Sake

Sake

Przeszukano 117 976 706 wypowiedzi na 1 425 forach

1.5 dci 105 km 2006 rok - pozostałe wpisy

Soruj: wg trafności wg daty

1.9 TDI 105 KM vs 1.5 DCI 105 KM

Na papierze moc i moment są identyczne lub niemal identyczne, miał ktoś okazję porównać te dwa motory? Obecnie jeżdżę 1.9 TDI 105 KM, w sumie nie narzekam, chodzi jak traktor ale poza tym większych minusów nie ma. Chcę zmienić samochód, myślę nad Megane III z silnikiem 1.5 DCI 105 KM, jeżeli ten

Re: 1.9 TDI 105 KM vs 1.5 DCI 105 KM

1.9 TDI to idealny silnik do czołgu. Głośny, drżący ale masz wrażenie, że nic nie jest w stanie go powstrzymać. Miałem taki w Seacie Leonie. 1.5 dci jest 3 razy bardziej cichy, mniej wibruje. Też miałem taki silnik, żeby było śmieszniej, w Lagunie III. Zero problemów, ale trudno żeby były skoro

A jeżeli chodzi o wrażenia z jazdy? Tzn. dynamikę, ogólnie przyjemność użytkowania itd... odstaje jakoś od większego motoru 1.9 TDI 105 KM? Nie wiem czy to prawda, ale podobno 1.5 DCI w wersji 105 KM jest znacznie zmodyfikowany w stosunku do starszych i słabszych wersji, przez to zdecydowanie

A jeżeli mógłbyś porównać te dwa silniki to jak wypada 105 KM z 1.5 w porównaniu do takiej samej mocy z 1.9? Krótko mówić 105 KM to 105 KM koniec kropka, czy 105 nie jest równe 105? Odnośnie 1.9 TDI mam wrażenia jak Ty. Głośny, drżący i do ciągnika, ale ma się wrażenie, że nic go nie jest w

Kazda nowa generacja jest zawsze zmodyfikowana i poprawiona od poprzednich wersji... i ma byc zdecydowanie mniej uwazana za awaryjna bo inaczej nikt by jej nie kupil... Kumpel mial przez rok Megana III z tym silnikiem i szybko wrocil do benzyny po prostu jego przebiegi nie pozwalaly mu na

1.5 dci padł ofiarą "fantastycznego" pomysłu marketingowców z Renault, żeby ustalić w nim częstotliwość wymiany oleju na 30.000 km. Czego ten silnik finalnie nie przeżywa. Ten sam silnik w samochodach Nissana, z normalnymi częstotliwościami (15-20 tys.) nie sprawia żadnych problemów. Także

Porządny diesel z Renault to 2,0 dCi 150 lub 180 KM i jeszcze coś pomiędzy można spotkać najczęściej w Lagunach i w Kaloszach 1,5 dCi występuje w wielu wariantach zwykły common rail lub tzw "kulisty wtrysk" ten ostatni winien dawać największą moc bo ciśnienia wtrysku ma wyższe i bardziej

1,5 jest cichy i mało pali nawet bardzo mało ale silnik ma - nie do końca zasłużoną -złą opinię - po 100,150 tys wymaga nakładów zatem - ok w nowym aucie albo używanym ale z rozsądnym przebiegiem... 1,9 to zabytek motoryzacji super w oldtimerze :-)) pozdrawiam jeep -- YCDSOYA

Sprzęgło scenic II 1,5 dci

, sprzęgło wyszło przypadkiem. Pytanie mam takie (zanim dopytam mechanika, bo nie rozmawiałam szczegółowo): czy wymiana sprzęgła oznacza z automatu wymianę koła dwumasowego? Mam wersję 105 KM. Struchlałam, jak zobaczyłam jakie mogą być koszty naprawy... Auto jest z 2006 roku, ale ma za to 202 tys. przebiegu. ??

Re: Renault Megan 1,5 dci -opinie

daria.1 napisała: > w serwisie Renault twierdzą przeciwnie -85 km jest ok 105 km jest wysilony i si > lnik rozwala sie przy przebiegu 120-140 tys km > pzdr Znajomy ma 1,5 105 km i mówił że właśnie 105-cio konne są ok. Pali nico ponad 5l. Ostatnio rozleciała im się sprężarka

w serwisie Renault twierdzą przeciwnie -85 km jest ok 105 km jest wysilony i silnik rozwala sie przy przebiegu 120-140 tys km pzdr

Temat nie jest świeży, ale dopiero teraz na niego wpadłem. Może komuś się przyda. Jestem właśnie takim firmowym userem Megane 1,5dci. Drugiej już zresztą. Pierwsza miała 85KM, obecna ma właśnie 105. Powiem tak - kultura pracy silnika w starej była większa, jednak 85KM to mało do tego auta

Co wiecie o silniku 1,5 dci 105 KM z Meganki?

gadałem niedawno ze znajomym mechanikiem odnośnie tego czy poleciłby zakup meganki z silnikiem 1,9 albo 1,5 dci. i on stwierdził że o ile 1,9 to porządny silnik to 1,5 to jakaś taka dziwna konstrukcja (odmienną od "normalnych" disli - cokolwiek by to nie miało znaczyć) która wytrzymuje

Ten silnik ma ponoć poważna wadę konstrukcyjną, dopiero w następnej wersji z wyższą mocą bodajże 105 km została usunięta.

