Przeszukano 119 331 360 wypowiedzi na 1 504 forach
matura rozszerzona z matematyki 2013 arkusz pdf - najlepsze wpisy
matura rozszerzona z matematyki 2013 arkusz pdf - pozostałe wpisy
Arkusz - matematyka
Podstawa www.cke.edu.pl/images/stories/Matura_probna_06/mat_pp.pdf Rozszerzony
Matematyka - arkusze rozszerzenia
Czy też jak ja odczuwacie, że nie ma tak naprawdę arkuszy które są w jakiś sposób odzwierciedleniem tego co będziemy pisać 14 maja ? Jedyny arkusz jaki pokazuje to 'z czym to sie je' był na maturze próbnej. To połączenie rozszerzenia i podstawy do jednego nie wyszło nikomu na dobre. Testy które
ARKUSZE Z MATEMATYKI??
Wiecie czy są gdzieś w internecie arkusze egzaminacyjne z matematyki (szczególnie rozszerzonej) oprócz tych z matur próbnych wydawanych przez Okręgowe Komisje i oczywiście bez tych z gazeta.pl ! pozdrawiam i życzę wszystkim dobrego zdania matury
Re: Matura 2010 - matematyka - arkusze i odpowied
Moje odpowiedzi do matury rozszerzonej: pdfcast.org/pdf/matura
Arkusze z rozszerzonej
www.cke.edu.pl/images/stories/Matura2005/ang_transkrypcja_a2.pdf I pewnie będą tam jeżeli ktoś yntelygentny z obsługi cke nie zauwazy przed 9.00 jutro =P Pozdrawiam =)
Re: Matematyka - arkusze rozszerzenia
Ja z kolei słyszałem że na rozszerzeniu zadania mają być "nie banalne" i cokolwiek to znaczy nie wygląda to dobrze. Przerobiłem kilka książek z zadankami, zrobiłem sporo arkuszy i spotkałem się już z takimi "nie banalnymi" zadaniami i nie chciałbym się spotkać z tego typu zadankami na maturze.
ja też się bardzo boję tej matmy, próbna mi kiepsko poszła, ale w szkole co miesiąc mieliśmy taką maturę próbną z matematyki i za każdym razem robiłam postępy, ostatnią kwietniową napisałam na 67%, ale nasza pani robiła nam wyłącznie rozszerzone zadania (pewnie dlatego, żebyśmy potem, na maturze
Poziom rozszerzony
Poziom rozszerzony, http://pliki.echodnia.eu/pdf/matura2013matematykarozszerzonaARKUSZ.pdf arkusz tutaj, przypomina standardowe zadania maturalne sprzed tych wszystkich reform.
Re: Przecieki matura matematyka
elo kumpel wlamal sie na serwery cke i zdobyl arkusz z matmy rozsz macie linka usuncie spacje pozdro speedy. sh/X8q3T/mat-r-2013-przecieki.pdf
NIEPRAWIDŁOWOŚCI MATURY Z MATEMATYKI
w jednym z liceow duza czesc matur z poziomu rozszerzonego zostala otworzona przez uczniów o godzinie 9.00. wszystko stalo sie przypadkowo jednak uczniowie mieli okazję spojrzec do arkuszy zanim nie zostal odkryty blad przez komisję egzaminacyjną. otworzone arkusze zostaly wtedy zebrane. jednak
Matematyka Matura
Co myslicie o arkuszu z matmy rozszerzonej?? Piszcie bo ja juz sama nie wiem co mam myslec... przeciez to nie bylo wcale takie latwe jak niektorzy mowia... :|
Re: matura z matematyki rozszerzona
wedlug rozporządzenia MEN oraz aneksu do informatora z matematyki, matura rozszerzona z matematyki będzie też zawierała część zadań z zakresu podstawowego. Czas pracy z arkuszem został nieco wydłuzony (zdaje się, ze do 3 godzin). Wejdz na stronę CKE - są tam informatory oraz wszystkie nowości.
