Sake

Sake

Przeszukano 118 166 561 wypowiedzi na 1 487 forach

jaki olej do silnika kawasaki kle 500 - pozostałe wpisy

Soruj: wg trafności wg daty

Re: Kawasaki KLE 500

sprintera to KLE jet ok.. Jej plusem jest niewątpliwie zawieszenie które na naszych drogach ma co robić. Silnik użyty w tym motocyklu stosowany był jeśli się nie mylę w trzech modelach kawasaki co świadczy o jego jakości i wszechstronności gdyż pierwszy raz był wykorzystany do motocykla wyścigowego

KLE 500???

Witam. Szukam wlasnie motocykla dla siebie, i mam pytanie. Czy mieliscie moze stycznosc z kawasaki kle 500? Pytanie-jak nadaje sie on do jazdy w 2 osoby(W dodatku wysokie) I czy mozna wogole myslec o turystyce tym motocyklem?

ooo jestem pod wrazeniem czyzby wypowiedzieli sie tylko ci co naprawde wiedza o tym motocccyklu wiele? wyglada na to ze wkoncu tak :) bo to co napisali moi poprzednicy to prawda, sam jestem posiadaczem KLE w najbardziej turystycznej odmanie jaka mozna sobie wyobrazic, zapraszam do

Witam!! Ostatnio poszukuje moto do pojezdzenia czasem po drogach gruntowych, zastanawiam sie nad trampkiem 600 albo kle 500 raczej z tych starszych modeli. Jak myslicie ktory lepszy???

Re: kawasaki KLE czy warto?

"Brembo" naprawdę brakuje ci trochę wiedzy na temat Kawasaki więc nie zabieraj głosu jak nie jesteś kompetentny. Silnik w KLE 500 konstrukcyjnie wywodzi się z modelu GPZ 900, który wszedł do sprzedaży w połowie lat osiemdziesiątych jako całkiem nowa konstrukcja. Silnik ten był wówczas

? bo jak nie to nie bredz jak nie wiesz. Oczywiscie ni mozna sie spodziewac cudow po KLe bo wiadomo projekt to lata 90te, silnik tez ale za ta cene moim zdaniem warto ja osobiscie jestem bardzo zadowolony aha co do mocy to jesli 48km to malo jak na 500ccm w motocyklu enduro-turystyk to ktos

...i krzyżyk na droge koledze:) ale te 5 litrów przy 130/140kmh to jest błąd. te silniki nie są oszczedne jak np cb500, i tak sie składa ze wszystkim innym poza Tobą spalanie przy takiej prędkosci wychodzi min 7L/100km w KLE.

Co wybrać kawasaki KLE 500 czy aprilie pegaso 650?

(ostatnio miałem okazje pojeździć troche na xj 600 i tam praca silnika była dla mnie ok.) ponieważ jestem jeszcze mało doświadczonym kierowcą. Jak ma się jazda i wielkość kle i pegaso? Czekam na odpowiedź wszystkie uwagi mile widziane. ps. Wiem, że najlepszy byłby transalp ale najstarszy model mi się nie

Re: jaki olej wlać do 4t, Kawasaki KLX 650 C ???

bierze olej ? jak nie to syntetyk, jak tak półsyntetyk . minerala leje się raczej do kończącego żywot silnika

Re: kawasaki En500-opinie

Bardzo przyjazny model. Sprawdzona konstrukcja. Silnik zasilał też inne modele Kawasaki, np KLE500. Części są stosunkowo przystępne cenowo, a konstrukcja umożliwia wiele napraw nawet we własnym zakresie. Moto nadaje się nawet do dalszych wypraw. Mój znajomy śmigał na takim kilka razy w roku do

Jaki olej ???

czy ktos wie jaki sie wlewa olej do silnika do Hondy cb 500 ???

silnika, ile czy dojeżdzają do 100 000km. koledze skoro chce nowe moto, polecam zastawić sie jeszcze nad Vstromem 650 suzi. chyba rozsądniejszy wybór nic kle.

Re: jaki najlepszy olej mineralny do silnika ?

Witam! mobil super to olej półsyntetyczny ,10w40 . zalanie mineralnego(np mobil M 15w40_) w sprawnym silniku ,skróci okres do naprawy głownej. proponuje zalac taki olej jaki był (wnioskuje ,ze to własnie 10w40) ,równoczesnie spełniajacy normy jakosciowe i lepkosciowe producenta. przebieg

Re: kawasaki en 500 czy virago na pierwszy motor?

