Przeszukano 119 244 484 wypowiedzi na 1 504 forach
140 lek na recept? - najlepsze wpisy
-
Re: Imponderabilia
kontrolna, "dermatoloszka" chce mi zapisać 2 dalsze opakowania, bo lek przynosi ulgę. Nie chcę wziąć recepty, ta do mnie "bardzo dobry lek", a ja jej, że na Allegro jest taniej. Żonie rogowaciały stopy Czytaj więcej...
-
Re: Więcej o chorobie emerytów
mogę podejrzewać argumentami materialnymi akwizytorów leków. W efekcie mam - 4 nazwy leków na tę samą chorobę, bo w aptece mówią - mamy ten lek z recepty (o tym samym składzie) ale pod inną nazwę Czytaj więcej...
-
Re: Koszmarne cenniki weterynarzy
Chryste chyba w Warszawie. U mnie między 60 -100 zł. I to na super sprzęcie a nie na śnieżącym monitorze co się gdzieniegdzie zdarza. Mam dwóch vetów, zazwyczaj płacę za leki i zabiegi plus co Czytaj więcej...
-
Re: apteki internetowe - co za czary?
Mi się marzy żeby internetowe apteki sprzedawały leki na receptę jak w Niemczech. Mój lek kosztuje 140-190zł zależnie od apteki i do tego w niewielu jest. Czytaj więcej...
140 lek na recept? - pozostałe wpisy
Re: recepta - lek na chorobę przewlekłą
realizowałam dla ojca, na recepcie napisane 30% i za leki na 1miesiąc zapłaciłam 140 zł czyli dwa razy tyle co w ubiegłym roku ( miesięcznie ) -- Por Amor
Re: .Leki bez recepty na wrzody żołądka i dwunast
Sama jedna wizyta u gastrologa w Warszawie kosztuje + - 80 zł. Skierowania nie dostanę, bo lekarz domowy uważa, że nie jest mi potrzebne. Ile kosztuje gastroskopia- 140 zł?Później kolejna wizyta i leki. -- Pozdrawiam!
Re: recepta na kryzys :)
jest, jest... Któryś z lekarzy (maverick9991) napisał, że jak jest mało dyżurów to pensja oscyluje koło 7000 zł (to tak w złości, kiedy ktoś pisał o 20.000 zł), a co za tym idzie oszczędności tylko na 140 lekarzach wyniosą: 140*2.500=350.000 w skali miesiąca, a przecież lekarzy jest więcej a i
Re: .Leki bez recepty na wrzody żołądka i dwunast
Z uporem maniaka NALEGAM na Ciebie - idź (niestety) prywatnie zrób gastroskopię (ohyda ale najskuteczniejsze z możliwych badanie)wynik natychmiastowy, masz pełną informację o stanie układu pokarmowego.Na tej podstawie idziesz do gastrologa i się skutecznie zaleczasz.To jest kwestia max 140 zł
Re: jak zasnac bez recepty?
Brałam lek "Na Sen",to nic innego jak Stilnox,i po czterech dniach przestał działać i wywołał u mnie zaostrzenie zaburzeń nastroju z którymi i tak mam problem. -- http://barti140.wrzuta.pl/audio/5UHtfccOxzk/mezo_asia_kwasnik-_nie_dokazuj. nie dokazuj https
Re: zamiast recepty legitymacja gimnazjalistki
na leki, nawet te konieczne, na recepty. Kupi ta, którą będzie na to stać. -- naprawdę, na pewno, po prostu, wprost, zresztą, na razie, dlaczego.
. Kto chce się dowie, kto woli brać lek na swoje ryzyko ignorując zalecenia i informacje na ulotce i opakowaniu jego sprawa. Lek kosztować ma 140 zloty, budzi kontrowersje więc informacji jest dość w sieci dostępnej dla każdego. Kajdy kto szuka informacji je znajdzie. Jest inna sprawa, dostępność tego
Re: NOWE RECEPTY od 1.07.2005
§ 10. 1. Recepta, na której przepisano wyłącznie leki i wyroby medyczne niepodlegające refundacji, nie musi odpowiadać wzorowi, o którym mowa w § 9 ust. 1, z zastrzeżeniem ust. 2. 2. Wymiary recepty określonej w ust. 1 nie mogą być mniejsze niż 95 mm szerokości i 140 mm długości, a przed
Re: upośledzona tolerancja glukozy a recepta na p
Witam!Ja po obciążeniu glukozą miałam cukier 185 a nie powinien przekraczać 140,poszłam szybko do lekarza i odrazu dostałam skierowanie do szpitala.W szpitalu zrobili mi badania i wszystko wyszło ok cókier również :) leżałam w szpitalu 1 dzień.Pozdrawiam
Re: Leki na robaki "w ciemno"- jak dostać
Znajdź mi lekarza co bierze teraz mniej niż 140 zł za wizytę:) Ja takiego nie znam. Chodzi mi o dobrego lekarza, nie konowała. Bo tacy są i za 80 zł;) Tak jak napisałam-u nas nie każda wizyta to wizja następnej. Zwykle na pierwszej wizycie daje nam od razu wskazówki czy recepty. A teraz to recepty
Re: 170cm 140kg tyle ważę
Te skutku uboczne Saxendy to ostre zapalanie trzustki, rak trzustki. Ale raczej nikt z sięgających nie chce o tym słyszeć. W grupie 20 tys osób z zaburzeniami metabolicznymi na Fb większość ma skutki uboczne po tym leku. Dziewczyny ściemniają lekarzom, że się czują doskonale żeby tylko dostały
Re: Auć... :(
kocio_pierzaczek napisała: > Argosulfan. Musisz sobie tylko wypisać receptę. Doskonały lek na > oparzenia, niedawno się nim leczyłam. Potwierdzam! Argosulfan bardzo pomógł po jednej mojej - również kuchennej - przygodzie. Cudowny lek! -- http://img140.imageshack.us/img140
Jak pomóc osobie z nadciśnieniem
Cześć Jeśli osoba ma ciśnienie 140/105, ma 50 lat to czy są jakieś lekarstwa, czy coś dostępne bez recepty? Jest to osoba uparta, cieżko ją namówić na wizytę u lekarza, ale takich osób jest mnóstwo, dopóki nie stracą zdrowia to nie zrozumieją.. Co mogę zrobić żeby jej pomóc?
