Przeszukano 119 235 821 wypowiedzi na 1 504 forach
diglicerydy kwas? - najlepsze wpisy
-
Re: dziecko ematki w macu
E 472e Mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem mono - i diacetylowinowym Syntetyczne emulgatory i stabilizatory. Bułeczki i inne wyroby piekarnicze wyprodukowane z ich dodatkiem Czytaj więcej...
-
Re: Trzecie zapalenie trzustki w ciągu 3 miesiecy
wysłodki buraczane, tłuszcz zwierzęcy, składniki mineralne, olej rybi, mono- i diglicerydy kwasów palmitynowego i stearynowego estryfikowane kwasem cytrynowym, psyllium (łuski i nasiona babki płesznik Czytaj więcej...
-
Re: Jecie ciasta "w gościach"?
kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem mlekowym, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem octowym), substancje zagęszczające (guma guar, guma ksantanowa), syrop glukozowy, mleko Czytaj więcej...
-
Re: Pizza, ciasto.
rzepakowy, woda, emulgatory: mono-i diglicerydy kwasów tłuszczowych, sól, substancja konserwująca: kwas sorbowy, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, aromat, barwnik: annato), mieszanka piekarnicza (mąka Czytaj więcej...
diglicerydy kwas? - pozostałe wpisy
Emulgator: mono i diglicerydy kwasów tłuszczowych.
No włanie jak w temacie co to jest? I jakiego jest to pochodzenia jest to np w płatkach śniadaniowych i lodach.... ?
Re: Emulgator: mono i diglicerydy kwasów tłuszczo
tak naprawde to diabli wiedza. ale jesli mialabym obstawiac to moim zdaniem kwasy tluszczowe sa pochodzenia zwierzecego - jakies odpadki z przemyslu miesnego, jak w przypadku zelatyny. bo pewnie tak najtaniej. ja osobiscie nie kupuje niczego, co zawiera mono- i dwuglicerydy.
Re: Emulgator: mono i diglicerydy kwasów tłuszczo
Kociamama Piękny link, jasno i zwięźle. Włożyłem go do mojej listy ulubionych linków Pozdrowienia Jędruś
Re: Emulgator: mono i diglicerydy kwasów tłuszczo
zelatyna naturalnie jest pochodzenia zweirzecego, ale emulgatory oznaczone E sa produkowane na bazie alg, lub syntetyczne. (Tak wyczytalam, tylko cos linka nie moge znalezc) Pozdrawiam, Kociamama
Re: Emulgator: mono i diglicerydy kwasów tłuszczo
Z tego co wiem, robi sie go glownie z alg. Oczywiscie emulgatory oznaczone E. Emulgator to zagestnik, np. agar agar. Pozdrawiam, KOciamama.
Re: opłatek z kościoła czy z galerii handlowej?
monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych nie są niczym strasznym:)
Re: Pizza, ciasto.
sklad ciasta na pizze z carrefoura: mąka PSZENNA 61% (mąka PSZENNA, środki do przetwarzania mąki: kwas askorbinowy, alfa-amylaza), woda, drożdże, skrobia ziemniaczana, cukier, sól, margaryna (olej rzepakowy, woda, emulgatory: mono-i diglicerydy kwasów tłuszczowych, sól, substancja konserwująca
Skład margaryny Delma
Czy margaryna Delma ma w swoim składzie jakiś potencjalny alergen? - oleje i tłuszcze roślinne - emulgatory (polirycynoleinian poligliceloru, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych) - regulator kwasowości (kwas cytrynowy) - aromat - przeciwutleniacz (CaNa2EDTA) - barwniki naturalne (annato
Re: Jecie ciasta "w gościach"?
