Sake

Sake

Przeszukano 113 436 148 wypowiedzi na 1 293 forach

pierogi ze szpinakiem - pozostałe wpisy

Soruj: wg trafności wg daty

pierogi ze szpinakiem!

Uprzejmie prosze o przepis na pierogi ze szpinakiem.

Pierogi ze szpinakiem

Proszę was o przepisy na pierogi ze szpinakiem,szczególnie nie wiem jak zabrać się za farsz. Co propnujecie.

pierogi ze szpinakiem

gdzie w warszawie mozna kupic gotowe pierogi ze szpinakiem ???

Pierogi ze szpinakiem :-)

Ciasto na pierogi z przepisu Fettiny (1/2 kg mąki, 400 ml maślanki) Farsz Szpinak mrożony 1 opakowanie 3 ząbki czosnku łyżka śmietany 1 jajko łyżka masła i łyżka mąki - na zasmażkę pieprz, sól Szpinak ugotowałam, odcedziłam, na zasmażkę, dodałam jajko, łyżkę śmietany, czosnek pokrojony

Pierogi ze szpinakiem

Mamcia mi zrobiła :) pyszne były . Ciasto na pierogi każdy ma swój przepis, farsz : rozmrozić szpinak, odparować wodę , na maśle podsmażyć 4 ząbki czosnku , wymieszać ze szpinakiem, dodać gałkę muszkatołową -dużo -, dodać tarty parmezan i suszone pomidory, smażyć dopóki nie powstanie

Pierogi ze szpinakiem

No wlasnie. Zawsze robilam tradycyjnie: z ziemniakami, kapusta, miesem, twarogiem albo owocami a dzis ze szpinakiem (dla chetnych szpinak mrozony+twarog w stosunku 2:1, zeszklona cebula, galka muszk., pieprz, sol - dosc duzo). A Wy z czym jeszcze robicie? -- Nowy komputer - zwany Ziemia

Pierogi ze szpinakiem - gdzie

Gdzie w Warszawie dostanę dobre pierogi ze szpinakiem (najchętniej na wynos) Z góry dziękuję za pomoc

pierogi ze szpinakiem...

lubiacych go w duzych ilosciach pierogow nie polecam. Ja to poleczenie bardzo lubie, tak wiec bardzo sie cieszylam ze nie bede jesc samego szpinaku z serem. Zjadlam pierogi same, ale producent podaje ze doskonale smakuje z cebulka podsmazana na boczku, sloninie lub innym tluszczu jadalnym albo

pierogi z łososiem i szpinakiem

Hej, czytaliscie ostatnio Nowaka w Co Jest Grane? Zachwalal rybna knajpke, i miedzy innymi polecal pierogi z łososiem i szpinakiem. Strasznie mi tym apetytu narobil. Macie pomysl jak takowy farsz wykonac? I jaki sos bedzie do tego najstosowniejszy? pozdrawiam lalka

Re: pierogi ze szpinakiem!

Spróbuj zrobić farsz jak nadzienie do tary: podsmaż cebulkę, dodaj szpinak, a potem wystudź. dodaj jajka, śmietanę i stary serżółty. przypraw solą , pieprzem i gałką muszkatułową. zagęścić można kaszą manną. Takie pierogi mozna też zrobić w cieście francuskim (kupujesz gotowe) i do piekarnika

Farsz do pierogów ze szpinakiem

i białym serem. Jadłam takie pyszne pierogi w restauracji i chciałabym zrobić w domu i chcę zapytać, czy ktoś zna może przepis. Jakie proporcje i jakie przyprawy? Aha, szpinak mam mrożony Bonduelle w liściach. Widziałam wczoraj w Piotrze i Pawle ricottę na wagę (konsystencja twarogu, a nie

Pierogi ze szpinakiem

Przepis fajny jako podstawa, ja użyłem sera żółtego i topionego. Natomiast ciasto bez jajek, sama mąka i wrzątek, wychodzi delikatniejsze.

pierogi ze szpinakiem i fetą

Z jakim sosem zapiec lub jak odgrzać podczas imprezy? Pierogi chcę ulepić jutro, a podawać w sobotę, za wskazówki będę bardzo wdzięczna :) -- kuchniazone.blogspot.com/