Re: dylemat - gdzie jechać do lekarza?
Te paski są rzeczywiście na receptę, są bardzo drogie (do mojego glukometru ok.50zł za 50szt.) Jeśli jednak masz na recepcie zaznaczone choroby przewlekłe,a taką jest cukrzyca, to kosztują grosze (kilka zł). Dietą tak bardzo się nie martw. Jak będziesz używała glukometru, to zorientujesz się
Re: Dlaczego te lekarstawa są tylko na receptę?
Dlaczego nie można zamówić letroxu na receptę ? Może dlatego, że niektórzy mieli już ( i czasem mają ) pomysły , żeby się takim lekiem odchudzać . Dlatego , że przy przedawkowaniu można zwyczajnie ( a może niezwyczajnie ) zejść z tego świata. A dlaczego nie można już zostawiać książeczek
Re: apteki internetowe - co za czary?
Mi się marzy żeby internetowe apteki sprzedawały leki na receptę jak w Niemczech. Mój lek kosztuje 140-190zł zależnie od apteki i do tego w niewielu jest.
zmniejsza się skuteczność jej działania. To, że jest dopuszczona w Polsce czy np. w UK do sprzedaży bez recepty świadczy o tym, że jest to na tyle bezpieczne, że ją dopuszczono. Oczywiście jak każdy lek bez recepty należy ja przyjmować zgodnie z zalecaniami producenta (ulotka z opisem i opakowania
Re: pilnie potrzebne leki dla samotnej mamy
Jest tańszy odpowiednik eurespalu nazywa się : pulmeo to tak na przyszłość, może warto by poprosić lekarza ,żeby zaznaczył na recepcie ,ze można zamienić , wtedy w aptece zamienią . -- " Przyjdźcie do mnie wszyscy, którzy utrudzeni jesteście, a ja was pokrzepię" www.jezuufamtobie.pl
Re: terapia na odleglosc
Ja leczę się u dr Beaty od dwóch miesięcy. Leczy ona wg ILADS czyli antybiotyków jest dużo. Wizyta kosztuje 140 PLN. Dobrze jest mieć przyjaznego lekarza rodzinnego. W moim przypadku przepisał mi recepty, które od dr Beaty są na 100% i zlecił wlewy biotraksonu w ośrodku zdrowia. Pozdrawiam i
Re: Wysypka (foto)
wiesia140 napisała: > To może też być allertec, ale niestety bez recepty się nie obejdzie, bo > allertec i zyrtec są na receptę. Wapno też wskazane no i oczywiście wizyta u > lekarza. NIEPRAWDA. 7 tabletek Zyrtecu i Allertecu możesz kupić bez recepty, (ok. 8zł). A Ty Wiecha
singular mini, czy jest tańsza wersja niż granulki
Moja córeczka (2 lata) dostała od lekarza receptę na singular mini w granulkach. Niestety w Warszawie pytałem w kilku aptekach, nigdzie tego nie ma, najwyżej można zamówić. Okazało się, że lek jest potwornie drogi (ok. 140 PLN za 7 saszetek). Czy wie ktoś z was, czy można granulki zastąpić
Re: upośledzona tolerancja glukozy a recepta na p
Mi też gin bez problemu wypisuje paski. Można też poprosić o to swojego lekarza rodzinnego. Ja mierzę cukier 7 razy dziennie. Na czczo, godzinę i dwie po śniadaniu, obiedzie i kolacji. Normy jakich nie powinno się przekraczać to 140 po godzinie i 120 po dwóch godzinach. Moja dieta wygląda
Re: Sumamed na chlamydię???
macie jakies złe informacje o tym sumamedzie 3 tabletki np w Łodzi kosztuja ok 35 zł a nam mi i męzowi lekarz przepisał po 6 tabletek "na łebka" więć to ok 140 zł w leczeniu chlamydii używa sie również polskiego leku doxycycliny, która na receptę (za 10 tabletek )kosztuje ok 4,50 Sumamed
Re: kaszlawka:(
Jest jedna pewna metoda na kaszel, ale lekarza pewnie trudno będzie przekonać że by zapisał. Morfina. W zastępstwie - metylomorfina, czyli codeina (fosforan). Bez recepty jest w aptekach preparat zawierający ją: Thiocodin
Re: Becikowe - enelmed chce 140 zł za wypisanie z
Stać Cię było,żeby za wizytę płacić 140 zł przez całą ciąże- czyli pewnie około 10 wizyt (+ odpłatne zapene badania krwi, moczu skoro nie masz abonamentu ) ,a teraz nie dość,że zależy ci na 1000 zł od państwa to jeszcze dziadujesz -to już paranoja... Za usługi się płaci, każdy może powiedzieć
Re: Czy lekarze to święte krowy ???
