Przeszukano 111 033 178 wypowiedzi na 4 108 forach

masa z pianek - pozostałe wpisy

Soruj: wg trafności wg daty

Re: Masa z pianek.

Dzięki za radę - zrobiłam krem budyniowy. A ja robię masę z pianek ze strony "moje wypieki". Pozdrawiam.

Re: Masa z pianek.

Co to jest masa z pianek? -- Robimy dla Polski dużo, bardzo dużo... aż trudno wymienić. Drobiu mówię stanowcze STOP!

Masa z pianek.

Dziewczyny pomóżcie.Zamierzam robić tort, na wierzchu ma być masa z pianek. Podpowiedzcie mi czym wysmarować tort z wierzchu?Podobno pod tą masę nie można dawać bitej śmietany.Można go posmarować z wierzchu tylko dżemem czy musi być jakaś masa maślana? Pomóżcie:)

masa na tort z marshmallows - jakie pianki?

Witam, potrzebuję porady w sprawie marshmallows. Będę pierwszy raz robić masę na tort, jakie pianki wybrać - smerfy z haribo czy jakieś inne? Jak uzyskać te kolory? Porozcinać te pianki? Ale tak dokładnie chyba się nie da...np. w przypadku smerfów. Barwników spożywczych nie posiadam i już nie zdążę

Re: Masa z pianek.

Chyba chodzi o to: fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,79590247,80837138,0.html?v=2 Tutaj bardzo rozbudowany wątek. -- grubajadzia.blogspot.com

Re: Masa z pianek.

Wyszło dobrze, masa fajnie układa się na torcie. W smaku bardzo słodkie:), ale ja lubię takie cuda. Smakowało mi bardziej niż marcepan. Kupiłam "Jojo" w Lidlu.

Re: Masa z pianek.

Dzięki, nie znam się na tych nowościach tortowych, sama nazwa mnie odpychałaby od zrobienia z tego masy na tort;) -- Robimy dla Polski dużo, bardzo dużo... aż trudno wymienić. Drobiu mówię stanowcze STOP!

Masa marshmallows/pianki - kopalnia wiedzy

Przepis na masę z pianek w/g Konwaliowej: 450 g marsmallows białych 1 kg cukru pudru 3 łyżki wody Pianki stopić w kąpieli wodnej, dodac polowe cukru i wymieszac. Nastepnie dodac pozostaly cukier i ugniesc na elastyczna mase. Mozna dodac barwnik spozywczy. Masa ma konsystencje plasteliny, swietnie

Re: Masa marshmallows/pianki - kopalnia wiedzy

Masę piankową robiłam 3 razy i juz nigdy więcej. Klei się, paprze i pomimo dosypania 2 razy większej ilości cukru niż w przepisie ciągle się klei. Może to zależy od pianek ale wypróbowałam za każdym razem inną firmę i rezultat ciągle ten sam. Zdecydowanie wolę masę z przepisu z żelatyny, glukozy i

Re: Masa marshmallows/pianki - kopalnia wiedzy

mariolaw8 napisała: > śledzę wątek ,mam zamiar zrobić tort z masą marsmallows, mam pytanie czy barwni > k można dodać do rozpuszczających się pianek w kąpieli wodnej Mariolo ja robiłam wlaśnie tak, dodawałam barwniki do rozpuszczających się pianek . Pozdrawiam

Re: Masa marshmallows/pianki - kopalnia wiedzy

śledzę wątek ,mam zamiar zrobić tort z masą marsmallows, mam pytanie czy barwnik można dodać do rozpuszczających się pianek w kąpieli wodnej

Re: Masa marshmallows/pianki - kopalnia wiedzy

Witajcie, zainspirowana waszymi wspaniałymi dziełami postanowiłam i ja spróbować :) Zrobiłam masę piankową z pianek Haribo, jedno opakowanie na próbę rozpuściłam wg przepisu, ale zrobiła się z tego kleista masa, która w żaden sposób nie przypimina plasteliny :( Możecie mi wyjaśnić, jak

Re: Masa marshmallows/pianki - kopalnia wiedzy

.youtube.com/watch?v=p9rlJeJsJR0 Poradziłam sobie bez mikrofali, stosując zwykłą kąpiel wodną do rozpuszczenia pianek i dużą część cukru dodałam, gdy masa była jeszcze nad parą. Łatwiej wtedy się łączy. A pianki pocięłam nożyczkami na mniejsze kawałki i wyczekłam, aż się same rozpuszczą, podlewając w trakcie tymi kilkoma

Re: Masa marshmallows/pianki - kopalnia wiedzy

Przygotowanie zajmuje do okolo poltorej godziny - topienie, wyrabianie. Jaka jest cena masy? Cena pianek + cena cukru. ;) Jezeli kupisz gotowa, to drozej, ale oszczedzasz poltorej godziny ;) -- Save the Earth... it's the only planet with chocolate.

