Przeszukano 119 331 360 wypowiedzi na 1 504 forach
nie czyta laptop model eme730g karty pamieci - najlepsze wpisy
-
Lapek- MSI czy ACER, Puma czy Intel?
Witam, prosze o rozjaśnienie, bo im więcej czytam na goglach i im więcej lażenia po sklapeach, tym wiekszy mam zamęt. Chcialam laptopa 4GB ramu, dysk min.250 najlepiej SATA II, czytnik kart Czytaj więcej...
nie czyta laptop model eme730g karty pamieci - pozostałe wpisy
czytnik karty pamieci - laptop toshiba a 100
Czesc. Mam taki dziwny problem - otoz, moj laptop przestal czytac karte z aparatu fotograficznego. W ogole nie wykrywa nowego sprzetu. Myslalam, ze moze uszkodzone jest gniazdo kart pamieci, ale nie jest bo karta kolezanki dziala w porzadku. Sprawdzilam tez moja karte w innym aparacie i
Re: czytnik karty pamieci - laptop toshiba a 100
Gość portalu: kaja_29 napisał(a): > hej, > nic nie pomaga. Nie wiem co to jest - zglupialam na maksa. hej, ja też..... :)) ale,ale... ta karta koleżanki, którą testowałas czytnik, jest TAKA SAMA jak Twoja (typ/model/pojemność/producent)? może uszkodzeniu uległ tylko
Laptop-model .Pomóżcie!! :|
karta sieciowa: Tak Typ bezprzewodowej karty sieciowej: IEEE 802.11a/b/g Bluetooth: Nie IR (podczerwień): Nie Czytnik kart pamięci: Tak Typy odczytywanych kart pamięci: SecureDigital Card, MultiMedia Card, MemoryStick Wyposażenie standardowe: 1x10/100/1000BaseT Gigabitethernet (RJ45
Karty sieciowe 802.11g maja rozny zakres?
9-14 wiec zadalem kanal 12. Okazalo sie ze tym razem w sieci odnalazly sie urzadzenia z wyjatkiem jednego (laptop na Viscie z karta Broadcom 802.11 g - jesli pomylilem cyferki to sorry, pisze z pamieci) ktory w ogole przestal widziec moja siec. Metoda testowa doszedlem do zaskakujacego dla mnie
Re: N 6288 - nie wykrywa karty pamieci?
, czy w telefonie, w slocie. to też się dość czesto zdarza. 3. uszkodzony układ odpowiedzialny za "czytanie" karty. 4. uszkodzona płyta główna (tak zwykle mówią serwisy, bo wtedy moga spokojnie wziąć za naprawę nawet i 200zł. a przyczyną może być 1, 2 lub 3. albo może jeszcze co innego
Re: jaki laptop?
jesli by mial miec min. 15'' matryce, czytnik kart pamieci, bluetooth dodatkowo torbe i mysz gratis, to tylko Asus. nie mowie tu o w miare dobrym procesorze, najlepiej 1GB RRAM itp. z HP i Lenovo mozna wybrac cos, ale zawsze nie bedzie mialo czego, albo czytnika kart pamieci, albo bluetooth
Re: dlaczego siemens nie czyta karty SIM????
wymiany karty w plusie jest za darmo wymiana starych kart na nowe (nawet Mega na Mega2). Jedyna niedogodnosc to to ze przez pare godzin (chyba do polnocy) nie bedziesz mogla kozystac z telefonu. Zysk to taki ze bedzie chodzila w nowych telefonach, i 250 numerow w pamieci karty zamiast 100. Jaki
Re: Video memory
NIestety nie da sie zmienic ustawien w BIOSIE pamieci a karty nie widac ;-((( Laptop ACTINA Model 755114
Re: NVIDIA GeForce G 103M- Co to za karta graficz
r0ger napisał: > Karty graficzne w laptopach I CO wynika z tego linku ??? NIC nie wynika ! Nie ma tego modelu karty ! Może najpierw PRZECZYTAJ o co pytają zanim coś odpowiesz ! :(
nie widzi karty dwiekowej- pomozcie kobiecie!!!!!!
Asus 6000 nie wykrywa karty dzwiekowej :(((((( brak dzwieku proszę o pomoc..OczyOczy laptop Asus A6000 nie wykrywa karty dźwiękowej albo/lub/i sterownikow do niej.. kombinowałam wczoraj ze sterownikami do bluetootha i prawdopodobnie coś namieszałam, od tamtej pory nie wykrywa żadnego sprzętu
Laptop
Laptop hummer gericom Cena 2000 pl w tym torba, zasilacz, myszka i klawiatura Intel Celeron, 2200 MHz grafika Intel(R) 82845G/GL/GE/PE/GV Graphics Controller (64 MB) gericom hummer Karta d?wi?kowa VIA VT1612A @ Intel 82801DB ICH4 - AC\'97 Audio Controller 40GB 256 ram
Laptop dla grafika
- bezprzewodowa karta sieciowa (WiFi) - wejście na karty pamięci - przywoita bateria (minimum 2 godziny) - ekran 15,4" - Windows XP Dodatkowe opcje i propozycje mile widziane:) Bardzo proszę o propozycje, konkretne modele, najlepiej linki do nich. Oczekiwana cena około 4000PLN
porada co do laptopa
porzadny konfigurator) Model Webgine AMD Athlon 1700+ 15'1" 1024*768 S3 Savage Shared Memory 512 MB RAM HDD 60GB DVD/CD-RW Combo 24x za 5460 netto. Ale o Gericomie niektorzy mowia zle a inni dobrze :(((. Prosze o sugestie tudziez o jakies wskazowki co do kart graficznych w notebookach, bo
ktory laptop?