Przykładowy skład babeczek z proszku: mąka pszenna, cukier, skrobia pszenna, 4,8% płatki czekolady, glukoza, substancje spulchniające (difosforany, węglany sodu), emulgatory (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem mlekowym, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane
Re: Świeże bułeczki na śniadanie
autumna napisała: > > Kupuję w Lidlu, albo Carrefourze "bułki do pieczenia" > > Hmm, a co mają w składzie? Bo pewnie nie tylko mąkę wodę i drożdze? mąka pszenna, woda, drożdże, sól, emulgatory: mono i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem mono i
Re: znów ma krew w kupce. pomocy!!!
ale to masełko zawiera: (cyt.) oleje i tłuszcze roślinne, wodę, emulgatory, mono i diglicerydy kwasów tłuszczowych, sól, kwas cytrynowy,aromat, substancję konserwującą i barwniki, czy nawet takim nie mogę smarować pieczywa? Bez masełka nie dam rady :(
Re: dziecko ematki w macu
E 472e Mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem mono - i diacetylowinowym Syntetyczne emulgatory i stabilizatory. Bułeczki i inne wyroby piekarnicze wyprodukowane z ich dodatkiem stwarzają wrażenie ?nadmuchanych?. Uważane za nieszkodliwe. A co w zasadzie chcesz mi udowodnić ?
Re: Delma
Skład: woda, oleje i tłuszcze roślinne, sól (0.8%), emulgatory (polirycynoleinian poliglicerolu, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych), aromat, przeciwutleniacz (CaNa2EIJDTA), witaminy A i D3. Zawartość tłuszczu 20%
Re: margaryna bezmleczna- jaką używacie?
Najlepsza i najsmaczniejsza jest: Optima Omega 3. U nas dostępna w: Tesco, Real, Społem.(południowo-zachodnia cześć warszawy) Skład:oleje i tłuszcze roślinne(rzepakowy 37%, palmowy, kokosowy), woda, sól, emulgatory(mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, lecytyny), aromat, regulator kwasowości(kwas
Re: Trzecie zapalenie trzustki w ciągu 3 miesiecy
Wbrew pozorom? Składu karmy Royal Canin nie ukrywa. Oto jaki syf pies autorki jada: Skład: Ryż, białko drobiowe (suszone), pszenica, jęczmień, białko pochodzenia zwierzęcego (hydrolizowane), suszone wysłodki buraczane, tłuszcz zwierzęcy, składniki mineralne, olej rybi, mono- i diglicerydy kwasów
Re: ;; DLA ZDROWIA ;; Maslo czy margaryna?
http://i63.tinypic.com/hryd1y.gif Woda (45%), tłuszcz roślinny (21%), oleju rzepakowego (18%), maślanki (10%), modyfikowana skrobia, sól (1,5%), emulgatory (mono- i diglicerydy roślinnych kwasów tłuszczowych, lecytyna słonecznikowa), środki konserwujące (sorbinian potasu), surhetsregulerande
Re: Czarny rynek drożdżówek
brylantowa ) , cukier , tłuszcz roślinny utwardzony ,masa jajowa , drożdże , serwatka w proszku , stabilizator : sorbitol emulgatory : mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych , glikol propylenowy , estry kwasów tłuszczowych i poliglicerolu , sole potasowe kwasów tłuszczowych ; sól , regulator kwasowości
Re: Lody Haagen Dazs
, jaja, emulgator (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych), stabilizatory (mączka chleba świętojańskiego, guma guar, pektyna, guma ksantanowa), regulator kwasowości (kwas cytrynowy), barwnik (betanina, beta karoten) Zawiera: jaja, mleko . Może Zawierać: orzechy, orzeszki ziemne. Smacznego. -- Kot
Re: Gdzie dostać "jajko" sojowe
, substancja zagęszczająca: E 464 i E 461, emulgator: mono i diglicerydy kwasów tłuszczowych, barwnik : ryboflawina. Nie korzystałam z tego nigdy, bo moja córka toleruje jajka przepiórcze. -- Najbardziej inspirujące w życiu są zmiany