Re: Masa marshmallows/pianki - kopalnia wiedzy

Robię masę z dużej ilości pianek, faktycznie barwienie, jest pewnym utrudnieniem. Mam barwniki firmy Wilton, i dodaję je już podczas topienia, póżniej najwyżej coś jeszcze dodaję, jeżeli kolor mi jeszcze nie pasuje. Odkąd zaczęłam wyrabiać masę w foliowych rękawiczach (nezbyt to wygodne), nie ma

Re: Masa marshmallows/pianki - kopalnia wiedzy

wiedzma30 napisała: > Przygotowanie zajmuje do okolo poltorej godziny - topienie, wyrabianie. > Jaka jest cena masy? Cena pianek + cena cukru. ;) > > Jezeli kupisz gotowa, to drozej, ale oszczedzasz poltorej godziny ;) otoz zrobilam rekonesans i zakladajac, ze 90g pianek jojo

Re: Masa marshmallows/pianki - kopalnia wiedzy

Zrobiłam wczoraj tort z wierzchem z lukrów plastycznych. I bardzo się zdziwiłam - wcale to nie było takie proste. Znacznie łatwiej wałkowało mi się kiedyś i przede wszystkim układało - masę z marshmallows. Pianki nie drą się, nie śmierdzą i znacznie lepiej smakują. Tylko roboty z przygotowaniem

Dot. dekoracji z masy z pianek marsmallows

Chcę dziś po raz pierwszy udekorować tort masą z pianek marsmallows. I moje pytanie w związku z tym: gdzie przechować taki tort do jutra? W lodówce, czy w zimnej piwnicy? I czy w ogóle da się przechowywać tak udekorowany tort, czy należy dekorować przed podaniem? Dziękuję z wszelkie wskazówki

Re: Masa marshmallows/pianki - kopalnia wiedzy

Topie (zazwyczaj w "miedzyczasie" gdy robie cos innego ;), ugniatam. A robisz z pol kg pianek i 1 kg cukru? To sprobuj jeszcze wgniesc w te bryle barwnik - tak, zeby kolor byl w miare internsywny, a nie "zdechly" i zeby nie bylo smug... Ostatnio farbowanie masy na niebiesko

Re: Masa marshmallows/pianki - kopalnia wiedzy

zeberr napisała: > Zrobiłam wczoraj tort z wierzchem z lukrów plastycznych. I bardzo się zdziwiłam > - wcale to nie było takie proste. Znacznie łatwiej wałkowało mi się kiedyś i > przede wszystkim układało - masę z marshmallows. Pianki nie drą się, nie > śmierdzą i znacznie lepiej

Re: Torty.

pieke wlasne, ozdabiac umiem i nie wiem czemu niektore z was pisza, ze te ozdabiane masa cukrowa sa niesmaczne. Owszem, masa cukrowa sama w sobie jest slodka i mdla (choc z pianek wchodzi smaczniejsza) ale dekoracji jesc nie trzeba (choc dzieci uwielbiaja) a w srodku moze byc kazdy smak. Ogladalam

Re: Kolorowo i owocowo - nie tylko słodkie przepi

PIANKA KAWOWA Z WIŚNIAMI 1/2 kg mrożonych wiśni, 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej, 1/3 szklanki soku winogronowego, 3 łyżki cukru, 2 jaja, 200 ml śmietany Sok winogronowy zagotuj z cukrem. Dodaj wiśnie, gotuj 10 minut. Kawę rozpuść w łyżce wody. Białka ubij. Żółtka utrzyj z 2 łyżkami cukru pudru i

Re: A może wątek kulinarny IX

PIANKA KAWOWA Z WIŚNIAMI 1/2 kg mrożonych wiśni, 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej, 1/3 szklanki soku winogronowego, 3 łyżki cukru, 2 jaja, 200 ml śmietany Sok winogronowy zagotuj z cukrem. Dodaj wiśnie, gotuj 10 minut. Kawę rozpuść w łyżce wody. Białka ubij. Żółtka utrzyj z 2 łyżkami cukru pudru i

Re: Masa marshmallows/pianki - kopalnia wiedzy

Dla inspiracji :) picasaweb.google.com/cris197722/Pasteles#5408694807884132962 -- Jasne są tylko płytkie strumyki.