: sklep.benchmark.pl/komparator_23.html poniwaz przy modelu PY537ES wyglada na to, ze nia ma karty dziekowej i wi-fi a w linku powyzej pisza, ze ma:> i jak to jest z mobilnoscia powyzszych modeli? czy te bardziej wydajne duzo bardziej sie nagrzewaja i halasuja? ostatnie pytanie: przy zakupie modelu 2 otrzymuje laptopa z
Re: linksys-g router jak głową w mur:)
jeśli korzystaliście z zintegrowanych w laptopach lub najtańszych kart wifi to fakt trzeba wiedzieć jak ustawić zabezpieczenia linksysa gdyż jego maxymalny poziom zabezpieczeń jest za dobry dla takich kart!! ale zabezpieczenie - nawet zwykłe WPA musi działać!! 2 jaki to dokładnie model
czy to dobre parametry dla laptopa?
monitora D-Sub karta bezprzewopdowa WiFi modemem ewentualnie czytanikiem kart pamieci i bluetoothem bylby ok? Jesli ktoś z Was mialby jeszcze pomysl, co moglabym dołączyc do mojej listy to proszę o wszelkie wskazówki:) Na laptopa zamierzam wydac ok 2500zl i ewentualnie dokupic XP, bo wolę na nim
Sprzedam Laptopa
Gericom Hummer Laptop Cena 2000 pl w tym torba, zasilacz, myszka i klawiatura Intel Celeron, 2200 MHz grafika Intel(R) 82845G/GL/GE/PE/GV Graphics Controller (64 MB) Karta d?wi?kowa VIA VT1612A @ Intel 82801DB ICH4 - AC\'97 Audio Controller 40GB 256 ram Laptop w
Jaki laptop wybrac?
potrzebuje napisac jakies pismo i tyle. Nie gram w zadne gry wiec karta graficzna nieistotna. Zastanawiam sie nad czyms co ma rowniez ekran dotykowy ale nie jestem przekonana. Bardzo prosze rzuccie jakimis pomyslami a najlepiej poprosze o konkretne modele, ktore sie wam sprawdzily. Dzieki
Re: Gdzie kupić tanio laptopa
Jeśli znasz model to sprawdzasz w porównywarkach i na portalach aukcyjnych. Mały nettop działający 7 godzin na baterii idealny do czytania, oglądania filmów, zdjęć, słuchania muzy, komunikatorów i portali społecznościowych kupisz za 700 złotych. Ma 10 cali i nie ma napędu optycznego ale w dobie
Re: Laptop HP 250 g6 - pytanie do serwisantów.
login-no-name napisał(a): > Gąski szmatki hp250g6 ma dwa sloty i obsługuje 2x4 giga. Pytanie, czy w dual? Nie zupełnie - w rodzinie laptopów HP250 G6 (szóstej generacji) są modele zarówno z słabszymi procesorami Pentium (N3710) lub Celeron (N3060) jak i mocniejszymi Intel Core
Re: porada co do laptopa
co ogolna wydajnosc laptopa spada. Mi sie fukslo, bo za 1050 dolarow znalazlem Toshibe z Celeronem 2 GHz, DVD-CDRW combo, 512 MB ramu i karta graficzna GeForce4 MX z dedykowana pamiecia. W Polsce jest nie do dostania, troche gorszy model kosztuje grubo ponad 8 tys. zl. Mnie szlag trafia jak
Jaki laptop kupić? Odwieczny problem na forum...
allegro. Generalnie chciałbym mieć: dwurdzeniowy procesor, 1-2GB RAMu, nie udziwnioną klawiaturę, najlepiej pełnowymiarową(LG posiada nawet część numeryczną); czytnik kart pamięci, system operacyjny XP najlepiej Professional, ale może być Home, lub Vistę ale nie Basic, bo się do niczego nie nadaje
laptop 17 - pomozcie dobrzy ludzie
potrzebuje pomocy przy wyborze laptopa. potrzebuje czegos do internetu (paskudne nawyki - kilka 'zapauzowanych filmow', 3-4 okna po 30 kart otwartych w tle itp), filmow (ogladanie, edytowanie - obecny komputer zle to znosi, oj zle), zdjęć i biurowo-podstawowych rzeczy. szukam laptopa z
Komórka z iTunes już w przyszłym tygodniu?
większą).>> od maja mam Motorole E1000 - MP3, wymienne karty pamieci itepe (oczywiscie 3G) - jakos tak artykul na biezaco jest, rozumiem...
jaki model Samsung ATIV book 4
Przymierzam się do zakupu Samsunga ATIV Book 4. Jest polecany na stronie z rankigiem laptopów jako pozycja za około 2000zł. I tu moje pytanie. Chcę kupić umieszczonego w zestawieniu NP450R5G-X05PL (cena około 2000). Znalazłam jednak w jednym ze sklepów internetowych model NP450R5E-XO1PL za około
pytanie nie zwiazane z haftem
...o IPLUS i roznych tam innych kartach i generalnie narzekaja na wszytko :D moze ktoras z Was ma taki internet w laptopie i zechce mi doradzic?? dodam ze w domu mam neostrade i to moj podstawowy komputer a tamtego bede uzywala kolo 2 max 3 godzin dziennie
Laptop Acera czy Samsunga?
