Sake

Sake

Przeszukano 118 902 299 wypowiedzi na 1 502 forach

atg przeciwcia?a antytyreoglobulinowe - pozostałe wpisy

Soruj: wg trafności wg daty

Re: pomoc w interpretacji

tak na prawdę to badania wyszły tak jakoś bo ja cały czas zmęczenie,niewyspanie czy rozkojarzenie i zapominanie o całym świecie zganiałam na urodziny potomkini a wyniki to: Przeciwcia.a antytyreoglobulinowe (ATG) (O18) ­ 267,0 IU/ml < 40,0 Przeciwcia.a przeciw receptorowi TSH

Re: ATG (antytyreoglobulinowe) = 374.5 przy max 1

... Aktualnie komplet był taki: Nazwa badaniaDataWartośćNormy Hormon tyreotropowy - TSH16-05-2016 TSH (s)4,070 mU/l0,270 - 4,200 P.ciała przeciw tyreoglobulinie - ATG16-05-2016 ATG (antytyreoglobulinowe)374,5 IU/ml< 115 P.ciała przeciwtarczycowe mikrosomalne - ATPO16-05-2016 P-ciała p

Re: ATG (antytyreoglobulinowe) = 374.5 przy max 1

ostatnim poscie), moze uda Ci sie zejsc ze sterydu pod jego nadzorem. Pamietaj ze sama nie mozesz zmieniac dawki sterydu, !!! to bardzo wazne bo moze sie bardzo zle skonczyc! Rozumiem, ze przyjmujesz tez leki retinolowe od dermatologa? A czy myslalas ze twoj problem skorny moze byc zwiazany z powaznymi

Re: ATG (antytyreoglobulinowe) = 374.5 przy max 1

hmmm... jem codziennie płatki z mlekiem... 3.2% i nic... zupełnie nic... a pracę jelit miewam różną... przez zespół drażliwego jelita po długiej nieobecności w diecie kiszonych ogórków miałam po ich zjedzeniu problem, ale po kolejnej dawce już się uspokoiło... -- Produkuję wątki, wypowiedzi

Re: ATG (antytyreoglobulinowe) = 374.5 przy max 1

alergię lub astmę, bo się duszę! wow! brawo za spostrzegawczość! Wyszły mi głównie alergie wziewne, zero pokarmowych poza pomidorem... a tak to roztocza, trawy, żyto, jęczmień... Testy na nietolerację gluta nic nie wykazały... Mam nadkwaśność więc próby eliminacji 'zapychaczy; kończyły się bardzo źle, bo

Re: ATG (antytyreoglobulinowe) = 374.5 przy max 1

/powinienes badac zawsze cala trójke ft4+ft3_tsh, bo tsh to hormon przysadki a nie tarczycy i nie wystarcza do prwaidlowego prowadzenia w hashi, ktore jest choroba czesto dynamiczna.

Re: ATG (antytyreoglobulinowe) = 374.5 przy max 1

A nietolerancje wziewne i pokarmowe mialas z testow skrnych, krwii? W jakich klasach? U autoimmumologicznych czesto wystepuje nietolerancja opozniona w klasie Igg to sa testy z probki krwii, pokazuja reakcje alergiczna pozna i dlugo utrzynujaca sie.

Re: ATG (antytyreoglobulinowe) = 374.5 przy max 1

w czasie brania pabidexametazonu? Problem z nadnerczami jest bezposrednio zwiazany z tarczyca! Podaj normy i wyniki do badan wapnia b12, magnezu i ferrytyny, stwierdzenie "w normie" nie oznacza optymalnegop oziomu, a to wazne w chorobach autoimmunologicznnych.