Re: Cukierniczki-sernik na zimno/żelatyna

Mniej żelatyny na tyle samo wody. Albo wypróbuj sobie to: www.oetker.pl/pl-pl/nasze-produkty/zelatyna/zelatyna-fix-deserowa.html tam masz podane ile brać na ilość masy

Re: Masa marshmallows/pianki - kopalnia wiedzy

Trzeba ladnie rozwalkowac i gotowe. A jak sie naklada rozwalkowany placor na torcie mozesz zobaczyc na filmikach i zdjeciach z tego watku. Powodzenia! -- Save the Earth... it's the only planet with chocolate.

Re: Masa marshmallows/pianki - kopalnia wiedzy

Witam, a jak robicie, ze masa na torcie wyglada gladziutko,obciąga ładnie tort i nie jest pomarszczona? Jak to sie walkuje, zeby taki tort gladki uzyskac? bede zabierala sie pierwszy raz za te mase, troche sie boje :-))

Re: Masa marshmallows/pianki - kopalnia wiedzy

Rewelacyjny przepis!!! Oto mój torcik. Pierwszy z tej masy:) Ale zapewne nie ostatni:) Można go zobaczyć w moich zdjęciach:)

Re: Masa marshmallows/pianki - kopalnia wiedzy

Witam, co można zrobic z masą (niewałkowaną) która została po robieniu torta kilka miesięcy temu? Czy da się ją jeszcze jakoś wykorzystać?

Re: Masa marshmallows/pianki - kopalnia wiedzy

Dzwoniłam do producenta barwników do jajek, spytałam czy można tymi barwnikami zabarwiać masy do pokrycia tortów. Pani odpowiedziała, że jak najbardziej można tylko aby robić to z dużym umiarem bo barwniki są bardzo silnie barwiące i żeby nie przesadzić z intensywnością koloru.

Re: Umiecie dekorowac torty i inne ciasta?

kouda napisała: > podaj przepis edel, na te swoje masy plis > na dzieciece torty to moze i fajny pomysl? Ja nie Edel, ale napiszę moj;) Paczka "pianek", cukier puder, barwnik. Rozpuszczasz "jojo" w parze wodnej, dodajesz cukier puder i barwnik. Włala:)

Re: Masa marshmallows/pianki - kopalnia wiedzy

Witam :) Bardzo się cieszę, że mogłam w końcu dowiedzieć się jak zrobić tą masę. Od kilku lat piekę torty dla moich dzieci. Są bardzo różne. Ale zawsze chciałam upiec i udekorować takiego jak na tych zdjęciach. które oglądałam właśnie tutaj. To wspaniale, że właśnie dziś znalazłam tą stronę. W

Re: Masa marshmallows/pianki - kopalnia wiedzy

witam zrobilam ozdoby wielkanocne na mazurki itp (marsmallows dwukolorowe rozdzielilam i biale "wykapane "porozkladalam do miseczek plus rozne barwniki wyszly cudowne tetraz pytanie jak je przytwierdzic do mazurka ktory np jest oblany galaretka albo do ciasta w ogole? oczywiscie chodz

Re: Masa marshmallows/pianki - kopalnia wiedzy

może ktoś inny pomoże? Do soboty niedaleko :( -- http://dzidziusiowo.pl/php/img-29052009012.jpg http://dzidziusiowo.pl/php/img2-22122003004_1031431456_Pawe%B3_4.jpg

Re: Masa marshmallows/pianki - kopalnia wiedzy

Trzeba dodawac cukru pudru, az przestanie sie lepic i osiagnie konsystencje plasteliny. -- Save the Earth... it's the only planet with chocolate.

