Sake

Sake

Przeszukano 119 325 895 wypowiedzi na 1 504 forach

egzamin maturalny z matematyki czerwiec 2012 klucz - pozostałe wpisy

Soruj: wg trafności wg daty

Korepetycje z matematyki

! Nie oferuję usługi nauki "pod klucz" - staram się pokazać uczniom piękno matematyki zamiast uczenia bezmyślnych formułek. Telefon: 506238994

Re: czerwiec

Harmonogram przeprowadzenia egzaminu maturalnego w terminie dodatkowym - czerwiec 2007 Na podstawie § 97a ust. 4 Rozporządzenia Ministra Edukacji Narodowej i Sportu z dnia 7 września 2004 r. w sprawie warunków i sposobuoceniania, klasyfikowania i promowania uczniów i słuchaczy oraz

Re: Oficjalny klucz...

OKE Warszawa podało, że klucze będą na stronie tydzień po egzaminie. Są plotki, że wyniki będą słpywały do szkoł po kazym sprawdzeniu (pasku z wynikami dopisanymi do peselu), ale świadectwa maturalne, mają być najpóźniej 30 czerwca. OKE Warszawa powiedziała, ze nie ma co sie spodziewać

Oskarżony "klucz'"powstań

. Należy podwyższyć płacę nauczycieli,wtedy do szkoły przyjdą byli zdolni uczniowie a miernoty, które myślą, że mają uczyć pod jakiś klucz, pognać gdzie pieprz rośnie. Po czwarte najwięcej narzekania słyszy się na maturalne tematy ze strony polonistów. Ciekawe bo tematy te układają poloniści(?) Może

Re: Wyniki matury w Chmurze

Po pierwsze, nie wszystkie szkoły klepią testy do upadłego. Po drugie, ciekawe, że najbardziej "nie wstrzelili się w klucz" z chemii, matematyki, fizyki. Nie wiedziałam, że jest jakaś specjalna matematyka maturalna. Na historii też w większości nie trzeba znać żadnego klucza, trzeba umieć pracować

Prace maturalne pełne tajemnic

Jesli to, co powiedział GW dyrektor M. Legutko jest prawdą, to każdy egzaminator sprawdzający arkusze egzaminacyjne z j. polskiego powinien mieć w trakcie swojej pracy "pod ręką" ten kompletny klucz liczący kilkadziesiąt, a nawet kilkaset, stron. Czy dyrektor OKE - z wykształcenia matematyk

Wyniki egzaminów

WYNIKI EGZAMINU MATURALNEGO 2012 r Z WERSJI PODSTAWOWEJ www.oke.lomza.pl/images/pliki/matura/sprawozdanie/powiaty/2012/2061.pdf Szkoła 46. Technikum Elektryczne w

Kursy z matematyki i fizyki - matura 2009

Juz od pazdzirnika 2008 mozna bedzie zapisywac sie na kursy przygotowujace do egzaminu maturalnego w 2009 roku. W zwiazku z wielkim zainteresowaniem studiami na Politechnice Wroclawskiej skonczylo sie "przyjmowanie ludzi z ulicy". Stypendium dla kazdego studiujacego w wysokosci 1000 zl

Matematyka nadal straszy. Zobacz wyniki próbnej...

wiedzy, tak by mogli nauczyć się do egzaminu z matematyki. Arkusze maturalne, zadania powtórzeniowe, i baza wiedzy teoretycznej od szkoły podstawowej do studiów. Zapraszam na stronę megamatma.pl. -- megamatma.pl

Jaki klucz do polskiego

Klucz kluczem, a wielu studentów już PO maturze nie umie dobrze mówić po polsku. Mam takich na matematyce... Np. wg nich "elokwentny" znaczy tyle, co "pewny siebie", zaś wyrażenie "krzesło stojące przy stole" to zdanie, w którym orzeczenie to "stoi". Cechuje ich ubogi zasób słownictwa i

Re: odwołane zajęcia w podstawówkach

, Wielkopolskie Wiosenna przerwa świąteczna 5 – 10 kwietnia 2012 r. Egzamin gimnazjalny część humanistyczna - 24 kwietnia 2012 część matematyczno-przyrodnicza - 25 kwietnia 2012 część językowa - 26 kwietnia 2012 Egzaminy maturalne język polski - 4,7 maja 2012 r. matematyka - 8,9 maja 2012 r

mBiologia - kursy maturalne

maturalny klucz odpowiedzi do zadań. Materiały opracowywane samodzielnie przez nauczycieli mBiologia wliczone są w cenę kursu. Płatność odbywa się za każdy miesiąc z góry, zatem jeżeli zdecydujesz się przestać uczęszczać na kurs – nie tracisz pieniędzy! Posiadamy w pełni wyposażone sale np. na

mBiologia - kursy maturalne !

maturalny klucz odpowiedzi do zadań. Materiały opracowywane samodzielnie przez nauczycieli mBiologia wliczone są w cenę kursu. Płatność odbywa się za każdy miesiąc z góry, zatem jeżeli zdecydujesz się przestać uczęszczać na kurs – nie tracisz pieniędzy! Posiadamy w pełni wyposażone sale np. na

Re: Dzisiejsza matura to egzamin dla głąbów.

