Przeszukano 111 027 950 wypowiedzi na 4 107 forach

alfa 1 globuliny - pozostałe wpisy

Soruj: wg trafności wg daty

Re: Problem z wątrobą podejrzenie NASH

witam czy ktos pomoze interpretowac proteinogram ?? Białko całkowite 78,60 g/l 64,0 83,0 N Albuminy 52,20 % 55,80 66,10 L alfa-1-globuliny 4,30 % 2,90 4,90 N alfa-2-globuliny 8,80 % 7,10 11,80 N gamma-globuliny 20,70 % 11,10 18,80 H Beta1 7,00 % 5 7 N Beta2 7

Re: Wynik biopsji BLAGAM o opinie!!

dodatkowo zrobiłam: *gastroskopie wynik okej *INR wynik okej *proetingoram tutaj niestety odchylenia są Białko całkowite 78,60 g/l 64,0 83,0 N Albuminy 52,20 % 55,80 66,10 L alfa-1-globuliny 4,30 % 2,90 4,90 N alfa-2-globuliny 8,80 % 7,10 11,80 N gamma-globuliny 20,70 % 11,10 18,80 H Beta1 7

Proteinogram

Uprzejmie proszę o interpretację wyniku proteinogramu. Czy wartości podwyższone w tym wypadku mają jakieś znaczenie? Proteinogram: Albuminy % - 56,4(norma 60-71) L Alfa-1 globuliny % - 2,20 (1,40-2,70) Alfa-2 globuliny % - 12,10 (7-11) H Beta globuliny % - 13,3 (8-13) H Gamma globuliny % - 16

Proteinogram u roczniaka i morfologia- proszę

jest jakoś strasznie dokuczliwy ale jest, furczy mu ciągle musi odkasłać, do tego inhalujemy się solą fizjologiczną i przy większym kaszlu pulmicort. Proteinogram wyszedł cały źle, jestem strasznie zmartwiona. w nawiasie podaje normy laboratoryjne Albuminy %55,98 ( 53-66) Globuliny alfa 1 5,68 ( 2

Re: proszę o interpretacje wyników krwi dziecka

RBC 4,6 M/ul; HGB 11,9 g/dl; HCT 34,0%; MCV 73,9 fl; RDW 15,5%; PLT 304 K/ul; WBC 12,53 k/ul; rozmaz manualny: pał. 2%; segm. 25%; eoz. 1%; bazo. 1%; mono. 1%; limf. 70%; albuminy 4,43 g/dl; alfa1-globuliny 0,27 g/dl; alfa2-globuliny 0,94 g/dl; beta1-globuliny 0,45 g/dl; beta2-globuliny 0,24 g

Re: utrata bialka 2,5g dziennie o czym swiadczy?

Aha bylo jeszcze robione bad Proteinogram z surowicy tyle ze juz ponad 1,5 roku temu( na poczatku wykrycia choroby) ale wyniki oprocz alfa globuliny(6,74% , norma: 1,0-4,0) wyszly rowniez w normie ( bialko calkowite 6,74 albuminy 63,18 alfa 2globuliny 6,94 beta globuliny 13,47, gamma globuliny

Re: Wczesna ciąża a TSH - pomóżcie

/l norma: < 40 - ok Aminotransferaza asparaginianowa - AST (GOT) AST (GOT) 22 U/l norma: < 38 - ok Elektroforeza białek - surowica Albumina (s): 46,8 % norma: 52,0 - 65,1 - obniżone Globuliny alfa 1: 4,7 % norma: 1,0 - 3,0 - podwyższone Globuliny alfa 2: 17,6 % norma: 9,5 - 14,4 - podwyższone

Re: neisvacc, powracające zapalenie krtani, uszy

surowicy: białko całkowite 7,0 (6,4 - 8,3) albuminy 58,60 (54 - 65) alfa-1-globuliny 3,8 (1,1 - 3,7) alfa-2-globuliny 15,00 (8,5 - 15,00) beta-globuliny 12,2 (8,6 - 15,00) gamma-globuliny 10,4 (9,2 - 18,00)

Re: Czy to choroba autoimmunologiczna?

- 7,8) Kreatynina - 73,3 (53 - 97) eGFR > 60 (od 60 prawidłowy wynik) Komplement C4 - 14 (20 - 50) L Cholesterol - 171: w tym HDL - 71,1, LDL - 100 Proteinogram: Albuminy - 58, 2 (56 - 65) Alffa 1 globuliny - 1,4 (1 - 5 ) L Alfa 2 globuliny - 11,8 (7 -13

Re: Hashimoto bez leczenia?

