Sake

Sake

Przeszukano 119 313 266 wypowiedzi na 1 504 forach

matura matematyka listopad 2009 cke odpowiedzi - pozostałe wpisy

Soruj: wg trafności wg daty

Re: Matura 2010 - matematyka, odpowiedzi

Nie pisalem tej matury; w 1 zadaniu macie BŁĄD w zadaniu, albo w odpowiedzi ^^ Jak cke, to pisalo, to ja chce do mensy :)

Próbna matura z matematyki - odpowiedzi!

nie taka straszna matura :) jak wyszlam myslalam, ze nie bedzie za dobrego wyniku,a tu z operonu i z cke taki sam wynik 86% ;)

Jestem pełen uznania dla CKE za zadanie 30. Czy w profilu podstawowym uczeń potrafi dowodzić matematycznych twierdzeń? Współczuję egzaminatorom, którzy będą oceniać poprawność dowodu.

No też miałam w zad.4 2. ale zauważcie, że te odpowiedzi mogą się różnić od tych z CKE więc mogą być i tu błędy : )

ja dziękuję za takie odpowiedzi. jestem do niektórych zadń na 100% pewna co do wuniku, a inaczej jest tutaj. pomieszane wszystko mi tyle. mam nadzieję, że cke się spisze i a w dobrej kolejności

ale macie tego eksperta jak dla mnie to on jest ZA SZYBKI buehehe Ci idioci z CKE powinni dać cały klucz do tego badziewia i było by po sprawie

Re: matura z matematyki 2009

Matura była trudna. Ale najbardziej drażnił mnie brak czasu. Wystarczyło by mi 30 min więcej żebym nie popełnił takich błędów. Bo ta matura na pewno jest do zdania, ale trzeba było się zastanowić, a jak dochodzi stres i upływający czas to nikłe szanse ... jeb...ć CKE <zły>

Re: Próbna matura z matematyki

w wielu miejscach sa juz odpowiedzi, np: maximus.pl/bw-matematyka_2010__probna_matura_z_3_listopada_2009_roku_z_odpow-1315.html

Matura z matematyki i tablice

Witam. Czy na egzaminie z matematyki to CKE przygotowuje nam tablice? Chodzi mi o te materiały z wzorami itp. Bo na logikę tak, ale wolę się upewnić. Dzięki za odpowiedź.

kiedy bedzie rozwiązanie zadania 30? moze ktos powiedzec jak to zrobic bo to jedyne zadanie którego nie zrobiłem. ogólnie matura banalna panowie i panie z cke jakies jaja sobie zrobili bo poziom był straszny dla dzieci z podstawówki po sprawdzeniu wyników z tym tu zamieszczonymi to celuje w nie

Próbna matura 2011

? I mam jeszcze jedno pytanie. Czy będzie to wyglądało podobnie jak w tamtym roku? Tzn. 3 listopada próbna matura z matematyki, potem dopiero próbne z operonu pod koniec listopada i z CKE w styczniu? Proszę o odpowiedzi, to bardzo ważne. Dzięki!

Próbna matura z matematyki. Sprawdź, jak ci poszło

szczęście, Mega Matma przygotowała http://www.megamatma.pl/klasowki/matura-testy-i-zadania/poziom-podstawowy-matura/probna-matura-cke-listopad-2010 arkusz maturalny w formie interaktywne j. Jest on dostępny dla zarejestrowanych użytkowników (rejestracja darmowa). Uczeń może tam rozwiązać zadania

Re: Zarkes matriału z matematyki Matura 2009

Tu jest czego nie będzie www.cke.edu.pl/index.php?option=content&task=view&id=661&Itemid=2 Wpisz w google np. matematyka standardy 2009 i znajdziesz

Wszystko jest tu www.cke.edu.pl/ Wystarczy poszukać. Jeśli masz jakies konkretne pytania to pytaj:)

może CKE coś na ten temat "szepnie" egzaminatorom i oba roziązania zadania będą uznane za poprawne tzn. podające 1 wynik 8 oraz podające 2 wyniki 4 i 8?

Na przyklad, czego nie będzie www.cke.edu.pl/index.php?option=content&task=view&id=661&Itemid=2 wpisz: standardy...