oddam chleb bezgutenowy- Szczecin
, masło, jaja, guma guar, skrobia zieniczana, sól, drożdże, błonnik pokarmowy, lecytyna, mono i diglicerydy kwasów tłuszczowych. Proszę o kontakt na mejla : aniahrabi@wp.pl Aha chleb firmy GLUTENEX z certyfikatami. pozdrawiam wszystkie mamy borykające się z trudami diety. -- Ania mama
Re: Dorota Zawadzka i wielka ściema
Ja uważam, że najlepsza żywność ma krótką listę składników. Rama: Skład: woda, oleje i tłuszcze roślinne, jogurt (6%), skrobia modyfikowana, olej rybny, emulgatory(mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, lecytyna), sól (0,3%), substancja konserwująca (sorbinianpotasu), przeciwutleniacze (sól
Bebilon Amino
- fenyloalanina, L-histydyna, L-metionina, L-cystyna, glicyna, L-tryptofan,) wodorofosforan wapnia, węglan potasu, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowychwstryfikowane kwasem cytrynowym, chlorek sodu, witaminy(kwas L- askorbowy, octan DL-alfa tokoferolu, nikotynamid, D-pantotenian wapnia, chlorowodorek
Re: margaryna bezmleczna
ponizej: - oleje i tluszcze roslinne, - woda - emulgatory (mono- i diglicerydy kwasów tluszczowych, lecytyna) - sól (0.2%) - regulator kwasowości (kwas cytrynowy) - aromat identyczny z naturalnym - barwniki naturalne (annatto i kurkumina) - substancje wzbogacające: witaminy A, D3, E -- m. i
Re: pomocy - prosze o tlumaczenie
Hydrolizowane bialko serwatkowe, > syrop glukozowy, > oleje roslinne : palmowy, rzepakowy, slonecznikowy, kokosowy > skladniki mineralne, > emulgator: mono i diglicerydy kwasow tluszczowych estryfikowane kwasem > cytrynowym, > witaminy, > pierwiastki sladowe
Re: paluszki rybne
Tak daję, mój synek chetnie je ryby na parze, duszone, wędzone,uwielbia tilpaię i pstaga, ale paluszkami tez nie gardzi. Na skład trzeba zwracac uwagę, ale nie wszystkie E to składniki syntetyczne, warto o nich poczytac, np. w tych paluszkach, które kupiłam są tylko mono i diglicerydy kwasów
pomocy - prosze o tlumaczenie
: palmowy, rzepakowy, slonecznikowy, kokosowy skladniki mineralne, emulgator: mono i diglicerydy kwasow tluszczowych estryfikowane kwasem cytrynowym, witaminy, pierwiastki sladowe, chlorek choliny, arginina, tauryna, histydyna I jeszcze takie cos: rownowaznik hydrolizatu serwatki
Re: opłatek z kościoła czy z galerii handlowej?
Ja kupuję co roku w sklepie opłatek bezglutenowy z firmy Glutenex. Wygląda i smakuje "jak prawdziwy", ale skład ma porażający (skrobia pszenna, skrobia kukurydziana, guma guar - substancja zagęszczająca, błonnik pokarmowy, glukoza, pektyna - substancja zagęszczająca, mono i diglicerydy kwasów
Re: ktora margaryna bez mleka?
Z tego co czytalam na forum, to w ramie olivio od niedawna jest niestety pochodna mleka. Ja uzywam poleconej tutaj margaryny NOVA, ktora ciezko bylo znalezc! Sklad: oleje i tluszcze roslinne, woda, emulgatory: mono- i diglicerydy kwasow tluszczowych, lecytyna 0.1% (sojowa), sol kuchenna (0
Re: Wzmacnianie odporności
, skrobia modyfikowana, sól, zioła, ser, laktoza, skrobia ziemniaczana, aromaty (zawierają seler, rybę, laktozę), przyprawy (zawierają soję), emulgatory: lecytyna sojowa, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych; regulator kwasowości: kwas cytrynowy, barwnik: beta- karoten) To dobry skład czy nie
Re: ktora margaryna bez mleka?
