Sake

Sake

Przeszukano 118 121 438 wypowiedzi na 1 484 forach

a może wątek kulinarny - pozostałe wpisy

Soruj: wg trafności wg daty

A może wątek kulinarny VI

https://forum.gazeta.pl/forum/w,49353,74741934,118219584,Re_A_moze_by_tak_watek_kulinarny_.html A MOŻE WĄTEK KULINARNY (zarchiwizowany) -- https://forum.gazeta.pl/forum/f,49353,Nikiszowiec.html MADOHORA FORUM NIKISZOWIEC https://fotoforum.gazeta.pl/photo/1/rb/qa/wzpg/HtdTpxEavnBLUb89UX.jpg

A może wątek kulinarny

A może wątek kulinarny forum.gazeta.pl/forum/w,49353,118243772,118243772,A_moze_by_tak_watek_kulinarny_II.html -- Madohora

A może wątek kulinarny V

https://klaudiaxp2.blox.pl/resource/ak9.gif -- https://forum.gazeta.pl/forum/f,49353,Nikiszowiec.html MADOHORA FORUM NIKISZOWIEC

A może wątek kulinarny VII

https://klaudiaxp2.blox.pl/resource/ak9.gif -- https://forum.gazeta.pl/forum/f,49353,Nikiszowiec.html MADOHORA FORUM NIKISZOWIEC

A może wątek kulinarny VIII

https://klaudiaxp2.blox.pl/resource/ak9.gif -- https://forum.gazeta.pl/forum/f,49353,Nikiszowiec.html MADOHORA FORUM NIKISZOWIEC

A może wątek kulinarny IV

https://klaudiaxp2.blox.pl/resource/ak9.gif -- https://forum.gazeta.pl/forum/f,49353,Nikiszowiec.html MADOHORA FORUM NIKISZOWIEC

Re: A może wątek kulinarny XV

https://forum.gazeta.pl/forum/w,49353,170151382,170151382,A_moze_watek_kulinarny_XII.html A MOŻE WĄTEK KULINARNY XII

Re: A może wątek kulinarny XV

https://forum.gazeta.pl/forum/w,49353,162742062,162742062,A_moze_watek_kulinarny_IX.html A MOŻE WĄTEK KULINARNY IX

Re: A może wątek kulinarny XV

https://forum.gazeta.pl/forum/w,49353,156200919,156200919,A_moze_watek_kulinarny_VI.html A MOŻE WĄTEK KULINARNY VI

A może wątek kulinarny

ZAPIEKANKA TRUSKAWKOWA 4 kromki białego chleba, może też być tostowy 5 łyżek brązowego cukru 2 łyżki mąki kukurydzianej 20 dag białego sera dwukrotnie mielonego (jak na sernik) 30 dag truskawek Rozgrzej piekarnik do temperatury 180-200°C. Kromki chleba posyp 2-3 łyżkami cukru, lekko

A może wątek kulinarny

banana oraz obrane i pokrojone w kostkę mango. Dokładnie wymieszaj i wstaw do zamrażalnika na jakieś 45 minut. Następnie zmiksuj przygotowane owoce (najlepiej w blenderze) z jogurtem naturalnym, kostkami lodu i olejkiem waniliowym (kto nie lubi zapachu wanilii, może zrezygnować z dodania olejku). Przelej

Re: A może wątek kulinarny XV

https://forum.gazeta.pl/forum/w,49353,157840471,157840471,A_moze_watek_kulinarny_VII.html A MOŻE WĄTEK KULINARNY VII

Re: A może wątek kulinarny XV

https://forum.gazeta.pl/forum/w,49353,165223882,165223882,A_moze_watek_kulinarny_X.html A MOŻE WĄTEK KULINARNY X

A może by tak wątek kulinarny III

https://forum.gazeta.pl/forum/w,49353,74741934,118219584,Re_A_moze_by_tak_watek_kulinarny_.html A MOŻE BY TAK WĄTEK KULINARNY (zarchiwizowany) -- https://forum.gazeta.pl/forum/f,49353,Nikiszowiec.html MADOHORA FORUM NIKISZOWIEC