EN 500 z racji iż jednostka napędowa sprawdziła się bodajże w 3 modelach motocykli gdzie pierwszy był wyprodukowany na tor wyścigowy a drugi to KLE 500 no i EN 500. W KLE całkiem fajnie działa - miałem okazje pojeździć. Do virago przekonuje wygląd silnika ale w EN silnik jest chłodzony cieczą co

moim zdaniem nie warto. jakosc wykonania jest na najniższym japońskim poziomie. motocykl ma małą moc, słabiótki momemt i bardzo duzo pali(jak na 500ccm)ochrona przed wiatrem jest mizerna, technologicznie motocykl pochodzi z lat 70tych. zdarzają mu sie awarie silnika których naprawa moze

Re: Co wybrać kawasaki KLE 500 czy aprilie pegaso

Jeżeli chodzi o KLE to ujeżdżam model z 2007r. Bardzo przyjemne moto. Silnik sprawdzony tak jak ktoś powyżej pisał w kilku modelach. Przy moim wzroście (186) pozycja za kierownicą jest bardzo wygodna. Dotychczas trafiały mi się trasy do 400km dziennie i było wygodnie. Moto sprawdza się

docieranie silnika i jaki olej wybrać po

Witam Szanowno Grono (Expertów? :-) ) Podzielcie sie proszę swoją wiedzą i doświadczeniami na temat jak w temacie. Silnik 1.6 75 KM, 8 zaworowy, stary dobry(?) VW. W instrukcji auta jest tylko żeby do 1000km nie szaleć, a następne 500km stopniowo zwiękrzać obciążenie do max dopuszczalnego. O

Re: kawasaki en 500 czy virago 535-prośba o pomoc

był adaptowany do motocykli o różnych przeznaczeniach tj. przecinak, EN500 i "enduro" KLE500. Sam śmigam Yamahą XVS1100, ale do jazdy miejskiej mając wybierać w tej półce co piszesz wolał bym KLE500 niż EN500. Miałem okazję pojeździć KLE i przy twoich gabarytach a mam podobne dobrze mi się jeździło.

predkosc to 100- 130km'h dla kle a wtedy spalanie jest niskie jak juz wspominalem, dla porownania powiem ze ja jezdze z pasazerka do tego mam 3 pelne kufry 50L i dwa po 47L i dystans 140km pokonuje na ok.6.5L w cyklu mieszanym jesli plaujesz zakup nowego to radze model 2004 ze starszego typu

Re: Kawasaki KLE500 czy Honda NX650Dominator?

niby silnik od GPZ 500 - chawolny w GPZ , ale w KLE cos sie im nie sprawdza. Co do singla, to wolal bym DR BIG 800 od NX - rownie trwaly, a mocniejszi ma wiekszy moment, no i ten wyglad NX wyglada normalnie, DR -ka to dzielo sztuki :).

Re: honda transalp 600 czy kawasaki KLE 500 co wy

dojazdach sprawuje się super,6 bieg się przydaje, ja jestem zadowolony ( 187 cm wzrostu, 90 kg wagi i moto dla mnie jak na miarę, max go podniosłem )Polecam KLE bo stosunek ceny do jakości jest fajny. PS ...warto podnieśc skutecznośc przedniego hampla ......POZDRAWIAM i do zobaczenia na

Jak tak ci się spieszy to z tej dwójki bierz klekota. Ten sam silnik jest w 3 innych sprzętach kawasaki więc z serwisami nie powinno być problemu. Co do Aprili to słyszałem w jednym serwisie że mają jedne ze słabszych osiągnięć na naszym rynku jeśli chodzi o szybkość i dostępność części

Re: kawasaki EN 500 vulcan

jak na to popatrzyłem to jest to moto takie małe dla amazonek co prawda v-łka ale taka wisząca pod cienką ramą. silnik z en to sprawdzona konstrukcja produkowana przez 20 lat w en , gpz, kle, er. a strona to jak wszyscy polecają żeby sobie popatrzeć to www.bikez.com nie pękaj przed kawą.pozdrawiam

Sprzety podobne , KLE mniejsze, mocniejsze , zwrotniejsze , silnikl lubi obroty , mozna go latwo podkrecic na 60 kuni, silnik klepany od wielu wielu lat w roznych kawach , w sumie jak bym mial wybor to to co w lepszym stanie.

przyjacielu, nie chce się spierać z Tobą. kle jak sie doturla do 100 000km bedzie dobrze. potem pewnie wybuchnie:) AT i TA robią to na luzie 150 000, 200 000km i sie nie sypia nawet po tym przebiegu. pojemności: transalp 583ccm kle 499ccm. ceny inne bo inne wykonanie. silniki w obu przypadkach

yo! dwa nieco rozne motocykle - KLE niebralbym wogole pod uwage - nie wybacze Kawasaki tego idiotycznego lancucha na napedzie pierwotnym, ktory wymaga wymiany czyli rozrycia calego silnika. NX to taki nieco wygodniejszy wol roboczy. prosty jak robota ktora wykonuje. niestety trudno znalezc