Re: Masa marshmallows/pianki - kopalnia wiedzy

Wiedźmo, wstyd się przyznać, ale dziś próbowałam ulepić niektóre małe elementy przed Sobotnią Wielką Próbą Robienia Tortu ze Scooby Doo i podsypywałam masę MĄKĄ....to się strasznie brudzi!!!! Czy kiedy użyję, jak Pan Bóg przykazał, cukru pudru to on nie będzie brudził lukru?? (nie podoba mi się jak

Re: Masa marshmallows/pianki - kopalnia wiedzy

Maki daje sie malutko. Zanurzam dlon w mace, otrzepuje i dopiero "smaruje" blat pod masa. Jak juz poloze mase na tort, to omiatam ja delikatnie z maki miękkim pędzlem i nie ma sladow. >Czy kiedy użyję, jak Pan Bóg przykazał, > cukru pudru to on nie będzie brudził lukru?? Mysle, ze

Re: Masa marshmallows/pianki - kopalnia wiedzy

Czym smierdzi lukier plastyczny? Pianki maja smak i zapach jakis waniliowy, albo cos bardzo podobnego.

Re: Masa marshmallows/pianki - kopalnia wiedzy

Wiedzmo, po ile wlasciwie wychodzi 1 kg tej masy z marshmallows i ile czasu zajmuje jej przygotowanie? pzdrwm:)

Re: Masa marshmallows/pianki - kopalnia wiedzy

witam serdecznie :) czy moglby mi ktos powiedziec jak nalozyc ta mase z pianek na tort takj, zeby sie nie porozrywala? przymierzam sie do zrobienia tortu z barbie, ale nie mam telentu do tego :(

Re: Masa marshmallows/pianki - kopalnia wiedzy

czy te mase mozna zamrazac? i co potem? -- tickers.baby-gaga.com/t/eleeleabu20000325_-8_Weronika.png

Re: Masa marshmallows/pianki - kopalnia wiedzy

juz wiem co z ta masa. to nie o gaze chodziło tylko o rajstopy. podobno walkuja sie rewelacyjanie. ktoś spróbuje? -- sygnaturke usunięto uzytkownik naruszył regulamin Forum

Re: Masa marshmallows/pianki - kopalnia wiedzy

ostatnio wyczytałm że zeby sie masa nie kleila do wałka trzeba go znaczy wałek zapakowac w gaze.... ile w tym prawdy? ktoś to sprawdził? -- sygnaturke usunięto uzytkownik naruszył regulamin Forum

Re: Masa marshmallows/pianki - kopalnia wiedzy

Mase piankowa? Ja trzymam w szczelnie zamknietych woreczkach w szufladzie w lodowce. W czasie robienia tortu nie chowam masy do lodowki, tylko trzymam w zamknietym woreczku na szafce. Dopiero pozostalosci chowam.

Re: Masa marshmallows/pianki - kopalnia wiedzy

ja nie podsypuje mas cukrowych niczym, wlasnie w obawie przed zanieczyszczeniem kolorow i utrata konsystencji... (jesli masa zbytnio sie ogrzeje po prostu czekam chwile az przestanie sie lepic i pracuje dalej). hmm... na tortowni radza podsypywac tylko cukrem pudrem. wydaje mi sie, ze przyczyna

Re: Masa marshmallows/pianki - kopalnia wiedzy

Zapytam tak z ciekawości: co ty robisz z tą masą przez półtorej godziny?? Ja robiłam ją wielokrotnie i co prawda nigdy nie mierzyłam czasu, ale myślę, ze nie zajmuje mi to dłużej niż pół godziny minut.

Re: Masa marshmallows/pianki - kopalnia wiedzy

> juz wiem co z ta masa. to nie o gaze chodziło tylko o rajstopy. podobno walkuja > sie > rewelacyjanie. ktoś spróbuje? hmm... mozna tez zainwestowac w walek nieprzywierajacy :) natomiast zwyklym drewnianym walkiem polecam walkowac stopniowo, raczej lekko, raz po razie (nie tam i z

Re: Masa marshmallows/pianki - kopalnia wiedzy

Wiedźmo, kojarzysz może stronkę cukierni, na której w galerii był m.in. ul z pszczołami, ser i myszki, foki na krze? Świetne były te torty, a ja za nic nie mogę tego znaleźć...

