Sake

Sake

Przeszukano 118 969 821 wypowiedzi na 1 502 forach

chutney - pozostałe wpisy

Soruj: wg trafności wg daty

chutney

lezy sobie w mojej lodowce. Z czym to sie je? Makaron, ryz ale co jeszcze??? -- <><> eurOkicioR <><> Zajrzyj do notesu lub podyskutuj o języku<

Chutney

zrobilam to i jest SUPERRR !! Odrobine slodkie, a jednoczesnie mocno pikantne .. a kolendra dodaje swiezosci ... Polecam do kurczaka i na kanapki, zamiast musztardy

chutney`e

jak to jest z konystencją chutney`a? czy składniki powinny być rozgotowane, a sam sos powinien mieć gładką ,gęstą konsystencję?

Chutney

Możesz zrobić też chutney na ostro. Na łyżce oleju przyduszasz pokrojone ząbek czosnku, małą cebulkę (nie ma się rumienić) i jak lubisz, kawałek świeżego imbiru w kosteczce, albo małą papryczkę świeżej chilli. Dorzucasz łyżkę - dwie brązowego cukru z trzciny cukrowej (może być zwykły) i

Chutney kukurydziany

* 3 duże kolby kukurydzy * 150 g miodu * 100 g brązowego cukru * 400 ml octu winnego * 1 łyżka musztardy delikatesowej * 1/4 łyżeczki pieprzu cayenne * 1 mała cebulka + łyżka masła * 2 czerwone papryki * 2 zielone papryki * 1 łyżka mąki ziemniaczanej

Chutney ananasowy

1 dojrzały ananas (obrany itd.) w kawałkach na gryz sok ananasowy (4 łyżki) 1 średnie jabłko (cooking apple), obrane, pokrojone w kosteczkę 100 ml octu (ryżowy lub cider) 150 g cukru (demerara) 1 laska cynamonu, połamana 3 goździki 2 gwiazdki anyżu 1 łyżeczka gorczycy 1 łyżeczka kurkumy Ws

chutney itp

Proszę o jakieś proste i ciekawe przepisy na ww. -- "Chodź tu synu, znaczy psie" - by Psycho77 gdzie kucharek 6 tam 12 cycków...

CHUTNEY

!uczciwie powiem - nie próbowałam!!! jeszcze... ze strony "z pierwszego tłoczenia" Chutney z rabarbaru Przepis pochodzi z jednego z francuskich czasopism ('Cuisine Light') 600 g rabarbaru, pokrojonego w małe kawałki 400 g posiekanej cebuli 160 g rodzynek 800 g cukru (u mnie trzcinowy

chutney sobie wymyslilam

obdarowali mnie jablkami, a ja dzemowa nie jestem zupelnie, kompotowa tez nie, wiec poszukalam chutney z jablek z cebula, cutryna, czosnkiem, rodzynkami, octem jablkowym, cukrem, cynamonem i kardamonem. Pochwale sie potem co wyszlo :) -- Jedziemy Bóg wie dokąd i Bóg wie, co się z nami

Chutney z renklod

Nigdzie nie znalazłam przepisu z wykorzystaniem renklod, więc porwałam się na eksperyment. Trzymajcie kciuki, bo nie wiem, czy chutney będzie jadalny :) Do chutneya dodałam śliwki, kilka jabłek, cebulę, ząbek czosnku, rodzynki, ocet, imbir, cynamon, ziele angielskie, liść laurowy, cukier trzcinowy

Chutney z porzeczki

cebulę i resztę przypraw. Gotować na małym ogniu ciągle mieszając aby nam się nie przypaliło. Gdy chutney będzie już dość gęsty przelać go do słoiczków i pasteryzować ok 15-20 od zagotowania minut. Smacznego

Chutney Żurawinowo-Jabłkowy

też gałki dają) bo występują one z reguły w tym chutney'u, ale ja nie miałem ochoty na korzenne smaki, dałem za to jeszcze kłącze trawy cytrynowej do gara lejemy wody, wsypujemy cukier, tworząc tym samym syrop dajemy żurawinę w całości i reszta poszatkowana na drobno lub cząstki(jabłka) w

moje chutney`e

CHUTNEY JABLKOWO-PAPRYKOWY po małym strąku żółtej, czerwonej i zielonej papryki, 1/2 szkl. octu winnego, 2 zmiażdżone ząbki czosnku, 3 winne jabłka, ok. 10 dag rodzynków, 1/2 szkl. cukru, pół łyżeczki imbiru, 1/2 szkl. wody, sól Obrane jabłka pokroić w kostkę, wrzucić do rondla, wlać wodę

