Przeszukano 118 166 561 wypowiedzi na 1 487 forach
matura matematyka 2013 odpowiedzi zadania otwarte - najlepsze wpisy
matura matematyka 2013 odpowiedzi zadania otwarte - pozostałe wpisy
Re: Matura 2010 - matematyka, odpowiedzi
Prawdopodobieństwo w zadaniu otwartym w rzucie kostką wyszło 1/6 pacany.
Ejjj a zadania otwarte miały różne dane? albo ja jestem ślepa, albo miałam dane, że tg= 5/3, a nie 5/12. Sprawdzałam kilka razy.
Ejjj a zadania otwarte miały różne dane? albo ja jestem ślepa, albo miałam dane, że tg= 5/3, a nie 5/12. Sprawdzałam kilka razy.
plis niech ktos mi wytlumaczy to zadanie otwarte z trapezem bo mnie wyszlo ze jego obwod to 12+6pierwiastka z 2
Ejjj a zadania otwarte miały różne dane? albo ja jestem ślepa, albo miałam dane, że tg= 5/3, a nie 5/12. Sprawdzałam kilka razy. ;(
Hej ja jestem uczennicą technikum.Z matmą większych problemów nigdy nie miałam.Na te 3 zawsze umiałam.Bardzo bałam się matury,ale sobie poradziłam.Zrobiłam dobrze 16 zamknietych i z 4 zadania otwarte,myslałam,że bedzie gorzej,ale dałam rade:)
Prostsza już nie mogła być :p tylko jakiś perfidny głąb jej nie zda. xd Zadania zamknięte banalne, otwarte troszke trudniejsze bo jednak trzeba liczyć ale nie było tego liczenia za wiele xD Ogólnie łatwiutko.
A jak myślicie jak w tym zadaniu otwartym z prawdopodobieństwa wybrałam 3 możliwe pary tj (2,6) (4,6) i (6,6) i tak poprawnie dalej rozwiązywałam i wyszło mi P(A)= 1/12 to dostane jakieś punkty??
właśnie - nie potraficie liczyc 1D . jeeeeeeeeny. w o ogóle ta matura miała obejmowac caly material , a nie tj w zadaniach otwartych sama geometria , trójkąty i inny chłam . !
również chodzę do zaocznej szkoły, bo muszę pracować i zgodzę się z przedmówcą, taka szkoła nie jest w stanie przygotować do matury. ja sama się przygotowałam i dla mnie była prosta, jednak trochę mi czasu zabrakło i pomieszałam troszkę otwarte zadania z pośpiechu. wniosek taki: jak chcesz zdać
Matura z matematyki faktycznie była dość łatwa (mówię o zadaniach zamkniętych). Ale już zadania otwarte wymagały odrobiny zastanowienia i nie każdy uczeń by sobie z nimi poradził. To była matura która można zdać, ale na pewno znajdą się ludzie którzy sobie nie poradzili. Wszyscy mówią, że to
Matura 2013, matematyka, poziom podstawowy - ar...
Są już pełne rozwiązania wszystkich zadań z matematyki (zamkniętych też) www.zadania.info/n/1941869
Matura z matematyki-zadanie z prawdopodobieństwa
Hej! Wiecie co w sprawie tego feralnego prawdopodobieństwa? Każdy u mnie w szkole zrobil przy użyciu wzorów z tablic, a w odpowiedziach do zadan na cke.edu.pl jest zupełnie inna wersja. Na stronie zadania.pl znalazłam rozwiązania i odpowiedz, która nie jest uwzględniona na cke.edu.pl, tam sie
Nie pisalem tej matury; w 1 zadaniu macie BŁĄD w zadaniu, albo w odpowiedzi ^^ Jak cke, to pisalo, to ja chce do mensy :)
Matura z matematyki
Moja Babcia matematyczka zasze mi powtarza myśl logicznie, przeczytaj bardzo uważnie zadanie tyle razy ile potrzebujesz, a odpowiedź prawidłowa na pewno się znajdzie. łatwo jej powiedzieć. Ale dała mi fajową książkę Obowiązakowa matura z matematyki. są tu przykładowe zadania,a w zasadzie całe ich
Re: Matura z matematyki 2011 arkusze zadania
dziś matura próbna z matematyki http://www.nowiny24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20101103/MATURA/99118393 Próbna Matura z matematyki 2011. Zadania. Odpowiedzi
Re: Matura 2011, matematyka, poziom podstawowy, o
Egzaminator zalicza Zadania otwarte jak nie ma odpowiedzi??