"NFZ przeprowadził kontrolę w przychodni, w której pracuje nasza pani doktor (prosi o niepodawanie nazwiska). Urzędnicy grzebali m.in. w przepisywanych przez nią receptach. Ich wątpliwości wzbudziły recepty na preparat Spiriva. To lek dla chorych z ciężkim POChP, czyli chorobą płuc. Miesięczna
Re: uwaga!na tamtym forum
Lek co prawda jest zarejestrowany w Polsce, ale tylko na receptę . On nie ma uprawnień sprzedawać go w necie. -- " Przyjdźcie do mnie wszyscy, którzy utrudzeni jesteście, a ja was pokrzepię" www.jezuufamtobie.pl
Re: Uwaga na szemrany marketing (Nemo)
przelewu. Na prośbę o resztę danych "lekarz" odmówił ich podania. Trzeba było szybko zorganizować przelew z innego banku. Wizyta/rozmowa zaczęła się od "Szybko, bo mamy tylko 5 minut...". A zestaw recept przyszedł niekompletny... a przerw w abxach przecież robić nie można.
Re: Re wapno
Tak poza tym ospa zaraża 2-3 dni przed wystąpieniem wysypki i 2-3 dni po wystąpieniu. Wapno jest jedynym lekiem , który możesz zastosować bez recepty, na wszystko inne czyli: clemastin ( w ciąży może być tylko stosowany jedynie w przypadku bezwzględnej konieczności po konsultacji z lekarzem
Ktoś powinien się tym zająć-o znachorach...
,leczy się u znachorki,nie byłoby w tym nic nadzwyczajnego,ale ta kobieta wypisuje ludziom leki,na kartce,dostępne tylko na receptę,ma jakieś "zaprzyjażnione" apteki , które te karteczki realizują.Mojej pacjentce przepisała Olfen i Ketonal,wskazała aptekę gdzie może te leki wykupić.Pół roku temu na
Re: szczepionka uodparniająca?
Ja zawsze szczepię małego na grypę. Jest jeszcze doustna szczepionka rybomunyl (ribomunyl)-nie pamiętam dokładnie. Jest to preparat doustny do podawania samemu w domu. Na receptę oczywiście. Mój lekarz polecił. Ma jedną wadę-kuracja jest droga- ok. 140 zł
Re: visanne
refundowany i na receptę nie zapłci się na ten lek nawet 10 zł...
Re: Wysypka (foto)
To może też być allertec, ale niestety bez recepty się nie obejdzie, bo allertec i zyrtec są na receptę. Wapno też wskazane no i oczywiście wizyta u lekarza. -- " Przyjdźcie do mnie wszyscy, którzy utrudzeni jesteście, a ja was pokrzepię" www.jezuufamtobie.pl
Re: Cukrzyca ciążowa pomocy- spostrzeżenia
szpitalach a potem nie powiedzieli co z tym dalej robić. Glukometr kupiłam sama, ale mogli mi też wypożyczyć. Lekarz dawał mi recepty na paski.
Re: Grupa Synapsis - Warszawa
moje konkretne pytania - zmieniając temat. Po kilku wizytach stwierdziłem że płacenie kolejnych 140zł za wypisanie następnej nieskutecznej recepty jest bez sensu. I wyszło mi to na dobre, obecnie znalazłem kompetentnego lekarza. Tobie także proponuję uważać. Pozdrawiam!
Re: Seroxat - czy skuteczny?
zoltanek napisał: > 100!!!!!!!!! > > to za 140 zł można sprowadzić z USA orginalny Pacil. Jebana Polska w dupe. > Już lepiej kupić sobie leki na bazarze wraz ze 100 razy lepszą poradą lekarską > bazar-mana. Bleh Kilka dni temu wykupiłam kolejną receptę - 76 PLN
Lekarze wolą pracować na zlecenie
pl /msc. A jesli mamy w karetce ratownika? Zaczynaja sie schody. Recepty nie wypisze, skierowania nie da... Oceni czy jest stan zagrozenia zycia czy nie. Zabezpieczy pacjenta na czas transportu i przewiezie bezpiecznie do szpitala celem szczegółowej diagnostyki. No bo to jest RATOWNICTWO
Nadciśnienie?
to faktycznie nadciśnienie i i czy te leki mi nie zaszkodza, czy nie są za bardzo na wyrost? Skonsultować z innym lekarzem? Jakim? Dodam, ze moi rodzice zmarli w wieku 55 i 57 lat, mama miała udar niedokrwienny a tato miażdżycę, dziadkowie z obu stron nadciśnienie. A ja dwa lata temu leczylam się na
Re: astma- koszt leczenia - też mam astmę...
zł. Aha, zapomniałam dodać, że wszystkie te recepty są wypisywane dla chorych przewlekle, to oczywiście zmniejsza koszt niektórych leków. Pozdrawiam.
