Sake

Sake

Przeszukano 117 494 979 wypowiedzi na 1 430 forach

ile kosztuje zrobienie 100kwadratowych dachu domu - pozostałe wpisy

Soruj: wg trafności wg daty

Ile kosztuje położenie dachu?

Mam pytanie. Na starym domu muszę zmienić dach i więźbę. Ile kosztuje połozenie metra kwadratowego dachu wraz z montażem więźby? Dach ma ok. 190 m2.

ile kosztuje położenie dachu??

interesuje mnie całkowity koszt (materiały + robocizna) położenia 100metrów kwadratowych nowego dachu lub samej wymiany dachówek no i jeszcze jakieś namiary na solidnych fachowców

Ile kosztuje budowa domu

Ja zbieram pieniążki na taki tani, mały domek. Tak dla 100 metrów kwadratowych. Dzięki za artykuł przyda się przy planowaniu budowy :)

ile kosztuje dach?

Witajcie mam pytanie jako laik ktory zaczyna stawiać dom. Ile kosztuje dach? Wiem, wiem że róznie. Ale mam takie dane. Mój dach ma 200 metrow kw. normalny, dwuspadowy, bez lukarn, tylko okna dachowe. Znalazłem fajne pokrycie blachodachowke ceramiczną w cenie 70 zl za metr. Oczywiście jako laik

ile kosztuje remont dachu?

Czeka mnie remont dachu w starym domu. Dach jest płaski. Nalezy w nim zrobić niewielkie podmurowanie (1-2 cegły) i połozyć nową kontrukcję desek lekko nachylonych, całość pokryć papą termozgrzewalną. Firma wyceniła koszt na 18 000 zł. Czy to uczciwa oferta? Nie chcę sie potem dowiedzieć

Ile kosztuje projekt rozbudowy domu?

Dom to typowa kostka , ma być rozbudowany parter . Aktualnie parter ma 50m2 , docelowo ma być 100m2. Piętro i dach bez zmian .

Re: Ile kosztuje pokrycie dachu?

A ja mam pytanie o pokrycie dachu blachą ocynkowaną? Czy jest jakiś koszt za metr kwadratowy płaskiego dachu? Zamierzam kryć blachą od primostalu http://www.primostal.pl primostal.pl

Re: Ile kosztuje ocieplenie domu jednorodzinnego

musisz liczyc 100zl za metr kwadratowy (robocizna plus materiał) taniej to robią już tylko papudraki i będziesz żałował.

Re: Ile kosztuje dom letniskowy?

akurat domek z bali to domek całoroczny... więc te twoje tanie materiały to się nadają na lato ale nic nie zastąpi klasycznego bala... 150 tys. za 100m2 domku całorocznego na gotowo to tak dużo???? Pewnie można taniej jak zrobisz wszystko sam: kupisz drewno gdzieś na prowincji sam

Re: Ile kosztuje dom letniskowy?

akurat domek z bali to domek całoroczny... więc te twoje tanie materiały to się nadają na lato ale nic nie zastąpi klasycznego bala... 150 tys. za 100m2 domku całorocznego na gotowo to tak dużo???? Pewnie można taniej jak zrobisz wszystko sam: kupisz drewno gdzieś na prowincji sam

650m kw DACHU do remontu , ile to kosztuje

Planowany jest remont dachu krytego dachówką karpiówką. Planowany jest remont. Proszę EKSPERTÓW tego forum o POMOC w oszacowaniu jaki to będzie orientacyjny koszt. Powierzchnia dachu to 650m kwadratowych krytych dachówką karpiówka. //Prosiłbym o uwzględnienie całości kosztów jak rozbiórkę

wyburzenie domu - ile kosztuje

tak jak w tytule - wiecie jaki jest koszt wyburzenia budynku z lat 70 - takiego typowego klocka o powierzchni użytkowej około 70 metrów kwadratowych, podpiwniczonego, z cegły? plus oczywiście wywiezienie gruzu tak pi razy oko? -- i like to cook with wine. sometimes i even put it in the

Ile teraz kosztuje ocieplenie metra domu i...

