Przeszukano 117 494 979 wypowiedzi na 1 430 forach
matura z matematyki listopad 2013 arkusz - najlepsze wpisy
matura z matematyki listopad 2013 arkusz - pozosta³e wpisy
Matura z matematyki
>W zesz³ym roku maturzy¶ci liczyli na ³atwiejsz± maturê i siê nie przeliczyli. Po tym, jak w 2012 roku ponad 20% uczniów nie zda³o matury z matematyki na poziomie podstawowym, w 2013 roku arkusze zosta³y chyba lepiej dostosowane do umiejêtno¶ci i wiedzy zdobytej przez maturzystów w czasie
ARKUSZE Z MATEMATYKI??
Wiecie czy s± gdzie¶ w internecie arkusze egzaminacyjne z matematyki (szczególnie rozszerzonej) oprócz tych z matur próbnych wydawanych przez Okrêgowe Komisje i oczywi¶cie bez tych z gazeta.pl ! pozdrawiam i ¿yczê wszystkim dobrego zdania matury
Arkusze matematyka
Zna ktos strony z przykladowymi arkuszami z matematyki(oprocz tych z matury z 2006 i 2005)??Chcialbym sobie pocwiczyc matme a nie mam zadnych zadan:( Pomocy!:)
Matematyka - arkusze, odpowiedzi
: www.mmwloclawek.pl/artykul/matura-probna-z-matematyki-pytania-arkusze-testy-odpowiedzi-232332.html Tam znalaz³em wszystko co dotyczy matury Poweodzenia
Poprawka matury z matematyki
Czy sa juz opublikowane gdzie¶ arkusze i odpowiedzi z matury poprawkowej z matematyki?
matura matematyka 2011
Czy arkusze egzaminacyjne z matematyki pojawi± siê wraz z rozpoczêciem egzaminu z matmy? Czyli je¿eli uczniowie rozpoczn± pisaæ maturê z matmy 2011 to do sieci wp³yn± arkusze które oni pisz±? Czy raczej po jakim¶ czasie bêd± dostêpne??
Matematyka - arkusze rozszerzenia
Czy te¿ jak ja odczuwacie, ¿e nie ma tak naprawdê arkuszy które s± w jaki¶ sposób odzwierciedleniem tego co bêdziemy pisaæ 14 maja ? Jedyny arkusz jaki pokazuje to 'z czym to sie je' by³ na maturze próbnej. To po³±czenie rozszerzenia i podstawy do jednego nie wysz³o nikomu na dobre. Testy które
NIEPRAWID£OWO¦CI MATURY Z MATEMATYKI
w jednym z liceow duza czesc matur z poziomu rozszerzonego zostala otworzona przez uczniów o godzinie 9.00. wszystko stalo sie przypadkowo jednak uczniowie mieli okazjê spojrzec do arkuszy zanim nie zostal odkryty blad przez komisjê egzaminacyjn±. otworzone arkusze zostaly wtedy zebrane. jednak
znalaz³em przecieki MATEmATYKA maj 2013
matura2013przecieki.blogspot.com/ znalaz³em tu do ¶ci±gniêcia kilka arkuszy, wszystko wygl±da ok, my¶lê, ¿e jutro ponad 80% :)
Re: Przecieki matura matematyka
elo kumpel wlamal sie na serwery cke i zdobyl arkusz z matmy rozsz macie linka usuncie spacje pozdro speedy. sh/X8q3T/mat-r-2013-przecieki.pdf
Matematyka na maturze
Na stronie CKE podane s± wzory chemiczne, fizyczne i matematyczne. Wiem na pewno, ¿e na maturze z chemii i fizyki te wzory s± za³±czone do arkusza egzaminacyjnego, czy tak samo jest w przypadku matematyki? Bo z tego co widzê, to jest tego a¿ 18 stron. Je¶li tak to czy na maturze próbnej 3.11 te¿
Matematyka Matura
Co myslicie o arkuszu z matmy rozszerzonej?? Piszcie bo ja juz sama nie wiem co mam myslec... przeciez to nie bylo wcale takie latwe jak niektorzy mowia... :|
Przygotowanie do matury z matematyki!!!!