A może wątek kulinarny

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/a/a6/Truskawki.jpg/180px-Truskawki.jpg -- https://forum.gazeta.pl/forum/f,49353,Nikiszowiec.html MADOHORA FORUM NIKISZOWIEC

A może wątek kulinarny

. Porcjami dodawaj ostudzony syrop, cały czas miksując. Mus przełóż do szklanego naczynia i zamrażaj przez 3 godziny, mieszając co 30 minut. Potem zmiksuj, napełnij szklane pucharki i od razu podawaj. Sorbet możesz przechowywać w zamrażalniku przez 3 dni. W sezonie, gdy truskawki są najsłodsze, możesz użyć

A może wątek kulinarny

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/a/a6/Truskawki.jpg/180px-Truskawki.jpg. -- https://forum.gazeta.pl/forum/f,49353,Nikiszowiec.html MADOHORA FORUM NIKISZOWIEC

Re: A może wątek kulinarny XV

https://forum.gazeta.pl/forum/w,49353,158688526,158688526,A_moze_watek_kulinarny_VIII.html#p158688573 A MOŻE WĄTEK KULINARNY VIII

Re: A może wątek kulinarny XV

https://forum.gazeta.pl/forum/w,49353,167373439,167373439,A_moze_watek_kulinarny_XI.html?so=1 A MOŻE WĄTEK KULINARNY XI

Re: A może wątek kulinarny XV

https://forum.gazeta.pl/forum/w,49353,173822655,173822655,A_moze_by_tak_watek_kulinarny_XIV.html A MOŻE WĄTEK KULINARNY XIV

Re: A może wątek kulinarny XV

https://forum.gazeta.pl/forum/w,49353,146747289,146747289,A_moze_watek_kulinarny_IV.html A MOŻE BY TAK WĄTEK KULINARNY IV

Re: A może wątek kulinarny XV

https://forum.gazeta.pl/forum/w,49353,151187285,151187285,A_moze_watek_kulinarny_V.html A MOŻE BY TAK WĄTEK KULINARNY V

A może wątek kulinarny

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/8/83/Rheum_rhabarbarum_im_Gem%C3%BCsegesch%C3%A4ft.jpg/170px-Rheum_rhabarbarum_im_Gem%C3%BCsegesch%C3%A4ft.jpg -- https://forum.gazeta.pl/forum/f,49353,Nikiszowiec.html MADOHORA FORUM NIKISZOWIEC

A może wątek kulinarny

https://bi.gazeta.pl/im/36/a8/d3/z13871158Q,Lassi-truskawkowe.jpg -- https://forum.gazeta.pl/forum/f,49353,Nikiszowiec.html MADOHORA FORUM NIKISZOWIEC

A może wątek kulinarny

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/wa/qa/uuil/UYh2AMbkqfpUla7aLB.jpg -- https://forum.gazeta.pl/forum/f,49353,Nikiszowiec.html MADOHORA FORUM NIKISZOWIEC

A może wątek kulinarny

https://bi.gazeta.pl/im/3e/a8/d3/z13871166D,Lemoniada-truskawkowo-rabarbarowa.jpg -- https://forum.gazeta.pl/forum/f,49353,Nikiszowiec.html MADOHORA FORUM NIKISZOWIEC

A może wątek kulinarny

cebule gotujemy w lekko posolonej wodzie przez 10 minut, a następnie odcedzamy. Bułkę tartą mieszamy w misce z szałwią, gałką muszkatołową, solą i pieprzem kajeńskim, mieszamy z cebulą. Stopniowo dodajemy bulion, cały czas mieszając. Farsz powinien mieć taką konsystencję, by dało się go zlepić. Gęś

