakup 2 fotelików

dozywotnioe łancuchy robi dzi sjedymie mercedes.

zarówno w oplu ,nissanie czy toyocie producent przewiduje ich wymiane .trzeba uwazac ,bo np w oplu corsie 1.0 ,koniecznosc wymiany łancucha pojawiła sie juz po 80 tys km. nissan miał z tym problemy jedynie na poczatku produkcji (szczególnie micra 1.0) gdzie łancuch zaczynał juz dawac oznaki

Re: Raport TUV 2004

-Coupé - 7,0% 23.Nissan Primera - 7,2% 23.Volkswagen Lupo - 7,2% 25.Audi A3 - 7,3% 25.Mercedes C - 7,3% 27.Honda Civic - 7,4% 28.Citroën Xantia - 7,6% 29.Saab 900 - 7,9% 30.Mitsubishi Space Wagon - 8,0% 30.Seat Ibiza - 8,0% 32.Suzuki Swift - 8,1% 33.BMW 7 - 8,3% 34.Mercedes ML - 8

Re: Kupilem Nissana Primere P11 Si-bede zadowolon

Witam, gratulacje dobrego wyboru. Ja mam Primere z 2000 roku i tez 1,6. Jeśli będziesz dbał o bieżące przeglądy okresowe to nie masz się czego bać i będziesz zadowolony. Moj ma przejechane 150 tyś i poza wymianą tarcz, klocków, tłumika, świec, oczywiscie oleju co 10 tys, filtrów, nic sie

Wątek motoryzacyjny nr 2 - też się skupcie

Ja równiez postanawiam nabyc autko, opelek już w lata wchodzi. Mam kilka typów - wszystkie w dieslu i proszę o opinię: 1. Nissan Primera 2. Mazda 3 albo 6 3. Toyota Avensis Rocznik 2004, 2005 ale kuźwa ceny mnie porażają. Wychodzi na to, że muszę szykować 45 tysi. Zastanawiałam się nad

Pierwszy przegląd - używanego auta

Witam Miesiąc temu kupiłam Nissana Primerę 2.0 z 93r, od znajomego. Licznik zbliża się do magicznej liczby 240tys km przebiegu, najwyższy czas na wymianę oleju, chciałabym też przygotować te auto na sezon zimowy, no i żeby bez problemu przejechał kolejne 10tys.km - czyli tzw. przegląd

Re: honda civic 2004 1,6 vtec 155 000 km

w Uk a sedan w turcji niestety nie jest tak trwale i tak wykonane jak 6gen. A żelazkiem to nazywano 4gen Civica.Koszt wymiany rozrzadu na oryginale w ASO to ok. 690zł pzdr

Re: wszystko o fotelikach samochodowych

Witam Zastanawiamy się nad zaminą fotelika. Córka ma 10 miesięcy, waży 8 kg, 73 ale w kombinezonie w MC Cabiro ciężko ją wcisnąć. Najczęściej jeździny Nissanem Primera z 2004, ale czasem musimy wsadzić fotelik do trzy drzwiowej Corsy C. Proszę o radę czy przemęczyć się do wiosny w starym

Nie kupilbym zadnego z tych samochodow.

, bedziesz wracac wspomnieniami do swojego golfa. Niestety, tak to wlasnie widze. Gdy chodzi o Nissana, to najlepsza opinie ma Primera, 1.6 benzyna, model P10 z klimatyzacja. Silni ma lancuch rozrzadu i moze przejechac na dobrych olejach 400 000 km. Co do bezpieczenstwa: MUSISZ pojechac przed zakupem

Co ci zrobią, jak nie płacisz?

kupić dwuletniego nissana primera wagon? Warte ponad dwukrotnie więcej auto poszło na podejrzanej licytacji, którą komornik w Starachowicach zorganizował dla swoich znajomych

Re: Nissan Almera 1800 sedan

. Jak to mój kolega mówi - Nissan Almera jazda Twojego życia ;) Nie mam nic przeciw nissanom bo uważam że stara almera to super auto, podobnie primera jak i wszystkie sportowe/terenowe modele, jednak prawda jest bolesna ani Almera ani Primera w ostatnich wydaniach nie są autami godnymi polecenia

