Przeszukano 119 241 845 wypowiedzi na 1 504 forach
matura 2012 matematyka arkusz rozszerzony odpowiedzi - najlepsze wpisy
-
matury z matematyki i polskiego rozszerzony
poszczególnych epok. Słaba szkoła ale dobry uczeń. wolfstein3d -- artykuł z arkuszami matury z matmy 2012 i polskiego poziom rozszerzony wraz z odpowiedziami Czytaj więcej...
-
książki do matury, bio, chem, fiz, sukces gwarant
wyłożona jest w niej teoria do matury podstawowej z fizyki, -8zł Matematyka 1. Matematyka na 100%, repetytorium, zakres rozszerzony i podstawowy, wyd. Wszpwn, stan db, -10 zł 2. Abc maturzysty, poziom Czytaj więcej...
-
książki do matury, bio, chem, fiz, sukces gwarant
wyłożona jest w niej teoria do matury podstawowej z fizyki, -8zł Matematyka 1. Matematyka na 100%, repetytorium, zakres rozszerzony i podstawowy, wyd. Wszpwn, stan db, -10 zł 2. Abc maturzysty, poziom Czytaj więcej...
matura 2012 matematyka arkusz rozszerzony odpowiedzi - pozostałe wpisy
Matematyka - arkusze rozszerzenia
Czy też jak ja odczuwacie, że nie ma tak naprawdę arkuszy które są w jakiś sposób odzwierciedleniem tego co będziemy pisać 14 maja ? Jedyny arkusz jaki pokazuje to 'z czym to sie je' był na maturze próbnej. To połączenie rozszerzenia i podstawy do jednego nie wyszło nikomu na dobre. Testy które
Matematyka - arkusze, odpowiedzi
: www.mmwloclawek.pl/artykul/matura-probna-z-matematyki-pytania-arkusze-testy-odpowiedzi-232332.html Tam znalazłem wszystko co dotyczy matury Poweodzenia
Re: Matura 2010 - matematyka, odpowiedzi
ROZWIĄZANIA POZIOMU ROZSZERZONEGO! Tu są rozwiązane wszystkie zadania z arkusza rozszerzonego! www.zadania.info/n/9821764
Arkusz - matematyka
Podstawa www.cke.edu.pl/images/stories/Matura_probna_06/mat_pp.pdf Rozszerzony
Matematyka, arkusze, odpowiedzi
: www.mmwloclawek.pl/artykul/matura-probna-z-matematyki-pytania-arkusze-testy-odpowiedzi-232332.html Tu je znalazłem
ARKUSZE Z MATEMATYKI??
Wiecie czy są gdzieś w internecie arkusze egzaminacyjne z matematyki (szczególnie rozszerzonej) oprócz tych z matur próbnych wydawanych przez Okręgowe Komisje i oczywiście bez tych z gazeta.pl ! pozdrawiam i życzę wszystkim dobrego zdania matury
matury z matematyki i polskiego rozszerzony
arkuszami matury z matmy 2012 i polskiego poziom rozszerzony wraz z odpowiedziami gorzowianie.com.pl/379,matura_2012_jezyk_polski_rozszerzony_i_matematyka.html <*>
Re: Matura 2010 - matematyka - arkusze i odpowied
Moje odpowiedzi do matury rozszerzonej: pdfcast.org/pdf/matura
Re: Matematyka - arkusze rozszerzenia
ja też się bardzo boję tej matmy, próbna mi kiepsko poszła, ale w szkole co miesiąc mieliśmy taką maturę próbną z matematyki i za każdym razem robiłam postępy, ostatnią kwietniową napisałam na 67%, ale nasza pani robiła nam wyłącznie rozszerzone zadania (pewnie dlatego, żebyśmy potem, na maturze
Ja z kolei słyszałem że na rozszerzeniu zadania mają być "nie banalne" i cokolwiek to znaczy nie wygląda to dobrze. Przerobiłem kilka książek z zadankami, zrobiłem sporo arkuszy i spotkałem się już z takimi "nie banalnymi" zadaniami i nie chciałbym się spotkać z tego typu zadankami na maturze.
