Sake

Sake

Przeszukano 119 313 266 wypowiedzi na 1 504 forach

27 cali - 630mm - pozostałe wpisy

Soruj: wg trafności wg daty

Gdzie kupić dobre koła 27 x 1 i 1/4 cala (630mm) ?

Witam, mam dość starą kolarkę w której chcę (muszę) wymienić koła. Rozmiar powoli zanikający bo 27 cali (srednica 630 mm). W sklepach jest tylko tania aluminiowa tandeta. Do tego używam opon szerokości 32mm a chciałbym wstawić 28mm (szosowe) ale nigdzie nie moge takich opon dostać. Z góry

Re: Główne grzechy rowerzystów - artykuł

Niegdyś w rowerach szosowych stosowano koła 700B ? 630 mm, niekiedy mylnie nazywane 27 cali i 700A ? 635 mm, niekiedy nazywane starymi 28 calami. Takie koła występują jeszcze czasem w niektórych rowerach miejskich i turystycznych.

Re: WSZYSTKO CO ZWIĄZANE JEST Z ROWERAMI

Niegdyś w rowerach szosowych stosowano koła 700B ? 630 mm, niekiedy mylnie nazywane 27 cali i 700A ? 635 mm, niekiedy nazywane starymi 28 calami. Takie koła występują jeszcze czasem w niektórych rowerach miejskich i turystycznych.

Re: 27,8mm :)

Ja wiem,że to taka głupotka,nic ważnego,ale gęba mi sie śmieje cały dzień:) Z pierwszej ciaży też mam wszystkie zdjęcia usg w albumie,świetne uczucie zobaczyć takiego ludzika na monitorze:) -- To ja wyskoczyłam z wątkiem "lubi mnie tu ktoś?" :)

sprzedam opony zimowe 15 cali idealne

Sprzedam opony zimowe używane komplet 4 szt stan idealny Pirelli Winter Carving 195/65 R 15 91 T głębokość bieżnika 8,5 mm data produkcji 27 tydzień 2004 rok Odbiór wyłącznie osobisty. tel. 721 40 84 84 Dla zainteresowanych posiadam dużo zdjęć tych opon. Cena 399 zł za

Re: Wymiary opon

być 28. Na wiki podają ze powinno się podawac rozmiar 29 cali bo jest bliższy niż 28 ale sprzedwcy rowerÓW OPERUJĄ NAZWĄ 28 CALI. W takim razie należy rozróżnić stare 28 cali i nowe . Od starego 28 opony pasowały na 27, bo było 5 mm różnicy średnicy czyli po 2 mm na stronę, a na nowych jest

> Jak z tego widać stare koło 27 cali (630 mm) jest większe niż nowe 29 cali (622 > ) Rozmiar 27 to była srednica koła w calach. Obecne 28 to chyba przybliżona długość szprychy. Tak podejrzewam, pewności nie mam. Na pewno opona 27 jest większa od 28 więc ten ostatni rozmiar nie jest w

szyjka 35mm rozwarcie 9 mm

Jestem w 27 tc, mam poszerzony kanał szyjki macicy na 9 mm (na całej długości), a szyjka ma długość 35 mm, czyli dość długa. Czy ktoś był w podobnej sytuacji? Czy udało się donosić ciążę do terminu bez zakładania pessara, czy szwu? Bo jak na razie lekarz kazał mi sie oszczedzac i przyjsc do

Przejście z mm 2 na mm 3 - można wcześniej?

Mój synek 27 lipca skończył 10 mcy i od dłuższego czasu odmawia picia mm. Pije tylko rano i to nie zawsze całą butlę. Dostaje kaszki i jogurty. Zastanawiam się nad wcześniejszą zmianą mm na 3 , ponieważ są mleka smakowe ( może mu posmakuje ) np. waniliowe Nestle, ale nie wiem, czy nie jest za

Re: 27 tc szyjka 18 mm

Ja w 27tc miałam rozwarcie na 2 cm, tylko do tego miałam również skurcze. Zatrzymali mnie w szpitalu do porodu. Byłam cały czas na lekach. Urodziłam w ostatni dzień 35tc. Tylko, że do tego miałam również cholestaze. Synek urodził się zdrowy, ważył 2755g, 51cm długości. Szczęśliwego rozwiązania

Re: Gdzie kupić dobre koła 27 x 1 i 1/4 cala (630

Może tu coś znajdziesz: www.fiha.com.pl/sklep.asp?id=6 - mają jakieś 27" koła alu i stalowe (tanie, ale może coś lepszego tez gdzies mają) oraz oponki 27" x 1 1/4" - innego rozmiaru raczej nie znajdziesz może już czas

Re: Zbyt duży pęcherzyk 27mm

zioła... miałam bóle jajnika i pachwin aż już chciałam na ginekologię jechać, brałam duphaston 2x1 przez 10 dni, po 3 dniach bóle minęły ale zaczęły się krwawnienia i plamienia, cały czas brałam leki po uzgodnieniu z lekarzem, po 10 dniach dostałam @, na usg było ok. na szczęśćie bo w

Re: odstawienie mm

przestawic 2.7 latka na mleko mm, bo ma wiecej zelaza i cala reszte.