zrobienie dachu? Zapewne ktos z Was cos takiego robil, robi albo przymierza sie. Ciekaw jestem tez jaka jest cena zrobienia dachu np w dachowce cementowej albo np w goncie bitumicznym. Nie wiem jakie sa roznice w cenie. No i oczywiscie ile biora za ocieplenie na za metr z materialem w cenie

ile za dach

Ile może kosztować więźba/strop z belek drewnianych/+pokrycie blachą+obróbki blacharskie dachu o pow.100m2 dwuspadowego z jednym wyłazem.Tak mniej więcej.Dzięki za ew. podpowiedzi

remont domu - ile może kosztować??

czy ktoś mnie może oświecić ile będzie kosztować remont 2-pokojowego mieszkania w starym budownictwie (wymiana tynków, pogłóg, instalacji grzewczej i dachu krytego dachówką)

ile to kosztuje....budowa domu

zbudować,decyduje budżet i organiczny lęk przed kredytem. Głowa mi już pęka od wnikania, jaki dach ile kosztuje, jakie mury, jakie fundamenty, jakie okna, jakie materiały i za ile. Doradźcie mi proszę, jak budować, żeby z torbami nie pójść, ale zamieszkać na swoim, może niekoniecznie trendy i cool, ale

ile kosztuje ocieplenie domu

Jaki jest koszt (tak z grubsza) wełny mineralnej potrzebnej do ocieplenia drewnianego domu - ok. 140 m2 + dach (pytam o materiał, a nie o robociznę)lub ewentualnie, czym taniej można ocieplić (styropian odpada. Prosze o rzeczowe odpowiedzi, bez kłotni i tez wtr ącania sie w wątek ekipa.wawa

Re: Ile kosztuje projekt rozbudowy domu?

Witam jest to typowa kostka z płaskim dachem , na na rozbudowanym parterze również będzie płaski dach . Wstępna wizualizacja zewnętrznego wyglądu domu po rozbudowie jest już zrobiona , ma to być styl art deco. pozdrawiam

Budowa domu, ile to kosztuje?

Witam, mam pytanie do osób,które aktualnie budują swój dom. Ile płacicie wykonawcom? Chodzi mi o mury i dach. Rozumiem, że dom domowi nierówny ale chciałabym choć z grubsza złapać jakieś widełki. Słyszałam o tak przerażających kwotach, że włos się na głowie jeży..Pozdrawiam i dziękuję z góry.

Ile kosztuje remont domu?

Witam. Mam pytanie takie jak w temacie. Nad tym czy lepiej kupić czy remontować zastanawiać się nie muszę ponieważ dom dostałam w akcie darowizny. Ale do rzeczy :) Dom jest z 1959 roku ma powierzchnię użytkową 64m2, kuchnia, łazienka i 2 pokoje chodzi o wykończenie ich tzn. położenie np. gładzi

ile to może kosztować?

dom jest drewniany bez okien, z dachem pokrytym blachą, na wysokiej podmurówce trzeba go ocieplić z zewnątrz - watą mineralną a na to siding, okna trzeba wstawic (pcv), drzwi wejściowe, rozłożyć instalację elektryczną i podłączyć, zamontować instalację sanitarną i przeciągnąć wodę od

Ile kosztuje wybudowanie domu?

Krąży wiele mitów na temat kosztów wybudowania domu. Załóżmy, że mam działkę i chcę postawić parterowy dom o powierzchni 100 m2, główne prace zlecam tzw. fachowcom. Ile wyniesie mnie stan surowy a ile wykończenie. pi razy drzwi, bo sam nie wiem ile ich będę miał.

Re: ile kosztuje remont dachu?

powierzchnia dachu około 10m kw, wysokość: normalny dom 1-pietrowy z piwnica (nie wiem ile metrow, na oko: 6-7). Miejscowość: sląsk czy > jest dojazd Nie rozumiem o co chodzi z tym dojazdem? Dojazd do posesji? Obszar wokół domu, żeby było gdzie graty rozłozyć? Przez brame wjedzie

Wymiana dachu czy zbudować nowy dom?