Matura z matematyki
>W zeszłym roku maturzyści liczyli na łatwiejszą maturę i się nie przeliczyli. Po tym, jak w 2012 roku ponad 20% uczniów nie zdało matury z matematyki na poziomie podstawowym, w 2013 roku arkusze zostały chyba lepiej dostosowane do umiejętności i wiedzy zdobytej przez maturzystów w czasie
Nauka ciężko mi idzie ;) Uczę się teorii i 'praktyki' ale nie znaczy to, że dużo umiem :D Jestem na profilu podstawowym z matematyki a zdaje rozszerzenie (szkoda, że jesteśmy jedynym takim rocznikiem który ma maturę rozszerzoną połączoną w jedną całość). Próbną napisałem na trzydzieści parę
arkusze z probnej.
arkusz z matury rozszerzonej www.cke.edu.pl/images/stories/Matura_probna_06/a2_pol.pdf arukusz z matury podstawowej
Matematyka - arkusz II - trening :)
Specjalnie z myślą o „nowych maturzystach” przygotowaliśmy dla Was arkusz egzaminacyny na nową maturę z matematyki na poziomie rozszerzonym. Zachęcamy do pobrania pliku i samodzielnego rozwiązania. Wkrótce również zamieścimy PEŁNE rozwiązania. Zapraszamy na stronę www
Re: Rozszerzona matura z matematyki!!!:(((((
ja zaczelam chodzic raz w tygodniu na matme dodatkowo od wrzesnia. a po feriach zimowych zabralam sie za arkusze(najwyzej dwa tygodniowo sama).I poszlo mi calkiem niezle(90).Pozdrawiam i zycze powodzenia!
Uczylem sie matmy od 1 wrzesnia systematycznie rozwiazujac mase zadan,przerobilem caly material kilka razy,az w koncu to pokochalem :). Duzo motywacji mi dali wlasnie studenci :),ktorzy uwazali ze jesli matura z matma sprawi mi problem to nie mam czego tam szukac(bo jesli nawet sie dostane
Re: Matura z matematyki!
nie piszcie głupot, bo wczoraj pełno maturzystek się wypowiadało. tu macie arkusz: pliki.serwisyregionalne.pl/matura_2010_matematyka_podst.pdf nie był taki trudny :)
ja sie nic nie uczylam po za tym ze na lekcje chodzilam. no i na lekcjach arkusze rozwiazywalismy. w domu nic,i teraz zaluje,bo wiem ze moglam duzo lepiej ta maturke napisac. ale mialam 66 z rozsz.co nie jest najgorzej.
klucze i arkusze
aby zobaczyć arkusze i klucze z przedmiotów, nalezy do przeglądarki wpisać adres: a) By zobaczyć arkusz www.cke.edu.pl/images/stories/Matura_probna_06/XXX_pr.pdf gdzie w miejsce XXX wpisujemy
matury z matematyki i polskiego rozszerzony
arkuszami matury z matmy 2012 i polskiego poziom rozszerzony wraz z odpowiedziami gorzowianie.com.pl/379,matura_2012_jezyk_polski_rozszerzony_i_matematyka.html <*>
Re: arkusze z probnej.
