Przeszukano 119 241 845 wypowiedzi na 1 504 forach
matura rozszerzona z matematyki 2013 arkusz - najlepsze wpisy
matura rozszerzona z matematyki 2013 arkusz - pozostałe wpisy
Matematyka - arkusze rozszerzenia
Czy też jak ja odczuwacie, że nie ma tak naprawdę arkuszy które są w jakiś sposób odzwierciedleniem tego co będziemy pisać 14 maja ? Jedyny arkusz jaki pokazuje to 'z czym to sie je' był na maturze próbnej. To połączenie rozszerzenia i podstawy do jednego nie wyszło nikomu na dobre. Testy które
ARKUSZE Z MATEMATYKI??
Wiecie czy są gdzieś w internecie arkusze egzaminacyjne z matematyki (szczególnie rozszerzonej) oprócz tych z matur próbnych wydawanych przez Okręgowe Komisje i oczywiście bez tych z gazeta.pl ! pozdrawiam i życzę wszystkim dobrego zdania matury
Arkusz - matematyka
Podstawa www.cke.edu.pl/images/stories/Matura_probna_06/mat_pp.pdf Rozszerzony
Re: Matematyka - arkusze rozszerzenia
Ja z kolei słyszałem że na rozszerzeniu zadania mają być "nie banalne" i cokolwiek to znaczy nie wygląda to dobrze. Przerobiłem kilka książek z zadankami, zrobiłem sporo arkuszy i spotkałem się już z takimi "nie banalnymi" zadaniami i nie chciałbym się spotkać z tego typu zadankami na maturze.
ja też się bardzo boję tej matmy, próbna mi kiepsko poszła, ale w szkole co miesiąc mieliśmy taką maturę próbną z matematyki i za każdym razem robiłam postępy, ostatnią kwietniową napisałam na 67%, ale nasza pani robiła nam wyłącznie rozszerzone zadania (pewnie dlatego, żebyśmy potem, na maturze
NIEPRAWIDŁOWOŚCI MATURY Z MATEMATYKI
w jednym z liceow duza czesc matur z poziomu rozszerzonego zostala otworzona przez uczniów o godzinie 9.00. wszystko stalo sie przypadkowo jednak uczniowie mieli okazję spojrzec do arkuszy zanim nie zostal odkryty blad przez komisję egzaminacyjną. otworzone arkusze zostaly wtedy zebrane. jednak
Matematyka Matura
Co myslicie o arkuszu z matmy rozszerzonej?? Piszcie bo ja juz sama nie wiem co mam myslec... przeciez to nie bylo wcale takie latwe jak niektorzy mowia... :|
Re: matura z matematyki rozszerzona
wedlug rozporządzenia MEN oraz aneksu do informatora z matematyki, matura rozszerzona z matematyki będzie też zawierała część zadań z zakresu podstawowego. Czas pracy z arkuszem został nieco wydłuzony (zdaje się, ze do 3 godzin). Wejdz na stronę CKE - są tam informatory oraz wszystkie nowości.
Matura z matematyki
>W zeszłym roku maturzyści liczyli na łatwiejszą maturę i się nie przeliczyli. Po tym, jak w 2012 roku ponad 20% uczniów nie zdało matury z matematyki na poziomie podstawowym, w 2013 roku arkusze zostały chyba lepiej dostosowane do umiejętności i wiedzy zdobytej przez maturzystów w czasie
Nauka ciężko mi idzie ;) Uczę się teorii i 'praktyki' ale nie znaczy to, że dużo umiem :D Jestem na profilu podstawowym z matematyki a zdaje rozszerzenie (szkoda, że jesteśmy jedynym takim rocznikiem który ma maturę rozszerzoną połączoną w jedną całość). Próbną napisałem na trzydzieści parę
Matematyka - arkusz II - trening :)
Specjalnie z myślą o „nowych maturzystach” przygotowaliśmy dla Was arkusz egzaminacyny na nową maturę z matematyki na poziomie rozszerzonym. Zachęcamy do pobrania pliku i samodzielnego rozwiązania. Wkrótce również zamieścimy PEŁNE rozwiązania. Zapraszamy na stronę www
Re: Rozszerzona matura z matematyki!!!:(((((
ja zaczelam chodzic raz w tygodniu na matme dodatkowo od wrzesnia. a po feriach zimowych zabralam sie za arkusze(najwyzej dwa tygodniowo sama).I poszlo mi calkiem niezle(90).Pozdrawiam i zycze powodzenia!