Co z tego ze mature latwo zdac? Stara bylo tak trudno? Matura z polskiego jest obowiazkowa, ale na mnostwo kierunkow jej wynik nie jest brany pod uwage, dlaczego wiec oblewac ludzi zainteresowanych matematyka czy fizyka? Poza tym, ona wcale nie jest az taka latwa, znam ludzi bardzo dobrych z

MIMUW na Pikniku

Zapraszam na Rodzinny Piknik Internautów, który odbędzie się 4-5 czerwca na Agrykoli w Warszawie. Wydział Matematyki, Informatyki i Mechaniki Uniwersytetu Warszawskiego będzie mieć tam swoje stoisko. Będzie można porozmawiać ze studentami, zobaczyć nasze programy oraz troje naszych dzieci

MIMUW zaprasza na Piknik

Zapraszam na Rodzinny Piknik Internautów, który odbędzie się 4-5 czerwca na Agrykoli w Warszawie. Wydział Matematyki, Informatyki i Mechaniki Uniwersytetu Warszawskiego będzie mieć tam swoje stoisko. Będzie można porozmawiać ze studentami, zobaczyć nasze programy oraz troje naszych dzieci

MIMUW i Krajowy Rejestr Maturzystów

a tak pracuje ministerstwo Kluzik od edukacji

Za co się nie wezmą to psują. Grozi powtórka matur z matematyki. "Ponad 60% uczniów nie zdało matury! CKE planuje powtórzyć wszystkim egzamin w sierpniu. Wiadomość ta ujrzała światło dzienne dziś rano, kiedy to po zatwierdzeniu wyników z tegorocznego egzaminu maturalnego okazało się, że aż ponad

Re: Jak najbardziej namawiam na studia

Przyszły badacz nieznanych lądów jak najbardziej może się odnaleźć w obecnym systemie. Przede wszystkim niech się uczy matematyki, geografii i języków obcych i jak najwięcej korzysta z lekcji przyrody i historio--wosu. Biologia uczona pod klucz maturalny do niczego nie jest mu potrzebna. Dalej

Re: Obalam mit o bezpłatności studiów lekarskich

To jeszcze raz - ludzie ode mnie ze szkoły NIE wykupowali ŻADNYCH kursów u wykładowców - z prostego względu - było ZA DALEKO. Rozumiesz? Egzaminy zdawało się w czerwcu, a matury były do końca maja. Od stycznia mieliśmy tylko i wyłącznie przedmioty maturalne (oprócz polskiego i matematyki) - były

Re: matura po latach - przygotowania

Witam nie wiem wg jakiej formuły miałabyś mieć ten egzamin w przyszłym roku, ale jaka by to nie była to będzie to dla Ciebie "nowa matura", bo od 2005 r zmieniła się forma egzaminu. Nawet jak ktoś Ci wyśle materiały to co z nimi zrobisz? Musi Ci ktoś objaśnić jak się rozwiązuje zadania z matematyki

Re: Nie będzie egzaminu 8-klasisty?

Czyli tak przymierzając się do kryzysowego schematu - egzamin ósmoklasisty 29 czerwca - 3 lipca, w tym samym czasie w liceach egzamin maturalny z polskiego, matematyki, angielskiego i dwóch innych często zdawanych przedmiotów. W weekend posiedzenia komitetów centralnych dla tych przedmiotów i od

Re: Wyniki matury w Chmurze

dzieci w ED. Po drugie, ciekawe, > że najbardziej "nie wstrzelili się w klucz" z chemii, matematyki, fizyki. Nie > wiedziałam, że jest jakaś specjalna matematyka maturalna. Na historii też w wię > kszości nie trzeba znać żadnego klucza, trzeba umieć pracować z materiałem źród

Koniec liceów? Eksperci MEN odpowiedzą na Twoje...

akalkulią po przebytych wylewach i operacjach mózgu? jestem matka jednej z nich - musi zdawać egzamin maturalny z matematyki (moje zapytanie o tą kwestię przekazane z Departamentu Zwiększania Szans Edukacyjnych do pani J. Toczko z CKE (01.12.2012) pozostało bez echa...) a wracając do pytania - czy ekonomia

Re: Matury 2007

językiem obcym był język angielski (zdawało go ponad 83 proc. małopolskich maturzystów). 92 maturzystów z Zakopanego będzie musiało jeszcze raz zdawać egzamin z języka angielskiego. Jeśli któryś z nich nie będzie mógł przyjść do szkoły 6 czerwca, nie otrzyma świadectwa dojrzałości, a kolejną szansę

Dyrektor do nauczycielki: proszę wynająć salę n...