Re: ATG (antytyreoglobulinowe) = 374.5 przy max 1

zrobić 50, 75... wyniki wyszły w miarę w normie: 2015-07-17 09:44: TSH TSH 2,240 ?IU/ml 0,270 4,200 N DHEA-SO4 DHEA-SO4 239,20 ?g/dl 7-hydroksyprogesteron 17-hydroksyprogesteron 1,11 ng/ml A on dalej powiększał mi euthyrox, dlej zlecał jedynie powyższy komplet, wyśmiał pomysł zbadania przeciwciał (bo

Re: ATG (antytyreoglobulinowe) = 374.5 przy max 1

lekarz był w lekkim szoku, bo zakładał PCOS, a wyszły jednak nadnercza. Zapisał mi połowę tabletki co drugi dzień pabidexametazonu (i tak wie, że lek lekki nie jest...) Ponadto powiedział, że nie ma mowy o żadnym Hashimoto w moim przypadku, bo nie spełniam podstawowych kryteriów... (Jakich, skoro nie

Wysokie atg i miesiac do wizyty u endo..

wyniki, bo na wizytę muszę czekać do 20.08 :( TSH (s) 0,47 mlU/l norma 0,27 - 4,20 ATG (p.ciała antytyreoglobulinowe) 492,5 IU/ml norma < 115 P-ciała p/peroksydazie tarczycowej (s) 17,59 IU/ml norma < 34 fT4 17,21 pmol/l norma 12 - 22 Badałam też prolaktynę - nie wiem czy jej wynik ma

Re: Ważę 75

Poza tym około roku wcześniejsze badanie, gdzie mam niskie TSH i, które później wróciło do normy (wahało się miedzy 0, 8 a jeden przy badaniach)... bez leczenia... poza tym trochę podwyższone antytyreoglobulinowe, ale lekarz mi powiedział że to nieznaczne podwyższenie to przy guzach normalne

Czy to Hasimoto?

Witam Wszystkich! Dziś odebrałam wyniki badania,są następujące: TSH- 2,1 mlU/ml fT3- nie robiłam fT4-1,330 Natomiast przeciwciała: Anty-mikrosomalne (MAB)- 93,4 IU/ml Anty-tyreoglobulinowe (ATG)- 188,0 IU/ml Według tego co przeczytałam na tym forum, mam Hasimoto :( Wiem, że Wy macie w tym

przeciwciała przeciwtarczycowe - wyniku

odebrałam dzisia wyniki, i tak: przeciwciała Anty-mikrosomalne (MAB) 121,0 lU/ml Anty-tyreoglobulinowe (ATG) 57,2 IU/ml hormony: TSH 2,5 fT4 1,330 a teraz siedzie i ryczę i wiecie kto mi kazal zrobic takie wyniki - DERMATOLOG, bo endokrynolog-ginekolog, do którego chodze regularnie nie

Re: Objawy i wyniki - proszę o interpretację.

labie (Synevo) normy dla p.ciał są takie: P.przeciwtarczycowe mikrosomalne - ATPO (IU/ml) czyli P-ciała p/peroksydazie tarczycowej (s) < 34 P.przeciw tyreoglobulinie - ATG (IU/ml ) czyli ATG (antytyreoglobulinowe) < 115 Witamy w klubie Hashimotek :) Sądzę, że właśnie do nas dołączyłaś

Re: wow :)

immunologicznej nie jest pies pogrzebany: aCL (antykardiolipinowe), aTG (anty-tyreoglobulinowe), aTPO (antytereoperoksydazowe) i ANA (przeciwjadrowe). Jak beda podwyzszone, to moze jakas profilaktyka da dobry efekt. Trzymam kciuki za starania!

Wyniki badań-Hashimoto-nie leczy się?

/l 3,93 - 7,70 fT4 15,60 pmol/l 12,00 - 22,00 ATG (antytyreoglobulinowe) 49,2 IU/ml < 115 P-ciała p/peroksydazie tarczycowej - ATPO 290,8 IU/ml < 34 Prolaktyna obniżona ponieważ biorę Dostinex, ale ATPO wysokie. Miałam USG i stwierdzono Hashimoto. A mój

Re: Tu sporo tarczycówek, więc zapytam.

