Przeszukano 118 121 438 wypowiedzi na 1 484 forach
davinci7974 - najlepsze wpisy
-
Re: Czy zostawiłabyś męża dla Leonardo?
Dla DiCaprio nie. Dla DaVinci, optowałabym za trójkątem ;) -- Ja zdałem sobie sprawę ostatnio, że społeczności się tworzą wokoło wszystkiego. Też chciałem coś mało istotnego kupić, szalik czy Czytaj więcej...
-
Re: Zaproszenie na drinka
Jeśli wolisz kupować, wiele firm produkuje syrop truskawkowy. DaVinci, Monin i Torani to jedne z najbardziej znanych marek i stosunkowo łatwo je znaleźć. Czytaj więcej...
-
Re: Kuchenne rewolucje
Jeśli wolisz kupować, wiele firm produkuje syrop truskawkowy. DaVinci, Monin i Torani to jedne z najbardziej znanych marek i stosunkowo łatwo je znaleźć. Czytaj więcej...
-
Re: Rekrutacyjna rzeź czyli słaby bąbelek w Pozna
Chyba ok. Tak mi się dobrze o uszy obijalo. My myśleliśmy o społecznej 4. I bardzo mi się davinci podobała, dzieciaki miały tam zajęcia z dziecięcego uniwersytetu, ale dojazdowo odpadała. Znajomi Czytaj więcej...
davinci7974 - pozostałe wpisy
Re: 7974
rwał jego nać, mówiąc po krasnoludzku, jeszcze 10 (9) postów a ja akurat muszę wyjść z domu:-/ jak znam życie to akurat za chwilę padnie 1000:-) -- zapraszamy do Pruszkowa
Re: 7974
eeeeee tam tak szybko nie bedzie;) ale zadedykuje go Tobie :) -- od rana z wigorem;)
Centrum Edukacji davinci
Zostałam zaproszona na kurs trenerski własnie przez to Centrum. Problem tkwi w tym ze firma nie podaje zbyt wielu wiadomości o swojej działalności i legalności. Kurs kosztuje 300 złotych i po nim ponoć mam zostać zatrudnoiona na umowę o dzieło. Znacie TO???????
Warsztaty DaVinci
witam, czy ktoś z was ma jakieś doświadczenia z tymi warsztatami / półkoloniami? Warto? Wygląda ciekawie www.davincischool.pl/viewpage.php?page_id=19&menu=Warsztaty ale kosztuje niemało.
Pizzeria DaVinci
Znalazłem pod drzwiami reklamę tego lokalu. Kto jadł pizzę z tej pizzerii? Warto pójść lub zamówić? -- diamenty i perły --------------- nie
Kod daVinci
Cze Poniewaz szum ze hej to dodam cos od siebie. A moze sie przydac. Bylem wczoraj na przedpremierze Wyszedlem w polowie ale pewnie dlatego ze wczesniej czytalem ksiazke. Nudzilem sie. AG
Davinci Kod - podobne ksiazki
Witam. Chcialbym kupic podobna ksiazke do "Davinci Kod" Don Browna o tej same lub zblizonej tematyce. Moze byc po polsku lub angielsku. To ma byc prezent dla kogos kto juz to ksiazke przeczytal i ksiazka sie bardzo podobala. Ja niestety nie czytam ksiazek i nie mam zielonego pojecia jak bym mial
Re: Davinci Koden
masz racje nicku, sluchalam krytyk z Watykanu i jestem zaskoczona takim niezadowoleniem, w koncu to interpretacja pisarza na poglad , mysle,ze wiele ,wiele osob ma swe zdanie na ten temat i ze wzgledow takie jakie panuja w kraju glosno nie wypowiada sie. -- Nawet jeśli niebo zmęczyło się bł
czytaliscie ta pozycje, bylam wczoraj na tym filmie a ksiazki niestety nie zdazylam przeczytac i wlasciwie niemam zadnej skali porownawczej, a tak po prawdzie to myslalam,ze film bedzie bardziej "mocniejszy w fakty religijne" -- Nawet jeśli niebo zmęczyło się błękitem, nie gaś nigdy światł
