Przeszukano 118 353 597 wypowiedzi na 1 492 forach
nie odpala alfa 156 - najlepsze wpisy
-
alfa 156,nie odpala, pali sie kontrolka wtrysków
Witam, moja alfa przestała palić, zaczęło sie tak robić gdy awaryjnie była odpalana od razu z gazu (nacisnęłem przycisk i odpalałem), póżniej przestałem ja tak palić ale problem nie zniknął zaczął Czytaj więcej...
-
sprzedam alfe 156 v6
Sprzedam Alfa Romeo 156 V6. Auto nie jeżdżone dłuższy czas z powodu zepsutego immobilisera. Teraz jest już naprawiony. Silnik pracuje dobrze. Przód ma po lifcie zrobiony przez poprzedniego Czytaj więcej...
-
sprzedam alfe 156 v6
Sprzedam Alfa Romeo 156 V6. Auto nie jeżdżone dłuższy czas z powodu zepsutego immobilisera. Teraz jest już naprawiony. Silnik pracuje dobrze. Przód ma po lifcie zrobiony przez poprzedniego Czytaj więcej...
-
nie chce odpalic 156ts
mam problemy z odpaleniem mojej alfy 156 nie chce jarać dopiero po kilku krotnym zakreceniu odpala i wtedy chodzi bez zarzutu ale po zgaszeniu to samo. CZY KTOS MIAł TAKI PROBLEM ?????????????????? Czytaj więcej...
nie odpala alfa 156 - pozostałe wpisy
alfa 156,nie odpala, pali sie kontrolka wtrysków
Witam, moja alfa przestała palić, zaczęło sie tak robić gdy awaryjnie była odpalana od razu z gazu (nacisnęłem przycisk i odpalałem), póżniej przestałem ja tak palić ale problem nie zniknął zaczął się pojawiać corazz częściej i teraz nie pali wcale, dodam że lapmka wtrysków gaśnie i ponownie się
nie chce odpalic 156ts
mam problemy z odpaleniem mojej alfy 156 nie chce jarać dopiero po kilku krotnym zakreceniu odpala i wtedy chodzi bez zarzutu ale po zgaszeniu to samo. CZY KTOS MIAł TAKI PROBLEM ??????????????????
Re: Sprzedam Alfę 156 ;-(
witam, ten czujnik odpowiada bezpośrednio za odpalanie samochodu. Jeżeli masz czasem problem z rozruchem silnika to on jest tego przyczyną. pozdrawiam
Re: alfa 156,nie odpala, pali sie kontrolka wtrys
dodam że byłem u mechanika i przez pewien czas było ok do momentu aż zaczęłą odpalać wtedy kiedy miała ochote, silnik kręci
Re: Sprzedam Alfę 156 ;-(
Witam. > ten czujnik odpowiada bezpośrednio za odpalanie samochodu. > Jeżeli masz czasem problem z rozruchem silnika to on jest tego przyczyną. Dokładnie - mam czasem problem, by odpalić, gdy silnik ciepły. Pamiętasz ile kosztowała robocizna, czy robił jakiś warsztat czy ASO i jak
problem z kontrolką wtrysku i odpalaniem
alfa 156 1.6 ts alfa odpala normalnie na zimno.Po przejechaniu 4-10 km i zgaszeniu silnika ponowna próba odpalenia nie udaje się izapala się kontrolka wtrysku .Muszę wtedy odczekać 15-20 minut i mimo że kontrolka wtrysku nadal się pali auto zapala.sytuacja powtarza się po kolejnym wyłączeniu
Re: ZAMULONA ALFA 156 1.6 TS
Bedzie coraz gorzej chodzil, mnie zaczal strzelac do rury (filtra) mam problem z odpalaniem, dlawi go , praktycznie na zimnym nie da sie jezdzic.
alfa 156 2.4 jtd gasnie w czasie jazdy i odpala?
czy ktoś może mi pomóc zlokalizować usterkę? alfa nagle gasnie w czasie jazdy i bez problemu zapala.ten problem 1 raz na 20-50 km. żadne kontrolki nie zapalają sie tylko normalnie ładowania, jak przy niezapalonym. Na kompie zadnych błędów na wtryskiwaczach i pompie ale słyszałem, że takie
Re: alfa 156 jtd Pulsujaca sprezynka -pomocy
Najprawdopodobniej padła któraś ze świec żarowych. U siebie mam to samo, ale jeszcze tego nie zrobiłem, bo nie mam żadnego problemu z odpalaniem. Generalnie świec żarowych nie zmienia się dopóki nie padną.