Matura biologia 2011. Odpowiedzi przykładowe i ...
wartościowe artykuły dotyczące matury. Polecam ;) Żeby nie skakać po stronie podaje bezpośredni link do arkuszy http://www.arkuszmaturalny.pl/arkusze.php arkusze maturalne http://www.arkuszmaturalny.pl/arkusze.php arkusz matematyka 2012 http://www.arkuszmaturalny.pl/arkusze.php arkusz biologia 2012 http://www.arkuszmaturalny.pl/arkusze
Matematyka Matura
Co myslicie o arkuszu z matmy rozszerzonej?? Piszcie bo ja juz sama nie wiem co mam myslec... przeciez to nie bylo wcale takie latwe jak niektorzy mowia... :|
Re: Arkusz - matematyka
www.uploading.com/files/DLSI3X39/mat_rozszerz_akusz___odpowiedzi.rar.html Matma rozszerzona z odpowiedziami
Nauka ciężko mi idzie ;) Uczę się teorii i 'praktyki' ale nie znaczy to, że dużo umiem :D Jestem na profilu podstawowym z matematyki a zdaje rozszerzenie (szkoda, że jesteśmy jedynym takim rocznikiem który ma maturę rozszerzoną połączoną w jedną całość). Próbną napisałem na trzydzieści parę
Matura 2012. matematyka
Jestem humanem. Piszę matury rozszerzone z historii i polskiego. Dzisiaj pisałam maturę z matematyki. Umiem czytać ZE ZROZUMIENIEM. Czytam zadanie. Otwieram kartę wzorów. Znajduę odpowiedni. Podstawiam. Rozwiązuje. Nawet liczyć nie muszę, bo jest kalkulator. Drogie "psuedohumany". Robicie wstyd
Matematyka - arkusz II - trening :)
Specjalnie z myślą o „nowych maturzystach” przygotowaliśmy dla Was arkusz egzaminacyny na nową maturę z matematyki na poziomie rozszerzonym. Zachęcamy do pobrania pliku i samodzielnego rozwiązania. Wkrótce również zamieścimy PEŁNE rozwiązania. Zapraszamy na stronę www
matematyka rozszerzona na maturze
, co wy na tej rozszerzonej maturze z matematyki macie?:) bede wdzieczna za wszelkie odpowiedzi:)
jakby sie komus chcialo to ja tez prosilbym arkusz + odpowiedzi z rozszerzonej.
jakby sie komus chcialo to ja tez prosilbym arkusz + odpowiedzi z rozszerzonej. fastyn@gmail.com
Uczylem sie matmy od 1 wrzesnia systematycznie rozwiazujac mase zadan,przerobilem caly material kilka razy,az w koncu to pokochalem :). Duzo motywacji mi dali wlasnie studenci :),ktorzy uwazali ze jesli matura z matma sprawi mi problem to nie mam czego tam szukac(bo jesli nawet sie dostane
Poprawka matury z matematyki
Czy sa juz opublikowane gdzieś arkusze i odpowiedzi z matury poprawkowej z matematyki?
Re: matura z matematyki rozszerzona
wedlug rozporządzenia MEN oraz aneksu do informatora z matematyki, matura rozszerzona z matematyki będzie też zawierała część zadań z zakresu podstawowego. Czas pracy z arkuszem został nieco wydłuzony (zdaje się, ze do 3 godzin). Wejdz na stronę CKE - są tam informatory oraz wszystkie nowości.