reklama dźwignią handlu, najdziwniejsze jest to, ze w naszym pięknym kraju są ludzie gotowi spalić na stosie tych, którzy czytali książkę lub poszli na film. Wypada mi tylko jedno powiedzieć, jaja jak berety z wiadomego materiału;)
tak mysle, w koncu "GORA" musi sie wypowiedziec.:) -- Nawet jeśli niebo zmęczyło się błękitem, nie gaś nigdy światła nadziei (Bob Dylan)
czytałam książkę, i zazwyczaj jest tak ,że film jest mniej ciekawy od lektury.Osobiście uważam że zainteresowanie jest skutkiem dość agresywnej reklamy,ktoś zainwestował w ten film kupę kasy to chce ją odzyskać i jeszcze zarobić- taki jest biznes
szkoła podstawowa DaVinci, Nowa Szkoła
Szukam opini na temat tych szkół. Opini najlepiej rodziców dzieci uczących się obecnie lub w przeszłości. Akurat o tych szkołach nie mogę znaleźć opinii. Czy realizują swoje piękne założenia czy jak w przypadku większości takich szkól są to tylko farmazony ? DaVinci na ul Bystrzańskiej Nowa
kolejne szokujace odkrycia badaczy Kodu Davinci
W trakcie tego pisania w TV CNN,FOX, USA doniesiono jeszcze bardziej szokujaca prawde ukryta w kodzie Davinci. Otoz glebsze komputerowe zaglebianie sie w Kod Davinci wykazalo niezbicie ze w ukrzyzowaniu Chrystusa byli wmieszani przodkowie Bin Ladena i Sadama Husajna!!.l Ponadto kod
hmmm... planuję obejrzeć ten film, z czystej babskiej ciekawości:) nie nastawiam się jakoś specjalnie. raczej traktuję go jak ciekawostkę przyrodniczą;) kenduś, to nie tak. wiele osób wierzących wypowiada się pozytywnie i o książce i o filmie. jeśli chodzi o stanowisko watykanu i kościoła...
no bylam wczoraj na tym filmie, moze troche nawet rozczarowana jestem,myslalam,ze bedzie naprawde cos "mocniejszego",co prawda ksiazki jeszcze nie przeczytalam,ale przeczytam gdy skoncze "pierscien rybaka" film dozwolony od lat 12,publika raczej z pierwszych klas gimnazjalny,pare podstawow
Kto oglądał "Kod DaVinci"?? .
Film pełen fikcji oplecionej jednym faktem historycznym jakim jest życie Chrystusa. Cała reszta jest nieprawdą. Chyba, że rzeczywiście Kościół Katolicki coś ukrywa ale czyżby to co jest napisane w Biblii również było kłamstwem??!! Według mnie film jest bardzo dobry bo zmusza widza do myślenia
Salon fryzjerski DaVinci na ul.Prądzyńskiego
Zna ktoś nr tel. do salonu fryzjerskiego DaVinci na ul. Prądzyńskiego? Będę wdzięczna za informacje. Pozdrawiam!
Kod Leonarda daVinci (okładka niebieska)
Przeczytałam i jestem zachwycona!! Książka "wciąga" już po pierwszych rozdziałach. Teraz mam zamiar kupić "Anioły i demony" o których też się dużo mówi, i mam nadzieję że będę również zadowolona!!
Kod Leonarda daVinci (okładka czerwona)
Ksiazka taj jest niesamowita! Przeczytalam ja w ciagu dwoch dni z zapartym tchem. Nie wiem ile w niej prawdy a ile fikcji, ale wszystko opisanie w niej ma sens... goraco polecam... nie wiem jakie jest polskie tlumaczenie, bo przeczytalam w originale po angielsku...ale jesli wersja polska je
Re: Centrum Edukacji davinci
Firma bez sensu brak jasno przedstawionych warunkow po za tym problem jest z otrzymaniem jakiegokolwiek wynagrodzenia a prezesi MAlgorzata i Mirosław maja zaburzone mniemanie o sobie i o rzeczywistosci. Im sie wszystko nalezy, zwykli oszusci.