Tak się zastanawiam, co jest lepsze czy wymiana dachu, czy też budowa nowego domu. Dach - w zasadzie trzebaby wszystko od podstaw zrobić - od desek do dachówek, dodatkowo chcielibyśmy podnieść dom o kilka pustaków, no i oczywiście odmalować dom. Dach liczy sobie 150 m kwadratowych i jest

Re: Ile obecnie kosztuje budowa domu?

http://gotowe-projekty-domow.pl/wyszukiwanie,projekty_jednorodzinne,projekty_z_poddaszem,projekty_z_garazem,piwnica_-_brak_podpiwniczenia,na_waska_dzialke,pow._do_100_m2,kat-nachylenia-dachu_30-45,powierzchnia-uzytkowa_88-138.html

ile we wrocławiu kosztuje m2 domu

ile we wrocławiu kosztuje m2, ale domu... I nie chodzi mi o jakies wioski wkoło tylko Wrocław, wewnatrz łuku obwodnicy śródmiejskiej, no i ile kosztuje metr kwadratowy działki wkolo tego domku, czy ktos moze podpowiedziec? pozdrawiam serdecznie! :)))

Re: Ile kosztuje położenie dachu?

właśnie jestem po zmianie dachu.150 m2,rozebranie starego i położenie nowego ale z nową więźbą,dwoma oknami dachowymi,podbitką,rynnami itp to 23 tyś.Sama robocizna.Bez deskowania i papowania,tylko folia itp. drugie tyle materiały.Dach kopertowy,4-spadowy. Dach był zmieniany ze względu na zbyt

Ile kosztuje budowa domu w JG?

Ile kosztuje wybudowanie domu w JG? Takiego prostego z dwuspadowym dachem, garażem. Działka już jest - zależy mi na informacjach osób które budowały dom i są w stanie podać przybliżony koszt np stanu surowego zamkniętego, otwartego etc. pozdrawiam

Re: Budowa domu, ile to kosztuje?

Za wybudowanie stanu surowego bez dachu 45 tysięcy robocizna. Zrobili to przez 3 tygodnie. Dom 120 m. Plus materiały .... -- Drink provokes the desire but takes away the performance. — William Shakespeare

Ile kosztuje wykończenie domu?

Zastanawiam się nad kupnem domu, nie wiem tylko czy szuka domu gotowego, czy dopiero w trakcie budowy. Zakładając że dom będzie mały (100-120 m2) ile orientacyjnie będę musiała wydac na wykończenie stanu sur. otwartego, stanu surowego zamkniętego i stanu deweloperskiego? Jestem laikiem w tej

Ile by to kosztowało?

Ile by kosztowało postawienie domu ok 80 mkw, stan surowy otwarty - samodzielnie, fundamenty juz są, uzbrojenie jest. Dach miałby byc płaski. -- Zuzia

Re: Ile kosztuje budowa domu? Budowa domu samemu.

tutaj są przykładowe informacje na temat kosztów dachu: zbudujmydom.pl/artykul/ile-kosztuje-budowa-dachu-dwuspadowego

zmiana dachu

Muszę zmienić dach na 30 letnim domu- zwykła kostka Dach płaski ocieplony szlaką. Trzeba ściągnąc to co stare i chcę zrobić lekki dach ocieplony wełną Czy ktoś wie ile to kosztuje? Ile za ściągnięcie 1 m2 starego dachu? Może ktoś zna solidną ekipę która by to zrobiła w miarę sprawnie i solidnie?

Budowa domu -ile co kosztuje

Mam "na oku" w Gliwicach niewielką dziełkę budowlaną około 8 ar chciałabym wiedzieć ile kosztują wszystkie zezwolenia na budową domu takiego niewielkiego domku około 100-120m2 dzięki za wiadomości

wymiana dachu-koszt?

Witam! moze ktos sie orientuje jakie sa tera koszty wymiany dachu? ile biora za robocizne a i le material kosztuje? jak sobie licza od metra kwadratowego czy jak? z gory dzieki! pozdrawiam

Re: Ile kosztuje BUDOWA DOMU?

