Sake

Sake

Przeszukano 113 032 634 wypowiedzi na 1 286 forach

ravioli - pozostałe wpisy

Soruj: wg trafności wg daty

Ravioli

Z czym podać ugotowane ravioli??, Jakiś sos, jakieś dodatki typu warzywa?? Co proponujecie??

Ravioli

Znalazlam jeszcze kilka farszow z mojej kolekcji. 1/ 300 g gotowanego i siekanego szpinaku, 400 g mielonego miesa / 350 g wolowiny i wieprzowiny, 50 g surowej szynki /, 3-4 lyzki parmezanu, 1 jajko,przyprawy. 2/ 350 g surowej kielbasy, 2 zoltka, 3 lyzki parmezanu, tarta bulka. 3/ 400 g sieka

pierogi & ravioli

czym rożnią się pierogi od ravioli, nie chodzi o to co jest w środku i o wielkość

Ravioli verdi

Piękne zdjęcie potrawy. Przepis ten powinien być zatytułowany jako "zestaw składników do przygotowania ravioli verdi". W opisie przygotowania nie przewidziano chociażby wykorzystania serów... Generalnie rzecz biorąc dla niedzielnego kucharza jakim ja jestem taki opis jest niewystarczający

Robimy ravioli :)

: masło, oliwa., czosnek i bazylia Wrzucić ugotowane ravioli na patelnię . NA chwilkę Podawać z parmezanem Smacznego mam nadzieję,ze uda mi sie wrzucić wszystkie zdjęcia -- Literówki to moja specjalność :)

Ravioli bazyliowe

garść bazylii spooorą ilość startego parmezanu 1 ząbek czosnku sól pieprz ciut orzeszków pinii Ravioli nadziewać. Brzegi mozna delikatnie posmarować wodą, łatwiej się skleją. Dopilnować, żeby w pierożku nie było powietrza, w przeciwnym razie podczas gotowania mogą popękać Gotować w

Walentynkowe "ravioli"

Przepis zainspirowany przez blog My new Roots. Buraki pokroiłam w bardzo cienki plasterki, a serduszka wycinałam wykrawaczką do ciastek. Za nadzienie posłużyło puree z pęczaku i pieczonej dyni doprawione pikantną sambar masalą. Do tego prosty sos jogurtowo-pietruszkowy z czosnkiem i efektowny

ravioli z pesto

kupilem niedawno ravioli w bomi. jak sie pozniej okazalo farszem jest pesto. na opakowaniu sugeruja podawac ravioli polane oliwa. natomiast ja mialem ochote zrobic je jak kolduny czyli w rosole. ale jak myslicie, czy ravioli z pesto beda pasowac do rosolu?

Co do ravioli?

Kupiłam ravioli z nadzieniem serowym. Podpowiedzcie, proszę, "z czym to się je"?

Tym razem ravioli

ravioli są z farszem mięsnym z dodatkiem sera Lazur i suszonych pomidorw Sos maslany z parmezanem

Ravioli

Ja proponuje zrobic ze szpinakiem i riccota w maselku z szalwia :-) Jeszcze nie robilam, ale juz ricota jest w lodowce, szpinak w zamrazarce a szalwia w sklepie za rogiem, bo wczoraj zjedlismy resztki :-) -- Having sex is like playing bridge. If you don't have a good partner, you'd better ha

RAvioli domowe raz!

pomidorami i płatkami parmezanu dla dziecięcia makaron domowy - tagliatelle (przepis jak na ravioli ) z kupnym (uuups ) pesto -- "stoję na stanowisku, że nouvelle cuisine jest po prostu głupia" N. Ephron

Ravioli z bakłażanami

Okiełznałam wreszcie maszynkę do makaronu, przynajmniej w części, bo sposób użycia przystawki do ravioli wciąż pozostaje dla mnie tajemnicą i wykrawałam pierożki foremką do ciasta (nie mam takiego kółka z falbanką). Ale przynajmniej wałkowanie zostało mi oszczędzone - i zamiast rąk bolał mnie