Re: Pizzeria DaVinci
Jesli zamowienie jest poza "szczytem" to dostawa jest blyskawiczna. Normalnie tak jak Pizza Hut. Ale za to pizza jest smaczniejsza, lzejsza i niedroga. Polecam Zaulczanin
The DaVinci Code
-- Don't look for problems look for solutions! Moj swiat: organicknitter.blogspot.com/
Re: Kod daVinci
o własnie te tytuły sa ciekawe- polski tytuł ksiązki jeszcze jakos brzmi, ale angielski i nazwa filmu sa wogole bez sesnu, przecież da Vinci to nie nazwisko tylko miejsce urodzenia- tak jak Zbyszko z Bogdańca, ale czegóż wymagac od Amerykanów co nie wiedza nie tylko gdzie jest Iran, ale nawet wła
Wyszła rok temu, po paru miesiącach od wyjścia okazało się, że jest na tyle sukcesem, że można nakręcić film. Więc w +/- 8 miesięcy film został nakręcony, złożony i wypuszczony do kin. To naprawdę rekordowy pośpiech! Pzdr.
Po obejrzeniu filmu pozostaje tylko radzić pozostanie przy słowie drukowanym… Film zdecydowanie źle zrobiony, nudny, bez akcji. Nie ratują go nawet znani aktorzy, którzy tu jakby nie potrafili grać (Tom Hanks cały czas ma taką samą minę..). W sumie szkoda 2,5 godziny.
Moda na książkę ledwie minęła a już film jest w kinach... Tak szybko powstają tylko beznadziejne filmy. Może drogie, ale beznadziejne. Nawet klasyczne sensacyjne odksiazkowce są dłużej w produkcji. Nawet Harry Potter ma cykl od filmowania do wejścia do kin 1,5 roku...w parę miesięcy można zro
Re: Panie da'Vinci
Ja Ci probowalem Stary Durniu wytlumaczyc. A sam chciales zdaje sie zeby sie okreslic. I ja wole to forum bez Ciebie...
Mi już brak sił do tej całej "firemki". Ja nie wiem, jak ci "prezesi" mogą sobie tak dalej żyć i cieszyć się - naciągając tylu młodych ludzi na pieniądze, zamykając im możliwość pracy jako taki trener przez najbliższe dwa lata i gasząc cały zapał ludzi i nierzadko ich chęci do dalszej pracy...
i jeszcze tutaj historia: W sierpniu zgodziłam się na współpracę z Centrum Edukacji da Vinci. Zapłaciłam za szkolenie 300 zł, które w założeniu miało być zwrotne przy pierwszej wypłacie - po podpisaniu umowy z dyrektorem regionu, zatrudnionym przez firmę. Dyrektor zwlekał z podpisaniem umowy,
Zeby bylo smieszniej my mamy swoje forum bez ciebie. A ty bedziesz nonstop cenzurowany na tym forum. Juz ja sobie Ciebie przypilnuje....
Ponieważ, jak już ktoś słusznie zauważył wszystkie posty na temat ce da vinci znikaja proponuje pisać na maila. Ze względów oczywistych nie podaje swoich danych - mój mail: bylypracownik0@gmail.com Sądzę, że może w ten sposób dowiemy się jak to naprawde jest z tą firma. Wszytskie maile moge prze
Potwierdzam w 100%. Może nie od początku chcieli naciągać, ale od września nie potrafię ich zmusić do podpisania umowy i wypłacenia pieniędzy (za kurs, za szkolenia, telefony..) Ogólnie unikają kontaktu, próbują grać na emocjach, straszyć sądem. W skrócie żenada... A jakimi to oni profesjonalis
Potwierdzam. Nudny, za długi, za wolny, przegadany... Aż dziw, bo książka przynajmniej wartka była. W sumie szkoda :-(
----- autor daVinci napisał ...artykół ------
Gość portalu: daVinci napisał(a): > co wysmolila ten artykol intelektu (o ile go posiada) nie wysilila. > A wystarczylo tylko znac troche angielski i przetlumaczyc artykol... ty sie - artkół - wez lepiej za j.polski a nie za tlumaczenie
„Szanowni Państwo, Jako, że dotarły do mnie od moich współpracowników informacje o wypowiedziach na tym forum, które nie ukrywam bardzo mnie zaniepokoiły, postanowiłam zwrócić się do Państwa z otwartą propozycją. Dam sobie, jak również Państwu możliwość wyjaśnienia całej tej sytuacji