Witam! Wszelkie tego typu informacje znajdziesz na www.cke.edu.pl ----------------------------------------------- Kurs gimnazjalny i maturalny w Szczecinie-KORKODYL www.korkodyl.eu

=4*2! Być może CKE coś na ten temat "szepnie" egzaminatorom i oba roziązania zadania będą uznane za poprawne tzn. podające 1 wynik 8 oraz podające 2 wyniki 4 i 8?

Matura 2012. Język polski, odpowiedzi przykłado...

Maturę z matematyki ZDAŁO 79%, a nie oblało. Wasza niekompetencja przyprawia o ból głowy. Dowód

Matura z matematyki-zadanie z prawdopodobieństwa

Hej! Wiecie co w sprawie tego feralnego prawdopodobieństwa? Każdy u mnie w szkole zrobil przy użyciu wzorów z tablic, a w odpowiedziach do zadan na cke.edu.pl jest zupełnie inna wersja. Na stronie zadania.pl znalazłam rozwiązania i odpowiedz, która nie jest uwzględniona na cke.edu.pl, tam sie

Nie przeniosłem odpowiedzi na karte...

Witam!! Mam pytanie, co grozi mi jeśli nie przeniosłem odpowiedzi podczas matury z matematyki na kartę odpowiedzi?? Czy CKE może uznać to za nie zdaną maturę?? Proszę wszystkich o szybką odpowiedź i pozdrawiam

Re: Matura 2011, matematyka, poziom podstawowy, o

jesli nie wpisales odpowiedzi to nie wiadomo, wszystko zalezy od klucza cke:)

jak będzie miał ktoś już dostęp do odpowiedzi na jakiejś stronie to podajcie link:)

Więcej piszcie i narzekajcie, że za prosta to za rok dowalą taką trudną, że będziecie wtedy się śmiać baranim głosem. Nie dość, że zrobili łatwą to jeszcze Wam źle. Powinniście się cieszyć chyba... Oni potrafią czytać fora i zobaczycie jak Wam tak źle to zmienią Wam poziom za rok nie martwcie się :)

Re: !!!!!!!!!!!!!!!!! MATURA Z MATEMATYKI =>

PP 98% PR 80% Ale musiałam mieć super egzaminatora. Na podstawowym zabrał mi tylko 1p, a zadanie o banku miałam zajebiście inaczej niż w odpowiedziach podawanych na cke (byłam zdania, że pieniądze mają być trzymane na jednym koncie i że 1 osoba ma otrzymac cos ok 70000, hihi).

Re: Matura z matematyki

Witam JUż są odpowiedzi ponad godzine przed czasem bo już od 13:00. Pisałem dzisiaj ten egzamin i poszedł mi nie najlepiej,. gdyż nie zostały przysłane tablice matematyczne, ani w pierwszym arkuszu, który dostałem ani nie było ich w zapasowym!!!!!!!!! TOtalne DNO!!! CKE !- zawaliło nie

Re: Matura 2011, matematyka. Pierwsze wrażenia, p

CKE podało o 13:30 arkusz matury, sprawdziłam go i odpowiedzi sa pomieszane po konsultacjach z innymi okazało sie,że każda szkoła miała to samo ale pomieszane odpowiedz u mnie "A" a na arkuszu z CKE "D" a u kogoś z innej szkoły ta sama odpowiedz to "B"

ja miałem taki sam arkusz jak na CKE-takie same odpowiedzi-wiec nie wiem o co Wam chodzi...

materiał diagnostyczny z matematyki 2009

Mam pytanie...ma ktos moze obliczenia do zadan otwartych z matury probnej 2009 z matematyki. Mam odpowiedzi ale chodzi mi o obliczenia. Moze robiliscie to potem na lekcji. Prosze niech mi ktos pomoze:( chodzi mi o zadania 25- 33 a to stronka

Re: Dziś Matury

https://wydarzenia.interia.pl/raport-egzamin-osmoklasisty-2024/news-egzamin-osmoklasisty-2024-matematyka-arkusz-cke-i-odpowiedzi,nId,7511953 EGZAMIN ÓSMOKLASISTY. MATEMATYKA - Interia - 15.05.2024

Matura próbna 2009

Mam pytanie, czy ta próbna matura z CKE która będzie teraz w styczniu jest obowiązkowa czy nieobowiązkowa?? Czy coś się stanie jak nie będzie mnie na niej?? Nie chce mi się zbytnio iść na maturę próbną z polaka bo moja nauczycielka ma podobno dawać za nią oceny ;/. Czy ktoś z was nie był na