W ostatnim MURATORZE - takim żółtym, jest płytka z ich projektami domów. Ale co najważniejsze są tam ceny etapów prac, i to często w różnych standardach, np. dach - papa ? blacha ? czy dachówka. Daje to pewne pojęcie o kosztach budowy i kosztach etapów, ale oczywiście nie zastąpi sumiennie

Re: ile kosztuje budowa domu

160m2 mam wybudowany z porothermu 44 dach wielospadowy z dachówki > brass + okna 6sztuk dachowych + 12 ściennych + 2 tarasowe, wszystkie > podłączenia (gaz woda prąd)- cena u mnie z robocizną do tej pory > 160,000. ----------- no i co mamy zrobić z tą informacją? to na razie

Re: Ile kosztuje wykończenie domu?

Chodzi o wykończenie wnętrz a nie o budowę (oczyszczalnia, odwodnienie). Może jeszcze dach?

Re: Ile kosztuje styropian??

nasz dom ma dach mansardowy, przed rokiem byl zrobiony kompletnie nowy dach z nowymi krokwiami, niestety...fuszerka i sprawa jest w sadzie. ten dach niema jeszcze odeskowania od dolu a na strychu jest folia polozona pod dachowki, zima ogrzewnie tego calego domu kosztuje krocie i pomimo tego

Re: ile to kosztuje....budowa domu

Budujemy niecałe 160m. wg kosztorysu same materiały SSO to 100tys bez vatu, bo na firmę będzie brane. Za robociznę chcą 55-70tys. dom prosty w budowie, dach 2 spadowy, bez balkonow, lukarn itp. Nie wierzę że poniżej 100 można SSO postwić, chyba że ma się materiały za darmo. Chcialibyśmy

ile kosztuje remont domu poradzcie

mam dylemat chialabym kupic dom do remontu od 50tys do 100tys w wojewodztwie opolskim ile bedzie mnie kosztowal remont domu czy to wogole sie oplaca czekam na odpowiedz

Re: Ile kosztuje budowa małego domu?

Źle wcisnąłem dokańczam... cena jaką podałaś to ja mam ma stan zamknięty developerski. Tzn: Tynki na ścianach, sufit, podbitka pod dach, media wszystkie (gaz, woda, prąd, kanaliza), drzwi zewnetrzne (sztuk 6), ocieplenie domu + strop, tynk zewnetrzny, plytki na podlodze w kuchni, lazience i

Ile kosztuje dom letniskowy?

Własny dom za 100 tys. To możliwe piekny-domek.blogspot.com/2011/07/wasny-dom-za-100-tys.html

Właśnie skończyliśmy zmieniać dach w domu z kopertowego na dwuspadowy. Dach ma około 170m2 prosty bez żadnych udziwnień. Zapłaciliśmy 8000zł za robociznę, tzn. położenie więźby i przykrycie folią i blachodachówką, dodatkowo wstawili nam też trzy okna dachowe.

Sprzątanie domu - ile kosztuje

Chcę zapytać tych, którzy korzystają z usług pomocy w sprzątaniu domu, ile płacicie za godzinę sprzątania. Sama mam panią, która sprząta dom 1 raz w tygodniu i płacę jej 10 złotych za godzinę. Czy to dużo, czy mało? Ostatnio upomniała się o podwyżkę i nie wiem co zrobić płacić więcej, czy

Re: Ile kosztuje budowa domu

150tys za dom... no chyba coś za mało. Nie wiem jak to zrobić. Fakt,że 100m2 to mały dom,ale chyba 150 tys nie starczy. myślę,że ok250 tys

Jak można pytać się o opinie inwestorów czy dużo czy mało wszystko zależy od jakości . Nie dalej jak dziś bylem oglądać ganek do zrobienia jest cały pęknięty na 1/3 szerokości . Inwestorka pyta ile a ja ze na godziny jej to zrobię bo do końca nie wiem co i jak i jaka technologia będzie itd. No i

Podlaczam sie pod temat bo sam jestem ciekaw. Ja mam jakiegos wirtuoza podobno jednego z najleposzych w wlkp i chce za polozenie wiezby ok 11 tys - dach wielospad, metraz domu 150m. Nie wiem czy to nie drogo?