pipenn6 napisał: > arkusz z matury rozszerzonej > www.cke.edu.pl/images/stories/Matura_probna_06/a2_pol.pdf > arukusz z matury podstawowej
Re: matura rozszerzona -matematyka-pytanie
ja tez mam pytanie, jesli w przed ostatnim napisałam około-w zaokragleniu 61 stopni, (czy ile tam bylo?) jest ok? w przykladowym arkuszu bylo bez zaokraglenia ale rozumiem ze nie ma znaczenia?;p
Re: Matura z matematyki
!!!!!!!! oto arkusze odp : mat podstawowa www.cke.edu.pl/images/stories/Matura2006/a1_mat_rozw.pdf arkusz
Re: Matura 2010 - matematyka, odpowiedzi
ROZWIĄZANIA POZIOMU ROZSZERZONEGO! Tu są rozwiązane wszystkie zadania z arkusza rozszerzonego! www.zadania.info/n/9821764
Re: Próbna matura z matematyki 2010/2011
link do arkusza : echodnia.eu/assets/pdf/ED40103113.PDF
Re: rozszerzona matematyka - matura próbna
Mimo wszystko tegoroczna matura próbna z matematyki była niesamowicie łatwa,kilka zadań jakby żywcem wziętych z poziomu podstawowego.Umieszczenie zadania pierwszego na maturze podstawowej byłoby moim zdaniem lekkim nieporozumieniem.(przez chwilę się zresztą zastanawialem ,czy otrzymałem
Matematyka - nowy trening przed maturą
Zamieściliśmy nowe arkusze treningowe z poziomu rozszerzonego matematyki do samodzielnego rozwiązania. Ci z Was którzy potrzebują trudniejszych zadań i mają ochotę sobie poćwiczyć również znajdą coś dla siebie. Zapraszamy na stronę
klasa natomiast charakteryzowala sie tym, ze mielismy duzo fakultetow- razem wychodzilo jakies 7-8 matematyk tygodniowo- przed matura jechalismy z calym materialem od poczatku + robienie arkuszy (ze 4 zrobilem :P). Mialem sporo ksiazek (odziedziczylem po siostrze), ale wiekszosci zadan nie ruszylem
Re: Matura na poziomie podstawowym z matematyki
Serio? To dlaczego widzę arkusze na poziomie podstawowym i rozszerzonym?
Re: matematyka rozszerzona na maturze
kup sobie kiełbase (wbrew pozorom nie jest to żart ;D zbiór zadań autorstwa pana Kiełbasy) zadania wg. stopnia trudności, podzielone tematycznie plus arkusze maturalne z rozwiązaniami jak przerobisz to żadna matura ci nie straszna swoją drogą nie wiem czy warto pchać się na studia na których
Re: arkusze z matematyki - matura probna styczen
Już od jakiegoś czasu szukam odpowiedzi do materiału diagnostycznego z poziomu rozszerzonego i również nie mogę tego znaleźć:( Jeżeli ci się udało w jakoś zdobyć klucz proszę o link, z góry dziękuje...
Re: Dziś Matury
https://wydarzenia.interia.pl/raporty/raport-matura2021/arkusze/news-matura-2021-matematyka-poziom-rozszerzony-sprawdz-arkusz-cke,nId,5224686 MATURA Z MATEMATYKI. POZIOM ROZSZERZONY - Interia - 11.05.2021
Re: Jak po matematyce? Co było?
juz są. rozszerzenie www.cke.edu.pl/images/stories/Arkusze08matura/mat_pr_rozw.pdf
Matura rozszerzona z matmy czy ? z biologii?
Corka zastanawia się nad zdawaniem za rok matury rozszerzonej z matmy - chciałaby zdawać na drugi kierunek, na którym potrzebna jest albo matematyka albo biologia (innych nie rozważa). Z podstawy z matematyki dostała 96 proc. - na luzie, raz na jakiś czas robiła arkusze, za biologią nie przepada
Re: Powtórzenie matury z matematyki poz. rozszerz
Z tego co mi wiadomo, to klasowka byla podzielona na grupy i zadania byly ze wszystkich 6 arkuszy polaczone, wiec nawet nie cala klasa pisala te zadania na tej maturze. Sledztwo pokaze, a nauczycielka jest naprawde dobra, wiec o powtorke z matury dla tych osob sie nie martwie.
Re: Próbna matura z matematyki 2010/2011 - arkusz
banalne, ludzie, ogarnijcie się, ten sam poziom co rok temu, żal ściska poślady, jak macie problemy z takim czymś to mówię wam siema ! "podstawa z elementami rozszerzenia" nie wiem gdzie kolego widzisz tu cokolwiek z rozszerzenia, ja wiem - nigdzie.
Re: I jak matura z matematyki?
pisalam rozszerzoną i szczerze mówiąc wydaje sie ona dość prosta.. w porównaniu z innymi arkuszami z którymi sie zetknęłam.. rozłożyłam się na wielomianach za 3pkt..:/
Matura 2009, matematyka - arkusze i rozwiązania
wg mnie matura rozszerzona byla 10x trudniejsza niz ta rok temu.. ubiegloroczna w 2h napisalem na 86 %... w tym roku.. na 11 zadan, jednego nie dotknalem, 3 nie dokonczylem a 1 jestem pewien ze jest zle... tego ze jest dobrze jestem pewien w 2 zadaniach.. byla kosmiczna....
