Sake

Sake

Przeszukano 119 081 231 wypowiedzi na 1 502 forach

analiza krwi wyniki - pozostałe wpisy

Soruj: wg trafności wg daty

analiza wyników krwi

Proszę o pomoc w analizie badań krwi morfologia krwi wbc 3,9 neut1,7 co może być przyczyną takiego wyniku? dziękuję

analiza wyników krwi

mam pytanie dzisijsze wyniki badań wykazały, że mam wysokie LYM 4.8 (1.0-3.5) oraz RDW 16.5 (11.5-14.0) co to oznacza ? jestem w czwartym tygodniu ciaży z tego co wiem w tym okresie poziom limfocytów zwiększa się a jak to sie ma do RDW??? prosze o analize tych wyników.

analiza wyników badania krwi

Moja Emilka jest 5 miesięcznym niemowlaczkiem,który miał wczoraj pobieraną krew.Wszystkie wyniki są w normie poza PLT które wynosi 448H 10/ul a norma to 120-380.Proszę o dpowiedx czym to jest spowodowane.Pozdrawiam Aneta

analiza wyników

Witam serdecznie, czy ktos mógłby mi zanalizować wynik. Dzisiaj robiłam test z krwi Beta HCG, jeszzce nie odebrałam wyniku osobiście, ale pani podała mi, że mam 1261, czy to oznacza ciążę? Proszę odpiszcie?

Proszę o analizę wyników krwi

Witam! Proszę o analizę wyników krwi. Niepokoi mnie podwyższone OB jak i to, ze wpoprzednich badaniach płytki krwi mialam 240000 a teraz 181.600. Bardzo proszę o interpretację. Z góry serdecznie dziekuje! hematokryt 43 hemoglobina 14.4 krw.czerw.4500 krw.białe 8500 MCHC 33.4 płytki krwi

wyniki analizy moczu i krwi :/

Odebrałam wyniki analizy krwi i moczu mojej 14 miesięcznej córki i tak krew cała w normie, mocz leukocyty,azotyny, białko, glukoza, ciała ketonowe,urobilinogen,bilirubina ,krew - nieobecne. Osad bez zmian patologicznych. Dwie tylko rzeczy nie odpowiadają normom. ciężar mamy 1000, obok są normy

Analiza wyników

Panie Doktorze bardzo proszę o przeanalizowanie wyników mojej 1.5 rocznej córki morfologia Wbc 10.2 RBC 4.64 HGB 12.8 HCT 38.7 MCV 83 MCH 27.6 MCHC 33.1 PLT 482 Rozmaz krwi Pałki 2% Podzielone 18% Limfocyty 83% Monocyty 1% Eozynofile 4% żelazo 62. z góry dziękuje

Proszę o analizę wyników krwi...

Jeśli będzie ktoś tak miły i zinterpretuje wyniki krwi mojego niespełna 16-mies. synka, bedę bardzo wdzięczna. Anliza była robiona pod kątem alergii i przygotowania do testów skórnych. Oto wyniki: MORFOLOGIA: WCB …..10,6 G/l RBC ……4,61 T/l HGB .....12,6 g/dl HCT ... 38

proszę o analizę wyników krwi

Pani Doktor, córka od kilku dni zachowuje się niepojącą, 14 miesięcy, 10 kg, często ziewa, trze oczka, jest marudna, więc zrobiłam badanie krwi: oto winiki, które odbiegają od normy: MCH 26,7 (27-34) PDW 7,8 (9-17) MPV 7,4 (9-13) P-LCR 11,3 (13-43) Rozmaz automatyczny: neut % 33,2 (45

Analiza wyników USG i krwi

Cześć, Czy mógłby ktoś spojrzeć na te wynik? Tarczyca o wymiarach: -płat prawy 13x14x37 (ob. 3,5 ml) ? płat lewy 14x16x37 (ob. 4,3 ml) ? węzina grubości do 2 mm Łączna objetość płatów tarczycy ? 7,8 ml. W górnej części płata lewego widoczna zmiana torbielowato-lita o wym. 9