Sony Full HD OLED tv na CES 2007

Firma Sony zademonstrowała na wystawie CES 2007 dwa monitory OLED (organic light-emitting diode). Ekrany mają przekątne 11 i 27 cali i grubość odpowiednio 3mm i 10mm. Panel większy ma rozdzielczość Full HD, natomiast mniejszy model dysponuje rozdzielczością SVGA....pozdro!!

27.02.2002 - poniedzialek; wstawac spiochy! :-)

Hej, znow jestem tu pierwsza. Nasze noce bez smoczka wygladaja coraz lepiej, a dzis to wrecz cudownie! Maly zasnal bez smoczka i przespal ladnie cala noc! A ja myslalam, ze bede spacerowac do niego po nocy. Tylko, ze budzi sie znow o 6:30. Koszmar dla mamy spiocha. No coz! Dzien bedzie

pomóżcie mi w interpreatcji wyników proszę

mm x 7 mm x 27 mm → 1.2285 ml objętość całej tarczycy: 4.8125 ml

Re: Ratunku!!! 12 tc -NT 5 mm!!!

Trzymam mocno kciuki by maluszek był zdrowy a całe usg jedną wielką pomyłką. -- Moje słoneczko Kacperek 27.08.2005 On czy Ona

Pomóżcie mi! - 27tc5d - USG - BPD- martwię się...

Chyba zaraz oszaleję z tego myślenia... proszę przeanalizujcie to:( Do niedawna byłam cała szczęśliwa bo wszystkie usg były idealne a teraz naszły mnie po ostatnim czarne mysli! Chodzi głównie o wymiar BPD (głowa-wymiar dwuciemieniowy). Oto moje usg dla porównania z tym co mnie martwi: 14

Re: Wyswietlacz w nokii 6230/6230i

N6230 - 27.3x27.3 mm N6230i - 30x30 mm pl.wikipedia.org/wiki/Cal pl.wikipedia.org/wiki/Przek%C4%85tna

czy jest szansa na ciąze z 17mm

w piątek wziełam o 17 tej pregnyl,kochanie po 24 i 36godzinach.owulkę czułam w postaci silnego pulsowania jajnika po 27h.narazie temperatura bez zmian,dziś rano poprawinki,boli mnie całe podbrzusze lacznie z woreczkiem,zastanawiam się czy przytulać sie do skoku tempki czy juz nie ma sensu

Re: poniedziałek, 27 lutego: GABRIELI

vi_san napisała: > A ja jej życzę. Z całego serca, duszy i wszystkich innych! Żeby MM pozwoliła je > j zapaść w niebyt i zajęła się pisaniem o kim in > nym. Ewentualnie pokazując ją tylko w jakichś epizodach, pojedynczych, bez wpły > wu na akcję i znaczenia wielkiego dla

krótka miesiączka

Miałam bardzo reguralne cykle - 27 dni, ale moja miesiączka trwała tylko 1 dzień, nawet nie cały, kilka godzin. Co to może oznaczać. Miałam robione badanie usg w I fazie cyklu i endometrium było 8mm.

Poszerzony UKM pomocy!!!

Witam!!! U naszego Bartusia wyszedł poszerzony UKM obu nerek a dokładnie: Nerka prawa długości 52mm z poszerzonym wodonerczowo UKM, miedniczka o wymiarach 14x 18 x20mm, V- 2.7 ml, kielichy zbiorcze szer. do 10mm Na całej długości qidoczny poszerzony do 12mm na całym przebiegu kręty moczowód

Re: WSZYSTKO CO ZWIĄZANE JEST Z ROWERAMI

Kolarstwo przełajowe przypomina bardzo klasyczne kolarstwo górskie tzw. Cross-Country. Oprócz różnic w konstrukcji roweru (koła ISO 622 mm (700c) w kolarstwie przełajowym i koła 26 (ISO 559 mm), 27,5 (ISO 584 mm) lub 29 cali (ISO 622 mm) w Cross-Country) istnieją też inne różnice między tymi dwoma

Re: Usg dopochwowe-poczatek 6tyg.Bedzie cos widac

ja miałam robione w 7 tyg. było widać dzidziusia. Całe 2,7 mm :)))

info/Domek dla 5-6 osób w górach-szukam!!!Sylweste

Wolny domek w Zakopanem na pobyt sylwestrowo-noworoczny Max.8 osób Termin: 27.XII.09-03.I.2010 Cena 630 zł/doba za cały domek Kontakt: jcierzniewski@epf.pl

Re: Nowa i zdezorientowana....