Witajcie Mamiałem zamiar kupić Samsunga R700, którego większość osób mi go polecała. Już go miałem zamiar kupić ... , ale w rękę trafiła mi reklama Media Marktu, a tam znalazłem model Acer Aspire 6920G. Ma więcej pamięci (o 1 GB od samsunga), mocną kartę graficzną, większy dysk, napęd
Re: palanuję zakup laptopa w USA - proszę o rady:
www.lenovo.com/us/ Cos z serii T z Core2Duo i 2GB pamieci powinno Ciebie zadowolic. Moja rada - unikaj wiekszosci supermarketowych i sklepowych (np to co sprzedaja w Best Buy) modeli gdy chcesz by laptop sluzyl przez cale 4 lata. Z karta
Re: Dlaczego ubuntu nieobsługuje tej karty...
flopa ale w laptopie juz nie a nie sadze, zebym mogl od tak sobie skorzystac w linuksie z czytnika karta pamieci wbudowanego w drukarke. Z kolei nawet jesli sciagne sterownik od razu na desktopa to i tak nie widze partycji ntfs (nie wiem jak byloby z czytaniem nagranego cd - ale pewnie nie
Re: nie grzejący pod palcami laptop
Spróbuj zainstalować firefoxa + wtyczki do blokowania reklam: adblock pro i flashblock. Otworzenie kilku stron WWW z reklamami takimi jak chociażby gazeta.pl, nasza-szkapa.pl, wp.pl może na 100% obciążać procesor co spowoduje większe zużycie energii i wyższa temperaturę laptopa. Jak to nie
Re: Reklamacja laptopa Fujitsu-Siemens
Witam. Odświezam temat. Gdyż również mam problem z FSC Amilo 1556. Laptop na gwaracji. Padła karta graficzna. Już 3 tydzień leży w Ramserwisie i dalej czekają na kartę graficzną, której podobno nie ma w magazynie w Niemczech. Popełniłam błąd oddając lapka na gwarancję, zamiast reklamować go
ktory z tych laptopow wybrac?
tych kilka modeli, prosze o porade przy wyborze, tak by laptop radzil sobie z obsluga multimediow i sprawnie dzialam na codzien. jesli ktos moze mi poradzic co do kart graficznych i procesorow w tych modelach, ktore sa ok a ktore nie bardzo, bede ogromnie wdzieczna. 1 samsung
Re: Mobilny internet w Orange czy 3G?
Z reguły większość komórek ma teraz dostęp do internetu (GPRS, EDGE, 3G) - zależy od modelu aparatu i karty SIM. Do laptopa sugerowałbym modem PCMCIA, najlepiej obsługujący wszystkie te 3 systemy (jeżeli chodzi o Orange, to komplet info jest tu
Re: Stacjonarny czy Laptop
porzadne modele dla biznesu sa 2-3x drozsze od modeli domowych? Pewnie dlatego, ze one wytrzymaja 2 lata codziennego noszenia w plecaku i wozenia w autobusie czy samochodzie. I nie pisz prosze, ze nie da sie rozszerzac, bo np dodanie pamieci jest banalnie proste (w laptopie w wiekszosci wypadkow
pomóżcie kobietce wybrać spośród 4 laptopów
Złącze PCMCIA typ I typ II typ III Złącze Express Card: nie Bluetooth: tak IR (podczerwień): nie Czytnik kart pamięci: nie Komunikacja Bezprzewodowa karta sieciowa: 802.11 b/g Karta sieciowa przewodowa: 10/100 Mbps Modem: 56K, V.90 fax modem Informacje użytkowe Urządzenia wskazujące
Re: Laptop - jaki kupić?
producenta brak). To chyba trochę za krótko. Ten komp ma max. rozszerzenie RAM do 2GB. Czy to wystarczy na jakieś 3 lata użytkowania np. gdy Vista będzie już dopracowana i popularna? Nie znam się na kartach graficznych i dźwiękowych. Czy wy tym modelu są o.k. tj. graficzna Intel GMA 900 up to 256MB
Re: Co oni maja z rozmiarowka?