odpowiedzi do arkusza rozszerzenie
Wiecie co jak ja czytam te przykładowe odpowiedzi zwłaszcza na poziomie rozszerzonym to dla mnie one przypominają te teksty, które były dane. ja nic z tego nie rozumiem. Tym bardziej z tych tematów, zwłaszcza na pierwszy to w tym przykładowym wypracowaniu cały czas praktycznie kręci się według
NIEPRAWIDŁOWOŚCI MATURY Z MATEMATYKI
w jednym z liceow duza czesc matur z poziomu rozszerzonego zostala otworzona przez uczniów o godzinie 9.00. wszystko stalo sie przypadkowo jednak uczniowie mieli okazję spojrzec do arkuszy zanim nie zostal odkryty blad przez komisję egzaminacyjną. otworzone arkusze zostaly wtedy zebrane. jednak
jest arkusz w necie i te "młotki" piszą odpowiedzi do tego arkusza. więc jak ktoś jest inteligentny to sobie sprawdzi wg tych odpowiedzi. a nie się wydzicza ze były pomieszane.
Re: arkusze z matematyki - matura probna styczen
Już od jakiegoś czasu szukam odpowiedzi do materiału diagnostycznego z poziomu rozszerzonego i również nie mogę tego znaleźć:( Jeżeli ci się udało w jakoś zdobyć klucz proszę o link, z góry dziękuje...
ma ktos rozwiazanie do drugiego arkusza bo nie pamietam odpowiedzi!!!!!
Re: matura rozszerzona -matematyka-pytanie
ja tez mam pytanie, jesli w przed ostatnim napisałam około-w zaokragleniu 61 stopni, (czy ile tam bylo?) jest ok? w przykladowym arkuszu bylo bez zaokraglenia ale rozumiem ze nie ma znaczenia?;p
Matura poprawkowa z matematyki 2012 - arkusze i...
Uczyłeś się dniami i nocami, a mimo to nie zdałeś matury? Masz już dość egzaminów i stresu? NIE MARTW SIĘ!!! NIE JESTEŚ SAM! SPRAWDŹ, CO W TAKIEJ SYTUACJI ROBIĄ INNI! niezdalemmatury.pl
odpowiedzi sa pomieszane na arkuszach wiec takie podanie rozwiazan nie ma sensu :) pozdrawiam
moje odpowiedzi podane sa do tego arkusza, ktory zawarty jest na tej stronie..
Re: Matura 2010/2011 z matematyki. Odpowiedzi!!!
dziś matura próbna z matematyki, arkusze z rozwiązaniami zadań --> http://www.nowiny24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20101124/MATURA/186722970 Próbna matura 2011 z Operonem. Matematyka. Sprawdź odpowiedzi, pytania, arkusze
Re: Rozszerzona matura z matematyki!!!:(((((
ja zaczelam chodzic raz w tygodniu na matme dodatkowo od wrzesnia. a po feriach zimowych zabralam sie za arkusze(najwyzej dwa tygodniowo sama).I poszlo mi calkiem niezle(90).Pozdrawiam i zycze powodzenia!
Matura z matematyki
>W zeszłym roku maturzyści liczyli na łatwiejszą maturę i się nie przeliczyli. Po tym, jak w 2012 roku ponad 20% uczniów nie zdało matury z matematyki na poziomie podstawowym, w 2013 roku arkusze zostały chyba lepiej dostosowane do umiejętności i wiedzy zdobytej przez maturzystów w czasie
Matura 2010 - matematyka - arkusze i odpowiedzi
Najbardziej się boję jutrzejszego egzaminu z języka angielskiego. Znalazłem bardzo ciekawe kursy na stronie: multiwiedza.pl/multiwiedza/1,105403,7696620,Testy_Maturalne.html#te
Re: Rozszerzona matura z matematyki!!!:(((((
ja sie nic nie uczylam po za tym ze na lekcje chodzilam. no i na lekcjach arkusze rozwiazywalismy. w domu nic,i teraz zaluje,bo wiem ze moglam duzo lepiej ta maturke napisac. ale mialam 66 z rozsz.co nie jest najgorzej.
Vademecum matematyka PILNE!
Pilnie sprzedam vademecum "Matura 2012 matematyka" zakres rozszerzony. Wydawnictwo Operon. NOWA! gg: 9130460
poprawne odpowiedzi były umieszczone w innych kolejnościach na różnych arkuszach, wiec nie ma po co umieszczać tu odpowiedzi typu 1-A, 2-C...
