Sake

Sake

Przeszukano 119 331 360 wypowiedzi na 1 504 forach

asia2020 - pozostałe wpisy

Soruj: wg trafności wg daty

2020

Krach gospodarczy, giełdowy, koronawirus, zamieszki rasowe... Przełomowy to będzie rok dla imperium. https://i.postimg.cc/JnmLJdGV/2020-05-31-150531.png https://i.postimg.cc/kXYwpbqM/demonocracy-derivatives-230-trillion-exposure.jpg

2020

Wbrew temu co sobie wydumał T.S. Elliot, świat kończy się na naszych oczach nie skomleniem a solidnym pierdolnięciem :) I nie chodzi mi bynajmniej o tą całą histerię koronawirusową. Ona jest tylko symboliczną kropką nad i. Kropką wymowną, bo okazało się, że do wzięcia ludzi za twarz niepotrzebna

2020-2025

Na początku 2020 Wielka Brytania wyszła z Unii jak i zaczęła się pandemia. Dziś jestem przekonany że sztucznie wywołana . Wyjście z Afganistanu. Później wojna na Ukrainie. Kryzys energetyczny Europy. Teraz protesty rolnicze. Trump zaczyna o rozwiązaniu NATO. Wszystko jak sądzę jeden dokładnie

2020

W minionymmroku pisalem ze bedzie to rok jqk 68. Beda rozne wybuchy spoleczne. I tak sie dzieje. Jest kryzysowy jak nigdy. A poczatek mialem bardzo dobry. Glowe pelna nadzieji. Pozniej choroba, kolejne problemy i tylko z wysmienitego poczatku turlam sie w dol i obumieram kawalek po kawalku.

2020

Powtórzę wytłuszczone. forum.gazeta.pl/forum/w,1,169595760,169595760,_.html Szczepionkę czy lek zwalczający objawy wcześniej czy później stworzą, jednak jeżeli wirus został wypuszczony

Bukmacherzy 2020

Jakich spodziewacie sie w roku 2020 bukmacherów? Myślicie, że Euro 2020 coś zmieni i w tej kwestii pójdzie to na plus w naszym kraju? Jacy http://bukmacherzy2020.pl/ bukmacherzy 2020 byliby najchętniej przez was widziani? :)

Zandberg 2020!

ekskursje.pl/2019/12/zandberg-2020/ -- Religia jest dla ludzi bez rozumu. /Józef Piłsudski/

Postanowienia 2020

W 2020 postanawiam jesc raz dziennie, acz tlusto i solidnie. Wyeliminowac nieaktywnych ludzi z zycia.

Bułgaria 2020

Witam, zapraszam na stronę www.urlopbg.com Apartamenty, kwatery, wycieczki - lokalne biuro podróży w Bułgarii, prowadzone przez Polkę. Sezon 2020 rozpocznie się 01 lipca.

#suski2020

Marek Suski mój kandydat na Prezydenta w 2020. Kto jest ze mna? Chcesz za darmo w Lidlu wózki, twoim kandydatem Marek Suski #suski2020 #marekmusisz #prezydentsuski

Hołownia 2020

ekskursje.pl/2019/12/holownia-2020/ -- Religia jest dla ludzi bez rozumu. /Józef Piłsudski/

Walentynki 2020

"Stołeczni radni z Koalicji Obywatelskiej Nowoczesna zwrócili się do prezydenta miasta Rafała Trzaskowskiego z interpelacją w sprawie organizacji w Warszawie "Walentynek 2020". Według ich pomysłu Warszawa może stać się "najbardziej atrakcyjnym walentynkowym punktem na mapie Polski

2010/2020

10.04.2010 - rozkaz lądowania za wszelką cenę. 10.05.2020 - rozkaz wyborów za wszelką cenę. Liczba ofiar nie ma znaczenia.