Witam.Mam takie pytanie.sk±d bierzecie jakies arkusze do rozwi±zywania zadañ z matematyki przygotowuj±cych do matury???moze jakies strony www????????????
Dzi¶ Matury
http://www.edulandia.pl/matura/1,118553,13868279,Matura_2013__matematyka__poziom_podstawowy___arkusz.html#Cuk MATURA 2013 -- https://forum.gazeta.pl/forum/f,49353,Nikiszowiec.html MADOHORA FORUM NIKISZOWIEC
Matematyka - arkusz II - trening :)
Specjalnie z my¶l± o „nowych maturzystach” przygotowali¶my dla Was arkusz egzaminacyny na now± maturê z matematyki na poziomie rozszerzonym. Zachêcamy do pobrania pliku i samodzielnego rozwi±zania. Wkrótce równie¿ zamie¶cimy PE£NE rozwi±zania. Zapraszamy na stronê www
Re: Arkusze maturalne z matematyki
Nie wiem jak sie wkleja linki matura.webd.pl/matura_download.php www.liceum.pl/syllabusy/matematyka/matura_spis.php3
Matematyka, arkusze, odpowiedzi
: www.mmwloclawek.pl/artykul/matura-probna-z-matematyki-pytania-arkusze-testy-odpowiedzi-232332.html Tu je znalaz³em
> www.liceum.pl/syllabusy/matematyka/matura_spis.php3 dzieki bardzo za linki.ale te zadania cos bardzo latwe,gdyby takie byly na maturze...
Matematyka Matura Maj 2013
hej udostepniam wam mature z matematyki 2013 tylko z tego linku pobierac: hostujmy.pl/download/10121/TE5MGR
Re: Matura z matematyki!
Ja tez sie balam matematyki, poniewaz jestem humanistka, ale musze przyznac, ze jestem z siebie zadowolona. Matura z matematyki nie byla trudna. Dobrze mi poszlo, a to az dziwne w moim przypadku, bo ja tylko o historii bym mogla gadac ;) My bylismy pierwszym rocznikiem, ktory zdawal matme na
szczerze mowiac, porownujac probne matury z tego roku z innymi arkuszami z poprzednich matur, to sa coraz latwiejsze :P
Matura z matematyki
Próba nowej matury mia³a s³u¿yæ sprawdzeniu jej formy a nie tre¶ci.Uczniowie mieli zapoznaæ siê z arkuszami egzaminacyjnymi i sprawdziæ czy zmieszcz± siê w przeznaczonym czasie.Komisje egzaminacyjne mia³y za zadanie sprawdzenie obiegu dokumentów. Podkre¶lam stanowczo matura próbna nie mia³a
pisz±cy mature z matematyki...
macie moze jakies probne, przykladowe arkusze z maty na podstawe??Oprocz arkuszy, ktore byly na maturze w poprzednich latach... prosze o pomoc:)chcialbym przecwiczyc wiedze...
nie piszcie g³upot, bo wczoraj pe³no maturzystek siê wypowiada³o. tu macie arkusz: pliki.serwisyregionalne.pl/matura_2010_matematyka_podst.pdf nie by³ taki trudny :)
Ci±gi i rachunek... Matura z matematyki [ARKUSZ...
Pracujê z maturzystami i widzê, ¿e czêsto brakuje im gruntownej wiedzy. A z matematyk± jest jak z silnikiem spalinowym. Mo¿e dzia³aæ bez najmniejszych wibracji lub "kichaæ" i zostawiaæ po sobie chmurê czarnych spalin. Dla chc±cych zrozumieæ matematykê stworzy³em serwis http://mat24h.pl Mat24h
Re: Arkusz - matematyka
stary prosze jeszcze tylko o link klucza matury z maty podstawowej
Matury z matematyki: niemieckie i polskie
Trochê nie na temat, ale... Przeczyta³em zadania z tegorocznej matury z matematyki, np. tutaj: http://szkola.wp.pl/kat,108836,title,Matura-2013-matematyka-na-poziomie-podstawowym-arkusz-i-odpowiedzi,wid,15551874,wiadomosc.html matury polskie No, jak zwykle ostatnio, poziom dawnej klasy ósmej
arkusze z matematyki - matura probna styczen 2008
Witam, przeszukalem juz chyba google wzdluz i wszerz i nie moge tego cholerstwa znalezc. Chodzi mi o mature (materialy diagnostycznie) ktora pisaly niektore szkoly w dniach 7-9 stycznia tego roku. Matematyka - poziom podstawowy zadania/klucze odp. Bylbym bardzo wdzieczny za podeslanie na mat
Re: Matura z matematyki
A to te¿ prawda ? Ale ch³opak jest na mat-fiz, to mo¿e dlatego nie mia³ problemu z rozwi±zaniem arkusza.
