Przeszukano 119 235 821 wypowiedzi na 1 504 forach
1.8 valvematic 147km silnik - najlepsze wpisy
-
Re: Motodziennik: Piekielnie drogi Civic
biegowy higline- - 81 320 astra 1.4 Turbo Ecotec 120 KM sport - 78 950 1.6 EcoBoost 150 KM M6 ASS trend sport? 77 850 auris 1,6 Valvematic (132 kM) 6 M/T DynaMic 73 900 civic 1.8 5D 140 KM sport - 79 Czytaj więcej...
-
Re: Z ciekawości...
w motoryzacji, z którego nie do końca zdawałem sobie sprawę. To auto ma przecież 4-cylindrowy silnik i belkę skrętną w tylnym zawieszeniu. Wogóle tego nie czuć. Silnik 1.8 Valvematic 147KM jest Czytaj więcej...
-
Re: Ave Verso - super
jest bardzo udany i na pewno będziecie zadowoleni. Nie chciałem tego wcześniej pisać, ale sam jeżdżę Toyotą Verso (nie Corollą tylko tym nowym modelem) z silnikiem 1.8 Valvematic (następca Twojego Czytaj więcej...
-
Re: Toyota Verso od 75 300
mi się opis 1,8 Valvematic: "silnik benzynowy oferuje dynamiczną moc 147 KM i lepszy stosunek mocy do momentu obrotowego" Stosunek, czyli iloraz - z tego zdania wynika, że silnik ma niski moment Czytaj więcej...
1.8 valvematic 147km silnik - pozostałe wpisy
Re: Toyota Auris 1.6 Valvematic - Test
Jestem policjantem mam służbowego Ceeda silnik 2.0 turbo diesel ma 9000km i już była w servisie 3 razy na turbosprężarkę, to tyle co do koreańców łykajęcych aurisa.pozdro
O proszę, bardzo dobrze zrobiony test: Autor nie obniża seksownie głosu i zrezygnował z komentarzy do kamery w czasie jazdy przez co nie ma już praktycznie tak okropnego eeee..... Super :) Co do Auris to zrobiłem nią kiedyś ok 2000 km i nie jestem zachwycony. Bieda i slums że tak powiem. Bezpłciowe
marginesie w tekscie jest blad , ten silnik ma 132KM a jezdzi jak bym mial max 110 Zgadzam sie ze to przecietny samochod ale niczym nie jest wstanie zaimponowac, domniemana niska awaryjnosc to moim zdaniem za malo zeby z powodzeniem konkurowac w tej klasie Jak widac nie przekonuje juz do
Re: Toyota Verso od 75 300
podoba mi się opis 1,8 Valvematic: "silnik benzynowy oferuje dynamiczną moc 147 KM i lepszy stosunek mocy do momentu obrotowego" Stosunek, czyli iloraz - z tego zdania wynika, że silnik ma niski moment obrotowy. Ciekawe ilu to zauważa, czytając tą paplaninę... I co to jest dynamiczna moc? To chyba pisał
Re: Motodziennik: Piekielnie drogi Civic
ASS trend sport? 77 850 auris 1,6 Valvematic (132 kM) 6 M/T DynaMic 73 900 civic 1.8 5D 140 KM sport - 79 400
Re: Ave Verso - super
, to przy tym silniku 1.8 VVTi pozostaje Ci tylko modlitwa :-) Sam samochód poza tym jednym defektem silnika jest bardzo udany i na pewno będziecie zadowoleni. Nie chciałem tego wcześniej pisać, ale sam jeżdżę Toyotą Verso (nie Corollą tylko tym nowym modelem) z silnikiem 1.8 Valvematic (następca
silnik i belkę skrętną w tylnym zawieszeniu. Wogóle tego nie czuć. Silnik 1.8 Valvematic 147KM jest bardzo bardzo cichy, a zawieszenie stabilne, bezpieczne i komfortowe. Kiedyś dla osiągnięcia tego efektu nie mogło obyć się bez V6, skomplikowanego zawieszenia i w efekcie dużo wyższej ceny i
carfan, czas wreszcie przestać się kompromitować
przychodził na wykład o literaturze i usiłował coś komuś udowodnić. Porównanie na szybko Golfa 1.4 TSI 122HP 6b i Aurisa 1.6 132HP Valvematic: - spalanie Golfa: 6,3 l/100km, spalanie Aurisa 6,5 l/100km - przyspieszenie Golfa: 10,4 sek do setki, dla Aurisa brak danych testowych, producent mówi o 10 sek do
Re: carfan, czas wreszcie przestać się kompromito
również o jego niewiedzy i stronniczości. > Klamiesz! jak widac czytanie klamst toyoty udziela sie wyraznie. > dane katalogowe > Golf 1.4tsi 122km przyspieszenie 9.5 srednie zuzycie paliwa 6.2 Obawiam się, że to Ty kłamiesz. Golf 6 1.4 TSI 122HP niestety nie robi setki w 9
Re: carfan, czas wreszcie przestać się kompromito
Golfa 1.4 TSI 122HP 6b i Aurisa 1.6 132HP Valvematic: > - spalanie Golfa: 6,3 l/100km, spalanie Aurisa 6,5 l/100km > - przyspieszenie Golfa: 10,4 sek do setki, dla Aurisa brak danych testowych, pr > oducent mówi o 10 sek do setki Klamiesz! jak widac czytanie klamst toyoty udziela sie
Re: Nowa mazda 3 albo...
przemawia moja sympatia do klasycznych linii sedana, za drugim (a jednak) fajniejszy desing - tyl w wersji 2.0 z dwoma wydechami wyglada naprawde cool :) I jak to bywa, gdzie dwoch sie bije tam trzeci korzysta - ostatnio zaczalem sie zastanawiac nad nowa Corolla 1,6 Valvematic (132 KM) Multidrive S. Nie
jest b. ekonomiczne, zwłaszcza nowe silniki benzynowe Valvematic stanowią duży postęp. Moje 1.8 manual realnie pali ok. 7 litrów w trasie i ok. 9 w mieście, a mam dosyć ciężką nogę. > To fakt. Ze jakichs wodotryskow nie ma ale to z czego ja w aucie > korzystam jest wiec jakby niczego
Re: Fenomen VW
frax1 napisał: > Toyota ma 1.4 i 2.2 - > znane były problemy z 2.2, 1.4 jest niezły ale też nie bezawaryjny. Oczywiście VW ma większy wybór silników diesla i to daje mu ogromną siłę w EU, ale zapomniałeś o najważniejszym dieslu Toyoty 2.0 D-4D, który występuje w kilku wersjach