Chutney z rabarbaru

Przepis z TIMES, troche zmodyfikowany przeze mnie. Jest to tradycyjny chutney, ktory musi dojrzewac, najlepiej 3 miesiace. Tak wiec wrzucam przepis teraz, aby chetni mieli jeszcze mozliwosc zrobienia, ale o efektach smakowych opowiem Wam we wrzesniu. Wczoraj sprobowalam odrobine i mimo mocnego

Re: CHUTNEY

A tu moj wyprobowany chutney zeszloroczny. Bardzo szmaczny, ale dosc rzadki. Nam to jednak nie przeszkadzalo. fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,96612341,96612341.html

mango chutney

słownika wprawdzie nie posiadam ale tu zajduje się przepis na mango chutney www.foodnetwork.com/food/recipes/recipe/0,1977,FOOD_9936_19594,00.html smacznego :)

chutney z ananasa

Wirtualny prezent dla e_katt :) 1 duzy ananas, 1 lyzeczka soli, 1 czerwona cebula, 4 ząbki czosnku (bardzo drobno posiekane), 2 lyzeczki soku z korzenia imbiru, 30 dkg cukru pudru, 6 lyzek soku z limonki. Z ananasem postapic wg wskazowek e_katt, która dokonala fachowego rozbioru sztuki :

Chutney z mango

Jak ja lubię paciaje :-) A że nie jestem chyba odosobniona, to się dzielę. 1 mango (dojrzałe) 75 g cebuli 1 ząbek czosnku 75 g łuskanych orzechów włoskich (dałam pół na pół z pekanami) 150 ml octu winnego (białego) 50 g rodzynek 1 goździk (zastapiłam odrobiną mielonego) 150 g cukru szczy

tamarillo-chutney

ze skorki, rowniez w kosteczki pociac. wszystkie skladniki zagotowac i dalej 2 godziny na malym ogniu (niskiej temperaturze na kuchence elektr.) wrzec. na koniec dodac sol i pieprz. chutney do sloiczkow. w chlodnym miejscu moze stac pare miesiecy. mam nadzieje, ze te przepisy bardziej Ci

chutney z czarnych porzeczek

Ktoś ma jakis pomysł na taki chutney? Jakie przyprawy dodać, jak "zwytrawnić" czarne porzeczki? Może jakies pomidory do tego czy cuś? Będe wdzięczna za pomoc.

chutney ze świeżej kolendry

Po Indiach polubiłam kolendrę. Bardzo polubiłam kolendrę. Chutney z kolendry jadłam w restauracji przy Chowpatty Beach w Bombaju; były nim przełożone mini-kanapki z białego pieczywa, serwowane jako element thali. Świeży chutney ma nieco inną konsystencję od takiego smażonego z cukrem i octem

Chutney - pierwszy w życiu

jeszcze wiórki kokosowe, ale ich nie znoszę, więc pominęłam) Wszystko pociąć, poszatkować i zmiksować na gładką masę. Chutney wyszedł pyszny i świetnie pasował do kurczaka korma (duszonego w kawałkach w jogurcie, z cebulą i czosnkiem, przyprawionego imbirem, chili, garam masalą i kminem

zrób chutney:

sliwki i brzoskwinie wypestkowane pokroj w duze kawalki i smaz w garnku ze szklanka cukru. Jak puszcza sok, to dodaj korzenne przyprawy: cynamonu kawalek, 6-10 goździków, z 15 ziarnek pieprzy, skrojona mala chili (lub w innej postaci troszke ostrosci), koniecznie 2-4 cm imbiru utartego lub w

Re: Chutney

nie tylko po angielsku :) tiny.pl/hhlkg a jak się napisze czatnej -to drugie setki tiny.pl/hhlkt -- Bożena Kobieta to nie

Re: Chutney

Są setki przepisów na chatney! xrl.us/be9bsu -- "Ci, którzy wiedzą - nie mówią. Ci, ktorzy mówią - nie wiedzą"

Re: chutney

moj jest lagodny. Wczoraj zjedlismy z kurczakiem - pychotka =) -- <><> eurOkicioR <><> Zajrzyj do notesu lub podyskutuj o języku