A ja bym Ci polecal Transalpa. Sprzet sprawdzony, dopracowany i nadal w produkcji. Singiel pod wzgledem osiagow i trwalosci nie dorownuje silnikowi wielocylindrowemu. A co do predkosci to V podrozna w przypadku trampka- 120 km/h. Wiem ze nie wydaje sie to duzo ale wracajac dzisiaj z Klodzka w

Transalp za niezawodnosc i sprawdzony silnik. Podobno kawy sporo pala, a niskie zuzycie paliwa w dzisiejszych czasach to dla mnie czynnik nr 1 przy wyborze motocykla. Chyba ze ktos ma forsy jak lodu albo rafinerie w piwnicy ;) Zajrzyj na

piszesz, a jesli chodzi o porownanie to africa twin jesli chodzi o osiag "w miescie" wcale nie wypada lepiej od kle (znajomy ma honde) a stara honda africa czy transalp tak samo bedzie sie sypala jak stare kle, wiec nadal nie rozumiem twojego podejscia z "japonskim poziomem"

Re: Czy Kawasaki Er-5 pójdzie na gumę ?

hehe no jasne ze da rade jak kawa kle500 sie wkreca:)) a jest o wiele ciezsza t o er-5 swobodnie (wkoncu ten sam silnik tylko zaplon inny):) powodzenia pozdro jagiel

Re: Jakiego Chopera/Cruisera kupić do 8 tyś ??

jako pierwszy mogłaby być też jakaś pińceta, np virago 535 albo kawasaki en500, osobiście wolałbym tego drugiego bo dynamiczniejszy i chyba ładniejszy,z kolei virażka jest V-ką co należy poczytać za plus a en-ka to twin znany z takich produktów kawasaki jak er5 gpz 500 czy kle 500.

Re: cieplej w ręce na Kawasaki KLE500??

A jak wygląda pobór prądu? Czy nie padnie akumulator? I do jakich pojemnosci mozna to stosowac? na czy 125cm da radę?

Re: kawasaki gpz 900

można naciągnąć, luz to 3-4 cm pod obciążeniem kierowcy. Koszt łańcucha z zębatkami porządnej firmy DID będzie bliski kwocie 800 zł, ale coś tandetnego dostaniesz za 500 zł. Ja do silnika polecam olej Mobil 10W40 Wadą są słabe gniazda zaworowe

mam en 500 95r przebieg 32 tys jestem z niej bardzo zadowolony wymieniłem olej i filtr i śmigam 2 sezon bez żadnych problemów jechałem też wirago ale jest za mała dlamnie 180cm 100kg silnik super sie kręci jak na choperka polecam

Re: kawasaki KLE czy warto?dopytka

nie jeżdzilem veestromem. moim zdaniem jest mniej terenowy, technologicznie nowocześniejszy. mniej trwały, szybszy, charakterystyka silnik bardziej sportowa, a nie rekraacyjna jak w translapie(muł). do turystki napewno lepsiejszy. tarnsalpem trzymac 150kmh to ciężka sprawa w dwie osoby i bagaż

Re: cieplej w ręce na Kawasaki KLE500??

Czołem Pomysł bardzo dobry. W czasie mrozów, co prawda nie będziesz czuł się jak w Afryce, ale na pewno nie zamarzniesz. Montaż takiego urządzenia jest dość prosty, jednak, jeśli masz obawy przed własnoręcznym dobieraniem się do instalacji motocykla, zleć to jakiemuś serwisowi. Podgrzewane

Re: docieranie silnika i jaki olej wybrać po

moze stracic szczelnosc, bo syntetyczny rozpusci caly nagar, ktory zdazyl uszczelnic silnik. Z kolei - olej syntetyczny nie dopusci do nagaru w ogole. Tyle wiem z wlasnego doswiadczenia. Oleje sa wszystkie do siebie podobne. Poszczegolni producenci samochodow maja umowy z producentami olejow

Re: Kawasaki GPZ 500

ma to 60 koni i pójdzie pod 170km/h więc pytanie czy nie za mocne uważam za zasadne /choć niektórzy mnie wysmieją bo preferują supersporta min 600 na pierwsze moto/ , jednak jest to motocykl w sam raz do nauki, podobnie jak jego ładniejsi moim zdaniem bracia czyli er5 i en500 /ten sam silnik

Motocykl używany - Kawasaki ER-5 vs Suzuki GS 500E

benzyny jak i oleju ukracajac zywotnosc silnika. Przy probie agresywnej jazdy wogle nie mozna odczuc aby sprzet nam troche odjezdzal spod tylka , a juz napewno przy zmianie begow nie ucieka kierownica. Moim zdaniem brakuje im conajmniej po 2 gary ;) . Pozdrawiam. Fabiq