Lubuskie 2020

zielonagora.gazeta.pl/zielonagora/1,35182,17168685,Regionalny_Program_Operacyjny_Lubuskie_2020_zatwierdzony.html KE zatwierdziła RPO

Asia

Dzisiaj w "Pod napięciem" mówiono, że pojawiły się powikłania. Asia nie widzi na jedno oko, jest bardzo słaba, lekarze określają stan jako bardzo ciężki. A ta dzielna dziewczyna, na pytanie jak się czuje, odpowiada, ze nie tak źle... Bardzo walczy. Dzienny koszt leczenia przeciwgrzybiczego Asi

Asia

Witam i przedstawiam Asię picasaweb.google.com/zulka2001/Asia?authkey=Gv1sRgCPuh_cvhxZfBJQ&feat=directlink Asia jest 5-6 miesięczną koteczką,która urodziła się na

Canada 2020

Czyli chwila refleksji : www.cbc.ca/story/canada/national/2006/06/30/canada2020.html

Asia

Wczoraj o 18.45 urodziła nam się Asia. Poród oczywiście rodzinny przebiegł szybko (od mocnych skurczów do urodzenia minęły niecałe 2 godziny), żona spisała się super, ja chyba też nie najgorzej:-) Dziewczyny czują się dobrze, Asia cały czas głodna. W sumie to termin mieliśmy na 4 lipca, ale

BB 2020

Napiszcie jakie BB chcielibyscie ujrzec w roku 2020. jakie powinny byc zabudowania, gdzie powinny byc parki, czy lotnisko przy os. Beskidzkim i Wojska Polskiego to doby pomysl, ktory sie sprawdzi nawet w 2020 r. Czy miasto powinno być bardziej zielone, czy zabudowania powinny byc niskie czy

ASIA !

Wlasnie w radyju leciala ASIA :))) www.youtube.com/watch?v=mU2IetBZ93Y Czyzby prezenterzy byli tajnymi wielbicielami Supcia ? :D -- Supernatural forum

Biedroń 2020.

Co Wy na to? Jeśli Robert Biedroń chciałby wystartować w wyborach w 2020 mialby bardzo duże szanse zyskać mój głos.

Euro 2020

Dramatyczne sceny na boisku Euro 2020. Trwa reanimacja Eriksena. Piłkarze obu drużyn płaczą Aleksander Bernard 12.06.2021 18:57 Reprezentacja Danii remisuje bezbramkowo z Finlandią w pierwszym meczu fazy grupowej Euro 2021 w grupie B. Pod koniec pierwszej połowy doszło do przerażającej sytuacji

Eurowizja 2020

41: https://www.youtube.com/watch?v=k00Ad2Ta_-4;;k00Ad2Ta_-4;;https://i.ytimg.com/vi/k00Ad2Ta_-4/default.jpg;;Eurovision 2020: Top 41 -- Sie müssen nur den Nippel durch die Lasche ziehn und mit der kleinen Kurbel ganz nach oben drehn. Da erscheint sofort ein Pfeil und da drücken Sie

Szaradziarstwo 2020

Przedostatni „Przekrój” poświęcił kilka stron na przedstawienie wizji, jak nam się będzie żyło w 2020 roku. I ani słowem nie wspomniał o krzyżówkach! A przecież krzyżówki nie znikną. Według mnie historia zatoczy szaradziarskie koło i wrócą dawne dobre czasy. Nie sprawdzi się

ASIA

Czytam sobie te wątki, w których wypowiada się ktoś, podpisujący się ASIA i mam z was taką polewkę, że aż łzy ze śmiechu mi lecą. Jak można być takim tumanem, żeby nabierać się na to, że to pisze właśnie TA kobieta? Jak maleńkie dzieci, dajecie się wciągać w dyskusję jakiemuś nudzącemu się

Torun 2020

Watek sciagnalem z forum Zielonej Gory. Zawsze lubilem futurologie, wiec zabawny mi sie wydal:) No wiec wlasnie, jak widzicie Torun w 2020 roku? Data wydaje sie dosc odlegla, ale to raptem 15 lat. Przez ostatnie 15 sporo sie zmienilo, a jak w ciagu kolejnych? Zastrzegam, zamierzam zalozyc

Asia....