Re: chutney

ja podaje do mies pieczonych wszelakich, nawet czasami do poczciwego klopsika zwanego meatloaf dobrze smakuje tez zamiast keczupu i musztardy do hamburgerow moje ulubione to mango i baklazan cytrynowego nie bylam wstanie zmusic kokosowy taki sobie ale to wszystko kwestia indywidualnych up

Re: moje chutney`e-chutney hinduski

tym razem sos hinduski, pychota, to mój faworyt z wszystkich dotychczasowych:-) 2 kg pomidorów /bez łupy/ 3 duże cebule 1/2 kg jabłek 1 szklanka octu 10% 2 szklanki cukru /można dać mniej/ -ja dałam mniej 2 łyżki soli garść rodzynek ziele ang. liść laurowy 1 łyżeczka cynamonu 1

chutney - zielony

fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,29329007,29329007.html

Re: chutney

Ani makaron, ani ryż. Sam dla zaostrzenia apetytu albo z mięsem, choć w Indiach często dodają na uboczu jakiejkolwiek potrawy. Warto myśleć o tym jako o swego rodzju ćwikli lub piklach. Ale ostrożnie, bo bywają wściekle ostre! -- Jeszcze się taki nie urodził, który by wszystkim dogodził...

Re: chutney`e

Pomysl o żurawinach do indyka, o ćwikle, o jabłkach przesmażonych do szarlotki - takie własnie konsystencje są najczęsciej spotykane. Przy okazji, jest też inna jeszcze angielska nazwa przyprawy podobnej do chutney: relish. Przykładzik

chutney z jabłek:)

www.bing.com/search?q=chutney+z+jab%C5%82ek&src=IE-SearchBox&FORM=IE8SRC -- "Przedkładaj wiele małych przyjemności nad niewiele wielkich"

Chutney z mango

i imbir. Dodać pozostałe składniki i doprowadzić do wrzenia. 2. Zmniejszyć ogień i gotować ok. godziny, aż chutney nabierze konsystencji konfitury. Posolić, ewentualnie dodać jeszcze chili, usunąć goździki i czosnek. 3. Można taki chutney zapakować do wyjałowionych słoików i przechowywać bez

Chutney z papryczki chili

Na 4 słoiczki po 200 g 300 g chili 400 g świeżej papryki czerwonej 1,5 szklanki octu ze śliwek lub octu winnego 2 szklanki cukru 1 łyżeczka morskiej soli kamiennej 1/2 kg jabłek 1 cytryna Papryki oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić drobno w kostkę, wrzucić do garnuszk

Re: chutney`e

Chutney'e nie maja gladkiej konsystencji. Widac i czuc w nich kawaleczki składników twardszych np. papryki, w zawiesinie z tych łatwiej rozgotowujacych się np. mango czy śliwek.

tikka masala i mango chutney

Słuchajcie, dostałam w prezencie niemiecką pastę do kurczaka tikka masala, firmy Bamboo Garden. Nie umiem po niemiecku :) Co z nią zrobić? Traktować jak zwykłą pastę curry? I tak w ogóle do czego używacie mango chutney? -- Pozdrawiam, Aleksandra

przetwory, chutney na prezent? przepisy?!

W ostatnim programie Nigella robiła galaretkę chilly i chutney z buraków, jabłek i świeżego imbiru, ale nie mogę wejść na stronę kuchnia.tv by skorzystać z przepisu :( Ktoś zna je zna? Wymyśliłam też by zrobić z pomarańczy i imbiru ale nie wiem jakie proporcje. Dodam, że nigdy jeszcze nie

zrobiłam chutney rzodkiewkowy

nobul - dzięki Tobie dotarłam do strony z przepisami programu i poprzeglądałam co nieco; dziękuję Ci za przepis i za nieustającą inspirację do kulinarnych podróży do nieznanych mi zakątków świata chutney był wspaniały, podałam go do mięs i warzyw z grilla, był faworytem, lepszym niż tzatziki

Re: zielony chutney

Average Rating: ***** 4 Ratings 3 Reviews " Chutney is excellent served as a condiment with any number of dishes, it adds a flavor that can't be beat. " \ 1 bunch fresh cilantro 1 clove garlic 1 tablespoon minced fresh ginger root 1 minced

chutney morelowy - pytanie natury technicznej

, wyszedl tak dobrze, ze dostalam zamowienie na sloik, ktory jak mysle, ma troche postac. no i tu zaczynaja sie schody. chcialabym zachowac teksture mojej pierwszej produkcji, tzn moj poprzedni chutney byl wlasciwie salsa krotko poddana obrobce termicznej. kupilam w tym celu cukier zelujacy - jedyna

Naleśniki warzywne z chutney'em

mrozony czosnek chutney baklażanowy Pokrojona w talarki marchewkę, pietruchę z patisonem i dynią dusić z wodą. Na oliwie udusic pieczarki z papryką. Wymieszac wszystko, dodac groszek, a pod koniec natkę. Przyprawić solidnie. Szpinak udusić z czosnkiem. Nalesniki smarować na polowie szpinakiem

Jak uratować za rzadki chutney?