Szanowny Panie Prezydencję Krakowa jak długo będzie trwał ten cyrk z tym dyrektorem który zabrania bezpłatnie uczyć uczniów zdolnych matematycznie oraz wsparcia ich w przygotowaniu do egzaminu maturalnego na poziomie rozszerzonym przez nauczyciela matematyki??? Ps. Jak sobie dobrze przypominam

Nasi maturzyści najgorsi w okręgu

tysięcy Do sesji wiosennej egzaminu maturalnego w roku 2010 przystąpiło 64 950 absolwentów w całym okręgu. Egzaminy ustne przeprowadzone zostały w szkołach w dniach od 4 do 28 maja 2010 roku oraz w terminie dodatkowym – od 7 do 22 czerwca 2010 r. Maturzyści przystępowali do obowiązkowego

Re: pre-SAT

gimnazjum regents z matematyki na 80% ale liceum ci go nie uzna bo wymaga 85% i musisz jeszcze raz przerabiac ten sam material. Lepiej jest wiec uczyc sie powoli a solidnie niz szybko i po lebkach. > Różne stopnie trudności (poziom podstawowy i rozszerzony) mają dopiero egzaminy > maturalne

Re: Matura 2008!!!

Harmonogram maturalny 5-21 maja - egzaminy pisemne 5-31 maja - część ustna przeprowadzana w szkole zdającego 6-13 czerwca - matura w terminie dodatkowym dla tych, którzy z przyczyn losowych nie przystąpią do egzaminu w maju 26 sierpnia - egzamin pisemny poprawkowy dla tych, którzy nie

Kurs na maklera - Lato 2012

rozwiązanych w trakcie kursu. Na początku kursu, każdy uczestnik otrzyma komplet materiałów (ponad 350 stron zadań i wzorów), a prowadzący, w ramach wstępu, omówią zagadnienia teoretyczne. Plan zajęć: Sobota, 7 lipca: wstęp, informacje o egzaminie na Maklera, matematyka finansowa Niedziela, 8 lipca

Kurs na maklera, Lato 2012

rozwiązanych w trakcie kursu. Na początku kursu, każdy uczestnik otrzyma komplet materiałów (ponad 350 stron zadań i wzorów), a prowadzący, w ramach wstępu, omówią zagadnienia teoretyczne. Plan zajęć: Sobota, 7 lipca: wstęp, informacje o egzaminie na Maklera, matematyka finansowa Niedziela, 8 lipca

Kurs na maklera lato 2012

Re: Leśne dziadki z PAN i ZNP o egzaminach

Triss, w normalnym kalendarzu maturalnym między pierwszym egzaminem pisemnym a ostatnim ustnym są zazwyczaj około trzy tygodnie. Jeżeli to ma wypalić, to trzeba by się było umówić, że przez te trzy tygodnie nie testujemy na koronawirusa ani maturzystów, ani członków komisji. Bo inaczej jeden

Re: ... Kalendarium na rok 2007/2008

przystąpić do niego w kwietniu, wyznaczono na 3 czerwca. Dodatkowy egzamin gimnazjalny odbędzie się 3 i 4 czerwca. Koniec tzw. amnestii maturalnej! Pisemne egzaminy maturalne rozpoczną się 5 maja egzaminem z języka polskiego. Sesja potrwa do 21 maja. 6 maja ma być przeprowadzony egzamin z

Ogłupianie młodych ludzi.

Te wyniki i ta pozycje tego tak zwanego "technikum czegoś tam" w "rolniku". Wystarczy przejrzeć wyniki matur. Są NAJGORSZE ze wszystkich szkół. Przykład: 45 miejsce Technikum Architektury Krajobrazu w Tarnobrzegu Wyniki egzaminu maturalnego w 2012r: Do matury przystąpiło 24 absolwentów tego

Wielka wpadka CKE? Zadania maturalne od roku kr...

"Gdy się robi standaryzację wiadomo, że niektóre z tych zadań są potem wykorzystane na maturze - mówi Barbara Andrzejewska z CKE, koordynator egzaminu maturalnego z matematyki. .."Uczniowie mogą zapamiętać może jedno czy drugie zadanie, ale przecież nie zapamiętają nigdy całego zestawu" Szanowna

Re: Likwidacja gimnazjum przesunięta?

Pisałam, że kształcenie ogólne w liceach to fikcja i marnowanie czasu. Ile by tego liceum nie było to tak będzie. Dla szkoły liczą się przedmioty maturalne w danej klasie, nauczyciele wiedzą, że jeżeli humanista będzie poświęcał po kilka godzin dziennie na przyzwoite opanowanie matematyki, a

Tola zlituj sie!

Słabo się robi, gdy czyta dywagacje Toli. To musi być jakaś belferka licealna. A tak swoją drogą, zapewne nie przeszkadza jej (tak samo, jak tym durnym rodzicom gdańskich licealistów, którzy uczepili się jeszcze jednego dnia wolnego z powodu obowiązkowego egzaminu maturalnego z matematyki

Re: Jaki ogólniak wybrać - pomóżcie.