Matura z matematyki. Nie trzeba wpadać w panikę?
Na szczęście są próbne arkusze na megamatmie. Nie jeden a kilka. Podstawa i rozszerzony, wielu moich kolegów z nich korzysta. Zatem nie ma stresu jest megamatma.pl
Klasa ekonomistów ledwo zdała -.- Komuś się zdrowo po#$@#@# w głowie. Podstawa z elementami rozszerzonej? Kpina.
ej.. ja miałam podstawę w szkole, z porwałam się na rozszerzenie i uważam, że było łatwe. Oczywiście wszystkiego nie zrobiłam do końca bo po prostu nie wiedziałam jak ale większość zrobiłam i z tego co piszecie wychodzi, że dobrze;]
sara9191 nie bulwersuj się.. ta matura na prawdę jest bardzo prosta.. ja zdawałem maturę 4lata temu.. teraz każde zadanie rozwiązałem bez namysłu. Zdawałem rozszerzoną matematykę, fizykę i niemiecki.. więc pewnie tyle przedmiotów co Ty.. Ta matura jest tylko po to żeby sprawdzić czy w ogóle
Matura rozszerzona z matematyki prosze o pomoc
Witam mam takie pytanie. Zdawałam maturę w 2008 roku. W tym roku przystępuje do egzaminu z matematyki na poziomie rozszerzonym. Jest to pierwszy raz kiedy będę zdawała maturę z matematyki w ogóle. Moje pytanie jest takie. Dzwoniłam do CKE i według nich nie mogę, jako że zdawałam matematykę w
Re: Powtórzenie matury z matematyki poz. rozszerz
Ona nie wiedziala, ze te same zadania pojawia sie w tym roku. Arkusz z zeszlego roku pojawil sie na jednej klasowce w marcu i nie bylo zaznaczane 'uczcie sie tego na pamiec, bo bedzie na maturze'. Zadania byly publikowane w internecie, nawet przeze mnie. Czesc z nich jest na zadania.info. Nie
Re: Matura 2009, matematyka - arkusze i rozwiązan
matura rozszerzona nie była aż taka zła, fakt chyba trudniejsza niż wcześniejsze, ale dało się zrobił imo zadanie ze skarbecem było źle sformułowane
Podstawowa z tego co widziała była bardzo prosta, aż szkoda słów. Rozszerzona, hm.... trudno określić, niektóre zadania to szkoda gadać,a inne znowu były całkiem proste. Wyszłam załamana, ale jak potem pomyśleć nie było tak źle. Nie zrobiłam tylko 2 zadań, więc jest dobrze ;)
Maturzyści: Matematyka? Zdamy na luzie!
Polska matura to dno ! Wystarczy porównać sobie arkusz egzaminu maturalnego z matematyki na poziomie podstawowym z http://www.mint-hamburg.de/abitur/Mat1-KFgA-LM-AB-2011.pdf Niemiec i z http://storage.arkuszematuralne.pl/arkusz_Matematyka_poziom_p_rok_2010_8041.pdf Polski Żeby zdać polską maturę
Re: I jak matura z matematyki?
pisałem rozszerzenie i tez nie bylo ono łatwe :/ chociaz na lekcjach mieliśmy trudniejsze arkusze od tego! mak 60%, min 45% :/ liczylem na 60kilka % ale raczej nie bede tyle mial pozdrawiam
Matura
: hotfile.com/dl/16117722/7d7b8b0/OBOWIZKOWA_MATURA_Z_MATEMATYKI_1200_ZADA_DO_OBOWIZKOWEJ_MATURY_OPERON_2010.pdf.html http://hotfile.com/dl/16117722/7d7b8b0/OBOWIZKOWA_MATURA_Z_MATEMATYKI_1200_ZADA_DO_OBOWIZKOWEJ_MATURY_OPERON_2010.pdf.html http://hotfile.com/dl/16117722/7d7b8b0/OBOWIZKOWA_MATURA_Z_MATEMATYKI_1200_ZADA_DO_OBOWIZKOWEJ_MATURY_OPERON_2010.pdf.html
Re: wyniki tegorocznej matury rozszerzonej z chem
dokladnie 5028 maturzystow zdajacych geografie na poziomie rozszerzonym bylo slownie siedmiu lauratow i finalistow, to teraz w ramach przygotowan do olimpiady z matematyki prosze obliczyc jaki to promil zdajacych.