Pierogi z ricottą i szpinakiem

Szykowałam się do nich z dobre pół roku. I w końcu podjęłam produkcję :) Składniki na farsz: 400 g mrożonych liści szpinaku 250 g ricotty 2 ząbki czosnku szczypta gałki muszkatałowej sól pieprz Nie podaję przepisu na ciasto, bo pewnie każdy ma swój. Ja używam mąki, ciepłej wody

Re: Pierogi ze szpinakiem

ugotowanymi ziemniakami doprawionymi czarną gorczycą, solą i pieprzem. Czuję, że dzisiaj coś takiego zrobię - mam smaka na ziemniaki z gorczycą i szpinakiem (pierogi trochę za długo się robi). Pozdrawiam kwiatuszek

Pierogi ze szpinakiem i pieczarkami

Jadłam takie kupne i były pyyyycha. Zrobiłabym chętnie sama, ale nie bardzo wiem, jak przygotować szpinak? Powinien być w liściach, ale co dalej konkretnie po rozmrożeniu z nim robić? Będę wdzięczna za rozjaśnienie w głowie :)

Re: Pierogi ze szpinakiem

Sama niestety nie robię pierogów ale podzielę sie przepisem na nadzienie do placka-tarty szpinakowej. Na patelni podsmażam posiekana cebulę, dodaję czosnek, szpinak, dużo czarnego pieprzu. Mieszam z tłustym białym serem, solę, czasami dodaję trochę fety. Jeśli masa jest trochę za gęsta

Re: Pierogi ze szpinakiem

Ja jadłam w Starym Młynie w Poznaniu takie pierogi, tyle, że z pieca. Wybrałam do tego sos z czosnkiem i było pysznie.

Re: Pierogi ze szpinakiem

z czym można podawać takie pierogi? jakiś sos? -- restauracja

Re: Pierogi ze szpinakiem :-)

aaa ciesze sie ze przepis sie przydal i pierogi wyszly:) -- la donna e mobile :) no i jeszcze Pinezka

Re: Pierogi ze szpinakiem

Gałki szczypta. I sugerowałabym duuużo czosnku - on się ze szpinakiem bardzo lubi. :)

Re: Pierogi ze szpinakiem

oj lubią się i to bardzo :-) szpinak nabiera zdecydowanego smaku w parze z czosnkiem

pierogi robię, pierogi...

nowy hicior - pierogi z bobem, jeszcze mi zbyt dobrze nie wychodzą, ale się uczę... a jutro po raz pierwszy zrobię ze szpinakiem (miłośnicy szpinaku łączcie się!!!), no, dziewczyny, czy taki chłop to nie skarb aby ? :c

Re: Pierogi ze szpinakiem

wychodzi na to, ze szpinak do wszystkiego pasuje :)) to mnie cieszy, bo uwielbiam i sprawdzam kazda szpinakowa ewentualnosc

Re: Pierogi ze szpinakiem

Jadłem "fabryczne", typu ruskich ze szpinakiem. Ruskich nie znoszę, ale te były zadziwiająco dobre.

Re: Pierogi ze szpinakiem :-)

Bardzo smakowicie wygladaj :) musze zrobic, uwielbiam szpinak :) -- *********************** Galeria

Re: Pierogi ze szpinakiem

A ja jadłem w Nowym Jorku tutejszego polskiego wyrobu takie ruskie ze szpinakiem. Zaskakująco dobre choć ruskich nie znoszę.

Re: Pierogi ze szpinakiem

Robię identycznie (tartę znaczy), tylko jeszcze serem żółtym startym posypuję. Bo pierogów też nie ulepię. Musiałabym wejść z kimś w spółkę - ja farsze, wspólnik ciasto i lepienie.

Re: Pierogi ze szpinakiem

Jeśli nie dostaniesz ricotty, użyj zwykłego białego sera i dodaj zeszloną na maśle poszatkowaną celbulkę i oczywiście takiż CZOSNEK. Czosnek ze szpinakiem bardzo się lubią. I jeszcze szczypta gałki.

Pierogi z piekarnika

witam Naszła mnie ochota na pierogi ze szpinakiem, chciałabym je upiec w piekarniku. Czy to powinno być inne ciasto niż na pierogi gotowane w wodzie? Jakie? Co dodajecie do szpinaku do pierogów? Nigdy nie robiłam pierogów więc wszystkie sugestie mile widziane:-). Aha i jeszcze myślała o

Re: Pierogi ze szpinakiem

Tak jak ja to pamiętam, to bez sera - ziemniaki i szpinak, może odrobina cebuli. Ale jestem pewien, że sera też można dodać.