: grumko.blox.pl/2010/02/1276-Chutney-z-mango.html Niestety wyszła z niego zupa (po schłodzeniu też) i teraz mam problem - jak to zagęścić. Odparować? Mąką ziemniaczaną? Żelatyną?

i ananasowe chutney

obrac, i natrzec sola. Po kilku minutach dobrze wytrzec (to po to, zeby nie puscil zbyt duzo soku), pokroic na kawalki. Do ananasa dodac cienko pokrojona cebule, czosnek, chilli, wlac sok z limonki i imbiru, ew. doslodzic (chutney nie powinno byc wsciekle kwasne, tylko odswiezajace :-). Mozna posypac

churri: jogurtowe chutney :-)

podobno ma lagodzic rozpalone przyprawami podniebienie. Podobno, bo-sugerujac sie przepisem-dalam 2 tajkie papryczki. Chlodzic sie, i po churri i po mango chutney, musielismy slonym lassi :-) Ale smacznie bylo. Przepis prawie w/g "Food of India" (dodalam mielony kmin, bo mi sie ziarenek nie

Re: beetroot chutney

moj jada wlasnie z zoltym serem, albo krakersami.. -- #19786 <aisi^> budzi sie we mnie zwierze <aisi^> ale to niestety prawdopodobnie leniwiec

chutney jabłkowo-brzoskwiniowy

www.winiary.pl/przepis.aspx?id=3&pid=3912 -- Zdjęcia moich wypieków

chutney z cebulą

jabłka,cebula,cukier brązowy,ocet winny,gorczyca,ibir,cayenne(mozna dodać rodzynki,ja robię bez).Wszystko razem gotować,aż zgęstnieje. Dobre do watróbki i róznych mięs.

Re: beetroot chutney

Wszelkiego rodzaju chutneys sa tez dobre z serem zoltym na kanapce i z pieczonym miesem typu schab albo indyk. -- ------ Antes muerta que sencilla

Re: beetroot chutney

W restauracjach indyjskich dostaje sie rozne rodzaje chutneys jako przystawke, je sie z ichnimi chlebkami - papadum, naan, chapati. Macz sie w tym kawalki chlebkow i do buzki :) -- If it has a face, I don't want to eat it.

Re: zrób chutney:

dziekuje wszystkim za porady i małe światełka kulinarne ;) szczególnie jackowi1f, zrobiłam, przyprawy niestety miałam suszone, imbir, goździki i cynamon, wyszło pyszne..dałam jeszcze 2 gruszki...i honor gospodyni uratowany, za dwa dni te dojrzale owoce wyladowałyby w koszu. ps. cipkurko tart

Chutney mango - kuchnia indyjska

forum.gazeta.pl/forum/w,48129,82033630,,tikka_masala_i_mango_chutney.html?v=2 Znalazłam na Pogaduszkach te 2 watki, ale jakby ktos mial jeszcze pomysły/przepisy na

Re: Chutney z rabarbaru

jswm napisała: > > Może bym się skusiła? Chociaż z połowy proporcji? > oj weź się skuś z całej... we wrześniu mam urodziny :)) A w lipcu imieniny. Będzie impreza na tarasie, będzie chutney :) -- Mamrotek wydawniczy

Re: Chutney z rabarbaru

Nie powinno zrobic roznicy. Tyle, ze z suszonymi platkami trzeba uwazac, bo mozna latwo przesadzic. ;) Boli mnie, ze trzeba tak dlugo czekac, ale z drugiej strony co bedzie smaczniejszego, niz ser, wino i chutney jesienia przy kominku

Re: Chutney z renklod

Na pewno wyjdzie. Przepisów na renklodowy chutney dużo, ale po https://www.google.pl/search?q=greengage+chuney+recipe&rlz=1C1RNCN_enPL353&oq=greengage+chuney+recipe&aqs=chrome..69i57j0l3.13650j0j4&sourceid=chrome&es_sm=93&ie=UTF-8#q=greengage+chutney+recipe&spell=1 angielsku . W pierwszym lepszym

Re: chutney z ananasa

rozbierz mango, bo zawsze mam problem, jak to zjesc... A chutney wyglada ciekawie. lubie czosnek z ananasem.