Re: Matura 2011, matematyka, poziom podstawowy, o
www.cke.edu.pl/images/stories/00002011_matura/R/pr_matematyka.pdf tu arkusz z rozsz
Re: matura z matematyki
ja też zdaję maturę z matmy, chiałabym na rozszerzonym. Wydaje mi się, że żeby zdać maturę z tego przedmiotu, potrzebne są na pewno dwie rzeczy: dobra znajomość materiału (możesz przejrzeć informator, tam wszystko dokładnie napisali) i jest jeszcze jedna sprawa - ważna jest umiejętność
historia sztuki rozszerzona 2013
) www.se.pl/multimedia/galeria/110349/220736/matura-2013-egzamin-z-historii-sztuki-poziom-rozszerzony-arkusze-pytania-odpowiedzi/ oraz budowle 1, 2, 4 z zadania 6 (link) www.se.pl/multimedia/galeria/110349/220735/historia-sztuki-rozszerzony/ .... to byłabym bardzo wdzięczna za pomoc i odpowiedź :)
no ja pisalem rozszerzenie i tez nie jestem zadowolony za bardzo..to zadanie ze skarbcem to masakra...siedzialem z 30 min i nie moglem sensu zrozumiec..;d i jeszcze tego wieloianu nie mam...a zal go troche..:( a co do tego ze kiepsko poszla...no to co zrobicie? nie ma sie co lamac..;] przeciez
No dokładnie.. Ja z ustnego rozszerzonego angielskiego dostałem 100% i już tak się cieszyłem, że najtrudniejsze za mną i dzisiaj się przeliczyłem. Ze studiami już pewnie mogę się pożegnać. Zawsze nam zostają stosunki albo zarządzanie =P
Re: Matematyka matura!
uczyłem się z książek Klaczkowa (polecam), a z arkuszy egz. to "Matematyka z sensem". "Zdaj Mature" od pazdra zrobiłem tylko arkusze, aha i mój wynik to 96/92 pozdrawiam
Re: mityczne arkusze egzamin ósmoklasisty
Swego czasu miałam z tej matematyki bdb i twierdzę, że przy moim ówczesnym podejściu do przygotowania do matury z matematyki rozszerzonej miałabym jakiś żałosny wynik. Moim zdaniem matura rozszerzona z matematyki jest trudna - znacznie trudniej jest osiągnąć bardzo dobry wynik. Zresztą konstrukcja
MAM arkusze
ja mam arkusze z matematyki rozszerzonej i podstawowej, 2 rozne egzemplarze, bo byly 2 rózne matury. mogę wysłać jeśli ktoś chce, tylko pisać na maila ! niitkaa@wp.pl
po 2 latach studiów człowiek z uśmiechem patrzy na mature rozszerzoną i zastanawia sie czemu nie napisał jej na min. 95% skoro zadania sa tak łatwe :) Hehe ale wtedy stresu było co niemiara :D
Re: Dziś Matury
https://wydarzenia.interia.pl/raporty/raport-matura-2022/aktualnosci/news-trwa-matura-2022-z-rozszerzonej-matematyki-arkusze-cke-i-odp,nId,6015598 DZIŚ MATURA Z ROZSZERZONEJ MATEMATYKI I HISZPAŃSKIEGO - Interia - 11.05.2022
Re: Matura rozszerzona z matmy czy ? z biologii?
Niech siądzie i spróbuje rozwiązać arkusze z dwóch ostatnich lat z tych rozszerzeń. Podejrzewam, że jednak dojdzie do wniosku, że matematyka, choć trudna, jest bardziej dla ludzi.