- 7,8) Kreatynina - 73,3 (53 - 97) eGFR > 60 (od 60 prawidłowy wynik) Komplement C4 - 14 (20 - 50) L Cholesterol - 171: w tym HDL - 71,1, LDL - 100 Proteinogram: Albuminy - 58, 2 (56 - 65) Alffa 1 globuliny - 1,4 (1 - 5 ) L Alfa 2 globuliny - 11,8 (7 -13

Re: Rozpoczynam walkę z boreliozą-moja krótka his

92,0 umol/l (44,0 - 80,0) - w maju było 93,0 umol/l - ALAT 58 U/L (5-40) - w maju było 72 - ASPAT 38 U/L (5 - 40) -w maju było 72 :) Koagulologia: Zrobiłam też Proteinogram białek surowicy i wszystkie albuminy, alfa-globuliny gamma i beta w normie :) Reasumując wyniki są najlepsze jakie dotychczas

Re: proteinogram

gosia071 napisała: > Aha bylo jeszcze robione bad Proteinogram z surowicy tyle ze juz > ponad 1,5 roku temu( na poczatku wykrycia choroby) ale wyniki >oprocz alfa globuliny(6,74% , norma: 1,0-4,0) Ta frakcja wzrasta m,in. przy odczynach zapalnych. Odczyn OB tez byl robiony? Przyczyn

Re: proteinogram w jakim celu robi się to badanie

Wyniki mojego proteinogramu : albuminy% 60,10 alfa-1globuliny% 5,30 alfa2 globuliny% 9,5 beta-globuliny% 14 gamma globuliny% 1,2 -11 do 21] mocz ok ,morfologia ok ,crp ok i ob też,trzustak ,wątroba też ,czy proteinogram jest dobry????///

Re: aa

Aha i mam pytanie bo dzisaj odebralem wyniki proteinogramu i nie bardzo rozumiem jak to odbierać bo otrzymałem wynik sześciu frakcji a nie pięciu jak to niby zazwyczaj bywa i są to : Albuminy 61,8 % min.54% max.66% Globuliny alfa 1 2,6% min.1.2 max.3.3 Globuliny alfa

Re: Proteinogram

. Albuminy: 72,1 % Globuliny alfa1 2,3 % Globuliny alfa2 10,6 % Globuliny beta 8,7 % Globuliny gamma 6,3 % Dodatkowo lekko podwyższony Aspat 37 U/l Poza tym ok. Dziecko jest na furaginie, z uwagi na nawracający zum (cystografia i usg ok). Jedyne choroby jakie ją łapały to właśnie zum - ostatni 12

Re: historia mojej choroby

ALFA 1 - 3,30% GLOBULINY ALFA 2 - 12,2% GLOBULINY BETA 12,6% GLOBULINY GAMMA 17,00% CZYLI KRWINKI PODZIELONE ZA MAŁO, RESZTA OK ALBUMINY ZA MAŁO (NORMA 59,80-72,40) GLOBULINY GAMMA ZA WYSOKIE (NORMA 8,00-15,80) według lekarza wszystko jest ok, a nie jest w normie i bądz tu mądry i pisz wiersze

Re: pomóżcie dziewczyny

Dzień dobry Pani, - bialko całkowite jest troszeczkę poniżej średniej wartości, ale w granicach normy , - albumina - wynik podany w procentach jest troche poniżej normy, natomiast podany w g/dl jest w granicach normy - wniosek = te dwa wyniki nie korelują ze sobą niestety - globulina - alfa 1

Macierewicz - przypadek schizofrenii

, że badania dr Jacquesa S. Gottlieba z Wayne State University wskazują, że schizofrenia jest powodowana deformacją białka alfa-2-globuliny, które u schizofreników ma kształt korkociągu. Białko zdeformowane jest najwyraźniej wskutek działania jakiegoś wirusa, który jak uważał dr Hutschnecker, żydzi

Białko całkowite

Uwazam że frakcje powinny byc szerzej rozpisane.Przydałby sie szczególniejszy podział na albuminy i alfa1 alfa2 beta i gamma- globuliny.