Ile kosztuje wybudowanie malego domu?

zalozmy ze dzialke juz mam, powierzchnia uzytk. 100-130 m2, technologia oszczedna

Ile kosztowało was postawienie nowego domu?

kupić dom- bliżniak do całkowitego remontu ( pan chce za ten dom 250000), 110 m użytkowych z garażem , drzewami na działce ,2 piętra. Musiałabym zmieniać instalacje, dach wyburzać ściany, powiększać salon, remontować taras, łączyc salon z kuchnią, remontować 2 łazienki, klatkę schodową i wymieniac 4

ile kosztuje stan surowy?

Ile kosztuje postawienie domu w stanie surowym otwartym (dach, bez okien), ok. 150-200 m2? Bez ceny działki (woj. dolnosląskie) Rozglądamy się z mężem za takim domkiem, i chcielibysmy zweryfikować ceny jakie sobie życzą;-)

ile kosztuje remont domu poradzcie

chcialabym kupic dom do 15km od opola dom moze miec metraz od 90do 120m2 kosztowal by od 50tys do 100tys wiec byla by to ruina do remontu ile kosztowalby caly remont domu czy to wogole sie oplaca poradzcie z gory dziekuje ania

Ile kosztuje budowa małego domu?

Witam, Ile kosztuje budowa małego domu (do 100m2 powierzchnie uzytkowej)?, oczywiscie pomijajac dzialke. Standard - nie najtaniej, ale bez wodotryskow;) Od znajomych troche trudno wyciaganac takie info, wydaje mi sie, ze nie chca sie przyznac ile rzeczywiscie wydali. Ile wydaliscie i na ile

Ile może kosztować budowa domu 100m2?

tynki, okna i wszystkie przyłącza - a podłogi, drzwi i łazienkę wykończyć w ciągu następnego roku. I teraz mam pytanko do osób, które albo przez coś podobnego przechodziły, albo po prostu się znają;): -ile może mnie kosztować cała inwestycja - tzn. postawienie takiego domku z wykończeniem

200m kwadratowych

Jestem nowicjuszem i mam pytanie ile kosztuje +- postawienie stanu surowego domu o powieszchni 200 m kw. Przy uzyciu materialow ociepleniowych sredniej lub dobrej klasy? Dziekuje

Re: Ile może kosztować budowa domu 100m2?

raczej minimum.. 1000 to juz duza dzialka... niestety duze dzialki trzeba ogrodzic.. i to tez kosztuje stawianie domu samodzielnie to duze wyzwanie, duzy ogrom wlasnej pracy... ale sadze, ze mozna to zrobic w cenie 1500 zl/m w technologii tradycyjnej - cegla + docieplenie... dach 2 warstwowy (gonty

Re: Ile kosztuje wybudowanie domu?

. prosty dwuspadowy dach. im prostsza bryla domu i dach tym taniej. ekipa wziela 20 tys za stan surowy otwarty.

ile mogło kosztować wybudowanie tego domu

czy mógłby mi ktoś podpowiedzieć ile mogło kosztować wybudowanie tego domu: dom.gratka.pl/tresc/402-11360179-mazowieckie-halinow.html#2049f07a3610237d,2 zastanawiam się

ile kosztuje elewacja budynku ?

Dom jednorodzinny, pietrowy, ma 21 lat. Ma tynk krzemianowo-silikonowy. Razem 195 m2 powierzchni fasady. Z tego co zrozumialam, to trzeba najpierw oczyscic - karczer. Potem dwie warstwy farby tynkowej (siloxany). Trzeba postawic rusztowania. Od jednej ze stron dom dotyka dom sasiada, i praca

ile kosztuje wykończenie mieszkania?

Witam! mam takie pytanko,ile w ciechanowie trzeba liczyć za metr wykończenia mieszkania? w październiku odbieramy mieszkanie 42 metrowe w stanie deweloperskim. Ktoś się może orientuje ile trzeba wydać aby mieszkanie było w standardowym wyposażeniu? kiedyś słyszałam że 700 zł za metr kwadratowy

Re: ile kosztuje budowa domu 200m??

(dach prosty, dwuspadowy). Ja szacuje, że za mój dom 140m2 użytkowej, za sam stan surowy zamknięty zapłacę około 180 - 200tyś, a cała reszta to wg uznania, może wynieść 100tyś, bądź 500tyś. Zależy kto co lubi i ile ma kasy.