KLE zaplacisz mniej bo: czescie sa dostepne, zamienniki mozna jakies nabyc, generalnie sprzet bardziej znany. Pegaso serwis w podobnej cenie co Kawa, ale czesci do starych trupów niedostepne (katalog czesci Aprilia objemuje tylko roczniki od 1998roku) zatem jak cos sie zesra to juz kaplica, a

Re: jaki olej zastosować

. A jakie to uzasadnienia wymyślano! Nie gorsze jak z przedmiotową zmianą oleju. Teraz znowu w modzie bezwzględna konieczność systematycznego serwisowania w ASO. A przecież wszyscy wiedzą jak na ogół przeglądy okresowe wyglądają. A właśnie, przy tej okazji - może przychodzą wam do głowy inne

czesc jesli kle to tylko powyzej 1995 roku wszystko zalezy od tego co bedziesz robil z motocyklem tzn. przeznaczenie, przy kle 500 zapomnij o terenie , jest za ciezki i jesli sie obalisz to .. no wiadomo co:) za to mozna go eksplatowac jako lekkiego turystyka, sam mam taki motor i jest cool

zatankowany pod korek ponad 210 kg. A jak dojda do tego graty to jeszcze wiecej. Czytalem ze duza tenerka ma niezlego kopa i postawienie jej na kolo z biegu to zaden wyczyn. Sam sie przymiezalem do tego sprzetu ale wyszlo inaczej. chetnie bym sprawdzil jak sie jezdzi na takiej kozie

Re: kawasaki klx 650

przynajmniej powinien miec regularnie wymieniany olej i kontrolowane luzy zaworowe! No ale decyzja nalezy do ciebie:) pozdro jagiel

Re: jaki olej syntetyczny do gazu?

widze tu rozumowania w rodzaju "Marka X jest najlepsza". Wszystko zalezy od tego jaki olej (NIE chodzi tu o marke oleju, ale o lepkosc i klase jakosci wyrazona w normach ACEA lub API) ZALECA VW(czy inna marka) do danego silnika, a nie jaki poleca najlepszy znajomy czy najgorszy mechanik (albo

będziesz wiedział do którego ci bliżej. poza tym to nie ostatnie moto w twoim życiu, więc jak się objeździsz na jednym, to będziesz wiedział czego szukać następnym razem. Dream bike'a za pierwszym razem i tak nie znajdziesz. ważniejsze by serwis i części były dostępne i w miarę tanie. czas na gusta

********** Kawasaki zxr 750 k **********

Model: zxr 750 k Moc: 121 kM Rocznik: 92 Motocykl po wymianie opon, klockow hamulcowych (przod tyl), plynu hamulcowego, oleju silikowego, swiec, plynu chlodzacego, regulacji gazników i zaworów, wymienione filtry oleju jak i powietrza, łożyska głowki ramy, łańcuszek rozrządu, napęd. Dużo

Re: olej PMO opinie

A ja byłem fanatykiem Motula aż nie zalałem PMO. Tyle odemnie. Najwieksza wada Motula jest taka, że silnik przepala go jak moja córka fajki :D Teraz po zalaniu PMO od wymiany do wymiany ani grama nie dolewam (a wcześniej 500-800 ml) Do tego PMO nie syfi silnika, wśrodku wygląda jak nowy. Już nie

Re: nie moge sie zdecydować:(

co myslisz o kawasaki kle 500 silnik nie do zajechania,na rynku pełno częsci zamiennych ,mało pali ,dobrze przyspiesza ,w terenie tez sobie radzi,na zdjeciach nie wygląda najlepiej ale na żywca robi wrażenie poza tym używki sa tanie nara

Re: Suzuki 500f czy Kawasaki er5

Witam, jemu chodziło o Gs500F a więc nie ma problemu z przegrzewającym się silnikiem w uaplne dni w miescie! eFka ma dodatkowo chłodnicę oleju. Silnki rzeczywiście odrobinę lepszy w Kawie,ale chybelki juz zdecydowanie na kożyść gieesa. Jak dla mnie Suza jest dosyć komfortowa, dzięki szybie

Re: olej

zdolnosci oleju do wymywania osadów w silniku. Wspólczesne oleje czyli te z ostatnich 15 lat maja ja dość wysoką zarówno w olejach mineralnych jak i syntetycznych .Praktycznie jest na podobnym poziomie. Tak wiec mineral myje tak samo jak syntetyk. Mitem wiec jest , ze wlanie oleju syntetycznego do

Re: kawasaki EN 500 vulcan

badz na EN badz to na XV - dla mnie sa po..i. jak chcesz sie scigac z wiatrem to za 6-8 tys proponuje kupic ladne jajko - bedzie mialo i hamulce i zawieszenie i silnik. baw sie dobrze i pij nerwosol ;) szynszyll

Do redakcji?