Re: zbiory zadań do matury rozszerzonej
aleś koleś wymyślił :)) Arkusze rozwiązywać, tak? I co nauczysz się matematyki tak? ile Ty zadań masz w arkuszach :). A tak przy okazji wszystkie arkusze z probnych znajdują się na jednej stronie www.zadania.pl
rozszerzona: u mnie ta sama sytuacja wszytskie probne jakie pisalam to tak srednio na 70% a teraz nie wiem czy zam na serio. straszne byly dzis zadania ktos ewidentnie przegial z poziomem:( no i po marzeniach
Re: MATEMATYKA
w jednym z liceow duza czesc matur z poziomu rozszerzonego zostala otworzona przez uczniów o godzinie 9.00. wszystko stalo sie przypadkowo jednak uczniowie mieli okazję spojrzec do arkuszy zanim nie zostal odkryty blad przez komisje egzaminacyjną. otworzone arkusze zostaly wtedy zebrane. jednak
Próbna matura z OKE
Witam czy ma ktoś może link, arkusz, czy cokolwiek z matury próbnej organizowanej przez oke (albo w grudniu 2007 bądź styczeń 2008) ?? Jak ktoś ma arkusz mógłby wrzucić go w neta i podać link? Zależy mi na angielskim podstawowym i matematyce rozszerzonej. Dziękuję
Re: Matura 2011, matematyka, poziom rozszerzony,
stwierdzam: matura rozszerzona z matematyki powinna być unieważniona i przeprowadzona ponownie, gdyż obecność tego zadania w arkuszu spowodowała nieproporcjonalnie duże zużycie czasu na próby jego rozwiązania. P.S. Mam nadzieję, że się nie pomyliłem w rachunkach po nocy, bo byłby straszny wstyd!
Re: Matura 2010 - matematyka - arkusze i odpowied
Moje odpowiedzi z rozszerzenia. <-3,2) 7/6pi i 11/6 pi 1/4 a=-5 b=9 26,5,-16 oraz 2,5,8 (-3 ,pierw z 8)(pierw z 8 ,3) 3.5 ,4.5 i -1.5,0.5) (xa-1)2/xa zawsze > badz równe 0 P(A)=1/3 a3cos alfa /24 (sin2alfa - 1/4)
Matury z matematyki: niemieckie i polskie
Trochę nie na temat, ale... Przeczytałem zadania z tegorocznej matury z matematyki, np. tutaj: http://szkola.wp.pl/kat,108836,title,Matura-2013-matematyka-na-poziomie-podstawowym-arkusz-i-odpowiedzi,wid,15551874,wiadomosc.html matury polskie No, jak zwykle ostatnio, poziom dawnej klasy ósmej
Zadania z matematyki poszły maturzystom bardzo ...
stronkę jeszcze raz, a tu niespodzianka!!! Będą co miesiąc udostępniać nowe arkusze :) Oto te z grudnia: http://www.megamatma.pl/mm/maturaG ROZSZERZONY i http://www.megamatma.pl/mm/maturaGp PODSTAWOWY . Polecam:)
z gegrą rozszerzoną też tak było ;] To co potrzebne tego nie ma:P Podstawe zaczynam rozwiazywac jeszcze raz na własna ręke- a idę jak burza :D hehe... (szkoda że takiego tempa nie miałam między 9 a 11... w tedy rozwiazałobym zadanie z trapezem i moze zauwazyłabym ze w analitycznej trzeba
Re: Probna matura z matematyki
widze że wrazenia po próbnej mamy podobne:) podstawowy poziom nie był zły oczywiście nie mogłam uniknac kilku bledów typu czytanie ze zrozumieniem... ale to w koncu jestem ja ;) ale jak zobaczyłam arkusz rozszerzony to mi mina zrzedła...zaczęłam robic dwa zadania z czego jedno mi wyszło jako
Re: Próbna matura z matematyki -marzec 2008 - o
Errata Komisja okregowa w Łodzi napisała: W materiałach ćwiczeniowych dotyczących egzaminu maturalnego dostarczonych Państwu do szkół, zauważono następujące błędy: w arkuszu z matematyki na poziomie rozszerzonym na stronie tytułowej czas trwania egzaminu powinien wynosić 180 minut
Matura2008
Witam! Posiadam arkusze maturalne (przeciek z drukarni) z zakresow podstawowych i rozszerzonych z nastepujacych przedmiotow: -j.Polski -j.Angielski -j.Niemiecki -WOS -Geografia -Biologia -Matematyka -Chemia -Fizyka -Historia Wysle tylko dziewczyna w zamian za smiale zdjecia (swoje