Re: Czy warto kupić Nissana almerę 1,4 (96r)

. Nieprawdopodobne, Nissan taki złom, amortyzatory po 100kkm, wymiana przegubów to nic? Kiedyś w Pewexie jeszcze nabyłem Nissana sunny, 1.7D, na gwarancji zerwał się rozrząd. Nie chcieli zrobić w serwisie, z motywacją pokrótce "bo nie". Po procesie sądowym musieli wymienić cały silnik. Kosztowało to 1 rok

Re: Pomoc w wyborze samochodu.

ryzykujesz, a zyskujesz świetnie wyposażony samochód nawet z roczników 2004-2005. Dodatkowo silniki benzynowe doskonale nadają się do gazu. 1.8 lub 2.0 benzyna + LPG będzie optymalnym wyborem.

Też jestem ciekaw

Ja mam zupełnie inne auto, Nissan Primera z 93r i też coś takiego zauważyłem, tylko z taką uwagą, że są one dosyć ciche jeszcze i przy bardzo skręconych kołach, choć też drobne piski słyszałem w czasie jazdy po wybojach. Czy to oznacza wymianę amortyzatorów, tulei, czy jeszcze coś innego

Re: Nissan Micra vs Swift

Micra jest genialnym autem.Wogole sie nie psujacym,wymiana klockow olejow skrzynia biegow wazna tak jak i motor co czwarta wymiane oleju w silniku wymieniac rowniez w skrzyni biegow.Olej no niestety tylko polsyntet ze wzgledu na lancuch rozrzadu. Mojej Zony Micierka jest ta troszke

Re: Sorry ale mam dość to seat czy nissan

(dawała za niskie ciśnienie). > zaznaczam ,ze auto eksploatowane na oleju Mobil 1 5w50 ,wymiana wraz z filtrem > > co 12- 13 tys km.auto eksploatowane na benzynie ,bezwypadkowe, rozsadna > eksploatacja. może to pech, trafiłem na 2 wadliwe egzemplarze. jednak > słyszałem

Pytanie o RAV4.

Witam! Noszę się z zamiarem zakupu RAV4, 2giej generacji 2000-2004 rok z silnikiem 2,0 diesel. Interesuje mnie wszystko co wiecie na temat tego wozu. Jakie jest rzeczywiste spalanie w mieście? na stronie auto centrum podaja max 9,8 jakie są wady tego samochodu, ponoc jest strasznie glosna.. czy

to nie takie proste!

wybor (oprocz TDCi 2001-2002 - pekajace glowice) idaelny 2.0 w benzynie (lancuszek rozrzadu) - uwaga nie po przedstawicielu handlowym!!!! ewentualnie Focus estate 1.6, 1.8 lub TDCi 1.8 Ople odradzam ze wzgledu na fatalna opinie obiegowo, chociac jezeli nienawidzisz Forda moze byc od biedy vectra

Re: Sorry ale mam dość to seat czy nissan

łancuszkiem od pierwszego,konia z rzędem temu kto znajdzie mi zamiennik tego elementu: oryginalny napinacz z łańcuchem kosztuje u VW 2.000zł).po 120.000 km awaria pompy oleju(dawała za niskie ciśnienie). zaznaczam ,ze auto eksploatowane na oleju Mobil 1 5w50 ,wymiana wraz z filtrem co 12- 13 tys km

Re: Jakie auto? Ciąg dalszy.

szwankowala elektryka, "bily" kola, pompa serwa halasowala glosniej jak silnik, cos rzezilo w tylnym zawieszeniu itp. Jak juz napisalem swietny silnik diesla oszczedny i dynamiczny, ladny design bo z uzytecznoscia gorzej a reszta duzo nizej przecietnej. moj 2 8 letni nissan primera mial przez 8 lat mniej

Porównanie cenowe usług warsztatowych :-)

przegląd techniczny, 50 funtów. Obstawiajcie ile by mnie to kosztowało w Polsce (auto: Nissan Primera P10 1.6 benzyna) a ja wam jutro/pojutrze powiem ile mnie to wyniesie w Szkocji. Sam jestem ciekaw, bo jak na razie tylko parę rzeczy robiłem w Szkocji (poza klepaniem auta na zasadzie "jak