Jaka moze byc przyczyna slabych osiagow Kawasaki ER 5? Ubytkow mocy nie wyczuwam, natomiast predkosc spadla do 150km/h-wczesniej 180 km/h znacznie wzroslo zuzycie paliwa ok 10 l/100 km. Silnik ma realny przebieg 18000 km i zostal sprawdzony w warsztacie- wymieniono zawory iglicowe plywakow

Re: olej, olej - tak musi być

Jezeli myslisz, ze tak nie jest to ty jestes w bledzie silnik poprostu olej zuzywa uzupelnia ubytki filmu olejowego (cienka powloka na wszystkich elementach ktora wytwarza sie wsilniku, bez niej nie pojedziesz. Oczywiscie im nowszy samochod tym mniejsze zuzycie. A propo twojej sugesti co

********** Sprzedam Kawasaki zxr 750 k **********

Model: zxr 750 k Moc: 121 kM Rocznik: 92 Motocykl po wymianie opon, klockow hamulcowych (przod tyl), plynu hamulcowego, oleju silikowego, swiec, plynu chlodzacego, regulacji gazników i zaworów, wymienione filtry oleju jak i powietrza, łożyska głowki ramy, łańcuszek rozrządu, napęd. Dużo

Ciśnnienie oleju w GS500e POMOCY

Witam wszystkich. Mam spory problem. Otóż w moim GS500E nie ma ciśnienia oleju. Może napiszę jak to wszystko się zaczęło: Przez gaźniki do komory silnika wpłynęło około 2 litrów paliwa. No i pewnego dnia odpaliłem motorek pochodził parę sekund (około5) poluzowałem ssanie i zaświeciła się

Re: transplantacje

ja bym do tego transalpa chociaż transplantacje plastików od KLE500 zrobił. wtedy by chociaż wygladało na kawasaki a nie jak ten muł transalp

Re: Pytanie o olej

Przedstawiasz tutaj bardzo dużo wiedzy teoretycznej, zupełnie jakbym czytał artykuł z ŚM, zapewne jest to prawdą, ale nie do końca pokrywa sie z moimi obserwacjami i doświadczeniem, ponieważ nie zawsze było tak jak wskazywała na to teoria: Gość portalu: GS500 napisał(a): Jeśli rozbierałes

Re: Jaki motocykl do 5 tyś????????????

Proponuje XJ 600 albo Kawasaki KZ 550. Mam go pare lat i jest niezawodny do tej pory. Tani w exploatacji (silnik jak w GPZ), nie zre oleju, malo pali.

Re: Pytanie o olej

zdolnosci oleju do wymywania osadów w silniku. Wspólczesne oleje czyli te z ostatnich 15 lat maja ja dość wysoką zarówno w olejach mineralnych jak i syntetycznych .Praktycznie jest na podobnym poziomie. Tak wiec mineral myje tak samo jak syntetyk. Mitem wiec jest , ze wlanie oleju syntetycznego do

Re: Kawa kle 500 czy Honda transalp?

KLE ma moment ale dosc wysoko bo to silnik od palstika nieznacznie przestawiony , as co do trwalosci jak dbasz tak masz , TA chodzi jak kosiarka a niby V-ka (slyszalem i widzialem osobiscie) owszem w terenie moze bardziej TA , ale na droge rzedowka z blyskawiczna reakcja na gaz ! a nie ty mui gaz a

Re: gdzie sie podziewa olej?

witam! 2x500-650 zł(tak kształtuja sie ceny wałków ) plus robocizna . jak rozbierzesz silnik to z pewnoscia bedzie trzeba jeszcze cos wymienic (czyli plus minus jeszcze 500 zł).skoro wałki az tak dostały po tym zaniedbaniu olejowym to i wał korbowy nie bedzie w lepszymm stanie(mozna to łatwo

Czy mogę wlać taki olej???

-139zł + kurtka gratis (kurtka nic specjalnego ;) Zanosząc olej do piwnicy zwróciłem uwagę na kształt bańki, która trochę różni się od tej starej bańki jaka została mi po ostatniej wymianie oleju. Hmm, pewnie Mobil wprowadza jakieś nowy trend, stylistykę... itp. –tak sobie właśnie

Re: gdzie sie podziewa olej?

silniki boxera maja to do siebie ze biora olej (jak mawiają niektorzy sa nieco luzniej spasowane) - ja w swojej alfie (1.6 boxer) dolewam ok 1 litra oleju pomiedzy kolejnymi wyminami oleju (co 10 tys km) = czyli tyle ile masz na wskazniku bagnetu miedzy minimum a maxim. Radze nie przejmowac

GTR 1000 dlaczego silnik bardzo zle pracuje???