Arabela27 w opisie z USG ma podany wymiar tarczycy: wymiary i objętość prawego płata: 52 mm x 21 mm x 22 mm ? 12.012 ml wymiary i objętość lewego płata: 58 mm x 24 mm x 29 mm ? 20.184 ml objętość całej tarczycy: 32.196 ml

24.07 z Gdańska do Monastir (Skanes Palace)?

Witam serdecznie! Już czuję Reisefiber przed czwartkową podróżą! Pozytywnych emocji życzę również całej reszcie podróżników! Moje pytanie dotyczy osób, które wybierają się pojutrze do Monastir z Gdańska - czy ktoś montuje grupkę na Saharę? Jedziemy tylko na tydzień, więc terminy 26-27 lub 27

Re: do wika27

Witam. Jestem juz po usg. Z trzech pęcherzyków dwa pękły, w obydwu jajnikach dwa ciałka żółte, ponadto w prawym jajniku jeszcze pęcherzyk 14 mm ale to już bez znaczenia. Dostałam duphaston 2x dziennie -brac do dnia krwawienia lub przez cały czas. Termin @ 28- 29 stycznia jakby co bęę

wycięcie całej tarczycy-pytania

powiedziano żebym nic nie robiła z tymi guzkami. No i w pażdzierniku 2010 r zrobiła następne usg guzy po lewej stronie się powięszyły, oto wynik: płat prawy 59*20*20 mm guz normoechogeniczny o słabym unaczynieniu 28*15mmm, płat lewy 52*27/20 mmm, guz normoechogeniczny o wzmożonym unaczynieniu brzeżnym , 40

Re: poniedziałek, 27 lutego: GABRIELI

A ja jej życzę. Z całego serca, duszy i wszystkich innych! Żeby MM pozwoliła jej zapaść w niebyt i zajęła się pisaniem o kim innym. Ewentualnie pokazując ją tylko w jakichś epizodach, pojedynczych, bez wpływu na akcję i znaczenia wielkiego dla książki... -- Rzadko ktokolwiek się zastanawia

Re: usypiam 27miesięczniaka dwie godziny-mam dość

Witaj ! Ja ze swoim 27 mies. nie mam kłopotu z zasypianiem, ale spędza prawie cały dzień na dworzu. Może jakieś spacery, zabawy na podwórku do 19 ? Mi łatwo mówić ponieważ mieszkamy w domu i nawet często kolację zjada na dworzu (co gorsze na rowerze) ale za to pada zawsze ok 20.30, czasem

Re: USA Vietnam vs CCCP Awganistan - straty

Chyba już ustalaliśmy ,że nie Będziesz próbował mnie rozśmieszać?!:) Ilość samolotów bombowych,szturmowych i myśliwsko-bombowych w ZSRR na koniec lat 80-tych: - 160 Tu-95 - 19 Tu-160 - 90 M-4/3MS - 80 Tu-16 - 120 Tu-22 - 270 Tu-22M/M2/M3 - 130 Su-7 - 535 Su-17 - 630 Su-24 - 340 Su-25

Re: Niedoczynność czy jeszcze coś innego?

wymiary i objętość prawego płata: 30 mm x 27 mm x 26 mm → 10.53 ml wymiary i objętość lewego płata: 30 mm x 19 mm x 24 mm → 6.84 ml objętość całej tarczycy: 17.37 ml Objętość jest ok, bo norma dla kobiet to 13-18 ml Ciekawe jakie masz ft3 i ft4.

Re: Endokrynolog który patrzy na objawy nie tylko

Usg tarczycy takie samo jak poprzednie jedyne co się zmieniło to objętość wymiary i objętość prawego płata: 22 mm x 20 mm x 38 mm ? 8.36 ml wymiary i objętość lewego płata: 27 mm x 22 mm x 37 mm ? 10.989 ml objętość całej tarczycy: 19.349 ml Ciesn 4mm I co wy na To??? Poradzcie co robić?