: krasiniak.pl/images/stories/pdf/EWD_2010_2012/EWD_humanistyczny.htm Przyrost wiedzy i umiejętności z matematyki: krasiniak.pl/images/stories/pdf/EWD_2010_2012/EWD_matematyczny.htm Przyrost wiedzy i umiejętności z przedmiotów przyrodniczych

Kurs na maklera papierów wartościowych,Łódź 580PLN

materiałów (ponad 300 stron zadań i wzorów). Przewidziany jest następujący plan zajęć (25h + przerwy): Sobota, 28 maja: 9.30-15.45 - wstęp, informacje o egzaminie, matematyka finansowa Niedziela, 29 maja: 9.30-15.45 - wycena akcji, analiza finansowa, instrumenty dłużne Piątek, 3 czerwca: 17

Nie matura, a chęć szczera zrobi z ciebie oficera.

odczucie. Matematyka- zadania są za trudne. Po pierwszej klasie powinnam umieć rozwiązać chociaż jedno zadanie z matury. Niestety, nie poradziłam sobie z ani jednym. Wprowadzenie obowiązku zdawania matematyki (chwała Bogu, mnie on ominął) uważam za kolejny poroniony pomysł. Nie każdy ma umiejętności

Odcinki 2310-2311

teraz opuścić. Bożenka w towarzystwie Miłosza udaje się na zaległy egzamin maturalny z matematyki. Tymczasem Lubiczów odwiedza Vujkowić z Danutą i zapraszają ich na swój ślub. *** CZWARTEK 07.06.2012 TVP1 18:25 Klan - odc. 2311 (odcinek na piątek 08.06.2012) Paweł i Krystyna wybierają

Matura, matura, czyli zakwitły kasztany:)

przedmiotów. Maturzyści muszą przystąpić do trzech egzaminów pisemnych - z języka polskiego, matematyki i języka obcego nowożytnego; wybrać można między: angielskim, francuskim, hiszpańskim, niemieckim, rosyjskim lub włoskim. Egzaminy z tych przedmiotów są obowiązkowe na poziomie podstawowym. Chętni mogą

Gdzie indziej jest dużo lepiej,choć niedoskonale!!

uczysz się w szkole maturalnej do(!) 6 przemiotów,które(oraz poziom)sam wybierasz.Czasem ten wybór ogranicza jakiś klucz(musi np.być język ojczysty czy matematyka!).Na dodatek w niezbyt licznych(do 20 sztuk) grupach zajęciowych wszyscy (!) przygotowują się do egzaminu i to na tym samym poziomie

Re: Matura - może ktoś mnie oświeci

uczniowskimi, żeby skonfrontować klucz z rzeczywistością. W następny weekend-dwa (w zależności od liczby prac) prace są poprawiane. Da się to robi tylko w weekendy. Tak więc napisane wczorej prace z fizyki i historii trafią do sprawdzania w weekend 1-2 czerwca i ewentualnie 8-9 czerwca. Potem sprawdzany jest

Egzamin gimnazjalny - kilka faktów

pytanie na egzaminie! Polski to pół biedy – zawsze znajdzie się coś do zrobienia, omówienia czy obejrzenia, ale z historii, a szczególnie chemii, biologii, matematyki?! Dlaczego minister nie wskaże odpowiednich działów, które mają być omówione w czasie edukacji gimnazjalnej, ale nie będzie ich na

Re: skandaliczne

braku polskich liter; - interpunkcja 0 (zero - teraz to się chyba nazywa ndpw). A tak na marginesie, ale w związku z powyższymi ocenami: W czasie trwania egzaminów maturalnych, jedna z pań reporterek rozmawiała z maturzystą na temat, jak mu "lecą" egzaminy. Nie pamiętam szczegółów rozmowy

Re: napisała??

konkursy- tylko pewnie frustraci tam też dostrzegą tępiących "kreatywnych" tępych, schematycznych belfrów:) Prawdziwy problem to poziom prac,które "przechodzą". Ciekawe, jak poradzą sobie ze sprawdzaniem matematycy za dwa lata. Pewnie też okaże się,że jeśli klucz wymaga, by 2+2 był 4 to tępi "kreatywność":)

Re: Amatorszczyzna

wiele opini oraz > fakty. Dokonal wyboru po zaznajomieniu sie z nimi, a nie poznawal > faktow wedlug wlasnego klucza. ?? A ja myślałam, że studiowanie nie oznacza "bycie nauczanym przez osoby należące do..." kończące się egzaminami, tylko właśnie samodzielne dokopywanie się do faktów

Nareszcie coś mądrego...

uczelnię i kierunek i to rozszerzone. Ja kiedyś uważałem się za świetnego matematyka i fizyka, a skończyłem ...historię ! I jestem z tego zadowolony, bo i wiedza ścisła mi się w życiu przydała, gdyż drugą moją specjalnością jest ekonomia. Jestem za ujednoliceniem egzaminów maturalnych bez podziału na

Re: Ale popłoch...nowa matura...wyniki.