Uczylem sie matmy od 1 wrzesnia systematycznie rozwiazujac mase zadan,przerobilem caly material kilka razy,az w koncu to pokochalem :). Duzo motywacji mi dali wlasnie studenci :),ktorzy uwazali ze jesli matura z matma sprawi mi problem to nie mam czego tam szukac(bo jesli nawet sie dostane
ja sie nic nie uczylam po za tym ze na lekcje chodzilam. no i na lekcjach arkusze rozwiazywalismy. w domu nic,i teraz zaluje,bo wiem ze moglam duzo lepiej ta maturke napisac. ale mialam 66 z rozsz.co nie jest najgorzej.
Matura rozszerzona z matematyki
Ja zdaje w tym roku maturę rozszerzoną z matematyki. Nie wiem dlaczego u mojej koleżanki odpala się strona megakorki.pl a u mnie nie działa i musimy u niej siedziec i sledzic rozwiązania zadań krok po kroku. Ale fajnie sa wytłumaczone i o dziwo rozumiem o co chodzi. Zadania są pogrupowane
matura z matematyki rozszerzona
w tym roku poprawiam mature i mam takie pytanie czy jezeli zaznaczylam w deklaracji ze z matematyki zdaje poziom rozszerzony to wiem ze to jest tez przeliczane na poziom podstawowy i czy w zwiazku z tym mam sie tez uczyc zakresu materialu z matmu z poziomu podstawowego??czy tylko rozszerzony
matury z matematyki i polskiego rozszerzony
arkuszami matury z matmy 2012 i polskiego poziom rozszerzony wraz z odpowiedziami gorzowianie.com.pl/379,matura_2012_jezyk_polski_rozszerzony_i_matematyka.html <*>
Arkusze matematyka
Zna ktos strony z przykladowymi arkuszami z matematyki(oprocz tych z matury z 2006 i 2005)??Chcialbym sobie pocwiczyc matme a nie mam zadnych zadan:( Pomocy!:)
matematyka rozszerzona ...matura
no cóż ... pisałem dzisiaj w szkole mature próbną z matematyki ... o ile poziom podstawowy dało sie zrobić... to poziom rozszerzony skończył sie na przeczytaniu zadań :) ... a jak było u was w szkole ?? .. słyszałem , ze w kilku szkołach uczniowie teżkończyli matme rozszerzoną grubo przed czasem :)
matematyka. rozszerzona matura
Słyszałeś o stronie www.megakorki.pl.? Podobno są tam. Fajne materiały. Na maturę rozszerzona z matmy.tylko czemu strona nie działa....pisze do nich żeby ją wreszcie odpalili bo musze koniecznie.
Matematyka - arkusze, odpowiedzi
: www.mmwloclawek.pl/artykul/matura-probna-z-matematyki-pytania-arkusze-testy-odpowiedzi-232332.html Tam znalazłem wszystko co dotyczy matury Poweodzenia
Rozszerzona matura z matematyki!!!:(((((
Mam pytanie do osób, króre zdawały rozszerzoną mature z matmy. Kiedy zaczęliście się przygotowywać,czy braliście jakieś dodatkowe lekcje? I ogolnie- jak wam poszło, było cięzko?