, instalacje) Wykonczenie domu to juz sprawa mocno indywidualna i ktora mozna rozlozyc w czasie tak wiec jest to juz oddzielna kwestia - ile. Oczywiscie jesli nie masz jeszcze uzbrojonej działki to dochodza z tym zwiazane kolejne koszty.

Dom 125mkw uzytkowej, 180mkw netto. Dach 2-spadowy (200mkw), SSO 140kPLN, Drzwi i okna 23kPLN. W tym momencie wydalismy 300kPLN, do zrobienia jeszcze podłogi (panele), wyposażenie łazienek i kuchni, schody, szambo. Szacujemy całość na ok. 350kPLN nie licząc zagospodarowania działki, płotu

Re: wyburzenie domu - ile kosztuje

shellerka napisała: > tak jak w tytule - wiecie jaki jest koszt wyburzenia budynku z lat 70 - takiego > typowego klocka o powierzchni użytkowej około 70 metrów kwadratowych, podpiwni > czonego, z cegły? Taniocha, metr sześcienny gazu to parę złotych. Myślę, że dycha wystarczy

Może kosztować średnio 1200 zł za metr, czyli żeby wykończyć dom 100m2 trzeba mieć 120 tysięcy i wcale nie są to materiały z najwyższej półki, no może część. Jestem właśnie na etapie wykańczanie domu 130m2, kupujemy parapety, drzwi wewnętrzne, wannę, prysznic, kafle, panele, meble do kuchni ze

To ze coś jest 100% droższe, to nie oznacza, ze ta druga rzecz jest 100% tańsza ;) Zawiasy są 100% droższe w Ikei, ale 50% tańsze ?u Ciebie? ;)

Re: Ile za zrobienie dachu?

Witam, Dwa miesiące temu wymieniałem pokrycie dachu. Ok.110 m2 - "wyrzuciłem" eternit i położyłem blachodachówkę firmy Plannja, model Rapid (polecam stronę: www.plannja.com.pl). Do tego oczywiście wymiana rynien. Wszystkie materiały kosztowały 7.000 PLN, robocizna 4.000 PLN (okolice Warszawy

hmm nas wyniesie jakies 250 tys szukaj projektu nieskomplikowanego, najlepiej kwadrat lub prostokat, ewentualnie w L o dwuspadowym dachu bez wykuszow itd dach to potworny koszt -- https://i36.tinypic.com/3358dp1.gif

Ile kosztuje wybudowanie domu 140 m2

Witam wszystkich, Ile w przybliżeniu kosztuje wybudowanie domu + poddasze użytkowe o powierzchni użytkowej ok. 140 m2 z garażem, pod klucz. Nie chodzi mi o dywagacje typu wykończenie dachu możne byc z blachy bardzo drogiej czy gontu... Chodzi o widełki, co trzeba brać pod uwagę jako istotę cen

w tej chwili dach jest odeskowany i pod papą, okna dachowe będą w przyszłości, przy wykańczaniu piętra. okien nie jest dużo, bo 10 różnej wielkości na parterze i na górze trzy pary drzwi balkonowych. wybrane drzwi zewnętrzne kosztują 2.5 tys zł (porządne). do wyceny nie wliczyłam drzwi

Re: Ile kosztuje budowa małego domu?

Ok. 1700-1900 zł brutto za metr kwadratowy do stanu developerskiego. Do tego wykonczenie ok 60 tys zł - jesli ma być ładnie i w miarę skromnie. Bez pracy własnej.

ile za przeprojektowanie dachu?

informację, ile kosztowałaby mnie zmiana dachu skośnego na płaski? www.projekty.muratordom.pl/projekt?IdProjektu=126 Pozdrawiam Asia

Bez schodów 50 tys za materiały na dom 100 metrów z jedną łazienka i kiblem. Nie wiem ile robocizna bo robiliśmy sami. Półka średnio niska. 2020/2021

Re: Ile kosztuje projekt rozbudowy domu?

jak otrzymasz z urzędu pozwolenie na budowę (w twoim przypadku rozbudowę). Pozdrawiam. Gość portalu: magda napisał(a): > Dom to typowa kostka , ma być rozbudowany parter . Aktualnie parter ma 50m2 , > docelowo ma być 100m2. Piętro i dach bez zmian . > > > >

Ile może kosztować zrobienie podłóg?