A może wątek kulinarny

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/1/1a/Strawberry_Pie.jpg/220px-Strawberry_Pie.jpg -- https://forum.gazeta.pl/forum/f,49353,Nikiszowiec.html MADOHORA FORUM NIKISZOWIEC

A może wątek kulinarny

na noc do zamrażalnika. Można użyć kilku syropów i zrobić lody o różnych smakach (np. kokosowe z czarną porzeczką, migdałowe z maliną, a rodzynkowe z pomarańczą). -- https://forum.gazeta.pl/forum/f,49353,Nikiszowiec.html MADOHORA FORUM NIKISZOWIEC

Re: A może wątek kulinarny XV

https://forum.gazeta.pl/forum/w,49353,172853713,172853713,A_moze_by_tak_watek_kulinarny_XIII.html?so=1 A MOŻE WĄTEK KULINARNY XIII

Re: A może wątek kulinarny XV

https://forum.gazeta.pl/forum/w,49353,141245019,141245019,A_moze_by_tak_watek_kulinarny_III.html A MOŻE BY TAK WĄTEK KULINARNY III

A może wątek kulinarny

trawy cytrynowej usuwamy zewnętrzny listek, a resztę kroimy na grube plasterki. Chilli, po usunięciu nasion, drobniutko kroimy. Obieramy cebule i je także drobno siekamy. Obrany czosnek kroimy w cienkie plasterki. Piersi kurczaka - w grubą kostkę. Mleczko kokosowe zagotowujemy z wodą i wkładamy mięso

A może wątek kulinarny

ręcznikiem, a następnie odkrawamy większe kawałki mięsa od kości i kroimy je w grubą kostkę. Oprószamy solą, pieprzem, oregano i skórką z cytryny. Obkładamy listkami szałwii, przykrywamy i odstawiamy na godzinę do lodówki. Kawałki perliczki owijamy razem z szałwią w plastry bekonu, po czym nakłuwamy na

A może wątek kulinarny

). Zdejmujemy z ognia, dodajemy rozpuszczoną żelatynę, studzimy, a następnie miksujemy i łączymy z jogurtem. Tak przygotowaną masę zamrażamy - albo w maszynce do lodów, albo w zamrażalniku (jeśli wybieramy drugą opcję, mieszamy masę co 15 minut, aby nie powstały w niej kryształki lodu). Dno tortownicy

A może wątek kulinarny

się rozpuści. Zmniejszamy ogień, przykrywamy rondelek i dusimy 8-10 minut. Dodajemy połowę truskawek, ponownie przykrywamy i gotujemy jeszcze 2 min. Zdejmujemy z ognia, studzimy, a następnie przecedzamy przez gęste sitko, przecierając drewnianą łyżką masę owocową, która się na nim osadzi. Dodajemy

A może wątek kulinarny

ORZEŹWIAJĄCA PRZEKĄSKA Weź: •8 dużych truskawek •100 g białego serka kremowego •2 łyżki świeżej mięty •szczyptę soli •kolorowy pieprz świeżo mielony •łuskane i lekko posiekane pistacje do dekoracji Truskawki umyj, osusz i lekko zetnij spód tak, aby móc je

Re: A może wątek kulinarny XV

https://forum.gazeta.pl/forum/w,49353,118243772,118243772,A_moze_by_tak_watek_kulinarny_II.html A MOŻE BY TAK WĄTEK KULINARNY II

A może wątek kulinarny

bulion na patelni solidnie zawrze, dodajemy podzielone na cząstki brokuły, pokrojoną w plasterki cukinię, a na końcu bób. Gotujemy jeszcze 3 minuty. Kilka łyżek gorącego sosu wlewamy do garnuszka, dodajemy śmietanę, mieszamy i wlewamy z powrotem na patelnię, energicznie mieszając. Potrawę przyprawiamy

A może wątek kulinarny

https://bi.gazeta.pl/im/89/a2/b9/z12165769Q,Bananowy-pszczelarz.jpg -- https://forum.gazeta.pl/forum/f,49353,Nikiszowiec.html MADOHORA FORUM NIKISZOWIEC