Analiza wyników krwi z rozmazem

WBC-5,2 RBC-4,81 HGB-15,4 HCT-44,9% PLT-184 PCT-171% Wzór krwinek białych:-o co tu chodzi? pałeczkowate-2% podzielone-56% kwasochłonne-5% zasadochłonne-0% limfocyty-35% monocyty-2% Co mam niedobrego w tych wynikach,czy wszystkie są prawidłowe. Proszę o odpowiedź

wyniki krwi i moczu - analiza potrzebna

zanim skonsultuję z lekarzem i farmaceutą, to proszę Was o poradę, poniżej wyniki krwi, te odbiegające od normy, pozostałe parametry w normie, czy to wskazuje na anemię, czy raczej przebytą infekcję, a może to te bakterie w moczu (patrz niżej) MCV 95 norma 79-92 RDV-SD 46,6 norma 35

analizy krwi śródmieście wawa

a orientujecie sie moze, gdzie zrobie w okolicach grzybowskiej i jana pawla analizy krwi, odplatnie, bez stania w kolejce, zeby wyniki byly max na nastepny dzien (a nie, jak u mnie na szajnochy, za tydzien!)

Analiza wyników krwi 21 miesięcznego dziecka

proszę o pomoc w analizi wyników krwi: wbc 10.53 neut 2.50 lymph 6.22 mono 1.17 EO 0.61 Czy sa one prawidłowe? Wydaje mi się że są niepokojoące? Czy też mogą świadczyć o zmianach chorobowych ?

analiza wyników badania moczu

Witam! Jestem tu po raz pierwszy i proszę o pomoc. Odebrałam wyniki badania moczu i krwi. Przedstawiają się następująco: Krew: mocznik 19 mg/dl, kreatynina 0,91 mg/dl Mocz: analiza chemiczna- SG 1.025 ,PH 5 ,LEU NEG ,NIT NEG ,PRO NEG ,GLU NORM ,KET 15 mg/dl,UBG niewz.,BIL NEG ,ERY

analiza wyników badania moczu

Witam! Jestem tu po raz pierwszy i proszę o pomoc. Odebrałam wyniki badania moczu i krwi. Przedstawiają się następująco: Krew: mocznik 19 mg/dl, kreatynina 0,91 mg/dl Mocz: analiza chemiczna- SG 1.025 ,PH 5 ,LEU NEG ,NIT NEG ,PRO NEG ,GLU NORM ,KET 15 mg/dl,UBG niewz.,BIL NEG ,ERY

analiza moczu - wyniki

Moja 14 miesięczna córeczka ma niedowagę, szukamy przyczyny w związku z tym miała ostatnio robione badania krwi i moczu. Krew wyszła super, w zasadzie w badaniu ogólnym moczu większość badanych składników też jest w normie, poza kolorem jest bursztynowy i nabłonki płaskie są dość liczne i

wyniki krwi

. Bilans 6 tygodniowy wykazał niezły przyrost masy z 3.600 przy porodzie do 5.500 na bilansie. Natomiast muszę dodać, że naszemu Karolkowi zdarza się „przeżerać” i wtedy często mu się ulewa a nawet wymiotuje. Tak czy inaczej, Pani pediatra zaleciła wykonanie badania krwi, które

analiza wynikow badania krwi

Wlasnie dostalam wyniki i niewiele mi one mowia, wiem tylko, ze musze zglosic sie na konsultacje lekarska. Czy ktos pomoze mi rozszyfrowac te znaczki? RBC 3.94 HGB 108 HCT 0.317 MCV 80.5 MCH 27.3 MCHC 340 RDW 14.9 WBC 5.2 PLT 171 MPV 11.5

Re: Wyniki analizy

odżywiaj się zdrowo,pij barszcz z czerwonych buraków.To jest super na poprawienie wyników krwi. Gosia

wyniki krwi

. Bilans 6 tygodniowy wykazał niezły przyrost masy z 3.600 przy porodzie do 5.500 na bilansie. Natomiast muszę dodać, że naszemu Karolkowi zdarza się „przeżerać” i wtedy często mu się ulewa a nawet wymiotuje. Tak czy inaczej, Pani pediatra zaleciła wykonanie badania krwi, które

Re: analiza krwi

Każda przychodnia pobiera materiały do badań.Znaczna większość w tym samym dniu udostępnia wyniki. Jeśli ci się spieszy to odwiedź www.ar.lublin.pl/medycyny/patologicznej.html

Problem ze zdrowiem - analiza wyniku badania krwi

Witajcie! Mam problem ze swoim zdrowiem - ostatnio zauwazyłem, że jestem ospały, cały czas zmęczony, mam problem z koncentracją - postanowiłem więc zrobić badania krwi. Dodam też, że choruję na tarczyce i przyjmuję euthyrox w dawce 75. Może napiszę tu wyniki, które są nieprawidłowe: eozynofile

wyniki badania krwi hormony

Staram się o dziecko i zrobiłam sobie badania krwi. Bardzo proszę o ich analizę. Dodam że badania robiłam w 3 dniu cyklu. TSH 1,29 ; AntyTPO 13 ; Estradiol 23 ; FSH 6,3 ; PROLAKTYNA 17,4. Bardzo dziękuję z góry.