Re: matura rozszerzona -matematyka-pytanie
ja tez mam pytanie, jesli w przed ostatnim napisałam około-w zaokragleniu 61 stopni, (czy ile tam bylo?) jest ok? w przykladowym arkuszu bylo bez zaokraglenia ale rozumiem ze nie ma znaczenia?;p
Re: Matura 2010 - matematyka, odpowiedzi
ROZWIĄZANIA POZIOMU ROZSZERZONEGO! Tu są rozwiązane wszystkie zadania z arkusza rozszerzonego! www.zadania.info/n/9821764
rozszerzona matematyka
Witam wszystkich. Syn miał z próbnej matury 50-pare procent z rozszerzonej matematyki. Twierdzi , że to dużo i gdyby miał taki wynik na maturze to mógłby sie dostać na dobre studia / informatyka /. Nie to żebym nie wierzył dziecku - ale wynik w granicach 50 % nie wydaje mi sie duży. Kto tu
Re: rozszerzona matematyka - matura próbna
Mimo wszystko tegoroczna matura próbna z matematyki była niesamowicie łatwa,kilka zadań jakby żywcem wziętych z poziomu podstawowego.Umieszczenie zadania pierwszego na maturze podstawowej byłoby moim zdaniem lekkim nieporozumieniem.(przez chwilę się zresztą zastanawialem ,czy otrzymałem
Matematyka - nowy trening przed maturą
Zamieściliśmy nowe arkusze treningowe z poziomu rozszerzonego matematyki do samodzielnego rozwiązania. Ci z Was którzy potrzebują trudniejszych zadań i mają ochotę sobie poćwiczyć również znajdą coś dla siebie. Zapraszamy na stronę
"Jedynie wydawnictwo 'operon' wydało jakieś sensowne arkusze" teastemygun a podlabys jakoas strone gdzie sa pokazene jak wygladaja te ksiazki z arkuszami z tego wydawnictwa
Poprawka matury z matematyki
Czy sa juz opublikowane gdzieś arkusze i odpowiedzi z matury poprawkowej z matematyki?
matematyka rozszerzona na maturze
, co wy na tej rozszerzonej maturze z matematyki macie?:) bede wdzieczna za wszelkie odpowiedzi:)
klasa natomiast charakteryzowala sie tym, ze mielismy duzo fakultetow- razem wychodzilo jakies 7-8 matematyk tygodniowo- przed matura jechalismy z calym materialem od poczatku + robienie arkuszy (ze 4 zrobilem :P). Mialem sporo ksiazek (odziedziczylem po siostrze), ale wiekszosci zadan nie ruszylem
Re: Matura na poziomie podstawowym z matematyki
Serio? To dlaczego widzę arkusze na poziomie podstawowym i rozszerzonym?
arkusze z matematyki z Dziennika
jak sobie poradziliście z zadaniami z rozszerzonego arkusza. Wszystko rozumiecie/co jest dla Was niejasne? Może wyjaśnimy "tu" pewne nieścisłości i niejasności.
Re: Matura 2010 - matematyka - arkusze i odpowied
Moje odpowiedzi do matury rozszerzonej: pdfcast.org/pdf/matura
matura z matematyki
matura z matematyki :((( to totalna porazka co o tym myslicie??? podstawowy??? to był rozszerzony eh..szkoda mówić bardzo dużo osób nie zda : (( w tym ja :((
Re: matematyka rozszerzona na maturze
kup sobie kiełbase (wbrew pozorom nie jest to żart ;D zbiór zadań autorstwa pana Kiełbasy) zadania wg. stopnia trudności, podzielone tematycznie plus arkusze maturalne z rozwiązaniami jak przerobisz to żadna matura ci nie straszna swoją drogą nie wiem czy warto pchać się na studia na których
się poddać?? NIE!! i teraz wiem,że jakbym niewiadomo jak zdała ten rozszerzony to i tak jestem z siebie dumna, podstawa to jeden wielki pikuś, z tym nie miałabym żadnego problemu, a na rozszezronym trzeba mieć wiedzę i umiejętności! No!;) Pozdrawiam wszystkich matematyków!:*
Re: arkusze z matematyki - matura probna styczen
Już od jakiegoś czasu szukam odpowiedzi do materiału diagnostycznego z poziomu rozszerzonego i również nie mogę tego znaleźć:( Jeżeli ci się udało w jakoś zdobyć klucz proszę o link, z góry dziękuje...