Re: pierogi ze szpinakiem!

rozmrazam szpinak, na patelnie, dodaję ser fetę, mieszam do uzyskania jednolitego farszu, wciskam czosnek i faszeruję tym przygotowane pierogowe ciasto:)

Re: szpinak - pierogi

a ja robilam pierogi z farszem szpinakowo-miesnym - dominika sie zajadala (1,5 roczku) - ale troche roboty jest jak to z pierogami..

Pierogi z białym serem i szpinakiem

REWELACJA!!! Bardzo dobre z sosem czosnkowym. Polecam także pierogi z bobem.

Re: Pierogi ze szpinakiem

koniecznie trzba sprobowac z krupniokiem czyli kaszanka. Do tego troche galki, cynamonu i podsmazonej cebulki.

Re: Pierogi ze szpinakiem

polecam sos z serka topionego: smazymy cebule w drobnej kosteczce, dodajemy jedno opakowanie serka topionego, rozcienczamy mlekiem na oko, doprawiamy do smaku: ja lubie z czosnkiem i koperkiem

Re: Pierogi ze szpinakiem

Podobny przepis do tego co mówisz jest tutaj www.palcelizac.pl/?przepis=287 nie nalezy do najłatwiejszych, ale z tego cowidzę poradzisz sobie ;-)

Re: Pierogi ze szpinakiem :-)

Na trzeciej fotce wyglądają jak okularki, w których odbija się wiosenna soczysta trawka :) Śliczne ujęcie :)))

Re: Pierogi ze szpinakiem

to ja biegne na kolacje do ciebie hehe:)Bo dzis nie chce mi sie lepic:)) -- la donna e mobile :) Pomóżmy Małgosi no i jeszcze Pinezka

Re: Pierogi ze szpinakiem :-)

Ależ cieszą oczy :) -- BABSKIE PODZIEMIE - ZAPRASZAMY:)

Re: Pierogi ze szpinakiem

Koniecznie probuje nastepnym razem dodac do tych szpinakowych czosnek. -- Nowy komputer - zwany Ziemia - byl tak ogromny, ze czesto brano go za planete (...)

Pierogi (francuskie) z fetą/szpinakiem

W Lidlu można teraz kupić takie pierogi z ciasta francuskiego (?) z fetą lub szpinakiem i się zastanawiam, czy można takie zrobić w domu? Gotowe ciasto francuskie można kupić, natomiast nie mam pojęcia, jak można zrobić farsz serowy lub szpinakowy. Na serowym zależy mi bardziej :) Czy któraś z Was

Domowe pierogi

Pierogi ze szpinaku,miesa, ruskie,z kapusta i grzybami gdzie mozna w Płocku zjeść

Pierogi za szpinakiem i białym serem

powoli wodę. Rozwałkować na cienki placek. Wyrobić pierogi. Polać bułką tartą. Są przepyszne !!! Ja zrobiłam połowę pierogów z ciasta 'zielonego' a połowę z jasnego :) żeby było ładniej kolorystycznie :)

Re: Pierogi ze szpinakiem i pieczarkami

Według tego przepisu robiłam pierogi ze szpinakiem. Ja bym proponowała nie dodawać serka śmietankowego, bo spowoduje rozrzedzenie szpinaku, a co za tym idzie będzie problem z sklejeniem pierogów. Proponuje wrzucić zamrożony szpinak(w liściach) na patelnie, przykryć. Gdy już się odmrozi odlać

Re: pierogi ze szpinakiem i fetą

Nie lubię pierogów z sosem, zresztą np. gołąbków też. Pogrzałabym na maśle. Ze szpinakiem i fetą wolę naleśniki, ale na świeżo.

Re: Pierogi ze szpinakiem i gorgonzolą

Mi to by bylo szkoda gorgonzoli i uzylabym raczej tanszego lazura. A przepisy http://www.google.com/search?hl=pl&rls=com.microsoft%3A*%3AIE-SearchBox&rlz=1I7ADBF_en&q=pierogi+ze+szpinakiem+i+serem+ple%C5%9Bniowym&aq=0&aqi=g2&aql=&oq=pierogi++ze+szpinakiem+i+serem+p&gs_rfai= sa tu. -- dont hejt

Re: Pierogi ze szpinakiem i pieczarkami

ja kupuje siekany mrozony i doprawiam czosnkiem plus przyprawy i kaszką manną. Ale jest to trochę roboty zwłaszcza jak trzeba zrobic jeszcze ciasto na pierogi. Ja tez czasem chodzę do Starego Młynu na pierogi, ze szpinakiem też mają.