ja mam Viste - nie mam problemu z czytnikiem (albo bezpośrednio z karty pamieci z aparatu, bez kabla, tylko wkładam do gniazda w laptopie, albo z czytnika kart - najtańszego no name z media markt,brałam taki żeby pasował do karty z aparatu i karty z telefonu- kabelki na USB są w każdym
PILNIE sprzedam laptopa PIII 700 Mhz
Dane techniczne: nazwa: Compaq model: Armada M700 matryca: TFT 14 cali kolor (bez przepalonych pixeli, bez jakichkolwiek rys, idealna) procesor: Intel Pentium III, 700 Mhz pamięć RAM: 256 MB dysk twardy: 20 GB (nowy, nieuzywany, na gwarancji) karta dźwiękowa: ESS Maestro2E PCI Audio
Re: Jak długo żyją laptopy?
miałem IBMa T40 - służył mi 5 lat, później dopadła go wada fabryczna - "odkleiła się" karta graficzna (jeden model tylko ;(). teraz od około pół roku mam Lenovo G550 i jakoś żyje :P używam go do grania / oglądania filmów, także zobaczymy ile wytrzyma. seria G to produkty nie do najnowszych gier
Re: Recenzja - laptop do gier ASUS G51J 3D z okul
Cinemacity. Podsumowując jedyną wadą tego laptopa była karta graficzna która nie obsłużyła by żadnej nowszej gry nawet w low detalach.
Karta Graficzna do 500 zl !! -> do GRANIA!!!!
Jak w temacie: Najważniejsze rzeczy z mojego sprzety: AMD Athlon 2,7 GH, 512 MB DDR Kingston (niedlugo beda 1024), AGP 8x, Płyta Główna Gigabyte (ale nie pamietam który model -wiem ze oznaczenie koczy sie na 1394) teraz mam GeForce2 MX 400 ... ale juz nie wydala mi jak gram w PREY- a wiec
Re: mp3 w telefonie czy warto?
Najlepsze jakosci odtwarzania i najwieksze pamieci maja Sonyericssony.I mozliwosci korekty dzwieku, i karty wymienne, w nowszych modelach nawet 1 G. A radio w Polsce jest do d.., od czasu, kiedy nie ma juz dawnejRadiostacji, to nie ma czego sluchac
sprzedam laptop 560 zł. stan idealny
- działa bez zarzutu. - karta dźwiękowa wejście mikrofonu wejście liniowe stereo - czytnik kart pamięci SD xD MS-Pro MMC Memory Stick -komunikacja WiFi IEEE 802.11b/g modem analogowy LAN 100 Mbps interfejsy FireWire ExpressCard - 4x USB dodatkowe wyposażenie/funkcjonalność kamera - 0.3 Mpix wbudowany
Re: Czytaj, czytaj, czytaj.
to jak 4GB karta pamieci ;) > Ja też mam Kenwooda z USB, SD i czytającego CDRW... ale jak robię 700 czy 800km w jeden dzień, to nie mam szans, żeby nawet przy najlepszym doborze utworów radia nie włączyć. Jakoś z nagrywaną muzyką, ile by jej nie było, czy to odtwarzaną po kolei, czy
Re: pomóżcie na szybko proszę
Najczęściej przyczyna jest banalna - czytnik nie czyta karty SD lub SDHC. Niestety, nie podałaś ani modelu laptopa, ani oznaczeń karty. Oczywiście nie wyczerpuje to wszystkich możliwych przyczyn. Często konieczne jest umieszczenie microSD w ramce SD. Przepatrz dokumentację laptopa i sprawdź
Sprzedam laptop 560 zł. stan bdb
. - karta dźwiękowa wejście mikrofonu wejście liniowe stereo - czytnik kart pamięci SD xD MS-Pro MMC Memory Stick -komunikacja WiFi IEEE 802.11b/g modem analogowy LAN 100 Mbps interfejsy FireWire ExpressCard - 4x USB dodatkowe wyposażenie/funkcjonalność kamera - 0.3 Mpix wbudowany mikrofon
jaki laptop do 2500 zł
śliczne, ale tylko na półce w hipermarkecie. Bardzo dobrze widać na nich drobne ryski i ślady po paluchach) - karta graficzna Intel HD 4500: z powodzeniem da się na takiej karcie oglądać filmy HD i bardzo oszczędna jeśli chodzi o zapotrzebowanie na prąd. Laptop się nie przegrzewa i dzięki temu dłużej
Re: Dobry laptop?
użeranie się z serwisem. Lenovo i DELL zwykle miewają lepsze. Sieć "ac" to miły dodatek na przyszłość, ale jeszcze nie oznacza braku sieci "b/g/n" i ich pominięcie sugeruje tylko tyle, że przy opisie modelu kierowano się reklamą a nie specyfikacją - laptop bez 2.4GB obecnie byłby kaleką. Poszukaj
Re: Jaki laptop dla fotografa ?