Re: Chutney z rabarbaru

Bardzo ciekawy przepis! Ja robilam tylko chutney z rabarbaru i cebuli, bez jablek, reszta skladnikow bardzo podobna. Ale z jablkami tez chetnie wyprobuje :) -- MojaKuchnia

Re: Chutney z ananasa

Jaka uczta! :) Ten chutney z ananasa chodzi za mna i podejrzewam, ze zrobie go predzej niz ten z mango. Poczekam na wizyte znajomych w jakis weekend i znowu zabiore sie za indyjskosci. :) -- Widzimy się w kwietniu w

Re: Chutney z rabarbaru

Nie mam o chutneyach pojecia. Raz maz zrobil chutney z mango i do tej pory ma je chyba w zamrazalniku (ale to dlatego, ze nie lubi mango). A skad wy bierzecie takie fajne lawki jako tlo ? Albo deski ?

Re: chutney z rabarbaru

Mam zamiar robic w nadchodzacym tygodniu jeden z tych dwoch przepisow: Sweet and sour rhubarb chutney 25g/1oz butter 2 sticks rhubarb, roughly chopped ½ orange, juice only 2 tsp red wine vinegar ½ tsp ground ginger 1 tsp soft brown sugar pinch salt Melt the butter in a

Re: chutney z rabarbaru

Sprawdzonego nie posiadam Google wypluły : www.google.com/search?hl=en&rls=com.microsoft:en-US&ei=NPMrSoPMGIKw- QaByaT0CA&sa=X&oi=spell&resnum=0&ct=result&cd=1&q=chutney+rhubarb&spe ll=1

przepisy na chutney'e

Chutney brzoskwiniowy: - 1,2 kg brzoskwiń, moreli lub nektarynek - 1 papryka czerwona - 2 cebule - 5 dkg rodzynek - 100ml octu (ja wlałam rodzynkowy) - 15 dkg cukru

i chutney pomi-imbirowy

początku marudziłam, bo to właściwie sos pomidorowy, jak na chutney jest mało kwaśny. jednak smak jest delikatny a ciekawy, i wciąga. dziś jadłam na chlebie i resztkach bakłażana z sałatki. na zdjęciu to, co ocalało w słoiku. -- Jane: One does not know what to think. Lizzie: I beg your pardon, one

chutney brzoskwiniowy - i pasuję :)

puszkkka.spinacz.pl/przepis.php3?id=2902 tak w ogóle pochodzi z opakowania cukru żelującego Oetkera 1:3, co odkryłam robiąc chutney. wygląda w sumie trochę jak zupa orientalna, tylko zastygnięta :) -- Jane: One does not know what to think. Lizzie: I beg your pardon, one knows exactly what to think

przepis na szybki chutney

mieszac. po 3-5 min wszystko sie rozciapcia. dodawac po lyzce cukier mieszajac. ma byc gesta pampa. probowac. regulowac smak wg gustu cukrem i ew kapka octu. calosc ma byc dosc kwasna, w koncu to nie marmolada, a chutney do miesa. ja jadlam dzisiaj z noga pulardy kukurydzianej z grilla. noga byla

Chutney z burakow, jablek i rodzynek

Dedykowany Kurce, ktora jest w szponach nalogu. ;> Przepis z mojego nowego nabytku (odezwala sie nastepna uzalezniona... ;P) - "Jams and Preserves" Giny Steer. 900g burakow, obranych i drobno posiekanych lub startych na tarce (uzylam robota kuchennego) 225g cebuli, obranej i drobno pos

kupiłam mango chutney i co dalej?

Nigdy go nie próbowałam, ale lidl oszalał i ma takie promocje, ze się skusiłam, tylko nie wiem co najlepiej z nim zrobić. Poszukałam w necie ale nic mnie jakoś nie skusiło.. Może Wy macie większę doświadczenie z tym specjałem? -- chcesz ukryć twarz? wyjdź nago :)) S.J.Lec

Re: Chutney - pierwszy w życiu

ale to chyba zwykly mango chutney uwielbiam z kanapkami z bialym chlebem od piekarza i resztkami po swietach bozego narodz: plastrami indyka i kurczaka i duzo mango chutney, i tylko firmy Geeta's mmmmmmm

Re: zrobiłam chutney rzodkiewkowy

zapomniałam wspomnieć o serwusowej... -- Mój blog kulinarny

Re: Chutney z rabarbaru

Przeoczylam Twoj post, Vespertinee, sorry! Bede jesc ze smierdzacymi (mniej lub bardziej) serami i wytrawnym czerwonym winem. :) No i moze krakersami owsianymi. -- Jestem zdeterminowana popedem i pracuje nad demontazem i rozwaleniem naszej cywilizacji.