byłam przez jakiś czas dyrektorem regionu.. wszystko, co mogę na ich temat powiedzieć, to tyle, że to manipulatorzy i niekompetentni ludzie.. nie polecam nikomu, bo to strata nie tylko czasu, ale też sporych pieniędzy.. Myślę, że szanowna Małgorzata G i Mirosław powinni za to odpowiedzieć pr
Gość portalu: byly pracownik 0 napisał(a): > Sądzę, że może w ten sposób dowiemy się jak to naprawde jest z tą firma. Jezu, to Ty masz jeszcze jakieś wątpliwości ??? Toż to taki sam "interes" jak skręcanie długopisów czy wiele innych recept na to, jak od naiwnych wyciągnąć pieniądze
Niestety po rezygnacji dyrektora regionu nie ma szans na odzyskanie swoich pieniedzy za kurs. Komunikacja z prezesami jest słaba. Mówią bardzo zawile, wytykając nieefektywność pracy. Są agresywni. Chcę wysyłać tego typu posty, być może dzięki temu mniej osób będzie chciało z firmą współpraco
Cała ta firma to jedna wielka mistyfikacja. Najwięcej tracą właśnie "dyrektorzy regionu", bo oni muszą wyłożyć mnóstwo pieniędzy, zanim biznes się rozkręci. A on się nie rozkręca... Pracowałem ponad 2 miesiące realizując ich "model biznesowy". Ten model nie udał się ani mi, ani żadnemu innemu dyr
zajrzyjcie tu na forum: www.gowork.pl/forum/forum_posty_tematu,8222,0,0 Sceptycznie podchodzilam do calego szkolenia, ale po namysle zdecydowalam sie pojechac (nie bylo wtedy jeszcze forum). Zaplacilam 300 zl
Re: Warsztaty DaVinci
Widziałam pokaz tych warsztatów i powiem, że robią wrażenie. Fakt sporo kosztują, ale są warte tej ceny.
gwoli ścisłości: Kod Leonarda da Vinci (okładka niebieska) tytuł oryginału: The Da Vinci Code wydawnictwo: Albatros/Sonia Draga, Marzec 2004 ISBN: 83-7359-167-2 -- jak widac ukazało się PO POLSKU dwa lata temu co nie zmienia faktu że książce czegos brak.. :) to i filmowi zapewne ot, pr
mahony2109 napisał: > Moda na książkę ledwie minęła a już film jest w kinach... Tak szybko powstają > tylko beznadziejne filmy. Może drogie, ale beznadziejne. Nawet klasyczne > sensacyjne odksiazkowce są dłużej w produkcji. Nawet Harry Potter ma cykl od > filmowania do wej
hmm a zajawy są ciekawe, może wybrali najlepsze fragmenty z filmu a na resztę nie warto iść :D -- Aga "Lepiej nic nie mówić, niż głupio milczeć"
Ja napisze jeszcze raz WON DO CHLEWA. Tam jest twoje miejsce. Jestes chory z nienawisci czlowieku. Czas sie leczyc, zachowujesz sie jak gowniarz. Powodzenia w rozwalaniu forum. -- shot.inten.pl:8002/listen.pls
Pan Samochodzik i kod Leonarda DaVinci :)
jest tylko wspomniane, ale artykuł ogólnie ciekawy (może, jak dla kogo) kiosk.onet.pl/art.html?NA=5&ITEM=1213372&KAT=238 -- Zamki Polski
Reklama DaVinci w GW
Na dobrą sprawę Adblock powinien zablokować cały artykuł, bo jest to po prostu chamska reklama. Robot DaVinci, zwłaszcza w swojej ostatniej generacji to rewelacyjna zabawka, ale tak naprawdę nie jest konieczna do wykonania jakiejkolwiek operacji. Oprócz tego, że jest fajny (jako ginekolog sam
Re: Davinci Kod - podobne ksiazki
Zaraz! Chodzi o książki podobne: warsztatowo czy tematycznie? Bo jeśli chodzi o kryminały b. przeciętnie napisane, tak jak "Kod", to znajdziemy ich wiele. Z lepszych, o równie spiskowym charakterze, polecam Ludluma (on już nie żyje, ale nawet jego kontynuatorzy są lepsi od Browna, w sensie warsz
Jeszcze gorszą tajemnicę niż "Kod Leonarda..." zdradza "Spisek sykstyński" pana o skomplikowanym nazwisku, którego chwilowo nie mam pod ręką, ale w google będzie. -- To jest losowo wybrana sygnaturka.