ale plama w dzisiejszym wydaniu gazety - czy ktoś to wogóle przeglądał przed drukiem - zadania bez sensownej treści odpowiedź do zadania z trójkątami zupełnie fałszywa
zadanie z nowej matury giertycha - matematyka
***************************************************************************** to bylo zadanie na 4. a teraz na 5 Pikiety - liczące od kilkunastu do kilkudziesięciu osób - odbywały się też m.in. w Gdańsku, Gdyni, Kielcach, Poznaniu i Toruniu. Ich organizatorami byli głównie młodzi ludzie związani z lewicą, PO i Partią Demokratyczną- demokraci.pl. jesli mamy w
Próbna matura z matematyki
No własnie, kto zrobił te testy? Ja jestem na etapie powtórki i powiem szczerze, że mam wrażenie, że jest lepiej :) Wolę jednak zadania otwarte niż zamknięte. A Wy?
Matura
# łącznie ponad 1200 zadań do obowiązkowej matury # 350 zadań wraz z rozwiązaniami "krok po kroku" jest podzielonych na 10 działów: 20 zadań zamkniętych 10 zadań otwartych 5 zadań otwartych rozszerzonej odpowiedzi # dodatkowo umieszczono 200 zadań do samodzielnego rozwiązania # w komplecie znajduje
Tak w zadaniu 2 na pewno 180 będzie to zła odpowiedź 30 % z 126 to 54 wynika z tego widać komu matematyka by się przydała:D
Boże ale żenująco proste zadania, stara matura byłą 5 razy trudniejsza.
zadanie z prawdopodobienstwem na rozszerzonej maturze zrobilem ponownie w domu, rozwiazanie 1/3= 72/216
Nie wiem jak Wy. Ale ja pisałem tą maturę dzisiaj i miałem w tych samych pytaniach odpowiedzi inaczej poukładane np. W zadaniu 25 odpowiedź x=5 miałem jako A , anie jako D
chcialbym miec takie zadania 10 lat temu na maturze...przeciez to podstawy sa...banalne.
Odpowiedzi są pomieszane !! w mojej wesji w zadaniu 1 poprawna odpowiedź to D ..
masakra, to ma być matura? przecież kiedyś te zadania to był poziom max pierwszej klasy liceum (dzisiejsza ostatnia gimznazjum)...
ROZWIĄZANIA POZIOMU ROZSZERZONEGO! Tu są rozwiązane wszystkie zadania z arkusza rozszerzonego! www.zadania.info/n/9821764
Próbna matura z matematyki
I jak Wam poszło ? Mi nie za fajnie. Otwartych zadań to nawet nie tknęłam.
Próbna matura z matematyki - odpowiedzi!
A ja Wam powiem, że maturę pisałam 3 czy tam 4 lata temu, nie powtarzałam sobie materiału, jedynie z ciekawości zerknęłam na ten arkusz z matematyki i potrafię rozwiązać tylko zadanie nr 2. Życzę powodzenia wszystkim Maturzystom!
Przeciez zadanie trzecie nie bylo z logarytmami a wy sie czepiacie ze to ma byc 2 :|:| to zadanie bylo z potęgami ;s i wyszlo jeden . Boze;/
kiedy bedzie rozwiązanie zadania 30? moze ktos powiedzec jak to zrobic bo to jedyne zadanie którego nie zrobiłem. ogólnie matura banalna panowie i panie z cke jakies jaja sobie zrobili bo poziom był straszny dla dzieci z podstawówki po sprawdzeniu wyników z tym tu zamieszczonymi to celuje w nie
przeciez napisal ze w zadaniu z logarytmem wyszlo dwa o co wam chodzi? matura byla taka prosta ze zal...
no raczej w zadaniu pierwszym powinno być w poleceniu |x+7|>5 jak widzę odpowiedzi
Zadania banalne.....część zadań robiłaby klasa szósta a część gimnazjum......oby tak dalej...
wszystkie zadania są dobrze ludzie. To, że nie potraficie liczyc, nie oznacza, że osoba, która to rozwiązała robi błędy. w zadaniu 17 wychodzi 2, gdyż 1+x\9=1\3 Tam jest jeszcze jedynka eksperci. Pomyślcie, zanim zaczniecie obrażac osobę, która rozwiązała zadanie dobrze.