Re: Matura 2009 - oficjalne klucze odpowiedzi CKE

:D rozwalają mnie opinie tegorocznych maturzystów - "och och och w tamtym roku matura była dużo trudniejsza !" itp. :D poziom trudności jest raczej subiektywny :) Klucze wydają się być dopracowane w tym roku, szkoda że nie ujawniają tych prawdziwych które dostają egzaminatorzy. Przydałyby się.

https://www.edziecko.pl/starsze_dziecko/7,79351,28414092,matura-2022-arkusze-cke-i-odpowiedzi-z-matematyki.html#s=BoxOpImg1 DZIŚ MATURA Z MATEMATYKI - Gazeta - 05.05.2022

Próbna Matura 2009

chyba sobie jaja robią z tym trzynastym. nie dość, że na odpowiedzi z rozszerzonego polskiego czekam tyle czasu, to jeszcze mam się przekręcić z powodu angielskiego. podludziom z CKE życzę powagi na przyszłą maturę.

Matura rozszerzona z matematyki prosze o pomoc

Witam mam takie pytanie. Zdawałam maturę w 2008 roku. W tym roku przystępuje do egzaminu z matematyki na poziomie rozszerzonym. Jest to pierwszy raz kiedy będę zdawała maturę z matematyki w ogóle. Moje pytanie jest takie. Dzwoniłam do CKE i według nich nie mogę, jako że zdawałam matematykę w

matura operon matematyka 2012 z 23 listopada 2011

Witam Musze sie dowiedziec jak napisalem dzisiejsza mature z matmy z operonu gdzie beda odpowiedzi. Z gory dziekuje

Mam ważne pytanie, i proszę o odpowiedź jak najszybciej... Chodzi mo o poziom podstawowy... W zadaniu 1 było uzupełnić tabelkę... ja ją poprawnie uzupełniłem ale nie robiłem obliczeń, czy za to odejmą mi punkty? Bo przecież tam pisało : ,,UZUPEŁNIJ TABELKĘ" a nie ,,OBLICZ i UZUPEŁNIJ TABELKĘ

Odpowiedzi - wszystkie przedmioty!

www.wrzuta.pl/other/file/rlnHZmfGOR/matura_cke_styczen_2009.rar

https://wydarzenia.interia.pl/raporty/raport-matura-2022/arkusze/news-matura-2022-arkusz-cke-i-odpowiedzi-z-matematyki,nId,6004436 MATURA 2022 - Interia - 05.05.2022

Ludzie nie krytykujcie tych co wam pomagają... Autorzy tych odpowiedzi starali się jak najszybciej przekazać zdenerwowanym maturzystom prawidłowe odpowiedzi toteż nic dziwnego że nie przepisywali wszytskiego... A każdy z was może wejść na cke i otworzyć sobie arkusz jeszcze raz i posprawdzać z tymi

Re: Próbna matura z matematyki 2010/2011 - odpowi

dlaczego w 5 b? wydaje mi się, że 37 ponieważ 25+12=37 NO WŁAŚNIE Czekajmy na odpowiedzi cke bo tutaj jacyś debile to robią.

Re: Matura 2009, matematyka - arkusze i rozwiązan

wiecie może kiedy będą schematy odpowiedzi za co ile punktów przed wynikami matur czy jak?

Re: Matura z historii sztuki 2009

Odpowiedzi są na stronie CKE www.cke.edu.pl/index.php?option=content&task=view&id=803&Itemid=2 trzeba wejść w "pozostałe" /na srodku strony mniej więcej/ otworzyć dokument PDF pod koniec

Re: Matura 2009, matematyka - arkusze i rozwiązan

Mi też się wydaje że mam mniej wiecej takie same odpowiedzi... tylko pytanie: mniej, czy więcej? :D Mam taki mętlik w głowie że nawet nie pamiętam jakie dałam odpowiedzi... :/ Poziom matury... podstawowej? jak dla mnie zajebiaszczo trudna!! 2008% z palcem w nosie napisałam na 84%... 2007 na

Próbna matura z matematyki. Uczniowie: nie było...

Nie trudno zaliczyć ten egzamin, ale by zdobyć dobry wynik trzeba było nieźle orientować się w podstawowych zagadnieniach. Co do rozwiązań, niezłe rozwiązania można znaleźć na http://www.megamatma.pl/klasowki/matura-testy-i-zadania/poziom-podstawowy-matura/probna-matura-cke-listopad-2010 Mega

Re: masz pytanie odnosnie matury? pytaj!