Re: Sandałki CAŁE białe r. 25 - widziałyście gdzi

Jeżeli ciągle jeszcze szukasz, sprawdź www.butki.pl . W przedziale 24-27 czysto białych nie ma, ale są w przedziale 28-, chociaż dostępne są od rozmiaru 26 (165 mm). W ogóle strona ciekawa, dużo tanich bucików ze znakiem zdrowej stopki. -- Cierpię, ale jeszcze mam nadzieję, że przylecą

Re: 22 tydzień i szyjka 27 mm czy mam się martwić

Dokładnie tak jak napisała k_katka, wszystko zalezy od tego ile mialas od poczatku:) Ja cala moja ciaze mialam 2,5cm. Tez stracilam jedno z blizniaczej ciazy:( ale to nie mialo zwiazku z dlugoscia szyjki. W 28tc trafilam do sziptala w innym miescie i tam narobili rabanu, ze szyjka krotka, ze

Re: Po pierwsze nie kradnij!

odpowiadając na apel informuję, że mam sztycę 350 mm, średnica 27 mm z kawałkiem, obejmę sztycy, ramę z Treka 6000 w rozmiarze 22,5 cala / ale bez sterów, rocznik ramy 1998 /, korbę sugino 175 mm z wkładem suportu / przechodzoną /, obręcze weinmanna z piastami shimano / na 36 szprych /

ZROBIĆ FILM "PANCERNIK BISMARCK" !!!

okrętem, jaki kiedykolwiek pojawił się na morzach - wystrzelono do niego w 1,5h podczas drugiej bitwy ok 780 pocisków kalibru 356 mm i 406 mm, ok 1500 pocisków kalibru 133 mm i 152mm oraz 7 torped. Odległości boju przez osatnie pół godziny wynosiły 4 km - 2,7 km (!!!). NIE ZATONĄŁ - został

Re: Średnica osadzenia 28" i 29" jest taka sama -

. Średnia 29 cali występuje jedynie w odmianach Equalizera o grubości 23, 25 i 27 mm. www.sun-ringle.com/mtb/rims/eq21/

poranny jogging w centrum Wawy

Witam, chciałam zapytać, czy ktoś ma ochotę dołączyć na poranny jogging ok. 6:30 w centrum (np. Park Saski)? Biegałam od wiosny przez całe lato (40-50 min), ale teraz jest od tej porze niezbyt przyjemnie samemu. Ewentualnie wieczorem. Ania

Re: CT Poland Perły Chin (27dni) - był ktoś?

Dziękuję za odpowiedź.Trochę mnie martwią te podawane w danych klimatycznych milimetry "deszczowe" w Guilin.Zastanawiałam się czy przypadkiem nie stracimy widoków (oglądając zdjęcia za żadne skarby nie chciałabym ich stracić) nad rzeką Li.Jeśli jeszcze możesz to napisz jak udał się rejs i czy

Re: Przyjazn wózkom MM

;). Jeśli chodzi o kierowców zastawiających bezmyślnie całe chodniki, to gdy kiedyś jednemu takiemu zwróciłam na Dąbrówki uwagę, że nie mam którędy przejechać, to dostałam taką wiązkę, że aż mi uszy zwiędły. Mimo wszystko nie zraziło mnie to i zawsze zwracam takim kierowcom bez wyobraźni uwagę, nawet wtedy

Re: Prośba o interpretację wyników

Tarczyca dwupłatowa o położeniu typowym. Echogeniczność i unaczynienie prawidłowe. wymiary i objętość prawego płata: 46 mm x 15 mm x 13 mm → 4.485 ml wymiary i objętość lewego płata: 45 mm x 12 mm x 10 mm2.7 ml objętość całej tarczycy: 7.185 ml, cieśń 3 mm. Odkopałam też

Bóg jest Miłością.

Miłość Boga i miłość bliźniego są nierozłączne. Kiedy zapytano Chrystusa o największe przykazanie, odpowiedział:Będziesz miłował Pana, Boga swego całym swoim sercem, całą swoją duszą i całym swoim umysłem. To jest największe i pierwsze przykazanie (Łk 10, 27).

Re: Przyjazn wózkom MM

bj27 napisała: > Zbyt wąskie drzwi to raczej kwestia nie samych drzwi a szerokiego rozstawu kół > w wózku (nie wiem czy czasem któryś model x-landera takich nie posiada). Zaręczam Ci, że n ie mam na myśli typowych wózkowych kolubryn. Posługuję się średniej wielkości parasolką

grubszą oponę. Jeśli masz głęboką obręcz ( dwukomorową) to nie powinno być problemu bo obniżysz klocki (jeśli masz zapas na regulacji w dół) . Przy hamulcach typu kolarzówka (podkowa) nie powinno być żadnych problemów nawet jak koło scentrowane. Jak z tego widać stare koło 27 cali (630 mm) jest

Re: KATASTROFY, POŻARY, PROTESTY, KRYMINALNE IV

We wtorek (5.07) będzie się chmurzyć i padać, najmocniej na południu i południowym wschodzie, gdzie termometry przez cały dzień pokażą poniżej 20 stopni. Spadnie od 15 do 30 mm deszczu, a w Karpatach nawet do 50-60 mm. Możliwe są podtopienia. Na pozostałym obszarze będzie cieplej, od 23 do 27

do meg27_3

pobudce podalam mm, maly nie chcial na poczatku pic ale za ktoryms razem zalapal i wypil prawie cala butle, ta pierwsza pobudka byla zawsze ok polnocy wiec wtedy dawalam butle, potem tak ok 4-5 w zaleznosci jak sie obudzil a jak przebudzil sie wczesniej to wlaczalam ten projektor i maly uspokajal sie po

Re: Prośba o interpretację wyników bo ja już głup

Objętość policzona dzięki kalkulatorowi forumowemu: wymiary i objętość prawego płata: 16 mm x 39 mm x 15 mm → 4.68 ml wymiary i objętość lewego płata: 17 mm x 40 mm x 14 mm → 4.76 ml objętość całej tarczycy: 9.44 ml Co o tym myślicie?