Re: podwyzszone cisnienie:(
Sprawa jest bardzo dziwna:(. Jak ja mierzę sobie ciśnienie - zawsze mam podwyższone, jak mierzy mi mąż - prawidłowe:). Teraz już zawsze ma dodatkowe zajęcie;). Lekarz dał mi receptę na Dopegyt, mam zażywać jak ciśnienie przekroczy 140/90. pozdrawiam -- Ania, Oleńka (22.01.2004) i ? (8
Re: szczepienia/lekarze
My też szczepiliśmy Kubę szczepionką skojarzoną, która w przychodni kosztuje 140 zł, a my kupiliśmy ją w aptece na receptę za 120 zł. Chodzimy do przychodni prywatnej, która ma podpisaną umowę z Funduszem Zdrowia i średnio jesteśmy zadowoleni. Pani doktor sympatyczna ale nie ma za dużo czasu
Re: ACNE-DERM też nie jest na receptę :P
Ehh... nie wiedziałem, że rozpocznę aż tak burzliwą dyskusję. Acne-DERM nie jest na receptę... Antybiotyki sprzedawane po jednym opakowaniu TAKŻE są sprzedawane bez recepty 1. PO PIERWSZE ! Nikogo nie zmuszam do zastosowania mojej meotdy. Mnie pomogło. Znam te środki, ponieważ wcześniej
abilify
schizofrenie (a raczej chodzi do lekarza) ze względu na to by sąd nie odebrał mu dziecka bierze co miesiąc ten lek z apteki (uważa, że lekarz może sprawdzić czy zrealizował receptę) i go wyrzuca!! I tak marnują się społeczne pieniądze. A Ty tu człowieku stawaj na głowie, żeby móc taki lek kupować. I jest to
Re: Opieka zdrowotna w innych krajach
Od bardzo niedawna korzystam z niderlandzkiej- jak na razie za wszystko każa mi płacić. Płace co miesięc ubezpieczenie 140 euro, a za wizyte i badania i tak musialam zapłacić. Podobno dopiero po przekroczeniu 360 euro bedzie za darmo. Leki są drogie, droższe niż w Polsce. Te bez recepty także są
Jak brac Castagnus?
Mam hiperprolaktynemie, ale niewielka (35), za to dosc powaznie rozregulowany cykl - brak owulacji i miesiaczka nawet co 140 dni. Lekarz chcial najpierw przepisac bromergon, ale na moje pytanie co mysli o tym, zebym zaczela od castagnusa, a jak nie pomoze to wtedy bromergon, jakos niemilo
Dramatyczna sytuacja w przemyskim szpitalu
Szpital ma potencjał zgadza się ale 110 lekarzy (bo tylu zostało ze 140 ) pracuje na pozostałe 1400 osób tego największego zakładu pracy w mieście (czy to normalne, przykładowo w szpitalu w Aninie 220 na 1000 i lekarze lepiej zarabiają)a receptą władz samorządowych są tylko kolejne zmiany
Re: Pigułka "dzień po"
"W innej aptece, też w małej miejscowości na drodze Lublin-Łęczna, usłyszeliśmy, że owszem, były przypadki osób, które zgłaszały się z receptą od lekarza po tabletkę "dzień po", ale jej nie dostały, bo takich tabletek tu nie ma. - Ale to były osoby, które u nas nie mieszkają. Miały recepty wypisane
Re: podejrzenie zapalenia stawów
Mój synek ma 6,5 roku. Od pewnego czasu skarży się na bolące nogi, najczęściej są to kolana. Waży 23 kg ale mierzy już 140 cm wzrostu. Czasem zauważam że jest wręcz wychudzony... a je sporo. Byłam u pediatry i dostałam receptę na Ossopam (lub Ossopan) oraz Vit. D3. Faktycznie po kilku dniach
ubezpieczenie to pikuś
, który nie posiada wg NFZ ubezpieczenia, nie ma prawa do świadczeń zdrowotnych finansowanych ze środków publicznych, do wizyt i leków refundowanych na receptę. W razie kontroli recept u lekarza, który przyjął takiego "nieubezpieczonego", wypisane wówczas recepty zostaną zakwalifikowane jako wystawione
Re: Wiaderko wody z lodem, proszę bardzo wystarcz
stow na recepty no to podziekowalam za te kuracje, bo zbyt malo spektakularne efekty przynosi, w porownaniu z kosztami ale Jo walcz dzielnie, ja w sumie wierze w te leki, zdarzylo mi sie widziec, ze dzialaja :))
Re: kozzy82
bez recepty, w Warszawie z receptą, wystarczy od lekarza rodzinnego. Niezwykle skuteczna. Stosuję od kilkunastu lat, wyszłam z poważnych kłopotów trwających kilka lat. Teraz powtarzam kurację raz na rok/dwa. Nikt z rodziny już nie choruje, albo lekko i szybko przechodzi, także dzieci i starsi w
Re:-amineptyna, atomoxetyna.;