Wizyta w szpitalu

, ALT 47 (norma do 55), AFP mi robiono, ale nie znam wyniku. Robili tez proteinogram. Wyniki w miarę ok, ale albuminy 51 przy normie od 54 i alfa-1-globuliny 4,90 przy normie do 3,70.

proszę o interpretację wyników badań

/dl PROTEINOGRAM ALBUMINA 64,38% GLOBULINY ALFA1 3,36% GLOBULINY ALFA2 11,68% GLOBULINY BETA 12,53% GLOBULINY GAMMA 8,05% WSKAŹNIK A/G 1,81% GGT 10 U/L FOSFATAZA ALKALICZNA 264 U/I IgA 0,29 g/l IgM 0,73 g/l IgG 4,96 g/l Zgóry dziękuję za odpowiedź

Proteinogram -bardzo proszę o interpretację

Witam W poniedziałek idę na wizytę do immunologa z 3,5 letnią córką. W ubiegłym tygodniu odebrałam pozytywny wynik badania na lamblie. Teraz odebrałam proteinogram i morfologię. Brak mi już sił. Znów coś nie tak. wyniki: albuminy 66,30% (54-65) Alfa 1 globuliny - 2,10 Alfa 2 globuliny - 11

białko całkowite - frakcje

witam, czy ktos moze wie co oznacza podwyzszony poziom albumin (75,4 %) oraz nizsze wartosci globulin: alfa1 (1,0 %), alfa2 (4,8%)i beta1 (5,4%)? bialko calkowite w normie z gory dzieki za pomoc!

proszę o odp

Moja córka ma 12 mieisecy, czesto choruje mimo ze karmię ją nadal piersią. Co miesiąc antybiotyki : gardlo głownie a ostatnio zakażenie układu moczowego. Zrobiłam jej wyniki : wymaz z gardła, pasozyty w kale, mocz , alergeny. Jedne z wyników to : alfa 1 globuliny 3,7 % a gamma globuliny 8

niedobór odporności IgA 0,1 IgG 3,7

), ostatnie wyniki wskazują na niedobory odporności Proteinogram białek surowicy Albuminy - 63 % 43,0 g/l alfa1-globuliny -3% 2,0 g/l alfa 2 globuliny -15,1% 10,3 g/l Beta-globuliny - 10,5% 7,2 g/l Gamma Globuliny - 8,4 % 5,7 g/l IgA 0,1 (0,7-4) IgG 3,7 (7-16) IgM 0,42 (0

Guzek na szyi u dwulatka

.7% LMYPH 56.9% Proteinogram Albuminy 71.5 % globuliny alfa1 2.2% alfa2 10.5% beta7.4% gamma8.4% Białko całkowite 71.4%.Pani doktor do ktorej mam zaufanie jest na urlopie więc nie wiem co robić.Dodam że mała jest żywym i pogodnym dzieckiem

znaczne przesunięcia w rozmazie

,90) Białko całkowite - 6,46 (norma 6,00 - 8,00) Albuminy - 69,00 (norma 58,800 - 69,60) Alfa 1 globuliny - 2,60 (norma 1,80 - 3,80) Alfa 2 globuliny - 11,70 (norma 3,70 - 13,10) Beta globuliny- 8,30 (norma 8,90 - 13,60) Gamma globuliny - 8,20 (norma 8,40 - 18,30). USG jamy brzusznej ok (robiliśmy z powodu

Re: P/CIAŁA PLAMISTO JĄDERKOWE

,87. Frakcje elektroforetyczne:Albuminy:46,7 %;Globuliny:alfa1:7,0%, alfa2:12,3%, beta:17,0%, gamma:17,0% No i co czy teraz te wyniki o czymś świadczą?

wyniki badan - interpretacja

Prosze o zinterpretowania nastepujacego stwierdzenia. 1. zolc A zmieszana z trescia zoladkowa. Zolc po MgOS4 - ciemno zolta klarowana z nielicznymi klaczkami. Mikroskopowo liczne lukocyty zolte w obrebie klaczkow. Nieliczna bakterie Ze tak naiwnie zapytam, to dobrze czy zle 2. globuliny alfa 1

Re: odporność, alergie- jak wzmocnić dziecko

Proteinogram - czyli badanie poziomu różnych frakcji białek (albuminy, alfa1-, alfa2-, beta- i gamma-globuliny) - jest badaniem mogącym stwierdzić, czy nie ma niedoborów białek w którejś z frakcji (należą do nich m.in.: immunoglobuliny, będące b. ważnym składnikiem układu odpornościowego

Nawracające biegunki 3 l - prosze o pomoc

% limfocyt 70 % Eozynofil 1 % Monocyt 4 % . got/ast 35,1 u/l gpt/alt 15,4 u/l gamma gt 12,9 u/l alfa-amylaza (diastaza) 67,4 u/l crp-białko ostrej fazy 3,2 mg/l wapn w surowicy - 2,42 mmol/l zelazo - 39,8 ug/dl białko calkowite -6,46 g/gl albuminy 58,9 % globulinY: alfa 1 - 5,3 % alfa2 - 13,9 % beta1 - 6,1

wyniki badan, baaaardzo prosze, pomozcie!