). Najważniejsze jest doświadczenie z grzybami. W Polsce ponoć nie mieli doświadczeń z tak rozległą i zaawansowaną grzybicą. Także z tak masywnym leczeniem jak u mojej córeczki ---------------------- jeszcze można.... pomóżcie uratować Jej życie www.asia.bim.net.pl

Styczeń 2020

Mam zaszczyt założyć pierwszy w tym roku wątek oszczędnościowy- Styczeń 2020. Po poluzowaniu pasa w grudniu czas scisnac pośladki żeby w końcu wyjść na plusie. U nas w styczniu urodziny synka- robimy na sali zabaw więc mam nadzieję, że zamkniemy się tak plus minus 600 zł. Prezent dla syna drugie

Emigranci 2020

targipracy.gazeta.pl/targi/10,9,,,,1185,My+w+2020+roku.html Pod artykułem nie mogłem, ani chyba nikt inny, wpisać kilku zdań... Co to jest ten Polish Weekly Magazine Cooltura, co to leci z koksem z

Pokolenie 2020

"pokolenie 2020" nie ma szczescia w zaczeciu zycia doroslego: duze bezrobocie, zanik wielu branz przemyslowych. Troche jak niegdysiejsze "pokolenie 1968 ", ktore konczylo edukacje podczas wielkich zmian spolecznych i ktore naznaczono na dobrych dziesiecioleci. PF

Horyzont 2020

Czy ktoś z Państwa otrzymał juz pozytywną decyzję o przyznaniu grantu z europejskiego programu Horyzont 2020? Dostałam właśnie taką pozytywną i na pierwszy rzut oka wspaniałą informację, ale zaraz po tym pojawiły się problemy...jest to pierwszy taki grant na mojej uczelni i nie są one chyba jeszcze

Rok 2020

Rok 2020. W parlamecie Europejskim 60% miejsc ma koalicja Ligi Europejskich Rodzin i związku SelfDefence. Toruń jest państwem w państwie, niepodlegającym nieczyjej jurysdykcji i niemożliwym do kontrolowania, gdyż włada nim korporacja Media Maryja, europejski monopolista na rynku mediów

Śląskie 2020

aktualizacji Strategii Rozwoju Województwa Śląskiego na lata 2000-2020. "Dyskutujemy nad wyzwaniami, które rysują się przed naszym regionem. Należy do nich m.in. utrzymanie czołowej pozycji województwa na mapie gospodarczej kraju. Potrzebujemy gospodarki nowoczesnej i mniej podatnej na kryzysy. Czy

GODY 2020

Gody z Covidkiem w tym roku mamy. Ale jest nadzieja, że już niedługo się go pozbędziemy. Trzeba tylko być rozsądnym i przestrzegać zaleceń specjalistów. Jeszcze będzie normalnie :) WESOŁYCH ŚWIĄT i Szczęśliwego Nowego Roku 2021 !

Kolęda 2020?

"Proboszcz parafii pw. Znalezienia Krzyża Świętego w Godzikowicach poinformował listownie parafian o odwołaniu tradycyjnych wizyt duszpasterskich z powodu pandemii i zastąpienia ich mszą świętą kolędową dla chętnych. Ale jeśli któryś z mieszkańców nie będzie mógł pojawić się w kościele, ale będzie c

Listopad-2020

Dziś są imieniny Nas wszystkich, dlatego życzę opieki Patronów i Błogosławieństwa Bożego. https://pbs.twimg.com/media/EluAS09XgAob7HM?format=jpg&name=small

Znaki 2020

Drugi dzień Druga awantura z drugim hujem. Ale nie odważył się zacząć bójki. Kurwa. Do wiosny jestem ninja