Ravioli na szybko

ravioli tym razem kupne (nadzienie dowolne, u nas z ricotta i szpinakiem) ugotować na patelnię wlać odrobinę oliwy, dodać masło (w miarę przyzwoita ilość :D) na masło wrzucić ząbek czosnku - w całości przesmażyć Kilka pomidorów obraż ze skóry i pokroic w kostkę zetrzeć sporo parmezanu

ravioli z karczochami

.Biore nozyk do krojenia,ktory robi taka falbanke i przejezdzam nim miedzy tymi kolumnami tworzac kwadraty.Ot o ravioli gotowe.Teraz robimy condimento,czyli to z czym ravioli beda zapodane.Zostal nam przeciez jeden cierpliwy karczoch.Kroimu go na paseczki i wrzucamy na duza patelnie z cebulka

Ravioli z borowikami

pookcook.blogspot.com/2010/09/ravioli-z-borowikami.html A tu przepis na ciasto, jakby się komuś nie chciało szukać. pookcook.blogspot.com/2010/03/domowe-tagliatelle-z-parma-i-rucolla.html -- pookcook.blogspot.com

Re: ravioli

Ravioli zrobisz bez problemu uzywajac radelka: www.gennarino.org/ravioli.htm Problem przystawki polega na tym, ze trzeba dobrac ilsc farszu: nie za duzo, nie za malo. Nawet jak juz dobierzesz, nie zawsze przystawka skleja je w

Re: ravioli

a z czym te ravioli? -- "stoję na stanowisku, że nouvelle cuisine jest po prostu głupia" N. Ephron

Re: Ravioli

do obu: skórka chleba rozmoczona w mleku ząbek czosnku grubo starte orzechy oliwa extravergine starte pecorino romano rozbić w moździerzu jeśli za gęsty dodać wody z gotujących się ravioli www.northcoast.com.pl

Jak przyrządzić ravioli???

Jaki sos pasuje? Przerzuciłam się na kuchnie włoska, ale caly czas sie uczę..... -- Justyna GG 8972995

Ravioli w obrazkach

Pierwszy raz w zyciu robiłam :-D Największa radosć to to, że się nie porozklejały w gotowaniu ! Ciasto : 250 gr mąki 2 żółtka woda łyżki 2 masla Ma byc miękkie i elastyczne Niestety nie wiem ile wody, trzeba dodawac na oko Farsz: 200 gr ricotty 5 plasterkow szynki dowolnej, j

zjadlam sobie ravioli :))

czekaly takie sliczne ze szpinakiem i ricotta :) zapieczone z maselkiem i parmezanem.. mniam.. jak to dobrze czasem zrobic wiecej i zamrozic :)

farsz do ravioli

Czy ktoś ma wypróbowany przepis na włoski farsz z ricottą i szpinakiem? Taki,który nie wypływa podczas zapiekania?

Czym polać takie ravioli?

Pomyślałam że mogłabym zrobić ravioli nadziane mozarellą tylko nie wiem jakim sosem polać gdyż nie chcę zagłuszyć smaku sera.Może macie jakieś pomysły? Pozdrawiam Audrey

jestem zdegustowany "restauracja" Ravioli

Dzisiaj bylem na obiedzie w Ravioli na Jarotach. Zamowilem zestaw obiadowy. Po zjedzeniu polowy zauwazylem cos ciekawego. Myslalem na poczatku, ze to muszka, ale okazalo sie ze to jest bialy robak, ktorego mozna spotkac w kapuscie. Widocznie w kuchni maja syf i nie myja dokladnie warzyw. Poza

Syta zapiekanka z ravioli

trzecie jest łatwa i wychodzi każdemu :) Składniki na 4-6 osób: paczka suchego ravioli z serem najlepiej tym plesniowym ok 4-5 cebul 4-5 zabków czosnku 500gr pieczarek ale moze byc wiecej sól, pieprz oregano 2 duze kubki śmietany 18% (czasami 2 i pół) oliwa duzo startego sera gouda sam lub