Re: Pierogi ze szpinakiem i pieczarkami

lub jakieś sery pleśniowe, wg uznania. Gwarantuję, że taki szpinak nadaje się do pierogów bez żadnego ekstra zagęszczania.

Pierogi z fetą i z szpinakiem z Lidla

Witam czy ktoś może próbował w/w pierozków sa z ciasta millo pieczone w piekarniku niedawno był dzień grecki i u Nas jeszcze sa ale nie wiem jak może smakować feta na ciepło ciastak z kremem takie ślimaczki są ok może ktoś podzieli sie doswiadczeniami pozdr.

Szpinak...

naleśniki z fetą i szpinakiem - spróbował kawałek, niedobre. Makaronu z sosem szpinakowym też nie chciał. Czy wasze dzieci lubią? W jakiej postaci? Może dodać do ciasta na pierogi (tylko kiedy ja pierogi zrobię, chyba na święty nigdy) albo naleśniki, a może do jakiś klusek? A może to mu szkodzi i powinnam

Re: Farsz do pierogów ze szpinakiem

fecie nie solę szpinaku, dodaję do każdego pieroga kosteczkę fety, trochę szpinaku i zawijam. Podaję odsmażone na maśle a do tego jogurt w kubeczku.

Re: pierogi lubię, pierogi...

Jeśli ty peteen jesteś najlepszym pierogorobem na forum to przyjmij do wiadomości, że ja jestem pierwszym pierogożercą. Pożeram pierogi ze wszystkim, w każdej ilości. Szpinak uwielbiam (np. naleśniki ze szpinakiem. mniam, mniam chociaż wiem, że narażam się wielu osobom nie wiedzieć czemu nie

Re: Pierogi ze szpinakiem i pieczarkami

> Ja bym proponowała nie dodawać serka śmietankowego, bo spowoduje rozrzedzenie s > zpinaku, a co za tym idzie będzie problem z sklejeniem pierogów. Nie jest to prawdą, zaprzeczam stanowczo. Wlasnie dlatego napisalam o wycisnieciu szpinaku po rozmrozeniu - serek tylko pomoze im sie

Re: pierogi z łososiem i szpinakiem

wydaje sie dosc proste. Szpinak mocno odparowac, do tego dodac posiekanego lososia i ja osobiscie bym doprawil znaczaco czosnkiem i galką. I tyle; farsz nakladac do pierogów -- "Przyrządzanie jedzenia jest wyłączną domeną kucharzy. Pytanie Chińczyka, czy wolałby mięso bardziej lub mniej

Szpinak

potrzebuję Waszej rady:) niedawno odkryłam szpinak i nie mogę nadziwić się, ze taki dobry. kupuję swiezy, myję i sparzam wrzątkiem. później na patelni z masełkiem, czosnkiem, serem pleśniowym. do pierogów lub makaronu bajka!a podpowiecie mi jeszcze jakieś inne mozliwości? np sprawdzony

Pierogi z białym serem i szpinakiem

Pierogi bardzo dobre, dodałam więcej czosnku do farszu. Polecam polać pierogi roztopionym masłem z bułką tartą i posypać startym parmezanem.

Re: Pierogi ze szpinakiem i pieczarkami

ja tez kupuje a nie robie pierogi i te kupne sa czasmi lepsze niz domowe ja kupuje tutaj www.frozenpierogies.com

Szpinak.

Szukam na dzis prostego przepisu wege , chetnie jakiś sos do pasty , może zapiekanka warzywna ? Znalazłam w necie głownie pierogi i lasagne i jeden przepis z farfale i cukinia ale może Wy mi cos ciekawego podpowiecie ?

Re: pierogi robię, pierogi...