Dokładnie mam takie same obawy. Z tymi arkuszami też podobnie, chciałbym, żeby nie dali jakiegoś totalnie wyświrowanego zadania. Jak człowiek 3 książki przerabia+arkusze jakieś, to nie ma kija, żeby zadania choć troche nie były podobne. Jednak znając CKE, niczego nie można być pewnym:) Można
matura z matematyki
Witam. Pilnie poszukuję namiarów (telefon) na pana Ryszarda Parka- nauczyciela matematyki, lub innego nauczyciela, który przygotowuje do matury rozszerzonej z maty. Z góry serdecznie dziękuję.
Re: Dziś Matury
https://wydarzenia.interia.pl/raporty/raport-matura2021/arkusze/news-matura-2021-matematyka-poziom-rozszerzony-sprawdz-arkusz-cke,nId,5224686 MATURA Z MATEMATYKI. POZIOM ROZSZERZONY - Interia - 11.05.2021
matura matematyka 2011
Czy arkusze egzaminacyjne z matematyki pojawią się wraz z rozpoczęciem egzaminu z matmy? Czyli jeżeli uczniowie rozpoczną pisać maturę z matmy 2011 to do sieci wpłyną arkusze które oni piszą? Czy raczej po jakimś czasie będą dostępne??
Matura rozszerzona z matmy czy ? z biologii?
Corka zastanawia się nad zdawaniem za rok matury rozszerzonej z matmy - chciałaby zdawać na drugi kierunek, na którym potrzebna jest albo matematyka albo biologia (innych nie rozważa). Z podstawy z matematyki dostała 96 proc. - na luzie, raz na jakiś czas robiła arkusze, za biologią nie przepada
Matura rozszerzona z matematyki . Zadanie.
Siema. Mam pytanie ;> Zastanawiam się jak są oceniane zadania maturalne z matematyki. Przykładowo w zadaniu ostatnim z rozszerzenia na SAMYM POCZĄTKU źle obliczyłem cosinus ( przypadkiem obliczyłem sinus ;/) no i potem całe zadanie robiłem tak jak powinno się robić ale już ze złym cosinusem
Re: Powtórzenie matury z matematyki poz. rozszerz
Z tego co mi wiadomo, to klasowka byla podzielona na grupy i zadania byly ze wszystkich 6 arkuszy polaczone, wiec nawet nie cala klasa pisala te zadania na tej maturze. Sledztwo pokaze, a nauczycielka jest naprawde dobra, wiec o powtorke z matury dla tych osob sie nie martwie.
Re: Próbna matura z matematyki 2010/2011 - arkusz
banalne, ludzie, ogarnijcie się, ten sam poziom co rok temu, żal ściska poślady, jak macie problemy z takim czymś to mówię wam siema ! "podstawa z elementami rozszerzenia" nie wiem gdzie kolego widzisz tu cokolwiek z rozszerzenia, ja wiem - nigdzie.
ja zdaje rozszerzona takze. probna poszla mi nie najgorzej, 64%. mam nadzieje, ze teraz uda mi sie napisac podobnie, moze nawet troche lepiej ;) chcialabym sie dostac na ae do krakowa. najbardziej przeraza mnie wizja jakiejkolwiek geometrii, gdyz jest to moja pieta achillesa :/
Re: I jak matura z matematyki?
pisalam rozszerzoną i szczerze mówiąc wydaje sie ona dość prosta.. w porównaniu z innymi arkuszami z którymi sie zetknęłam.. rozłożyłam się na wielomianach za 3pkt..:/
Matura 2009, matematyka - arkusze i rozwiązania
wg mnie matura rozszerzona byla 10x trudniejsza niz ta rok temu.. ubiegloroczna w 2h napisalem na 86 %... w tym roku.. na 11 zadan, jednego nie dotknalem, 3 nie dokonczylem a 1 jestem pewien ze jest zle... tego ze jest dobrze jestem pewien w 2 zadaniach.. byla kosmiczna....
Matura z matematyki. Nie trzeba wpadać w panikę?