Re: Scenik 1.5 dci czy zly?

Miałem Scenica II 1,5 dci 80KM przejechałem od 140 do 230tys.km, zmieniłem na Scanica II 105 KM bo była okazja i w tym przejechane ponad 50 tys, żadnego problemu z silnikiem w żadnym z tych aut. Śmiem twierdzić że to jakiś mit albo po prostu kwestia złej eksploatacji.

Renault Megane 1.5 dci 2004

Witam Mam mozliwosc kupic reanult megane dci z 2004 roku za 21 tys przebieg 160 000 km czy warto ? jakie macie doswiadczenia z tym autem dzieki za pomoc

mialem 1.5 dci

mialem auto niecaly rok zrobilem ok 80 000 km i swietnie wspominam to auto przy 12000 kolo pasowe aqlternatora scielo a tak to rewelacja

Renault Megan 1,5 dci -opinie

Witam Potrzebujemy pilnie auta ,nie jesteśmy fanami francuzów,raczej omijamy renaulta ze wzgledu na złe doświadczenia z Laguna II ale ceny Megana 1,5 dci powalą inne auta -są atrakcyjne a silnik bardzo mało pali . Jest do kupienie Megan 1,5 dci 85 km z 2008 roku w dobrej cenie i tak sie łamiemy

Renault Thalia 1.5 DCi - wtryskiwacze

mnie czy to normalne dla tych silników Renault 1.5 DCi, że wtryskiwacze wytrzymują jedynie niecałe 50000 km? 2. Może ktoś miał podobne problem i udało mu się wygrać batalię z Renault Polska?

W dawnych czasach sam jeździłem Scenikiem 1,9 dCi, miało toto 105 KM. Do wszystkiego można się przyzwyczaić. Punto z 55 KM też miałem. Takim samochodem faktycznie można się spieszyć, ale nie można przyspieszyć, tzn spieszenie się niewiele daje. -- "Never ascribe to malice that which can be

Myślisz że ktoś ci powie że np układ wtryskowy w 1.5 dci wytrzymuje 150 tys km? To jest nie do przewidzenia, jeden głupią turbinę zajeździ w 10 tys km, innemu będzie służyć przez 300 tys km. Wszystko kwestia tego jak się dba o auto. Osobiście bezpośrednio z 1.5 dci miałem do czynienia w nissanie

> Jak już Megane dCi, to decydowałbym się na wersję od 101 KM wzwyż. Przy bardzo > niskim spalaniu dobrze się nimi szybko popyla i to są twarde motory (wydajny IC > , VTG, natrysk oleju, mocna budowa- dobra baza dla tunerów Ta, najlepszą bazą dla tuningu jest 1.5 dci 105KM, jak

Re: Renault Fluence | Długi dystans - 13 620 km

Jeżdżę fluencem 1,,5 dci 105 km,obecnie 27 tys. przebiegu.Zadnych problemów,za to bardzo wygodnie.

Re: Co wiecie o silniku 1,5 dci 105 KM z Meganki?

problem. > i czy możesz powiedzieć od kiedy montowane są kuliste (rozumiem że > lepsze) a od kiedy rurkowe zbiorniki? Kuliste zbiorniki Renault zastosowało właśnie najpierw w wersji 1,5 100 KM. Pozostałe 1.5 dCi z szyną mają 60 i 80 KM. Znajomy ma Scenica II 1,5 dCi 100 KM przez 2 lata

Sprzedam Nissan Almera 1,5 dCi

Sprzedam Nissan Almera 1,5 dCi, sedan, kolor błękitny metalik, bogate wyposażenie Visia+, książka serwisowa, garażowany, oferta prywatna, 2005 r. Data produkcji: 2005 Rodzaj paliwa: Olej napędowy (diesel) Pojemność: 1.5 l Moc: 82 KM Nadwozie: Sedan / Limuzyna Liczba drzwi: 4/5 Przebieg

Nissan ALMERA 1.5 dCi 2004 rok

DIESEL Nowoczesny Silnik common rail-bardzo oszczędny! Spalanie 4l/100km.Wersja Acenta: ABS - system zapobiegający blokowaniu kół podczas hamowania,EBD - system rozdzielania siły hamowania,Brake Assist - system wspomagania siły hamowania ; Klimatronik,pasy bezpieczeństwa z napinaczami

Re: Czy silnik dci 1.5 rzeczywiscie tak awaryjny?

clio z wersją 82 KM, eksploatowane od nowosci w latach 2002-2006, do 104 tys km żadnej awarii, zużycie oleju w granicach 0,5-0,7 od wymiany do wymiany -- Kobiety nie można zmienić. Można zmienić kobietę, ale to niczego nie zmienia.