Październik 2020

Nowy miesiąc. W tym miesiącu z większych wydatków - prezent ślubny dla siostry (800 zł), opał ( 1000 zł, ale to może uda się przełożyć na listopad) i dentysta córki pod koniec miesiąca - koszt nieznany. Koniecznie muszę lepiej panować jadłospisy i w związku z tym zakupy spożywcze. Przejrzeć ubr

Wrzesień 2020

81 Rocznica Wybuchu II Wojny Światowej. https://pbs.twimg.com/media/EgzWzHrWAAEToM2?format=jpg&name=small

Kwiecień 2020

Witam w kwietniu. Moje wydatki- standardowo rachunki, przedszkole, rzesy, kot, piłka syna, studia. Co dodatkowo- wizyta prywatna u chirurga kolo 300 zł plus paliwo zeby tam dojechać prawie 400 zł. Urodziny męża. No i święta. Wkurzylam się na bałagan u moich dzieci, na to że się nie bawią, zabawek

czerwiec 2020

Dzisiaj znowu przechodziłam obok Czarodziejskiego Ogrodu i cyknęłam dwa zdjęcia. Ciekawe. https://s12.directupload.net/images/200601/5eunhvut.jpg https://s12.directupload.net/images/200601/lkxoqori.jpg -- AL Bóg śpi w skałach, śni w kwiatach...

Majowka 2020

Wiem, kij w mrowisko ? wiec, wyjezdzacie gdzies, czy siedzicie w domu? Nasze pierwotne plany na majowke nierealne, ale gdzies sie ruszymy choc na 2-3 dni...

Wielkanoc 2020

Wszystkim tu zagladajacym zycza spokojnych Swiat Wielkanocnych, niech zmartwystaly Pan do kozdemu to czego mu najbardziej brakuje. Wszystkiego dobrego - Hans - Jurgen. https://i.pinimg.com/236x/96/f8/0c/96f80c4898d850902303e2eacf594238.jpg

Kangur 2020

Ktoś ma informację czy się odbędzie? Miał być w przyszłym tygodniu. Aktualne? Odwołane? Przełożone?

Luty 2020

Gratulacje dla a74, Tobie to dobrze :) Juz poza eurokolchozem :D -- https://www.bilder-hochladen.net/files/itqm-o3-3d8e.gif www.youtube.com/watch?v=wccL2xJ78sU

Asia Asia Asia :)

To moja Asia, tu ma już prawie 1,5 roku więc całkiem duża dziewczynka :)

asia

Super ze jestes! :D Czesto myslalam o tym co sie z toba stalo, i nawet mialam kiedys karty postawic na to czy sie jeszcze odezwiesz w Szkolce. Mam nadzieje, ze bedziesz wpadac jesli juz rzadko to przynajmniej regularnie :D Sciskam

Kubica 2020

www.sport.pl/F1/7,96296,25134497,koniec-marzen-roberta-kubicy-szef-haasa-rozwial-watpliwosci.html#s=BoxSportMT Zaczyna sie sezon na jesz

asia

Dzien dobry Chcialam zaczac sie uczyc i w miedzyczasie szukam wolontariatu, potem chce po nim szukac pracy. Czu to wszystko mi sie uda?

asia

dobry wieczor chciualam zapytac o moja kolezanke Monike czy ona mi dobrze zyczy i czy jej maz ma cos z tym wspolnego? Pozdrawiam

Asia

pasowalo?to ze do fioletu doda sie fiolet to nie zanczy ze pasuje.bardzo smutno i malo kreatywne zestawienie.robi sie plama a nie ubior.poza tym nie uwazam stwierdzenia przeciez wszyscy ubieramy sie w hm za trafione zwlaszcza ze inditex to duzy potentat rynkowy, ktory skupia o wiele wiecej marek

Asia

Witam, chciałabym dołączyć zdjęcia mojej córki. Urodziła się w grudniu 1994, jest już nastolatką. Jak była mała, nie mieliśmy aparatu cyfrowego. Pozdrawiam serdecznie wszystkie dzieciaki i ich rodziców :)))

Asia

Masz wiadomość ;) -- „Od wina tyś łatwa dziewczyna, a od wiśniówki tyś dzieckiem tirówki, a od jabola ciężka twa dola, a od szampana pawie do rana, a od absyntu tyś córą Koryntu”.

