Przeszukano 119 244 484 wypowiedzi na 1 504 forach
bmw e46 320d filtry - najlepsze wpisy
-
Sprzedam BMW e39 530d
Witam, Mam do zaoferowania pojazd marki BMW 530d. Silnik pracuje bez zarzutu i równo. Filtry i oleje zostały wymienione przy moim zakupie. Jedyne co trzeba będzie zrobić to wymienić olej w skrzyni Czytaj więcej...
-
Re: Motodziennik: Zatankuj energię
V-70 z klekotem też nie musi być nudne,odejście ma porównywalne z bmw e-46 320 d ( oba w automacie) które też posiadam.Przez 3 lata i 50 tyś km wymieniłem klocki,górne łożyska McPersona i jeden Czytaj więcej...
-
Re: C5 X7 2.0 HDI 163 KM czy ktoś ma?
samochód będzie dużo tańszy w eksploatacji niż BMW 530d E60 z 2007 roku? Zakładając podobny stan (a łatwiej kupić niezakatowane C5 niż E60) - z pewnością. Czytaj więcej...
-
bwm e46 320D jakie filtry?
Witam wszystkich. Planuję wymienić wszystkie filtry w moim mojej bmw e46 320 D 2001 - filtr paliwa, powietrza, oleju o. Czy są jakieś preferowane firmy filtrów? Jakie będą dla mnie najlepsze, wg Czytaj więcej...
bmw e46 320d filtry - pozostałe wpisy
bwm e46 320D jakie filtry?
Witam wszystkich. Planuję wymienić wszystkie filtry w moim mojej bmw e46 320 D 2001 - filtr paliwa, powietrza, oleju o. Czy są jakieś preferowane firmy filtrów? Jakie będą dla mnie najlepsze, wg wyznacznika - jakość/cena ? Zastanawiam się czy nie zamówić na mark.com.pl/sklep/pl/26-filtry filtrów
Sprzedam BMW e39 530d
Witam, Mam do zaoferowania pojazd marki BMW 530d. Silnik pracuje bez zarzutu i równo. Filtry i oleje zostały wymienione przy moim zakupie. Jedyne co trzeba będzie zrobić to wymienić olej w skrzyni biegów do 20 tys kilometrów. Jak na razie skrzynia pracuje idealnie. Również w tym roku zostały
jak wymienic filtr paliwa w BMW E30
Jak wymienic filtr paliwa w BMW E30 324d ? i dodam ze facec ze sklepu motoryzacyjnego sprzedal mi do Alfy romeo bedzie pasowal ????
Re: jakie są dziś bmw?
zaworowego - 320zł Rzeczywiście - ceny powalają:D:D 2. Dość awaryjne - poprzednio E36 318i kat - 430tys przebiegu bez poważnej usterki. Auto nigdy nie zepsuło się podczas jazdy. Co najwyżej wymiana zużytych części w serwisie typu tarcze sprzęgła, klocki hamulcowe, paski itp.... Obecnie E46 320D - 230
Re: BMW 330D E91
no to nie było pewno źródło. I dbający własciciel. zakłądajac wszystkie oleje, filtry, hamulce, rozrzady wyjdzie 10 jak nic ale zeby wyszło 20 to jeszcze co? 6 wtrysków? dwumas? remont automatu? -- Kobieto! Nigdy nie stawaj pomiędzy twoim mężczyzną, a jego kolegami. Pamiętaj, że on nie zastąpi
Re: BMW 325D E90
do 6-7.000PLN > (olej, filtr przeciwpylkowy, oleju, powietrza, odmy, hamulce przod i > tyl - wymiana tarcz w zasadzie przy kazdej wymianie klockow jezeli > chcesz to zrobic dobrze i zachowac minimalna grubosc tarcz, kolo > pasowe - jego zywot policzony jest na 60-80kkm
Re: BMW 325D E90
Przeglady kosztuja od 1500PLN (prosty pierwszy przeglad olejowy...w 325d jest 7.5 litra oleju long life po 90pln/litr) do 6-7.000PLN (olej, filtr przeciwpylkowy, oleju, powietrza, odmy, hamulce przod i tyl - wymiana tarcz w zasadzie przy kazdej wymianie klockow jezeli chcesz to zrobic
E21, E30, E36, E12, E28, E34, E24, E32, E38