Re: 2,5 litra / 100km w Renault Clio 1.5 dci ?

Clio 2003r, 1,5 dci, na trasie 270km z prędkością do 90 km/h spalił średnio 3,7 l/100km. Ta samo trasa z prędkością do 115km/h średnia 4,2l/100. Obciążenie 2 osoby, nawierzchnia sucha.

Nie wiem, co mechanik miał na myśli, ale u mnie w firmie jeżdżą Kangoo z silnikiem 1,5 dci, z tym że w wersji 68 KM. Tankowane na Orlenie robią bez problemów 300 tkm. Z tym, że znajomi mają Cliówki z tymże silnikiem w wersji 80 KM i po 50 tkm wymieniali wtryski. Tankowali na "szemranych

Re: kango helios 1,5 dci/80kM

zaskoczony kultura pracy, subiektywnymi wrażeniami z przyspieszeń (dane katalogowe ma dosyć kiepskie - 14,5 s do setki, chociaż dosyc duzy moment obrotowy 185 Nm przy 2000 obr./min). Elastycznośc - wzorcowa. Jeżdzi się tym zdecydowanie lepiej niż benzynową wersją 1.4 - wrażenia z jazdy są co

Re: 1.5 DCI - czy to dobry wybór?

Rocznik 2002, wersja 82 KM, przez 105 tys km żadnych problemów, do sprzedania licznikowe 170 bez problemu, przyspieszenie OK jak na tą klasę. Zużycie paliwa od 3,5 (mój ojciec) przez 4,5 (moja ex) do 5,5 (ja w trasie z nogą w podłodze) cały czas z klimą. Silnik super - kultura pracy

Re: SilnikRenault1.5 dCi 65KM i 1.5 dCI 80KM toTo

IMHO jest to możliwe. U Renaulta silnik benzynowy 1.1 8V (60KM) i 1.1 16V (75KM) różnią się wyłącznie głowicą, blok jest identyczny. Jeszce lepiej jest z silnikami benzynowymi 1.4 16V (98KM) i 1.6 16V (110KM, 113KM, 115KM): mają identyczny blok i głowicę a różnią się jedynie korbowodem i

Re: Clio 1.5 Dci 2002 rok - warto?

z którym silnikiem 1.5 dCi? z 82 KM warto, np mój. ale je nie sprzedaję. dotąd oprócz żarówek wymieniłem klocki i drążki, przejechałem 57000, jest jak nowy. pamiętaj tylko że jest to bardzo fajny samochód dla góra 3 osób jeżeli kierowca ma więcej niż 165 cm wzrostu. silnika 65 KM nie znam

SPRZEDAM RENAULT MEGANE II 1.5 DCI 2004R

SPRZEDAM MEGANE 5D, PRZEBIEG 9,5 TYS KM, 6 PODUSZEK, ABS, PEŁNA ELEKTRYKA, PODGRZEWANE FOTELE,KLIMATYZACJA, NIEBIESKA PERŁA, WERSJA CONFORT AUTENTIQUE, STAN IDEALNY CENA 54.000 ZŁ -- ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Edi i

Nissan ALMERA 1.5 dCi 2004 rok ACCENTA.

Sprzedam: DIESEL Nowoczesny Silnik common rail-bardzo oszczędny! Spalanie 4l/100km.Wersja Acenta: ABS - system zapobiegający blokowaniu kół podczas hamowania,EBD - system rozdzielania siły hamowania,Brake Assist - system wspomagania siły hamowania ; Klimatronik,pasy bezpieczeństwa z

Scenic II 1,5dci 106PS warto?

.pozytywne www.autocentrum.pl/?FF=25&filtr=1&makeid=24&modelid=1060&yearfrom=2003&yearto=2006&yearfrom2=2003&yearto2=2006&poj=1500&silnik=all&gfx=_1&submit.x=28&submit.y=9 Zastanawiam sie tez nad Seat AlTEA 1.9TDI 105PS wersia STYLANCE z lakierem metalic i z przecena 2tysEu 18,500eu. Ale auto choc lzejsze i z wiekszym silnikiem jest mniej dynamiczne od Scenica 1.5dci no i niestety ubezpieczenie wyzsze za pojemnosc o ~250Eu rocznie i gwarancja tylko na 2lata bez