: ALB 36,7 L g/l Globulina alfa 2 10,5 H g/l Globulina alfa 2 16,5 H % Gazometria w krwi kapilarnej pH krwi RZK 7,413 PO2 62,3 L mmHg HCO3 24,1 H mmol/l sO2 94,0 % LAC 1,3 H mmol/l CKMB 34 H U/L Bede wdzieczna za kazda

prośba o interpretację wyników

mmol/l norma 96-108 Glukoza w surowicy 81 mg/dl norma 65-110 IgE całkowite 173.9 IU/ml norma 0-60 Białko całkowite w sur. 6.5g/dl norma 6-8 Proteinogram: Albuminy 63.9% norma 53-68 Globuliny - alfa 1

b. duży wzrost wiremii - i co dalej?

ALAT jest za wysoki stwierdzono parę tygodni temu reaktywne zapalenie stawów w reakcji na zakażenie HCV genotyp 1b, z elektroforezy białek za niskie albuminy /43%/, podwyższone globuliny alfa 1 /5%/ i globuliny gamma /24%/ nie mam jeszcze wyników autoprzeciwciał wątrobowych po uzyskaniu wszystkich

wyniki badan, baaardzoo prosze, pomozcie!

jakis trop: ALB 36,7 L g/l Globulina alfa 2 10,5 H g/l Globulina alfa 2 16,5 H % Gazometria w krwi kapilarnej pH krwi RZK 7,413 PO2 62,3 L mmHg HCO3 24,1 H mmol/l sO2 94,0 % LAC 1,3 H mmol/l CKMB 34 H U/L Bede wdzieczna za kazda odpowiedz

Badania

Napiszę Ci, jakie badania miałam robione u reumatologa........nie wiem czy one wykluczają reumatoidalne zapalenie stawów w 100% i czy wszystkie robi się przy tej dolegliwości, ale opisze te, które mi wykonal....... Proteinogram (białko całkowite, Albuminy, globuliny alfa1, alfa2, beta, gamma

Re: Re latex

, ktorego nie moge rozszyfrowac) Proteinogram: Albuminy: 55.26% N: 53.00 - 66.00 Alfa-1 globuliny 4.61% N: 2.00 - 5.50 Alfa-2 globuliny 8.21% N: 6.00 - 12.00 Beta globuliny 12.33% N: 8.00 - 15.00 Gama globuliny 19.59% N: 11.00 - 21.00 Biale

Interpretacja wyników do Prezesa Prometeuszy:(

,ze mąż miał robioną biobsję ponad 2 latatemy i nie wykryto wirusa B...Dodam,że jest zarażony C ;-( Pisałam we wcześniejszych wątkach,że został zakażony i B i C jednak organizm "zwalczył" B-tak wykazała biopsja..... Pozostałe wyniki na białko całkowite, albuminy, globuliny alfa 1 i alfa 2

Re: czy latex zawsze jest wstępem do choroby immu

zgodziłam się Anti TG mialam w kwietniu 132 w październiku 152 a teraz 112 TSH 1,54 .Anti TPO w normie fT3 2,73 fT40,83 badania moczu w ciągu roku ok glukoza ok ASO 3 norma OB 6 żelazo 105 norma wapń 9,7 proteinogram albuminy% 60,10 alfa-1globuliny% 5,30 alfa-2globuliny% 9,5 beta-globuliny%14

Re: Białko w moczu u 3-latki- do Vecka

prawidłowe. Białka osocza – prawidłowe oprócz lekko podwyższonego stężenie alfa-1 globuliny (al1), której wzrost jest związany ze stanami zapalnymi. Nie potrafię zinerpretować cyfry 5 przy białku – „białko krwi 5 alb(…” . Wyniki nie są złe, prawidłowe wartości kreatyniny i

Re: FIBRO test, scan czy max ?????

, albuminami itd. (albumin trochę mało, globulin alfa trochę za dużo - ale to dosłownie bardziej granica normy, a reszta w normach), panel wątrobowy autoprzewciwciała (wszystko w normach), genotyp 1b i wiremia około 6mln IU/ml ale coś się dzieje złego we mnie, bo po wszystkim co zjem to brzuch mi się robi jak

Wołanie o Pomoc

spokoj ale na krotko. w 2002 roku mialam uunieta tarczyce ( gózkowatość ) biore Letrox . W marcu biezacego roku miala robione badania immunlogiczne Tryb : Rutyna ; Borelioza IgG/M wynik 0,74 ujemny ( norma 0,00 -0.75 ) Proteinogram : Globuliny alfa 1 - 7,8 H % (norma 2,0-5,5) Globuliny alfa 2 - 11 ,2

Re: Przeciwciała....