ASIA

CZEE WD=SZYSTKIM PRXYSZLYM MAMOM MAM PROBLEM LEZE W LUZKU JUZ 10 DNI I MAM GRYPE Z INFEKCJA GARDLA ALE BEZ GORACZKI CO ROBIC NIC MI NIE POMAGA CZY WZIASC ANTYBIOTYK JESTEM W 35 TYG CIAZY POMOCY!!!! POZDRAWIAM

Asia:)

Gdzie mi do Ciebie...ale też uuuwielbiam gotować:) popisowa potrawa:żurek:) już do ulubionych dodaję:)

Asia

Lodzkie Dziewczyny:))) Od jakiegos czasu mieszkam w Lodzi i szukam dobrego fryzjera. Moge liczyc na rade?

Listopad 2020

No to ja zacznę.... może będzie lepiej niż październik, który miał być super, a wyszło jak zwykle. Niby nic nieplanowego nie kupiliśmy, ale to co planowane wyszło drożej niż zakładaliśmy. Przyszedł czas na większy fotelik samochodowy, postanowiliśmy jednak nie oszczędzać, zwłaszcza, że korzystamy z

#*#¤# * LISTOPAD #*¤#* 2020

https://www.gify.net/cat-miesiace-1369.htm https://www.gify.net/data/media/1369/miesiac-ruchomy-obrazek-0172.gif "Pokochaj jesień" Spróbuj pokochać jesień z niesamowitymi urokami Spójrz ile piękna niesie obdarzając cię nowymi dniami. Kolorowo jak wiosną barwne liście ostatki zieleni Dadzą

Bezpieczna Częstochowa 2020

Bezpieczna Częstochowa 2020. Stowarzyszenia Częstochowa 2020 rozpoczyna akcję p.t "Bezpieczna Częstochowa 2020 " , która ma na celu odszukanie i likwidację niebezpiecznych miejsc drogowych w naszym mieście. Wszystkie miejsca wskazane przez Państwa oraz naszych wolontariuszy zostaną przekazane

Kolęda 2020

Bunt się rodzi, PiS truchleje - Pan Kaczyński obrażony. "Lejcie baby, Dobrodzieje! - Wtedy będę zachwycony!" Wzgardzony i zbity pałą Lud, co zwie się Polakami, Woła: "Teraz się przelało! Won mi z tymi pisiorami!" -- Ale będziemy dążyli do tego, by nawet przypadki ciąż bardzo trudny

Grudzień-2020

Pierwszy dzień meteorologicznej zimy przywitał nas niskimi temperaturami. Nad ranem, o godzinie 06:00, najchłodniej było na stacji #Zakopane (-10,6°C), natomiast najcieplej było nad morzem, na stacji #Hel termometry pokazały 2,1°C https://pbs.twimg.com/media/EoIRk5QXMAA_rhv?format=jpg&name=360x360

Grudzień 2020

No więc zaczynamy ostatni miesiąc tego roku :-) Oby dla wszystkich był udany! Dla mnie zapowiada się przeciętnie, ze względu na prywatne wizyty lekarskie, wiec kilkaset złotych pójdzie... Jak reszta pójdzie zgodnie z założeniami, to może znowu uda się zakończyć na malutkim plusie?

Wrzesień 2020

https://www.youtube.com/watch?v=5dVzNWPVcYs -- http://www.bilder-hochladen.net/files/itqm-ly-288c.gif www.youtube.com/watch?v=wccL2xJ78sU

asia

Może byście napisali parę opinii na temat w/w linii. W środę mam zamiar wylecieć i chciała bym poznać zdania innych pasażerów na ich temat.