ten pierwszy lek znany byl juz w 1982 roku, hamuje wychwyt zwrotny dopaminy, dziala przeciwdepresyjnie, skraca sen nawet do 4 godzin na dobe, zwiekrza wydolnosc intelektualna.Jest szybko skuteczny gdyz dziala identycznie na zdrowe osoby, praktycznie bez uzaleznien. Bardzo fajny lek,bop mozna na
Najlepszy rok gospodarki Chin od 13 lat
finansowymi i niwruchomości rzucając na nie puste 140 mld. dol. Niech się Ameryka dostosuje wreszcie do własnych recept dawanych, via MFW i BS, krajom rozwijającym się - niech USA zaczną w końcu OSZCZEDZAC, zaciskać pasa i skończą wreszcie z liczeniem na pomoc państwa i dalsze robienie długów
Re: Gmina Lelów
.Akt oskarżenia zarzuca mu wystawienie ok.140 "lewych " recept na drogie leki.NFZ miał stracić ponad 230 tysięcy złoty.Sprawa ciągnie się od 2001 roku. Nieprawomocny wyrok nałożył na wszystkich oskarżonych lekarzy wyroki po 2 lata w zawieszeniu na pięć ,grzywny do 9 tysięcy i konieczność zwrotu
Re: Protesty rezydentów i inne
A wie, że sytuacja w słuzbie zdrowia to spadek po wspaniałych rządach poprzedniej koalicji? Jak słucham teraz Schetyny i jego cudownych recept, to naprawdę ciśnie się na usta słynne "przez osiem lat..." Jak dzisiaj cudownie znajduje pieniądze na podwyżki, no po prostu geniusz. "My wiemy, skąd
Re: Imponderabilia
recepty, ta do mnie "bardzo dobry lek", a ja jej, że na Allegro jest taniej. Żonie rogowaciały stopy. Kremiki gówno dawały. Kupiłem szare mydło i wazelinę kosmetyczną. Moczyła nóżki w roztworze mydła, a potem wcierała krem i ma nóżki jak niemowlę. I to właśnie są imponderabilia. Słucham właśnie
Re: Lekarze będą walczyć o podwyżki biorąc urlopy
przykładania maści tam gdzie są potrzebne dodatkowe badania to nie lekarz. Mimo tytułu lekarza. Pacjent oczekuje fachowości, odpowiedzialności i kompetencji. Niestety najczęściej tego brakuje. O choćby słynne bazgranie recept. I aptekarz ma stresa żeby nie wytruł pacjentów bo lekarzowi nie chce sie
Re: Pytanie o jonogram raz jeszcze
regulaprzekory napisała: Wypisz wszystkie leki jakie przyjmujesz razem z dawkami. Także te bez recepty. Wlaściwie to nie biore ich za dużo: -Letrox 50 (na razie dawka 25, potem ma być 75) -relamax b6 forte - 1 kapsułka (zastanawiam sie czy moge brac dwie, chociaż niby to jest już max
Re: Pytanie o jonogram raz jeszcze
, a 1 kapsułka zawiera 90 mg Mg i 0,5 mg B6 i > 140 mg ekstraktu z melisy) w tym preparacie jest bardzo mało magnezu. dzienne zapotrzebowanie 300mg, to musiałabyś brać przynajmniej 3 kapsułki. możesz dokupić bez recepty jakiś magnez np dla sportowców i brać go razem z relamax b6 forte
Re: Więcej o chorobie emerytów
rezultacie każdy lekarz przypisuje inny lek na te samą chorobę, bo kieruje się promocjami firm farmaceutycznych. I mogę podejrzewać argumentami materialnymi akwizytorów leków. W efekcie mam - 4 nazwy leków na tę samą chorobę, bo w aptece mówią - mamy ten lek z recepty (o tym samym składzie) ale pod inną
Re: Glukometr i cała reszta,pytanie!
wtedy za paczkę (50 szt.) zapłacisz około 5-6 zł. Bez recepty to wydatek około 50-60 zł. Powinnaś mierzyć cukier 4 razy dziennie: na czczo i po głównych posiłkach (śniadanie, obiad, kolacja). Mnie kazali mierzyć 2 godz. po posiłku ale wiem, że większość mierzy 1 godz. po. Normy to do 140 po
Re: Tarczyca w ciąży
Przeliczyłam swoje wyniki na % za pomocą kalkulatora tarczycowego.Rozmawiałam dzisiaj z lekarzem rodzinnym przy okazji odbierania recept dla osoby bliskiej i po obejrzeniu tych wyników stwierdziła, że normy dla kobiet w ciąży ft3 i ft4 powinny oscylować w granicach 80%. Moj wynik ft3 to 46% a ft4
"Idziesz do lekarza? Masz siedzieć i czekać"
jednak konrolować organizm najpierw co 3 mce, potem co 6-8mcy, a teraz następna wizyta na urologii { cystoskopia } za rok. Latam więc po lekarzach prywatnie {internista kardiolog} i tak usg układu moczowego od 140 do 150 zł, usg tarczycy 150 zł, ekg serca i dodatkowo echo serca 180 PLN, rozszerzone
Czy któras z was mogłaby wykupić mi clexane...