Re: wszystko o fotelikach samochodowych

Zaczekaj do wiosny jeszcze sporo jeżdżenia w Citim przed wami , przynajmniej 3 miesiące do około 10-11 kg. Witam Zastanawiamy się nad zaminą fotelika. Córka ma 10 miesięcy, waży 8 kg, 73 ale w kombinezonie w MC Cabiro ciężko ją wcisnąć. Najczęściej jeździny Nissanem Primera z 2004, ale

Re: badziewie

danych roznica mas wynosi 95 kg. Moc i pojemnosc skokowa laguny jest wieksza niz w P10. Roznica mocy 33 KM. Ponad to laguna ma zdaje sie mniejszy wspolczynnik oporu powietrza niz stary nissan. Ponad to nie byla to jedyna laguna 1.8, ktora objechalem. jestes absolutnie pewien, ze roznice miedzy

Re: co mam kupić?

swoje bo auto zatrzymuje się w mgnieniu oka. Co do rozrzadu to wymiana paska jest o połowę tańsza od łańcucha a jego zerwanie to rzadkość i tylko gdzy się go w porę nie wymieni. Wymiana co 60 tyś co w porównaniu z łańcuchem chyba mała różnica w przebiegu. Gdyby to bylo tak jak w Nissanie

Re: Czy warto kupić Nissana almerę 1,4 (96r)

.P. Sastro pewno takim gratem jeździ i dlatego nienawidzi skodziarzy. > Mając nissana, specjalnie piszę z małej literki, równiez źle bym się czuł. > Aby nie było niedomówień, miałem "przyjemość" prowdzić Almerę 2.0 D, a zamiast > budzika mam sąsiada z za płota który budzi mnie swoją primerą 1

Wyniki - spoznione, ale sa

Skoda Octavia - 1 VW Golf - 3 Nissan Almera - 2 Toyota Corolla - 4 Peugeot 307 - 5 Honda Civic - 4 BMW - 2 Mercedes - 1 Nissan Primera - 2 Citroen C4 - 1 Dacia Logan - 1 Honda Accord - 2 VW Passat - 2 Uwzgledniajac wyniki sprzedazy w Polsce najlepej wypadl Fiat Punto, najgorzej Skoda

Re: szukam 10 letniego miejskiego auta w cenie 8-

Następny który posługuje się stereotypami. W rodzinie mam 3 francuzy i jednego nissana z silnikiem od renault. thalia z 2003 roku na gwarancji serwisowana w serwisie po gwarancji u znajomego mechanika. Po za wymianą klocków z przodu, szczek hamulcowych z tyłu, rozrządu i oleju i płynu chłodzącego

Re: Nissan Almera N16 (2000-2006)

Ja też mam sedana 1.8 ale w wersji visa+ tz. cztery poduchy ręczna klima, elektryka / tylko przód/, przeciwmgłowe światełka i parę gadżetów które dołożył dealer, miedzy innymi czujniki cofania ( niestety mało precyzyjne). Co do jednego mogę się zgodzić - nie jest to sunny i już nikt takich

Re: od ilu lat prawo jazdy waszym zdaniem .....

Ja mam prawko od marca 2004 i prawie 50 stażu za kółkiem. Jeżdze Nissanem Primerą 2.0 GT ( moim a nie ojca bo ojciec ma BMW 5 ) Sam sie jezdzić uczylem, sam pierwszy raz pojechalem w daleka trase np do Wawy, Poznania, Łodzi a nawet do Berlina. Prawko od 18 powinno byc tak jakjest. A nawalać

Re: Pytanie do prawdziwych fachowcow od automatow

guzinhot napisał: Prawde mowiac nie wiem o co pytasz.Chodzi mi tylko o to czy przy wymianie oleju moge wymienic rowniez filtr w tej skrzyni jezeli jest.Dzieki za odpowiedz. Nissan , w tym rowniez "Primera" w tamtych latach mialy dwie opcje autoskrzyni: 1.CVT - bez oleju 2a

Najbardziej niezawodne w Wielkiej Brytanii - 2005

TOP-50 1. Honda Accord (99-03) 2. Honda Civic (96-01) 3. Rover 25 (99-05) 4. Volvo V40 (96-04) 5. Volvo S40 (96-04) 6. Nissan Micra (98-02) 7. Nissan Primera (96-99) 8. Mercedes CLK (97-02) 9. Audi A4 (01-) 10. Ford Ka (96-) 11. Peugeot 206 CC (00-) 12. Toyota Avensis (97-03) 13

Re: Nie kupilbym zadnego z tych samochodow.