Re: Masa marshmallows/pianki - kopalnia wiedzy

Po co? Po to, zeby w 5 watkach na stronce nie pojawialo sie pytanie skad, jak i co z tymi pankami ;)

Re: Masa marshmallows/pianki - kopalnia wiedzy

pare postow wyzej masz link od dziewczyn, super obrazkowo pokazana technika. Wlasnie skonczylam swoj pierwszy tort z masa piankowa. Jest super. Robilam z 3 kolorowych zakreconych, nie dodawalam barwnika, bo robilam probny tort. Wyszedl piekny seledynek Masa polezala z 10 min w woreczku i zrobila

Re: Masa marshmallows/pianki - kopalnia wiedzy

Mysle, ze wyrabianie w rekawiczkach czy bez nie ma tutaj zadnego znaczenia ;) Barwniki wiltona zmywaja sie z rak bez problemu. Nie moge barwic w czasie rozpuszczania - to napewno latwiejsze, bo zawsze potrzebuje jeszcze innego koloru. A mase robie zazwyczaj z poltorej porcji. -- Save the Earth...

Re: Masa marshmallows/pianki - kopalnia wiedzy

Bede w koncu robic - tort potrzebuje na sobote wieczorem, pracuje codziennie do 18 i mam pytanie: kiedy moge zaczac, zeby zdarzyc z lepieniem ale i zeby tort byl swiezy? Moze nie robic masy z bitej smietany? -- Forum prawne

Re: Masa marshmallows/pianki - kopalnia wiedzy

oliwija napisała: > ostatnio wyczytałm że zeby sie masa nie kleila do wałka trzeba go znaczy wałek > zapakowac w gaze.... ile w tym prawdy? ktoś to sprawdził? jak na moj gust to prawdy w tym niet - wydaje mi sie, ze masa podczas walkowania przyklei sie do gazy... (i dojdzie problem z

Re: Legowisko Gabrieli..

przymrozki napisała: > Hmm. Takie legowisko mogło być wygodniejsze niż polówka, a Gabrysia mogła nie l > ubić łóżek, bo miały elementy stalowe jak oczy Pyziaka, a może nawet kłamały ja > k on. Ale czemu polówka? Nie może być gruba, wygodna pianka? Żadnych stalowych elementów! Ale

Re: Masa marshmallows/pianki - kopalnia wiedzy

Ja zawsze zaczynam 2 dni przed "godzina zero" ;) Jednego dnia pieke placki, a na drugi, przekladam kremem, chlodze w lodowce - bo latwiej jest nakladac mase na torcie, ktory nie "jezdzi" - jest stabilny. I wieczorem-noca ozdabiam.

Re: Masa marshmallows/pianki - kopalnia wiedzy

U mnie ten zapach został do końca. Na początku ugniotłam na tyle, żeby był miękki. peeky_wicky, a podsypywałaś czymś lukier w trakcie wałkowania? Ja cukrem pudrem i tak myślę, czy nie za dużo go w sumie było. Nie wiem, czy można też skrobią, tak jak wiedźma radzi z piankami. Dodatkowy minus to

Re: Okna Norma 2000

zaprawie i piance montażowej. Narobili masę szkód, mimo że zabezpieczyłem miejsce pracy. Powyrywane kontakty, porysowane ściany, zniszczone meble.

Re: zakupy w turcji

> nie zawsze mozna wypożyczyć, a jeśli nawet, to własna dopasowana pianka czy mas > ka jest zupełnie czymś innym niż sprzęt z wypożyczalni Wow pianka z krotkim rekawem ma taka duza objetosc, ile ty wazysz????

Re: Dot. dekoracji z masy z pianek marsmallows

a wiedźma tak się napracowała... forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=77521457 spójrz - wątek przyszpilony na górze forum

Re: gotujące/piekące dla alergików - pomóżcie...

kokosowej zgodnie z przepisem, to dodajesz galaretkę (na piankę do przełożenia) albo żelatynę - na masę wierzchnią. Nie straci "fasonu".