Tortellini i ravioli zapiekane

Cóż, użyłam kilku gotowców gotowców jako składników, ale mam nadzieję, że to nie zbrodnia. ;) Paczka ravioli (u mnie z serem) Paczka tortellini (u mnie z mięsem) Pierś z kurczaka Puszka pomidorów (krojonych) Przecier pomidorowy w kartoniku 2 cebule 2-5 ząbków czosnku Szklanka wina

Re: Ravioli

> jak mąka pszenna może byc razowa ? Albo pszenna albo razowa. > Cóś tu nie gra.. pszenna to znaczy ze jest z pszenicy, a razowa ze co? z...razu?? nie. jak maka jest razowa to znaczy ze nie jest oczyszczona z otrebow, to znaczy ze jest ciemna, pelnoziarnista lub razowa wlasnie (jak tyl

Re: Ravioli

Jadlam cos takiego na Sardynii. Pycha! Byly moze jeszcze inne skladniki, ale nie dalo sie ich odgadnac / moze z uwagi na sardynska ricotte i jeszcze inny ser /. Smak byl bardzo oryginalny. W sosie pomidorowym.

Re: Ravioli

z masłem i szłwią z masłem i bazylią z delikatym sosem pomidorowym a do grzybowych - lekki sos śmietanowy np z gałką muszkat. i spora ilością pieprzu -- Homo sapiens non urinat in ventum

Re: Ravioli

ricotta/szpinak ząbek czosnku oliwa extravergine passata di pomodoro śmietana parmezan grzyby ząbek czosnku oliwa extravergine namoczone i zmiksowane suszone grzyby(ew.świeże) śmietana parmezan

Ravioli z szynką i serem

ojojoj! chyba pani kinga? zapomniała do przepisu na ravioli w składnikach napisać ravioli czy składników na ciasto!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Re: ravioli

z sosem pomidorowym,z pesto,z masłem i szałwią.Zależy czym nadziane -- moją ulubioną sygnaturkę wykorzystuje już ktoś inny...

Re: pierogi & ravioli

Podaję Ci definicję z Wikipedii: Ravioli - potrawa kuchni włoskiej. Są to nieduże pierożki. Nadziewa się je najczęściej serem, także mięsem lub warzywami. W przeciwieństwie do polskich pierogów ravioli mają niedużą ilość farszu, oraz kwadratowy kształt

A teraz ravioli na słodko

Ciasto takie samo jak do słonych ravioli nadzienia rózne: domowy dżem śliwkowo imbirowy domowy dżem wiśniowo waniliowy kupny dżem cytrynowy (co ciekawe ten sie rozpłynął) ravioli są smażone chwilę na głebokim oleju i posypane cukrem pudrem i kakao -- Literówki to moja specjalność :)

Ravioli na Dworcowej-ostrzegam !!!

nowa knajpa w amerykańskim stylu, ale fatalne jedzenie, nierzetelna informacja w karcie, oszukaństwo cenowe no i drogo, za kawałki jakiegoś suchara o nazwie tortilla o zapachu benzyny -15 zł

Re: pierogi & ravioli

Ale w Ameryce są znane na równi z ravioli. Razem z "polish kielbasa". -- Jeszcze się taki nie urodził, który by wszystkim dogodził...

Re: ravioli domowe

Lepic nie trzeba: www.gennarino.org/ravioli.htm

Re: ravioli foto

Jesli chodzi o sam sposob wykonania, spojrz tutaj: www.gennarino.org/ravioli.htm

ravioli ze szpinakiem i ricottą

Wczoraj jadłam ravioli ze szpinakiem i serkiem ricotta. Były bardzo smaczne. Czy ktoś wie, jak zrobić taki pyszny farsz ze szpinaku i ricotty?