, co by spelnilo Twoje warunki. > > Cokolwiek kupisz, bedziesz wracac wspomnieniami do swojego golfa. > Niestety, tak to wlasnie widze. > > Gdy chodzi o Nissana, to najlepsza opinie ma Primera, 1.6 benzyna, model P10 > z klimatyzacja. Silni ma lancuch rozrzadu i moze

Ile zrobiliście kilometrów?

Moje przebiegi: 1989-1992 Fiat 126p 24 KM (rodziców) 10 000 km 1992-1995 Fiat 126 BIS 27 KM 30 000 km 1995-1998 Polonez Caro 1,5 75 KM 65 000 km 1998-2001 Daewoo Lanos 1,6 106 KM 110 000 km 2001-2003 Golf III 1,8 90 KM 150 000 km 2003-2004 Nissan Primera 2,0 116 KM 50 000 km 2004-2004 Daewoo

Re: Nissan Almera Hatchback za ok. 20k zl

. Nowa almera jest dobrym samochodem w porównaniu do jej konkurentów ale już nie tak dobrym jak jej poprzedniczka, część osób obwinia o to związek z francuzami i chyba mają rację bo poruszając się almera po lifcie z 2004 roku już da sie odczuć w pełni francuska rękę;). Teraz mam primerę z końcówki 2001

Re: badziewie

. > Ponad to nie byla to jedyna laguna 1.8, ktora objechalem. A ja się pytam, czym dokonywałeś pomiarów? Własnym ciałem i odczuciami akustycznymi czy homologowanym przyrządem? Według katalogów, Laguna 1.8 ma 10,7 s do 100 i maks. 203 km/h. Primera 1.6 1991 11,9 i maks. 180 km/h, więc chyba

Re: Skoda Fabia vs Toyota Avensis

wymiany na gwarancji ;-) Dziwna ta kolumna kierownicy ?? Pompy wody sa teraz czesto robione tak, ze wymienia sie je przy wymianie np. paska rozrzadu. Przez co moga byc projektowane na krotszy dystans. W starym nissanie 220kkm przebiegu mam i pompa jest sucha. W ogole jesli chodzi o silnik i

Re: Pomoc w wyborze samochodu.

śmies > znie niska. Kupując benzynę niczym nie ryzykujesz, a zyskujesz świetnie wyposaż > ony samochód nawet z roczników 2004-2005. Dodatkowo silniki benzynowe doskonale > nadają się do gazu. 1.8 lub 2.0 benzyna + LPG będzie optymalnym wyborem. Zapominasz o jednym drobnym problemie

Re: Komornik nie słucha sądu

" miasta.gazeta.pl/kielce/1,47262,2180325.html "Podejrzana sprzedaż samochodu przez komornika w Starachowicach" miasta.gazeta.pl/kielce/1,47262,2180305.html "Czy można za 17 tys. zł kupić dwuletniego nissana primera wagon? Warte ponad dwukrotnie więcej auto

Ranking niezawodności "What car?"

uplasowała się Mazda, z wynikiem 10,7 na 100 samochodów, a dalej były firmy Toyota (12,9), Nissan (13,3), Lexus (15,1), Hyundai (16,2), Mitsubishi (17) oraz Daewoo (obecnie Chevrolet - 21,9). Spośród marek europejskich najwyżej sklasyfikowana została Skoda (25,2), podczas gdy Mercedes-Benz (25,6) był jedyną

Re: Największy przyrost/spadek w osobowych:

Accord / Subaru Legacy - 46 w dół Za te już dziękujemy: Chrysler PT Cruiser i Mazda RX-8 - 51 Volvo S80 -53 Nissan Primera i Fiat Stilo 58 w dół Suzuki Liana - 60 Suzuki Wagon R+ - 66 Wyprzedaże rupieci: Alfa 156 - 105 Audi A2 - 183 VW Lupo - 200! Toyota Yaris Verso - 108

Re: A mogę zadać jeszcze jedno pytanie o oponach?