Matura poprawkowa z matematyki 2012 - arkusze i...
Uczy³e¶ siê dniami i nocami, a mimo to nie zda³e¶ matury? Masz ju¿ do¶æ egzaminów i stresu? NIE MARTW SIÊ!!! NIE JESTE¦ SAM! SPRAWD¬, CO W TAKIEJ SYTUACJI ROBI¡ INNI! niezdalemmatury.pl
Mój dziadek matematyk da³ mi fajow± ksi±¿kê z wydawnictwa Omega Arkusze egzaminacyjne. S± tu zadania, a w zasadzie ca³e ich mnóstwo. Nawet mnie to wci±gnê³o.
!!!!!!!! oto arkusze odp : mat podstawowa www.cke.edu.pl/images/stories/Matura2006/a1_mat_rozw.pdf arkusz
Poprawa matury 2013 - korepetycje z matematyki
!!! POPRAWA MATURY 2013 !!! EGZAMIN KLASYFIKACYJNY !!! Oferujê solidne korepetycje z matematyki dla MATURZYSTÓW, którym nie uda³o siê za pierwszym podej¶ciem. Pomogê w nadrabianiu zaleg³o¶ci, przygotowaniu do POPRAWY MATURY w sierpniu oraz EGZAMINÓW KLASYFIKACYJNYCH. Mo¿liwy dojazd do
Re: Próbna matura z matematyki
Arkusz i odpowiedzi znajdziecie tutaj: www.edulandia.pl/edulandia/1,99193,7192495,Probna_matura_z_matematyki.html
Re: arkusze z matematyki z Dziennika
prosty byly te zad z arkusza rozsz gosc to moze polecisz jakies ksiazki z ktorych warto sie przygotowac do matury??
Próbna matura z matematyki 2010/2011
I arkusz: www.edulandia.pl/Edulandia/1,98377,8605968,Probna_matura_z_matematyki_2010_2011___arkusze.html
Matura 2009, matematyka - arkusze i rozwi±zania
Ogólnie do napisania chocia¿ spodziewa³em siê ³atwiejszej. :/ Przy zadania z wielomianami punkt a) mo¿na by³o siê zakrêciæ. A uzasadnienie do tego równania z sin(alfa) co¶tam mo¿na by³o nadrukowaæ s³ownie? ^^
Re: Matura z matematyki 2011 arkusze zadania
dzi¶ matura próbna z matematyki http://www.nowiny24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20101103/MATURA/99118393 Próbna Matura z matematyki 2011. Zadania. Odpowiedzi
S³abe wyniki próbnej matury z matematyki
Jaka masakra. Nie wiedzia³em, ¿e tak ¼le innym posz³o. Mnie nie by³o na próbnej maturce wiêc znalaz³em sobie w necie serwis matematyczny, który udostêpni³ INTERAKTYWNY arkusz http://www.megamatma.pl/mm/maturaL ARKUSZ . Nawet podaj tam wyja¶nienie rozwi±zañ zadañ zamkniêtych co jest nowo¶ci±
matematyka matura 2010
Maturzysto! Do matury pozosta³o Ci ju¿ niewiele czasu, a jeszcze mniej do przygotowania siê do niej. Jak wiadomo obowi±zkowo zdajesz matematykê. Ten niew±tpliwie wa¿ny przedmioty mo¿e zawa¿yæ na Twojej przysz³o¶ci! Nie pozwól by¶ przez ¼le napisan± maturê, zrezygnowa³ z wymarzonych
Przecieki matura matematyka
mam pierwsze przecieki z matury na maj 2013 zapewniam ze te przecieki beda na maturze w maju link do pobrania: bit.ly/Yd8T7l
damians888 napisa³: > znacie jakies strony z przykladowymi arkuszami(oprocz cke.edu.pl) bo chcialbym > sobie pocwiczyc. Ijeszcze jedno: na stronie gazeta.pl mialy sie pojawiac co > dzien po trzy nowe arkusze z roznych przemiotow...tylko jakos nie moge ich > znalezc
Re: Matura 2010/2011 z matematyki. Odpowiedzi!!!