Na szczęście są próbne arkusze na megamatmie. Nie jeden a kilka. Podstawa i rozszerzony, wielu moich kolegów z nich korzysta. Zatem nie ma stresu jest megamatma.pl
Klasa ekonomistów ledwo zdała -.- Komuś się zdrowo po#$@#@# w głowie. Podstawa z elementami rozszerzonej? Kpina.
ej.. ja miałam podstawę w szkole, z porwałam się na rozszerzenie i uważam, że było łatwe. Oczywiście wszystkiego nie zrobiłam do końca bo po prostu nie wiedziałam jak ale większość zrobiłam i z tego co piszecie wychodzi, że dobrze;]
Robiłam wszystkie matury od 2000r ale ta była moim zdaniem trudna. Pisałam oczywiście rozszerzenie. Kilka zadań wiem, że mam źle... bo nawet nie wiedziałam jak się do nich zabrać;/
wiatam, mature mam juz za soba ale w tym roku podchodze do egzaminu z matmy ktorej dotychczas nei zdawalem. Dlatego mam kilka pytań: 1) czy mozna uzywac kalkulatora podczas egzaminu?? Jezeli tak to ma to byc tzw prosty kalkulator? 2) czy kazdy dostaje jakies kartki z teoria np wzory
, którą ktoś próbował wpoić. Jeszcze raz pełne uznanie! 'Płynie się zawsze do źródeł pod prąd, z prądem płyną śmiecie' Z.Herbert
matematyka rozszerzona na maturze
Chce iść na takie kierunki jak ekonomia,bankowość i finanse,administracja .Potrzebuje dobro książkę żeby sie przygotować teoria zadania i rozwiązania ich jestem na początku 2 liceum .muszę matematyka zdać a mam lekkie problemy z matmą.
znalazłem przecieki MATEmATYKA maj 2013
matura2013przecieki.blogspot.com/ znalazłem tu do ściągnięcia kilka arkuszy, wszystko wygląda ok, myślę, że jutro ponad 80% :)
sara9191 nie bulwersuj się.. ta matura na prawdę jest bardzo prosta.. ja zdawałem maturę 4lata temu.. teraz każde zadanie rozwiązałem bez namysłu. Zdawałem rozszerzoną matematykę, fizykę i niemiecki.. więc pewnie tyle przedmiotów co Ty.. Ta matura jest tylko po to żeby sprawdzić czy w ogóle
Teraz nie zaluje ,ze poswiecilem tyle czasu na matme,bo czuje sie po prostu pewny Powinno byc zeby zara jakis humanista sie nie plul :D
Re: Powtórzenie matury z matematyki poz. rozszerz
Ona nie wiedziala, ze te same zadania pojawia sie w tym roku. Arkusz z zeszlego roku pojawil sie na jednej klasowce w marcu i nie bylo zaznaczane 'uczcie sie tego na pamiec, bo bedzie na maturze'. Zadania byly publikowane w internecie, nawet przeze mnie. Czesc z nich jest na zadania.info. Nie
Re: Matura 2009, matematyka - arkusze i rozwiązan
matura rozszerzona nie była aż taka zła, fakt chyba trudniejsza niż wcześniejsze, ale dało się zrobił imo zadanie ze skarbecem było źle sformułowane
Podstawowa z tego co widziała była bardzo prosta, aż szkoda słów. Rozszerzona, hm.... trudno określić, niektóre zadania to szkoda gadać,a inne znowu były całkiem proste. Wyszłam załamana, ale jak potem pomyśleć nie było tak źle. Nie zrobiłam tylko 2 zadań, więc jest dobrze ;)
Re: Arkusz - matematyka
www.uploading.com/files/DLSI3X39/mat_rozszerz_akusz___odpowiedzi.rar.html Matma rozszerzona z odpowiedziami
Ola : UW informatyka , AGH infa stosowana no i skladam jeszcze na SGH(rodzice mnie namowili). A Ty gdzie sie wybierasz? nvm: ja z matma nigdy nie mialem problem,ale przygotowania pelna para dopiero od 1 wrzesnia, uwazam to za termin najbardziej optymalny... Matma wg mnie w porownaniu do
Re: Przecieki matura matematyka
elo kumpel wlamal sie na serwery cke i zdobyl arkusz z matmy rozsz macie linka usuncie spacje pozdro speedy. sh/X8q3T/mat-r-2013-przecieki.pdf
Arkusze z rozszerzonej