Matematyka - nowy trening przed maturą
Zamieściliśmy nowe arkusze treningowe z poziomu rozszerzonego matematyki do samodzielnego rozwiązania. Ci z Was którzy potrzebują trudniejszych zadań i mają ochotę sobie poćwiczyć również znajdą coś dla siebie. Zapraszamy na stronę
Re: rozszerzona matematyka - matura próbna
Mimo wszystko tegoroczna matura próbna z matematyki była niesamowicie łatwa,kilka zadań jakby żywcem wziętych z poziomu podstawowego.Umieszczenie zadania pierwszego na maturze podstawowej byłoby moim zdaniem lekkim nieporozumieniem.(przez chwilę się zresztą zastanawialem ,czy otrzymałem
Próbna matura z matematyki - odpowiedzi!
A ja Wam powiem, że maturę pisałam 3 czy tam 4 lata temu, nie powtarzałam sobie materiału, jedynie z ciekawości zerknęłam na ten arkusz z matematyki i potrafię rozwiązać tylko zadanie nr 2. Życzę powodzenia wszystkim Maturzystom!
Próbna matura z matematyki 2010/2011 - odpowiedzi
tutaj znajdziecie arkusze i odpowiedzi z matury próbnej: matura2011.net/matura-z-matematyki-2011-zadania/
odpowiedzi byly w roznej kolejnosci :) widzialam na arkuszu u kolezanki, że miala w zupelnie innym miejscu odpowiedz ( Tam gdzie ja np mialam A to ona miala to w C ;) )
Matura 2009, matematyka - arkusze i rozwiązania
Robiłam wszystkie matury od 2000r ale ta była moim zdaniem trudna. Pisałam oczywiście rozszerzenie. Kilka zadań wiem, że mam źle... bo nawet nie wiedziałam jak się do nich zabrać;/
ja podliczyłam punkty i wyszło mi że mam 45 pkt więc zdałam hehe jeszcze takiego prostego arkuszu nie widziałam
Re: Matura poprawkowa z matematyki 2012 - arkusze
Jeśli chce ktoś poćwiczyć rozwiązywanie arkuszy przed maturą to polecam www.arkuszmaturalny.pl/index.php Wszystkie arkusze maturalne w jednym miejscu:) mi pomogło i jakoś zdałem te mat
klucze i arkusze
skrót przedmiotu, a pp to poz. podstawowy, pr - rozszerzony b)By zoabaczyć klucz odpowiedzi www.cke.edu.pl/images/stories/Matura_probna_06/XXX_ocen_pp.pdf gdzie w miejsce XXX wpisujemy skrót
zaznaczanie odpowiedzi na arkuszu maturalnym
Witam Mam takie pytanie, dotyczące matury z angola. Mianowicie w II cześci matury rozszerzonej, odpoiwedzi na arkuszu zaznaczałem ołówkiem, ale na karcie odpowiedzi zaznaczyłem wszystko prawidło. Czy odpiwedzi zaznaczony w arkuszu mają znaczenie ? pozdrawiam i powowdzenia na maturze :P
Moje odpowiedzi z rozszerzenia. <-3,2) 7/6pi i 11/6 pi 1/4 a=-5 b=9 26,5,-16 oraz 2,5,8 (-3 ,pierw z 8)(pierw z 8 ,3) 3.5 ,4.5 i -1.5,0.5) (xa-1)2/xa zawsze > badz równe 0 P(A)=1/3 a3cos alfa /24 (sin2alfa - 1/4)
EXPERCI: DZIEKUJE ZA A/B/C/D A TE POPRZEDNIE TEZ JAK MOZNA BYM POPROSIL BO ARKUSZA NIGDZIE ZNALEZC NIE MOGE
Re: matematyka rozszerzona na maturze
kup sobie kiełbase (wbrew pozorom nie jest to żart ;D zbiór zadań autorstwa pana Kiełbasy) zadania wg. stopnia trudności, podzielone tematycznie plus arkusze maturalne z rozwiązaniami jak przerobisz to żadna matura ci nie straszna swoją drogą nie wiem czy warto pchać się na studia na których
zadanie z prawdopodobienstwem na rozszerzonej maturze zrobilem ponownie w domu, rozwiazanie 1/3= 72/216
Re: Dziś Matury
https://wydarzenia.interia.pl/raporty/raport-matura2021/arkusze/news-matura-2021-matematyka-poziom-rozszerzony-sprawdz-arkusz-cke,nId,5224686 MATURA Z MATEMATYKI. POZIOM ROZSZERZONY - Interia - 11.05.2021
Re: Matematyka - arkusz II - trening :)
ten arkusz rozszerzony bardziej mi sie podobal :) mam nadzieje,z e odpowiedzi mnie nei zaskocza...