przedmioty ogólne, a matura sprawdza wiedzę z przedmiotów ogólnokształcących - tłumaczyła Krystyna Traple z OKE w Krakowie. Najwięcej problemów uczniom sprawiła matematyka - w Małopolsce egzamin z tego przedmiotu "oblało" 14 procent uczniów. Natomiast w części pisemnej najlepsze były wyniki z języka

Re: Ogłupianie młodych ludzi.

maturalnego w 2012r: > Do matury przystąpiło 24 absolwentów tego technikum, zdało 20 !!!!!, > średni wynik osiągnięty przez maturzystów tego znakomitego technikum: > z języka polskiego poziom podstawowy - 49,9% > z matematyki poziom podstawowy - 51,1% > z języka angielskiego poziom

Re: Matury nie zdał co czwarty maturzysta

jestem tegoroczną maturzystką Niestety I z wyników nie jestem zadowolona. Matury były trudne. Pisałam oprócz obowiązkowych jeszcze ang. rozszerzony i biologię rozszerzoną. Najbardziej zasmuciła mnie matematyka, bo z zeszłorocznej miałam 85%, a z 2011 mam niecałe 60%. Matma była naprawdę trudna! OKE

PWSZ w Nysie wesprze uczniów z nyskich podstawówek

. Zajęcia prowadzone będę m.in. z wykorzystaniem platformy e-learningowej. W ramach projektu, w okresie od października 2012r. do kwietnia 2013r. uczniowie dwa razy w tygodniu w dwóch grupach po 20 osób przychodzić będą do PWSZ w Nysie. Zajęcia, z każdego przedmiotu (matematyka i j. angielski), będą trwały

Re: matury /lekcje w szkole

na matury wolne są trzy dni: 5, 6, 7 maja - czyli kolejno matura z polskiego, matematyki i angielskiego. Ze względu na dużą liczbę maturzystów przeprowadzenie zajęć w tych dniach byłaby niemożliwa, więc dyrekcja korzysta z możliwości "dni dyrektorskich" dla pozostałych klas. I tu ocieramy się o

Re: :-)

MISH :) To chyba cud - bylam jedna z trzech osob z najmniejsza iloscia punktow, hehe. Do MISHu zaczelam sie przymierzac w marcu, pozniej na chwile zrezygnowalam i ostateczna decyzje podjelam w maju. Mature zdawalam z matematyki, a moja wiedza historyczna byla (jest) raczej nieduza. Do egzaminu

HFPC i RPO po stronie prawa uczniów!

niej wiele szkół. W tym roku, po informacji o przeciekach wielu dyrektorów odwołało egzamin próbny. CKE wydało na jego przygotowanie ponad 850 tys. zł. - Po maturze z języka polskiego przez media przetoczyła się dyskusja w sprawie „klucza” używanego do oceny prac maturalnych

Re: Jaś się nie pouczy, nauczyciel nie zarobi

samych uczniów, którzy nie radzą sobie na studiach. Zresztą nie trzeba być ekspertem, by widzieć, jak bardzo wymagania została obniżone (albo nisko utrzymane, jak w przypadku matury z matematyki). Naprawdę jesteś przekonana, że maturzyści sprzed 10 lat mieli lepiej niż ci zdający egzamin testowy

Re: do mmhhh

maturkę, dostaje 100% i studiuje. A co to za smieszny > argument - stres? Kogo to obchodzi? Sorry, ale wole denerwowac sie dwa razy > faktem egzaminu, niz tym, ze nie dostalam sie na studia, bo nie wstrzelilam sie > w groteskowy klucz. No oczywiście byłby to bardzo śmieszny argument

Re: W tym roku ferie razy dwa

Masz na myśli egzaminatorów maturalnych? To wygląda tak, że matura z angielskiego jest na przykład 6 maja. Zespół centralny spotyka się około 9 maja i opracowuje klucz odpowiedzi, biorąc pod uwagę także błędy uczniów, patrzą na podstawie prac co jeszcze można ewentualnie zaliczyć oprócz już

Ponowne sprawdzenie matury - sierpień 2009 - wgląd

otrzymałem prawidłowy końcowy wynik. Zwracam się teraz do specjalistów oraz do zwykłych forumowiczów z prośbą o opinię a szczególnie do tych którzy wiedzą dokładnie o kryteriach oceniania prac maturalnych z matematyki. Czy takie uzasadnienie które mi przedstawili jest tak naprawdę stosownie

Re: Fatalne wyniki próbnych matur

Jasne, że takie incydenty miały miejsce ale nie miały znaczącego wpływu na poziom egzaminów maturalnych. Belfer przez cztery lata uczył i wychowywał danego delikwenta i doskonale wiedział co i na ile on potrafi. Zdający psim swędem maturę, był weryfikowany przez egzaminy wstępne na studia

polemizowała bym

za to, że z programu liceum z zakresu matematyki usunięto już prawie wszystko? W tej chwili zostały same rachunki! Prawdopodobnie podobnie jest z innymi przedmiotami, ale matematyka jest przypadkiem szczególnym. Znam sporo osób opłacających swoim dzieciom korepetycje z matematyki. Powód: nagląca