Re: pierogi & ravioli

prawdziwe ravioli / tortellini nie są ani puszkowane, ani foliowane są ręcznie robione i spozywane na bierząco:)) wariacji są setki. ja robie z mąki i jajek. Nic poza tym. Jak makaron -- Tylko krowa nie zmienia zdania :))

Szukam foremki do wykrawania ravioli

poszukuje foremki do wykrawania rzeczonych ravioli. widziałam takie coś w książce kucharskiej - drewniana foremka z otworkami. nakłada się na to cienką warstwę ciasta, w otworki napycha farsz i przykrywa druga warstwą ciasta i wykrawa. czy ktoś może wie gdzie coś takiego mozna nabyć?? za

Re: Robimy ravioli :)

a ja za Chiny pirogów nie zrobię :) Nie umiem poza tym maż mi sprawił wygodne ustrojstwo do ravioli , jak widac na zdjęciu :) -- Literówki to moja specjalność :)

Re: Ravioli bazyliowe

Bo chleb jest duzy a ravioli male:P Ja tez nie mam cierpliwosci chociaz pierogi lepie hurtowo:P ps-ale nadzienie do mnie przemawia-moze sie zmobilizuje:) -- la donna e mobile :) no i jeszcze Pinezka

ravioli z serem i baklazanami

, baklazan i przecisniety przez praske czosnek. Zagniesc ciasto na makaron, cienko rozwalkowac. Zrobic pierogi. Sos do ravioli: lyzke masla roztopic z 3 lyzkami dobrej oliwy. Dodac grubo posiekane orzechy laskowe. Podsmazyc, zeby orzechy byly lekko chrupiace. Do ravioli podalam pomidorki

Re: Robimy ravioli :)

Marghe, pomijając fakt, że narobiłaś mi niemożebnego apetytu na ravioli, skąd masz takie foremki? -- "Nawet hienie, która przecież jest hieną i żywi się ścierwem, żołądek przewróciłby się na drugą stronę na samą myśl, że makaron z małżami można posypać parmezanem." (A. Camilleri)

Re: pierogi & ravioli

Czyli: co dom - to ciasto na pierogi :-) U mnie w domu - gdy jeszcze o ravioli nawet nie słyszeliśmy, pierogowe ciasto wyrabiałyśmy z mamą wyłącznie z mąki, jaj i wody. Ani mleka, ani oleju się nie dodawało. -- Dla fanów Cobena

Butternut Squash Ravioli

wybacz Grzegorzu, ze sie wetne w Twoj watek, ale nie chce zakladac nowego, dopoki nie zrobie wlasnego zdjecia , a akurat teraz nie mam jak. niezaprzeczalnie 'ruskie' sa cudowna kompozycja smakowa, ale ja ostatnio odkrylam cos, co tak samo powalilo mnie na kolana. Butternut Squash Ravioli

Re: pierogi & ravioli

a mnie sie wydaje , ze to takze kwestia ciasta - z domu wynioslam przepis na ciasto na pierogi z maki, ciplego mleka i z odrobina oleju a ciasto na ravioli to raczej sama maka i zoltko (choc i tutaj sa rozne warianty - niektorzy robia z calego jaja, inni dodaja oliwy) ten przepis

Re: pierogi & ravioli

ampolion napisał: > Ale w Ameryce są znane na równi z ravioli. powiedziala bym ze to zalezy od regionu Ameryki. Na wschodnim wybrzezu i w okolicach Chicago napewno tak, ale w wielu innych czesciach kraju niekoniecznie. -- When you change the way you look at things, the things you

Re: Ravioli bazyliowe

To ja sobie popatrze, bo takie piekne. Ale robic nie bede, bo taka jestem leniwa. ;) Od roku zabieram sie zapierogi z ciastem wg Fetti, ravioli sa nastepne w kolejce. Moze na emeryturze zrobie... ;) -- We apologise for the fault in the subtitles. Those responsible have been sacked. We

Warzywa z ravioli:)

.Poddusic.Dolac troche wody,dodac przecier/tak lyzke/ i troche cukru/lyzeczke/. Poddusic chwile-warzywa powinny zostac chrupiace.Domieszac kielki-jesli sie ma:) Osobno ugotowac ravioli czy inne kluchy i wymieszac z warzywami.Odstawic na chwile by "sie przegryzlo":) Szybkie,sycace i smaczne:) -- https