dzi¶ matura próbna z matematyki, arkusze z rozwi±zaniami zadañ --> http://www.nowiny24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20101124/MATURA/186722970 Próbna matura 2011 z Operonem. Matematyka. Sprawd¼ odpowiedzi, pytania, arkusze
O kurde! Przejrza³am ten arkusz i jestem pewna, ¿e zda³abym teraz maturê przynajmniej na 60%, z samymi wiadomo¶ciami do drugiej liceum. Pro¶ciutkie (nie liczy³am tych z prawdopodobieñstwem, bo jeszcze nie mia³am, a tak¿e paru innych).
Re: Matura poprawkowa z matematyki 2012 - arkusze
Je¶li chce kto¶ poæwiczyæ rozwi±zywanie arkuszy przed matur± to polecam www.arkuszmaturalny.pl/index.php Wszystkie arkusze maturalne w jednym miejscu:) mi pomog³o i jako¶ zda³em te mat
Re: Matematyka matura!
Te¿ uwa¿am, ¿e zbiory kie³basy s± bardzo dobre i dodatkowo jaki¶ zbiorek z arkuszami.
uczy³em siê z ksi±¿ek Klaczkowa (polecam), a z arkuszy egz. to "Matematyka z sensem". "Zdaj Mature" od pazdra zrobi³em tylko arkusze, aha i mój wynik to 96/92 pozdrawiam
Tablice matematyczne to broszury kilkunastostronicowe formatu A4, które na pewno szko³a otrzyma³a ju¿ rok temu - od tego jest dyrektor aby o to zadba³. Te "wzory" nie s± do³±czone do arkusza...
tak ³atwa??? By³a napwno trudniejsza od próbnej,,,,, grrrr... a do tego ta dziwna kropka na koñcu 10. zadania!!!!!!! Z tego co zobaczy³em po odpowiedziach to napewno zda³em... Tylko mogê , mam prawo zaskar¿yæ komisje o nieprzestrzeganie zasad , bowiem pisa³em nie dostawszy tablic mat
Korepetycje z matematyki do matury podstawowej
Szukam kogo¶, kto móg³by udzielaæ mi korepetycji z matematyki w Nowej Iwicznej lub okolicach. Jestem tegoroczn± maturzystk± i zdajê egzamin z matury na poziomie podstawowym. Nie mam problemów z nauk±, jednak potrzebujê korepetytora, który regularnie móg³by przerabiaæ ze mn± arkusze maturalne i
Przesadzacie.... Jak dla mnie matura z matematyki by³a ³atwa... Oczywi¶cie nie bede mia³a 100% jak u mnie 7+8=14 no ale licze co¶ na oko³o 80%
Próbna matura z matematyki 2010/2011 - odpowiedzi
tutaj znajdziecie arkusze i odpowiedzi z matury próbnej: matura2011.net/matura-z-matematyki-2011-zadania/
Próbna matura z matematyki - odpowiedzi!
A ja Wam powiem, ¿e maturê pisa³am 3 czy tam 4 lata temu, nie powtarza³am sobie materia³u, jedynie z ciekawo¶ci zerknê³am na ten arkusz z matematyki i potrafiê rozwi±zaæ tylko zadanie nr 2. ¯yczê powodzenia wszystkim Maturzystom!
Matura
Witam! Zwracam siê z pro¶b± do tegorocznych maturzystów. Ma mo¿e kto¶ z kolegów/kole¿anek arkusz matury próbnej z matematyki z wczoraj? Wszêdzie w internecie s± odpowiedzi natomiast arkusza brak co utrudnia, a wrêcz uniemo¿liwia sprawdzenie poprawnych odpowiedzi. Je¶li kto¶ posiada link do takiego
Re: Korepetycje z matematyki.