Jak porównujecie matme rozszerzoną z tamtego roku z tą z tego? Zmieniam uczelnie (na UWr Informatyka) gdzie rok temu z rozszerzonej trzeba było mieć 50-55 zeby sie dostac. Sam zdałem ją na 58. Teraz boje sie tylko, że z tej matury jakiś byle pajac dostanie więcej i sie dostanie zamiast mnie.
Matura 2011, matematyka, poziom podstawowy, odpowiedzi
nie podawajcie "c, d, b" do odpowiedzi były przemieszane w arkuszach. podawajcie wyniki!!!!!!!!!!!!!!
wg mnie matura rozszerzona byla 10x trudniejsza niz ta rok temu.. ubiegloroczna w 2h napisalem na 86 %... w tym roku.. na 11 zadan, jednego nie dotknalem, 3 nie dokonczylem a 1 jestem pewien ze jest zle... tego ze jest dobrze jestem pewien w 2 zadaniach.. byla kosmiczna....
Rysik, tak tam byla wartosc bezwzgledna.. otworzcie sobie arkusz a nie patrzycie tu i wielkie halo robicie ze jest zle, kazdy mogl popelnic blad przepisujac tresc zadania...a odpowiedz jest zaznaczona dobrze.
Czy w tym portalu będą także publikowane rozwiązania do matur na poziomie rozszerzonym? Póki, co takowych w internecie nigdzie nie mogę znaleźć :/
ej.. ja miałam podstawę w szkole, z porwałam się na rozszerzenie i uważam, że było łatwe. Oczywiście wszystkiego nie zrobiłam do końca bo po prostu nie wiedziałam jak ale większość zrobiłam i z tego co piszecie wychodzi, że dobrze;]
Czy miał ktoś drugi arkusz?? Bo ja mam takie odpowiedzi, a nigdzie nie mogę znaleźć osoby, która miałaby tak jak ja? B C C A D C B A D B B D C C A C C B A D C A B
Matura
Witam! Zwracam się z prośbą do tegorocznych maturzystów. Ma może ktoś z kolegów/koleżanek arkusz matury próbnej z matematyki z wczoraj? Wszędzie w internecie są odpowiedzi natomiast arkusza brak co utrudnia, a wręcz uniemożliwia sprawdzenie poprawnych odpowiedzi. Jeśli ktoś posiada link do takiego
ta podstawa byla wiecej niz prymitywna ale z rozszerzeniem to juz dosrali rowno...;/
matura byla łatwa ale na takiej najszybciej traci sie punkty. ja pisałam rozszerzoną i mam zle dwa zadania zamkniete a wszystkie probne pisałam na 100%
Matura 2011, matematyka, poziom podstawowy, odpowiedzi
nie wiem jakim cudem, ale w arkuszu z pytaniami maja inaczej poustawiane odpowiedzi abc. Podane rozwiązania są prawidłowe, lecz odnoszą się DO ARKUSZA NA STRONIE. Więc jeśli ktoś spisał sobie na karteczkę swoje odp. które wpisał na kartę żeby teraz szybciudko sprawdzić czy "ma dobrze"- proszę
Podstawowa z tego co widziała była bardzo prosta, aż szkoda słów. Rozszerzona, hm.... trudno określić, niektóre zadania to szkoda gadać,a inne znowu były całkiem proste. Wyszłam załamana, ale jak potem pomyśleć nie było tak źle. Nie zrobiłam tylko 2 zadań, więc jest dobrze ;)
Re: Matura 2009, matematyka - arkusze i rozwiązan