Re: gdzie kupić masę cukrowa/ lukier plastyczny?

ja osobiście nie wiem, ale czytałam kiedyś że taką masę można zrobić z pianek marshmallow, poczytaj na necie

Re: To nie jest bajka czyli coś o jajkach

OMLET NADZIEWANY 3 żółtka, 2 łyżki mąki i trochę mleka rozbić dobrze, dodać piankę z białek, wylać masę na roztopione masło na patelni, zarumienić po obydwu stronach i nadziać borówkami lub czarnymi jagodam i wiśniami bez pestek, jabłkami, zwinąć i podać. -- http://fotoforum.gazeta.pl/photo/1/wb

Re: Świąteczne przepisy kulinarne II

OMLET NADZIEWANY 3 żółtka, 2 łyżki mąki i trochę mleka rozbić dobrze, dodać piankę z białek, wylać masę na roztopione masło na patelni, zarumienić po obydwu stronach i nadziać borówkami lub czarnymi jagodam i wiśniami bez pestek, jabłkami, zwinąć i podać. -- http://fotoforum.gazeta.pl/photo/1/wb

Re: Świąteczne przepisy kulinarne II

z proszkiem do pieczenia starannie wymieszać, dodając piankę z białek. Gotową masę wyłożyć na opłatki. Piec w niezbyt gorącym piecu 15-20 minut.

Re: sernik na zimno z torebki

Az takie sztywne to nie ale kiedyś udało mi się zrobić w miare dobry taki nie rozwalający się, a teraz to normalnie ta masa to jak pianka taka a wolalabym trochę sztywniejsza

nowa "ciastolina" z reklamy - pomożecie?

Reklamują taka nową super masę plastyczną/piankę co podobno nie zasycha i jest miękka i cudowna, ma kolor szaro-biały. Jak to draństwo się nazywa? Starsza chce na urodziny i nie wiem czego szukać. Muszę kupić najpóźniej w sobotę.. -- http://lilypie.com http://lpmm.lilypie.com/6hsap1.png http

Re: czym zastąpić mascarpone

Krem na mascarpone jest gęsty, tłusty, trochę jak nasze kremy maślane. Jeśi masz philadelphię, to zrobiłabym jako masę piankę typu "sernik na zimno" - bita śmietana, serek, żelatyna lub smakowa galaretka. Tak czy inaczej przepis musisz zmodyfokować, bo samo podstawienie mascarpone twarogiem nie

Re: Czym "pokryc/polac/ tort?

Kupisz na allegro lub można zrobić z pianek tu masz np.jak zrobić kotlet.tv/masa-marshmallows-do-dekoracji-tortow

Re: mini relacja

Nie wiem co dodac , wszystko to niuansy a cala sytuacje mozna sobie wyobrazic jaka normalna i korzystna jak i przeciwnie sado maso trenera .samo walenie pianka nie jest problemem , problemem moze byc trener ale nie musi.

Re: A może wątek kulinarny IX

ogniu, dopóki masa nie odstanie od rondla. Po ostudzeniu masy wbić stopniowo 3 jajka, wyrabiając ciągle ciasto łyżką drewnianą. Z dodaniem 4-go i 5-go jajka należy być ostrożnym, aby ciasto nie było za rzadkie. Jeżeli ciasto ma połysk, zbyteczne jest dodawanie kolejnego jajka, w przeciwnym razie dodaje

Re: Przepisy kuchni staropolskiej II

ogniu, dopóki masa nie odstanie od rondla. Po ostudzeniu masy wbić stopniowo 3 jajka, wyrabiając ciągle ciasto łyżką drewnianą. Z dodaniem 4-go i 5-go jajka należy być ostrożnym, aby ciasto nie było za rzadkie. Jeżeli ciasto ma połysk, zbyteczne jest dodawanie kolejnego jajka, w przeciwnym razie dodaje

Re: Przepisy kuchni staropolskiej II

ogniu, dopóki masa nie odstanie od rondla. Po ostudzeniu masy wbić stopniowo 3 jajka, wyrabiając ciągle ciasto łyżką drewnianą. Z dodaniem 4-go i 5-go jajka należy być ostrożnym, aby ciasto nie było za rzadkie. Jeżeli ciasto ma połysk, zbyteczne jest dodawanie kolejnego jajka, w przeciwnym razie dodaje

Re: Mam powiodła i orzechy jakie ciasto?