Nie jestem głupia czy leniwa - list

się program swojej nauki modułami, a nawet tam następuje to dopiero na studiach. Ja zgodzę się z jednym, że obecny egzamin maturalny nie uczy człowieka myślenia tylko działania na schematach, pozbawia ich kreatywności, ale nie zgodzę się, że dotyczy to tylko matematyki. Jestem abiturientem z roku 2003

kategoriami:-) . Do matury przystępuję razem z mężem więc będzie mi raźniej:-) Deklaracje złożone, tematy maturalne z polskiego wybrane, kursy zaklepane tak więc do dzieła! Nigdy nie cieszyłam się bardziej z tego,że będę się uczyła:-))))))) Mieszkamy w Warszawie i tu też zapisaliśmy się na kurs z matematyki

testy egzaminacyjne

mienkiszon: > Natomiast testy wg mnie nie są miarodajnym egzaminem, bo jak się nic nie umie, > a na fart to można je zgadnąć. KIlka lat temu zrobiłem sobie taki eksperyment. Wziąłem maturalne zadania z matematyki. Wypełniłem je tak:     • rozwiązałem zadania, do

Re: zadyma pot. «awantury lub bójki w miejs

felieton dziennikarza, który porównywał wybory z 2005 r. do stanu wojennego" - wylicza Zbigniew Dolata z PiS, były nauczyciel historii jednego z gnieĽnieńskich liceów. Z ocenami polityków zgadzaj± się dyrektorzy szkół i wskazuj± na kolejne błędy w zadaniach maturalnych, m.in. z matematyki

Re: I to ma być matura??? kpiny jakieś

ja zdawalam juz nowa mature i mi sie dusza buntowala, ze przy interpretacji wiersza trzeba sie ''w klucz'' wpisac. Z tego co pamietam duzo maturzystow z mojego rocznika znalazlo inna mozliwosc interpretacji niz ta przewidziana przez kogos kto te testy ukladal i w ten sposob duzo ludzi ''oblalo

wątpliwości ze studiami wyższymi postaci u MM

dopiero w sierpniu mogła przystąpić do egzaminu poprawkowego (tymczasem egzaminy na wyższe uczelnie są w czerwcu). Oraz czy jej mąż, Florian, poszedł na studia razem z nią czy początkowo zadowolił się statusem właściciela dobrze prosperującej kwiaciarni a z czasem (być może pod wpływem nacisków rodziny

Re: APEL DO NAUCZYCIELI !!

LO zbyt duzo jak na 3 lata dotyczy matematyki) -DLACZEGO? 2. Jak minister może odpowiedziec tegorocznym maturzystom (bez zadnych konsekwencji czat bodaj z wrzesnia), że za pare lat uczelnie na pewno przyjma na podstawie matury? CO TO MŁODYCH LUDZI OBCHODZI JAKA BEDZIE MATURA ZA KILKA LAT? 3

Re: nieuctwo gimnazjalist.fatalne skutki ref eduk

odnosiły się do maturzystów na tle UE. W 2011 matury nie zdało w Polsce 24,5% przystępujących (co było najgorszym wynikiem od roku 2005), aż 21% z nich oblało egzamin z matematyki. A przecież aby zdać dziś maturę czyli testy zaliczyć pozytywnie, wystarczy uzyskać wyniku zaledwie 30% poprawnych odpowiedzi

Re: matura 2008

podkreślił, że wydanie świadectw dojrzałości w czerwcu, a nie jak w ubiegłym roku, w lipcu, jest korzystne dla rekrutacji na uczelnie, która będzie mogła zakończyć się wcześniej. Dodał, że rektorów cieszy też decyzja, że od 2010 r. na maturze trzeba będzie zdać obowiązkowo egzamin z matematyki

To była matura, czy żart?

Da się zauważyć, że zdanie na forum jest podzielone. Ja jednak zgadzam się po części z jednymi i drugimi. Jeśli chodzi o poziom tegorocznej matury to był zdecydowanie za niski. Jestem tegoroczną maturzystką i spodziewałam się zupełnie czegoś innego. Owszem zdawałam "egzamin z matematyki" na

SGH-Do ludzi zdajacych historie!!

Szkoły Głównej Handlowej, wrze. By dostać się do tej elitarnej uczelni, trzeba było na egzaminie maturalnym zdać na poziomie rozszerzonym: matematykę, dwa języki obce (jeden na podstawowym) i do wyboru historię (takich kandydatów jest na SGH 539) lub geografię (1285). Jednak w całym kraju średnie

Re: Progi punktowe dla warszawskich LO..