/c antytyreoglobulinowe (ATG) (O18) i P/c przeciw peroksydazie tarczycowej (ATPO) (O09)". -- Sport to nie jest zdrowie."Ja się kiedyś nabawiłam urazu kręgosłupa, którego konsekwencje odczuwam do dziś na zajęciach...uwaga....zdrowy kręgosłup!" Saszanasza

wzrost TSH w II trymestrze

dziewczyny znacie się na tarczycy w ciąży? robiłam badania po poronieniu czyli trochę ponad rok temu: P.ciała przeciwtarczycowe mikrosomalne - ATPO P-ciała p/peroksydazie tarczycowej (s) 13,6 IU/ml norma:< 34,0 P.ciała przeciw tyreoglobulinie - ATG ATG (antytyreoglobulinowe) < 10

Re: Czy to tężyczka utajona?

/ml 2,30 ? 4,20 Wolna tyroksyna (FT4) (O69) ­ 1,98 ng/dl 0,89 ? 1,76 P/c antytyreoglobulinowe (ATG) (O18) 17,2 U/ml < 60,0 P/c przeciw peroksydazie tarczycowej (ATPO) (O09) < 28,0 U/ml < 60,0 A to z dziś : Tyreotropina (TSH) trzeciej generacji (L69) 1,541 ?IU/ml 0,550 ? 4

prośba o interpretację wyników

nieco niejednorodnie obniżonej echogeniczności miąższu. W części środkowej lewego płata tarczycy zmiana ogniskowa o obniżonej echogeniczności o wym. 6x4x7mm- do rozważenia BAC. zrobiłam badania krwi: TSH 1,470 mU/l norma: 0,27 - 4,2 ATG (antytyreoglobulinowe) 12,7 IU/ml norma: < 115 P

Re: TSH - martwic się?

Najlepsze TSH dla zaciazenia to 0,5 - 1. Ja tez nie mialam objawow niedoczynnosci, zrobilam to badanie tak z rozbiegu robiac inne badania. Dostaniesz na to jakis lek, ja np. dostalam Euthyrox 50. To podwyzszone TSH moze powodowac podwyzszenie prolaktyny. Cytat Rafala: "Przeciwciala a-TPO i aTG

Re: Rzuciłam Euthyrox, brak obrazu hashi w USG, a

) Konsultowałam się u trzech lekarzy. Jeden z nich twierdził, że to inna niedoczynność na podłożu autoimmunologicznym, ale nie Hashimoto. 2) U drugiego lekarza w ciągu 2-3 miesięcy miałam TSH 0.05 po czym prawie 9... Czyż nie typowe dla Hashimoto? 3) Zatem kazał zbadać przeciwciała: ATG (antytyreoglobulinowe

Pomocy dziewczyny

,20 A1 FT4 ¯ 11,65 pmol/l 12,00 — 22,00 A1 P/c antytyreoglobulinowe (ATG) ­ 163,2 U/ml 0,0 — 60,0 A1 Przeciwciała anty TPO (przeciw peroksydazie) ­ 604,4 U/ml 0 — 60 Czy te wyniki wskazują na chorobę hasmioto? Usg jeszcze nie robiłam. Napiszcie dziewczyny co w tym przypadku

niewłaściwy stosunek fT4 do fT3

przyszła mi do głowy tarczyca, w związku z tym zrobiłam badania: FT3 3,22 pg/ml 2,00 — 4,40 Tyreotropina (TSH) 2,36 μIU/mL 0,270 — 4,200 FT4 1,04 ng/dl 0,93 — 1,71 P/c antytyreoglobulinowe (ATG) (O18) 63,0 IU/ml 0,0 — 115,0 P/c przeciw peroksydazie tarczycowej (ATPO) (O

Re: hashi_2233

(antytyreoglobulinowe) ATG. Samo usg to za mało. Zmiany w tarczycy w usg mogą mieć inne pochodzenie, niż Hashi... Poczytaj tu

Re: Mała tarczyca 6 ml a Hashimoto?