filtr paliwa 316i od 4/91,318is od 8/89-12/91.318is 16v od 1/92,540i 10/92,740i 24v od 5/92,750i od 9/87,840ci od 8/93,850ci od 9/89,850csi od 10/92 45 Paski rozrządu 127z i 128z 320 323i E21 77-82 320i E30 85-90 323i E30 82-86 325E E30 83-87 325i ixE30 85-89 520i E28 81-86 520i
Re: usunięcie filtra cząstek stałych +chiptuning
Silniki benzynowe też mają wtryski. Kumpel ma BMW 320 E30 przy spokojnej jeździe pali mu 10 na 100. Tyle samo przy spokojnej jeździe paliły niektóre Polonezy czy Fiaty 125p. Jak to wytłumaczysz? Lepiej idąc Twoim tokiem rozumowania obecne auto powinno palić mi tyle samo co Polonez a jakoś pali
Re: Przyszłość to e-książka serwisowa
Pełny serwis olejowy na który składa sie wymiana oleju (8,5l), filtr oleju, mikrofiltr i skasowanie komputera w ASO BMW, auto 530D 06' - po zniżkach 15% + 25% (na części i robociznę) to wydatek ok 1300pln
Re: Motodziennik: Zatankuj energię
V-70 z klekotem też nie musi być nudne,odejście ma porównywalne z bmw e-46 320 d ( oba w automacie) które też posiadam.Przez 3 lata i 50 tyś km wymieniłem klocki,górne łożyska McPersona i jeden łącznik stabilizatora,do tego trzy razy olej i filtry.Pali to 7 ( trasa )-8 ( miasto ) litrów ropy
Sprzedam BMW 3 II (E30) 324td Touring
Sprzedam BMW SERIA 3 II (E30) 324td Touring Do sprzedania kultowy youngtimer, jakim jest niewątpliwie BMW E30 TOURING . Silnik 6-cio cylindrowy 324TD. Kupiony od pierwszego właściciela. W samochodzie nigdy nie było palone. Auto garażowane. Kolor: Lazurblau metalic. W pełni oryginalne
Re: Poziom dyzla
Jeszcze jedno porownanie dla tych co umieja liczyc! BMW : 320Diesel (2.0 4cyl.) i 320 Benz( 2.2 6cyl.) Cena : dobrze ponad 1300 Euro taniej za diesla Osiagi : praktycznie identyczne poza elastycznoscia : benz. wypada slabo przy dieslu, Koszty utrzymania: oba Euro 4 - Diesel
Re: Używane | BMW serii 3 1998-2005
zl, stosunkowo często zużywające się klocki do tanich również nie należą, a i przednie zawieszenie (toleruję tylko markowe rzeczy) wahacz z tuleją 800 zl/sztuke -Przednie zawieszenie i układ kierowniczy w przypadku zawieszenia M-technik to na naszych drogach pomyłka Reasumując: Uważam serie 3 E46
Re: K..rwa mac!
wówczas jechaliśmy łeb w łeb, ale to pewnie dlatego, że zmieniłem ogumienie na nieco szersze i po prostu zabrakło mocy by go "objechać". Nie mam zbyt dużego doświadczenia z BMW, jednak wspomniany kuzyn ma i tylko tą markę uznaje! Przed tą 320 w modelu E36 miał 1.8 is i stwierdził, że ich osiągi są
Re: E36 - dobry pomysł?
ma z luksusu tyle co Vactra. Wiec tu takiego problemu nie ma. Mysle ze latwiej jest znalezc opla czy audi w lepszym stanie technicznym niz bmw. W bmkach unikaj silnika 2.4D - pekajaca glowica ;-) Choc moze ten motor wystepowal tylko w e34 - nie pamietam. chyba starczy pozdrawiam i
Jestem zachwycony, ze sam sobie przeczysz
piotr2569 napisał: > INSPECTION2: > - olej i filtr i napisal tez > Informacje zaczerpnięte z książki serwisowej BMW E38. > Jak widać w skład INSPECTION1 i 2 nie wchodzi wymiana oleju w silniku. Jestem zachwycony, ze sam sobie przeczysz. Moze bys sie jednak na
Re: BMW 530d czy Toyota Rav4 2.0VVTi ?