... Dzwoniłam pytałam... Mam recepte na 60 clexane na 90 sztuk, czyli na najwięcej ile może przepisac lekarz. Chciałabym wykupic to po promocyjnej cenie... Zaoszczędzę jakieś 140 zł, ale u nas jak juz pisałam nie ma tego leku... Apteka zamawia ale bezskutecznie. Moja prośba polega na tym, że chciałam
Re: do mam z nietolerancją glukozy w ciąży
myślalam o kupnie ale to wydatek ok 140 zl + paski - tez ok 60 zł bo nikt nie wypisze mi na nie recepty jeżeli nie jestem zarejestrowana w poradni cukrzycowej. Tak mnie poinformowano. Jedyne co moge zrobić przez ten czas to pójść kilka razy do laboratorium ( chyba godzinę po posiłku- jesli sie myle
Re: kara jest "ryczałtowa", nie ma "taryfikatora"
pracuje nasza pani doktor (prosi o niepodawanie nazwiska). Urzędnicy grzebali m.in. w przepisywanych przez nią receptach. Ich wątpliwości wzbudziły recepty na preparat Spiriva. To lek dla chorych z ciężkim POChP, czyli chorobą płuc. Miesięczna dawka kosztuje około 140 zł. Najciężej chorzy mogą dostać ten
karmienie piersią a sylwester:)
kilka drinków. z karmienia oczywiście nie zamierzam rezygnować. mam tylko pytanie-mniej więcej po jakim czasie mogę ją karmić po nocy sylwestrowej? czy ten pokarm, który nagromadzi się w trakcie imprezy odciągnąć i wylać? mogę ewentualnie poprosić lekarza o receptę na jakieś mleko zastępcze (bo
Re: Chodzić do lekarza czy zdrowym być
j.brzusznej, dno oka - wszystko rewelacyjne - w normie.W okresie ostatnich 2 lat miałem 2x robione kompletne badania wyniki identyczne. Powód - lekarz uznawał mnie za ciężko chorego, koniecznie chciał mnie leczyć. Ze swoimi sprawami chodzę b rzadko, ale co 1- 1,5miesiąca chodzę po recepty
Re: Koszmarne cenniki weterynarzy
Chryste chyba w Warszawie. U mnie między 60 -100 zł. I to na super sprzęcie a nie na śnieżącym monitorze co się gdzieniegdzie zdarza. Mam dwóch vetów, zazwyczaj płacę za leki i zabiegi plus co któryś raz 20 zł za wizytę. Pełny panel z krwi tzw geriatyczny kilkadziesiąt parametrów 140 zł, mocz 30
Prywatne kliniki przeganiają publiczne szpitale
Fundusz Zdrowia miesięcznie potrącają mi 140 zł. Do lekarza chodzę raz na dwa miesiące i to po receptę na leki - czyli wypisanie recepty kosztuje mnie 280 zł. Rocznie płacę na NFZ 1680 złotych.A do okulisty, do stomatologa muszę płacić prywatnie i co. Może ktoś mi powie, co ja mam zrobić z tymi
Re: Wrażliwa skóra głowy
początku, po zamianie. U dermatologów wydeptałam ścieżkę ( byłam u conajmniej 9 różnych, po parę wizyt u każdego )i naprawdę próbowali wetrzeć mi w głowę wszystko co możliwe, a jedyne co rzeczywiście było widoczne, to coraz większe rachunki za recepty:( Za ostatnią zapłaciłam 140zł, gdyż kolejna
Re: czym zagescic Nutramigen?
, dwa i zobaczyć, czy wtedy będzie wyraźna poprawa. Inna alternatywa, to spróbować mieszankę sojową np. Humana SL(bez recepty ok. 25 zł), ale ostrożnie, bo jak jest uczulenie na krowę, to na soję też może być. Zacznij od jednej miarki rano (w dzień, w który będziesz miała łatwy dostęp do lekarza
W obronie Europy socjalnej
kosztuje was.. 140 Skr + 260 Skr = 400 Skr (170 PLN). Nawet rozmowa telefoniczna z lekarzem badz pielegniarka, jesli prowadzi do wypisania recepty to...80 Skr.. Pobyt w szpitalu? Tylko 80 Skr/dziennie na zbiorowej sali. Nagla jednorazowa wizyta w szpitalu (cos a la polskie pogotowie, ktorego w
MZ kontra lecznictwo psychiatryczne
. I nie chodzi o recepty. Te, lekarze psychiatrzy znający specyfikę chorych, którzy często są totalnie bezradni, zagubieni, nie dadzą rady chodzić od apteki do apteki, by szukać takiej, w której ich recepta zostanie zrealizowana z uwzględnieniem zniżek, wypisują poprawnie. Na znak uczestnictwa w
Centrum Farmaceutyczne wprowadza klientów w błąd!