Tu znajdziesz odpowiedź --> www.cke.edu.pl/images/stories/Rady_mat_08/matematyka.pdf

Re: KATASTROFY, EKOLOG, POŻARY, PROTESTY, KRYMINA

https://wydarzenia.interia.pl/raport-matura-2023/arkusze/news-matura-2023-z-matematyki-zobacz-arkusze-cke-i-odpowiedzi,nId,6764467 MATURA Z MATEMATYKI - Interia - 08.05.2023

Matura 2009, WOS - arkusze i rozwiązania

Hmm, jak rozumiem, to te odpowiedzi są opracowywane przez ludzi z ramienia portalu... A czy będą dostępne jakieś oficjalne przykładowe odpowiedzi opracowane przez CKE?

Matura 2009, WOS - arkusze i rozwiązania

samo to że cke nie opublikowało poprawnych odpowiedzi tylko trzyma ludzi w niepewności . to jakaś parodia

Odpowiedzi do matury z historii - wątpliwości

po obejrzeniu odpowiedzi mam wątpliwości. przy powstaniu listopadowym trzeba było podać dokładną datę. w odpowiedziach mamy 29 listopada 1830. ok, ale od kiedy pamiętam daty nie podawało się w ten sposób - zawsze wyglądało to tak: 29/30 listopada 1830. tak też napisałem i teraz mam wątpliwości

Re: Matura z matematyki poziom rozszerzony 2009

zbyt duż różnica poziomów między podstawowym , rozszerzonym. gdybym pisał wersję podstawową to miałąbym w 1 godz. max, a tak kto wie? Po wyjściu z sali stwierdziłm, że "pogrom", a dziś znając odpowiedzi mogę stwierdzić, że nie były, aż tak trudne jak myślałam na początku. Wiadomo nerwy

Re: Matura 2011, matematyka, poziom rozszerzony,

Właśnie a propo zadania 9. Wydaję mi się, że CKE chodziło o DOKŁADNIE dwie 2 i DOKŁADNIE trzy trójki. Popatrzmy np z innej beczki, odpowiedzmy sobie na pytanie ile pierwiastków ma wielomian x(x-2)(x-1) ? Według rozumowania nie ktorych mozna powiedziec ze ma jeden pierwiastek, mozna powiedziec ze

Re: matura operon matematyka 2012 z 23 listopada

Odpowiedzi znajdziesz jutro po południu tu: www.edulandia.pl/edulandia/0,0.html

Re: Odpowiedzi do matury z historii - wątpliwości

listopad zalicza a co do tego chrystiana to była negatywna i tak sformuowali pytanie ze beda zaliczac ale trzeba wykonac telefon do cke

cke.edu.pl

Witam, Dzisiaj od rana probuje dostac sie na storne www.cke.edu.pl, aby poznac odpowiedzi z matematyki (nowa matura). Caly czas pojawia mi sie napis: --cytat-- Service Temporarily Unavailable : Usługi tymczasowo niedostępne

Re: matematyka podstawowa

Uważam że matura podstawowa nie była taka zła, chociaż trudniejsza od majowych. CKE robi łatwiejsze A moje odpowiedzi byly takie: pole trapezu: 70 coś zadanie z dzieciakiem: 12,8 miesiaca +/- = 13 miesiecy funkcja z NWD: y=4x punkt B w kwadracie: (-2,-2) parametr : m należy od -1/3 do

Re: CKE się myliło ?

. Odpowiedź, moim zdaniem, poniżej poziomu. Jeśli tak niekompetente osoby układają matury z matematyki - szkoda mi tegorocznych maturzystów. pozdrawiam yo55arian(at)o2.pl

Re: Matura 2009, biologia - arkusze i rozwiązania

tak, przykładowe gazety na pewno, ale te z CKE zawsze podawały trochę więcej przykładowych odpowiedzi, niż jedna

obowiązkowy egzamin z matematyki

matury. Pierwszego dnia będzie, jak zwykle, egzamin z języka polskiego, a trzeciego – egzamin z języka angielskiego. W listopadzie 2009 r. przeprowadziliśmy próbę generalną egzaminu z matematyki i dowiedzieliśmy się, co trzeba poprawić. Teraz można powiedzieć, że wszystko już jest gotowe

Re: Matura z matematyki była w internecie

jako bardzo stary maturzysta, dobrze zorientowany w technologiach informatycznych, nie rozumiem problemu zestawów pytań/zadań na obecnej maturze. CKE powinna stworzyć bazę np. minimum 1000 (im więcej tym lepiej, baza mogłaby być sukcesywnie powiększana) pytań/zadań maturalnych ogólnie dostępnych

Zanim zakwitną kasztany. Próbna matura z matema...