Analiza wyników moczu

urobilinogen 0,2, krew 2+, leukocyty 2+. W badaniu mikroskopowym osadu - nablonki wielokatne nieliczne, nablonki okragle-dosc liczne, bakterie-dosc liczne,erytrocyty 18-22 w polu widzenia,leukocyty ilosciowo-pokrywaja 1/2 pola widzenia. Wiem, że te wyniki są ponad normy, co wskazywałoby na stan zapalny

analiza żywej kropli krwi

, pierwsza próba wyszła ujemna, wynik drugiej nie wiadomo kiedy( urlopy), pediatra nastawiona sceptycznie do robaków... I tu pozwalam sobie zwrócić się z pytaniem do doświadczonych( wyszukiwarka była w użyciu, ale nic nie znalazła)- czy ktoś z Was spotkał się z badaniem żywej kropli krwi? Podobno

Re: Proszę o analizę wyników krwi...

Wynik IgE w sumie w takim przypadku nie oznacza nic, bo taki wynik wychodzi w przypadku braku alergii jak i alergii IgE niezależnej. Kruffa

Re: proszę o analizę wyników krwi

Witam Panią, wyniki nie są niepokojące, niewielkie odchylenia podanych parametrów w zasadzie są bez znaczenia, rozmaz prawidłowy do wieku. Jeżeli są zmiany skórne na twarzy i świąd to może jakaś reakcja alergiczna. Podane wyniki morfologii nie tłumaczą takich zmian. Pozdrawiam serdecznie

Re: Analiza wyników krwi z rozmazem

wyniki są prawidłowe, romaz też jak najbardziej. Tylko chyba został zgubiony gdzieś przecinek w płytkokrycie PCT bo taki wynik jest niemozliwy :)

Analiza wyników krwi.P.Doktorze prosze o pomoc!

OBWODOWEJ limfocyty-64(norma25-50) Dodatkowo moje drugie dziecko 10 miesięcy ma niby alergie wynik na toxokaroze ujemny a jego krew jest bardziej poniżej bądz powyżej: Morfologia z rozm.autom.dOMINIK 10 MIESIĘCY LYM-6,3(norma 1,0-4,7) MONO-0,9(0,0-0,6norma) MCV-74,0(norma83,0-103,0) MCH-25,1(norma

Re: Proszę o analizę wyników krwi

Laboratorium powinno podać przy wyniku normy. Z tego, co się orientuję, sa w normie.

Re: Proszę o analizę wyników krwi...

Nikt nie pomoże? Zdążyłam się zorientować, że morfologia ogólnie mieści się w normach, nie mam jednak pojęcia o ROZMAZIE i najbardziej dręczy mnie wynik IgE całkowitego - czy ta wartość oznacza alergię czy nie, skoro mieści się w normie? Jak to interpretować?

Re: Analiza wyników krwi z rozmazem

badaniamedyczne.fm.interia.pl/morfologia.html www.strona.net.pl/info_prakt/wyniki_badan/interpre.htm

Prośba o analizę wyniku

Hej, (mężczyzna, lat 28) byłem dzisiaj na pobraniu krwi - standardowo hormony tarczycy plus przeciwciała Po wizycie u endokrynolog, które mi te badania zleciła + usg (na nie jeszcze muszę poczekać - terminy...) ft3 4,16pmol/l zakres 3,10-6,80 (28,6% o ile dobrze przeliczyłem) ft4 13,45pmol

pytanie dotyczące analizy wyniku

zupełnie w granicach normy. Jednak Czytając opinie forumowiczów widzę, że wynik ten jest zawyżony, co może świadczyć o niedoczynności. Połączyłam to z faktem, że przed kilkoma miesiącami zdarzały mi się omdlenia i potworne bóle i zawroty głowy, nieostrość widzenia, niskie ciśnienie krwi (90

proszę o analizę badań krwi

na zatoki- pomaga. Morfologia krwi- wszystkie wytyczne w normie oprócz: erytrocyty 5,6 (3,9-5,2) MCH 25 (26-31) Limfocyty 50,7 (25-50) monocyty 7,2 (1-6) Rozmaz gran segmentowe 30 (25-60) gran kwasochłonne 2 (1-5) limfocyty 53 (25-50) limfocyty atypowe