A może wątek kulinarny

https://bi.gazeta.pl/im/8/11741/z11741668Q,Bowl-piwny-z-truskawkami.jpg -- https://forum.gazeta.pl/forum/f,49353,Nikiszowiec.html MADOHORA FORUM NIKISZOWIEC

A może wątek kulinarny

GRANITA TRUSKAWKOWA NA SZAMPANIE 1,25 szklanki cukru 3/4 szklanki wody 20 dag małych truskawek 3/4 szklanki soku z czerwonych grejpfrutów 2,25 szklanki zimnego wytrawnego szampana lub musującego wina 1,5 łyżeczki drobno startej skórki cytrynowej kilka łyżek sera mascarpone 15-20 truskawe

A może wątek kulinarny

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/c/c9/Erste-Erdbeere.jpg/220px-Erste-Erdbeere.jpg -- https://forum.gazeta.pl/forum/f,49353,Nikiszowiec.html MADOHORA FORUM NIKISZOWIEC

A może wątek kulinarny

RABARBOWY PLACEK Z BEZĄ 4-5 łodyg rabarbaru 2 łyżki cukru 30 dag mąki 20 dag masła 10 dag cukru pudru sól 3 białka 6 łyżek cukru Mąkę mieszamy z cukrem pudrem i szczyptą soli. Dodajemy masło i siekamy. Palcami zagniatamy ciasto, po czym lepimy z niego kulkę, owijamy folią i wkładamy do

A może wątek kulinarny

SORBET RABARBAROWY 40 dag rabarbaru 1/2 szklanki wody 12 dag cukru 1/2 butelki półsłodkiego wina musującego Rabarbar umyj, obierz i pokrój na kawałki. Dodaj wodę i cukier, duś pod przykryciem około 10 minut. Gdy lekko przestygnie, zmiksuj. Mus rabarbarowy przełóż do salaterki i wstaw do z

A może wątek kulinarny

https://bi.gazeta.pl/im/45/37/f4/z16004933Q,Szejk-owocowy.jpg -- https://forum.gazeta.pl/forum/f,49353,Nikiszowiec.html MADOHORA FORUM NIKISZOWIEC

A może wątek kulinarny

ZAPIEKANY KOZI SEREK Z TRUSKAWKAMI Weź (na 4 porcje): •¼ kg truskawek •¼ kg rabarbaru •łyżkę masła •kieliszek białego wina •łyżkę miodu •łyżkę soku z cytryny •łyżeczkę skórki otartej z cytryny •łyżkę posiekanego świeżego tymianku ̶

A może wątek kulinarny

https://www.google.pl/images?q=tbn:bd_qUBWhcivhBM::www.strykowski.net/owoce/Czerwona_truskawka_-_silna_czerwien_-_zdjecia_truskawek_1539.jpg -- https://forum.gazeta.pl/forum/f,49353,Nikiszowiec.html MADOHORA FORUM NIKISZOWIEC

A może wątek kulinarny

https://www.e-diety.pl/img/truskawka.jpg -- https://forum.gazeta.pl/forum/f,49353,Nikiszowiec.html MADOHORA FORUM NIKISZOWIEC

A może wątek kulinarny

SHAKE TRUSKAWKOWY Weź: •¼ kg truskawek •szklankę mleka •4 czubate łyżki lodów waniliowych Umyte i obrane truskawki zmiksuj w blenderze, dolej mleko, dodaj lody. Zmiksuj całość i podawaj natychmiast. -- https://forum.gazeta.pl/forum/f,49353,Nikiszowiec.html MADOHORA

A może wątek kulinarny

TWARDZIOSZKI Z POKRZYWĄ 50 g twardzioszków, 2 garście pokrzyw (50-100 g), 1 cebula 2-3 łyżki, tłuszczu (oliwa lub masło), 100-125 g ryżu sól, pieprz Grzyby oczyścić i opłukać. Zebrać młode pokrzywy (na początku maja całe, w drugiej połowie maja i w czerwcu już tylko czubek z 4 listkami). Posie