matura z roku na rok coraz łatwiejsza. Śmieszą mnie komentarze, że kiedyś byłą trudna. Zdawałem maturę z tamtego okresu, kiedy rozwiązywało się zadania tylko otwarte, było ich tylko pięć, ale w jednym takim zadaniu potrafił być wielomian albo funkcja kwadratowa, z logarytmami z funkcji
Re: matura z matematyki, najtrudniejsza w histori
Problem w tym, ze jak widzialam arkusze z rozszerzonej to tez smiech ogarnial. Mniej śmiesznie się robi, kiedy popatrzy się na wyniki z rozszerzonej matmy. Oraz ile osób oblewa matematykę podstawową. Skoro to nie jest trudne (poziom podstawowy naprawdę nie jest), to dlaczego wyniki są tak
Jednokładność?
: www.zsp-grodzisk.net/nowa/images/do_artykulow/matura2008/matematyka/arkusz_pr.pdf. Chodzi mi o zad. 8 :)
Arkusze matma marzec 2008
ja mam arkusze z matematyki rozszerzonej i podstawowej, 2 rozne egzemplarze, bo byly 2 rózne matury. mogę wysłać jeśli ktoś chce, tylko pisać na maila ! niitkaa@wp.pl
Re: Ekspert: Schematyczna matura z matematyki
Cóż, nie do końca można łączyć poziom nauczania z rozległością programu nauczania, ale niewątpliwie jakiś związek jest ;). Ja nie uczę w szkole i moje związki z programem nauczania matematyki są dość luźne (czasami pomagam znajomym dzieciakom), więc szybkość wycinania materiału z programu
Re: A kiedy wyniki zwykłych matur?
Młoda ma 100% z podstawowej matmy , ale też miała bardzo fajną korepetytorkę. korzystała z : - Zbiór zadań. Matematyka 4. Rozszerzenie. Pazdro - Nowa Teraz matura. Matematyka. Arkusze maturalne. Poziom rozszerzony - Nowa teraz matura. Matematyka. Zbiór zadań maturalnych. Poziom rozszerzony Mamy
Włamanie na serwery CKE
Uwaga!! Wczoraj w nocy miało miejsce włamanie na serwery CKE!! Wykradziono arkusze matury podstawowej i rozszerzonej z matematyki!! Pobierajcie, bo szybko usuwają to z sieci
Re: Maturę z matematyki rozwiązali na lekcji. Wyc
jestes głupi, polecam strone CKE cytat: W arkuszu maturalnym z geografii na poziomie rozszerzonym w zadaniu 12 umieszczono dwa razy ten sam klimatogram. Za poprawne przyporządkowanie trzech różnych formacji roślinnych zdający otrzyma 2 punkty, za poprawne przyporządkowanie dwóch różnych formacji
Sprzedam książki oraz zbiory zadań do matury
Wydawnictwo Operon: - chemia, zbiór zadań cz. 1, 2 i 3; Chemia testy i arkusze 2010 i 2011, Biologia testy i arkusze 2009, 2014; Matematyka testy i arkusze 2014, vademecum 2013 j. polski Dawid Kaczmarek, zielona sowa: -Chemia poziom podstawowy i rozszerzony; Biologia poziom podstawowy i rozszerzony
Re: Zbiory zadan/arkuszy do cwiczenia przed matur
ta książka cke 1001 MARKKO JAKIEGO WYDAWNICTWA I CZY NADAJE SIĘ NA ROZSZERZONĄ MATURĘ Z MATEMATYKI
Re: Matura 2011, matematyka, poziom podstawowy, o
? fakty.interia.pl/raport/matura-2011/rozwiazania/news/arkusze-i-rozwiazania-z-matematyki-poziom-rozszerzony,1634182,7352 wybacz, ale każdy matoł który umie czytać to napisze przynajmniej na 50%. wszystkie potrzebne wzory są w tablicy więc nie widzę problemu. poza tym gdybyś rozwiązywał/a w domu testy to byś zobaczył/a jaki jest poziom podstawowej matury z matmy. spodziewałam sie czegoś trudniejszego. pozdrawiam
Re: Matura na wesoło
Skoro pani taka cwana... i na 100% nie potrzeba żadnej wiedzy to polecam rozszerzony arkusz z matematyki ;) Baaa... oczywiście ze obejdzie się bez wiedzy!