Re: Chutney z rabarbaru

> Może bym się skusiła? Chociaż z połowy proporcji? oj weź się skuś z całej... we wrześniu mam urodziny :))

Re: Chutney z rabarbaru

Ser, wino i czatnej przed telewizorem? Z braku kominka :( No to mam w planach konfiturę z czerwonej cebuli (bo mnie naszło), brązowy sos Ptasi i ten czatnej. I jeden słoik :-( -- Klik klik!

Re: Chutney z rabarbaru

Wygląda smakowicie. My właśnie dojadamy te z twoich wcześniejszych przepisów i żałujemy, że nie da się ich zapakować w słoiczki. Na pewno zrobię i z tego, planuję tylko nie dawać świeżych papryczek , ale płatki, bo mam ich dużo i chcę zużyć. W dojrzewającym sosie chyba nie będzie większej róż

Re: chutney sobie wymyslilam

Do mięs, pasztetów, wedlin... A może wrzućcie swoje przepisy na ten pyszny jabłkowy, już sprawdzony, bo w googlach tyle, ze nie wiadomo, za co się łapać.

Re: i ananasowe chutney

super są Twoje przepisy. Mój mąż właśnie wrócił z Indii (tamtejszej jedzenie niezbyt mu smakowało - ze względu na ostrość). Czy masz przepisy na hinduskie desery? Mąż mówił, że jadł super deser - coś jak mleko długo ucierane z cukrem i potem zapieczone (???) - nie mam pojęcia jak to wyglądało

Re: chutney z cebulą

podobnie dżem jabłkowy: jabłka,cebula(mniej, np.1szt.-utarta),cukier,czosnek(z 3-5 ząbków),sok z 1 cytryny,gorczyca, ciut soli. jabłka, cebula,czosnek,sok-podgotować.Potem dodac cukier i pzryprawy i jeszszcze pogotować.

Re: Chutney Żurawinowo-Jabłkowy

A mozna bez tego octu? Dla mnie to produkt niejadalny i wiekszosc czatnei mi sie przez to nie podoba. Polaczenie intrygujace. Moglbys zdradzic z czym to spozywasz? -- sfinjak.linuxd.pl

chutney rzodkiewkowy jest super

bardzo smakował moim gościom. Podawałam do mięs i warzyw z grilla. Niezwykle orzeźwiający. Zrobiłam z 400 gram jogurtu greckiego. -- Mój blog kulinarny

Re: Chutney z rabarbaru

Zalinkujesz, lub podasz przepis na te konfiture, prosze? :)))) Ladnie sie usmiecham. ;) Chyba zaczynam sie wkrecac powoli w wytrawne przetwory. -- ROTFL

Re: chutney sobie wymyslilam

marijohanna napisała: > tez robilam ostatnio z jablek i cebuli. pycha wyszla:-DD to powiedz, ze moje tez bedzie pycha, plissss. wyszlo za mocno octowe, chociaz akurat octu dalam mniej niz w przepisie. potem dosladzalam i szybko zapakowalam w sloiki, z nadzieja, ze na zimno bedzie mia

Re: chutney z cebulą

proporcje "z głowy"-1,5 jabłek( w kostkę), 0,5 cebula(w kostkę), cukier(ja daję brązowy)-szklanka( w przepisie było więcej,ale moi nie lubią słodkiego) mielona gorczyca-łyzeczka imbir mielony -łyzeczka,lepszy swieży cayenne-do smaku biały ocet winny-na oko,ponad szklanka na pewno,musi się da

Re: chutney z ananasa

> zawsze mam problem, jak to zjesc... Siostro, ja zjadam mango w kazdej ilosci, szybko i bezbolesnie... Zawsze do uslug !

Re: Chutney mango - kuchnia indyjska

forum.gazeta.pl/forum/w,77,79681605,79681605,kupilam_mango_chutney_i_co_dalej_.html Proooszę :) -- Baron von Dupensztangiel