Nie znoszę szpinaku błeeee. I pierogów z mięse, kapustą, ruskich. TYLKO Z OWOCAMI!!!!! :-))) skks

Re: Pierogi ze szpinakiem i pieczarkami

Zawsze mnie uczono, że do szpinaku powinno się dodawać jajko aby zniwelować zawarte w nim szczawiany, a poza tym doskonale ścina szpinak i nie trzeba dodawać bułki tartej żeby ten szpinak zagęścić. Inne dodatki jak sery, orzechy, pieczarki czy cokolwiek jeszcze zależy od upodobań.

Re: Pierogi (francuskie) z fetą/szpinakiem

Tylko w tym przypadku to jest obiad dla jednej osoby, znaczy dla mnie :) Luby żadnych szpinaków i serów typu feta nie je, ale z drugiej strony może mu podrzucę pomysł wykorzystania połowy takiej rolki do czegoś innego

Re: Farsz do pierogów ze szpinakiem

Oznajmiam, że zrobiłam ze szpinakiem (z czosneczkiem, odrobiną jogurtu, pieprzem, solą, cukrem i gałką oczywiście, czyli - na ostro) i fetą. Wyszły suuuuuper!!!

Re: pierogi ze szpinakiem i fetą

Pierogi w sosie? Zbrodnia. Jeśli nie chcesz ich gotować na świeżo, to ugotowane i natłuszczone (masłem) rozłóż w naczyniach zaroodpornych w jednej warstwie, przykryj folią alu i wstaw do nagrzanego pieca. 10 min w 180 wystarczy. -- cute but psycho. things even out

Re: Pierogi (francuskie) z fetą/szpinakiem

Ja robię, z ciecierzycą. Nie wiem, czy to dokładnie takie jak w Lidlu, ale bardzo są dobre. Bierzesz puszkę ciecierzycy, 100 g sera i 100 g szpinaku (może być świeży, może być mrożony, tylko taki trzeba wcześniej wyjąć z zamrażarki :o)). Miksujesz i już. -- Jak 100krotna mam raczej niewielki

Farsz do pierogów ze szpinakiem -uzupełnienie

Ciasto robię troszkę inaczej niż wszyscy. 3 szkl mąki, 2 łyżki śmietany, łyżeczka miękkiego masła, sól, jajko, bardzo ciepłe mleko. Takie ciasto jest bardziej miękkie. Do wersji z fetą możesz dodać do szpinaku cebulkę zrumienioną z odrobinką boczku.

Re: Pierogi (francuskie) z fetą/szpinakiem

Wsadzam do piekarnika na jakieś 15 min przy 210 stopniach (tak piszą na moim cieście, nie wiem, czy wszystkie mają taką samą instrukcję). Jamie (bo to jego przepis) każe spód pierożków podsmażyć przez parę minut, ale mi się nigdy nie chce. Robię pakieciki z gotowego ciasta i piekę, i tyle. Całości

ciasto bez jajek! pierogi ze szpinakiem!

Polecam przesiac make, dodac wody letniej z kropla oleju (na 250 g maki szklanka letniej wody z odrobina tluszczu wystarczy). Takie ciasto jest miekkie. No i moj ostatni hit - do farszu na ruskie dodac szpinaku, lekko pogdotowanego 3 min. w wodzie, tzn. zmiksowac z serem (troche trwa), nie

Re: pierogi robię, pierogi...

do szpinaku, drogi Peteenie, dodaj pokrojony w nieduza kosteczka boczek! I ugotuj pierogi nie w wodzie, ale w bulionie (moze byc z kostki) - Powodzenia .... i smacznego! peteen napisał: > nowy hicior - pierogi z bobem, jeszcze mi zbyt dobrze nie wychodzą, ale się > uczę... a jutro

Ciasto na pierogi ???

Jak przygotowuje się ciasto na pierogi? Bardzo proszę o przepis. Poza tym interesuje mnie też nadzienie - z serka ricotta i szpinaku oraz drugie - z mięsa drobiowego. Kto pomoże???

Re: Pierogi (francuskie) z fetą/szpinakiem

Z rolki ciasta aż tak dużo tego nie wychodzi, maks. dwa obiady. Z tym, że my sporo jemy :o) Daj znać, jak wyszło z mrożeniem. -- Jak 100krotna mam raczej niewielki biust, ale i u mnie równoważy go duża pupa ;)

pierogi z trawą

Kupiłem niby ze szpinakiem, a smakują jak ze trawą i jescze naprzyprawiane żeby się nie zorientować że nawalili trawy czy liści. Oszukaństwo trwa.