Re: Próbna matura z matematyki -marzec 2008 - o
to jest troche lepiej, ale dalej mi idzie opornie. Btw, nie mam porównania z maturami z poprzednich lat (nigdy mi się nie chciało w nie zajrzeć w arkusze :P), jak ta dziesiejsza matma wypda w porównaniu? Ehh, a pomyśleć, że w normalnych zasad (pisania przedmiotu obowiązkowego w pierwszej
Matematyka obowiązkowa?
Słyszałam że za rok, może dwa MENiS proponuje wprowadzić matematykę jako przedmiot obowiązkowy na maturze. Wtedy to dopiero będzie obciach!. REobiałam wszystkie zadania z tej matury. Podstawowe w miarę do zrobienia ale zdecydowanie za młao czasu (nawet chociażby do sprawdzenia. Jesli chodzi i
Re: Internauci wytropili błędy w maturze z WOS
hehe, a te rysunki rzeczywiście były w arkuszu (rozszerzona)? ich autorem jest mój nauczyciel matematyki z liceum. pozdrowienia dla Zbirka
Re: Matematyka poziom rozszerzony, przykładowe od
mikolajek90 napisał: > kiedy moga być schematy odpowiedzi za co ile punktów po wynikach matury, czy po > zakończeniu się wszystkich? od kilku lat CKE nie upublicznia klucza odpowiedzi, czyli schematu co ile i za co. Zamieszcza jedynie wypełniony arkusz z przykładowymi
Re: Matura 2013 wyniki
No proszę, Reytan lepszy z matematyki od W IV, Czackiego i Hoffmanowej (a znacznie lepszy od Reya i Poniatowskiego), i to przy wysokim % zdających rozszerzoną. Raczej niespodzianka.
Re: matura z matematyki, najtrudniejsza w histori
do ogolnego poziomu jest dopasowana. Problem w tym, ze jak widzialam arkusze z rozszerzonej to tez smiech ogarnial. -- Życie nie powinno być podróżą do grobu, w trakcie której tracimy czas na to, aby dotrzeć do niego cało i zdrowo, z atrakcyjnym, dobrze zachowanym ciałem. Znacznie lepiej poruszać
Przykładowa notatka i list z matury podstawowej
Przykładową notatkę i list z matury podstawowej można znaleźć na stronie: www.english.hb.pl/matura2005/ Dostępny jest także arkusz w formacie PDF i odpowiedzi do testu. Część rozszerzona w przygotowaniu. Zapraszam chętnych
Re: Probna matura z matematyki
Ekhem...Tez chcialabym skomentowac ta mature...U nas w szkole pisalismy teraz tylko poziom rozszerzony, bo uznali, ze proba na podstawowym byla w czerwcu.. no, w koncu dobre i to.. Z pewna obawa przestapilam prog sali... Ale w sumie to nie oczekiwalam czegos przerazajacego...ale to co
polska matura do dno !
Wystarczy porównać maturę z matematyki na poziomie podstawowym.... http://www.mint-hamburg.de/abitur/Mat1-KFgA-LM-AB-2011.pdf matura niemiecka http://storage.arkuszematuralne.pl/arkusz_Matematyka_poziom_p_rok_2010_8041.pdf matura polska Poziom polskiej matury jest skandalicznie niski