punktow, ale nie wszystkie miescilyby sie w ramach tolerancji nawet najbardziej tolerancyjnego moderatora :) Ja wybralem w koncu NEC model versa 600 z procesorem typu M 1.63 GHz i 1 Gb pamieci+ 256 Mb pamieci karty graficznej (ATI), mozliwoscia podlaczenia zewnetrznego monitora i niezaleznej
Monitor LCD a karta graficzna
się uruchomić na tym czymś? Zdaje sobie sprawę, że ta grafa nie pozwoli żadnemu z tych LCD rozwinąć skrzydeł, ale czy wogóle jako tako będzie to chodziło? Gdzieś słyszałem, lub czytałem, że niektóre LCD nie chcą pracować na starszych modelach kart graficznych. Mój kolega miał w pracy taki
sprzedam laptop cena 560 zł. stat bdb
- działa bez zarzutu. - karta dźwiękowa wejście mikrofonu wejście liniowe stereo - czytnik kart pamięci SD xD MS-Pro MMC Memory Stick -komunikacja WiFi IEEE 802.11b/g modem analogowy LAN 100 Mbps interfejsy FireWire ExpressCard - 4x USB dodatkowe wyposażenie/funkcjonalność kamera - 0.3 Mpix wbudowany
sprzedam laptop cena 560 zł. stan idealny
Re: Wasze opinie na temat HP Paviliona dv6376ea
go używał, ja potrzebowałam laptopa głównie do pisania pracy magisterskiej i do internetu. Więc zintegrowana karta graficzna w zupełności mi wystarcza. Dodatkowo w tym konkretnym modelu jest czytnik kart pamięci, wbudowana kamera 1,3mp, bateria trzyma około 4/5 godzin.
sprzedam laptop cena 560 zł stan bdb
Re: bateria w laptopie
Przypomnij mi model swojego laptopa albo sama poszukaj jego jakiejś specyfikacji w Internecie - często jest tam też zamieszczony średni czas działania na baterii, który zależy jednak od wielu czynników: jasności ekranu, obciążenia procesora, pamięci, dysku, karty graficznej etc. BTW. Semprony
Ile dalibyście za takiego laptopa?
/ 5400 rpm / 8 mb cache Karta grafiki NVIDIA GeForce FX Go 5200 32 MB własnej pamieci Modem – v.92 56k MDC Wyświetlacz – WXGA 1280x800 - 15,4" Bateria – 72 WHr czas pracy ponad 3 godziny Napęd optyczny – DVD+R/RW GCA 4040N Wirelees - Intel Pro /Wirelees LAN 2100
Re: Jak rozładować baterię laptopa ?
bateria pracująca godzinę, to JUŻ zdechlak "efekt pamieci" skraca dostępną pojemność ogniwa i mimo, że widzisz, iż 100%, to faktycznie dostępne jest 80%... 70%... 60%... i tak coraz, coraz mniej, a Ty nadal widzisz 100% na mój nos - bateria do wymiany, ale popytaj jeszcze tutaj
Re: Nie połączono. Brak dostępnych połączeń
jest w autoryzowanych serwisach poza firmą YYY, zgodnie z informacją zawartą na karcie gwarancyjnej rodzaj laptop segment Uniwersalny przekątna ekranu LCD 15.6 cali nominalna rozdzielczość LCD 1366 x 768 pikseli procesor Intel® Pentium® model procesora T4500 (2.3 GHz, 1 MB
Czytelnik: Dajmy sobie spokój, lepiej nie będzie
RAM) dorównują notebookom. Posiada on wiele ułatwień, np. funkcje rozpoznawania pisma odręcznego, klawiaturę ekranową. Najnowsze modele posiadają również wbudowane karty do bezprzewodowej łączności (Wi-Fi, GSM, 3G, LTE). Tablet umożliwia połączenie z internetem, pisanie, czytanie itd...
Re: laptop bardzo wolny
Acery z tej serii MAJĄ drugą kartę graficzną nawet w dziale aktualizacji sterowników udostępniają je: www.acer.pl/ac/pl/PL/content/drivers/4242;-;Aspire%20E1-571G obejrzyj i porównaj
Re: gdzie znalezc modele butow walky?
o wlasnie miałam to samo napisac, w zeszłym roku składałam reklamacje na kozaki w innym ccc niz kupiłam. wiec albo ty cos pokreciłas z tymi ich żądaniami albo oni kręcą... na kazdym potwierdzeniu karty jest kwota i data a czasem godzina. to wystarczy a przynajmniej powinno.klient nie ma obowiazku
Laptop Dell - czy ktoś jest w stanie pomóc ?