Pers - 14 lat złe wyniki krwi

Jestem bardzo zasmucona wynikami analizy. Kot jest pod opieką weta, od dziś na detoxie - kuracja ma trwać najmniej tydzień i pożniej znów analiza krwi. Wet jest sprawdzony zaufany ale chcę się jeszcze poradzić u innego specjalisty. Proszę o odpowiedź jak bardzo te wyniki są złe i jakie są

Re: proszę o analizę wyników krwi

Pani Doktor dodam jeszcze, że mała 4 czerwca była szczepiona na świnkę, odrę, różyczkę, jakiś czas potem zaczęły się problemy z wysypką na twarzy, alergia z pewnością wyskoczyła, która wydawała się ujarzmiona. Do teraz cały czas ma wysypkę, głównie na twarzy!

Re: wyniki analizy moczu i krwi :/

nie ma powodu do niepokoju. Ph zależy od diety i jeśli córka je dużo produktów mlecznych i zasadotwórczych to może mieć takie ph, a ciężar świadzczy o małym zagęszczeniu (po obfitym pojeniu, lub jest jeszcze normą dla wieku).

Re: Proszę o analizę wyników krwi

Powtórz badania w innym labolatorium. OB powinno być niższe. A podwyższone może być nawet z zęba. Ale to już należy sprawdzić. Możesz dodatkowo zrobić CRP, jest czulszym badaniem i bardziej miarodajnym. Powtórz badania w innym labie.

Re: Proszę o analizę wyników krwi

Witam! Nie mialam infekcji, jedyne co to dokucza mi troche brzuch. Moze to daje jakis stan zapalny.

Re: Proszę o analizę wyników krwi

Dzieki za odpowiedz! Tak zrobie! A czy mozesz mi cos napisac odnosnie tych plytek PLT? Pozdrowionka

Prośba o analizę wyników badań

Witam, czy mógłby mi ktoś zinterpertować takie wyniki krwi i moczu. Badania dotyczą kobiety lat 25 wykonywane były okresowo. Morfologia: Leukocyty 9,9 Erytrocyty 5,4 Hemoglobina 14 Hematokryt 42.20 MCV 78 MCH 26 MCHC 33.2 Płytki krwi 240 Limfocyty % 39 Neutrofile% 54 Limfocyty # 3

Re: Analiza wyników

To zależy kiedy masz zaplanowaną wizytę. Jeśli niedługo, to te wyniki będą aktualne, jeśli za miesiąc, to zrobiłabym ponownie tsh, fT4 i fT3. Ferrytyna, B12 i D3 przyda się pewnie też, ale niekoniecznie już teraz, najpierw może skup się na diagnozowaniu, potem i tak będziesz musiała badać krew

Re: analiza moczu wyniki??!!

Jak dla mnie to wynik super a na anemię to daj maluszkowi przez tydzień sok z buraka ,albo dla pewnosci zrób w innym laboratorium badanie krwi 3majcie się ciepło ,bo wiosna tuż tuż

Analiza badań krwi i moczu-

Witam, czy mógłby mi ktoś zinterpertować takie wyniki krwi i moczu. Badania dotyczą kobiety lat 25 wykonywane były okresowo. Morfologia: Leukocyty 9,9 Erytrocyty 5,4 Hemoglobina 14 Hematokryt 42.20 MCV 78 MCH 26 MCHC 33.2 Płytki krwi 240 Limfocyty % 39 Neutrofile% 54 Limfocyty # 3

Re: ANALIZA wyników morfologii

Nie, to nie działa tak, ze "im więcej tym lepiej". Poziom pierwiastków we krwi ma swoja dolną i górną granicę. Przy leczeniu szczególnie abx MUSISZ jeść!

analiza badań lekarskich

witam miała zrobione badania krwi.mam wyniki kóre nic mi nie mówią.szukam dobrej interpretacji takich badań w internecie.może znacie jakieś strony??? dzięki za pomoc - pozdrawiam

Bardzo proszę o analizę wyników krwi i moczu córci

Proszę o pomoc bo odchodzę od zmysłów. Dzisiaj byłam z małą na badaniach krwi mojej 11 miesięcznej córeczki i ma złe wyniki MCV ma 77 a MPV 7.4?Reszta wyników w normie. Natomiast w moczu ma krwinki białe od 3-6 wpw. składniki mineralne nadliczne bakterie. Dopiero w środę przyjmuje pani

Re: wyniki krwi i moczu - analiza potrzebna

A jak reszta wyników moczu? Suplement z żurawiną i manozą, jak e-coli to wysikasz i z głowy.