Próg w Jeziorańskim w roku 2012 wyniósł 142 pkt - od kilku lat progi w naszej szkole są nieco niższe niż w innych kilku innych znanych szkołach. Natomiast mimo to udaje nam się uzyskiwać lepsze wyniki egzaminów maturalnych (ranking Perspektyw). Jako szkoła od wielu lat pozwalamy uczniom

Niezbędnik maturzysty - język angielski

Niezbędnik maturzysty - pomoc dla osób przygotowujących się do matury pisemnej i ustnej z języka angielskiego w 2013 roku. Niezbędnik maturzysty - pomoc dla osób przygotowujących się do matury pisemnej i ustnej z języka angielskiego w 2013 roku. Znajdziesz tutaj egzaminy maturalne na poziomach

Niezbędnik maturzysty - język angielski

Niezbędnik maturzysty - pomoc dla osób przygotowujących się do matury pisemnej i ustnej z języka angielskiego w 2013 roku. Niezbędnik maturzysty - pomoc dla osób przygotowujących się do matury pisemnej i ustnej z języka angielskiego w 2013 roku. Znajdziesz tutaj egzaminy maturalne na poziomach

Pomoc dla maturzystów i nauczycieli angielskiego

Niezbędnik maturzysty - pomoc dla osób przygotowujących się do matury pisemnej i ustnej z języka angielskiego w 2013 roku i nauczycieli. Zapraszam na nowotworzoną stronę english4matura.pl Znajdziesz tutaj egzaminy maturalne

Re: Pierwszy września- informacje dla rodzicow i

licealista, który wybrał fizykę, oblał. Matematyki nie zdał co trzeci. Polski zawaliło 17,5 proc. Stosunkowo nieźle uczniowie wypadli tylko z angielskiego i rosyjskiego (patrz ramka). Warto podkreślić, że egzamin próbny zdawali tylko na podstawowym, czyli łatwiejszym poziomie! Dane z próby

Strajk!!! Konkretny plan ku manifestacji; cz. 2

matematyki lub pytaniami z dziedziny warszawskich tramwajów. 10. Na maturach bardzo łatwo można było popełnić niewielki błąd przekreślający wszystkie szanse na zdanie egzaminu. Ja osobiście nie podkreśliłem wybranego przeze mnie tematu na języku polskim i ciągle nie wiem jak to będzie odebrane przez

czem predzej wyjasniam :)

na zamieszczonym fragmencie :D). no z tym ze zwrotami, epitetami i wnioskami uzywanymi w wypracowaniu tez trzeba trafic w gust czlowieka ktory ulozyl klucz - to jest w ogole jakas paranoja ale nie chce o tym myslec w taki piekny dzien jak dzis :) c) egzamin pisemny rozszerzony to

Re: AM starzy maturzysci-to niesprawiedliwa rekru

pisał nauczyciele od przedmiotów jak matma sprawdzają biologie, nie wiadomo jak to jest z tym kluczem odpowiedzi, oni sprawdzają według swojego widzi mi się i pewnie na co dzień nie uczą tych przedmiotów nie są na bieżąco konowały jedne. Nigdy nie można dostać klucza w dziekanacie, pracy nie można

Jesteśmy znowu w czołówce

więcej godzin z tego przedmiotu - dodaje. Na podium znalazła się jeszcze "szóstka", która wypadła najlepiej wśród szkół publicznych. Jej największym, atutem są przedmioty ścisłe. Zeszłoroczni maturzyści VI LO to maturalni liderzy z matematyki - średnio aż 70,2 pkt z tego przedmiotu. To był wynik

Re: Pamiętacie własne matury?

matematycznych. Jakoś się dyrekcja szkoły z dyrekcją instytutu dogadały, żeby uczniom-olimpijczykom pozwolili zaliczać awansem. Przez strajk nauczycieli matury nam się przesunęły na czerwiec i w rezultacie miałam tego samego dnia egzamin z analizy zespolonej i maturę z rosyjskiego. Egzamin z analizy miał dwie

PiS a walka z kolesiostwem, smutne FAKTY:

stanowisku była tzw. "amnestia maturalna", wedle której ci, co w 2006 i 2005 nie zdali egzaminu dojrzałości, jednak go zdali. Małżonka ministra gospodarki morskiej, Rafała Wiecheckiego z LPR-u (do niedawna wysokiego działacza Młodzieży Wszechpolskiej), została wysunięta przez MEN jako kandydatka na

podwójny rocznik - konkursy

. Zdaniem rodziców zmienił się jednak poziom, i to znacznie. Na etapie szkolnym uczniowie z trzecich klas gimnazjów dostali zadania, jakie były na... egzaminie maturalnym z matematyki w 2016 i 2017 roku. - Dla porównania ósmoklasiści w 90 minut mieli rozwiązać sprawdzian za łącznie 25 punktów. Były tu

PiS a kompetencje i walka z "kolesiostwem" - fakty

Giertycha na tym stanowisku była tzw. "amnestia maturalna", wedle której ci, co w 2006 i 2005 nie zdali egzaminu dojrzałości, jednak go zdali. Małżonka ministra gospodarki morskiej, Rafała Wiecheckiego z LPR-u (do niedawna wysokiego działacza Młodzieży Wszechpolskiej), została wysunięta przez MEN

PiS a kompetencje i walka z kolesiostwem, fakty:

stanowisku była tzw. "amnestia maturalna", wedle której ci, co w 2006 i 2005 nie zdali egzaminu dojrzałości, jednak go zdali. Małżonka ministra gospodarki morskiej, Rafała Wiecheckiego z LPR-u (do niedawna wysokiego działacza Młodzieży Wszechpolskiej), została wysunięta przez MEN jako kandydatka na