DIESEL Nowoczesny Silnik common rail-bardzo oszczędny! Spalanie 4l/100km.Wersja Acenta: ABS - system zapobiegający blokowaniu kół podczas hamowania,EBD - system rozdzielania siły hamowania,Brake Assist - system wspomagania siły hamowania ; Klimatronik,pasy bezpieczeństwa z napinaczami

Sprzedam: DIESEL Nowoczesny Silnik common rail-bardzo oszczędny! Spalanie 4l/100km.Wersja Acenta: ABS - system zapobiegający blokowaniu kół podczas hamowania,EBD - system rozdzielania siły hamowania,Brake Assist - system wspomagania siły hamowania ; Klimatronik,pasy bezpieczeństwa z

Wersja 100 KM ma rozwiązanie jak z poniższego cytatu: "Common Rail: W systemie tym olej napędowy jest dostarczany przez pompę paliwa do specjalnego wysokociśnieniowego zbiornika (w pierwszej generacji tego układu miał on formę rurki, stąd określenie "szyna", obecnie konstruuje się zbiorniki

Re: 2,5 litra / 100km w Renault Clio 1.5 dci ?

Zdaje sie, ze musisz szybko podjechac do ASO bo silnik ci cos nawala. Kiedys jechalem z Brukseli do Krakowa stara Meganka 1.9 DTI (z przestarzalym w stosunku do 1.5 DCI silnikiem) i samochod srednio spalil 5,5 ON na 100 km. 90% trasy to autostrada i minimum 150, czasem 170, 180 km/h. W

Re: co można zrobić z 1.5 dci 85KM z renault

Dziekuje za obszerne info, sprawdze. Przy okazji, jezeli znasz te silniki - czy wyjsciowo silniki 1.5 dci 85 Km i 105 KM w renault mają inną konstrukcje?- (mocniejsze sprzegło, połosie ?) - wg folderów Renault np. Scenic z mocniejszym silnikiem ma nieznacznie większa mase niz słabszy , pojazdy

Re: Renault Fluence | Długi dystans - 13 620 km

Ok, to ja też dorzucę parę groszy. Renault Megane, produkcja 2005 r. kupiona 2006 r. w salonie, 1,5 dCi 105 KM. Obecnie przebieg to około 92 tys. km. W ramach gwarancji wymienione było: - wysprzęglik - 2x rozrusznik Po gwarancji wymieniany wahacz przedni (2 razy ten sam), wymieniony napęd

ale czy przez tą szyne silnik staje się bardziej awaryjny? czy też może turbina i wtryskiwacze są jakieś felerne w tych silnikach? i czy możesz powiedzieć od kiedy montowane są kuliste (rozumiem że lepsze) a od kiedy rurkowe zbiorniki?

Sprzedam Nissana Micre 1,5 Disel

Sprzedam nissana micre 1,5 dci 2005 rok, niebieski, oryginalne 137tys/km, spalanie ok 4 litrow na 100 km Hamulce i pasek rozrzadu nowy, serwisowany, hak holowniczy , centralny zamek, klimatyzacja, el. opuszczane szyby, zarejestrowany w niemczech ewentualny odbior takze w niemczech. cena 4000 EURO

Z osobistego doswiadczenia polecam ten model. Przez prawie 5 lat uzytkowalem megane z 2003 roku (a więc początki produkcji), kupiony w 2006 roku z przebiegiem 85 tys. km, sam zrobilem nim prawie drugie tyle i złego słowa nie mogę powiedzieć o tym samochodzie. Tuż po kupnie mialem troche problemow

meganka

Mam zamiar kupić auto, na oku jest megane II kombi 2006r. 1,5 dci 105 KM, 1 właściciel, auto z polskiego salonu, wszystkie papiery itp., przebieg 195tkm. Brać czy odpuścić francuza? Boję się że jak coś zacznie się sypać to dołożę kupę kasy:( Ma ktoś doświadczenia z tym modelem?

megane scenic 2003 cena 56000,-1,5 dci 80KM

sprzedam renault megane scenic najnowszy model 2003 r , przebieg 8000km,zielony butelkowy,1,5 dci 80KM,stan idealny,6 poduszek powietrznych radio fabryczne z cd,abs, cena 56000zł telefon kontaktowy 509791666 wielkopolska , piła

Re: mialem 1.5 dci

zamykania szyby kierowcy naprawiali na dwa razy ale za to w ramach gwarancji!!!!inna rzecz, że serwis w Krakowie naprawy odmówił i miał w d...e, że muszę jechać z workiem na oknie 100km w 10st mrozie. NASTĘPNY BĘDZIE JAPOŃCZYK!!!