To była opona tylnej osi więc bez problemu zwolniłem i się zatrzymałam na pasie awaryjnym. Ale w momencie wystrzału autem lekko zarzuciło - to było dość dawno w 2004 roku i auto nie miało ESP - Nissan Primera. Ponieważ powietrze momentalnie uciekło i doszło do tego zdarzenia przy wysokich

Re: Audi A6 (1994-2004)

z dziwnych garazow gdzie licznik kręcony na max, nikt nie wie tak naprawdę ile takie auto ma km. Skutek, sypalo co się dało, turbo, wtryski, no i u nas tzn Francja, wymiana rozrzadu w 2.5tdi części plus robota 1250? trochę drogo jak na auto 10-12lat. Oprócz moich aut, pobiciem w kupnie kumplom a3 i

Re: Audi A6 (1994-2004)

z dziwnych garazow gdzie licznik kręcony na max, nikt nie wie tak naprawdę ile takie auto ma km. Skutek, sypalo co się dało, turbo, wtryski, no i u nas tzn Francja, wymiana rozrzadu w 2.5tdi części plus robota 1250? trochę drogo jak na auto 10-12lat. Oprócz moich aut, pobiciem w kupnie kumplom a3 i

Re: Cierpliwość się kończy

Tak jak już mówiłem... toyota z jakością to ma niewiele wspólnego. Kiedy pracowałem w rent a carze to nasza flota miała praktycznie cały przekrój rynku.. i najgorsze były nissany i toyoty. Mówię tu o nowych lub prawie nowych autach. Np. notoryczne usterki elektryczne w ave, odpadające uszczelki

Re: autokomisy w czestochowie które omijać ??

Popieram ,ze ten komis to jedna wielka pomylka. Pod koniec grudnia 2014 gladalem tam audi a4 b6 z 2004 roku czarna 1.9tdi. Autko wizualnie niczego sobie,silnik tez ladnie zaskoczyl jak na diesel przy -10celcjusza.Jednak po dluzszych ogledzinach poprosilem wlasciciela o sciagniecie oslonki

Re: Okazja czyni frajera

Poszedlem do komisu w Warszawie obejrzec renault clio dCi 90000tys przejechane 2002r. ogloszenia znalazlem w gratce - auto brodnawe ale w srodku OK. wziolem go do ASO na komputer (do wymiany: klocki, tarcze, olej, filtry i pasek rozrzadu) w aso koszt 2500, ale normalnym serwisie 1000zł, biore w

Re: Kupiłem Lagune II '04 r. 1.9 dci 120KM 90 kkm

Moja Laga to 2002 rok, 1.8 16V 95 tys km. Bezwypadkowa, serwisowana, garażowana i inne takie duperele. Niestety, nie tłumaczy to faktu, dlaczego nagle rozszczelniła mi się chłodnica i musiałem ją wymienić (nie było możliwości naprawy). Nie mogę pojąć również czemu z tzw. nienacka, przestał

Re: Ale zawaliłem!

Heh, najpierw to chcialem przywiezc Yarisa - ale gdy zobaczylem ceny 4-letnuch egzemplarzy w Niemczech, to ogarnal mnie pusty smiech... Te Escorty, ktore ogladalem, byly w komisie dealerskim, po przegladzie i wymianie plynow i paska rozrzadu, z gwarancja przebiegu i bezwypadkowosci, do tego z

Re: A mnie k..wa nie stać na nową brykę !!!

w rozliczeniu dealerowi za 750 usd. Rachunek byl prosty 2000 zaplacilem, po poltora roku odzyskalem 1750 jednoczesnie koszty jakie mialem to wymiana paska rozrzadu 300 usd i moze ze 150 usd na oleje i filtry. Przy tym zrobilem tym autem 40 tys km i poza normalnymi dojazdami do pracy itp

Re: Co najprawdopodobniej jest OK

zawod. Ogladalem ten reportaz w Auto Motor und Sport (kanal VOX, niedziele godz 17-18) chyba w listopadzie 2004. W zeszlym roku bylem na stacji Renault robiac na innym stanowisku przeglad Primery do dowodu rejestracyjnego. Pytam mechanika od Renowki, czy warto kupic nowa Lagune, bo mi sie podoba

Re: A ja w kwestii formalnej....