tyroksyna (FT4) - 14,34 pmol/l 25.74% Norma:11,46 ? 22,65 pmol/l P/c antytyreoglobulinowe (ATG) - 18,5 U/ml Norma: 0,0 ? 60,0 U/ml P/c przeciw peroksydazie tarczycowej (ATPO) <28 U/ml Norma: 0 ? 60 Tydzień temu TSH i ATPO

Re: tarczycowych problemow ciąg dalszy :(

Rozpoczynanie substytucji hormonalnej przy podwyzszonym TSH, nieoznaczonej PRL i nieznanym rzeczywsitym stezeniu hormonow tarczycy (czyli fT4 i fT3, bo TSH jest hormonem przysadkowym) jest co najmniej "odwazne". Przeciwciala a-TPO i aTG (to nie sa p-ciala p-jadrowe tylko

Proszę o interpretację

,80 ? 20,40) - 81% normy Tyreotropina (TSH) trzeciej generacji 1,48 ?U/ml (0,27 ? 4,2)0 Wolna trijodotyronina (FT3) 5,17 pmol/l (4,00 ? 6,80) - 42% normy P/c przeciw peroksydazie tarczycowej (ATPO) (O09) 18,3 IU/ml (< 34,0) P/c antytyreoglobulinowe (ATG) (O18) 11,0 U/ml (< 115,0) Pozdrawiam

Re: Interpretacja wyników (USA).

Co prawda nie wiem, co mówią podane przez ciebie parametry, dlaczego badają te, a nie inne w Stanach (te wyniki na górze posta), ale samo tsh było ładne. Jeśli jednak masz dolegliwości, a do tego miałaś problemy z tarczycą w przeszłości, sugerowałabym żebyś poszła najpierw do endokrynologa po

prośba o interpetację wyników

A czy ktoś mógłby pomóc mi w interpretacji moich wyników? 1. Badania robione około 3 tygodni temu : - TSH trzeciej generacji 1,909 ?lU/ml (0,350 ? 4,940) - FT3 3,04 pg/ml (1,71 ? 3,91) - FT4 0,72 ng/dl (0,70 ? 1,48) - P/c antytyreoglobulinowe ATG 1,75 IU/ml (< 4,11) - P/c przeciw

Proszę o interpretację wynikow,depresja

,80-20,40) ft3 4,17 norma (4,00-6.80) przrciwviala przeciw peroksydazie tarczycowej ATPO 14,0 norma (<34,0) P/C antytyreoglobulinowe (ATG) <10,00 norma( <115,0) mam 25 lat. Z góry dziękuję za odpowiedzi

Re: Mała tarczyca 6 ml a Hashimoto?

/l Te wartości potwierdzają niedoczynność. > P/c antytyreoglobulinowe (ATG) - 18,5 U/ml Nor > ma: 0,0 ? 60,0 U/ml > P/c przeciw peroksydazie tarczycowej (ATPO) <28 U/ml Norma: > 0 ? 60 Konieczne badanie usg

Pragnę zajść w ciążę - prośba o interpretację.

,27 - 4,2 ATG (antytyreoglobulinowe) - 86,4 IU/ml < 115 ATPO - 105,9 IU/ml < 34 fT4 - 18,36 pmol/l - 12 - 22. PRL (Prolaktyna) - 553,4 mU/l 127 - 637 . Cały czas przyjmuję Euthyrox , Selen, Cynk, teraz też wit d3 . Najnowsze badania 22 dc z 31/03/15 TSH - 2,165 uIU/ml - 0

Niedoczynnośća starania o dzidziusia

Wykryto u mnie niedoczynność tarczycy pierwsze (wyniki z listopada) tsh miłam 5,8 norma 0,230-4,500 , FT3 5,57 norma 2,40-6,30, Ft4 14,29 norma 12,00-22,00. Wyniki z grudnia TSH ­ 5,080 mIU/L 0,27 — 4,20 A1 FT4 ¯ 11,65 pmol/l 12,00 — 22,00 A1 P/c antytyreoglobulinowe

Bardzo proszę o interpretacje wyników .....