MEGANE 1.6 16v 112KM Vs. 1.5 dCi 100KM - tescik

ostatnie kilkadziesiąt tysięcy zrobiłem meganką II 1.6 16v ze 112 km pod maską. od dni 2 mam okazję śmigać identyczną niemalże (zastępcze), ale z silnikiem dieslowskim - 1.5 dCi 100km - z początku myślałem, zę to istny szatan i cudo, ale trasa dała się we znaki. kilka + i - zapodam, w

Megane 2006DCi czy golf 2004TDi

Hej, mam możliwośc zakupienia na firmę na leasing: Megane z roku 2006 przebieg 15tys z salonu z silnikiem 1,5 DCI 105 koni i skrzynią 6 biegową oraz pełnym wyposażeniem (auto klima, pełna elektryka, tempomat ESP, tempomat itd) Cena 50tys z salonu. Lub Golfa Kombi z roku 2004 przebieg 120tys z

Re: zagadka - łatwizna

pindoll napisał: > kuszacy_witas napisał: > > > Przesadzilem ze to RS... Chyba troche slabszy... > 105 DCI 100 km. jeszcze raz: 1.5 DCI 100 KM ;) -- bez skojarzeń proszszz...

Renault Scenic II (od 2003r)

Kto z Was miał do czynienia z takim pojazdem? Interesują mnie najbardziej wrażenia o wersji 1.6 16V, a w drugiej kolejnosci 1.5 dCi 105 KM. Proszę o wszelkie mozliwe opinie, poza tymi że chyba na głowę upadłem ;) -- Ręce opadają do kostek jak mawia Szymuś Prostaczek....

Re: NOWY MEGANE 1,5 DCI.

W niedalekiej przyszlosci mam zamiar kupic jakies autko ;). Jednym z pierwszych aut ktorymi sie interesowalem bylo wlasnie Clio 1.5 dCi 80 KM. Podjechalem do salonu i przejechalem sie tym 65 KM. Mowiac szczerze mialem calkiem pozytywne wrazenia. Na miasto to byloby super autko. Jednak ja

Zresztą w każdej kategorii gdzie występuje Renault poniżej 2006 roku modela renault wypadają katastrofalnie: http://www.autocentrum.pl/adac/rankingi_awaryjnosci_klasa_srednia.html ADAC - Laguna:( http://www.autocentrum.pl/adac/rankingi_awaryjnosci_male_vany.html ADAC - Scenic i Kangoo

Wow!! Az 10.5km odcinek

To faktycznie szalenstwo,wczesniej bedzie sie ciagnal 80km/h i zanim zdazy osiagnac 160km/h to juz dawno skonczy sie ten 10 kilometrowy odcinek i bedzie kolejny na ktorym maks.80km/h a moze i mniej.Sukces pelna geba, PKP jak zawsze w formie.10 lat przebudowy i juz zrobione 10km.Jeszcze jakies 500

od 15 lat jeździ tylko samochodami RENAULT - zawsze wymienia gdy ma 5 lat i nawet pewnie nie zastanawia się czy francuzy są dobre czy złe - po prostu wymienia na nowe. - dla osoby która kupuje nowy samochód i raczej jest to wydatek życia : samochód ma wytrzymać 10-15 lat w miarę bezawaryjny bez

Re: S-klasa, która zużywa 6,2 l/100 km

real - trafiłeś pan. Na UTube jest film "osiągów" Megane 1.5 dci 105 KM - dokładnie 1:49 na rozpędzenie od startu do 190 km/h :( I jak tu traktowac powaznie brednie dzieci przed klawiaturą????? Tutaj 70% głosów to takie bajki od gimnazjalistów. Ja też!!

Re: Renault Fluence 1.5 dCi | Za kierownicą

mam Fluenca od roku , przejechałem nim 105000 km i wszystko super . Polecam

Re: Renault Fluence 1.5 dCi | Za kierownicą

komentarzy innych osób niż na jakikolwiek temat-to dotyczy Gość-ia: nienawidze trolli. |Mam Alfę Romeo MiTo Distinctive 1.4 - 105 KM MultiAir i mam gdzieś Twoją opinię gó...arzu. Wynocha!

francuskiego miał nie będzie. Wyobraź sobie natomiast, że raz na dwa lata zmieniam płyn hamulcowy, ba, nawet wiem że coś takiego jest, zmieniam też regularnie olej i wszystkie rzeczy które należy co jakiś czas zmienić - zgodnie z zaleceniem producenta. Rocznie robię 60tys km autem prywatnym i wyobraź sobie że

megane II 1.5dci-brak mocy na biegu

mam megane II z 2003r 1.5dci 80km. w piątek rano nie sposób było nim jechać, nie chciał wejść na obroty (osiągał ok 1000 na jedynce). po kilku minutach wszystko było ok i jeździłam nim jeszcze dwa dni. dziś rano znów sytuacja się powtórzyła. na biegu jałowym udało się wejść na obroty, spokojnie

Re: Clio DCi 1,5 czy to dobry samochód ?