Stara matura z matematyki
Witam! Dzis w gazecie miałem okazję natknąć się na rozwiązania zadań maturalnych z matematyki i mam do tych rozwiazań pewne wątpliwości. Czy oby na pewno WSZYSTKIE odpowiedzi do tych zadań są prawidłowe ??? Szczególnie watpliwości budzi zadanie 1 (pkt A i B). Orłem nie jestem ale wydaje mi się że
Dobra dajcie juz sobie spokoj z tym logarytmem, kolesiowi sie moze pomylilo i wpisal odpowiedz z poprzedniego zadania. Zadanie 4. na 100% x=2
zad 28 Miary kątów ACD i BCE są jednakowe i wynoszą (90 stopni - miarą kąta DCB), z treści zadania. Katy są jednakowe ale niewynika to z tresci zadania i niewynosza one 90 stopni :( experci
w zadaniu 32 nie powinno byc V=48 jednostek szesciennych? bo to chyba wymagane ( sam zapomnialem na maturze;/ wiec jak by nie trzebabylo to git :D )
Matury z matematyki: niemieckie i polskie
Trochę nie na temat, ale... Przeczytałem zadania z tegorocznej matury z matematyki, np. tutaj: http://szkola.wp.pl/kat,108836,title,Matura-2013-matematyka-na-poziomie-podstawowym-arkusz-i-odpowiedzi,wid,15551874,wiadomosc.html matury polskie No, jak zwykle ostatnio, poziom dawnej klasy ósmej
moze przestaniecie obrazac ludzi od debili itd.. ? kazdy moze sie pomylic.. jak widzicie jest juz poprawka zadania.. ciekawe jakimi Wy byliscie "ekspertami" na dzisiejszej maturze.
Ja miałam trudniejsze zadania na sprawdzianach w szkole podstawowej!!! Taki banał, że jestem w szoku, mimo to, że nie jestem wielkim zwolennikiem matematyki :D Pozdrowienia
matura byla łatwa ale na takiej najszybciej traci sie punkty. ja pisałam rozszerzoną i mam zle dwa zadania zamkniete a wszystkie probne pisałam na 100%
Re: Próbna matura z matematyki
Jak Wam poszła matura? Ja napisałem na 52%. Jestem w sumie trochę rozczarowany, bo w trzech zadaniach otwartych wyszedł mi dobry wynik, jednakże otrzymałem za nie 0 pkt :/ Skoro matura ma sprawdzać umiejętność logicznego myślenia, to dlaczego klucz odpowiedzi narzuca sposób rozwiązywania zadań
Prawie max w zamknietych. A w otwartych troszke pomieszałem. Ale matura zdana:)
Re: Matura 2011, matematyka, poziom podstawowy, o
Słuchajcie, mam pytanie odnośnie zadania 26, podałem odpowiedzi w przedziałach otwartych, a nie domkniętych. Czy dostane coś za to? :<
Pierwsze zadanie to największy banał jeśli chodzi o wartość bezwzględną. Odpowiedź jest poprawna. Jeżeli macie problemy z takimi zadaniami, to zastanawiam się co wy kurwa robiliście przez te 12 lat edukacji, poza jaraniem blantów i chlaniem taniego wina?
Re: Matura 2011, matematyka. Pierwsze wrażenia, p
Po c*** podajecie odpowiedzi do zadań otwartych, były pomieszane!
No to świetnie, ja liczyłam że tg=5/3 ;( a to zadanie było takie banalne. I jeszcze to zadanie na prawdopodobieństwo. Też banał. W najgorszych banałach zawsze robię błędy. Reszta powinna być ok. ps. Przestańcie się tak wyzywać;p
Specjaliści z Politechniki Łódzkiej nie mają pojęcia o dowodzeniu twierdzeń matematycznych (patrz zadanie 30).
JAWOR :p puknij się w łeb ćwierć inteligencie :p zadanie pierwsze jest dobrze rozwiązane.
dlaczego są różne wersje? i czy jest gdzieś wersja gdzie w 25 zadaniu x=5 to odp.A??
Najpopularniejsze:
- socjalizm
- fundacja rozwoju demokracji lokalnej
- metylokobalamina
- toyo
- simon mol
- kolejka zestaw
- hurtownie pampersów
- marker ca 125
- rysiek
- kwas omega 3
- himalaya herbals