A może wątek kulinarny

TRUSKAWKI Z SHERRY 12 dużych (najlepiej ze sporymi szypułkami) truskawek wytrawne sherry pieprz Umyte i osączone truskawki kroimy wzdłuż na połówki, nie odrywając szypułek. Owoce układamy na półmisku, skrapiamy sherry i schładzamy w lodówce. Podajemy posypane odrobiną świeżego, grubo zmielon

A może wątek kulinarny

SAKIEWKI NALEŚNIKOWE Z TRUSKAWKAMI 10 dag czarnych porzeczek 1 łyżka świeżo wyciśniętego soku z limonki 5 dag cukru pudru + odrobina do posypania 4 cienkie duże naleśniki 20+4 truskawki 1-2 łyżeczki octu balsamicznego 4 kawałki kandyzowanej skórki z limonki olej do smażenia kilka li

A może wątek kulinarny

https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcT_7JX6Oj-6dE2f3HOOZEOHPkLYnGTuwiXIBAQ6oBARPiiR2uo2KQ -- https://forum.gazeta.pl/forum/f,49353,Nikiszowiec.html MADOHORA FORUM NIKISZOWIEC

A może wątek kulinarny

https://www.google.pl/images?q=tbn:bd_qUBWhcivhBM::www.strykowski.net/owoce/Czerwona_truskawka_-_silna_czerwien_-_zdjecia_truskawek_1539.jpg -- https://forum.gazeta.pl/forum/f,49353,Nikiszowiec.html MADOHORA FORUM NIKISZOWIEC

A może wątek kulinarny

https://bi.gazeta.pl/im/4d/31/bb/z12267853Q,Gazpacho-truskawkowe.jpg -- https://forum.gazeta.pl/forum/f,49353,Nikiszowiec.html MADOHORA FORUM NIKISZOWIEC

A może wątek kulinarny

BRIOSZKA Z CZEKOLADĄ I PISTACJAMI 1 porcja ciasta drożdżowego 100 g gorzkiej czekolady 1 łyżeczka kwiatu soli garść wyłuskanych pistacji masło do posmarowania formy 1 żółtko Przygotowane ciasto rozwałkowujemy na prostokąt o wymiarach 20 x 30 cm. Posypujemy pokrojoną czekoladą, solą i

A może wątek kulinarny

https://www.swiatkwiatow.pl/userfiles//image/odmiany_truskawek_Honeoye.jpg -- https://forum.gazeta.pl/forum/f,49353,Nikiszowiec.html MADOHORA FORUM NIKISZOWIEC

A może wątek kulinarny

https://www.kobieta.byc.pl/photo//max_truskawka_1_46568dd6e160e_fa51446d.jpg -- https://forum.gazeta.pl/forum/f,49353,Nikiszowiec.html MADOHORA FORUM NIKISZOWIEC

A może wątek kulinarny

KULKI Z CIELĘCINY NADZIEWANE TRUSKAWKAMI Weź: •½ kg gotowanego zmielonego mięsa cielęcego •10 dużych truskawek •3 kromki bułki pszennej •2 żółtka •białko •3 łyżki posiekanych orzechów laskowych •3 łyżki śmietanki 12% •3 łyżki mąki •gars

A może wątek kulinarny

TRUSKAWKOWA PANNA COTTA Weź: •kilogram obranych truskawek •1 i ½ szklanki mleka •½ szklanki tłustej śmietanki •2 łyżki syropu z agawy (do kupienia w sklepach ze zdrową żywnością lub dużych supermarketach) •3 łyżki ksylitolu •2-3 łyżeczki żelatyny

A może wątek kulinarny

SORBET TRUSKAWKOWO - POMARAŃCZOWY Weź: •3 szklanki oczyszczonych i pokrojonych truskawek •½ szklanki soku ze świeżych pomarańczy •2/3 szklanki syropu z agawy •skórkę otartą z połowy pomarańczy (dokładnie umytej i sparzonej) Truskawki, sok pomarańczowy i skórkę z