, emulgatory ( mono i diglicerydy kwasów tłuszczowych, lecytyna )sól, regulator kwasowości ( kwas cytrynowy ), aromat, barwniki ( annato, kurkumina ) witaminy A,D,B6,B12, kwas foliowy. Pozdrawiam. Monibiel
Re: Wyprawka dla noworodka szpital i dom...
wapnia, cytrynian potasu, L-glutamina, L-prolina, emulgator (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estry?kowane kwasem cytrynowym), L-walina, glicyna, L-izoleucyna, L-treonina, L-fenyloalanina, L-tyrozyna, L-seryna, L-histydyna, L-alanina, chlorek sodu, L-cystyna, L-tryptofan, chlorek magnezu, diwinian
Re: sejm wyrzuca śmieciowe jedzenie ze sklepików
, tłuszcz roślinny utwardzony ,masa jajowa , drożdże , serwatka w proszku , stabilizator : sorbitol emulgatory : mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych , glikol propylenowy , estry kwasów tłuszczowych i poliglicerolu , sole potasowe kwasów tłuszczowych ; sól , regulator kwasowości dwuoctan sodu
Proszę :)
-fruktozowy Cukier Miazga kakaowa Tłuszcz kakaowy E322 Lecytyna E476 Polirycynooleinian poliglicerolu E471 Mono i diglicerydy kwasów tłuszczowych Malinowy Wanilina Mąka pszenna Jaja Skrobia ziemniaczana Zagęszczony sok malinowy E422 Glicerol, gliceryna
Re: Prosba o podanie mi skład Nutramigenu i Amino
-arginina, L- fenyloalanina, L-histydyna, L-metionina, L-cystyna, glicyna, L-tryptofan,) wodorofosforan wapnia, węglan potasu, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowychwstryfikowane kwasem cytrynowym, chlorek sodu, witaminy(kwas L- askorbowy, octan DL-alfa tokoferolu, nikotynamid, D-pantotenian wapnia
Re: Alergia na mleko
: hydrolizowane białko serwatkowe, syrop glukozowy, oleje roślinne (słonecznikowy, rzepakowy, kokosowy i jeszcze jakiś który spisałam nieczytelnie), składniki mineralne, emulgator:mono i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem cytrynowym, witaminy, pierwiastki śladowe, chlorek choliny
Re: " Smakołyki" dla dzieci?
,6%, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, E475 Estry kwasów tłuszczowych. Pycha :D. Nic wartościowego w tym nie ma. Najchętniej nigdy bym tego dziecku nie dała, na pewno nie przed 3 rokiem życia. Są o wiele wartościowsze słodycze, choćby zwykła czekolada. Danonki zawierają dużo cukru, syrop
Re: W czym kąpać, czym smarować?
Ekiara, z bezmlecznych tłuszczy jest jeszcze Rama Olivio - ja ją stosuję. Skład: woda, oleje roślinne i tłuszcze rośline, oliwa, emulgatory (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, lecytyna), sól, aromat, kwas cytrynowy, barwniki (anato, kurkumina), wit. A, D3. A do pieczenia Maryna. Skład
Re: marcepan bez migdałów - kolejny tani substytu
ziemniaczana, olej rzepakowy, sól, substancja spulchniająca (węglany amonu), aromat, emulgator (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych), barwnik (karoteny) Po co tyle składników w biszkoptach? Dla porównania "lady fingers" dr Gurgul (podobny skład mają Polskie Młyny) mąka pszenna, cukier, świeże kurze jaja
Re: "Grycanki", a lody firmy Grycan
o dobra, pokusilam sie o sprawdzenie: oto sklad lodow smietankowych Grycan: Skład: śmietanka kremówka 30 %, woda, cukier, odtłuszczone mleko w proszku, syrop skrobiowy, masło, jaja, emulgator (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych), stabilizatory i zagęstniki (mączka chleba świętojańskiego
Re: Margaryny w diecie bezmlecznej?