Hartman jest nieprzekonujący

problemów sztucznym i drętwym językiem. Uczniowie, którzy prywatnie potrafią rozkminić skomplikowaną internetową grę strategiczną, na lekcjach matematyki wkuwają algorytm na rozwiązywanie dwóch równań z dwiema niewiadomymi. W dodatku zawsze brakuje czasu, żeby im wytłumaczyć, jaka jest korzyść z takich

I Ty możesz skończyć Stanford. W sieci

wszystkim inspirujemy i zachęcamy do samodzielnego myślenia - mówi naukowiec, choć jak przyznaje, solidne podstawy z matematyki były niezbędne, aby dotrwać do końca kursu. - Nie zaczynamy od zera - dodaje. Odejść z uczelni, by założyć e-uczelnię Ponad roku temu Thrun wystąpił na konferencji TED w Long

Polski bankier w tarapatach

maturę w naszym liceum, mimo że nigdy w nim nie był - potwierdza w rozmowie z "Dziennikiem" Jan Jacheć, emerytowany nauczyciel matematyki z liceum w Strzelcach Opolskich. Tuż przed sylwestrem 1970 r. 17-letni Filipczyński, który potem zmienił nazwisko na Vogel, brutalnie zamordował staruszkę. Był

punkt widzenia czy fakty ?

uczniów (zarówno dla szczególnie zdolnych, jak i wymagających wzmocnienia z zakresu języka polskiego czy matematyki; w przedmiotach przyrodniczych (biologia, chemia, fizyka, geografia), możliwość częściowego odejścia od zajęć klasowo-lekcyjnych (np. ¼ godzin przewidzianych na realizację przedmiotu

Re: VI

przygotowana od uczniów innych liceów), masz wtedy otwartą drogę na AGH chociażby. Wiadomo, że większość przychodzi z marzeniami na temat studiów medycznych, ale z czasem się to wszystko zmienia. A przecież na uczelniach medycznych od przyszłego roku liczy się też częściej matematyka rozszerzona. Ogólnie z

Re: Układ i szara sieć

. > > "Wracając jeszcze do matur"... ;-) > Uważam, że Giertych niezręcznie manipuluje przy wynalazku, który od samego > początku był tak sp..lony, że nie ma tu czego naprawiać. > Moim zdaniem matura powinna być jedna dla wszystkich: pisemna z języka polskieg > o > i matematyki, ustna z

powtarzanie klasy

technikum.  Pierwsza klasa teoretycznie jakoś poszła, zajęcia praktyczne- super, przedmioty ogólne - jeśli idzie o średnią ocen całkiem nieźle, zawodowe - gorzej, ale też bez większych problemów sobie poradził. A praktycznie, to z tej pierwszej klasy wyniósł pewną znajomość matematyki i zawodowych, bo tego

dopuszczam do swojej głowy że można tak napisać.! Daję Ci wirtualnego kopa i jak najszybciej jedziesz po temat z polskiego. Każda z nas miała pewnie jakieś chwile wątpliwości,każda z nas się bała..gdzieś tam w podświadomości. Zrobiłaś już pierwszy krok- złożyłas dokumenty, czyli chcesz podejść do egzaminu

Tomek DeBeściak

. – Kiedy Ania się urodziła w Nowym Jorku, ja wykładałem akurat na Uniwersytecie Columbia. Żartowaliśmy sobie z żoną, że może kiedyś Ania będzie się uczyła na Columbii – mówi tata przyszłej studentki Princeton, dr inż. Romuald Dąbrowski, matematyk i informatyk. Mama, Bogumiła, pracuje jako

Punkt 3. - kompetencje, walka z kolesiostwem

3. Powoływanie ludzi kompetentnych i walka z "kolesiostwem". Tyle intencje. Tymczasem od miesięcy instytucje centralne i rady nadzorcze spółek Skarbu Państwa "czyszczone" są dla "miernych, biernych, ale wiernych", "rzucanych na dany odcinek" z klucza partyjnego; przybrało to formy bardziej

3. - Kompetencje i walka z kolesiostwem

3. Powoływanie ludzi kompetentnych i walka z "kolesiostwem". Tyle intencje. Tymczasem od miesięcy instytucje centralne i rady nadzorcze spółek Skarbu Państwa "czyszczone" są dla "miernych, biernych, ale wiernych", "rzucanych na dany odcinek" z klucza partyjnego; przybrało to formy bardziej

GWniana POdpowiada lemingom od 20 lat

stworzono, aby dać młodym iluzję wykształcenia, i kariery, oraz "kasy", bo "ucz się ucz, nauka to potęgi klucz". Tak młodym zresztą radzili rodzice, którzy tej szansy nie mieli. Jednocześnie trwała propaganda obrzydzania matematyki, fizyki, chemii ... Udział studentów kierunków technicznych w ogólnej