A może wątek kulinarny

https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcR64M0vL2a2RHx7jLKSpnyXkm8M0L1DEJ3yXT2RsUxo6Mv2uxWQtg -- https://forum.gazeta.pl/forum/f,49353,Nikiszowiec.html MADOHORA FORUM NIKISZOWIEC

A może wątek kulinarny

i dodaj likier pomarańczowy. Krem rozłóż do pucharków, przełóż truskawkami, a wierzch przykryj serkiem mascarpone. Udekoruj całymi truskawkami. -- https://forum.gazeta.pl/forum/f,49353,Nikiszowiec.html MADOHORA FORUM NIKISZOWIEC

A może wątek kulinarny

. Smażymy, aż wszystko zmięknie, dodajemy czosnek, oregano, smażymy minutę. Studzimy. Ciasto rozwałkowujemy na dwa cienkie placki o wymiarach 20 x 30 cm. Przekładamy je na dwie blaszki do pieczenia wyściełane pergaminem. Na środku każdego placka rozkładamy kiełbaskę i podsmażone warzywa, a na nich plastry

A może wątek kulinarny

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/wa/qa/uuil/Ss6RbhGPmMzBBZabtB.jpg -- https://forum.gazeta.pl/forum/f,49353,Nikiszowiec.html MADOHORA FORUM NIKISZOWIEC

A może wątek kulinarny

BANANOWY PSZELARZ 1/2 banana 1/4 obranej pomarańczy 2 truskawki 2 duże maliny 100 ml miodu pitnego Plasterki bananów, cząstki pomarańczy, połówki truskawek i całe maliny wrzucamy do szklanki koktajlowej, zalewamy miodem pitnym i czekamy, aż owoce nasiąkną. Podajemy z łyżką. -- https://

A może wątek kulinarny

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/b/b0/Chandler_strawberries.jpg/220px-Chandler_strawberries.jpg -- https://forum.gazeta.pl/forum/f,49353,Nikiszowiec.html MADOHORA FORUM NIKISZOWIEC

A może wątek kulinarny

GRANITA Z TRUSKAWEK 1 kg truskawek 1 mały kawałek imbiru 20 dag cukru 1 łyżeczka esencji waniliowej kilka truskawek i listków mięty do dekoracji Truskawki myjemy, obieramy z szypułek i kroimy w kawałki. Dodajemy obrany i posiekany imbir, cukier oraz esencję waniliową i miksujemy razem. Prz

A może wątek kulinarny

TRUSKAWKOWA MARGARITTA Weź (na 2 porcje): •100 ml tequili •50 ml likieru pomarańczowego •12 truskawek •2 krople grenadiny (syrop z granatu) •lód Wszystkie składniki zmiksuj w blenderze. Podawaj w schłodzonej wysokiej szklance lub w kieliszku do martini. -- ht

A może wątek kulinarny

TRUSKAWKOWA COLADA Weź (na 2 porcje): •50 ml rumu Bacardi Light •50 ml rumu Bacardi Dark •50 ml mleczka kokosowego •200 ml soku ananasowego •8 truskawek •lód •plasterki ananasa do przybrania Wszystkie składniki zmiksuj w blenderze. Podawaj w niskiej, s

A może wątek kulinarny

kilku łyżkach wody. Rabarbar rozgotowujemy z cukrem w 1/2 szklanki wody (6-8 minut). Zdejmujemy z ognia, dodajemy rozpuszczoną żelatynę, studzimy, a następnie miksujemy i łączymy z jogurtem. Tak przygotowaną masę zamrażamy - albo w maszynce do lodów, albo w zamrażalniku (jeśli wybieramy drugą opcję