Prosze o informację

Bardzo proszę o interpretecje wyniku usg na którym wyszła asymetria warstw miąższowych w nerkach: nerka lewa o wymiarach 57x27 mm, warstwa miąższowa o wysokości 9 mm z zaznaczonym wypełnieniem układu k-m, zwłaszcza w zakresie kielicha górnego o średnicy ok. 5 mm. Nerka prawa o wymiarach 55x24

Re: Pogoda w szaradach i krzyżówkach

Na południu i wschodzie, a zwłaszcza na południowym wschodzie, do czwartkowego (27.07) poranka spadnie w sumie nawet do 50-100 mm deszczu, czyli cała lipcowa norma opadów. Spodziewamy się lokalnych podtopień dróg i zabudowań oraz gwałtownego wzbierania rzek.

Re: Do mam,które nie mają nocnych pobudek

Kacperek odkąd skończył 2 miesiące przesypia mi całe noce.Wczesniej był tylko na piersi i spał do 4 rano bez wybudzania się.Teraz ma 13,5 miesiąca.Ostatni posiłek ma 0 19.30 ,pije mleko z kaszką 240 ml i spi do 6.30. -- Moje

Re: O której wstajesz do szkoły ?

Ja mam tylko raz na 9 ale jeżdże na 8 z koleżankami, wiec przez cały tydzień wstaje o 6:30.

Re: Cross & trekking (opona 700x40c)

pawel.szewczyk napisał: > Rowery crossowe są to rowery wyposażone w koła o średnicy 28, dość szerokie A'propos 28 (cali jak rozumiem) - wiekszosc rowerkow cross/treking ma ogumienie o rozmiarze 700x40c, czy 700x35c i cokolwiek to oznacza, to jest to 27 cali (liczac po obwodzie 2155

Re: Załamka!!!

mm x27 mm , Lewy płat tarczycy wielkości 53mm x 21mm x 17 mm. Cieśń gruczołu grubości 7,9 mm, W całej tarczycy obserwuje się różnej wielkości zmiany hiperechogeniczne. NAjwiększa z nich w dolnych 2/3 płata lewego jest wielkości 36mm x 16mm x 14mm. R. Wole miąższowo-guzkowe. Prosze napiszcie

Re: Majstersztyk - w artylerii 1 : 27

Wracając do różnic liczbowych w artylerii to sami Finowie w swoich opracowaniach mieszają straszliwie! Wedle jednych informacji cała linia Mannerhaima liczyła tylko 22 działa 75-155 mm ,wedle innych przed opuszczeniem Koivisto ewakuowano po lodzie 37 dział RESZTĘ wysadzając w powietrze! Bardzo

Re: Prosba o rade - nie wiem co mi dolega?

FT4 5.13% FT3 45.00% wymiary i objętość prawego płata: 43 mm x 23 mm x 17.6 mm ? 8.7032 ml wymiary i objętość lewego płata: 56 mm x 22 mm x 18.7 mm ? 11.5192 ml objętość całej tarczycy: 20.2224 ml Wynik testu: 49 Wyniki: Anty TPO: 28,56 IU/ml (norma 0,00-5,61) TSH 3 : 1,53 m

Re: Gingers Beer

Gość portalu: mat27 napisał(a): > Ja w ogole nie widze roznicy miedzy tym piwem a Reddsem... Reklamy maja inne ;-) Pozdrawiam M..M -- Jestem Polakiem, Mam na to papier I cały system zachowań (c) by 123

Od jakiej kwoty liczona jest akcyza?