Pewnie niektórych abiturientów interesują arkusze rozszerzone. Niniejszym uprzejmie informuję, że znajdują się one (nieoficjalnie oczywiscie =P) pod adresami
Matematyka na maturze
Na stronie CKE podane są wzory chemiczne, fizyczne i matematyczne. Wiem na pewno, że na maturze z chemii i fizyki te wzory są załączone do arkusza egzaminacyjnego, czy tak samo jest w przypadku matematyki? Bo z tego co widzę, to jest tego aż 18 stron. Jeśli tak to czy na maturze próbnej 3.11 też
matura z matematyki
podobno były straszne zadania i dużo ludzi wyszło załamanych , mój brat zdawał poziom rozszerzony i wyszedł bardzo nie zadowolony ,
matematyka rozszerzona
Chciałbym zdać matematykę rozszerzoną... też się sobie dziwię Chodzę do klasy biologiczno-geograficznej. Matematykę mam na poziomie podstawowym i jak dotąd nie poświęcałem zbyt wiele czasu na jej naukę. Przez 2 wcześniejsze klasy liceum miałem z matematyki zawsze 4 przed każdym sprawdzianem
jakby sie komus chcialo to ja tez prosilbym arkusz + odpowiedzi z rozszerzonej.
matura rozszerzona -matematyka-pytanie
W zadaniu z odległościa punktu na paraboli y=1/4x*2 + 1 odległosć punktu od prostej podałam w module i odległość punktu od punktu też zostawiłam w module i napisałam ze te dwa moduły są sobie równe. Czy to też jest poprawnie rozwiązane,czy trzeba było zapisać,ze / 1/4x^2 + 1 / = 1
Nowa matura z matematyki
Czy wie ktos z was jak bedzie wygladala nowa matura z matematyki? Bedzie obowiazkowa, ale jesli bede chodzic na profil matematyczno-informatyczny czy bede pisala normalna czy rozszerzona? Czy bedzie mozliwosc wybrania tylko jednej czy obie? I czy bede musiala zdawac z dodatkowego przedmiotu
Re: I jak matura z matematyki?
pisałem rozszerzenie i tez nie bylo ono łatwe :/ chociaz na lekcjach mieliśmy trudniejsze arkusze od tego! mak 60%, min 45% :/ liczylem na 60kilka % ale raczej nie bede tyle mial pozdrawiam
jakby sie komus chcialo to ja tez prosilbym arkusz + odpowiedzi z rozszerzonej. fastyn@gmail.com
Przygotowanie do matury z matematyki!!!!
Witam.Mam takie pytanie.skąd bierzecie jakies arkusze do rozwiązywania zadań z matematyki przygotowujących do matury???moze jakies strony www????????????
Re: matura z matematyki
ja też zdaję maturę z matmy, chiałabym na rozszerzonym. Wydaje mi się, że żeby zdać maturę z tego przedmiotu, potrzebne są na pewno dwie rzeczy: dobra znajomość materiału (możesz przejrzeć informator, tam wszystko dokładnie napisali) i jest jeszcze jedna sprawa - ważna jest umiejętność
Dziś Matury
http://www.edulandia.pl/matura/1,118553,13868279,Matura_2013__matematyka__poziom_podstawowy___arkusz.html#Cuk MATURA 2013 -- https://forum.gazeta.pl/forum/f,49353,Nikiszowiec.html MADOHORA FORUM NIKISZOWIEC
historia sztuki rozszerzona 2013
) www.se.pl/multimedia/galeria/110349/220736/matura-2013-egzamin-z-historii-sztuki-poziom-rozszerzony-arkusze-pytania-odpowiedzi/ oraz budowle 1, 2, 4 z zadania 6 (link) www.se.pl/multimedia/galeria/110349/220735/historia-sztuki-rozszerzony/ .... to byłabym bardzo wdzięczna za pomoc i odpowiedź :)
no ja pisalem rozszerzenie i tez nie jestem zadowolony za bardzo..to zadanie ze skarbcem to masakra...siedzialem z 30 min i nie moglem sensu zrozumiec..;d i jeszcze tego wieloianu nie mam...a zal go troche..:( a co do tego ze kiepsko poszla...no to co zrobicie? nie ma sie co lamac..;] przeciez
matematyka poziom rozszerzony
Co sądzicie o próbnej maturze z matematyki? Moim zdaniem nie była taka zła chociaż zadania nie były najprostrze.