Witam. Udzielam korepetycji z matematyki, przygotowania do matury z zakresu podstawowego, analiza arkuszy maturalnych. Konkurencyjna cena.
Matematyka - nowy trening przed matur±
Zamie¶cili¶my nowe arkusze treningowe z poziomu rozszerzonego matematyki do samodzielnego rozwi±zania. Ci z Was którzy potrzebuj± trudniejszych zadañ i maj± ochotê sobie poæwiczyæ równie¿ znajd± co¶ dla siebie. Zapraszamy na stronê
Popieram poprzedników - Kie³basa. I warto od czasu do czasu jaki¶ arkusz przyk³adowy rozwi±zaæ - by zobaczyæ czy wyrabiasz siê z czasem i zobaczyæ na co zwracaj± uwagê autorzy kluczów.
Re: matura z matematyki rozszerzona
wedlug rozporz±dzenia MEN oraz aneksu do informatora z matematyki, matura rozszerzona z matematyki bêdzie te¿ zawiera³a czê¶æ zadañ z zakresu podstawowego. Czas pracy z arkuszem zosta³ nieco wyd³uzony (zdaje siê, ze do 3 godzin). Wejdz na stronê CKE - s± tam informatory oraz wszystkie nowo¶ci.
Re: Matematyka - arkusze rozszerzenia
ja te¿ siê bardzo bojê tej matmy, próbna mi kiepsko posz³a, ale w szkole co miesi±c mieli¶my tak± maturê próbn± z matematyki i za ka¿dym razem robi³am postêpy, ostatni± kwietniow± napisa³am na 67%, ale nasza pani robi³a nam wy³±cznie rozszerzone zadania (pewnie dlatego, ¿eby¶my potem, na maturze
Arkusze maturalne z matematyki - krok po kroku
Matematyka na maturze jest ju¿ obowi±zkowa. Ale nie ka¿dy musi byæ or³em. W³a¶nie dla takich osób, stworzyli¶my rozwi±zania arkuszy maturalnych krok po kroku. Zawieraj± wszystkie potrzebne wzory, komentarze i rozwi±zania - od samego pocz±tku do koñca. Tak¿e zadañ zamkniêtych. Wszystko to
Obejrza³am ten arkusz i nie wiem, o co ta histeria. Je¶li kto¶ ie potrafi zrobiæ zadañ na 30%, to faktycznie niech sobie z matur± da spokój. Procentów nie umiecie albo prostego podstawiania do wzorów?
Re: Matematyka - arkusze rozszerzenia
Ja z kolei s³ysza³em ¿e na rozszerzeniu zadania maj± byæ "nie banalne" i cokolwiek to znaczy nie wygl±da to dobrze. Przerobi³em kilka ksi±¿ek z zadankami, zrobi³em sporo arkuszy i spotka³em siê ju¿ z takimi "nie banalnymi" zadaniami i nie chcia³bym siê spotkaæ z tego typu zadankami na maturze.
zastanawiam siê kto zaznaczy³, ¿e otrzyma 100pkt, skoro z ca³ego arkusza maturalnego do uzyskania by³o jedynie 50pkt. Swoj± droga gratuluje redakcji
Jutro poprawka matury. Przede wszystkim matematyka
Z matematyki polecam darmowy serwis http://www.e-zadania.pl www.e-zadania.pl Zadania z ostatniej matury rozwi±zane w postaci filmików: http://www.e-zadania.pl/materialy/lista,607,arkusz-14.html Matura 2011
Re: arkusze z matematyki - matura probna styczen
Witam. Te¿ szuka³em z ciekawo¶ci i równie¿ nic takiego nie znalaz³em. Pozdrawiam -- X matura z jêzyka, dziêki za to www.