Re: straciła moc... alfa 156 , 1.8 TS
Czy slyszysz klekot przy odpalaniu? Czy po przekroczeniu 3 tys. obr. silnik nie dostaje "kopa"? -- Forum krytycznie myslacych obywateli
kontrolka code AR156
(!!!) do ASO i zamówiliśmy coś takiego jak książka awaryjnych kodów. Nasłuchaliśmy się o wydatkach, wymianach, ciekawostkach itd.. Ale dlaczego piszę... Bo najgorsze jest to, że samochód nie powinien odpalać z taką usterką, a on jeżdzi... I zrozum tą alfę, przecież to pARanoja :))) musiałam się
Dokładnie przy odpalaniu słychać jakieś lekki klekanie takie nie natęzone i chwilowe. PO przekroczeniu 3tys silnik dostaje kopa najgorzejjest w okolicy 2 tysięcy jest "mół" jakbym jechał starym dieslem. Czekam na podpowiedź jakąś z góry dzięki . Pozdr.
sprzedam alfe 156 v6
Sprzedam Alfa Romeo 156 V6. Auto nie jeżdżone dłuższy czas z powodu zepsutego immobilisera. Teraz jest już naprawiony. Silnik pracuje dobrze. Przód ma po lifcie zrobiony przez poprzedniego właściciela. Na chwilę obecną do wymiany jest rozrusznik bo się zepsuł bendings ( ale odpala). Trzeba też
sprzedam alfe 156 v6
Sprzedam Alfa Romeo 156 V6. Auto nie jeżdżone dłuższy czas z powodu zepsutego immobilisera. Teraz jest już naprawiony. Silnik pracuje dobrze. Przód ma po lifcie zrobiony przez poprzedniego właściciela. Na chwilę obecną do wymiany jest rozrusznik bo się zepsuł bendings ( ale odpala). Trzeba też
bocik_156 napisał: > Mam takie gdybanie że może silnik nie ma już szczelności i olej sie > zbiera w cylindrze. Musze przyuważyć czy kopci przy odpalaniu po > wyjściu z pracy. Gdyby na tloku zbieral sie olej (objaw zuzycia uszczelniaczy trzonkow zaworow) w takiej ilosci, zeby
Dziwne dźwięki w kierownicy przy odpalaniu
Witam. Mam pytanko.Jak odpalam moją Alfę po nocy to dochodzą z kierownicy dziwne dźwięki,jakby jakieś buczenie,trzeszczenie.Szczególnie to słychać kiedy skręcam kierownica na boki.Gdy samochód jest już dobrze rozgrzany to problem znika. Zastanawiam się czy to nie czasem coś ze wspomaganiem
Re: POMOCY, alfa gaśnie, nie trzyma obrotów
witam miałem podobny problem.tyle że moja odpalała co któryś raz.okazało się że trzeba wymienić czujnik wału korbowego.a na gazie to zależy jaką masz instalację.jak masz możliwość i odpalasz na gazie to lepiej rób to na benzynie.a tak wogóle jak gaśnie lub dławi się (nie ma mocy)na gazie to
Dwie alfy przed domem
Ciekawe kiedy będzie trzecia..Moja stara 33 jest niezawodna-odpalam i jadę.Z drugą 156(moje odwieczne marzenie)jest trochę gorzej,powidziałbym-bardzo żle.Kupiłem ją trzy miesiące temu.Poprzedni właściciel musiał o nią nie dbac,chociaż był Niemcem.Długo szukałem,ale nie jest łatwo znależć alfę
Alfa 156 2,4 JTD 1998 pomóżcie
Jestem tu całkiem nowa i jestem od dziś zwiazana z alfą :-) otóż nasza alfa wymaga naprawy i jeszcze dokładnie nie wiadomo czego dokładnie. Przy starcie nie ma odpowiedniego przyspieszenia, długo kręci zamim odpali/przypomina mi starego forda przy odpalaniu/. Zdaża sie tak ze nie chce
Re: alfa 156 - problemy z rozruchem zimnego silni
dzieki wielkie za odpowiedź. to jest instalacja sekwencyjna, wiec mikser nie wystepuje.samochod odpala na benzynie, przelacza sie na gaz dopiero po osiagnieciu ok. 50 st. C.dodam iz szarpanie i dlawienie wystepuje tylko na zimnym silniku zaraz po rozruchu przez góra 3-4 minuty (silnik chodzi
zaraz po odpaleniu silnika chodzi bardzo, ale to bardzo mułowato, ale ten objaw wmiare szybko ustepuje. Gdy rano wyjeżdżam chłodnym samochodem z garażu ustepuje po przejechaniu około 50 m (nie jest to nagły powrót mocy tylko stopniowy). Gdy odpalam go po wyjściu z pracy (stoi sobie spokojnie 8
Re: problem z kontrolką wtrysku i odpalaniem