3) (O55) 3,85 pg/ml 2,42 ? 4,36 (FT4) (O69) 1,02 ng/dl 1,00 ? 1,60 P/c antytyreoglobulinowe (ATG) (O18) 11,16 U/mL 0,0 ? 115,0 P/c przeciw peroksydazie tarczycowej (ATPO) (O09) < 5 U/ml 0 ? 34 Ferrytyna (L05) 102 ng/ml 13 ? 150 Witamina B12 (O83

Podwyższone ATPO i ciąża

temu odebrałam wyniki badań i wyglądają tak: TSH (s) 1,860 mU/l fT3 5,56 pmol/l --> 66,5% fT4 13,11 pmol/l ----> 11% ATG (antytyreoglobulinowe) 22,8 IU/ml ATPO P-ciała p/peroksydazie tarczycowej (s) 205,2 IU/ml Samopoczucie OK, poza dramatycznym pierwszym trymestrem, spać mi

Czy to hashimoto?

węzły chłonne bez zmian. TSH (s) 1,57 mU/l 0,27 - 4,2 P-ciała p/peroksydazie tarczycowej (s) ATPO 94,53 IU/ml < 34 P. ciała ATG (antytyreoglobulinowe) 543 IU/ml < 115 Hormonów tarczycy lekarz mi nie zlecił, ale jak napisałam, miałam wielokrotne oznaczenia i zawsze były

Re: prosze o pomoc wyniki !

Na Twoim miejscu pogłębiłabym diagnostykę tarczycy o USG tarczycy, ono dużo wniesie. Masz wysokie przeciwciała odpowiedzialne za autoimmunologiczną chorobę tarczycy jaką jest Hashimoto, tak wysokie przeciwciała nasilają nieciekawe objawy i stąd Twoje złe samopoczucie. P/c antytyreoglobulinowe

POMÓŻCIE _Proszę o interpretację wyników

Proszę o interpretację moich wyników. wiem że mam niedoczynność tarczycy, na razie nie biorę leków. Tyreotropina (TSH) ? 4,61 ?IU/mL 0,270 ? 4,200 FT3 2,82 pg/ml 2,00 ? 4,40 FT4 1,26 ng/dl 0,93 ? 1,71 P/c antytyreoglobulinowe (ATG) (O18) 11,8 IU/ml 0,0 ? 115,0 P/c przeciw peroksydazie

Hashimoto? proszę o interpretację.

.66% FT3 46.67% ATG-przeciwciała antytyreoglobulinowe-696,6 norma 10-116 A-TPO- 268,6- norma 5,0-34,0 Czy myslicie ,że przy takich wynikach dostanę leki, bo ja już nie wiem czy długo pociagnę. Czuję się jak w obcym ciele. Pomóżcie

Proszę o interpretację wyników

tak: FT4 37.66% FT3 46.67% ATG-przeciwciała antytyreoglobulinowe-696,6 norma 10-116 A-TPO- 268,6- norma 5,0-34,0 Czy myslicie ,że przy takich wynikach dostanę leki, bo ja już nie wiem czy długo pociagnę. Czuję się jak w obcym ciele. Pomóżcie

Re: Mała tarczyca 6 ml a Hashimoto?

/ml Tyreotropina (TSH) trzeciej generacji - 2,342 ?IU/ml 44.97 Norma: 0,350 ? 4,780 ?IU/ml Wolna trijodotyronina (FT3) - 5,36 pmol/l 62.67% Norma: 3,53 ? 6,45 pmol/l Wolna tyroksyna (FT4) - 14,34 pmol/l 25.74% Norma:11,46 ? 22,65 pmol/l P/c antytyreoglobulinowe (ATG) - 18,5 U/ml Norma: 0,0 ? 60,0 U/ml P

Re: Hashimoto a poronienia

, bez zmian ogniskowych. Okoliczne węzły chłonne bez zmian. TSH (s) 1,57 mU/l 0,27 - 4,2 P-ciała p/peroksydazie tarczycowej (s) ATPO 94,53 IU/ml norma< 34 P. ciała ATG (antytyreoglobulinowe) 543 IU/ml norma< 115 No i tak jak napisałam, żadnego leczenia, no bo nie ma czego leczyć