, potem wylać beton, a na koniec położyć deski podłogowe. Powierzchnia dwóch pokoi razem wynosi 30 m2. Czy ktoś może orientuje się, ile może wziąć firma za zerwanie podłóg, zasypanie żwirem wszystkiego i wylanie betonu? ile tak mniej więcej może wynieść robocizna? to jest stare budownictwo

160m2 mam wybudowany z porothermu 44 dach wielospadowy z dachówki brass + okna 6sztuk dachowych + 12 ściennych + 2 tarasowe, wszystkie podłączenia (gaz woda prąd)- cena u mnie z robocizną do tej pory 160,000.

Re: Ile kosztuje wybudowanie domu?

) - dom ma mieć 100m2, nie więcej, żadnego podpiwniczenia i użytkowego poddasza, - strop lekki, tynk lekki, dach kopertowy (albo zbliżony), kryty blachą lub papą - być może najważniejsze! - żadnych ścian nośnych w środku domu, tylko działowe. - Stan surowy i instalacje zamówione w całości u jednego

Tynkowanie domu

Jle kosztuje otynkowanie domu? Chodzi mi o najtańszą metode i ile zapłaciłbym za metr kwadratowy. Samo otynkowanie bez ocieplenia.

Re: ile kosztuje dom?

My wybudowaliśmy dom pod dużym miestem trzy lata temu (200m powierzchni użytkowej).Działka prawie 2000 m wtedy kosztowała ponad 100 tys. teraz to już połowę drożej jest. Dom w stanie surowym około 200 tys, wykończenie jeszcze raz tyle. No ale to przecież zależy jak sobie urządzisz, czy

Domek krakusa ile może kosztować 100 m2

nowydom.onet.pl/3197,projekt.html Opis Mały dom parterowy dla 3-4-osobowej rodziny. Dzięki prostej konstrukcji i niewielkim gabarytom jest ekonomiczny w budowie. Dodatkowym walorem jest możliwość poszerzenia bryły budynku bez konieczności zmiany konstrukcji dachu. Dom posiada kominek wewnętrzny i

dachu. dach 10 tys położenie materiały -bloczki termorex na ściany, stal zbrojeniowa, bloczki fundamentowe itp, kominy, betony na stropy, izolacje piwnic - 60 tys - mam oferty na takie ceny Okna i drzwi - po cenach netto od brata - 20 tys z bramą garażową . Instalacje CO, prąd i woda - 40 tys

na oko, domek 150m2 parterowy bez podpiwniczenia z zamieszkałym poddaszem: projekt 2k adaptacja 2k geolog 0,7k roboty ziemne 1k fundamenty betonowe ze zbrojeniem 15k sciany parteru 20k strop parteru ze zbrojeniem 10k sciany poddasza 10 k dach 200m2: drewno na więźbę 5-8k blachodachówka

ile kosztuje rehabilitacja?

witam, Ćwiczymy z małą metodą Vojty, do tej pory ćwiczyłyśmy w domu i co 2 tyg. jeździłyśmy na kontrolę do przychodni ale teraz nie potrafię tych ćwiczeń wykonywać sama. Boję sie że zrobię dziecku jakąś krzywdę. Zdecydowałam się na wizyty rehabilitantki w domu. Czy wiecie ile moze to

ile kosztuje rehabilitacja?

witam, Ćwiczymy z małą metodą Vojty, do tej pory ćwiczyłyśmy w domu i co 2 tyg. jeździłyśmy na kontrolę do przychodni ale teraz nie potrafię tych ćwiczeń wykonywać sama. Boję sie że zrobię dziecku jakąś krzywdę. Zdecydowałam się na wizyty rehabilitantki w domu. Czy wiecie ile moze to

Ile kosztuje ramont starego domu w W-wie?