matura rozszerzona nie była aż taka zła, fakt chyba trudniejsza niż wcześniejsze, ale dało się zrobił imo zadanie ze skarbecem było źle sformułowane
w zadaniu 7 z poziomu rozszerzonego jest błędnie podany promień okręgu, powinno być 2 pierwiastki z 17
lol w zeszłym roku zdawalem rozszerzoną (100%) i przed chwilą zrobiłem sobie tu w necie podstawkę. 18 min z rozpisanymi odpowiedziami :) ekspertom coś wolno idzie
Rozne wersje arkuszy, tzn, że np jak ja bym miała odpwiedzi : A) 23 B) 44 C)90 D) 56 to osoba siedzaca za mna moze miec A)44 B)23 C)56 D)90. Co tu w tym trudnego do zrozumienia? Po to sie wersje robi zeby sobie nie podyktowac odpowiedzi ABCD z taka latwoscia..
wiesz,.. ale mi się wydaje, że nie zakładałam, że są całkowite a takie wyszły;p kto zrobił 11? rozszerzenie?! OO
Próbna matura z matematyki 2010/2011
Odpowiedzi (odświeżajcie, bo dopiero wpadają :)) www.edulandia.pl/Edulandia/1,98377,8606020,Probna_matura_z_matematyki_2010_2011___odpowiedzi.html
zabawna matura, zwlaszcza pytania zamkniete, ktore w wiekszosci przypadkow mozna bylo rozwiazac podstawiajac mozliwe odpowiedzi. To bardziej test na inteligencje, niz matematyczny, ale moze i o to chodzi. Mam mieszane uczucia. Ciekawe jaka bedzie rozszerzona, mam nadzieje, ze bardziej wymagajaca.
Re: Matematyka - nowy trening przed maturą
niestety, ja az taka ambitna nie jestem ;) tylko arkusze podst i rozszerzony zrobilam.
Oj oj jaka wielka akcja z ta matma... ja technikum koncze gdzie matmy mialam jak kot naplakal ... przez ost tydzien rozwiazalam pare arkuszy i co? ladne 90% mam pewne:) bylo baardzo proste, a jeszcze jedno probnej nie zdalam wogole bo totalnie niczego nie umialam :)
Próbna matura z matematyki - odpowiedzi!
Ktoś ma odpowiedzi do zadań z matmetyki "Matematyka od 2010" (2010,2011,2012) poziom podstawowy? Jeśli tak to proszę odpowiedzi wysłać na maila(sarabh@gazeta.pl)! Please!
Żałość... Gorsze mieliśmy kartkówki na mat-fizie... Za godzinę rozszerzenie może będzie się trzeba wysilić trochę bardziej.
no ja niestety tylko 92% z podstawy, a rozszerzenie to porazka. Jak bedzie 50-60% to bedzie dobrze. Te 4 ostatnie zadanie mnie rozwalily.
Re: Matematyka poziom rozszerzony, przykładowe od
mikolajek90 napisał: > kiedy moga być schematy odpowiedzi za co ile punktów po wynikach matury, czy po > zakończeniu się wszystkich? od kilku lat CKE nie upublicznia klucza odpowiedzi, czyli schematu co ile i za co. Zamieszcza jedynie wypełniony arkusz z przykładowymi
weź że facet przyśpiesz bo o 14 mam rozszerzony i się śpieszę! muszę 13:30 być czyli mam jeszcze z 20 minut... :D
Re: Matura na poziomie podstawowym z matematyki
Serio? To dlaczego widzę arkusze na poziomie podstawowym i rozszerzonym?