LGP 2020

Wyjątkowo krótki był letni cykl w tym roku i słabo obsadzony, czemu zresztą trudno się dziwić. W dodatku oficjalnego zwycięzcy nie ogłoszono, pucharu nie wręczono, ech, żal. Zdjęcia tylko z drugiego dnia, bo w pierwszych zawodach podium wyglądało identycznie, więc co się będę powtarzać. ;) ht

Wzresień 2020

Zaczynamy kolejny miesiąc. Za mną pierwszy wydatek, który robiłam niepewnie - zakup biletu miesięcznego dla córki. Oby mogła z niego korzystać cały miesiąc.. Poza tym w planie 3 imprezy - wieczór panieński siostry, moje urodziny i zlot. To są koszty ale planowane, mam na to co nieco odłożone. Na

Trzaskobyl 2020

Nowej stołecznej tradycji stało się zadość: Nastąpił coroczny zrzut szamba do Wisły! Gówno zostało ozonowane ? https://www.youtube.com/watch?v=-NUGETVX3r0&feature=share&fbclid=IwAR2AHddmX3YJRrqu2wi_gLEPm2QHtTH0dwfPUsqy5tajrMAB08TcBnaMf2s;;-NUGETVX3r0;;https://i.ytimg.com/vi/-NUGETVX3r0/defaul

Asiu

ponoć maluchy mają troszkę inny rytm dnia stąd te wybryki wieczorami, najprawdopodobniej jest to spowodowane tym ze my lezymy, albo trwamy w "nieruchu". Kiedy chodzimy kołyszemy nasze pociechy i one zasypiaja, kiedy my idziemy spac one nie czuja kołysania i upominaja sie o nie :))) Tak to s

Wczasy 2020

Na wczasach była kolejka na śniadanie do bufetu typu szwedzkiego za mną stał Niemiec który mnie ominął i nie zakładał rękawiczek foliowych zwróciłem mu uwagę to mi pokazał rączki swe ze wszystkich stron i powiedział że jego to nie dotyczy. Wyglądał na osobę inteligentną ale pokazał że ma inteligencj

Asia

mam windowsa xp - kupilam ostatnio sluchawki z mikrofonem i rozmawiam przez program skype ale mam problem bo nie wiem gdzie reguluje sie glosnosc mikrofonu wiem ze wchodze w akcesoria/rozrywka /regulacja dzwieku ale gdzie reguluje sie dzwiek mikrofonu

" Twierdza 2020"

Słyszeliście tę piosenkę Big -Cyc u? O kim ta piosenka ? Przypomina mi się tu anegdotka z czasów słusznie minionych : UB przesłuchuje zatrzymanych: jesteście zatrzymani za rozsiewanie kłamstwa o polskim rządzie, że rząd jest do d... Odpowiedź zatrzymanych : my mówiliśmy o amerykańskim rząd

Październik 2020

Co za noc! Za oknem szalał halniak, cały czas 23°C. A teraz ciąg dalszy, duszno... ufff. -- AL Bóg śpi w skałach, śni w kwiatach...

Energylandia 2020

Ktoś był teraz po wybuchu pandemii ? Czy trzeba robić rezerwacje ? Czy są limity osób ? Aha i czy spała któraś tam obok na campingu w beczkach albo wozach ? Który nocleg fajniejszy ?

Lato 2020

Pora Lata już formalnie się rozpoczęła. Będzie to zapewne jedno z najdziwniejszych lat, jakie przeżywałem. Czy również macie, drodzy forumowicze, takie odczucie?

Lipiec 2020

Witam w wątku lipcowym. Zapowiada się dentysta, może odmalujemy kuchnię. Muszę zaoszczędzić 2400 zł bo musimy zapłacić za pewna usługę na koniec miesiąca. Do zrobienia ale oby nic nie wyskoczylo

Wakacje 2020

Lato i wakacje wkrótce, więc postanowiłam założyć wątek, gdzie można będzie zapisywać imiona dzieci spotykanych na wakacjach.