-2010 matura z matematyki w formie interaktywnej . Aby uzyskać dostęp do arkusza należy się zarejestrować (za darmo). Myślę, że arkusz w takiej formie pozwoli solidnie przygotować się do prawdziwego egzaminu. Uczeń nie dostaje tam od razu gotowych odpowiedzi, a jedynie wskazówki, które pozwolą mu

Re: Próbna matura 2009 z Operonem i GazetaEdukacj

przeciez wyrażnie pisze 26 listopada - próbna matura z języka polskiego, godz. 9.00 27 listopada - próbna matura z języków obcych (język angielski, język niemiecki, język francuski, język rosyjski), godz. 9.00 28 listopada - próbna matura z historii, WOS, biologii, chemii, geografii

Re: Dobre ksiązki do matury z fizyki i matematyki

To są dwie części. W obu częściach jest po kilkaset zadań i do nich są tylko odpowiedzi, a oprócz tego są zaestawy po 100 zadań w każdej części i te zadania są szczegółowo rozwiązane. Bdb w tych książkach jest to, że na początku każdego rozdziału masz wymagania egzaminacyjne z Informatora CKE

Re: Matura jako fucha

zitterbewegung napisał: > Polityka pracy akordowej w oświacie i szkolnictwie wyższym to jedno, niekompete > ncja ekspertów, których przecież CKE nie bierze z księżyca to drugie. Błędy w arkuszach maturalnych już się zdarzały, w tym w arkuszach z matematyki. Kolega, który od wielu

Pusta karta odpowiedzi

Tak się jakoś złożyło, że na dzisiejszej maturze z matematyki nie przeniosłam odpowiedzi na kartę, zaznaczyłam tylko w arkuszu. Moja praca była sprawdzana przed oddaniem, komisja nie przypomniała o tym wtedy, 10 minut przed końcem, ani przed samym rozpoczęciem.. Nieważne już, stało się. Pytałam

Re: Matury coś na matmie ..nie tak !

było w ogóle?!". Łzy nad arkuszem z matematyki https://www.se.pl/krakow/matura-2022-matematyka-5-05-2022-tu-znajdziesz-arkusze-cke-i-odpowiedzi-z-poziomu-podstawowego-relacja-na-zywo-aa-jBgE-VF1Y-1ynD.html 2022-05-05 11:12 https://www.se.pl/krakow/matura-2022-matematyka-5-05-2022-tu-znajdziesz-arkusze-cke-i-odpowiedzi

Re: proszę o odpowiedź - nowy spis lektur!

W sensie praktycznym najważniejsze wydaje się to: www.cke.edu.pl/images/stories/Komunikaty_08_09/lektury_2009_matura_a.pdf choć pojęcie "lektur przykładowych" nadal mnie trochę gniecie

Matura 2009/2010 szkołe skończyłem 9 lat tmu

maturalną do 7 lutego,czy to oznacza,że jeśli nie złożyłem to, po tym terminie nie mogę przystąpić do matury w tym roku? Czy w styczniu 2010 roku będzie już obowiązkowo matematyka? Proszę o szybką odpowiedź. Dzięki

klucze i arkusze

skrót przedmiotu, a pp to poz. podstawowy, pr - rozszerzony b)By zoabaczyć klucz odpowiedzi www.cke.edu.pl/images/stories/Matura_probna_06/XXX_ocen_pp.pdf gdzie w miejsce XXX wpisujemy skrót

Re: Matura 2009, biologia - arkusze i rozwiązania

co do > np. jak zapobiec zmniejszaniu sie roznorodnosci genetycznej... to jest dobrze, nauczycielka nam tak mówiła. Ale nie bazujcie na tych odpowiedziach! ja jestem nadal w stanie się kłócić np co do zadania z tym zmienionym szyfrem w kodzie genetycznym. I nie tylko do tego mam