Dobry. Jeżdżę nim 1,5roku (18 tys.km)i nic się złego nie dzieje. Spala małe ilości paliwa, trasa 3,7 l, mieszany cykl 4-4,2l.Jestem z niego zadowolony. Polecam.

silnik 1.9 dci Renault

Witajcie, poszukuję pilnie silnika do samochodu marki renault megane 2004 r 1.9 dci 120 KM. Za wszelką pomoc, lub namiar z góry dziękuję.

kupilem do firmy 1,6 87km tragedia

zeby wykrzesac choc ciut dynamiki konieczna jazda z gazem w podlodze i na obrotach, a wtedy pali 11. Znajomy ma ta wersje 105 co tu testuja i jest znacznie lepsza choc i tak golf3 tdi 90km wydaje sie rakieta przy tym. Sam diesel dci w skodzie z ta moca to porazka..

Re: Megane 1.5 dci czy Focus tdci

Do tej pory jeździłem focusem sedanem, co prawda 1,6 benzyna ( + gaz) i szczerze mówiąc nie mogłem na nic narzekać , komfort, elastyczność, bezawaryjność - wszystko ok . Jedyna wada : brak klimy!!! Od tygodnia mam megan kombi z silnikiem 1,5 ale 80 KM - super. Ma mnóstwo fajnych "zabawek

Re: Megane 2006DCi czy golf 2004TDi

no to wszystko przed tobą... 1.9TDI 90KM i 110KM robia spokojnie przy normalnej eksploatacji 500tys. km bez problemu... przykład mojego znajomego który na liczniku ma ponad 600tys km- raz wymiana sprzęgła i raz renowacja turbiny i jakis problem raz z elektroniką, ale sam silnik nie do zdarcia

Megane II 1.5 dci 04' czy 307 2.0 hdi 03'

Witam sporo czytam o tych modelach, sporo sie slyszy o awaryjnosci obydwu (choc 307 chyba przoduje). Mam mzliwosc kupna nowego peugeot'a 90KM z 2003r i nowa megane hatchback 80KM 1.5dci z 2004 roku. Cena jest podobna, podobne wyposazenie. W peugeot podoba mi sie przestrzen, fajny silnik, w

Re: Jakimi autami jeździcie ? - pytanie do PH

Renault Megane 2010 1,5 dCi 105 KM, bez limitów, ale w weekendy paliwo za swoje, bez kratki, branża klimatyzacyjna, 4000-5000 km /msc :)

Re: megane grandtour 1.5 dci - czy nie za slaby?

.9 TDI) i osiagały na autostradzie 200 km/h.Kiedyś było TD 75 KM u VW i równiez autka chodziły ok.Vectra A miała 57 KM diesla,a Vectra B przez całe lata napędzana była DTI 82 KM,a potem dopiero 100 KM. Kangoo ma 1.9 65 KM oraz DCI 65-80 KM.Doblo ma 1.9 65 KM.Berlingo 1.9 70 KM. Pomijając

Life test: New Megane DCI kontra old Sunny LPG

Żona jeździ nówką Megane 1,5 dci 105KM. Faktycznie bardzo mało pali- koło 5L/100km. Ja próbuje zajechć japana: Sunny 1,6 90KM z LPG. Wiem że jej gablota ma sto poduszek powietrznych, dwieście abeesów i pićset gwiazdek w testach NCAP. Jednak jest to 70 klocków wyrzucone do śmietnika! Za

Re: Rekordowo oszczędny Ford Focus

Oczywiście auta były inne w porównaniu. Berlingo 1.6 hdi 90 km - kangoo 1.5 dci 85 km cmax 1.6 tdci 109 km - megane 1.5 tdci 105 km. Zawsze oszczędniejsza i mocniejsza byłą jednostka francusko - fordowska.

Re: Dacia Sandero Stepway 1,5dCI

kupuje. Oczy oczywiście bolą od szpachli i czarny dym z wydechu, a jak znajomy szukał sobie przed wakacjami Golfa IV (straszny rzęch w porównaniu do Dacii, nie?) to za 20 tys zł znalazł w miesiąc Golfa IV z ostatniego roku produkcji z dieslem 130KM, klimą, pełną elektryką, przebiegiem 140 tys km. I

Re: megane grandtour 1.5 dci - czy nie za slaby?

Wyczytalem, ze Renault nosi sie z zamiarem dociagniecia silnika 1.5 dCi do 100 KM i taki bedzie od przyszlego roku montowany. No i taki by wystarczyl.