witam, potrzebuję porady. Może Ktoś sie orientuje ile będzie kosztował remont starego domu z lat 30-tych w Warszawie? Wymiana instalacji kanalizacyjnej, co, elektrycznej, gazowej, nowy dach, izolacja fundamentów,itp. Mam na myśli doprowadzenie domu do stanu powiedzmy deweloperskiego. nie mówie o

Re: 500 zł za remont 1m kw dachu-czy to tyle kosz

marekd9 napisał: > Niestety remonty dachów są bardzo kosztowne, na mojej wspólnocie > naprawa dachu (duuuuużżżżżo mniejszego) kosztuje 100.000,00 zł. : ( To , że drogie każdy Wie. Jednak zawsze jest szacunkowa wartość mówiąca ile kosztuje w przeliczeniu remont 1m kwadratowego

Wymiana dachu

Witam, Szykuję się do wymiany dachu. Dom jest niestety z poczatku lat 70-tych typowy "klocek" więc chcę to zrobić w połączeniu z przebudową piętra domu ( i klatki schodowej). Pytania: 1.Ile to może kosztować - rząd wielkości ( udział architekta + zmiana dachu z przebudową) 2. Czy

Ile Was kosztowała budowa domu?

Tak się zastanawiam nad sprzedażą mieszkania i postawieniem domu... Przeglądam portale na temat budowy, ale nie mogę doszukać się konkretnych kosztów. O co Was chciałem prosić? Pytanie/prośbę kieruję do osób, które skończyły bądź kończą budowę domu. Ile sumarycznie wyniosła Was

ile kosztuje m2

Chcę wybudowac dom ok 120 m2 ,ile musiałbym przeznaczyc kasy.Ile może mnie kosztować m2-działke juz mam 1200m2 a do przyłaczy jest ok 100m.

koszty zrobienia okien w dachu

Planuje kupic mieszkanie na poddaszu.Chcialabym zrobic dodatkowe okna dachowe - jest pozwolenie. Wiem ile kosztuja okna natomiast nie wiem ile bedzie kosztowal montaz lacznie ze zrobieniem otworow okiennych. Moze ktos z forumowiczow zrobil juz taka operacje i powie mi ile to naprawde

Czytam te kosmiczne wyliczenia i nie wierze, ze takie glupoty mozna pisac. Oczywiscie kwota 1mln za domek 150m2 - mozna i 2mln wydac. Jak ktos chce. Moj domek parterowy 130m2 uzytkowe + garaz 2 auta. Dom energooszczeny, wentylacja mech. z odzyskiem ciepla, okna 3szyby 7komorowe cieple, tarasowe 2 b

Re: Ile kosztuje budowa domu?

Przeciez takie pytanie jest bez sensu. Dach dwuspadowy, czy moze z wykuszami/zalamaniami i lukarnami w ksztalcie bawolego oka? Z piwnica czy bez? Parterowy /z poddaszem? Juz o przeszkleniach nie pisze. Koszt wykonczenia to juz w ogole kosmos, bo moze byc 200zl/metr i 2000/metr. Itd, itp.

Ile kosztuje dom letniskowy?

Domek letniskowy ? Czemu nie ! Ale czemu takie badziewie ? Jest mnóstwo tanich materiałów z których można wznieść parterowy lub piętrowy domek letniskowy nie wydając 100 tys. na bezmyślny katalogowy sieciowiec. Architektura to wspaniała rzecz - warto się zainteresować !

Budowa domu jak najtanszym kosztem to przede wszystkim zdolność do podejmowania własciwych decyzji. musimy naprawde duzo analizowac, czy produkty których uzywamy z pewnoscia sprawdza sie na lata. np w przypadku dachu nie ukrywam troche oszczedzalem, ale wybralem tak solidny material od

Budowa nie wiem ale dla przykładu podam - dom z 46 roku bliźniak w zabudowie szeregowej, kapitalny remont z rozbiurką wnętrza, dachu wraz z więźbą, rozbudowa z dobudowaniem pokoju na dole i na gorze, połozenie nowego dachu i więźby, stan prawie developerski bo jeszcze bez podłogi w salonie

W Ikei kosztują 25 zł u mnie zapłaciłam 12 zł. Czyli w Ikei są 100% droższe. Podobnie zawiasy blum, potem żałowałam zakupu ale za późno się ogarnęłam.