andrzej19724 napisał: > alfa 156 1.6 ts > alfa odpala normalnie na zimno.Po przejechaniu 4-10 km i zgaszeniu silnika > ponowna próba odpalenia nie udaje się izapala się kontrolka wtrysku .Muszę > wtedy odczekać 15-20 minut i mimo że kontrolka wtrysku nadal się pali auto
Re: Złamałem jedyny klucz do ALFY 156 JTD POMOCY
Wiem, że nie do końca w temacie, ale może kiedyś się komuś przyda. Ja mam jeden klucz w dodatku złamany. Pozostała mi jedynie obudowa z immobiliserem. Poprzedni właściciel rozwiązał problem w ten sposób, że wymontował całkowicie stacyjkę i założył układ odpalania za pomocą przycisku. Trzeba włożyć
Re: alfa 156 2.0 TS 16V spaliny
wydechowy był zdrowy mogłem się cieszyć czystym powietrzem w kabinie podczas postoju. Natomiast jeśli chodzi o głośne odpalanie jak byś Miał diesel`a pod maską to po prostu zaczyna odzywać się wariator i nie oznacza to że jest uszkodzony. Jeżeli odgłos diesel`a będziesz miał nonstop to wariator wtedy
Re: kontrolka code AR156
elwee napisała: > Pojechaliśmy jeżdżącą alfą(!!!) do ASO i zamówiliśmy coś takiego jak książka > awaryjnych kodów. Nasłuchaliśmy się o wydatkach, wymianach, ciekawostkach itd.. > Ale dlaczego piszę... Bo najgorsze jest to, że samochód nie powinien odpalać z > taką usterką, a
156 2.0 TS po remoncie silnika
Moja alfa 156 2.0 TS z 2000r. przeszła remont silnika. Był delikatny wyciek płynu chłodzącego na uszczelce pod głowicą więc musiałem ją wymienić. Mechanik przy okazji powymieniał ( uszczelke pod kol. ssącym, wydechowym, pod pokrywą zaworów wymienił także śruby do głowicy, wymienił uszczelniacze
Pomocy - AR156 1.8TS problem z uruchomieniem
Serdecznie witam Po raz pierwszy na forum i jak mi sie wydaje z powaznym problemem Nie moge uruchomic mojej Alfy moze kilka slow opisu - dzisiejszy dzien zaczal sie od zmudnego krecenia i nic - alfa nie odpala, wczoraj i wczesniej wszystko bylo dobrze samochod odpalal od pierwszego
65 tyś bez awarii... słabo pali...
witam, od jakichś 2 tyg mam problem z "odpalaniem"; charakteryzuje się to tym, że silnik startuje czasem dopiero za 20 razem... Po przekręceniu kluczyka nie załącza sie pompa paliwa (gaśnie CODE), w ASO powiedzieli ze mam więcej jeździć na paliwie (alfa zagazowana sekwencyjny gaz); examinere
Re: Zabiłbym się przez ... Alfę - ja również...
możliwych powodów usterki auto dalej bezsilnie kręciło rozrusznikiem, paliła się kontrolka wtrysku i … nic. Mija 5, 10, 15 minut, aż auto nagle odpala jakby nigdy nic, chociaż silnik już nie pracuje tak równo jak kiedyś. Powodem awarii okazał się zepsuty czujnik położenia wału, co w Alfach zdarza
co z tym dymieniem
Już nie wiem co mam robić. Moja alfa 156 1,9JTD coś szwankuje :( Moc posiada cały czas, odpala od "kopa" ale... Co jakiś czas strasznie dymi przy przyspieszaniu. Sprawdzenie na komputerze nic nie wykazało. Czasami jest wszystko oki. Czy to może być zawieszanie wtryskiwacza? Jeden z nich jest
Re: Gdzie to Cuore Sportivo?
A w co pakują się niby ci co kupują Alfy? Bez przesady, mam Alfę 156 2.4 od roku i jestem z niej bardzo zadowolony. Wymieniłem olej, filtry i jakąś pierdółkę za 70 zł i to wszystko. Awaryjność??? He, he , awaryjna to jest Audica mojego brata(B4), a druga sąsiada (A6). Ciągle mają jakieś
ZAKOŃCZENIE "PRZYGODY" Z FALUJĄCYMI OBROTAMI
Od tygodnia jestem szczęsliwą??? posiadaczką alfy 156 1,8 -98r. No i pojawił się problem falujacych obrotów i gaśnięcia auta przy uruchamianiu na zimnym silniku.:(( (Po przeczyszczeniu przepustnicy falowanie ustało, ale nadal był problem przy uruchaminiu na zimnym silniku. Egzaminer nie
Re: odcięcie i kontrolka wtrysku - 2,4jtd
Miałem to samo w poprzedniej 156 do Twoich objawów dochodziło nagłe gaśnięcie przy zwalnianiu, po czym musiałem czekać kilkadziesiąt minut aby odpalić silnik, kasowanie błędów nic nie dawało, wydałem sporo kasy na kretyńskie błędy jakie wyskakiwały po podłączeniu alfy do kompa, wymieniany