Pan Jan kilka dni temu dostał ulotkę reklamową z Centrum Farmaceutycznego przy ul. Lipowej 20. Do zakupów zachęcił go napis, że leki homeopatyczne są tam w cenach producenta. Poszedł więc zrealizować swoją receptę - wykupił pięć popularnych leków od przeziębienia. Zapłacił za to prawie 140 zł
Re: E-mamy z nadciśnieniem
.Dopiero w szpitalu to zbili do 140/90 i po 3 godzinach puścili mnie do domu.Od tej pory co 2 miechy u lekarza po receptę i to nie z kartką ale na wizytę.Doktoruńcio mnie pilnuje. -- https://www.suwaczki.com/ https://www.suwaczki.com/tickers/klz9piqv3bf14lza.png
Prośba o pomoc
podtrzymanie ciąży. Poradziłabym sobie ze wszystkim, do tej pory wynajmowałam mieszkanie, wychowywałam synka na którego dostaję dobrowolne choć nieregularne alimenty i radziłam sobie ze wszystkim, ale zwolnienie i recepty po prostu wykańczają mnie finansowo. Wiem, że jest dużo osób w o wiele gorszej
Re: Misja ?
przykładania maści tam gdzie są potrzebne dodatkowe badania to nie lekarz. Mimo tytułu lekarza. Pacjent oczekuje fachowości, odpowiedzialności i kompetencji. Niestety najczęściej tego brakuje. O choćby słynne bazgranie recept. I aptekarz ma stresa żeby nie wytruł pacjentów bo lekarzowi nie chce sie
Re: drętwienia i bóle nerek podczas leczenia ILAD
Ciśnienie nie powinno być wyższe niż 140/90. Pieczenie w klatce piersiowej może być spowodowane tym właśnie nadciśnieniem 150-160 /100. Ciśnienie dolne 100 lub wyższe grozi zawałem. Nie wiem, czy możesz brać jakąś polopirynę, żeby zmniejszyć lepkość krwi (zmniejszy to ryzyko zawału). Bez recepty
Re: antykoncepcja postkoitalna
mieszkańców. Wywaliło wynik :0. To jest jakas masakra. Ja moge lecieć o drugiej w nocy do mamusi lub tatusia i dostane na recepcie wszystko, co potrzebuję, ale to ja. Dotarło do mnie,że to , co pisze Nowel to prawda: nie muszą wypisać i możesz im skoczyc. Twój post zabrzmiał tak, jakbyś miala jakis
Min. Zdrowia niszczy lecznictwo psychiatryczne
nie chodzi o recepty. Te, lekarze psychiatrzy znający specyfikę chorych, którzy często są totalnie bezradni, zagubieni, nie dadzą rady chodzić od apteki do apteki, by szukać takiej, w której ich recepta zostanie zrealizowana z uwzględnieniem zniżek, wypisują poprawnie. Na znak uczestnictwa w
Re: mała uwaga
Nie łączymy leków mukolitycznych bo to poteguje działanie- jak sinupret to nie mucosolwan czy ambroksol, mucofluid(na receptę silny lek) itp. Sinupret podaje sie nawet niemowlęciu ale zawiera on 19% alkohol a do rozrezdzenia wydzieliny tzreba podac minimum 15 kr 3xdz, wiec osobiście wole
Re: Mała tarczyca, wyniki w normie - pomocy
endokrynolog nie widziała potrzeby suplementacji przy ferrytynie na poziomie 2,97%, więc teraz tym bardziej recepty mi nie przepisze. Jutro idę do lekarza rodzinnego - jeszcze tutaj widzę jakąś nadzieję. Tylko jakich użyć argumentów, aby przy wynikach w normie taką receptę chciała wystawić? Jeśli nie uda
Re: Oftalmopatia/wytrzeszcz przy GB -objawy?
będa miały moim zdaniem łatwiej bo na mnie rewelacyjnei działał Betoptic ale zrezygnowałem z racji tego, że lek ten jest beta- blokerem, a przy niedoczynnosci wolę nie brać żadnych takich leków. Aktualnie więc testuję kompliację Azoptu i - najnowszego z tej dziedziny leku - Xalatanu, który
Re: Hashi a kiepskie wyniki, pomóżcie
,894 FT4 --- 1,40 ======> dalej bez Letroxu W tym momencie dostałam receptę na Thyrozol 10 mg i powiedzcie mi czy to dobry wybór? Mam rozumieć, że dalej mam nadczynność tarczycy? Do tego mam jeszcze poważny problem z insulina. Robiłam krzywą insulinowa i wyniki wyszedł bardzo zły. Zna
Re: JAK WPÓŁPRACOWAĆ Z LEKARZAMI
teczowalaska napisała: ) 1.-zapisz sobie dokładnie imię i nazwisko lekarza i jego adres Tylko nie wydzwaniaj i nie nachodź mnie w domu-mam prawo do prywatnego życia. ) 2.-każdą receptę kseruj i zachowaj kopię na wszelki wypadek ???Po co? Każdy lek jest wpisany do historii choroby i
Re: Szanowni forumowicze, głównie panie:
jest problemem uzyskanie recepty na pigulki (to powazna bariera). policzmy: - dojazd na badania (zalozmy ze srednio ok. 20 PLN), - badnia cytologiczne (czasem jeszcze inne - koszt ok. 40-70 PLN), - wizyta u lekarza (za darmo w publicznej placowce - ale tu tzeba czekac itd., badz 30-60 PLN w
Obrzęk i ból stóp, Chlamydia trachomatis, Azitrox
pogotowie. Wyniki bez najmniejszego zarzutu! Dr przepisał mi Nimesil i Dih po których faktycznie obrzęki trochę zmalały. Lekarz ogólny kazał kontynuować leczenie nimesilem.Dostałam również skierowanie na CRP i RF czynnik reumatoidalny które również wyszły w normie. Ale po odstawieniu leków ból kostek nadal
Re: Czy leczenie ziołami Buhnera daje efekty?