. Czekając na zmiane swiateł kopci, gaśnie, dodatkowo nie pracuje na wszystkie gary, ogólnie do dupy ;(( Oleju nie ubywa, płybu chłodzącego nie ubywa, nie przegrzewa sie. Koledzy jak to naprawic???

Re: Mondeo 1.8TD jaki olej dolac?

kilku dni pracy :). Tym bardziej że po trasie będziesz mn. wiedział jaki silnik ma na olej apetyt. Do takiego silnika nie ma co lać minerala. Półsyntetyk 10W40 lub, jeśli silnik jest całkiem suchy i w dobrym stanie, można ryzykować pełen syntetyk 5W40. Główny kłopot jaki widzę, to że nie wiesz co

Re: cos mi sie tak wydaje ...

Kawasaki jest chłodzony cieczą natomiast w tym nowym suzuki wprowadzono dodatkową chłodnicę oleju z powodu właśnie obudowania i gorszego chłodzenia samym powietrzem. Silniki kawasaki tez cieszą się raczej opinią niezawodnych. W er5 silnik pochodzi jeszcze z modelu gpz 500 z lat 80. Ma więc za

Re: Jakie moto wybrać?? Husqvarne czy Kawasaki ?

Zalezy do czego to ma byc moto , i zalezy jak stoisz z kasa na serwisowanie. Huska jest lzejsza , ma lepsze zawieszenie , nieco mocniejsza ale czesci uzywane - zapomnij , mala trwalosc silnika 15 tys i tlok z korba mowia dosc , spora awaryjnosc, brak pompy oleju 0 moto typowe terenowe. Kawa jest

Re: Honda Deauville 650 czy Kawasaki GTR 1000?

Ja jestem użytkownikiem Gtr-a przesiadłem się na niego z cb 500 i spokojnie sobie poradziłem w prawdzie motocykl trochę warzy i ma większe gabaryty ale za to zawieszenie jest w pełni regulowane, przy twoim wzroście to żaden kłopot, poza tym silnik daje wiele możliwość jak jazdy spokojnej i

Re: Do Jagiela500

cześć mam prośbę, nie masz wizytówki, jeśli to możliwe podaj tel kontaktowy lub nr GG, masz KLE i jak pokazują zdjęcia odpowiednio je użytkujesz hehe, mam kilka pytań więc chętnie nawiąże kontakt. ...sorki dla autora za małą prywatę....wracająć do właściwego tematu KLE to super stosunek

Re: Już dość oszczerstw na temat Kawasaki

(400, 750, 1000, 1100) Suzuki - głośna praca silnika (niektórzy poczytują to za zaletę) oraz apetyt na olej w popularnych "olejakach" (GSX/F w różnych konfiguracjach) - za to silnik praktycznie niemożliwy do zabicia. Ja nie widziałem zabitego. Yamaha - anegdotyczny już rozrusznik w Virago

Re: Patrzcie jakimi motorkami...

XT 660 to tzw ciężkie enduro, nie za bardzo do jazdy w terenie. Sądzę że lepszym pomysłem mógł być Suzuki DR 400 - jest o 40 kg lżejszy. A jest dostępny motocykl wielopaliwowy właśnie dla wojska - Kawasaki KLE 500 mopdyfikowany w USA używany przez kilka zaprzyjaźnionych armii... Pzdr

fiat tempra 2.0ie do remontu za 500zł WARTO???

witam warto kupic za 500zl autko z silnikiem, który bierze olej i generalnie do remontu jest oraz z blacharką do malowania (nie jest przerdzewiała tylko lakier jest matowy)???? rocznik 1994, reszta wydaje się sprawna (ale wyjść jeszcze może to i owo ... jak to w życiu bywa

Re: Jaki olej, jaki płyn hamulcowy...

pirus55 napisał: > Jaki wlać olej do silnika Przede wszystkim zgodny ze specyfikacja podana przez producenta i koniecznie MOTOCYKLOWY!!! Malo ktory samochod widzi 11 000 obr/min, ktore twoja er-5 pewnie czasem zobaczy :-) Reszta to kwestia wiary w marke oleju ;-) .. i koniecznie

Re: Kupiłam auto i znika mi olej

silnika powinno nie byc wiecej jak 300-500zl , warto wymienic rozrzad odrazy jesli nie byl wymieniany wczesniej .Musisz poszukac uczciwego mechanika to powie wiecej o stanie silnika .Ja stawiam na uszcelniacze ,jesli ten dym pojawia sie zaraz po uruchomieniu silnika a pozniej ustaje

Re: Pierwszy motor - suzuki gs 500

. Przykładowe ceny: opony Heidenau komplet 430pln , filry+olej 15W50+2 świece - 220pln. Synchro gażników+ regulacja zaworów płytkami 200pln, łancuch rozrzadu 150pln , naped komplet-300-600pln.Akumulator -ok 100pln. Jak widzisz w używanym moto za 5000pln wczesniej czy pozniej trzeba wymienic lub wyregulowac

Re: Olej...można dolewać?