Re: Renault Clio 1.5 dCi 80KM - użytkownik

. Autko dostałem pod koniec stycznia b.r., ma obecnie blisko 30 tys km więc troszkę juz mogę o nim powiedzieć. Zewnątrz - każdy widzi, wie, itd. Mi sie osobiscie podoba (zwąłszcza w kolorze grafitowym metaliku który w zależnosći od światła czasem wygląda jak ciut fioletowy, czasem jak lekko

Zdecydowanie warto. Wypowiedzi poniżej są wypowiedziami ludzi, którzy nigdy tym autkiem nie jeździli. Po długim oczekiwaniu na dostawę odebrałem wiosną tego roku. Zrobiłem już ok 10 000 km. Jestem z tego autka bardzo zadowolony. Bardzo ekonomiczne i wcale nie jest taki powolne. To jest

tankowaniu na BP i Statoliu (Routex) nigdy nikomu żaden wtrysk nie padł. I to w blisku 200 autach, które przewinęły się przez ostatnie 6 lat. Ciekawostka, nie? I wracając jeszcze do Megane 3, które się pojawiły. Z blisko 20 aut, które przyszły w ponad 10 padły "dwumasy" po przebiegu nie przekraczającym 15k

To powiedz koledze żeby sobie kupił Poloneza. Tam nie da się nic spieprzyć. Jest takie powiedzenie "gó... chlopu nie zegarek". Napisałem ci powyżej jak się sprawuje 80, a łącznie w przeciągu 6 lat grubo ponad setka Meganek. I jakoś żadna z tych osób (a mówimy o osobach tłukących po 140 000km w

Re: Bravo 1.6 105km

rozeznanie. Bravo w mieście zmieści się w 7.5l/100km a Civic 9.5-10.5 cudów nie ma.... Przy czym w przypadku Bravo jest szansa że będzie to max 7.5 a w przypadku Hondy że nei będzie to mniej niż 9 w korkach :). Z drugiej strony Fiat jako nowy straci na wartości więcej z czasem, poza tym nie daj Boże jak

wynika, że jedynym opłacalnym paliwem jest LPG. Na tyle, że nie szkoda raz w roku podjechać na regulację, przegląd i wymianę filtrów - zapłacić za to 70-90 zeta. Przemyśl czy DCI to dobry wybór biorąc pod uwagę ceny paliwa, ilość kilometrów i niestety, niezbyt udaną konstrukcję silnika, bardzo czułego

Re: Co macie w garażu i o czym realnie marzycie?

Nie w garażu tylko pod blokiem - Thalia 1,4 75KM z LPG a marzenie to megane II kombi faza II 1,5 dci 105KM.

Sprzedam Renault Scenic III dCi MR'10

Sprzedam pilnie samochód na gwarancji. 1 właściciel - samochód zakupiony w salonie Renault w Warszawie. Renault Scenic III dCi MR'10 Expression 105 (data zakupu 1.05.2010) przebieg 40 000 km Grafitowy metalic. Idealnie zadbany. cena: 48 000 do negocjacji. tel. 605 859 089

Re: Renault Megane 1.5 dCi Confort Dynamique

Mam od 07.09.2004r Renault Megane Grandtour 1,5dCi - 100KM - Confort Privilage. Przejechałem około 3 tysiace kilometrów. Nie podzielam uwag autora. Auto sprawuje się bez zarzutu,jest wygodne - również dla kierującego.Elektronika działa poprawnie (a miałem wiele obaw, pamiętając opinie

Re: Regeneracja wtryskiwaczy do REnault 1,5 DCI g

Nie słuchaj tych wszystkich bredni. Gdzieś w okolicach Sierpca jest dobry fachowiec od wtrysków common rail. Ja u niego robiłem wtryski do swojej megi ponad 6 lat temu, i jak na razie jeszcze jeżdżę a przejechałem już ponad 60 tys km. Nie mam tel. gdzieś mi się zapodział, ale myślę,że w którymś

Re: MAZDA 2 1.4 DIESEL rocznik 2003

indziej jako 105, nie zmieniając w silniku nic. dziś ten silnik ma 68, 86 lub 106 KM wg danych katalogowych a w cenniku są np wersje Clio 1.5dci 70 i 1.5dci 85.

Re: Clio 1.5 DCI vs "206" 1.4 HDI - co doradzicie

Miałem clio dci 82 km od 2002 do maja tego roku, razem 102 tys km od nowosci. Jedna awaria - notoryczna (oswietlenie tablicy rejestracyjnej), Wtedy jezdziłem vectrą B 1.8 i prywatne clio lepiej sie prowadziło było zrywniejsze i mialo wygodniejsze fotele, hamulce o pare klas lepsze. Oczywiscie

Re: Duster 1.5 dCi z LPG. Ciekawe...

ekonomicznego nie było bo nawet u nich zwrot następował dopiero po ok 80-100tys km. Ale te 2 LPG sie zgadza. 5 ON + 2 LPG -- Kobieto! Nigdy nie stawaj pomiędzy twoim mężczyzną, a jego kolegami. Pamiętaj, że on nie zastąpi swoich kolegów masturbacją. Ale ciebie tak.