Pianka: 5-8 białek 1/2 szkalnki cukru dwa kisiele Starte (nie zmielone) orzechy włoskie Masa: 1,5-2 kostki masła 0,9 litra mleka 2 łyzki maki 2 jajka 0,5-1 szkalnki cukru (wg uznania) 3 budynie malinowe Wyrobić ciasto, podzielic na 2 części i rozłozyć na blaszkach. Na cieście rozsmarowac

Re: Drzwi zewnętrzne

odporniejsza, jednak w środku jest tzw. wypełnienie. I ono np. potrafi puchnąć, jeśli producent użył np. złego składu pianki. Jest też ramiak, który trzyma całe skrzydło. Użycie nieodpowiedniego może prowadzić do wypaczenia. Ułożenie zawiasów też jest istotne - jest masa czynników które mają wpływa na jakość

Re: Obiecany deser

jakie chcesz margaryne cukier zoltka utrzec mikserem ,wczesniej rozpuszczona zelatyne polaczyc z malenkie I dodac do tej masy ,dodac ubita piane z bialek I gotowe, dzielimy na dwie czesci ja dodaje do jednej bakalie do drugiej 2lyzki kakao wychodzisz tego taka pianka delikatna dwukolorowa,kto chce

Re: Świąteczne przepisy kulinarne II

, budynie, kaszę mannę. Na końcu 2 szklanki musu z kiwi. Ubij pianę z białek, połącz z masą serową. Ciastem wyłóż tortownicę i wylej masę serową z kiwi. Piecz około 60-80 minut w temperaturze 170 C. Wystudź przy uchylonych drzwiach piekarnika. Pianka: Galaretkę i żelatynę rozpuść w szklance wrzątku

Re: Kolorowo i owocowo - nie tylko słodkie przepi

, budynie, kaszę mannę. Na końcu 2 szklanki musu z kiwi. Ubij pianę z białek, połącz z masą serową. Ciastem wyłóż tortownicę i wylej masę serową z kiwi. Piecz około 60-80 minut w temperaturze 170 C. Wystudź przy uchylonych drzwiach piekarnika. Pianka: Galaretkę i żelatynę rozpuść w szklance wrzątku

Re: Torty z masy cukrowej- robi ktoś?

ładna i prosta była masa z pianek marshalow tyle że niezjadliwa wcale :/ -- >>Wyższa Szkoła Złudzeń i Nieuzasadnionego Zadowolenia z Własnych Dokonań<<

Re: Moje tortowe dzieło :)

nie mój świat, ozdobiłabym masą z pianek ;) Wygląda za to na przepyszny :) -- Wózkomania

Re: A może jedzynie

. Masę przełożyć do szklanek lub salaterek. Odłożyć do stężenia. Drugą galaretkę przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Ubijać mikserem tak długo aż powstanie pianka. Odłożyć do stężenia. Gotową galaretkę można ozdobić bitą śmietaną oraz malinami. Dla maluchów robimy tę samą wersję ale bez

ciasta kiedy kupujecie pieczecie na Wielkanoc?

Chodzi mi o ciasta z bitą śmietana czy z kremem.Kupiłam wczoraj i jestem ciekawa czy do jutra będzie dobre?Jak myslicie.Jedno mam z masą śmietanowo truskawkową a drugie pianka tofii.Mogłam dziś kupić ale czy bym kupiła jak wszędzie kolejki.

Re: Lodowe smaki - wspomnienia...

SERNIK Z PIANKĄ ŚMIETANKOWĄ Na biszkopt: 5 jajek, 1 szklanka cukru, 1 opakowanie cukru waniliowego 3/4 łyżki mąki pszennej, 2-3 łyżki mąki ziemniaczanej, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 3 łyżki kakao, 2 łyżki oleju; Masa: 1 kg sera z wiaderka, 2 galaretki truskawkowe; Pianka: 2 opakowania bitej

Re: Kolorowo i owocowo - nie tylko słodkie przepi

SERNIK Z PIANKĄ ŚMIETANKOWĄ Na biszkopt: 5 jajek, 1 szklanka cukru, 1 opakowanie cukru waniliowego 3/4 łyżki mąki pszennej, 2-3 łyżki mąki ziemniaczanej, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 3 łyżki kakao, 2 łyżki oleju; Masa: 1 kg sera z wiaderka, 2 galaretki truskawkowe; Pianka: 2 opakowania bitej

Ciasto S'mores

Ciasto S'mores

Nie znalazłeś tego, czego szukasz? Zapytaj ekspertów

Zdjęcia - masa z pianek

Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną.

Regulamin