No dokładnie.. Ja z ustnego rozszerzonego angielskiego dostałem 100% i już tak się cieszyłem, że najtrudniejsze za mną i dzisiaj się przeliczyłem. Ze studiami już pewnie mogę się pożegnać. Zawsze nam zostają stosunki albo zarządzanie =P
Re: Matematyka - nowy trening przed maturą
niestety, ja az taka ambitna nie jestem ;) tylko arkusze podst i rozszerzony zrobilam.
Re: Matematyka matura!
uczyłem się z książek Klaczkowa (polecam), a z arkuszy egz. to "Matematyka z sensem". "Zdaj Mature" od pazdra zrobiłem tylko arkusze, aha i mój wynik to 96/92 pozdrawiam
Re: Matura 2010 - matematyka - arkusze i odpowied
Żałość... Gorsze mieliśmy kartkówki na mat-fizie... Za godzinę rozszerzenie może będzie się trzeba wysilić trochę bardziej.
Re: Arkusze maturalne z matematyki
Nie wiem jak sie wkleja linki matura.webd.pl/matura_download.php www.liceum.pl/syllabusy/matematyka/matura_spis.php3
MATEMATYKA - NOWA MATURA - POZIOM ROZSZERZONY
Czy zna ktoś jakiś dobry zbiór zadań z rozwiązaniami i teorią z matmy na poziom rozszerzony do nowej matury?
Re: mityczne arkusze egzamin ósmoklasisty
Swego czasu miałam z tej matematyki bdb i twierdzę, że przy moim ówczesnym podejściu do przygotowania do matury z matematyki rozszerzonej miałabym jakiś żałosny wynik. Moim zdaniem matura rozszerzona z matematyki jest trudna - znacznie trudniej jest osiągnąć bardzo dobry wynik. Zresztą konstrukcja
Matematyka, arkusze, odpowiedzi
: www.mmwloclawek.pl/artykul/matura-probna-z-matematyki-pytania-arkusze-testy-odpowiedzi-232332.html Tu je znalazłem
Re: Arkusze maturalne z matematyki
> www.liceum.pl/syllabusy/matematyka/matura_spis.php3 dzieki bardzo za linki.ale te zadania cos bardzo latwe,gdyby takie byly na maturze...
MAM arkusze
ja mam arkusze z matematyki rozszerzonej i podstawowej, 2 rozne egzemplarze, bo byly 2 rózne matury. mogę wysłać jeśli ktoś chce, tylko pisać na maila ! niitkaa@wp.pl
Matematyka Matura Maj 2013
hej udostepniam wam mature z matematyki 2013 tylko z tego linku pobierac: hostujmy.pl/download/10121/TE5MGR
Re: Matura rozszerzona z matmy czy ? z biologii?
Niech siądzie i spróbuje rozwiązać arkusze z dwóch ostatnich lat z tych rozszerzeń. Podejrzewam, że jednak dojdzie do wniosku, że matematyka, choć trudna, jest bardziej dla ludzi.
po 2 latach studiów człowiek z uśmiechem patrzy na mature rozszerzoną i zastanawia sie czemu nie napisał jej na min. 95% skoro zadania sa tak łatwe :) Hehe ale wtedy stresu było co niemiara :D
Re: Dziś Matury
https://wydarzenia.interia.pl/raporty/raport-matura-2022/aktualnosci/news-trwa-matura-2022-z-rozszerzonej-matematyki-arkusze-cke-i-odp,nId,6015598 DZIŚ MATURA Z ROZSZERZONEJ MATEMATYKI I HISZPAŃSKIEGO - Interia - 11.05.2022