Re: pomózcie zinterprtować moje wyniki

( Thyroid-Stimulating Antibodies) są czynnikiem etiologicznym nadczynności tarczycy w chorobie Graves-Basedowa.” „Wysokie miano przeciwciał antyperoksydazowych (a-TPO) i antytyreoglobulinowych (a-Tg) wskazuje na obecność autoimmunologicznej choroby tarczycy, ale nie rozstrzyga o typie tej

Nowicjuszka-jak się przygotować do 1.wizyty u endo

, bo tarczyca niejednorodna. Wówczas dostałam od internistki skierowanie na badania, których wyniki są następujące: TSH 1,745 ,norma 0,550-4,780 FT4 1,49, norma 0,89-1,76 FT3 3,42 , norma 2,30-4,20 wyniki procentowo: FT4 68.97% FT3 58.95% Do tego: p/c antytyreoglobulinowe (ATG) 212,7 norma

Re: Pomoc w interpretacji wyników - dużo objawów

A czy ktoś mógłby pomóc mi w interpretacji moich wyników? 1. Badania robione około 3 tygodni temu : - TSH trzeciej generacji 1,909 ?lU/ml (0,350 ? 4,940) - FT3 3,04 pg/ml (1,71 ? 3,91) - FT4 0,72 ng/dl (0,70 ? 1,48) - P/c antytyreoglobulinowe ATG 1,75 IU/ml (< 4,11) - P/c przeciw peroksydazie

Re: Badania - z krwi, z moczu?

Przy ustalaniu diagnozy Hashimoto należałoby mieć wyniki badań: TSH 3 generacja fT4 i fT3 morfologia pełna P.ciała przeciwtarczycowe mikrosomalne - ATPO (p/peroksydazie tarczycowej (s)) (raz) P.ciała przeciw tyreoglobulinie - ATG (antytyreoglobulinowe) (raz) USG tarczycy Przy prowadzeniu

Re: Perypetie poporodowe maści wszelakiej.

. Wygląda to tak: TSH (s) 2,66 uIU/ml (0,270 - 4,2) fT3 4,52 pmol/l (3,10 - 6,80) fT4 15,09 pmol/l (12,00 - 22,00) ATG (antytyreoglobulinowe) 16,68 IU/ml Norma < 115 ATPO P-ciała p/peroksydazie tarczycowej (s) < 5,0 IU/ml Norma < 34 Wit D 45 (miesiac po suplementacji 16 000j

Re: Nowosc!

poporodową. Po roku od porodu większość pacjentek z PPTD osiąga stan eutyreozy. U 25-30% niedoczynność tarczycy jest jednak przetrwała. Nie ma jednak dowodu na to, że przeciwciała przeciwtarczycowe antyperoksy-dazowe (TPO) i/lub antytyreoglobulinowe (ATG) są bezpośrednio odpowiedzialne za występowanie

Re: Jestem nowa i bardzo proszę o interpr. wynikó

(TSH) trzeciej generacji 1,252µIU/ml (norma: 0,550 - 4,780) > Wolna trijodotyronina (FT3) 3,77 pg/ml (norma: 2,30 — 4,20) > Wolna tyroksyna (FT4) 1,30 ng/dl (norma:0,89 — 1,76) > P/c antytyreoglobulinowe (ATG) < 15,0 U/ml (norma: < 60) > P/c przeciw

proszę o interpretacje wyników i sugestie:)

dodatkowo od lekarza badanie w kierunku celakli-czekamy na wyniki jednakże jest to jedno badanie a z tego co się zorientowałam potrzebujemy wykonać więcej, by mieć pewność..... Podaję Wam wyniki: -TSH (s) 2,78 mU/l (0,27 - 4,2) -P.ciała przeciw tyreoglobulinie ATG (antytyreoglobulinowe