Nie no, "Klub Dantego" podobny do "Kodu"? Cóż sobie Dante w Piekle się poniewierający zasłużył na taka obelgę, żeby go z danembrownem porównywać? :-D Ale książka bardzo fajna, polecam :)
No toż nie Dante napisał Klub Dantego, to co ma się poniewierać. Szczerze mówiąc nie czytałam żadnej z tych książek, piszę na podstawie rozlicznych recenzji i opinii :)
Re: Centrum Edukacji davinci - wroclaw
cześć levee, też jestem z Wrocławia, i też nie chcę tego tak zostawić, jak by nie było jestem przez nich kilka stów w plecy, ale nawet nie o te pieniądze chodzi, tylko o zasady.. pozdrawiam
Ogolnie rzecz biorac to w tym wypadku raczej sad, a nie pip, bo pod pip podpadaja umowy o prace a nie umowy cywilne (o dzielo) Chociaz po zastanowieniu sie, istnieje mozliwosc zaangazowania w to pipu. Mozna wystapic do nich o ustalenie czy zaistnial stosunek umowy o prace (np jezeli praca mial
Prowokacja PIS jak Kod Davinci.
Wiadomosc o chorobie prezydenta jest prawdziwa i wyglada na to,ze jest to powazna choroba.PIS musial przeprowadzic karkolomna i genialna roszade aby utrzymac cala wladze.Prezydent jest chory i bedzie musial abdykowac.Jego brat nie moglby zostac prezydentem w nowych wyborach gdyz by przegral np
Kumkum, pomijając ze nie napisałeś czemu/komu mól książkowy jest wierny? - to ja Ci polecam "Historyka" Elizabeth Kostovej. Tematyka troszkę bardziej świecka, ale czyta się w podobnym tempie jak "Kod" i znacząco podnosi ciśnienie. Swoją drogą, jeśli przyszły obdarowany czytał z Browna tylko "Kod"
spacey1 napisała: > No toż nie Dante napisał Klub Dantego, to co ma się poniewierać. Wiem, wiem :-) ale użyty został w zacniejszym celu niż Leonardo :D > Szczerze mówiąc nie czytałam żadnej z tych książek, piszę na podstawie > rozlicznych recenzji i opinii :) "Kod" to sensa
dzieki wielkie za informacje. Niestety nie bylo jako takich stalych godzin. Umowa o wspolprace mowila natomiast o 3 miesiacach wypowiedzenia przy umowie o dzielo ;p ha ha ha Ale to tak na marginesie. Wiec zostaje sad
nie denerwuje Was to? Chcecie tak to zostawić??? Staram sie rozprzestrzeniac negatywne posty na wszystkich mozliwych portalach. o pracy, o szkole, o szkoleniach, dla rodzicow.... oprocz antykampanii jakie macie pomysly przeciw da vinci? pip? sad? z jakich jestescie miast?
Ja polecam Adreasa Eschbacha "Video z Jezusem".Autor jest cenionym niemieckim pisarzem a jego powieść jest zdecydowanie dużo lepsza od Browna.
Dzieki wszystkim za pomoc. Sporo mi pomogliscie. Troche sie rozejrzalem i wybralem pare tytolow ktore mi poleciliscie. Dzieki jeszcze raz.
Wystarczy wykonać nastepujące czynności: 1. Udać się do salonu EMPiK 2. Poszukać regału Top 20 (lub obejrzeć najbardziej eksponowane ksiązki) 3. Przyjrzeć się książkom. Cechy charakterystyczne: - są dość grube (minimum 400 stron), - mają na owrocie info ALBO specjalną "opaskę" w kolorze czerwon
Re: Przyjmę salę weselną - lipiec/ sierpień/ wrze
Zajrzyj do DaVinci na pewno kierownik Ci pomoże!Oto ich strona davinci-czestochowa.info
Re: Gdzie było lub odbędzie się Wasze wesele?