.000 EURO czy też od 65.000 PLN stanowi jakby nie było dość sporą różnicę, i czasem czyni całą wycieczkę nieopłącalną. Pozdrawiam M..M -- sygnaturka domyślna

Re: MM nienawidzi teatru

Ja w ogóle postawiłabym tezę, że MM bardzo chce wykreować Borejków z przyległościami na znawców i koneserów, co to tylko ę ą, kultura wysoka - a tymczasem w praniu wychodzi, że właściwie mają oni podejście bardzo przeciętnych konsumentów kultury, dla których ma ona być przede wszystkim przyjemnym

Niepokojące wyniki

B12: 4.61% Ferrytyna : 27.78% Anty-Tpo: 9,05 Anty- Tg: 119,55 Robione w międzyczasie USG tarczycy nie wykazało żadnych zmian, natomiast jest ona dosyć mała: prawy płat: 39 mm x 16 mm x 16 mm → 4.992 ml lewy płat: 36 mm x 14 mm x 15 mm → 3.78 ml

Re: zakonczenie laktacji i przejście na mm - pomó

Ja zaczynałam od podawania na porcję mojego mleka 1 miarka mm. Np. na 150 ml - 120 było mojego, 30 ml mm. I tak cały dzień, drugi czy nawet 3 dzień 2 miarki mm, reszta mojego. Znowu dzień-dwa z dwoma miarkami i tak aż doszłam, że zaczęła pić. Tyle, że jak wymiotowała po Bebilonie, to nie dawałabym

Re: Torbiel czekoladowa-małe pytanko

Nie rośnie ciągle ma 30mm,byłam z tym już u 3 lekarzy,u każdego wymiar wynosił albo 27mm albo 30mm,biorę tabletki ale nie cały czas,były 3 miesiące bez tabletek i nie powiększyła się też pomimo tego,zresztą żadnych objawów endo nie mam,nie wiem skąd to cholerstwo się wzieło

Re: po terapii jodem -wyniki proszę o pomoc!!!

wymiary i objętość lewego płata: 85 mm x 27 mm x 28 mm ? 32.13 ml objętość całej tarczycy: 54.256 ml norma dla kobiety to 13-18 ml. Podałaś tylko wynik TSH - hormon przysadki móżgowej, poproszę o normy, a masz hormony tarczycy? Ft4 oraz Ft3 wraz z normami? A jak przeciwciała? a-TPO, a-TG, TRAB? W sumie

Intensywny kurs hiszpańskiego w lutym!

Zapraszamy na lutowe kursy intensywne języka hiszpańskiego do Instituto español Barcelona! Zajęcia na wszystkich poziomach zaawansowania, prowadzone przez native speakera, w małych grupach, podczas których w ciągu miesiąca poznasz zagadnienia z całego wybranego poziomu. Dla każdego ucznia

Re: Termin na 31.03 lub 01.04.!Kto jeszcze?

Hej! Ja byłam wczoraj na pierwszym USG i widziałam już moją małą kropeczkę. Ma całe 12mm, a ja jestem w 7 tc. Bardzo jestem szczęśliwa, cała rodzinka jest wniebowzięta. A na dodatek termin mam na 27 marca, czyli dokładnie w dzień moich urodzin. Pozdrawiam gorąco!

Mój wynik MR

- 27mm. To tyle opis. Wiem,że rzadko zaglądacie na to forum (sądzę po wpisach) ale mam prośbę,jeśli ktoś zajrzy czy moglibyście mi coś na ten temat napisać. Ja dopiero dzisiaj odnalazłam to forum i zaczęłam czytać i szukać informacji na temat torbieli itp. Jak widzicie tylko w kawałku

Guz tarczycy czy to wyrok

Witam wszystkich bardzo serdecznie Usg tarczycy, guzek 8 mm Birads 5-czekam na wynik biopsji. Wiem co oznacza cyferka 5.-naczytałam się. Czy to zawsze jest wyrok?. ...Podczas biopsji guz częściowo lity....Jeszcze cały czas mam nadzieję.... . . Wyniki Tsh 0,312 (zakres 0,27-4,20), Ft4 17

Re: Cordafen, Clexane, nospa -> skurcze w 27

mina trzeba bedzie isc do szpitala na podawanie sterydow na rozwoj plucek synka. strasznieee sie bojeeee. jak sobie z tym wszystkim pooradzic?! co do szyjki to i owszem byla b. krotka na pocz ciazy 3,2 mm a teraz ma 2,7 mm ale jest twarda i zamknieta. mam za soba 2 cisze obumarle stad mega

27 września...jesień, jesień już... :)

Dzień dobry AL i WKN. U mnie deszczyk pada, i mam nadzieję, że przestanie Jaki poniedziałek, taki cały tydzień... https://www.youtube.com/watch?v=O8LmUfxefv4&feature=related Są takie dni w tygodniu gdy nic mi się nie układa i jak na złość wypada wszystko z rąk. Zasłaniam wtedy okna w

Re: Pomóżcie mi! - 27tc5d - USG - BPD- martwię si

Trudno mi ocenieć umiejętności tego lekarza, który robił mi to usg ponieważ nigdy wcześniej nie miałam z nim styczności. Jedno jest w 100%, że jest to nowy sprzęt w szpitalu od około 3miesięcy i na cały personel tylko dwóch lekarzy potrafi go obsługiwać a dodam, ze jest ich ok. 9. Mam więc