Nie są to twierdzenia teoretyczne ale oparte na długoletniej praktyce i doświadczeniach uznanych fachowców od silników jak np. inż Pachoń. Jak piszesz znakomicie płynny olej przepływa bardzo dobrze (głownie w kanałach olejowych do panewek) ale nie na tyle aby przepłynąć ? ( przez pierścienie

Re: Jaki olej mineralny do Szadołki VT750, 97'

Tak? A moze to rozwiniesz? Ciekawe skąd wyssałeś i powielasz mity olejowe. Wiesz co to liczba TBN? Jakie wartości TBN maja współczesne syntetyki a jakie mineralne? Dla czego lepiej do silników chłodzonych powietrzem stosować olej syntetyczny i jakiej lepkości? W instrukcji masz podany jaki

Re: Suzuki 500f czy Kawasaki er5

GS500 ma sztywniejsze zawieszenie, jest bardziej zwarty i ma zdecydowanie prostszą konstrukcję - czyli tańszy w utrzymaniu. Silnik GS500 jest chłodzony powietrzem, co może okazać się wadą w mieście. Siodło jest dość nisko, a mała masa powoduje, że prowadzi się niemal jak rower. Nie jest

Re: kawasaki zx6r 2005 - gleba "parkingowa" :/

swieci jesli tak sprawdz podlaczenia a jak cos do serwisu lepiej wyje...bac z 1000zl i niech obadaja niz wyje...c z 4000 i szukac silnika.pzdr

Re: VW Golf II 89` 1.3 kat- jaki olej

Fahrzeugbrief powie Tobie wszystko. Przebieg 200.000? Tyle to ma oszczędnie eksploatowany 10-latek z Niemiec. Dobra wiadomość jest taka, że ten silnik (1,3) spokojnie wytrzymuje przebiegi rzędu 400-500tys. > poprzedni właściciel lał do > niego 10w-40 jakiejś nieznanej firmy. Jaki olej do

Re: Jakie enduro kupic?

Kazdy z japonskich producentow ma cos do zaoferowania : Suzuki DR 350 lub DR 650 , Kawasaki KLR 650 lub KLE 500 , Yamaha XT660 lub TT , Honda Dominator lub Transalp . Wszystko zalezy od indywidualnych upodobań ale niczego konkretnego nie polece bo z enduro mialem przyjemność tylko z

SYMA oleje silnikowe

SYMA oleje silnikowe i inne płyny eksploatacyjne dla Twojego samochodu Nasza forma istnieje od 16 lat. Zajmujemy się sprzedażą detaliczną artykułów motoryzacyjnych takich marek jak Castrol, Mobil, Elf, Total, Shell, Lotos. Posiadamy m.in. oleje do silników Volkswagena z pompowtryskiwaczami

Re: Czy Turbosprężarka 'pije' olej ???

tłokowe i dostaje się do komory spalania. W niektórych silnikach takie dopuszczalne zużycie określane jest nawet na poziomie 300-500 g na 1000 km. Wiele zależy od tego jak auto traktowane było w pierwszym etapie eksploatacji. Niby nie istnieje już klasyczne "docieranie" ale ...różnie to bywa. W

Pilna porada potrzebna EN500 kontra LS650

Witam Za dwa dni jade ogladac dwa motocykle (do 7000pln) Kiedys miałem KLE500. CO mozecie powiedziec o W/w jak w temacie. Suzuki bardziej mi sie podoba chociaz nie wiem jak awaryjność itd. Nie wiem jak sprawują sie EN500. Silnik znany ale reszta? prosz o pomoc. Sezon juz praktycznie a mi 3

Re: Powiemy o motocyklu Kawasaki GPZ 500S

potworski napisał: > Chłopaku 50 ccm to nie motocykl tylko rower z silnikiem. 125 od biedy jakoś jed > zie, pod warunkiem, że jeźdźcem jest kobieta max 50 kg wagi. Jak chcesz zaczyna > ć przygodę z moto to chociaż 250-tkę sobie spraw jeśli nie chcesz, żeby podczas > jazdy

Re: Już dość oszczerstw na temat Kawasaki

Andreas seven fifty:) joł:) a tak co do tematu. czemu użytownicy motocykli nigdy nie wieszaja hooji nad motocyklami hondy, ha??? czemu..?;) a zawsze jest jadka nad kawasuzi czy suziwaki. to pewnie jakiś błąd sie wkradł:) śmieszy mnie te wasze kółko adoracji kawasaki. a jak ktoś nie widzi