aktualny stan (np. okno do logowania) następnie gaśnie wydając przd tem pojedyńczy sygnał. Serwis proponuje wymianę płyty co nie ma sensu z powodu kosztu. KONFIGURACJA laptop Dell Latitude C Family model CPt V466 GT Celeron 466 MHz 128 RAM 128 Internal Cash video mem. 8MB dysk 6,5 G HDD 1
Laptop marzenie
gniazd PC (zwany żartobliwie pcimcią), miałby dobrze zrobiony Bluetooth oraz wyjście na zewnętrzną antenę sieci bezprzewodowej Wi-Fi. Zarówno Bluetooth oraz Wi-Fi byłyby wyłączane mechanicznym wyłącznikiem. Miałby także wbudowane czytniki kart Compact Flash oraz Secure Digital/MMC oraz dwa porty
Re: co czytamy:)
postacie ktorych inicjaly odpowiadaja literka cyfr tych numerow, czyli np dla numeru 56 mozesz przypisac postac Edward Stachura (e=5, s=6), jak masz juz 100 postaci przyporzadkowanych do numerkow i pamietasz to wszystko to zeby zapamietac pin karty bankomatowej zapamietujesz dwie postacie zamiast 4
Telefoniczny zakup oferty internet laptop w Orange
oryginalnie nowy. Moje pytanie dotyczy zwrotu sprzętu i odstąpienia od umowy... czytałam opinie, że "wyłamanie" karty Sim z kartonika i próba jej użycia (bez AKTYWACJI) oznacza już brak możliwości zwrotu. Podobnie próba korzystania z laptopa (podłączyliśmy go do domowej sieci i chwilę (dosłownie pół godziny
Re: poszukuję laptopa lekkiego i niedużego ale
Od 3 lat mam sony vaio vgn t1-xp. Wazy 1.25kg, na bateri pracuje min. 5 godzin (jesli przyciemnisz ekran i nie korzystasz z karty wi-fi to i dluzej). Ma wbudowana nagrywarke dvd-rw i 11" ekran. Najlepszy przenosny komputer jaki mialem. Procesor to pentium m ulv (na ich podstawie intel robi
Sprzedam laptop Sony - P4 -3,06 Gh, 512MB, 60GB
Witam serdecznie! Sprzedaje przepięknego i doskonałego technicznie laptopa SONY VAIO, model PCG-K215Z. Komputer jest w doskonałym stanie. Sprawuje sie wyśmienicie, był używany sporadycznie (łącznie przez około 40 godzin), wyłącznie w domu. Posiadam do niego oryginalne oprogramowanie firmy Sony
Re: Jak kupić laptop?
: www.x-kom.pl/p/161383-notebook-laptop-15-6-acer-v5-573g-i5-4200u-12gb-1000-win8-gt720m.html I uwazam, że to jest dobry sprzęt, który trochę posłuży. Celowałam bym procesory intela i5 lub nawet i7, 8 gb pamięci to miminum, dysk też najlepiej już 1000 GB. Karta graficzna to juz w zależnosci od potrzeb. Mnie osobiscie ekran 15 cali przeszkadza i wolę większe ale siostrzeniec wybrał
potrzebna pomoc-znawcy notebookow prosze o info
dvd -bezprzewodowe lacze z internetem -byc jak najmniej awaryjny -czytnik kart pamieci -kosztowac max 4.000 zl Odwiedzilam juz wiele sklepow,kazdy sprzedawca zachwala co innego(prawie zdecydowalam sie na fujitsu-siemensa amilo L1310G-ale ponoc sa awaryjne? Prosze o pomoc-aha, chcialabym, zeby
Lapek- MSI czy ACER, Puma czy Intel?
Witam, prosze o rozjaśnienie, bo im więcej czytam na goglach i im więcej lażenia po sklapeach, tym wiekszy mam zamęt. Chcialam laptopa 4GB ramu, dysk min.250 najlepiej SATA II, czytnik kart pamieci, nagrywarka dvd i jaka grafika, zeby poszlo call of duty 4. do 3000, ew. ciut wiecej. Znalazlam
Laptop - nowy czy używany?
www.komputronik.pl/Notebooki/Toshiba/Satellite__dla_kazdego/seria_A300_/_A300D__do_domu/z_karta_graficzna_Intel/Toshiba_Satellite_A300_149_T5550_2GB_250GB_VHP_/pelny,id,54802/ (mam nadzieję, że starczyłoby kasy na nie) Tylko czy jest sens zamieniania komputera PC na laptopa, który ma gorsze parametry niż ten PC, ale za to ma mobilność? Aha, oczywiście tego nowego po powrocie z sanatorium nie wrzucę do szafy :D I co kupić używany czy nowy? Jeżeli poradzilibyście
Re: Jak dodac kartę pamieci (SD) do aparatu cyfro
program. to program do wygenerowania kodu do aparatu cyfrowego inaczej nie polknie karty. zainstaluj program na komputerze , kliknij generate a potem wygenerowany numer wysylasz smsem na numer 7630 piszac po kolei -kod.model aparatu.pojemnosc karty.wlasne imie. i gotowe w odpowiedzi dostajesz smsa ze
Re: Zakup Laptopa
Polecam model LG E500-V.APRBY Intel Core Duo T2370 3GB 250GB 15,4 DVD-SM VHP,Poza tym następujące parametry:Częstotliwość szyny FSB 533 MHz Pojemność pamięci podręcznej 1 MB Technologia Hyperthreading Nie Technologia Centrino Nie Technologia Centrino Duo Nie Pojemność dysku 250 GB
Re: Laptop
www.x-kom.pl/p/639030-notebook-laptop-140-lg-gram-2021-14z90p-i5-11gen-16gb-512-win10-srebrny.html (jak pamiętam, wcześniej był istotnie droższy) - tu można jeszcze powiedzieć, że mały. Albo model 16, 17 cali (skoro 15 cali może być, to dlaczego nie takie). W tej chwili mam Thinkpada 8 generacji, chcę wymienić na LG Gram 14 cali. Miałem to zrobić teraz, ale ponieważ okazało się, że po zmianie
Re: Laptopy ASUS - kupować czy nie?