Stara matura a studia

matematyki i fizyki dla starych maturzystów. Jak przeliczane będą punkty z matury rozszerzonej na podstawową. Za wszelkie odpowiedzi z góry dziękuję i pozdrawiam. Podróżnik

Re: Matematyka poziom rozszerzony, przykładowe od

mikolajek90 napisał: > kiedy moga być schematy odpowiedzi za co ile punktów po wynikach matury, czy po > zakończeniu się wszystkich? od kilku lat CKE nie upublicznia klucza odpowiedzi, czyli schematu co ile i za co. Zamieszcza jedynie wypełniony arkusz z przykładowymi

3 Grupy na maturze z j.angielskiego

Też się dzisiaj dowiedziałem, że jakaś dziewczyna (dobrze znająca ten język) spokojnie napisała próbną na 80 %, ale na prawdziwej zobaczyła, że qmpel ma inne odpowiedzi i zaczęła od niego spisywać. Masakra. A poza tym, chyba rok w plecy. A propos, dzisiaj przed maturą z matematyki dyrektor

Mały problem i pytanie o maturę...

W 2009 roku piszę maturę z 3 przedmiotów (j. polski, j. angielski, geografia). Co będzie jak obleję maturę? Czy będę musiał napisać w 2010 roku maturę jeszcze z matematyką czy tylko z tego co pisałem za pierwszym razem?? Proszę o pewne informacje w odpowiedziach.

Dyrektor CKE odchodzi za błędy w maturze

dla OKE zadanie z matematyki, na potrzeby matury. I do tego jednego jedynego zadania napisał krytyczną recenzję na 10 stron. I od tej pory jego współpraca z OKE się skończyła. Po kiego ch...a komuś recenzent, który widzi 18 błędów w jednym zadaniu. Po piąte: Lista zarzutów wobec CKE

Re: CKE - a wy co myślicie?

Młoda nie dała się złapać i streściła fragment Biblii - mam nadzieję, że mimo afery policzą to jako dobrą odpowiedź :P A co do błędu drukarskiego - kilkanaście lat temu na maturze z matematyki autorzy zadania przestawili pomyłkowo liczby określające podstawę i wysokość trapezu i zadanie nie chciało

Ponowne sprawdzenie matury - sierpień 2009 - wgląd

Nie zdałem matury za pierwszym razem miałem 22%. Za drugim razem na egzaminie poprawkowym byłem pewny że powinienem zdać okazałao sie że uzyskałem 16% - było to dlamnie dużym zaskoczeniem ponieważ całe wakacje poświęciłem tylko matematyce więc... Wysłałem wniosek z prośbą o wgląd do ocenionej

Re: Jak po matematyce? Co było?

Ogólnie matura była banalna ale chyba cke ma bład w odpowiedziach. W zadaniu trzecim skoro mamy podane pierwiastki równania to wypadałoby załozenia zapisac ze delta wieksza od zera i ostateczne wyniki sprawdzic z tym założeniem tak rozwiązanie wydaje się troche niekompletne. Mam nadzieje że przy

Błąd w kluczu do informatyki - matura 2009

Witam! Chciałem zauważyć, że w kluczu jaki opublikowała CKE do tegorocznej matury z informatyki na poziomie rozszerzonym jest błąd. A ponieważ jest w oficjalnym kluczu, to obawiam się, że mogły zostać poszkodowane prace - w tym między innymi moja. Sprawa wygląda dość prosto: zadanie 6

Matura próbna III 2008 - arkusze - bez ściemy

przedmiotów: Geografia Informatyka Matematyka Wiedza o społeczeństwie Zamieszczony jest model odpowiedzi. ***** rapidshare.com/files/99009474/Probna.rar***** TEN PLIK JEST BEZ ŚCIEMY. // Jak ściągać pliki z Rapid

Re: od kiedy WOS tylko jako przedmiot dodatkowy?

A jest może jakieś późniejsze Rozporządzenie niż wrzesień 2006? Na stronie CKE znalazłam Tekst Ujednolicony, w którym rzeczywiście WOS jest wśród przedmiotów obowiązkowych. Jednak matematyka jest oznaczona jako obowiązkowa od września 2008, a z tego co mi wiadomo ma to nastąpić dopiero na maturze

Re: Matura 2011, historia, poziom podstawowy, odp

To na bank dżuma bo pytanie jest zerżnięte z którejś matury łącznie z wykresem z lat 2005/2009 i taka sama odpowiedź była w kluczu tym od CKE. Jak dla mnie matura na zdecydowanie wyższym poziomie niż te 2005/2009 i zbliżona do zeszłorocznej. Już nie dają nam możliwości wyboru. Większość trzeba

Re: matura po latach

.polski, matematykę, j.angielski )na poziomie podstawowym oraz WOS na poziomie rozszerzonym. Mam wątpliwości czy mogę zdawać maturę w 2015 roku według starej podstawy programowej(mam zamiar podchodzić do matury drugi raz),zwróciłam się z tym pytaniem do CKE ale jak na razie nie otrzymałam żadnej odpowiedzi.