Rama Olivio zawiera maślankę: Skład: Margaryna półtłusta (zawartość tłuszczu 39%) z dodatkiem oliwy z oliwek (3,9%). woda, oleje roślinne (27%), tłuszcze roślinne, oliwa z oliwek, skrobia modyfikowana, maślanka, żemulgatory (lecytyna, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych
Re: "Superniania" reklamuje margarynę
, bez dodatku soli, barwnika, konserwantów i aromatów. Wartość energetyczna w 100 g : 3123 kJ/746 kcal, białko - 0,7 g. tłuszcz - 82.5 g. węglowodany - o,7 g. RAMA IDEA - Skład: woda, oleje i tłuszcze roślinne, jogurt (6%), skrobia modyfikowana, olej rybny, emulgatory (mono- i diglicerydy kwasów
Re: Lody naturalne, rzemieślnicze?
(Mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych E471. lecytyny (z SOJĄ)) stabilizatory (E412. Mączka chleba świętojańskiego E410. E407a) tłuszcz kakaowy barwnik (E150d) aromaty sól substancje spulchniające (Węglany sodu E500. Węglany potasu E501. Węglany amonu E503)
Re: Zawsze wyglądacie dobrze?
- jabłczan wapnia E 353 - kwas meta-winowy E 354 - sole kwasu meta-winowego E 356 - adypinian sodu E 357 - adypinian potasu E 363 - kwas bursztynowy E 415 - guma ksantanowa E 422 - glicerol, gliceryna E 440 - pektyna E 470B - sole magnezowe kwasów tłuszczowych E 471 - mono i diglicerydy
Re: Ja to obliczałam - przeczytaj
), galaktooligosacharydy z mleka 8,46%, fosforan wapnia, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem cytrynowym - emulgator, fruktooligosacharydy 0,6%, olej rybi, chlorek potasu, chlorek sodu, wodorofosforan magnezu, węglan wapnia, chlorek choliny, cytrynian sodu, kwas L-askorbinowy, tauryna, L
Mąka owsiana, makaron bezglutenowy itp.
". Mararon bezglutenowy. Reklamowany jako na mazeinie. Skład: skrobia kukurydziana, woda, mąka ryżowa, izolat białka grochowego, sól, emulgator: mono i diglicerydy kwasów tłuszczowych, substancja zagęszczająca: E 464, regulator kwasowości: E 575, barwnik: beta karoten Wartość odżywcza 100 g produktu
Masła - Margaryny
roślinne; * sól; - emulgatory E 471– mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych oraz E 322 lecytyna; - regulator kwasowości E 330– kwas cytrynowy; * serwatka; * aromat; - barwnik E 160 b – annato. Na rynku są dwie margaryny (Flora Pro-Activ oraz Benecol), które
Re: Z czego jest pieczony nasz chleb powszedni...
zeby "sledztwo" w tej sprawie doprowadzic do konca. :( W spisie skladnikow chleba, ktory spozywam obecnie, oprocz maki, drozdzy, soli kuchennej, octu i maki sojowej, wymienia sie jeszcze emulgatory: estry kwasu mono- i diacetylowinowego oraz mono- i diglicerydy kwasow tluszczowych, a jako
Chleba naszego ....
ciastach w proszku przeciwutleniacz · Mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych E471 - pełniące funkcję emulgatorów i stabilizatorów Charakterystyce powyższych dodatków odnajdziesz tutaj. Chociaż dodatek tych konserwantów jest niewielki i w związku z tym nie powinny stwarzać one
Słodycze - Słone przekąski
procesie wytwarzania wafla. * E 471 (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych) – działają podobne do lecytyny; patrz czekolada mleczna. * E 410 (mączka chleba świętojańskiego) i E 412 (guma guar) – zagęszczacze powszechnie stosowane w lodach, które nadają im specyficzną konsystencję