-3 years - ±2001 110 car models 7.1% Ravka 2-3 years - ±2003 113 car models 3.8% 2-3 years - ±2002 107 car models 4.1% 2-3 years - ±2001 110 car models 3.8% Potwierdza to ranking brytyjski (który uwzględnia jeszcze poprzednią generację rav, bardziej awaryjną według TÜV): BMW
Liqui Moly - czyszczenie kolektora - diesel
Moly natknąłem się na takie coś: https://sklep-oleje.pl/pl/p/Liqui-Moly-Pro-Line-Ans.Systemreiniger-Diesel-0%2C4L/451 Liqui Moly Pro-Line Ans.Systemreiniger Diesel 0,4L jest to preparat do czyszczenia kolektorów dolotowych silników Diesla, a robi się tym tak: https://www.youtube.com/watch?v=D_ectjSZPhE;;D_ectjSZPhE;;https://i.ytimg.com/vi/D_ectjSZPhE
Re: BMW M5 killer
faktem wysoce zszokowani. Na widok E320 CDI szeroko otwierają ze zdumienia oczy. Czytałem już wystarczająco dużo wypowiedzi członków nowego amerykańskiego kościoła współczesnego diesla. A i pisałem o tym na swoim blogu. Weźcie to kurde czytajcie, bo nikt inny nie chce, hehe. > Już prędzej
Re: panowie fachowcy, pomocy
przy tych pojemnościach silnik > ów stanowi wynik wprost zatrważający. Mój ma 1,6 pojemności, jakieś 115 koni mocy (drobne modyfikacje- kanały dolotowe i wydech- katalogowo 105 koni) i pali 9 w mieście i 7 (a nawet poniżej 7) na trasie. Każde BMW E36 i E46 ma zegar chwilowego spalania pod
Re: C5 X7 2.0 HDI 163 KM czy ktoś ma?
i tarcze i sam odpowiedz sobie na to pytanie. Kwota o której piszesz może wystarczyć w jakimś bezproblemowym autku segmentu A lub B tuż po gwarancji, a nie w samochodzie segmentu D lub E. > Czy taki samochód będzie dużo tańszy w eksploatacji niż BMW 530d E60 z 2007 roku? Zakładając podobny
Re: Młody Polak woli używane auto?
. Ich kierowcy to w końcu młodzi idioci którzy nade wszystko cenią sobie szpan pod remizą. A co do wytrzymałości silników w starszych autach... Znajomy ma 320 E36, w ciągu sezonu letniego zużywa średnio 6-8 par tylnych opon i tak już przez 4 lata. Silnik zadbany płyny, filtry i niedomagania załatwione
Re: Jakie auta lubią Polacy?
kolega w ciągu roku posiadania BMW 318d e90 już 5 razy jeździł na zmianę kolejno tarcz, skrzyni biegów, przegląd, klocków i filtrów. W skodach czy kiach te rzeczy są tak tanie, że robi się to wszystko za jednym zamachem, bez względu na to, ile zostało do zalecanej zmiany. Skody czy Ople się po prostu
Re: nie obrażając qqqbka...
Ja z tych "bidnych" właścicieli "bumek". Nie stać mnie na tombakową uwięź dla krowy ani na trzy paski. Cholera, żal mi nawet d. ściska, jak mam wydać te kilka stów na białe klosze lamp tylnych i kierunków, na lusterka "M3 look", na chromowany dyfuzor z rury kominowej od piecyka typu "koza", na
Re: polityka w całej EU jest do bani
zdaje się superczysty E320 CDI Bluetec. Czytamy o nim: przełomowy czysty diesel bluetec w czystym sedanie E320. Zwycięzca w konkursie na zielony samochód roku 2007. Ale zaraz zaraz, tam jest jakaś gwiazdka. I poniżej, już tekstem o znacznie niższym kontraście, aby się zbytnio w oczy nie rzucał
X5 w dyzlu - moje spostrzezenia z podrozy
jak juz pisalem jechalismy x5-ka 3.0d hmm, od czego zaczac. jak wyglada kazdy widzi. Wg mnie jak na to co potrafia ostatnio zaproponowac (zabanglowac) to x5 nosi sie calkiem przyzwoicie. Wnetrze - konserwatywne, przypomina e39, wszystko na miejscu i nie rzucao sie w oczy. Jak zwykle
Re: Auta specjalnie postarzane? - artykul 2
wróży to dobrze niezawodności. Starsze, zaniedbane lub powypadkowe egzemplarze tym bardziej będą przysparzać kłopotów i wydatków. Kto np. skusi się na reprezentacyjne BMW 740d lub 745d z przebiegiem ponad 200 tys. km, do ceny zakupu powinien doliczyć koszt rychłej wymiany dwóch turbin (9 tys. zł
Re: I znowu....
bmw czy audi i fakt lexus do setki jest szybszy. Jednak to koniec jego przewagi. Realne spalanie w trasie i miescie bylo wyzsze o nie mniej niz 3-4 litry, ze o podobnych wrazeniach osiagow w trasie nie wspomne. Ponadto filtry czastek stalych DPF sa montowane od okolo 5 lat, obecnie w silnikach