DZM - szokujące wyniki analizy - podpowiedzcie ...

Witam, od kilku lat w nocy wstaję kilka razy (aktualnie 3-4, wcześniej 5-6 razy) do toalety. Dziś odebrałam dziś wyniki DZM pod katem wydalania kreatyniny, fosforu i kwasu moczowego i ... wyniki odchyliły mnie od pionu, a mianowicie: Kreatynina wydalanie 2606,8 (norma 740-1570), a stężenie 74

Re: wyniki krwi i moczu - analiza potrzebna

Nie leczy się wyników. Nie diagnozuj się na ematce, idź do rodzinnego. -- "Nie pogardzaj drugim człowiekiem, dopóki nie poznasz jego historii. A gdy tylko poznasz, to bądź sobą i spluń"

analiza pierwiastkowa włosa

czy ktoś z Was wykonywał to badanie, interesuje mnie szczególnie wiarygodność wyników, które są podobno o wiele dokładniejsze niż z tradycyjnego pobierania krwi. Ile takie badanie kosztuje i gdzie można je wykonać?

Re: analiza wynikow badania krwi

nadal nie rozumiem, co mam jeszcze dodac? podalam wszystkie wyniki, jakie sa na kartce z laboratorium

Re: Analiza wyników krwi 21 miesięcznego dziecka

Nie czepiałbym się tych wyników, nie ma w nich jakichś niepokojących odchyleń. A czy coś się dzieje z dzieckiem??

Re: wyniki krwi i moczu - analiza potrzebna

żadnych dolegliwości erytrocyty 5,0 leukocyty 1,0 wałeczki 0,0 nabłonki płaskie 0,3 nabłonki okrągłe 0,0 pasma śluzu 0,0 komórki grzybów 0,0

Re: wyniki krwi i moczu - analiza potrzebna

Nie jest, do leczenia posiew również nie jest niezbędny, jako że niemal zawsze to e.coli. Posiew jest potrzebny przy niepowodzeniu leczenia tudzież u osób z chorobami prodysponujacymi do zakażen innych niż e.coli lub z częstymi zakażeniami, kiedy można podejrzewać antybiotykooporność. -- "Nie p

Re: wyniki krwi i moczu - analiza potrzebna

Czy poza bakteriami są inne odchylenia w badaniu moczu? Bo moze to tylko zanieczyszczenie probki? I jakies dziwne normy limfocytów wpisałas chyba 2,0-3,0?

Re: wyniki krwi i moczu - analiza potrzebna

hmmm, chyba tak, aczkolwiek opakowanie było zleżałe, ale w oryginalnym celofanie - no to się chyba nie mogło przeterminować?:( czy mogło?

Re: wyniki krwi i moczu - analiza potrzebna

Posiew jest konieczny, bo w przeciwnym wypadku lekarz będzie wypisywał leki w ciemno. Pamiętaj, że po rozpoczęciu leczenia posiewu już nie zrobisz.

Re: analiza wyniku toksoplazmy

OK, moze fakt, ale z drugiej strony czy to nie powinno byc ujednolicone? Tak jak np. morfologia krwi? Jak podadza, ze sie ma 4,86 czerwonych krwinek czy 13,1 hemoglobiny, to tak powinno wyjsc w kazdym laboratorium. No, chyba ze tokso itp. rzadzi sie swoimi prawami

krew w moczu... doradzcie

mam pytanie do was. czy ktoras tez miala w wynikach analizy moczu krew obecna??? ja zawsze mialam dobre wyniki a wizyte u lekarza mam za poltora tygodnia nie wiem czy jest to sprawa powazna czy nie.... a moze znacie jakas strone gdzie moglabym sie czegos o wynikach dowiedziec??? z gory dzieki ;)))

Re: wyniki krwi - złe ??

pediatra podczas analizy wyników mojej córeczki powiedziała, ze czesto podawane normy sa normami dla dorosłego, więc się tym nie sugeruj.Żelazo moje dziecko miało takie jak Twoje i brało żelazo:( niestety, ale jeśli bardzo się martwisz napisz pytanie o interpretacje wyników do dziecko24 tam

Re: Interpretacja wyniku analizy moczu

Obecność azotynów, bakterii i białych ciałek krwi świadczy o zakażeniu bakteryjnym układu moczowego. Właściwie dobrane antybiotyki powinny pomóc.