boje sie ze nie zdam tej matury :/ byla chyba jeszcze trudniejsza niz z 2007... mam nadzieje ze uzbiera sie jakos te 15 pkt
matematyki na czas na pewno NIGDY nie napisze nie robiac bledow ktore zmienia wynik calego rownania. Powiem szczerze ze niechcialbym aby moje dzieci uczyly sie w Polsce w dzisiejszym jedynie sluszym systemie edukacji. Zlikwidowac jeden jedynie sluszny program nauczania, stop indokrynacji. Upowszechnic
Hm, zadania nie byly moze jakos kosmicznie trudne...ale w kazdym razie byly zdecydowanie powyzej poziomu, jakiego sie spodziewalam, tak ze dobrze mi to nie poszlo -_-'. nie mam pojecia, czy w ogole zdam. i przede wszystkim- na ten arkusz 120 minut to STANOWCZO ZA MA£O! niektóre z zadañ by³y
Re: Probna matura z matematyki
No to qrwa dokladnie tak samo jak u mnie...z tym,ze oba arkusze poszly mi beznadziejnie :) chyba nawet polowy nie zrobilam :D
Korepetycje matematyka, chemia
udzielê korepetycji z matematyki i chemii- przygotowania do Matury 2013, egzaminu gimnazjalisty
Jak dla mnie to matura podstawowa z matmy byla latwa, az bylam zaskoczona, bo bylam przygotowana na cos trudniejszego. mialam problem tylko w tym zadaniu z robotnikami, ale zle sie do tego zabralam i mi nie wyszlo, ale ogolnie byla ok:)
Re: Próbna matura z matematyki 2010/2011 - odpowi
Odpowiedzi sa podawane wedlug tego arkusza www.edulandia.pl/Edulandia/1,98377,8605968,Probna_matura_z_matematyki_2010_2011___arkusze.html
Matura z matematyki na poziomie podstawowym powinna byæ z wiedzy elementarnej, nabytej w liceum. Tak, a¿eby ka¿da osoba, która uczy siê choæ trochê zaliczy³a j± na 30%. Tak samo jest z jêzykiem polskim. Arkusz maturalny na poziomie podstawowym jest u³o¿ony tak, ¿e nawet umys³y ¶cis³e nie musz±
Re: B³±d w maturze z matematyki?
Rzeczywi¶cie, opar³em siê o rysunek nie z oryginalnego arkusza. Masz racjê.
Re: Przecieki matura matematyka
przecieki z matury 2015, matura z polskiego, matematyk, angielskiego i niemieckiego, poziom podstawowy! W tym roku cke da³o bardzo trudne zadania, przygotuj siê ju¿ teraz i ¶ci±gnij arkusze
Ja by³am w klasie z roz. matematyka i mo¿e dlatego podstawowa wydaje mi siê ¿e by³a banalna ;)
Tajna matura z matematyki
I znowu, jak to w Polsce bywa na ka¿dym kroku, paru pajaców wymy¶la idiotyzmy, a reszta siê temu przygl±da i puka w g³owê. Zapewne ta farsa z próbna matur± jest organizowana tylko po to ¿eby kilku mo¶ków zarobi³o na tym kasê. U³o¿enie zadañ, druk arkuszy, sprawdzenie to mo¿liwo¶æ ³ykniêcia kaski
Re: matura z matematyki
rozwi±zywania arkuszy egzaminacyjnych (na rynku s± dostêpne ksi±¿ki ktore mog± nam pomóc w nabyciu tej umiejêtno¶ci, np. "Maturalnie, ¿e zdasz. Matematyka" WSIPu. Bez tego ani rusz. Po prostu trzeba wyrobiæ tê umiejêtno¶æ, ¿eby nie traciæ niepotrzebnie pojedynczych punktów. ALe wszystko jest do
Re: matematyka na maturze
makrama1 napisa³a: > > A jaki w takim razie sens w urz±dzaniu egzaminu maturalnego na poziomie szko³y > podstawowej? :) a widzialas arkusze do nowej matury z matematyki na poziomie podstawowym?
£atwe,nawet bardzo!Na poziomie podstawowym,bynajmniej.Trzeba byæ tylko trochê na bie¿±co z typami zadañ.Dwa z po¶ród zadañ-o wyliczenie m i n,oraz ze statystyki do zrobienia od reki. Ta matura jest ³atwiejsza ni¿ stara. Mo¿na mieæ kalkulatorki?