Re: Moje leczenie cz. 3.

normach.. przeciwciala w kwietniu byly nizsze 113 mialam w ATG dzisiejsze wyniki: FT4 62.07% FT3 47.37% Glukoza (L43) 86 mg/dl 70 — 99 Białko C-reaktywne (CRP) - ilosciowe (I81) 0,046 mg/dl < 0,5 P/c antytyreoglobulinowe (ATG) (O18) ­ 148,5 U/ml < 60 P/c przeciw peroksydazie

Re: Najnowsze wyniki z wczoraj:

/c antytyreoglobulinowe (ATG) (O18) ­ 131,8 U/ml < 60 P/c przeciw peroksydazie tarczycowej (ATPO) (O09) < 28,0 U/ml < 60,0 22-23 dzien cyklu wczoraj a dzisiaj miesiaczka niestety znowu po 24 dniach Progesteron (N55) 1,78 ng/ml faza folikularna:0,15 - 1,4 faza owulacyjna: 4,44 - 28,03 faza lutealna: 3

Re: Prośba o interpretację wyników

Proszę o interpretację moich wyników. wiem że mam niedoczynność tarczycy, na razie nie biorę leków. Tyreotropina (TSH) ? 4,61 ?IU/mL 0,270 ? 4,200 FT3 2,82 pg/ml 2,00 ? 4,40 FT4 1,26 ng/dl 0,93 ? 1,71 P/c antytyreoglobulinowe (ATG) (O18) 11,8 IU/ml 0,0 ? 115,0 P/c przeciw peroksydazie tarczycowej

Witam i proszę o pomoc

. ciała ATG (antytyreoglobulinowe) 543 IU/ml norma< 115 Wielokrotnie czytałam, że przeciwciała tarczycowe najprawdopodobniej współistnieją z innymi przeciwciałami, jeśli chodzi o poszukiwanie przyczyn poronień. Miałam robione badania w tym kierunku i nigdy nic nie znaleziono. Jeśli chodzi

Mam Hashi (i mnóstwo pytań) - Pies z łąki

większa partia badań ukierunkowana na tarczycę. Lipidogram powalający (nie podaję, bo dużo tego, ale trend jest dobry). P-ciała p/peroksydazie tarczycowej (s) < 34 521,8 ATG (antytyreoglobulinowe) < 115 372,7 USG tarczycy Gruczoł tarczowy niepowiększony - P.P-16x17x35mm, P.L-16x20x37mm

Re: Wynik USG tarczycy

/c antytyreoglobulinowe (ATG) < 15,0 U/ml < 60 P/c przeciw peroksydazie tarczycowej (ATPO) < 28,0 U/ml < 60,0" Wizytę u lekarza będę miała za ok 3-4 tygodnie, muszę jeszcze kilka badań wykonać w dniu cyklu i czekam na okres. Dziewczyny jak Wy to wstępnie oceniacie? PS. Rozmawiałam z

Mg, Ca, D3, B12, ferrytyna, parathormon

: - TSH 2,47 μIU/ml 0,27 — 4,20 - 55.98% - FT3 3,82 pg/ml 2,60 — 4,50 64.21% - FT4 1,34 ng/dl 1,00 — 1,60 - 56.67% P/c antytyreoglobulinowe (ATG) < 15,0 U/ml < 60 25% P/c przeciw peroksydazie tarczycowej (ATPO) < 28,0 U/ml < 60,0 46,67%" Przepraszam, że

Re: Prośba o pomoc - czy to problem z tarczycą?

) 0,59 K/?l (0,19 ? 0,78) Eozynocyty ( EOS% ) 4,3 % (1,0 ? 5,0) Eozynocyty ( EOS ) 0,19 K/?l (0,10 ? 0,50) Bazocyty (BASO%) 0,7 % (0,0 ? 1,0) Bazocyty (BASO) 0,030 K/?l (0,020 ? 0,100) Odczyn Biernackiego 8,0 mm/h < 10,0 P/c antytyreoglobulinowe (ATG) (O18) 19