Ravioli z kaczką i kasztanami

smak kaczych ravioli. Polecam zatem kiedy zjecie upieczoną kaczką lub gęś, żeby nie wyrzucać pozostałych kości tylko je zamrozić, poczekać na następną i zrobić ten pyszny sos, który, tak jak ravioli można sobie zamrozić i wykorzystać w dowolnym momencie. Reszta to już żaden problem, zarówno filet z

Ravioli ze szparagami

było mocno obsypane mąką zwilżamy wodą jego brzegi i sklejamy. Gotowe pierożki, odkładamy i przykrywamy ściereczką, jeśli mamy je zjeść za chwilę, albo mrozimy. Świeże po zrobieniu gotujemy ok. 4 min. Żeby nie zabić smaku szparagów ravioli podałem z oliwą z oliwek z dodatkiem masła, przesmażonymi

Ravioli z ricotta na slodko

.Sa pyszne.Do rzeczy.Ciasto na ravioli:400 g maki i 3 jajka,szcztpta soli ,odrobina wody.I zagniatamy dlugo i namietnie.Maka:grano duro.Tak po pol godziny jest juz dobre.Zawijamy w folie i co najmniej kolejne pol godziny odpoczywa sobie. Wmiedzyczasie robimy nadzienie:500 g sera ricotta di pecora

Re: Walentynkowe "ravioli"

Ha ha ha -- Italia od kuchni - tak zjesz tylko we Włoszech

Maszynka do makaronu, ravioli i pierogów

Mam takie pytanko - czy któraś z WDPD korzysta z marzynki do makaronu z przystawką do pierogów lub ravioli? To, jak się robi makaron, to wiem - szwagierka się tym bawi, mi też się u niej zdarzało. Ale interesuje mnie, czy warto dokupować nakładkę do pierogów (trójkąty takie wychodzą), albo do

Re: Robimy ravioli :)

coś a la fusion . Włoch by tego tak z pewnoscią nie zrobił :D Ciasto jak wyżej Nadzienie Zmiksować: Ser almette ziołowy 1 ząbek czosnku Pół słoika susz. Pomidorów Ser biały Ser szopski Pieprz Sosy: 1. masło + oliwa + bazylia 2. pomidorowy najprostszy Pozypać parmezanem i jeść

w 2 fazie ravioli czy tortelinni?

wie ktos czy lepsze jest ravioli czy tortelini do barszczyku wigilijnego> wiem ze jedno jest dostepne w 2 i 3 fazie ale nie pamietam czy to czy to. hmmmm

Re: pierogi & ravioli

ale tym swiata nie podbijemy, sa jeszcze polskie wedliny ale jakosc musi sie poprawic i to bardzo chyba, ze polscy producenci wedlin pracuja w zmowie z technikami dentystycznymi

Re: pierogi & ravioli

no tak, wlosi wpakowali swoje mierne rawioli we wszystko, w puszki, celafony i inne zgrzewki, a polskie pierogi o niebo lepsze, sa dalej na etapie klocenia sie wyzszosci polskiego patriotyzmu nad reszta swiata, oby tak dalej

Re: Ravioli na szybko

Pani serwusowa, gdzies w Galerii są moje ravioli domowej roboty :). Da się zrobić, zwłaszcza jak się ma maszynkę do makaronu i "foremki" do ravioli / Te kupiłam w Carrefourze -- Homo sapiens non urinat in ventum

sałatka z pierozków ravioli z serem

adlam kiedys taka salatke z tymi pierozkami-niestety składników nie pamietam-w necie znalazłam ale z szynką i pomidorem ale tamta była napewno inna. Moze któras z Was ma sprawdzony przepis na salatke z ravioli

Re: Ravioli bazyliowe

1) czy mozna zamienic ricotte na twarozek? nie lubie ricotty 2) ile to spora ilosc bazylii - garsc, peczek? podobnie z serem ile tej masy ma byc objetoscoiwo - szklanka, kilka lyzek? -- Inny Swiat - Zespół Aspergera