Prośba o pomoc i interpretację wyników

objętość lewego płata: 13 mm x 13 mm x 46 mm → 3.887 ml objętość całej tarczycy: 7.709 ml I wymiary sprzed miesiąca: wymiary i objętość prawego płata: 15 mm x 12 mm x 40 mm → 3.6 ml wymiary i objętość lewego płata: 15 mm x 13 mm x 41 mm → 3.9975 ml objętość całej tarczycy: 7

Problem z tarczycą w ciąży

lewego płata: 15 mm x 9 mm x 40 mm2.7 ml objętość całej tarczycy: 7.488 ml Dgn. Wszystko OK W sierpniu z powodu przygotowań do ciąży i złego samopoczucia, wypadania włosów, ciągłe zmęczenie, częste infekcje, internistka znowu zleciła badania tarczycy. Wyniki z 08/2012 TSH 4

Re: rydzyk rydzyk rydzyk

• Re: M@M nie ma szans IP: *.68.68.65.kutno68.tnp.pl Gość: niestety 23.06.06, 21:27 + odpowiedz Kamień mu do szyi.. i do Wisły! Huraaaaaa! Po jego dokonaniach - tylko to mu się należy. Niestety. Szkoda tylko Wisły. M@M to najwieksza porażka w tysiącletniej historii

Pedofil Wierzejski i reszta śmietanki?

Trochę dystansu wskazane. dzialkowiec27 napisał: > pionier630 napisał: > > > Przecież to jest chore. Roz...ić natychmiast ten układ. > > To jest właśnie zdrowe zachowanie w ramach Oczyszczenia. Ukochany przywódca > wyraźnie mówił o odnowie moralnej, a tą

Re: odstawieni nocnych karmień, JAK??

nie napisałaś ile ma twój synek? mój ma 7,5 mca od prawie 2mcy wylącznie na MM a w nocy budzi się 4-5 razy !!! też bym chętnie poznała sposób jak zrezygnować z nocnego jedzenia... MM nie daje gwarancji że twój synek prześpi całą noc !!! -- https://www.suwaczki.com/ https

Operacja na perforację żołądka

Tak jak napisałam w innym wątku, nasz Synek (30 tc 630g) miał w 8 dobie życia operację, było podejrzenie NEC, ale okazało się że to perforacja żołądka, żołądek zszyto, ale jeszcze część jelita jest podejrzana, moje Słonko ma założone dreny, no i cały czas jest znów na respiratorze i na lekarz

łożysko nisko położone a podróż

Witam, obecnie jestem w 27 tc. W 22 tc miałam usg połówkowe, podczas którego dowiedziałam się, że mam łożysko nisko położone, na przedniej scianie (dolny biegun 8 mm od ujścia, szyjka 40 mm). Po 26 tc miałam kolejną kontrolę usg, łożysko sie podniosło - 14 mm, jednak nadal jest oceniane jako nisko

Re: dziewięciomiesięczniak je w nocy?

no to moja corka sie wylamie! Karmie od poczatku butelka. Nie je w nocy od 6 m-ca. Ostatnie mleczko zjada w ilosci 120-150ml zjada przed snem ok. godz. 20, a pierwszy - ok. 6.30. Nie zageszczam zadnym kleikiem ani kaszka. Przesypia cala noc

Re: Prośba o interpretację wyników

mm x 53 mm ? 15.264 ml wymiary i objętość lewego płata: 18 mm x 21 mm x 54 mm ? 10.206 ml objętość całej tarczycy: 25.47 ml zastanawia interpretacja: Tarczyca dwupłatowa, niepowiększona ale jednak niżej ten sam lekarz: > Objętość tarczycy 27 ml( norma do 17 ml) hm... TRAB-y pierwszy

Malutki wpływik kwadracika 8x8 mm na świat !

farby do barwienia jednej strony kartki i kosztach barwienia, drukowania, kserowania, transportu itd. I jeszcze koszty przechowywania tego całego ścierwa papierowego (oświetlenie archiwum, klimatyzacja, ogrzewanie). MALUTKI KOSZCIK WYPEŁNIENIA 1 z 2 kratek o powierzchni: 0,000064 m2 (8x8 mm

Re: Dziewczyny, które odliczają 14 dni!!!!!