Re: Pierogi (francuskie) z fetą/szpinakiem

A coś więcej? :) W sensie robisz to z normalnego czy z francuskiego ciasta? Jaki ser? Jakie przyprawy? -- Wyprzedaż :)

Re: pierogi ze szpinakiem i fetą

Aha i w jakiej temperaturze ile min. zapiekać, żeby nie przesadzić ale żeby były dobrze zagrzane? -- kuchniazone.blogspot.com/

Re: Pierogi (francuskie) z fetą/szpinakiem

Przepraszam, straszne skróty myślowe uprawiam. Ciasto francuskie, zgodnie ze specyfikacją :o) Ja robię z tego takie większe paczuszki (ciasto 270 g kroję na cztery części), ale myślę, że jak Ci się chce, można spokojnie zrobić i mniejsze pierożki. Ser feta. Z przypraw daję trochę słodkiej

Re: Pierogi (francuskie) z fetą/szpinakiem

Ciasto można np. pokroić na paseczki, opcjonalnie zwinąć w spiralki (trzymasz za jeden koniec, a drugim kręcisz), posypać serem, sezamem, albo i niczym nie posypywać i upiec. Jako podgryzka schodzi u nas błyskawicznie. -- Jak 100krotna mam raczej niewielki biust, ale i u mnie równoważy go duża pu

Re: Pierogi z ricottą i szpinakiem

Jasne że można. Jak je robiłam, to nie było jeszcze tak dużo świeżego, jak jest teraz. Generalnie, nawet lepiej ze świeżego :) -- historiapewnejnarzeczonej.blox.pl/html - Ja przedślubnie

Re: pierogi ze szpinakiem i fetą

dzięki za radę :), wiem że niektórzy robią w sosie np. serowym stąd ten pomysł -- kuchniazone.blogspot.com/

Re: Pierogi (francuskie) z fetą/szpinakiem

Te lidlowe są mrożone i tam jest mrożona feta (plus inny ser i coś jeszcze), więc chyba można mrozić. Po prostu jak kupię ciasto, zrobię farsz, to bez mrożenia jadłabym pewnie przez parę dni, a tak bym sobie zamroziła. Muszę przetestować:) -- Cz, 11-07-2013 Forum: STANIKOWE OFFTOPY - Re: Pierogi (francuskie) z fetą/szpinakiem

Re: Pierogi ze szpinakiem i pieczarkami

Moze byc w lisciach albo mielony. Odmroz, wycisnij lapa nadmiar soku, dopraw (sol, pieprz, czosnek, gałka), dodaj serek (smietankowy, mielony twarogowy itp) i podsmazone pieczarki, imo nie trzeba go nawet gotowac (jesli chcesz, podgrzej go po rozmrozeniu, przed dodaniem serka w kazdym razie). --

pierogi, jaki sos?

Nadzienie pierogów to szpinak, odrobina czosnku, sól, pieprz, jajko i ser feta. Obowiązkowo muszę podać z sosem. Jaki by pasował? -- „Każdy człowiek jest jak księżyc. Ma swoją drugą stronę której nikomu nie ukazuje.”

Re: Pierogi (francuskie) z fetą/szpinakiem

Pycha :) Ciasto francuskie uwielbiam i takie w postaci przegryzek bym jadła notorycznie, ale wtedy bym pewnie przytyła i to nieźle. -- Wyprzedaż :)

Re: Pierogi (francuskie) z fetą/szpinakiem

I normalnie pieczesz, tak? (Wiem, debilne pytanie ;)) W sensie kupuję gotowe ciasto, wkładam do środka farsz i wsadzam do piekarnika? A mroziłaś je kiedyś? -- Wyprzedaż :)

Re: pierogi z łososiem i szpinakiem

Rosyjskiego przez 4 lata liceum nie udalo mi sie opanowac, ale i tak dzieki. A macie jakis pomysl na sosik do takich pierogow?

Re: pierogi z łososiem i szpinakiem

Gość portalu: lalka napisał(a): > A macie jakis pomysl na sosik do takich pierogow? Wg. mnie najbardziej pasuje jakis "bialy", np. kwasna smietana z czosnkiem i czarnym pieprzem, beszamelowy z galka i koperkiem. Ten pierwszy pomysl bardziej mi sie podoba.

4 sposoby na zawijanie pierogów

4 sposoby na zawijanie pierogów