Re: Walentynkowe "ravioli"

Muszę to zrobić. Może nie romantycznie w walentynki, ale przaśnie wczesnym latem, kiedy są najlepsze buraczki :) -- https://www.joemonster.org/phorum/images/smiles/zdrap2.gif

ravioli - ciasto jak na pierogi?

a co! zrobie sobie quasiravioli :) niestety nie mam pomyslu jak przykroic ciasto :) i watpliwosc podstawowa jakie to ciasto ma byc :)

Re: Robimy ravioli :)

Ojej, jakie piękne. Przyznaj się, M. przywiozłaś z Włoch to narzędzie?? Mnie zawsze wychodzą pierożyska wielgachne, no ale dłubię ręcznie - ciasto jest twarde i trudne w obróbce. Jesteś niedościgniona! Gratulacje.

Re: Robimy ravioli :)

sagita_74 napisała: > Ojej, jakie piękne. Przyznaj się, M. przywiozłaś z Włoch to narzędzie?? > Mnie zawsze wychodzą pierożyska wielgachne, no ale dłubię ręcznie - ciasto jest > twarde > i trudne w obróbce. Jesteś niedościgniona! Gratulacje. nie, z Holandii :D -- Li

Re: Ravioli bazyliowe

a czy myślicie, że w przypadku braku czasu na samodzielne wyrabianie ciasta można użyć ongotowane płaty lasagny, zawinąć farsz i jeszcze podgotować razem?

Re: Ravioli bazyliowe

lis_ka napisała: > Zjadłabym... Ale zawsze trudno mi przełamać lenistwo i je lepić. > i mówi to ktoś kto piecze chleby? :) -- Homo sapiens non urinat in ventum

Re: Ravioli bazyliowe

:) lepiej pozno niz wcale, choc pora na bazylie sie prawie skonczyla hm, czyli jak na zwykla porcje pierozkow zuzywam okolo litr farszu, to pewnie podobnie z serkiem bedzie, bo samo zielko raczej malo miejsca zajmuje -- Inny Swiat - Zesp

Re: pierogi & ravioli

ta tylko różnica, że Włosi potrafili swoje pierożki "sprzedać". Ich gnocci to zwykłe kopytka (tylko inny kształt.

Re: pierogi & ravioli

wynika z tego, że właściwie nie ma różnicy a więc pierogami już świata nie podbijemy, szkoda bo mi się kiedyś wydawało,że to Polska specjalność zostaje nam chyba tylko bigos i flaki ale i to nie jest pewne

Re: Ravioli bazyliowe

echme napisała: > Wyglądają przepysznie! > > Można dodać inny ser zamiast ricotty? można. Biały ser też się nada -- Homo sapiens non urinat in ventum

Re: Ravioli bazyliowe

ależ misterne! I jaki pięeeekny kolor talerza! A ja bez gazu już półtora miesiąca. Staram się tu nie wchodzić, zeby się nie katować, no ale uzależnienie to uzależnienie. Zapisuję do zrobienia jak mi wreszcie dysze gazowe wymienią i nie "wybuchnę" bloku :). -- chcesz ukryć twarz? wyjdź nago

Re: Robimy ravioli :)

nakłądas ie warstwę ciasta (na mooocno posypaną mąką foremkę) potem farsz potem kolejna warstwa ciasta i walkujemy :) -- Literówki to moja specjalność :)

Re: Robimy ravioli :)

Haniu, mąż mi w prezencie przywiózł z Amsterdamu Ale one włoskie są mam też mniejsze, kwadratowe..ale chyba nie będę ich używac.. niewygodne, maleskie -- Literówki to moja specjalność :)

Re: Ravioli bazyliowe

Zjadłabym... Ale zawsze trudno mi przełamać lenistwo i je lepić. -- Mój blog kulinarny.Zapraszam:)

Ravioli z tostów

Ravioli z tostów