27mmx29mm- jakis taki nieokrągły. Dzisiaj jadę sprawdzić czy pękł i cała drże, że zrobiła się torbiel. Kiedyś cieszyłabym się na myśl,że jest szansa i może jestem w ciąży ( kiedy spóźniał się okres) - teraz domniemana owulacja jest dla mnie powodem do radości:)

28 dzień cyklu i nie wiem

Lekarz wykryl u mnie torbiel wielkosci 57mm.Twierdzi ze nie jest cala wypelniona plynem, wiec podejrzewa torbiel czekoladowa. Zapisał mi Danazol .Przyjmowalam go tylko 4 tyg dni z tego wzgledu ze zaczela mnie bolec watroba i kosci. Poszlam do lekarza w 28 dniu cylu i powiedzial ze jest cos

Re: Bóg jest Miłością.

m.mm54 napisała: "Miłość Boga i miłość bliźniego są nierozłączne. Kiedy zapytano Chrystusa o największe przykazanie, odpowiedział:Będziesz miłował Pana, Boga swego całym swoim sercem, całą swoją duszą i całym swoim umysłem. To jest największe i pierwsze przykazanie (Łk 10, 27)." odp

Re: Karmię mm i wreszcie jest dobrze!

Łał ,to co tu przeczytałam to burza mózgu ,ja tez jestem po cc i miałam problemy z KP ,ale byłam uparta i karmiłam 24h ,dodam ze syn po 1,5 m przesypiał całe noce czyli wydawało by sie ze jest ok a to ze przez 4 m przybrał 1,3 kg to nie wazne ,mogłam byc dumna bo karmiłam piersi ,Super Mama , az

BROMERGON brać czy poczekać jeszcze???

robione w 11 i 16 dc i pęcherzyk był cały czas taki sam 14 x 20mm. Nie pękł, przynajmniej w 16 dc, a może pękł później? Co radzicie brać czy poczekać? Pozdrawiam, sikorkab

czy to koniec sie zbliża?

Witam jestem mamą KPI od 1 sierpnia. Z różnych przyczyn po trudnych 5 tygodniach kp małej zostałam mamą kpi. I jak wcześniej przez całe 5 tygodni mała była niespokojna, wisząca na cycku (głodna uspokajała się po podaniu 1 x dz trochę mm łyżeczką) tak po 1 tygodniu regularnego ściągania co 3 godz

Re: czekam na dzidziusia w marcu:)

Byłam dzisiaj na pierwszym USG, moje maleństwo ma całe 2,7 mm. Niesamowite wrażenie zobaczyć takego maleńkiego człowieczka, któremu wali serducho. Podnosi na duchu niesamowicie. I okazało się,ze wg USG moja dzidzia ma 5 tygodni, a nie 7 jak myślałam, zatem termin na 22 marca. magda

Wielkosc pecherzyka a IUI.

za duzy? Jak dla mnie wczorajsze 27.5mm to strasznie duzo a do poniedz jeszcze sobie duzo podrosnie nie?, no chyba ze pod wplywem pregnylu przestaje juz rosnac i szykuje sie tylko do pekniecia? Cala ta moja niepewnosc bierze sie z tego ze przed iui nie bede miala juz monitoringu zeby sprawdzic jak

Re: Książka o Brazylii

dotkliwe susze. W dorzeczu Amazonki średnie temperatury przez cały rok wahają się w okolicach 27 st. Celsjusza, natomiast opady wynoszą ok.2000 mm.

Re: ESA czyli okres 55 lat i ledwie 2,7 cm...

biało? Przecież tam są dwa największe lądolody Napisałem to co na mapie "Obecnie podobno jest to 0.9mm 330Gt i 30% wkład roczny" To co zaznaczono to nie są wnętrza, czyli można by sadzić, że to 70%, z 2,8mm rocznego wzrostu, tylko już parę lat temu spytałem "fizyków atmosfery", gdzie są dane o

dysplazja piersi-prosze pomóżcie!!!!!!!!!

odkad pamietam zawsze niezaleznie od dnia cyklu pobolewała mnie lewa piers w kwietniu tego roku mialam robione usg piersi i w opisie wyczytałam-sutki gruczołowo tluszczowe z odcinkowymi poszerzeniami do 3mm,, w zeszłym miesiacu mocniej mnie bolało praktycznie przez cały cykl dlatego dzis

Kamienie na nerce i nie pracująca nerka...

Witam! Mam bardzo ważne pytanie. Mój ojciec trafił do szpitala 2 dni temu na oddział urologii z powodu kamieni na nerce. Okazało się że ma 3 kamienie skupione ze sobą w kształcie rogala. Kamienie skupione mają w sumie wielkość 8mm na 15mm. Od paru dni strasznie go bolało. Ma to na prawej nerce

CO O TYM MYSLICIE

Witam po przerwie prosze zerknijcie na to TSH 3,36 (0,27-4,2) FT4 1,31 (0,93-1,71) 48,72% FT3 0,399 (0,2-0,44) 82,92% ANTY TPO 136,20 (0-60) ANTY TG 67,30 (0,0-60,0) KORTYZOL 29,34 (4.3-22,4) WIT B12 354 (211-911) KWAS FOLIOWY 4,18 (5,38) FERYTYNA 11 (10-291) Mam tez całą