Re: Renault Clio 1.5 dCi Extreme - podrasowana mu

Po 1 - to jest najdroższa wersja tego TDI 130KM, można dostać nieco taniej z takim silnikiem. Poza tym chcesz porównać cenowo silnik 82KM i 130KM? Zawsze znajdzie się kryterium w którym ten słabszy będzie lepszy. Tak jak można woleć passata kombi z 1980r zamiast nowego murcielago, bo passat ma

MEGANE II dCi warto?

Witam Mam ofertę zakupu renault megane 2004 1.5 dci z 2004. Prebieg 70 000 km. Znajomy sprzedaje samochód od roku jeździe w Polsce. Wyposażenie bdb min. klimatyzacja, 6 poduszek. Mam pytanie do użytkowników czy warto za tą cenę, czy trzeba się przygotować na sporą usterkowość, czy koszty

biegu 6 a Bravo na biegu 5 niedawalo rady. Zreszta 15tys do 120tys to 8x roznica, a pozatym jesli auto niema jeszcze 20tys mozesz (o ile niema) za 380eu mozesz wykupic gwarancje dodatkowa na 2 lata (lacznie 4lata lub 80tys :( )

Seat Toledo 1.9 TDI (105KM) Superwagen

Mam pytanie do tych co posiadają, posiadali i do życzliwych: Co sądzicie o Seacie Toledo 1.9 TDI (105KM) Superwagen? Zakup auta nowego w cenie ok. 62 tys. zł dla rodziny 2+2(dzieci 0,5 roku i 5 lat). Roczne przebiegi ok. 17 tys. km. Czy jest to dobry wybór? Czy dobrym pomysłem jest

Renault Megane 1.9 DCI opinie?

Witam Poszukuję auta rodzinnego, w kombi z ekonomicznym silnikiem. Padło na Renault Megane 1.9 DCI. Mamy do wydania od 25.000 do 31.000 tys zł. Auto z rocznika 2005 i 2006. Mam kilka pytań do użytkowników takiego auta: 1. Czy lepiej 1,9 - 120 czy 130 KM? 2. Jak z awaryjnością? 3

Jeśli samochód jest z 2011 roku - to silnik o ile się nie mylę nie powinien już mieć problemu z panewkami. PODOBNO. Miałem (A właściwie dalej mam... Czekam tylko żeby sprzedać tę padlinę) scenica II 1.9DCi z 2004 roku. Na początku było elegancko. Właściwie to nadziwić się nie mogłem, że tak

Re: yaris 1,4D, corsa 1,3CDTI czy micra 1,5dCi?

Gość portalu: klient napisał(a): > co do oszczędności, to zakładam, że będę nim robił ok 40 tys km rocznie jako > dojazd do pracy. po 5 latach będę miał 200 tys.km, więc chyba jednak jakaś > oszczędność będzie... Nie bylbym taki pewien. Powiedzmy, ze benzyniak spali o 2 l/100

Re: ile km nawineliście do tej pory w tym sezonie

prawie 12000km z czego 95% nawinięte podczas wypadów w takiej pozycji: w1.bikepics.com/pics/2006%5C10%5C06%5Cbikepics-694754-full.jpg cieszę się wiec baaardzo!

co do oszczędności, to zakładam, że będę nim robił ok 40 tys km rocznie jako dojazd do pracy. po 5 latach będę miał 200 tys.km, więc chyba jednak jakaś oszczędność będzie...

dokonać gdyby nie gwarancja, to > > dla trzyletniego auta ok. 10 tysięcy złotych. Pytanie kto rozsądny z "duperelkiem" jedzie do ASO. Powiedz zresztą że w ASO VW czy innej szacownej firmy duperelek naprawią za darmo he he. Mam znajomych ze starszymi megankami 1,5 dCi 80 KM kombi. Chodzą

C-Max vs Focus Kombi vs Megane Grandtour

Witam, stoję przed dylematem zakupu, najbardziej pasiłby mi C-Max, 1.6 tdci 109km, na drugim miejscu Focus kombi z tymże silnikiem, oraz jako trzecia opcja Megane Kombi 1.5 dci 105km. autko coś ok 2005 rocznika powiedzmy w cenie ok 28000. Co byście szanowni forumowicze polecili, jakieś uwagi

Zona jezdzi od 2 lat Clio dci 82 KM, zużycie paliwa w lecie 4,5, w innych porach roku 4,2 (klimatyzacją odpada), zrobiła przez 2 lata 70 tys km w czasie dojazdów do pracy - 40 km w jedną stronę z tego 20 po Katowickiej a 20 w mieście, kilka razy wybrałem się w Clio w trasę i wtedy przy pedale