na procesor i pamięć tylko na komponenty bo mozesz kupic sprzet z super pojemnym dyskiem z super procesorem z super duża iloscia pamieci a zbudowany na najtanszych komponentach z baterią która nie wytrzyma nawet godziny i z ciągłym problemem ze stabilnością. Jezeli sprzet ma pracowac w podrózy
Re: Dlaczego ubuntu nieobsługuje tej karty...
sciagnac ten sterownik to nie moge). W > desktopie mam coprawda flopa ale w laptopie juz nie a nie sadze, zebym mogl od > tak sobie skorzystac w linuksie z czytnika karta pamieci wbudowanego w > drukarke. Z kolei nawet jesli sciagne sterownik od razu na desktopa to i tak > nie
DELL i jakość ? :) nie wydaje mi się
Kupiłem laptopa DELL za 1500 Euro, całkiem wypasiony model Lattitude D630. 1. Po odebraniu komputera, pochodził parę godzin... potem padł dysk... wymienili go po paru dniach, 2. Po paru miesiącach zaczął się sam wyłączać, okazało się że cała linia kart graficznych miała jakąś wadę
Re:do pstryczka :) ...to do mnie ! ;D
Laptop Fujitsu Siemens AMILO Pi 1505 ma kartę bezprzewodową działającą tylko w standardzie 802.11 a/b/g, czyli nie obsługuje standardu N. Taka informacja wiele ułatwia. Już wiadomo, że nie warto kupować żadnego routera z trybem N (są przeważnie droższe !) ponieważ laptop w tym
A ja bym kupił laptopa
graficzna jest co prawda zintegrowana ale to akurat jeden z najlepszych modeli wśród zintegrowanych. W zupełności wystarczy na granie choćby w Simsy, a nie wydaje mi się żebyś była jakąś maniaczką strzelanek 3d wymagających super kart graficznych. Dopóki nie zmieniłem kompa stacjonarnego na laptopa
Re: Laptop a komputer stacjonarny.
Zdecydowanie polecam laptop z duzym wyswietlaczem, najlepiej 17" widescreen z rozdzielczoscia max. 1920x1200. Wbrew pozorom, na rynku sa zaledwie dwa modele z ta rozdzielczoscia (WUXGA) i w dodatku o sensownych parametrach: Sony Vaio VGN-AR590E oraz Dell XPS M1710, i nie sa to modele tanie. Ale
Re: Zostałam oszukana w AVANS co robic??
Kwestia mikrofonu to moze byc rozna, gdyz musialabys podac model, wtedy mozna sprawdzic czy fabrycznie ma mikrofon czy nie. Z drugiej strony zintegrowane karty graficzne w laptopach to standard, jesli chcialo by sie laptopa z karta wymienna bylby on o wiele drozszy. I tu nie chodzi tez o to ze
Re: laptop gorszy niz zwykly komputer?
dekar napisał: > To zdanie generalnie nie ma sensu, chyba, żeby dodać cenowo porównywalnego, w > przeciwnym razie taki sam konfiguracyjnie desktop i laptop mają zbliżoną > wydajność i nawet jeżeli wersja mobilna karty graficznej jest słabsza to na > pewno nie
Re: Jakie urządzenie do ciągnięcia netu?
- inne routery nie mają takich udogodnień - trzeba samemu wszystko wpisywać i ustawiać. Oczywiście w trybie N nastawisz jak i karty sieciowe komputerów mogą działać w tym trybie - jak nie to nastawisz na standardowe G. A standardowe G to każdy komputer/laptop odbiera. Czyli zanim kupisz
Re: jakiej marki laptopa wybrac?
Gość portalu: marta napisał(a): > Zastanawiam się nad tym modelem: Lenovo IdeaPad G530 T4200 2048MB 250GB VHP Jak ci się podoba z wyglądu ten LENOVO to go kup. :) Ja jednak w tej samej cenie POLECAM te laptopy: - http://www.komputronik.pl/index.php/product/81302/Notebooki
Re: Laptop marzenie
a wiesz że takie coś już prawie istnieje i nazywa się PowerBook :) ekran matowy, firewire, bluetoth, wifi i pcimcia, brak tylko czytnika kart, za to dostajesz podświetlaną klawiaturę, fantastyczne wykoanie niespotykane w innych laptopach. Na laptopie działa najlepszy system świata MacOsX, ale jak
Asus, Lenovo, Dell czy jakiś inny ?
znalazłem że montowane są w nich poniższe podzespoły: Procesory: T3200 P7350 P8600 T5800 oraz karty graficzne: GeForce 9300M GS GeForce 9500M Czy są montowane w tym modelu jeszcze inne karty lub procesory od tych które powyżej wyszczególniłem ? Jak rozdzielczość jest najlepsza do 15
Re: E-książki - na czym je czytać?