A może wątek kulinarny

gwiazdka anyżu 125 ml czerwonego wina 1 łyżka cukru 1 łyżka czerwonego octu winnego Kotlety z indyka myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem, a następnie owijamy plastrami szynki. Odstawiamy w chłodne miejsce. Robimy dżem. Masło rozpuszczamy w rondelku na średnim ogniu, dodajemy posiekaną cebulę

A może wątek kulinarny

, oprószając solą i pieprzem. Przekładamy do miseczki i odstawiamy pod przykryciem. Rabarbar myjemy, obieramy i kroimy na kawałki, agrest kroimy na ćwiartki lub połówki. Do garnka wkładamy rabarbar, agrest, anyż, liść laurowy, dodajemy ocet i 6 łyżek wody. Zagotowujemy, a następnie zmniejszamy ogień, i

A może wątek kulinarny

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/wa/qa/uuil/2UQqrVvhvdqtLfYXTX.jpg -- https://forum.gazeta.pl/forum/f,49353,Nikiszowiec.html MADOHORA FORUM NIKISZOWIEC

A może wątek kulinarny

BOWL PIWNY Z TRUSKAWKAMI 25 dag truskawek 6 dag cukru 600-700 ml piwa typu alt (tzw. Altbier to niemieckie piwo górnej fermentacji; można je zastąpić stoutem, ale, porterem lub piwem trapistów) 400 ml wytrawnego musującego wina Myjemy truskawki, usuwamy ogonki i listki. Większe owoce kroim

A może wątek kulinarny

MALINOWA MARGARITTA 2 szklanki malin 1 gałązka rozmarynu 1 listek laurowy 2,5 szklanki octu winnego 1 szklanka syropu cukrowego (woda wymieszana z cukrem w proporcji 1:1) 65 ml tequili 30 ml Triple Sec (np. Cointreau) 15 ml shrubu malinowego kostki lodu sól i malina do dekoracji

A może wątek kulinarny

DESER RABARBAROWY 80 dag rabarbaru 20 dag cukru 1 kg truskawek 20 listków melisy Umyty i obrany rabarbar pokrój na małe kawałki. Wrzuć do garnka, posyp cukrem i duś na małym ogniu przez 10 minut. Umyte truskawki oczyść z szypułek (najpierw myj, potem odrywaj szypułki, bo inaczej truskawki

A może wątek kulinarny

https://bi.im-g.pl/im/fa/d2/d6/z14078714Q,Truskawkowy-sorbet.jpg -- https://forum.gazeta.pl/forum/f,49353,Nikiszowiec.html MADOHORA FORUM NIKISZOWIEC

A może wątek kulinarny

LODOWY DESER TRUSKAWKOWY truskawki lody o smaku owoców leśnych rurki waflowe mięta Truskawki rozgniatamy widelcem i mieszamy z lodami o smaku owoców leśnych. Przekładamy do szklanki i dekorujemy ćwiartkami truskawek, rurkami waflowymi i miętą -- https://forum.gazeta.pl/forum/f,49353,N

A może wątek kulinarny

CHLEB DROŻDŻOWY 750 ml ciepłej wody 1 łyżka suszonych drożdży lub 25 g świeżych 1 łyżka cukru 750-850 g mąki pszennej chlebowej (typ 750 lub 850) 2 łyżeczki soli 60 g miękkiego masła Mieszamy 125 ml wody z drożdżami i cukrem. Odstawiamy na 5 minut, aż drożdże zaczną pracować. Dodaje

A może wątek kulinarny

CIASTO NA PIZZĘ 400 ml ciepłej wody 1,5 łyżeczki suszonych drożdży lub 13 g świeżych 2 łyżki oliwy extra vergine 1,5 łyżki soli 1 łyżka cukru 550 g mąki pszennej (typ 750) Do wody wsypujemy drożdże, odstawiamy na 5 minut, aby zaczęły pracować. Dodajemy oliwę, sól, cukier, mieszamy.