Re: do uzytkownikow suzuki gs 500 i kawasaki gpz5

niemczech jest zarejestrowanych... 40 tys GS-ów więc jest części jak gnoju - www.ebay.de itd. itp... 9. silnik od GPZ jest wkładany w kilka innych modeli Kawasaki więc też jest dużo 'padliny' - ceny nowych części są do wglądu na www.bikebandit.com - powodzenia!!! 10. a w ogóle jak się uparliście na

Re: kontrolka oleju

rozsadnie zostało napisane w w odpowiedzi powyzej .jaki olej i ile go było po zalaniu .da sie zachowac rozsadne zuzycie jesli bedzie zalany włsciwym olejem (5w50 ,10w40 ,10w60 -to specyfikacje lepkosciowe zalecane do tego motoru) .Pozdrawiam Łukasz

Enduro - jaki motocykl wybrać

rowerem) - z racji pracy robię mnóstwo kilometrów samochodem, ale chciałbym "reaktywować" hobby. Proszę o poradę co wybrać - nie będzie to mój jedyny środek transportu, ale chciałbym móc pojechać poza miasto (raczej bez bagaży), również po polnych drogach, stąd zainteresowanie enduro (Kawasaki KLE

Jeżdziłem z 3 sezony 535 a teraz jeżdzę od dwóch EN500. Jeśli chodzi o jazdę to zdecydowanie lepiej prowadzi się EN - bardziej spokojnie zachowuje się na drodze i daje jakieś większe poczucie przewidywalności zachowania. Pasek niestety nie jest tak bezobsługowy jak kardan w virówce (czasami

Chwilowy brak smarowania głowicy.Jakie następstwa?

Uruchamiałem motocykl po postoju zimowym (Yamaha SR 500) Zostawiłem go chwilkę na wolnych obrotach, poszedłem otworzyć bramę. Po powrocie stwierdziłem że silnik rzyga olejem spod drążonej nakrętki przewodu olejowego podającego olej do głowicy. Natychmiast go zatrzymałem, Nakrętkę dokręciłem

Re: Kawasaki ER-5

gdy olej nie zdąży się jeszcze rozgrzać, (zimny silnik), potem ta dolegliwość znika. Jeżeli szarpie także gdy silnik jest rozgrzany, może sprzęgło źle ustawione (za luźna linka). A co do jazdy do bardzo przyjazne moto, bardzo łatwe w prowadzeniu, wybaczające wiele, osiągi – nie miałem

Re: Jak nalezy przepalac auto?

Witam! gazuje przez 10 min !!!! morderca silników :-) nie nalezy robic czegos takiego. silnik zużywa sie najbardzie jak jest zimny,bo olej nie ma w niskiej temperaturze odpowiednich właściwości smarnych.wysokie obroty na zimnym silniku to drastyczne przyspieszanie okresu do naprawy

Re: Olej w automatycznej skrzyni - wymieniac czy

leje sie tylko paliwo i jezdzi przez dwa pokolenia. > > Nie ma oleju ktory przez kilka lat (ciagle grzejąc się i stygnąc) nie zmieni > swoich wlasciwosci. Olej w skrzyni nie jest tak exploatowany jak ten w silniku .

Re: Zmiana oleju

olej. Im lepszy, tym mniejsze zużycie silnika. I na takim dobrym syntetyku jeździ się dopóki zużycie nie wzrośnie znacząco w stosunku do tego, co było dla silnika nowego (ważne - bo niektóre silniki z racji swojej konstrukcji potrafią łykać trochę oleju - nawet 0.5L/1000km i więcej - nawet jak

Re: Temperatura pracy silnika - teoria

wlasnie wyzsza teperatura np pary podnosi sprawnosc silnika.W turbinach moze dochodzic do 500C. Niestety w silnikach jest jak jest, chodzi rowniez o koszty konstrukcji.Wykonac jak najtaniej a sprzedac jako (rarytas techniczny). Pzdr.Sky.

Re: oleje longlife -ufać czy wymieniać co 15tys k

Skoro bazujesz na własnych obserrwacjach powiedz jak wyglądał silnik w samochodzie który użytkowałeś od nowości według zaleceń producenta. Chodzi oczywiście o wymianę oleju. Zmieniałeś co 30 tys/2 lata i co złego się działo z silnikiem? Jaki to był silnik? A co do namawiania napisałem przecież z e

Re: Jaki olej do Maxima z roku 1986?

no dobra, skoro kontrolka zapala sie jak za mały jest poziom oleju to czemu świeci się zawsze przy nieuruchomionym silniku??czyżby zawsze w takiej sytuacji poziom był za niski i nagle po uruchomieniu się zwiększał??:) co to za brednie? Kontrolka sygnalizuje ciśnienie oleju w układzie