My mieliśmy w DaVinci na Wojska Polskiego i jesteśmy bardzo zadowoleni. POLECAM wszystkim!!!!!!!!!!. www.davinci-czestochowa.info
Re: Kod Leonarda daVinci (okładka czerwona)
na czerwonej okładce są wskazówki do tej zabawy: randomhouse.com/doubleday/davinci/
Re: Cleo
www.davinci.com.pl/images/galerie/mw03.htm www.davinci.com.pl/images/galerie/mlodewilki_14.jpg
Szkoła Podstawowa - Leonardo da Vinci
Czy ktoś ma jakieś inforamcje na temat tej szkoły? interesuje mnie narazie zerówka. davinci.edu.pl/strona-glowna.html
Re: Kto oglądał "Kod DaVinci"?? .
a kto tak powiedział? może tischner? :P -- a mój chłopiec ma swój kopiec wczoraj bitwy wygrał dwie od niedzieli do soboty - pow-sta-nie
Przecież to po prostu fikcja literacka. Nad czym się tu zastanawiać. Szkoda nafty.Co do Tischnera, księdza górala i filozofa, jego wiedzy i mądrości mam o nim bardzo dobre mniemanie. A tak na marginesie. Jestem ateistą. Pozdrawiam
EUREKA. Tyle lat każdego z nas matematyki poszła w diabły. Lavinko... DZIĘKUJEMY. -- Wredna :) Dasz radę?
brite napisał: > czasem zakładają go na palec i chodzą do sadu sąsiada kraść jabłka. a nie księżyc przypadkiem? -- a mój chłopiec ma swój kopiec wczoraj bitwy wygrał dwie od niedzieli do soboty - pow-sta-nie
Było tu o tym... a byłooo: szukaj.gazeta.pl/szukaj/0,52001.html?VE_szukaj_a=kod+da+vinci&ile=15&sort=data_desc&spojnik=and&f
najlepszy fryzjer w Wałbrzychu to salon Davinci
Nie wiem czy aktualne ale przyda się komuś.... Najlepszy fryzjer w Wałbrzychu to nowo otwarty salon do którego trafiliśmy z dziewczyną przypadkowo. Trafiliśmy tam poprzez opinie innych, 4 osoby nam o tym salonie mówiły Salon Fryzjerski DAVINCI w Wałbrzychu na ulicy Mickiewicza 69 tam była
Re: Reklama DaVinci w GW
Żaden spisek. Po prostu nierzetelny artykuł w którego powstaniu miała a)firma chcąca sprzedać robota za 8 mln. b)dziennikarz na siłę szukający tematu aby nie stracić wierszówki. Tak czy inaczej taki artykuł nie powinien się ukazać.
Ja natomiast uważam, że hobbici tak naprawdę schowali dla siebie Jedyny Pierścień i tylko ściemniali, że wrzucili go do Orodruiny. Trzymali go u siebie przez pokolenia i czasem zakładają go na palec i chodzą do sadu sąsiada kraść jabłka. -- N, 11-06-2006 Forum: Łódź - Re: Kto oglądał "Kod DaVinci"?? .
Re: syrop do kawy - przepisy
Albo kupić syrop na allegro, próbowałam DaVinci - bez porównania lepszy, kiedyś piłam monina, ale drogi. A davinci tańszy i moim zdaniem bardziej aromatyczny.
na pewno nie jemy w DaVinci
w DaVinci - lansują się na elegancką restaurację, a jedzenie jest obrzydliwe; twarde jak podeszwa mięso z milionem żyłek, frytki tak twarde, że nie dają się nabijać na widelec, sosy bezpłciowe, sałatki do kitu, a te ich suszone pomidory to po prostu totalne dno.
Last Minute!!!
Mam do odstąpienia dwa miejsca w hostelu na Teneryfie w terminie 30.01-6.02 2017r. Cena 1000zł za obydwie osoby wraz ze śniadaniami. Hostel słynie z fantastycznej, międzynarodowej atmosfery ;) Są jeszcze tanie bilety na Wizzair.com Wt, 17-01-2017 Forum: Wyspy Kanaryjskie - Last Minute!!!
Re: DaVinci - proszę o opinie
Znajmoma miała w tym lokalu wesele i jest zadowolona . Ogolnie słyszałam sporo dobrych opini na temat tego lokalu , jeśli chodzi o imprezy zamkniete typu wesesele, chrzciny.
Najpopularniejsze:
- pneumocystoza
- forum swiat
- grzegorz giza
- kurierzy
- val thorens
- tabletki maca
- dobry kardiolog w poznaniu
- katar i kaszel leki
- śmierć i umieranie
- pensjonat w karpaczu
- bielenie mebli