; Globuliny składają się z kilku frakcji: alfa 1, alfa 2, beta i gamma. Syntetyzowane są w wątrobie. Frakcja gamma obejmuje immunoglobuliny wiążące antygeny. Syntetyzowane przez limfocyty B i plazmocyty. Ogólnie ujmując globuliny pełnią funkcje obronne, transportujące i uczestniczą w krzepnięciu krwi

Troszke o wynikach może się nam przyda

monoklonalne w szpiczaku mnogim. Stan taki określa się jako paraproteinemia. Materiał biologiczny KrewWartości prawidłowe Prawidłowa stężenie białka w surowicy krwi wynosi 63-79 g/l. W tej ilości znajduje się:· 55-65% albumin · 3-5% alfa1-globulin · 7-10% alfa2- globulin · 9

złe wyniki koagulologi u 3 latka, obciążony wywiad

moczu wyszły dobrze) czas protomb. 11,60 s, czas kk 34,40, fibrynogen 640 mg%, wskaźnik prot. 94,83% INR 1,057, CRP 5,58 mg, OB 57 Oprócz tego wyszła mu źle morfologia (ponoć lekka anemia), globuliny Alfa 2- 13,46%(norma 6,7-12,40). IGe wyszło dobrze. Następnego dnia po przyjeździe synek zaczął

Chciałam,zeby to ładnie.....................

pojawić się białko patologiczne np. białko monoklonalne w szpiczaku mnogim. Stan taki określa się jako paraproteinemia. Materiał biologiczny Krew Wartości prawidłowe Prawidłowa stężenie białka w surowicy krwi wynosi 63-79 g/l. W tej ilości znajduje się: 55-65% albumin 3-5% alfa1-globulin 7

do Ankubek i nie tylko

siebie, ale moze warto zrobic testy z krwi pod katem: a. alfa-albuminy b. beta-globuliny c. kozeiny (te trzy skladniki to w mleku) d. oraz na gluten (np wyst w pszenicy) 5. prac w zwyklym mydle w plynie (znam pzrypadki uczulen na Jelp, Lovelle i inne drogie cuda) 6. plykac 2x 7. w pokarmie zwrocic uwage

Re: selenit sodu

zmniejszenie obserwowanych obrzęków stawów oraz skróceniu ulegał czas trwania sztywności porannej. Towarzyszyła temu normalizacja parametrów stanu zapalnego (białko C-reaktywne, alfa 2-globulina, PGE2). Na tej podstawie należy wyciągnąć wniosek, że selen ma korzystne działanie na przebieg RZS. Pozostaje jednak

Re: jak rozszerzać dietę będąc lękliwą mamą alerg

10 Żółtko jaja kurzego >10 kaszki z glutenem: pszenna, owsiana, jęczmienna, pieczywo, biszkopty itd. W mleku krowim znajduje się bowiem około 30 białek o własnościach silnych alergenów. Są to głównie: beta-laktoglobulina, kazeina, alfa-laktoalbumina, albumina i globulina mleka

Re: ULEWANIE

10 Żółtko jaja kurzego >10 kaszki z glutenem: pszenna, owsiana, jęczmienna, pieczywo, biszkopty itd. W mleku krowim znajduje się bowiem około 30 białek o własnościach silnych alergenów. Są to głównie: beta-laktoglobulina, kazeina, alfa-laktoalbumina, albumina i globulina mleka

jod

wracają do koloidu. Natomiast T3 i T4 poprzez egzocytozę (aktywny transport i wydzielanie na zewnątrz, poza komórkę) są uwalniane do krwi. We krwi hormony te są transportowane po związaniu z alfa-globuliną i albuminą osocza. T4 jest aktywniejsza w działaniu niż T3. Hormony tarczycy zwiększają liczbę

Niski poziom Gamma-globulin

. Morfologicznie wykazano stan zapalny. Lekarza prowadzącego zmartwił poziom białek: ALBU %: 62,9; ALFA1%: 2,9 ALFA2%: 14,5 BETA%: 13,9 GAMMA%: 5,7 IgG mg/dl: 490 IgA mg/dl: 40 IgM mg/dl: 52 ASO IU/ml: 195 ; białko g/dl: 6,04 IgE KU/L: 4,6 CRP w dniu przyjęcia mg/dl: 2,04 (spadło do 0,35 po 7 dniach

Nie znalazłeś tego, czego szukasz? Zapytaj ekspertów

Zdjęcia - alfa 1 globuliny

Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną.

Regulamin