A może wątek kulinarny

BUŁECZKI DROŻDŻOWE 250 g mąki pszennej typu 550 3-4 g (1/2 torebki) suszonych drożdży 2 jajka 30 g drobnego cukru 200 g miękkiego masła 1 żółtko masło do smarowania miski i formy Mieszamy mąkę z drożdżami, roztrzepanymi jajkami i cukrem. Potem wyrabiamy, dodając miękkie masło pokroj

A może wątek kulinarny

ŚLIMAK 250 g mąki pszennej typu 550 3-4 g (1/2 torebki) suszonych drożdży 2 jajka 30 g drobnego cukru 200 g miękkiego masła 1 żółtko masło do smarowania miski i formy Mieszamy mąkę z drożdżami, roztrzepanymi jajkami i cukrem. Potem wyrabiamy, dodając miękkie masło pokrojone na kawał

A może wątek kulinarny

https://www.google.pl/images?q=tbn:qoz8Jl5Vtna_iM::hell.pl/yaal/smietnik/img/fotki/truskawka.jpg -- https://forum.gazeta.pl/forum/f,49353,Nikiszowiec.html MADOHORA FORUM NIKISZOWIEC

Re: A może wątek kulinarny XV

https://forum.gazeta.pl/forum/w,49353,74741934,74741934,A_moze_by_tak_watek_kulinarny_.html?s=51#p118219584 A MOŻE BY TAK WĄTEK KULINARNY

A może wątek kulinarny V

A może wątek kulinarny V forum.gazeta.pl/forum/w,49353,151187285,151187285,A_moze_watek_kulinarny_V.html -- https://forum.gazeta.pl/forum/f,49353,Nikiszowiec

A może wątek kulinarny IV

A może wątek kulinarny IV forum.gazeta.pl/forum/w,49353,146747289,146747289,A_moze_watek_kulinarny_IV.html -- https://forum.gazeta.pl/forum/f,49353

A może wątek kulinarny IV

A może wątek kulinarny IV forum.gazeta.pl/forum/w,49353,146747289,146747289,A_moze_watek_kulinarny_IV.html -- https://forum.gazeta.pl/forum/f,49353

A może wątek kulinarny IV

A może wątek kulinarny IV forum.gazeta.pl/forum/w,49353,146747289,146747289,A_moze_watek_kulinarny_IV.html -- https://forum.gazeta.pl/forum/f,49353

Re: A może wątek kulinarny XII

https://forum.gazeta.pl/forum/w,49353,156200919,156200919,A_moze_watek_kulinarny_VI.html A MOŻE WĄTEK KULINARNY VI

Re: A może wątek kulinarny XII

https://forum.gazeta.pl/forum/w,49353,162742062,162742062,A_moze_watek_kulinarny_IX.html A MOŻE WĄTEK KULINARNY IX

Re: A może wątek kulinarny XII

https://forum.gazeta.pl/forum/w,49353,165223882,165223882,A_moze_watek_kulinarny_X.html A MOŻE WĄTEK KULINARNY IX

Re: A może wątek kulinarny XII

https://forum.gazeta.pl/forum/w,49353,165223882,165223882,A_moze_watek_kulinarny_X.html A MOŻE WĄTEK KULINARNY X

Re: A może wątek kulinarny XII

https://forum.gazeta.pl/forum/w,49353,157840471,157840471,A_moze_watek_kulinarny_VII.html A MOŻE WĄTEK KULINARNY VII

Re: A może wątek kulinarny XII

https://forum.gazeta.pl/forum/w,49353,167373439,167373439,A_moze_watek_kulinarny_XI.html?so=1 A MOŻE WĄTEK KULINARNY XI

Podróż w czasy ogromnych kontrastów, emancypacji kobiet i kuchni sprzed 80 lat. Autorka "Dwudziestolecia od kuchni" gościem "DeGustacji"

Podróż w czasy ogromnych kontrastów, emancypacji kobiet i kuchni sprzed 80 lat. Autorka "Dwudziestolecia od kuchni" gościem "DeGustacji"