NIepokojące wyniki 7-miesiecy PROSZĘ o analizę

Witam, bardzo proszę o analizę wyników mojej córeczki (7 miesiecy), niepokoję mnie i chciałabym prosić o pomoc: Leukocyty 8,6 Erytrocyty 4,45 Hemoglobina 11,1 Hematokryt 33,7 MCV 76 MCH 24,9 Płytki Krwi 288 żelazo 12,8 Na wydruku mam trzy wyniki z "L" i nie wiem jaka może być tego

analiza badań krwi i moczu

odebrałam dzisiaj badania morfologii, OB i moczu, ale nie znam się na tym. czy ktoś mógłby mi zinterpretować, żebym miała jakieś informacje zanim oddam wyniki lekarzowi??? OB po 1 h - 11 - nie wiem co to znaczy, nie ma tutaj żadnej normy :( W NORMIE.: WBC - 6,5 (w nawiasie będę podawac

morfologia krwi

Witam, zrobilam morfologie, wyniki są raczej w normie za wyjątkiem 2 wskaźników. Do lekarza idę dopiero za kilkanaście dni, więc prosze o pomoc w rozszyfrowaniu i analizie tych 2 parametrow: HCT-36% (norma 37-51%) oraz PLT-356 K/uL (norma 123-340 K/uL). Pozdr.

Wyniki badan krwi

Madziorek powiedziala (na innym forum) ze moge tu przyjsc zapytac PL o interpretacje wynikow badan. To przyszlam :D otoz ogolny cholesterol mam nieco powyzej normy, ale po dokladnej analizie wychodzi, ze trojglicerydy i "zly" cholesterol ldl sa w normie, za to mam po prostu troche zawyzony

Re: Mam dziecko-wyniki analiz

chodzi ci o krew, mocz itp.? -- Pozdrawiam Madzia Mama Klarci (26.03.2005r.) i Pawełka (05.07.2007r.) Klara mała łobuziara jest już starszą siostrą

Re: ANALIZA wyników morfologii

cisza w temacie, wszyscy zajeci chyba innymi tematami ale moim zdaniem wyniki masz dobre, głodówka i leki zrobiły po prostu swoje. krew z czegoś musi sie odtwarzać liczba monocytów tylko nieznacznei podwyzdzona ale WBC ogolnie maja tendencje spadkowa jak to przy antybiotykach. Nic tutaj nie

Re: analiza wyników badania moczu

Dzięki rita78 ! Właśnie tak myślałam. Wizytę u lekarza mam dopiero na październik. To te polskie realia! Czyżby pozostawała wizyta prywatna? Nie zauważam już krwi w moczu, ale może to moje złudne nadzieje.

Analizy laboratoryjne - gdzie na poczekaniu?

Gdzie w naszych okolicach (marki, ząbki, zielonka, bródno) można zrobić płatne analizy krwi/moczu z szybkim wynikiem (tego samego dnia). Słyszałam, że gdzieś w okolicach szpitala bródnowskiego, ale nie znam dokładnych namiarów. Będę wdzięczna za wskazówki.

bardzo proszę o analizę badań krwi

wynik jednostka Wart. referencyjne leukocyty 4,13 Tys/µl 3,80-10,00 neutrofile 1,32 Tys/µl 2,50-7,00 neutrofile 31,9 % 45,0-70,0 limfocyty 54,2 % 20,0-45,0 limfocyty 2,24 Tys/µl 0,80-4,00 monocyty 0,30 Tys/µl 0,20-1,00 monocyty 7,3 % 2

Titiritka, jak tam wczorajsze wyniki krwi???

Daj znac!!! -- Krystyna_z_gazowni Forum analizy wszelakiej;)

Re: badania krwi

agniesia20 napisała: > nie wybiorę się do lekarza,ponieważ już kilka razy się pomyliła w mojej > sprawie.proszę o analizę:) Analizę czego ? Tych wyników mieszczących się w normie ? Proszę bardzo - jesteś zdrowa. Koniec analizy. S. -- Panie Prezesie, melduję wykonanie

interpretacja wyników krwi i moczu- prośba

odebrałam wyniki krwi córki- 2,5 roku. proszę o interpretację, bo kilka wskaźników nie mieści się w normie, a pediatra jest na urlopie do poniedziałku. z góry dziękuje Morfologia: erytrocyty 4,31 T/l hemoglobina 11,4 g/dl hematokryt 35,4 % MCV 82,0fl MCH 6,54 pg MCHC 32,4 g