to za jaja. - Nie da się usunąć całkowicie krętków i reszty kolegów/koleżanek z organizmu. - Zioła - mogą wzmacniać układ odpornościowy i mogą zabijać wroga, są tańsze od abx, nie musisz mieć na nie recepty, która kosztuje ~140zł/mc-2mce. Niby działają trochę bardziej kompleksowo, lepiej niż
Re: Cenzura?
oświadczenie.... ok... 2 minuty zastanowienia i bach! już jest wypisana recepta na abxy (jeden ze standardowych zestawów, tabelka), proszę stosować dietę przeciw grzybiczą, 140zł, do widzenia, następny. Kiedyś można było obejrzeć na stronie
Re: Ile kosztują okulary korekcyjne
To wszystko zależy... ja byłam ostatnio normalnie u lekarza okulisty, a 10 dni później w Vision Express (wykorzystałam kupon na darmowe badanie). Rozbieżności między jednym badaniem a drugim to 0.75 dioptrii różnicy w jednym oku i 1 dioptria w drugim. Nie wiem czy tylko ja tak trafiłam, ale
Re: grzybica panokcia?
kolejnych recept. Swego czasu poznalśmy produkty robione na bazie iłów, soli i wody z Morza Martwego. Zaczęliśmy pić herbatkę (b. droga) i grzybica zniknęła, gronkowiec również. Piliśmy ją przez kilka m-cy i przestaliśmy ze względu na jej cenę - kosztowała chyba 140zł za 25 saszetek. Mniej więcej po
Re: Pytanie do emigrantów o koszty w UK:
.35 (srednio), disel 1.40 (srednio) za litr (minimalne jezdzenie, auto robi jakies 40 MPG - 50). Fryzjer 10 - 40. Kosmetyki, ubrania zalezy jakie, gdzie ale zalozmy, ze 50 (srednio). Leki od 0 (Szkocja, Walia) do 7.20 za recepte w Angli. Zwykle jesli masz niski dochod recepty sa za darmo wiec leki nic nie
Re: Nie podpisujemy umów z NFZ na refundację lekó
recepty na 100%, bo mnie nie stać nawet na to, aby 100 tys wywalić za jeden błąd. Mam kredyt na mieszkanie i nie zapłacę takich pieniędzy, bo nie mam z czego. Życzę powodzenia NFZtowi z tymi umowami. Pacjenci ich wybiją. A druga sprawa jest taka, że garstka lekarzy, która będzie miała 'refundację' też
Mózg pod ochroną minister Kopacz
. Porcja Protelosu na miesiąc kosztuje 200 zł - albo 180, 160 zł - syn mi kupił za 140. Za rozrusznik serca na szczęście nie płaciłem, ale jakiś tysiąc polskich złotych wydaję miesięcznie na srecowe leki - Insprę, Zocor, Vivacor, Tricate, Furosemid, Acenocumarol, Kaldyum oraz leki osłonowe na zniszczony
Re: Misja ?
kichania i przykładania maści tam gdzie są potrzebne dodatkowe badania to nie lekarz. Mimo tytułu lekarza. Pacjent oczekuje fachowości, odpowiedzialności i kompetencji. Niestety najczęściej tego brakuje. O choćby słynne bazgranie recept. I aptekarz ma stresa żeby nie wytruł pacjentów bo lekarzowi nie chce
Hashi Oli
( 140-200) glukoza - 71 ( 70-100) Wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazywały na Hashimoto. Dostałam receptę na Euthyrox 25 i skierowanie do endokrynologa, z którego naiwnie miałam zamiar skorzystać ( tylko nadal czekałabym na wizytę), ale ostatecznie wylądowałam w prywatnym gabinecie. Tam
Ratunku, synek nie chce jeść!! Nietolerancja lakto
Mój 6cio tygodniowy synek ma nietolerancję laktozy i kolkę całodobową od 4tego dnia życia, przeszłam na dietę bez mleka, jaj itd, podawałam delicol maksymalną dawkę, debridat, sab simplex, diclofor, odciągałam pierwszy pokarm, poprawiły się troszkę kupy (z wodnistych, pieniących się, strzelistych
Proszę o radę i interpretację wyników
FT3 12.72% FT4 – 1,40 norma 0,699 – 1,540 FT4 83.35% Dodatkowo zrobiłam ferrytynę – 75 – norma 10-291 wit. 25(OH) D total – 11,0 – z normy wynka, że deficyt. Nie mam USG tarczycy bo lekarz mi nie zlecał. Zrobiła test na tarczycę i wyszedł wynik 40
Mysleliscie ze jestescie zdrowi?
poniewaz przynisza wiecej szkody niz pozytku i szance aby umrzec na skutki uboczne sa wieksze niz korzysci.. Ale to tez nie jest trabione na swiat - bo w Stanach prawnicy pilnuja ale podejrzewam ze w Polsce ciagle ludzie po 70 dostaj recepty (a lekarze sponsoringi na konferencje) Zrobiono wiec po cichu