Matura 2020

"Moja córka zdaje w tym roku maturę. Wczoraj otrzymaliśmy zalecenia jakie będą obowiązywały w trakcie egzaminów. Do szkoły w maseczce, po egzaminach do domu - bez spotkań z rówieśnikami, z którymi córka nie widziała się od trzech miesięcy, bez możliwości omówienia zadań i rozładowania stresu. Za to

Sylwester 2020

he he ja jestem introwertykiem, żeby nie było. Nie szukam nikogo, itp itd.. Może taki cel będzie motywujący.. Troch luzu, zabawy. TYLE. I może okazja żeby schudnąć do tego sylwka he he he he he he he he he no serio

Kino 2020...

Nie wiem czy pamiętacie słynną aferę ze Snowdenem? Edward Snowden w każdym razie był, można w wielkim skrócie powiedzieć, m.inn, oprócz pisania programów, "hackerem hackerow" i po przymusowej rezygnacji z powodu choroby ze Special Forces został zatrudniony przez NSA, CIA, gdzie praca stopniow

Jerzyki 2020...

U mnie (Śląsk Cieszyński) już są. Latają, jak błyskawice. Cieszę się, że mimo remontowanych bloków, wciąż znajdują miejsca na gniazda. -- "Naród może mieć jedną duszę, jedno serce, jedną pierś, którą nadstawia, ale biada, gdy ma tylko jeden mózg". Stanisław Jerzy Lec

Majówka_2020

Jedyna taka. Jak spędzacie? Na wyjeździe czy w domu? Jestem właśnie na spacerze w Ogrodzie Saskim. Ludzi sporo., Pary, rodziny, single. Ale na ulicach dużo aut spoza Warszawy. Czyli jednak ruszyliśmy w Polskę. U Was też to widać?

Sierpień 2020

Zdjęcie to podpucha :D Takie malutkie słońce nie mogłoby spowodować dzisiejszego upału. Ufff, ledwo dyszę. https://www.senior.pl/Alergia-na-slonce_img5b5f7d2db0aa5.jpg -- AL Bóg śpi w skałach, śni w kwiatach...

sierpień 2020

No to zaczynamy :-) Sierpień dla mnie zapowiada się nienajlepiej ze względu na wyjazd, ale ponieważ wyjeżdżam raz w roku na wakacje, więc nie widzę powodu żeby jakoś specjalnie zaciskać pasa... Oczywiście bez zbędnych szaleństw (bo tego nie praktykuję), no ale nie od dziś wiadomo, że wakacje nad

Wybory 2020.

Jak myślicie będą wybory w maju? Powinny być? -- Umysł jest jak spadochron. Nie działa, jeśli nie jest otwarty - Francesco Vincent Zappa

Wielkanoc 2020

Do tej pory nie zdawałem sobie sprawy z wagi życzeń a szczególnie jednego słowa zawartego w nich - zdrowia . Dzisiaj w przededniu Wielkiej Niedzieli Zmartwychwstania Pańskiego, kiedy większość z nas będzie święciła koszyczki z pokarmem wirtualnie i modlitwą do tego przeznaczoną pozwolę sobie złożyć

Komunia 2020

Cześć, pytanie do tych, których dzieci w tym roku mają przystąpić do I Kom. Św. Czy Wasze parafie dały już Wam znać ws. utrzymania/zmiany terminów?

Matury 2020

Mam maturzyste tegorocznego. Pozamykaja szkoly i zaczelismy sie zastanawiac co bedzie z maturami? Niby do maja jeszcze poltora miesiaca, ale co w sytuacji kiedy wirus dalej bedzie szalal? Matury sie nie odbeda? Beda przesuniete? Co z naborami na studia? Jakby malo nerwow z samymi egzaminami...