wszystkiego innego. To optymalne rozwiązanie, bo nie dość, że mam pod ręką pełnowymiarowy komputer (a że wytrzymyje 8 godzin na baterii to jest bardzo mobilny), to ekran ma 12 cali, podczas gdy na iPadzie słabo się czyta kolorwe PFDy materiałów oryginalnie tworzonych na format A4
Podsumowanie tego co t czytałem
dobrą stacjonarną i śedniego lappa, albo wogole niech oleje stacjonarny i kupi lappa i końsolę. Tak czy inaczej najbardziej optymalny byłby model z ok. 14 - 15 calowym monitorem. karta grafiki nie musi być ważna chyba że koniecznie chcecesz na nim grać. Liczą się ewentualnie ram i ilość na
Re: Laptop czym się kierować, na co zwrócić uwagę
, kosztem być może słabszego procesora (i5 zamiast i7). Pamiętaj, że pamięci RAM i przestrzeni dyskowej zwykle można później dołożyć, więc to nie są najważniejsze parametry. Jak czytać nazwę karty graficznej: GeForce - jest dwóch liczących się producentów kart graficznych, jeden produkuje karty o
Re: muszę wytłumaczyć, bo nie załapałeś
Tu nie chodzi o technologię, lecz o model biznesowy. Nie przeczę, że taka technologia jest już w Niemczech od dawna. Nie była jednak dostępna bez abonamentu. A W Polsce było to prostej zasadzie karty prepaidowej. Dla kogoś będącego w podróży jest to wygodniejsze - bez wiązania się abonamentem
Tusk: Przed nami gorąca dyskusja o Karcie naucz...
pracy przygotowuję lekcje, czytam, szukam nowych materiałów itp. Nie mam po pracy czasu wolnego. Nie chcę zaniedbywać dzieci, więc pracuję nocami. Niech nikt nie pomyśli,że narzekam. Lubię swoją pracę. Mogę siedzieć w szkole 8 godzin, ale musiałabym mieć do dyspozycji własny laptop, wolna salę, spokój
Re: Fragmentacja Androida mniejsza, niż ją malują
@von.g > Chodzilo tutaj o mozliwosc instalacji systemu czesciowo w pamieci "nieusuwalnej" a czesciowo na karcie. W momencie gdy wyjmiesz karte by wlozyc do laptopa i zgrac np fotki mozesz nadpisac dane. eee. w rozwiązaniach typu apps2sd (czyli "przemieszczenie" aplikacji na pamięć
Re: granie na laptopie?
lata w laptopach, aby mogły dorównać w osiągach sprzętom stacjonarnym, ciągle coś przybywało, ale brakowało-przede wszystkim wydajnych kart grafiki 3D i szybkich matryc TFT, nie wnikając już w ich rozmiary (może pominę te szczegóły techniczne-temat rzeka). I teraz Kell nastały czasy, kiedy
Re: Jaka karte graficzna wybrac?
zadnych "klonow". Wybor karty polecalbym zaczac od okreslenia do czego ma byc komputer przeznaczony. Oczywiscie jak sie ma nadmiar pieniedzy to polecam kupic model z najwyzszej polki , ale nie zawsze jest to potrzebne czy rozsadne. W koncu nie wszyscy korzystaja z najbardziej wymagajacego
Notebooki ARISTO - prośba o opinie.
/ nie jest chyba najgorzej - CoreDuo + 1024 MB RAM + 15,4. Szkoda, że brak np. czytnika kart oraz TV OUT. Ale cena chyba nie powala z nóg: ok. 2.000 PLN w ZNAK-u. Dodam, że sprzęt z przeznaczeniem do internetu i aplikacji biurowych. Z góry dzięki. Link
Re: ...
laptopa i 802.11g karty pcmcia. W czasach kiedy sie urodzilem nikt nie myslal o komputerach (jeszcze).
Re: Fragmentacja Androida mniejsza, niż ją malują
zdaniem to jest skomplikowane. >a tutaj to już utrudniasz na siłę. Mam aplikację i dalvik cache na karcie i jakoś nie przychodzi mi do głowy, żeby się bawić kartą pamięci przy włączonym telefonie Chodzilo tutaj o mozliwosc instalacji systemu czesciowo w pamieci "nieusuwalnej" a czesciowo na karcie
Re: Czy ktoś z was używa laptopa Acer Ferrari 300
trochę wolny nie wiem czy w podobnej cenie dostał bym coś o takich parametrach wiekszość nowych tanich lapów ma słabe karty graficzne jakieś intele czy sis,na dodatek z pamięcią przydzielaną z ramu w moim mieście za taką cenę mogłem kupić dell c640 p4 2ghz,256 mb,40gb hdd i cdrw więc odpuściłem
Re: likwidacja Karty za dw lata
"twojej" szkole. Ciebie wymieniłbym pierwszą na nowszy model dyrektora. > To wy naprawdę uważacie, > że dyrektorom naprawdę nie zależy na szkole, którą prowadzą?! Oj zależy im i to jak bardzo. Trzymają się stołka wszelkimi sposobami. > ... jestem za zniesiem Karty, bo to mi da
Re: Jaki laptop wybrac?
) wyświetlacz. I wydaje się, że płyta jest od 730, bo z prawej strony jest USB3.1 (a w poprzednim egzemplarzu, zgodnie ze specyfikacją było USB2.0) - wygląda, że to jakaś wersja przejściowa z płytą z nowszego modelu. 8GB RAM - chciałem 16, ale bez naruszenia gwarancji się nie dało. Dysk dodatkowy mam na USB