Ta matura by³a przecie¿ banalna. Z tego co s³ysza³em to wszystko mam dobrze. Liczê na 100 %, no mo¿e bez 2 punktów za jaki¶ g³upi b³±d albo z³y zapis. My¶lê, ¿e ¶rednia mojej klasy bêdzie wynosiæ oko³o 90%.
wg mnie matura rozszerzona byla 10x trudniejsza niz ta rok temu.. ubiegloroczna w 2h napisalem na 86 %... w tym roku.. na 11 zadan, jednego nie dotknalem, 3 nie dokonczylem a 1 jestem pewien ze jest zle... tego ze jest dobrze jestem pewien w 2 zadaniach.. byla kosmiczna....
Re: I jak matura z matematyki?
Tylko co innego robic arkusz w domu a co innego na maturze... Ja jestem na maksa zly. Pisalem podstawe i czulem sie nawet mocny z matmy, robilem arkusze o ró¿nym poziomie trudno¶ci i mialem ok 60-80% a jak dzis popatrzylem na klucz to mam nadzieje ze bedzie 30% Zadania wydawaly sie proste
Nie przesadzajcie, widzac ten arkusz na pewno kazdy moze zdac ta mature, bo wcale nie jest taka trudna.. Niektóre zadania zamkniete sa banalne i tylko osoba niemyslaca moze ich nie zrobic.
Dla mnie rówie¿ matura z matmy podst by³a cholernie trudna :( Wczoraj mia³em ustny z polaka i tylko do niego sie ostatnio uczy³em, bo dawne maturki z matmy sz³y mi bez problemu... Dzisiaj na matmie jeszcze po polskiemu chyba my¶la³em bo tak opornie to sz³o - tym piepszonym polskim sobie g³owe
Re: Matura 2010 - matematyka - arkusze i odpowied
S± arkusze, dawaæ odpowiedzi!!!! Jak kto¶ nie zda³ matury z matematyki w tym roku to jest kretynem!
Próbna matura z matematyki. Sprawd¼, jak ci posz³o
szczê¶cie, Mega Matma przygotowa³a http://www.megamatma.pl/klasowki/matura-testy-i-zadania/poziom-podstawowy-matura/probna-matura-cke-listopad-2010 arkusz maturalny w formie interaktywne j. Jest on dostêpny dla zarejestrowanych u¿ytkowników (rejestracja darmowa). Uczeñ mo¿e tam rozwi±zaæ zadania
Re: Przygotowanie do matury z matematyki!!!!
Arkusze wzie³am ze strony CKE, a tak na codzieñ to trzepiê Kie³basê.
Matura z matematyki. Twierdzenie Pitagorasa i.....
Na pierwszy rzut oka arkusz faktycznie wygl±da na trudniejszy ni¿ w poprzednich latach. Co nie zmienia faktu, ¿e jest prosty i jest w nim zbyt du¿o zadañ testowych. Niech mi kto¶ wyt³umaczy jaki jest sens zadania typu "rozwi±¿ równanie" i podanie czterech propozycji odpowiedzi? Przecie¿ nawet bez
Re: Próbna matura z matematyki 2010/2011 - arkusz
sara9191 nie bulwersuj siê.. ta matura na prawdê jest bardzo prosta.. ja zdawa³em maturê 4lata temu.. teraz ka¿de zadanie rozwi±za³em bez namys³u. Zdawa³em rozszerzon± matematykê, fizykê i niemiecki.. wiêc pewnie tyle przedmiotów co Ty.. Ta matura jest tylko po to ¿eby sprawdziæ czy w ogóle
Jak dla mnie matura bardzo trudna... :(:( Jakie macie wyniki : 1. chodzi mo o podpunkt c : ja mam {-1,0,1,2,3,4} 2. 60 i 80 3.a)(-niesk,-2,5) w sumie (1,+niesk) b) mam ¼le (-niesk do 1) a powinno byæ do 8 c) b=12, c=-10 4. za zamienienie na potêge 3 sa pkt?? :D' 5. wielomian z b) x(x+4)(x-1
Najpopularniejsze:
- skutki uboczne tinidazol
- internet na kartê
- wytrzeszcz
- mundurki
- brzydcy ludzie
- wózek wid³owy
- wada genetyczna ucha
- tabletki maca
- achmetow
- odbijanie kwasem
- rak aorty