Re: eto wsio przez komputry

Tu leży odpowiedź – czemu duża nie zdawalność obecnych matur. Dawno temu nie było obowiązkowej matury z matematyki. Co jak co, ale mało kto rozumie matematykę i ją umie i dziś, a dawniej przez brak obowiązkowej matury z niej, to jeszcze mniej było takich osób – więc wcale uczniowie

Re: Internauci wytropili błędy w maturze z WOS

Ekhem, za maturę odpowiada Centralna Komisja Egzaminacyjna, a nie pani Hall czy PO ; szczególnie, że nie przeprowadzili rewolucji w stylu PiS'u i nie wymienili wszystkich urzędników w CKE na swoich. Poza tym błędne pytania, odpowiedzi, klucze były i w poprzednich latach, tylko że nikt się tym

biolodzy do domu z waszymi maturami

biolodzy nam nie pozwolą... bo i po co lepszego prezentu na maturach dostać nie mogli .... szkoda słów na to co tam w CKE wyrabiają ... nie najezdzam tu bynajmniej na osoby piszace biole ael na CKE że nie wie co robi. Żeby np matematycy i historyce sie martwili czy pozdaja a biolodzy czy bedą mieli

Re: Matura rozszerzona z angielskiego 2009

oo pojawiły się właśnie arkusze. te odpowiedzi których jestem pewna to: Zad1. warnings, healthier, announcement Zad2. put up with, would I dare, to break, not to say to Paul anything (?), did not invite Zad3. rozprawka - ;P Zad4. ffttf Zad5. już widzę że ja miałam inną kolejność niż na tym

Re: <<<<...PRZECZYTAJCIE TO!!!!!!

całkowicie się z Tobą zgadzam !! W Twojej wypowiedzi jest wszystko co trzeba było napisac o tej chorej sytuacji jaką jest ta matura :/ czuje się kompletnie oszukany przez CKE , szczególnie co do zadań z matematyki. Ja osobiście nie spotykałem się z tak trudnymi zadaniami podczas nauki i

LIST OD DYREKTORA OKE!!!! i CKE

oto treść listu dziękuję za odpowiedź. Cieszę się bardzo, że moja odpowiedź dobrze została odczytana. Widzi Pan, nowa matura jest osadzona w całokształcie wielu problemów naszej edukacji, a nasza edukacja na sporo słabości, jak zresztą wiele innych obszarów działalności w naszym kraju. Ja

Czy wiecie coś na temat próbnej matury?

. " - www.oke.krakow.pl/moodle/calendar/view.php?view=day&cal_d=18&cal_m=11&cal_y=2004 Na drugie pytanie, to nie wiem czy ktoś będzie znał odpowiedź... A mianowicie jak to będzie z tymi maturami... Czy jak ja zdaję matematykę jako czwarty przedmiot (nieobowiązkowy), a jakieś 2/3 mojej klasy zdaje jako trzeci przedmiot (obowiązkowy), to czy będziemy pisać razem, czy ja będę

Re: matematyka jedno wielkie przegiecie!!!!

jedynie na to iż część z nauczycieli jest ludźmi i pomoże nam przez to przebrnąć. Ja sądzę że maturę zdałem ale mam cichą nadzieję na max te 50% chociaż za wzory cząstkowe obliczenia itp. chociaż patrząc na arkusz odpowiedzi dźiś w wyborczej niektóre z zadań szły zupełnie innym tokiem rozumowania

Co sprawdziłeś?

wiele innych. Chodzi o to, że zadania, a teraz okazuje się, że i odpowiedzi zostały przygotowane przez kogoś, kto nie rozumie matematyki. Tak nie powinno być, mimo, że ty będziesz zadawolony ze swojej punktacji na maturze. Dlatego maturzyści mają prawo być rozżaleni. Nawet, jeśli część z nich