. Toyota Corolla 2,6% 6. Toyota Picnic 2,6% 10.Subaru Forester 2,7% 11.Toyota Avensis - 2,9% 12.Mercedes S - 3,2% 12.Porsche 911 - 3,2% 14.Mercedes SLK - 3,3% 14.Subaru Legacy - 3,3% 16.Nissan Primera - 3,5% 16.Porsche Boxster - 3,5% 18.Mercedes C - 3,6% 19.Mazda 626 - 3,7% 19

Re: samar zrozumiał, że się kompromituje

>>Jeżeli ktoś ma 40 tysięcy złotych kupi sobie pandę, jak ktoś ma 10 tysięcy, kupi 11 letniego golfa III. Ja akurat znam kilkoro ludzi ktorzy wlasnie z budzetem 35-45 tys. zl kupili uzywane samochody: 2x nissan primera diesel, corolla diesel, octavia tdi, wszystkie z Niemiec

Re: Tabela przyspieszeń 0-140km/h 945 modeli aut:

430) Ford Mondeo Tddi 115 HP. (02)............................19.45 431) Nissan Primera 2.0 SRI 125 HP.............................19.47 432) Volvo 850 TDI 140 HP.........................................19.52 433) BMW 525 tds 143 HP. (92)................19.54 434) Opel Corsa 1.8 16v. GSI

Re: Opel Astra II (1997-2003) - opinie Moto.pl

ale tu zawistne komentarze golfiarzy i innej masci mend ..... mam takie auto wersja N-joy diamond 1.6 16v i jedyne drobne wady to : 1-czasem wchodzi za 2 razem , reszta biegow jak po sznurku , spalanie miasto 9-10 trasa auto full 7 LT , naprawy ? w zasadzie nie bylo , poza wymiana paska

kompakt/microvan za 12-13 tys. dla małej rodziny:)

jakiegokolwiek marginesu bezpieczeństwa, no i nie nadaje się na dłuższe trasy. Mały bagażnik. Plusy - palił bardzo mało. Nic w nim nie naprawiałam oprócz sprzęgła, wymiany żarówek i akumulatora. Nie potrzebuję jednak na pewno ryczącego potwora, który będzie chlał paliwo bez opamiętania - czyli tak 1.3 - 1

Przygarnie ktoś Yamahe YZF 750R

kupiłem w lutym, odpalił na mrozie bez problemu. W marcu zrobiony był serwis tzn. wymieniony łańcuszek rozrzadu,ustawianie zaworów, czyszczenie i regulacja gazników, wymiana oleju z filtrem(BelRey 20w50).W zeszłym tygodniu załozyłem nowe klocki na tył Ferodo. Przebieg to 39000 i cały czas rosnie

Re: Pomóżcie wybrać samochód.Koncepcja trochę pod

,09 Nissan Primera (1996-2002) -> 84 % (171) - 4,16 Mercedes C W202 (1993-2000) -> 83 % (168) - 4,29 Renault Scenic (1996-2003) -> 81 % (195) - 3,99 Volkswagen Passat B5 (1996-2004) -> 76 % (510) - 4,08 Opel Vectra B (1995-2003) -> 76 % (565) - 3,98 (...) Mercedes A W168 (1997-2004

GB...

-Familie zum Einsatz und wird die Grundlage für künftige Nissan Modelle in der Kompaktklasse liefern. Später folgt die D-Plattform für die Nachfolger von Renault Laguna und Nissan Primera. Statt der anfangs 33 Plattformen in 1999 wird die Allianz im Jahr 2010 nur noch zehn gemeinsame Plattformen

Poslowie RP bogaci jak komuchy sa

złotych, na które zaciągnął kredyt hipoteczny. Do spłacenia pozostało mu jeszcze 245 tysięcy złotych. Oboje z żoną jeżdżą nissanami - primerą i micrą. Oba samochody są z 2004 roku. Dwudziestoośmioletnia Sandra Lewandowska, posłanka Samoobrony, co prawda nie dorobiła się domu ani mieszkania, ale